Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Войната  (Прочетена 1640 пъти)
Venus
Гост
« Отговор #30 -: Декември 31, 2010, 13:04:05 »

Цитат
Има даже инфо, че земетресението в Хаити и др. са причинени от HAARP.
Може ли да ми кажеш източника на тази информация. Искам да се осветля.
Инфо за HAARP аз лично нямам и не съм се интересувала от тази тема, но много хубаво се залъгваш ако си мислиш, че всички средства са отишли в Хаити. Това си е чиста печалба за системата печели си пари по "благороден" начин и на всичкото отгорое ни промива мозъците, че Хаити са много зле, а ние сме мноого добре и не трябва да се оплакваме, а да помогнем малко и по този начин пак ни приспиват.. А и не само в Хаити всички "велики" каузи са така.
Цитат
Всички знаем какъв е бил края и на тези велики за времето си българи Ботев и Левски, въпреки че при Ботев има повече от една версии, и аз не мога да кажа коя е истина. Но резултатът е на лице - и двамата са убити, в крайна сметка не това е освободило България. Това което искам да кажа е, че чрез войнствения си начин  на живот, те са стигнали до гибелта си без да завършат крайната си цел. Имали са успехи, тук и там но крайната цел!?  
Ако не са били те е нямало да има въстания с помоща на които Русия е видяла, че се пробуждаме и, че имаме нужда от помощ и глупавите турци си правят с нас каквото поискат. Те са убити, но са помогнали много за освобождението. Благодарение на хора като тях се е разчуло повече за проблемите в страната. Така, че според мен са си изпълнили целта! Усмивчица. А Левски за съжаление е бил предаден от тъпите българи заради големият страх от "великите" турци и за липсата на вяра и доверие в обединението и в победата. Ние сме си виновни за неговата смърт!. Ако нещо вреди в една война то това е страха и липсата на вяра и нищо повече..

Цитат
Нищо хубаво не идва от войната и няма и да дойде.

От войната с природата категорично да!!! Но не и когато става дума да се защитаваме, когато ни нападат скачаме и ние както каза Раби. Не може просто да стойм и да търпим докато ни бият. Всъшност за това ти дадох примера с боя и, че няма да седнеш да преговаряш с онзи дето те трепе, а скачаш и ти и на това му се вика отбрана.. Примерно България я нападат и предлагаш да се защитаваме и да върнем нападателя или да стоим и да търпим? Оплакваме се от проблемите, но всъшност нищо не правим да ги решим. Там е работата.. Когато се бием и воюваме нещо да защитим тогава жертвите, войната и боят стават за добро и плюсовете са доста по-малко от минусите.. Има жертви и мноого загуба и мъка, но не е добре да гледаме само тези неща, а и след това какво ще дойде. Да ще има жертви, мъка много загуби, но пък после това което може да се изгради ще компенсира двойно загубата.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #31 -: Декември 31, 2010, 13:22:03 »

Аз си мисля,че преди да започнем военни действия трябва да направим две много важни неща.
-да си изплетем конците във външната политика така,че да имаме съюзници спрямо агресора
-да водим активна вътрешна политика,като цел номер 1 ще е възвръщане на изгубените ценности.Медиите са отлично решение,ще използваме оръжието на системата в наша полза Усмивчица

Ще насаждаме патриотизъм,обича към Родината и към корените.
Икономически политиката ще се върти около екотуризма,а ако чужденците си позволяват да замърсяват наша природа ще има много строги глоби.Всичко незаконно ще се бута и затваря в затвори...Затвори?Та затвторниците излизат 600 лв. месечно на държавата!Та по-хубаво е затвора да се направи нещо като трудов лагер...затворниците,вместо да си почиват,ще се трудят и те за държавата.Законите ще станат много,ама много по строги.

През първите години ще сме в криза и ще хвърчат много глави,но ако всичко се развива нормално ще сключим различни договори и съюзи с Русия.Не знам за руските управляващи,но руското население...в нета само положителни отзиви му чета относно България!Те ни имат за братя! Усмивчица  На сърбите много ножове в гърба им забивахме,и те на нас...,но ще си простим.Ние ще изпълним компромис към тях и те към нас!Да ни върнат Западните покрайнини като Босилеград и т.н.

С Гърция и Румъния ще води гъвкава политика,не братски отношения,ами по-скоро икономически.Чрез тези промени ще се затвърдим като важна страна в Еврсъюза,при положение,че през България и Сърбия минават около 6-7 от важните търговски пътища свързващи Европа с Азия! Намигване

Ще започнем етническо прочистване.Тея,които спазват закона са българи,а тея,които не го спазват ги вкарваме в затвори и там да работят.Промишленост си трябва,имаме условия,но тя ще трябва е екологична.Медицината да се основа на законите на Изтока!И т.н.
А пък после ще прекъснем абсолютно всички планове на останалите държави да ни мачкат! Усмивчица
 
Ще си върнем Беломорска тракия - през 1919 я губим и там остават 200 000 българи!!!Сега вече са много повече!Ще си западните покрайнини(с мирни договори със Сърбите) и от Румънците ще си вземем цялата Добруджа,та Дунав да си ние естествена граница така както би трябвало да бъде!Към Турция ще водим политика с цел да ги накараме да си признаят греховете,да се изповядат към света!Новата политика ще намали броя на турците и без да ги избиваме безрасъдно!Все пак,споменах за търговските пътища...без тях Турция ще има рязко спадане на икономическата стабилност,което ще доведе до криза...ами в черно море...ако си върнем земите до Дунав...Турция ще е зависима,ще имаме монопол над цялото море!Така ще можем да установим огромно влияние на Балканите!А и не само!!!Надявам се да се сбъднат думите,е България ще е първата страна в света където хората ще се снабдяват с екологичен хляб безплатно....,а и че църквата Св.София ще стане християнска!
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 13:55:55 от Рабено » Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #32 -: Декември 31, 2010, 13:31:23 »

  Има жертви и мноого загуба и мъка, но не е добре да гледаме само тези неща, а и след това какво ще дойде. Да ще има жертви, мъка много загуби, но пък после това което може да се изгради ще компенсира двойно загубата.

  Но дали ще се изгради онова, което ще компенсира разрушенията?
  От кого зависи това?

  Ето вече са минали повече от сто години от успешната война срещу Турция, нали? Защо за тези сто години не е било изградено нещо, от което вие да сте доволни и да не искате наново да се разрушава системата?
  Дори и да се разруши, какво гарантира, че следващата система ще е по-добра?
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #33 -: Декември 31, 2010, 13:48:20 »

  Цитат
  Ето вече са минали повече от сто години от успешната война срещу Турция, нали? Защо за тези сто години не е било изградено нещо, от което вие да сте доволни и да не искате наново да се разрушава системата?
  Дори и да се разруши, какво гарантира, че следващата система ще е по-добра?

  Их,не говорим за последните 100,а може би за последните 600 години! Усмивчица

  От дълбока древност системите се изменят,изменят и изменят.Със всяко изменяме те имат все по-малки недостатъци,но някои от тези недостатъци се усложняват.Това налага една постоянна еволюция в съзнанието на хората. Усмивчица  Първо е управлявал цар,след това хората видели,че някои царе са добре,а други не и аристокрацията решила да махне царя и да вземе нещата в свои ръце - прототип на републиката.След това се разбунтувал и бедния народ,който винаги бил ощетеният.Републиката трябвало да прави отсъпки,отстъпки,за да е добре  и народа.Един сложен процес,който родил идеята за комунизма и фашизма.Те загинали,но недостатъците им се прехвърлили върху капитализма.Републиката вече не била република,а една система,която психически поробвала хората.Срещу това писхическо поробване се борят все повече хора.Една легенда на футбола Ерик Кантона предложи всички хора да си изтеглят парите обратно от банките,така,че всичките банки да фалират.Това ще срине цялата световна икономика и всички пари ще отидат при обикновенното население.Добра идея,но тя ще доведе до пълна анархия!

  Всяка значителна промяна в системата е причинена от революции и войни,начина хората да изразят отчаянието си когато никой не чува агонията им.Със еволюцията на системата и хората еволюират,стават по-осъзнати и по-осъзнати.Сега виждаме постоянни зачатки на войни и революция,съзнателни и несъзнателни викове за промяна.Регионални войни в из цяла Азия,Африка,Южна Америка.В Гурция е на път да стане революция,ако някой в пък си позволи да обтегне настроението ни към политиците...и тук,в България,ще дойде революция,което ще е първата тотална промяна на системата в света.Хората ще станат свободни и сами ще могат да преценяват какъв е управляващия.Ако не е добър ще имат право да го съборят от върха всички - народ,полиция и военни.По закон ще е така!
  Няма да има тайни съюзи и тем подобни.Всичко ще е открито и ще се гласува от народа! Усмивчица
  Управляващия просто ще изпълнява гласа на народа,ще ги представлява пред света! Усмивчица

  Их,на останалите ти въпроси ще отговоря,аз,така:
  Един Бог,един владетел и единен български народ! Усмивчица


  Активен
  Venus
  Гост
  « Отговор #34 -: Декември 31, 2010, 13:56:05 »

  Цитат
  Но дали ще се изгради онова, което ще компенсира разрушенията?
  От кого зависи това?

  Онова което ще компенсира разрушенията е свободата (не свободия) има нужда от равновесие между контрола и свободата.. Т.е. не да си правим точно каквото си поискаме, а примерно да се забрани да се унищожава и замърсява природата по какъвто и да било начин както от наши така и от чужди и ако се наруши както каза Рабено да се направят нещо като затвори където не просто да си почиват затворниците ами да вършват работа.

  Цитат
  Ето вече са минали повече от сто години от успешната война срещу Турция, нали? Защо за тези сто години не е било изградено нещо, от което вие да сте доволни и да не искате наново да се разрушава системата?
  Защото ни липсват нормални политици и защото парите ги заслепяват и когато един човек стане част от политиката става сляп за проблемите на обществото и не се интересува от нищо друго освен да печели повече.. Христо Смирненски прекрасно описва това в "Приказка за стълбата" онези хора са си продали душата. "Благодарение" на турците е разрушена цялата ни ценностна система унищожена е вярата ни и ни е вселен някакъв глупав страх (Този страх.. Всичко разваля!!!) Трябва ни цялостна преустройка на законите и ценностната система което ще стане доста трудно, но ще стане полека, лека..
  Цитат
  Дори и да се разруши, какво гарантира, че следващата система ще е по-добра?
  Ами честно казано то всяка друга система ще е по-добра от предишната.
    
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #35 -: Декември 31, 2010, 14:06:16 »

  и тук,в България,ще дойде революция,което ще е първата тотална промяна на системата в света.Хората ще станат свободни и сами ще могат да преценяват какъв е управляващия.Ако не е добър ще имат право да го съборят от върха всички - народ,полиция и военни.По закон ще е така!


  А досега хората не са ли искали това?
  Ако не са искали, защо?
  Ако са искали, защо не са го постигнали?

  Цитат
  Няма да има тайни съюзи и тем подобни.Всичко ще е открито и ще се гласува от народа! Усмивчица
  Управляващия просто ще изпълнява гласа на народа,ще ги представлява пред света! Усмивчица

  Досега не е ли било така?
  Защо?

  Мислиш ли, че демокрацията е правилният път за управление?


  Цитат

  Их,на останалите ти въпроси ще отговоря,аз,така:
  Един Бог,един владетел и единен български народ! Усмивчица


  Хубаво е да си помечтаем в преддверието на Новата година Усмивчица

  Защо обаче трябва да мислим, че управляващите ще мислят и действат така, както би правил Бог?
  Защо народът ще е единен, след като всеки иска нещо свое?
  Как ще стане така, без да се нарушава свободата на всеки, да бъде единен един народ?

  Цитат
  Но дали ще се изгради онова, което ще компенсира разрушенията?
  От кого зависи това?

  Онова което ще компенсира разрушенията е свободата (не свободия) има нужда от равновесие между контрола и свободата.. Т.е. не да си правим точно каквото си поискаме, а примерно да се забрани да се унищожава и замърсява природата по какъвто и да било начин както от наши така и от чужди и ако се наруши както каза Рабено да се направят нещо като затвори където не просто да си почиват затворниците ами да вършват работа.

  Цитат
  Ето вече са минали повече от сто години от успешната война срещу Турция, нали? Защо за тези сто години не е било изградено нещо, от което вие да сте доволни и да не искате наново да се разрушава системата?
  Защото ни липсват нормални политици и защото парите ги заслепяват и когато един човек стане част от политиката става сляп за проблемите на обществото и не се интересува от нищо друго освен да печели повече.. Христо Смирненски прекрасно описва това в "Приказка за стълбата" онези хора са си продали душата. "Благодарение" на турците е разрушена цялата ни ценностна система унищожена е вярата ни и ни е вселен някакъв глупав страх (Този страх.. Всичко разваля!!!) Трябва ни цялостна преустройка на законите и ценностната система което ще стане доста трудно, но ще стане полека, лека..
  Цитат
  Дори и да се разруши, какво гарантира, че следващата система ще е по-добра?
  Ами честно казано то всяка друга система ще е по-добра от предишната.
    

  Всеки нов управляващ идва с планове и обещания, че ще е по-добър от предишните.
  И всеки път нещо пречи това да се постигне, съдейки по това, което пишеш.
  Защо се получава така?
  Мислиш ли, че и в бъдеще няма да бъде същото?
  Активен
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #36 -: Декември 31, 2010, 14:20:06 »

      В един от постовете се спомена за карма. Колко негативна тежест в кармата има убийство, било то при само защита или при атака. Моето мнение е, че разлика няма.    
      Не виждам някой да ни бие, малтретира, поробва или убива освен системата в която живеем. За мен съществува и един друг вид конфликт който аз водя в себе всеки ден и в него се опитвам да преборя интелектуалния боклук с който ме заливат постоянно от всички страни. Опитвам се да преборя негативните мисли за да изпъкне добротата в мен и така да проправя един път в тая тъмна-тъмница, към по добро и светло бъдеще за себе си и тези с които съм в контакт. Извинявам ви се понеже не виждам добрите страни от физическата война, не съм и привърженик, и съм видял повече от теб Венера или Раби Усмивчица за да я осъдя като ненужен, деградиращ всичко около себе си плод на човешкото его и праволинейно мислене, наложен от време онова, инструмент за добиване на власт, пари, престиж и просперитет за една или няколко страни, за сметка на друга/и.
      Раби, Венера не ми се пише повече за война. Идва следващата година и искам да я премина с чиста мисъл, съзнание и приятни мисли вяра в хората и в положителната промяна. Желая и за вас същото. Толкова и от мен по темата за войната.


    
      
      
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Venus
  Гост
  « Отговор #37 -: Декември 31, 2010, 14:31:35 »

  Цитат
  А досега хората не са ли искали това?
  Ако не са искали, защо?
  Ако са искали, защо не са го постигнали?

  Не сме постигнали нищо защото сме заровили нос и си гледаме само нашата паничка..Оплакваме се от проблеми и тем подобни, но когато стане дума нещо да се направи всеки се дърпа, а на всичкото отгоре се намесват корупция и тем подобни и пак успяват да ни подтиснат. Хората са загубили вяра в управляващите, в обединението и най-вече в себе си. Раби каза, че вече има някакви опити и е така.. На системата вече и се разхлабват винтчетата. Постепенно ще се наложат нови ценности.

  Цитат
  Досега не е ли било така?
  Защо?

  Не е било така заради монетарната система най-вече.. Човек става един от управляващите, получава всичко което иска и по този начин системата го заслепява и край. Тук се намесва егото онзи не иска да се лиши от нищо в името на нещо което фактически не го засяга.. и до тук. Големите обещания са в рамките на това да поеме власта в свой ръце и до тук с всичко..

  Цитат
  Защо народът ще е единен, след като всеки иска нещо свое?
  Как ще стане така, без да се нарушава свободата на всеки, да бъде единен един народ?
  Ами аз и тук ще си позволя да отговоря
  Свободата на всеки вече е нарушена.. и най-вече това ще обедини народа. Ще ги обедини целта да се разруши старата система и да се изгради нова.. Полека, лека ще се обединим в проблемите си и това постепенно ще доведе до активни действия и вече почва да довежда де.. Бунтовете в Гърция и другите примери който даде Раби.

  Цитат
  Всеки нов управляващ идва с планове и обещания, че ще е по-добър от предишните.
  И всеки път нещо пречи това да се постигне, съдейки по това, което пишеш.
  Защо се получава така?
  Мислиш ли, че и в бъдеще няма да бъде същото?


  Както казах получава се така заради тъпите пари. Прекалено сме зависими от тях. Те и страхат са най-мощното оръжие на системата. Водят ни за носа заради парите.. И това е мноого отдавна. Заради страха губим себе си, ценностите си и вярата във всичко. А това примесено заедно с его и пари и ето ти "красивия" резултат.  
    
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #38 -: Декември 31, 2010, 14:39:47 »

  Цитат
  А досега хората не са ли искали това?
  Ако не са искали, защо?
  Ако са искали, защо не са го постигнали?

  Нали това обяснявам,че са искали.Да се освободим от турско робство е било наше желание,да си отиде царската власт също,да си отиде комунизма също.Сега искат да се махне и това царство на Антихриста,което се е настанило,тук,в съзнанието на хората!

  Винаги ще има желание за промяна,защото промяната в този случай значи развитие,а това  целта на всеки отделен индивид и на цялото общество едновременно! Усмивчица

  Въпроса е не защо не са искали,а защо не са се борели за това,което искат?От страх и от липсва на вяра в себе си,околните и Бог!А Вярата е светла духовна ценност,която трябва да е в основата на едно общество,за да бъде то успешно!
  Не са успели от липса на духовни ценности!Не говоря за морални или културни,а за духовни ценности - Вяра,Воля,Любов,Истина,Правда,Мъдрост,Прошка и т.н.  Цитат
  Досега не е ли било така?
  Защо?

  Мислиш ли, че демокрацията е правилният път за управление?

  Разбира се,че не е било така.Винаги е имало скрити и подли действия от страна на управляващите заради липсва на родолюбство,патриотизъм!

  Демокрацията е просто една дума,която идва от дълбока древност и обозначава желанието на хората за лична Свобода.От тази древност до днес тя се е променяла,адаптирала към хората и все по-голямото им осъзнаване! Усмивчица Днес тя пак е дума,която назовава Свободата,но всичко може да се извърти от Антихриста.Така той е извъртял Свободата,за да пороби онези,които тичаха към нея.Но всички виждат недостатъците на сегашната демокрация,понеже Антихриста не може да ги скрие,защото той работи чрез хора,а те винаги са грешни.А сегашните недостатъци са наистина фатални - тотална липсва на това,което Бог е подарил на човек за пребиваването му на Земята! Усмивчица Това трябва да се промени,защото Свободата остава да бъде жива,все още диша в нашите мисли,чувства и мечти! Усмивчица
  Цитат
  Хубаво е да си помечтаем в преддверието на Новата година

  Защо обаче трябва да мислим, че управляващите ще мислят и действат така, както би правил Бог?
  Защо народът ще е единен, след като всеки иска нещо свое?
  Как ще стане така, без да се нарушава свободата на всеки, да бъде единен един народ?


  Их,винаги има една малка група хора,която вижда как да се приближава към Свободата.Именно такива хора трябва да са управляващи!Хора,които вярват в Него,Себе си и народа си! Усмивчица
  Ако не вярват - то управлението им е лишено от смисъл и то ще се види!Но не мисля,че Господ ще позволи отново да се изкачат лъжци на върха.Каквото зависи от него,сигурен съм,ще го впрегне в това да дойдат добри лидери,които да обединят народа!Спасители!Винаги,в най-отчаяни времена е имало спасители!Крал Артур,че и Константин Велики даже!И в бъгларската история има такива случаи на "Божии пратеници"!Това не е мечта,а Вяра! Усмивчица

  Вече обясних как да бъде народа единен.Обстоятелствата ще го притиснат,лошата карма ще си отиде,а накрая Спасителите ще водят политика за окончателното спасяване на народа!

  Всеки ще избира дали да живее в България или не!Личен избор!Но ако ще живее тук значи ще спазва законите и и ще бпомага на сънародниците си!Иначе затвор...да нарушиш законите на една страна,която се бори да се върне към живота не е в правата на никой,затова имаме право да му отнемем Свободата и да го пратим в затвора да си излежи присъдата и работата,а после ще го пратим да живее там където иска!Няма да го принуждаваме,нито убиваме! Усмивчица


  Цитат
  Всеки нов управляващ идва с планове и обещания, че ще е по-добър от предишните.
  И всеки път нещо пречи това да се постигне, съдейки по това, което пишеш.
  Защо се получава така?
  Мислиш ли, че и в бъдеще няма да бъде същото?

  Ще обобщя към този въпрос:Управляващите явно нямат тези духовни ценности,които не веднъж и дваж споменахме.Имам Вяра,че ще се появят Спасители,които ще върнат тези ценности - Божии пратеници!

  Това не е мечта,а Вяра! Усмивчица   
  Цитат
  В един от постовете се спомена за карма. Колко негативна тежест в кармата има убийство, било то при само защита или при атака. Моето мнение е, че разлика няма.    

  Обаче според мен като някой се опита да те убие,в твоето право е да се защитиш!А ако го убиеш по невнимание...негов проблем!Това ще е един от първите закони,които трябва да се сложат понеже ще намали подобни нападения или сбивания! Намигване
  Цитат
  Не виждам някой да ни бие, малтретира, поробва или убива освен системата в която живеем. За мен съществува и един друг вид конфликт който аз водя в себе всеки ден и в него се опитвам да преборя интелектуалния боклук с който ме заливат постоянно от всички страни. Опитвам се да преборя негативните мисли за да изпъкне добротата в мен и така да проправя един път в тая тъмна-тъмница, към по добро и светло бъдеще за себе си и тези с които съм в контакт.

  Точно против тая система трябва да воюваме.А това значи пълно неподчение към Великите сили.Верни съюзници,които да предотвратят нападение на тези "Велики сили" над нас докато съберем Сила и Вяра сами да бъдем авторитет пазещ самите себе си! Усмивчица
  Докато мисля за война аз нямам нито една негативна мисъл! Усмивчица
  По-добро и светло бъдеще не се постига само с положителни мисли! Намигване  Цитат
  Извинявам ви се понеже не виждам добрите страни от физическата война, не съм и привърженик, и съм видял повече от теб Венера или Раби  за да я осъдя като ненужен, деградиращ всичко около себе си плод на човешкото его и праволинейно мислене, наложен от време онова, инструмент за добиване на власт, пари, престиж и просперитет за една или няколко страни, за сметка на друга/и.

  Никой от нас не е видял война и не е участвал!Историята е това,което ме подтиква към мисли и действия,а това,което винаги ме е пленявало в историята е войната!В миналото всеки е мечтал да умре в името на нещо велико!Днес не е така,защото глупавия и неразумен Страх от войната,който ни го си изсипват заедно с другия интелектуален боклук,ни кара да си мислим,че след като повърхността на едно нещо е грапава,значи и същността му е такава. Усмивчица

  Житара,веднъж написа,че войната не трябва да присъства в учебниците.Е,но тогава историята ще изгуби смисъла си,който ще обезсмисли и нашето съществувание! Усмивчица


  Колегата го каза - страха и парите властват!
  П.С:За да няма заслепяване от страна на управляващите,които по-точно трябва да са Лицето на народа пред света и,които трябва да са Ръцете на народа във държавата.Народа е един вид мозъка! Ухилен
  Та,за да няма заслепяване заплатите на управлявщаите не трябва да надвишават средната работна заплата на българина!Тогава всякакво желание за власт и сребролюбие просто ще бъдат убити! Усмивчица
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #39 -: Декември 31, 2010, 15:05:10 »

  Силен взрив разтърси тази сутрин гръцката столица.

  Представител на атинската полиция заяви, че взривно устройство избухнало в 4 часа до сградата на затворен нощен клуб в центъра на столицата.

  Взривът бил толкова мощен, че го чули дори в южната част на Атина.

  Няма пострадали при експлозията, която нанесла материални щети на фасадата на сградата.

  Вчера сутринта самоделно взривно устройство, заложено в мотоциклет, избухна край сградата на първоинстанционен съд в атинския квартал Амбелокипи.

  Малко след 8 ч. сутринта мощна експлозия разтърси сградата на съда в атинския квартал Амбелокипи. Експлозията бе причинена от самоделно взривно устройство, заложено в мотоциклет, паркиран срещу сградата на съда.
  Четиридесет минути преди взрива анонимен глас се обадил по телефона в телевизионния канал "Алтер" и предупредил за експлозията, като казал точно кога ще избухне бомбата, без да спомене коя групировка стои зад атентата.

  При инцидента нямаше пострадали, но взривната вълна причини сериозни материални щети на фасадата на съдебната сграда и паркирани наблизо автомобили.

  Същевременно взрив избухна и пред посолството на Гърция в Буенос Айрес.

  Гръцкото министерство на външните работи съобщи, че експлозията е била причинена от хвърлен "коктейл Молотов". Взривът нанесе малки материални щети, нямаше пострадали.

  Гръцката полиция подозира радикалната анархистка групировка "Заговор на ядрата на огъня" за бомбеното нападение срещу съда.

  "Заговор на ядрата на огъня" е групировката, която пое отговорност за колетите бомби, изпратени до различни посолства в гръцката столица, включително българското, в началото на ноември.

  Днешният взрив дойде в навечерието на съдебния процес срещу група предполагаеми членове на нелегалната организация, чието начало е насрочено за 17 януари.

  Атентатът е предумишлен терористичен акт

  и според първоначалните оценки на разследващите очевидно става въпрос за мобилизиране на екстремистките групировки преди процеса срещу членовете на "Заговор на ядрата на огъня", заяви полицейският говорител Танасис Кокалакис.

  Той уточни, че за момента няма доказателства, които да сочат съществуването на някаква връзка между атентата пред съда в Атина и взрива пред гръцкото посолство в Буенос Айрес.

  Министърът за защита на гражданите Христос Папуцис заяви пред медиите, че антитерористичният отряд на гръцката полиция е мобилизиран и разследва всяка възможна версия.

  Групировката се появи за първи път през 2008 г., поемайки отговорност за нападения със самоделни взривни устройства.

  Според полицията тази организация никога не е извършвала смъртоносни нападения. Тя е съставена от млади хора без изявен ръководител.

  Освен до посолствата в Атина, през ноември колети бомби бяха изпратени до германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Никола Саркози и италианския премиер Силвио Берлускони, както и до други адреси извън Гърция.

  В писмо, публикувано през ноември на алтернативния сайт "Индимедия", гръцката групировка призова към бунт в Гърция и няколко други страни.

  "Нашите гласове трябва да се превърнат във вятър и да дадат началото на бунта, от Буенос Айрес до Атина или Солун, от Чили и Мексико до Франция и Белгия",

  пишеше в писмото. Тези екстремистки действия в няколко страни в Европа и в света показват, че има обща мобилизация на екстремистките движения след призива, отправен в последната прокламация на "Заговор на ядрата на огъня", каза полицейският говорител Кокалакис.

  Правителството в Атина днес осъди остро "всяко действие, което се опитва да подкопае нашата демокрация и да всее страх у гражданите". Властите остават нащрек и имат готовност да се справят с тези инциденти, заяви правителственият говорител Йоргос Петалотис.

  Атентатът пред съда беше осъден и от всички парламентарно представени партии.  П.С:Е,уважаеми приятели!Сами виждате накъде отива Гърция.Недай боже там дойде военно правителство...България първа ще го отнесе!
  Активен
  Venus
  Гост
  « Отговор #40 -: Декември 31, 2010, 15:56:04 »

  Защо войната се приема с отрицателните и качества и виждаме само загубите които носи, но не и промените? Вие имате ли друг начин по който бихте решили проблемите? И защо си мислите, че война значи непременно загуба? Като борба понякога значи и освобождение от вредните за развитието ни неща. Като например някоя болест нали унищожаваме микробите които ни ограничават. Когато нещо пречи на развитието на човек или страна не трябва ли да се премахне след като не може да се трансофрмира в положителна енергия?
  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #41 -: Декември 31, 2010, 16:09:03 »

  Защо войната се приема с отрицателните и качества?
  Защото има войнствено настроени срещу нея.... Ухилен.

  Аз съм на мнение,че по военен път не може да се разреши даден въпрос.Например война се води тогава когато няма достатъчно разбиране на нещата(живота).

  Но от друга страна всяка война която е била или ще бъде ще възникне от естественото състояние на съзнание или по скоро на липсата на такова!!

  И като естествен процес в еволюцията нямам нищо против войната(рабирам я)!

  Когато енергията сменя формата си понякога по-бързо се получават вихри които разрушават.

  Например Френската революция е промяна в съзнанието на масата което леко изпреварва естесвеното си време за това и се получава разрушителен отрязък от времето в които нещата се променят...

  Желанието за промяна или дори свобода когато е много силно ражда големи разрушения както и всяко друго силно желание което е обвързано емоционално с времето.

  Всяко нещо има повече от един аспект като цяло.

  Нищо не е само лошо или само хубаво,войната също не прави изключения...То просто Е

  Ще има моменти когато съзнанието ни е много на високо и войната ще бъде основна тема за хумористична забава,ще я виждаме по-съвсем друг начин Усмивчица

  И този момент наближава с всеки един момент Усмивчица

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #42 -: Декември 31, 2010, 16:48:28 »

  много подходящаа новогодишна тема.Тъжен почне ли се с война ,   ще се стигне до тежката артилерия, стигне ли се дотам и планетата ще бъде взривена, много просто и елементарно за днешната ситуация....
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #43 -: Декември 31, 2010, 17:04:41 »

  За това:Да правим каквото трябва пък да става каквото ще Усмивчица
  Аз мисля,че война няма да има повече....

  Този път енергията или съзнанието ще се промени пак доста болезнено за някой но по друг начин.

  Реалната деиствителност ще си тече като такава каквато Е реална,но изменена драстично ще предизвика голям и рязък отклик в тези които ме могат да контролират вътрешното си изживяване.

  Едни ще бъдат уплашени и недоволни,а други ще следят с разбиране и ще се намесват вещо когато и кадето трябва Усмивчица

  Всичко е под контрол когато си вземем контрола обатно от ума....
  Може да рита уплашен и недоволен,но нали вече сме до него за да го успокояваме,не сме НЕГО Усмивчица

  Интересно е все пак колко внимание изпи това заглавие Война,въпреки това може да се намери в темата знание което да предизвика вътрешен МИР.....
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #44 -: Декември 31, 2010, 17:16:14 »

  В тебе война няма да има

  Но война външна все ще има, докато има вътрешна. (изобщо във всички хора или поне повечето)
  Вътрешното се проявява вън, но не бива да оставяме външното да ни промени от вътре...
  За това, ако е необходимо човек да е боец във външния свят; може да го прави с вътрешен мир...
  Активен
  Страници:  1 2 [3] 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Одобрявате ли войната като КРАЙНО средство « 1 2 3 »
  Анкети
  Аэ съм 44 3226 Последна<br />публикация Февруари 02, 2012, 17:20:59
  от Аэ съм

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright