Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кундалини и Сахасрара чакра  (Прочетена 1675 пъти)
sahaj
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « -: Декември 23, 2010, 16:40:24 »

  Целият наш фин инструмент е обединен в Сахасрара чакра, всяка чакра има свое място там. Ние навлизаме в ново измерение на съзнание, когато нашето внимание и Кундалини се издигнат до Сахасрара. Отиваме отвъд относителното към Абсолюта. Издигаме се над трите канала на фината система – отвъд миналото, настоящето и бъдещето, и в състояние на безвремие преживяваме вътрешното блаженство и мир на Духа.


            Когато Кундалини достигне Сахасрара, хилядата венчелистчета на тази чакра започват да се отварят и просветлението започва да се проявява. Можем да усетим пулсиране в областта на фонтанелната кост, последвано от фин поток от хладни вибрации. Кундалини обединява нашето индивидуално съзнание с универсалното съзнание. Нашият индивидуален Атма, нашият Дух, е свързан с Параматма, Върховният Дух. Внезапно се превръщаме в универсална вълна от вибрации, във фината радост, която присъства в природата. Тези вибрации проникват през вселената, но преди Себереализацията ние не ги осъзнаваме.


  Отварянето на тази чакра е познато като второ раждане. Нашето човешко раждане може да бъде оприличено на появата на едно яйце, а Себереализацията - на счупването на яйцето и раждането на птичката. Ето защо на Великден се раздават яйца, които символизират непробуденото състояние на човек.

   

  „Когато Кундалини преминава през петте центъра, тя навлиза в областта, която наричаме лимбична. Тя е заобиколена от хиляди нерви и когато те са осветят, приличат на цветни пламъци със седем цвята, светещи меко и красиво, излъчващи мир. Когато Кундалини започва да излъчва своите вибрации настрани, всичките тези нерви постепенно се осветяват и започват да се движат във всички посоки, отваряйки Сахасрара.”

  „Същността на Сахасрара е интеграцията. Всички чакри са тук, в Сахасрара, така че всички божества са интегрирани. И вие можете да почувствате тяхната интеграция. Това означава, че когато Кундалини навлезе в Сахасрара, вашето умствено, емоционално, духовно тяло, цялото ви същество става едно.”

                                                   Шри Матаджи Нирмала Деви
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Сахасрара - 7-ма чакра
  Духовни учения
  Administrator 6 6800 Последна<br />публикация Ноември 15, 2012, 12:58:04
  от Престолски
  Кундалини « 1 2 ... 5 6 »
  Духовни учения
  Админ 89 9688 Последна<br />публикация Октомври 08, 2012, 06:31:03
  от Свързан
  Сахасрара Чакра
  Йога
  sahaj 3 1725 Последна<br />публикация Август 22, 2010, 20:08:31
  от sahaj
  Кундалини знае всичко « 1 2 3 4 »
  Йога
  Търсач 51 4646 Последна<br />публикация Юни 14, 2011, 16:54:26
  от Гергана
  Кундалини, МЕР КА БА, торсионно поле
  Обща тематика
  Harpi 14 1529 Последна<br />публикация Декември 14, 2012, 16:18:48
  от Harpi

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright