Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Децата индиго-причини и следствия според астрологията  (Прочетена 4164 пъти)
giti
Гост
« -: Юли 13, 2009, 18:31:46 »

 
Според астролозите, звездите не само предизвикват, но и ни заставят, да правим това, което ни е предначертано. С помоща на астрологията ние не само ще проследим какви са причините за появата на ДЕЦАТА ИНДИГО, но и ще проследим какво е по-нататъшното развитие на тази нова формация. Ще научим какво се явява като причина за нови поврати в развитието на човечеството, технологиите, науката, любовта и живота едновременно. Самият феномен на ДЕЦАТА ИНДИГО е открит от ясновидеца Ненси Енн Теп, който вижда аурата на човека. Индигото е тъмно син цвят и такава е аурата на ДЕЦАТА ИНДИГО.

Много от хората, живеещи на нашата планета вече знаят, че човечеството влиза в нова епоха – "Епохата на Водолея". Водолеят открива за хората нови интелектуални хоризонти, а затова е необходимо да се появят нови хора, които мислят по друг начин. Епохата на Водолея е свързана с нови открития и е необходимо ново образование, нова медицина, друго възпитание, коренни промени в религиите, нова култура на общуване. Много неща ще се променят на Земята, защото на нея ще живеят хора с нова физическа, интелектуална и духовна сила. Те вече се в нашия живот и тяхното име е ДЕЦАТА ИНДИГО. Този феномен говори, че човечеството има значителен шанс за еволюция, което е много повече от смяната на хилядолетието.

Астрологията разделя ДЕЦАТА ИНДИГО на три големи групи: екстремисти, учители и посветени. Всяко дете, независимо от коя група е се намира под индивидуалното или групово влияние на една от трансатурновите планети, а именно Уран, Нептун и Плутон. Трансатурновите планети оказват своето тънко и дълбоко влияние на съзнанието, психиката и волята на човека. Освен това те въвличат хората в масови, колективни процеси, глобализират проблема и въвличат в него огромни маси от хора.
Какви са отличителните признаци на тези хора:
ИНДИГО - ЕКСТРЕМИСТИТЕ се намират под управлението на планетата ПЛУТОН.
ИНДИГО - УЧИТЕЛИТЕ се намират под управлението на планетата НЕПТУН.
ИНДИГО - ПОСВЕТЕНИТЕ се намират под упралението на планетата УРАН.
Към всяка от трансатурновите планети има планети проводници, помощници, чрез които може лесно да се проведат реформите в живота на хората и да се промени облика на обществото и планетата като цяло.
Помощниците на Плутон са Марс и Сатурн, на Нептун са Юпитер и Венера, на Уран са Меркурий и Сатурн. Знаейки тези Космически закони, ние можем да съпоставим реалните събития на планетата с образ и знак чрез езика на астрологията. Този език ще ни покаже същноста на проблемите и задачите, които ние сме длъжни да решаваме във всекидневието си.

Човечеството вече е приело термина ДЕЦАТА ИНДИГО и тази класификация, която са предложили изследователите на проблема. Съществуват четири типа ДЕЦА ИНДИГО, всеки от които има своя определена жизнена програма: първи тип - хуманисти, втори тип – концептуалисти, трети тип – художници, четвърти тип – живеещи във всички измерения.
ДЕЦАТА ИНДИГО идват при нас на вълни според движението на планетите и всяка вълна има своите задачи.

 
ИНДИГО - ЕКСТРЕМИСТИТЕ
Първата вълна от групата на ДЕЦАТА ИНДИГО – ИНДИГО - ЕКСТРЕМИСТИТЕ започнаха да се раждат, когато планетата Плутон влезе в своя знак – в знака на Скорпион. Това стана на 6 ноември 1983 година и продължи до 10 ноември 1995 г.. Плутон се намира в своя знак, а това означава, че при всички деца родени в този период Плутон се намира в центъра на Звездната Формула на Душата. Не всички от тези деца са индиго. Такива са по-скоро есенно -–зимните деца, в хороскопите на които се наблюдава парад на планетите. Малко ДЕЦА ИНДИГО се появяват в края на седемдесете и началото на осемдесете години на миналия век.12 години се раждат деца под символа на Плутон, нови деца, цяло едно поколение. Скорпион и неговият управител Плутон символизират живота и смърта.
В своето вечно движение по зодиакалния кръг Плутон се движи 160 дни ретроградно и 205 дни директно. Когато Плутон е в директно движение мисли за вечноста, за безсмъртието на душата, а когато се движи ретроградно мисли за смърта. Тази планета изпитва удоволствие като проверява кое е годно да живее, да оживее. Така може би можем да разберем, защо милиони деца живеят на улицата, под мостове, в приюти, детски домове, затвори за непълнолетни, или са пристрастени към наркотиците. Това е влиянието на ретроградния Плутон. Те преминават през опита на ранната сексуалност или завършват живота си със самоубийство не издържайки изпитанията и сблъсъците със света на възрастните. В едно поколение едновременно се раждат разрушители и съзидатели. Когато Плутон е ретрограден се раждат деца, които са свързани с риск и с тях е необходима сериозна работа, да бъдат предупредени и да се изгаси навреме разрушителното им действие. Тях практически е невъзможно да ги откъснеш от екрана на телевизора и компютъра, по които вървят филми на ужасите, насилие,секс и компютърни игри пълни с насилие и убийства. Това тях ги забавлява и учи едновременно. Астрологията говори за това, че в тези филми те се учат да оживяват и убиват едновременно, защото такъв е живота, който предлага ретроградно движещия се Плутон.Могат да се приведат много дати и години в тези 12 години, когато Плутон се движи ретроградно, но не трябва всички деца да се слагат под един знаменател. Правилната астрология винаги е индивидуална.

Това поколение деца повече от всички други е предсказано и проучено от астролозите. Индиго – екстремистите са събрали в себе си всички показатели на действието на Плутон. Това е най-екстремната група деца, поела върху себе си ударите на възрастните. Те искат правото си да живеят така, както изисква новото Космическо време. Тяхната космическа задача е да разчистят пространството за учителите и посветените. Предишните поколения изпитват на гърба си тяхните методи, още не изцяло, но в значителна степен.Индиго – екстремистите нанесаха удар на възрастните и ги заставиха да мислят и да се занимават с децата по друг начин. Не е трудно да си представим, че когато това първо поколение на ДЕЦАТА - ИНДИГО влезе във власта, какви промени ще настанат по цялата планета и че във всички страни ще станат много тежки разрушителни процеси, които със сила ще съборят всичко старо. По своята същност Плутон е военен, технократ, законодател, властник. Не е чудно, че в армията и полицията влизат тълпи от девойки.

Скорпионът е знак на трансформацията, той говори за това, че всичко, което се ражда под неговия символ е призвано да работи за промяна и трансформация на живота в ново качество. Във власта на Плутон е цялото тяло, неговата плът Дълбочината и силата на неговото въздействие върху организма на човека достига неговия код, обработвайки го за добро или зло. Плутон в Скорпион е символ на най-скрупульозните учени.Съвременните учени откриха пътя към генетиката и има опасност да натворят непоправими неща. В бъдеще това може да доведе до раждането на деца мутанти, а ДЕЦАТА ИНДИГО ВЕЧЕ СА СВИКНАЛИ С ТЯХ от телевизионните детски филми, от компютърните игри, от филмите на големия екран. Същества, които само външно напомнят за хора. За тях, децата – мутанти са естествено явление, като героите от детските мултифилми за предишните поколения.
Известно е, че много деца, родени през 80 – те години са били заразени от родителите си със СПИН, който също се контролира от Скорпион и планетата Плутон. Не случайно едно от работните заглавия за тези деца е било ДЕЦАТА НА СПИН-а. След няколко години учените не намерили у всички тези деца признаците на СПИН. Тяхната имунна система сама се е справила с болеста на века, а в тяхното ДНК се оказали няколко допълнителни кода от тези на предходните поколения.Учените заявяват, че такъв организъм добива пълен имунитет към всякакви болести. Има предположения, че при новите хора, на новата епоха няма да има имунна система, а вместо нея ще работи ендокринната система.
Плутон символизира старите души. Нерядко мъдроста на ДЕЦАТА - ИНДИГО превъзхожда тази на родителите. Такива деца по-лесно общуват с бабите и дядовците си, отколкото с родителите и с радост живеят с възрастните хора.
ИНДИГО - ЕКСТРЕМИСТИТЕ са надарени с безстрашие. Затова те без всякакъв страх изпитват търпението на възрастните – родители, учители и възпитатели. За тях няма авторитети от този тип с който бяха свикнали предишните поколения. Няма да има авторитети и когато влязат във власта, бизнеса.
Активен
omnia
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 59


Omnia ab Uno

« Отговор #1 -: Юли 15, 2009, 04:52:35 »

Този превод от The Outer Planets and Their Cycles намерих в нета.
Автор е Liz Greene
1982 г.


"Тъй, а сега за Плутон. Тази планета притежава няколко странни качества, които я карат да изглежда малко като аутсайдер. Тя не следва законите: орбитата й е елипсовидна и в една фаза от транзита си тя е по-близо до земята от Нептун, при което плоскостта на орбитата е леко наклонена и се различава от плоскостите на другите планети. През ноември 1983 г. Плутон ще навлезе в Скорпион и ще транзитира през този знак около 18 години. В този период той ще се движи през собствения си знак.

Тъй като Dane Rudhyar смята времето, през което Плутон се намира близо до земята за особено значимо и го нарича оплождащо, реших да изследвам събитията през различните исторически периоди, в които Плутон се е намирал в Скорпион. Натъкнах се на интересни неща. Например: Плутон навлязъл в Скорпион през последното десетилетие на 15ти век. Това бил важен момент, зората на флорентинския Ренесанс. В културен план времето действително било неимоверно плодотворно, истинско възраждане на забравени науки и духовни идеали. Събитията, довели до подобна могъща експлозия на човешки ресурси, били съвсем плутонови. Cosimo de Medici, владетел на Флоренция, имал слабост към загубени старогръцки ръкописи и ги събирал. При битката за Константинопол успял да се сдобие с няколко такива, сред които се намирал и странен документ, наречен по-късно Corpus Hermeticum. Ръкописът бил съчинен през втори век от н.е., но преводачът на Cosimo, Marsilio Ficino, смятал, че е открил текст, по-древен от библията и разпространил мълвата, че авторът му е един велик, мъдър мъж на име Хермес Трисмегист. Описаната там философия променила мисленето в цяла Европа.

Corpus Hermeticum не бил християнски текст. Чрез неговото влияние процъфтял интересът към езическите Богове, Кабала, Таро и талисманената магия. Той оповестявал, че Вселената е голям, единен свят и това, което се намира горе, е отражение на това, което се намира долу. Там се говорело за реинкарнация и душа. Възxвалявала се божествената същност на човека, онова голямо чудо, едновременно Бог и животно. Днес наричаме този мироглед "херметичен" или "неоплатоничен", но тогава се смятал за извънредно еретичен, преди всичко поради натрапващото се схващане, че Боговете са колкото на небето, толкова и тук, сред нас, от плът и кръв.

По време на тогавашния транзит на Плутон през Скорпион се родили редица влиятелни личности. По същото време си проправили път мисловните модели на Рененсансовата епоха. Сред значимите хора бил Мартин Лутър, който упражнил невероятен натиск върху установената религиозна структура. Можем да споменем и Paracelsus, когото някои смятат за баща на съвременната медицина. Тези личности, родени под влиянието на Плутон в Скорпион утвърдили в житейския си път идеите, породени от този транзит и променили други, привидно непоклатими обществени структури. Всеки ренесанс означава задължително смърт, тук в края на 15ти век Плутон сложил край на католическия монопол и на ограниченото в тесни рамки средновековно мислене.

Друг транзит на Плутон през Скорпион имало през 1240 г. Това също било време, в което нови философски течения прониквали в християнския свят. Било времето на рицарите темплиери* и разцветът на кабалистиката в Испания. Едновременно с това било времето на трубадурите и придворните поети. Този период се нарича ренесанс на златното средновековие и бил също толкова благодатен за абсурдни идеи, колкото и по-късният същински Ренесанс. Алхимията била в разцвета си, а философията на Raimon Lull, кабалист и неоплатоник, се разпространила из цяла Европа. Разбира се, мога да бъда обвинена, че сама влагам в тези периоди значението, което искам да открия, но всеки, който се занимава с херметична философия може да проследи циклите на нейното възраждане. 3а кратко време тя изригва от колективното, после последователите й биват преследвани и тя отново потъва, за да се появи след още 250 години, тоест след една Плутонова обиколка. 3атова не бях никак изненадана, когато открих, че транзитът през 1740 г. съвпада с появата на франкмасонското движение и с рождението на Franz Mesmer, който вградил херметичния мироглед в научна рамка, изследвал с този метод човешката психика и така се превърнал в баща на модерната психология.

Бавно започвам да се убеждавам, че Плутон по някакъв начин е свързан с изграден върху херметичните принципи мироглед, който изплува винаги, когато носещите структури на обществото грозят да се сринат. Човекът винаги е обяснявал действителността си според физичните закони и е изграждал социалните си модели с екстравертна насоченост. Изглежда нещо се задвижва, когато Плутон навлезе в знака си, сякаш стените на нашия екстравертен дом се пропукват. Сякаш съществува нещо като изгубено познание, в действителност познание за структурата на Вселената, което произхожда от друга плоскост, различна от тази на човешките сетива и техните възприятия. И когато Плутон навлезе в знака си, това изгубено знание внезапно изплува в нова премяна.

Фактът, че такъв транзит ни предстои непосредствено, разбира се породи у мен редица въпроси. Ако действително съществува подобна закономерност при Плутоновите транзити в течение на човешката история, то старите херметични принципи би трябвало точно сега да си проправят път и да могат да бъдат усетени. Самата аз сякаш вече откривам следите им в психологията на юнг, която в крайна сметка се гради върху същия този мироглед, тъй като се занимаваме с понятия като колективно подсъзнание, синхрония и архетипи. Неговите психологични представи за живота, които се е опитал да докаже чрез наблюдения и емпирични изследвания, са изтъкани от същата материя като Corpus Hermeticum. Слонна съм да смятам възраждането на интереса към астрологията, Таро-то и I Ging за още един признак в подкрепа на тази теория. Кого би учудило тогава, че астрологията и херметичната философия вървят ръка за ръка, след като няма по-добър носител от астрологията за идеята, че каквото е горе, това е и долу.

Това наистина не е философия в уранов смисъл, изградена от концепции за същността на Вселената. Тук става дума за дълбоко и фино усещане на същността на Живота като такъв, което се изразява на своя странен език всеки път, когато Плутон транзитира през Скорпион. Този усет сякаш прерязва всички религиозни догми и политически постулати и прониква до самото ядро на човешката душа. Една неизтребима философия или мироглед, неизброими пъти унищожаван и въпреки това възраждащ се отново и отново в нов облик. Изброените от мен плутонови движения неизменно привличат върху себе си немалко гняв и преследване отстрана на установените йерархични структури, но в същността си остават непокътнати. Франкмасонското движение, неоплатонизмът, херметичната философия и психоанализата имат общ корен, макар че много хора биха се разгневили, ако чуеха каква позиция защитавам.

Плутон е метрономът на колективното. Всичките малки индивидуални хребети са отстоявали известно време собствените си позиции, сякаш са успели да разгадаят всички тайни на Живота, изградили са общество според един или друг модел и смятат, че знаят всичко за същността на Бог или човека. И тогава се появява Плутон, открива неподозирани дълбини и взривява на парченца самодоволно изградените човешки ценности. Плутон провъзгласява смъртта на религии и космологии и наместо тях представя все същото интензивно видение.

Със сигурност вече сте се замислили, че в наталните карти на хората, които имат най-силен усет за нещата, Сатурн и Плутон образуват силен аспект, точно както тези с доминираща ураново-сатурнова връзка чуват гласовете на нови идеи и тези с нептуново-сатурнова връзка усещат уханието на мистични миражи. Виждам, че някои от Вас се усмихват, сякаш разбират. Научила съм, че плутоново-сатурновите личности могат да предусетят как приближава смъртта на Боговете на обществото и изплува прастарата визия за изначалието. Подозирам, че някои от тях подпомагат тази смърт, играейки ролята на саботьори, докато друга група се задълбочава най-вече в основополагащата философия. Но при всички случаи тези хора водят тежка битка, защото по някакъв начин трябва да реализират Плутон в живота си. "
Активен

Обичай "противника" си преди и след битката, а по време на нея му разкажи с всяко свое движение за Бога в теб.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Здравето на децата индиго
Децата индиго
giti 3 4704 Последна<br />публикация Юли 13, 2009, 19:58:53
от giti
Опасността за децата индиго « 1 2 »
Децата индиго
giti 19 6634 Последна<br />публикация Декември 04, 2012, 23:13:18
от Ru Alfa
помощ за децата индиго « 1 2 3 »
Въпроси и отговори
dana 35 6953 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 20:10:54
от my life...
Характерни черти на децата индиго
Децата индиго
Админ 0 3708 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 22:22:24
от Админ
Какво е любов според децата?
Духовни връзки и взаимоотношения
Слънчев лъч 2 2529 Последна<br />публикация Април 18, 2012, 09:35:06
от Kissing You Good Night

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright