Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Българската история  (Прочетена 5021 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Декември 10, 2010, 15:48:57 »

Произхода на българите е изключително неясен с оглед мненията на редица български и световни учени от 16 век насам(толкова е оплетена историята,че е нужно доста време да се отдели,за да се объркаш още повече!),но нека все пак да погледнем на произхода ни от по-друга гледна точка,духовна гледна точка:

Да си спомним и основните теории за прозихода ни-някои ни причисляват към тюрките,други към индоевропейските,трети към монголските източници,но защо така яростно се отхвърля и хипотезата за славянския ни произход!?

Всеки един учен гледа външната,повърхностна страна-ДНК анализи,изследване на външния вид и т.н.,но никой не се сети да вникне в душата на българина и да я сравни с душата на сърбина или руснака и ако хората се доверяваха повече на душите си отколкото на разума,обладан от мисълта за пари и прехрана,то щеше да се види колко е широка душата на споменатите народи-българи,сърби,руснаци или каквото и да са славяни!

Вярно е,че тук,на Балканите,има от всичко по-малко и точно за това е невъзможно да се определи най-чистия ни произход скрит хиляди,хиляди години преди Христа...

Истината е,че понятието "славянин" трябва да се разглежда духовно,защото тогава то пасва,изцяло,на пъзела относно произхода ни!

По външни или повърхностни признаци сме всякакви,но вътрешно сме славяни-славни сме!Славили сме се с нашата Благост и набожност:
България-Благария или Богария!

Да видим какво мисли световно признатата българска пророчица Ванга за България и българите:

Там, дека е текло, пак ке тече — един народ-една държава. — На въпроса дали България и Македония пак ще бъдат заедно
Сини, червени, зелени — заедно ако се обединят, страната веднъж завинаги ще се оправи
Не се карайте, всички сте Божии деца. България ще се оправи — чакат я добри дни.
Гордейте се, че сте българи! Не отстъпвайте от род и родина! Не се продавайте на Америка за пари!
България не е бедна. Тя има народ трудолюбив, работлив. Българският народ всичко може, по силите му е всичко да произвежда. Народът ни е учен за разлика от някои други народи. Най-ученият в света!
Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне.
Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.
Българското писмо е едно от най-старите на земята.
Македония е българска земя. Тя не е държава, а част от българската територия.
Българите са силни — вижте за какво се пее в песните ни и ще разберете как предците ни са живели. Тачете празниците — те са средство за оцеляване.
В Бога не вярвате, а искате да ви помага. Без вяра при мен да не идвате, защото не аз, Той ви помага.
Не вярвайте на американците, дето си изпращат у нас развалената царевица, а на руснаците, които ще купят нашата царевица.
А хорото е магичен ритуал — символ на единството, на кръга. Онази енергия, която изпитваме, докато играем хоро, е несравнима с друг танц.
България е благословена страна! Неслучайно Силите ме изпратиха тук.
Българите ще станат духовни водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат. Ние сме много стар народ и това един ден ще разберат всички.
Нужен ни е един БОГ, един владетел и единен български народ.
Деца, в България ке стане добре … Ке се живее добре!
Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия. Но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета. Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат … народ, който има планета вместо звезда, ще угасне както свещ при силен вятър. България има не само една звезда, а цяло съзвездие.
Не е нужно да трупаме богатства. На земята има слънце и блага за всеки.
Във всеки човек има добро и зло. Така е устроен човека. За мене щастието се корени в търпението на човека.
За всеки човек идват периоди на трудности — дори и за най-богатите, и за най-силните, затова човек трябва да бъде смирен, за да ги преодолее.
Не е важно какъв си — важното е да си добър човек!
Обичайте се, защото всички сте мои деца.
Истината за света и космоса, трябва да се търси в старите свещени книги.
Свидетели сме на бурни събития. Промени настъпват в всички области на живота, разтърсват земята, падат доктрини и диктатори, развенчават се стари митове, променят се понятията, разкрепостява се консервативното мислене.
Всеки изминал ден е наситен с нови неща до краен предел, но това не е случайно — нищо не е случайно. Затова съзнанието ни трябва да се променя към добротата. Земята навлиза в нов отрязък от време — времето на добротата.
Това ново състояние на планетата не зависи от нас — то идва независимо дали го желаем или не! Новото време изисква и ново мислене, друго съзнание, качествено нови хора, за да не се нарушава хармонията във вселената.
Много хора се стремят да се нагодят към днешните промени, но това няма да им помогне да влязат в бъдещето. Те са били нужни за времето, което си отива. Други, добри хора сега ще служат на бъдещето и на опазването и развитието на живота.
Чувствата силно ще се обезценят и само лъжливата страст, по-точно амбицията и егоизмът, ще са стимули за отношения.
В природата има хармония и всички ние сме част от нея. Няма «нежива» природа. Всичко «живее» и се подчинява на висша организация и разум.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Декември 10, 2010, 15:57:15 »

Да видим пък какво мисли друга световно известна пророчица направила смайващ открития в областта на химията и физиката,а именно-легендарната психотроничка Слава Севрюкова,която е била не само призната от Ванга,а дори я била признала от за по-извисена от нея самата!

Но какво мисли тя:
Държава на кръстопът.„На кръсто­пътя свистят остри ветрове. Трудно се живее в такъв район. Но пък е страшно полезно - за каляване на душите. Брулени от ветрове, заякват... "
 
„Тази е причината сред нас да се явят толкова ле­чители и феномени. Да помагат да оцелеем и в най-тежки времена."
 
Ще дойде време населението в България силно да оредее. Мнозина ще я напуснат. Но по земите ни все ще има хора, зовящи се българи, говорещи родния език. От най-старите народи в Европа сме, няма да ни затрият. (прогнозата е от началото на 1990 г)
Докато има живот на Земята, българите не ще изчезнем. Затова, казвам ви, богоизбрани сме. Други народи ще се заличат, ние не.
           Въпреки упадъка, трябва да се гордеем с народността си. Открай вре­ме сме изпращали в забвение най-страшните пороби­тели. Не трябва да търсим признание, че носим горд дух, а да го заслужим. Предстои да бъдем почита­ни в Европа и по света! От племето ни ще излязат умни същества. Ще го прославят извън пределите на страната. Радвайте се, че живеете в България!
          На Земята винаги има две крайности - Светлина и Тъма.  Те владе­ят Човешкия дух. Да, у нас неведнъж е вилняла не­прогледна Тъма, но по-често благоденства томителна Светлина. Душите, въплътени на българска земя, се извисяват. Племето ни, подобно на еврейското, е белязано от Бога. Тук се въплъщават еволюира­ли, ведно с най-пропаднали ниски духове. За да се развиват. При нас по-бързо се расте, в сравне­ние с другите народи.Будни сме, с борбен дух, но поради прекомерно ярката индивидуалност не сме единно племе. И все пак, колкото да намаляваме, пак повтарям, не ще изчезнем от лицето на Земята.
 
            В Библия­та е казано; „Последните ще бъдат първи". Помне­те - от България ще поеме по земята голяма Мъд­рост. Тепърва светът удивен ще узнае онова, което племето ни е дало на Човечеството. Висока е тая чест. Колкото до славяните, на тях принадлежи Бъ­дещето.
         „Ще изтекат черните времена. В България нещата ще се проме­нят към добро. Когато с гръм и трясък нахлуе злото и всичко изглежда непоправимо погубено, ненадейно ще настане обрат (пред Милена Нейкова).
          Като прогонени от подивели ветрове, ще се разпилеят разбойниците, които с десетилетия са грабили държавата. Ще дойдат честни хора, милеещи за нея. Затова ви казвам: гласувайте, кой как желае, но гласувайте! Отреденото ще стане, ала всеки трябва да поеме и лична отго­ворност, за да извърши България своята нелека мисия!"
 
             Пророчицатасочи пръстите на ръцете си: „Два пъти по ей толкова правителства ще се сменят, докато се яви човек, който да не мисли единстве­но и само за собствения джоб..."
 
            „Разпънати на кръст между Изтока и Запада, между Севера и Юга, пред нас се откроява един единствен избор - Духовността.
Към него нито Западът, нито Изтокът ще ни спрат, защото свише сме предопределени да обогатим све­та. А и в миналото сме го правили..."
 
              Неоценим е психичният заряд на българина. Страната ще преодолее кризата и укрепне. От богоизбрания ни народ ще се роят бъдещи духовни водачи. Това не е случайно - писмеността на сла­вянското племе преди повече от хилядолетие се яви чрез нас. Предстои ние да разширим неговата кул­тура. Това е кармично предопределено.
Помнете, ще удивим Човечеството. Родените сред нас откри­тия ще впечатлят света. Тепърва ще се узнае и за приносите ни в историята. Ще дадем на чо­вешкия род големи умове. В областта на наука­та, та дори и в омразната напоследък политика. И това ще стане, но вече по-късно във времето, когато се превърнем в равностойни членове на Европа.     (годината е 1990)
Хората ще заживеят обединено. Границите ще отпаднат, но отделните народи ще запазят самобитност. Едва тогаз България ще роди значими политици-обединители.
Големи умове, помнете, предстои да излязат от нашето племе. Със световен принос в много области на човешкото знание - наука, филосо­фия, изкуство. Тогава страната ни ще е повече от Швейцария. Ще се превърне в малък примамлив
световен оазис.
            Българското племе никога, ама никога не ще бъде заличено от лицето на земята. Други наро­ди, ще изчезнат, ние - не. Помнете - НИКОГА! Събудената мощ на духа на българина е голяма. Родината ни ще се превърне в райска градина. Тези, които сега я напускат един ден горчиво ще съжаляват.
„Таман страната ни ще се пооправи и светът ще тръгне на зле. Но ние тогаз вече ще сме на завет за онова, което иде... То ще трае наполовина на време­то на Втората световна война..." (пред Красимира Шопова).
 
             Слава Севрюкова конкретизира времето на някои геокатаклизми: „Те ще са на етапи през известни интервали. Към третото десетилетие от вто­рото хилядолетие ще е началото на злокобните събития. Част от тях ще са между 2025-2032".
 
        „Не мислете, че земята, по която ходите, ще е все земя... Оцелелите ще са горе, по високото. Затова България - преобладаващо планинска стра­на - по-слабо ще пострада при бедствията."
 
Виждам, хората след столетие ще обитават жилища не по-високи от четири етажа. С равни покриви. В синхрон с естеството на природата и на човеците едни с други. Границите на държавите ще избледнеят(пророчествотое от седемдесетте години на миналия век).
 
         „Държавата ще се срине. Ще се из­редят да я управляват много партии, но нищо няма да постигнат. Напротив - ще я крадат. Ще минават тия, ония... И ще дойде жена, която ще оправи нещата. Това ще стане към 2017-2018 го­дина. България ще се изправи на крака едва тогаз." (пред инженер Стамен Стаменов, прези­дент на Асоциация "Феномени").
 „С промяната много лидери и правителства ще се сменят. Най-сетне начело ще застане жена. Ще възвърне в политическия живот истинското родолюбие и забравените изконни ценности. Това ще е белег за изплащане на българската карма. Тогава ще се оттласнем напред. Ще настъпи неудържим раз­цвет във всички области." (пред Красимира Шопова още преди 10.11.1989 година)
 
 „Ще настане чудо през XXI век в Родината."
 
            България ще я спаси не толкова възстановената икономика, колкото възвърнатата Духовност. Трябва да се стремим да бъдем център на Светлината.
И в най-тъмни години не угасват лъчите сред будните синове на нашето племе. Все има проблясъци. Но българинът е склонен към леност. Обогати ли се материално, забравя духовното. Тъй е и при дру­гите народи. Затуй сме в недоимък. Но тази период няма да е безкраен (1990 г).
 
В едно от оптимистичните си прозрения Слава Се­врюкова внимателно загатва: „Да знаете - духът на библейския Давид вече се е превъплътил в Бълга­рия."
Отказвайки да разкрие самоличността му, пророчицата го съзира и щрихира - момче на 7-8 години. Това е през 80-те на миналия век, пред доцент Лилия Методиева и други от обкръжението й споделя: „Държавата ни ще изпадне в критично състояние на границата на оцеляване. Когато е на ръба, духът на превъплътения Давид, тогава неин водач, ще я спа­си. В негово лице България ще даде на света значим политик. Той ще направи много за страната и за Ев­ропа. "
Но да видим мнението и на друга изтъкната духовна личност,а именно създателя на Бялото братство в България-Петър Дънов,наричам,уважително,от последователите си-Учителя.Сред висшите окултни кръгове е по-известен като Беинса Дуно.

 
Кое е същественото за българина? Той е най-твърдият елемент, който съществува. Най-доброто семе, което най-добре расте, това е българинът!
 
България е обетована земя.Тя има най-добрите плодове. И няма като българските градинари – и в Америка ги познават.
 
Много от сегашните лекари, особено на запад, лекуват болните с музика. Българинът по естество е песимист, затова е създал хороводните песни да се лекува от песимизма си. Българските хороводни песни са лечебни.
 
Старите българи, които са живеели на Балканския полуостров, служили на благия Бог, затова се нарекли „българи”, това е духовното тълкуване на думата „българин”. Някои казват, че българите носят името си от реката Волга, отдето са дошли, преминали Дунава и се заселили на Балканския полуостров, дето имало вече българи. Старите българи се различават от новите, които преминали Дунава. Първите са благи, а вторите се отклонили малко от пътя си , заради което изгубили религиозното си чувство. Обаче и едните, и другите са на везните, взаимно си помагат.
 
Българският народ е приготовляван 5400 години .Той е пазен от Бога, за да може на днешния XX век да изпълни волята и задачата, която Бог му възлага.
 
Казано е ”Написах ви на дланта Си”.Като погледне към дланта Си, Бог вижда къде е мястото на българина и си спомня за него. Всички могат да тъпчат българите, но като погледне към дланта си, Бог казва „Те са тук”.Заслужава човек да бъде тъпкан от хората но името му да бъде написано на Божията ръка.Това значи да бъдеш под зоркото око на Любовта.
 
Българинът иска любовта да се изрази на дело.Той е добър, умен. Ако управниците слушаха народа, много малко грешки щяха да направят.
 
Българите направиха нещо за света чрез богомилите.Това, което изнесоха българите, е принципът на свободата.
 
Няма народ, който да има толкова ясновидци като българският.
 
В България има много ясновидци.Това е добър признак.То показва, че Духът работи в България.
 
Бъдещето е на славяните, бъдещето е на българите.Те ще оправят всички народи. България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник из целия свят.
 
Българите са пионери сред славяните.
 
Бог е дал голяма земя, голяма империя на българите, повече от това не им трябва.Те влизат в расата на славяните, а славяните заедно имат голяма земя, грамадна империя.
 
София е втори Йерусалим – Вечния мир ще се сключи в София.В София ще се свика първият Йерусалимски събор. Нова библия ще се напише на български език.Българските земи край няма да имат.Църквата „Св.София” в Цариград ще бъде християнска.
 
Българският народ велико бъдеще го очаква и България ще бъде първата страна в света където хлябът ще се раздава безплатно.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Декември 10, 2010, 16:11:23 »

Предсказания за България от Петър Осоговеца, богомилски жрец
 
 “...А в четвъртия ден Господ създаде звездите - да красят твърдта небесна - и да бъдат знамение за векове и народи. Седем едри звезди сътвори Предвечният - и седем области на небето им повери.
И вложи Творецът седем духа в седемтях светила небесни, та седем ангела се родиха. И повери на всеки ангел по един от седемте народа - да го ръководи.
И ангелите, на които бе поверено да водят народите, се сдружиха с ангелите, що бяха пазители на тези народи, та всеки народ имаше по два ангела - един да го води, а друг да го пази.
Слънцето разпери криле над Египет, Месечината - над Междуречието, Вечерницата се спря над Елада, Звездата на Посланника покри с лъжи Юдея, Звездата на Бранника - Рим, а Звездата на Отшелника - Византия. А народите се не бяха още родили на Земята, но те живееха в чертозите на Господнята Премъдрост.
И вси народи получиха от Вечния по един звезден дух. Само над България тъмнееше мрачина - и звезден ангел не развя криле над нея.
И ронеше сълзи ангелът, що пазеше България, че всички си имаха другар, а той нямаше. И с плач поиска от Бога звезден дух-другар да му даде. Та се смили над него Творецът, ала нямаше вече звезда и звезден дух.
И духна тогава Бог в простора - и осени с божествено мановение Млечния път да властва над България...
И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха...
Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде...
...Защото гаснат звездите една по една, ала Божият пояс ще свети вечно - и Млечният път ще бъде светъл саван над мъртвата вселена...”
 
Из “За съдбата на народите” - 956 година


Петър Осоговски е Доростолски епископ,неговата църква е била в днешна Силистра. Той е оставил две големи книги,които в момента се пазят в библиотеката в Малта.Според Николай Райнов едната има 384 листа, и е малък, грубо обработен пергамент – „кафяв с жилки”.Тя се нарича”Деномесечен указател” и съдържа в себе си най-много от Богомилската Астрология. В книгата ден по ден се проследява цялата година:”С кръговрата на Слънцето,шестте планети, Северната колесница, Петела(Орион), Двете рала(Андромеда и Касиопея), Кадилницата(Лебедовия Кръст), Птицата на Бога(Скорпион), Трапезата на влъхвите(Северна Корона), Соломея(Волопас), Млечния път и Старците(Северна змия)”.
Там има оригинални легенди, даващи съвсем ново разбиране на Звездните Митове.
В“ Деномесечен Указател” и “Книга за Звездите и за съдбата на народите ” Петър Осоговец предрича гибелта на Византия и дава следните управители на народите и държавите :
 
Масър (Египет) – Слънце ; Междуречие (Вавилон) – Луна ; Гърция - Венера ; Иудея – Меркурий ; Рим – Марс ; Византия - Сатурн ; България – Млечен Път;
Слънце – владее над Царството; Луна – властва над Целомъдрието; Меркурий – повелява над Посвещението; Юпитер – бди над Славата;    Венера – владее над Любовта; Марс – владее над Кръвопролитието;     Сатурн – пази Тайната;
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Декември 10, 2010, 16:11:46 »

В крайна сметка всеки сам избира в какво да вярва! Усмивчица
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #4 -: Декември 11, 2010, 14:05:30 »

Понятието прабългари, наред с протобългари, първобългари, древни българи и хуно-българи, са съвременни термини, наложени в историографията, за да се различават първобългарите от образуваната през IX – X век българска етническа общност. Прабългарите са група племена, произхождащи от Централна Азия, проникнали през 4-ти век в Европа и наричани от ранносредновековните византийски, латински и арменски летописци с името "българи".

Относно техния произход съществува една водеща теория за тюрко-алтайската им принадлежност. Съществува и хипотеза за индо-арийската им принадлежност, популярна у нас. Според тюрко-алтайската теория, те са дошли от източните райони на Средна Азия, а според индоевропейската, от западните района Средна Азия - Памир и Хиндукуш. Някои от тълкувания на етнонима са: „смесен народ”, а други го свързват с името на тотемно животно и пр.
Най-ранният европейски източник, споменаващ българите е т.нар "Анонимен римски хронограф" - списък изброяващ племена и народи, написан на латински през 354 г. от неизвестен летописец. Българите според него населявали земите около Каспийско, Азовско и Черно море, стигайки на юг до предпланините на Кавказ. Данни за по-ранно присъствие на българите в Европа (2 век сл.Хр.) се съдържат в някои латински версии на географски карти на Птолемей, където те са показани (под етнонима ‘Буленсии’) като обитаващи територията край северозападния бряг на Черно море източно от река Аксиакус (Южен Буг).
Мовсес Хоренаци, арменски историк от 5 век, съобщава, че при управлението на арменския цар Вагаршак българи преминават Кавказ и се заселват в североизточната част на днешна Турция. Това сведение предизвиква противоречиви коментари, тъй като Вагаршак управлява в средата на 2 век пр.н.е. Докато някои автори отричат достоверността на съобщението, други, основавайки се главно на него, приемат, че българската народност се формира северно от Кавказ преди пристигането на хуните. Някои автори обясняват противоречието с грешка в текста, като приемат, че правилното име на царя е Аршак III (управлявал през 392-396 г.) и свързват съобщението с известния поход на хуните в Армения през 395-397 г.
Друг европейски източник, отнасящ се до българите (Βούλγαροι, Bulgari), е хрониката на Енодий Падуански (починал 521 г.). Той, както и Касиодор, говори за победа на остготския крал Теодорих в Срем срещу българи, воюващи в съюз с Византийската империя около 485 г. Подобни сведения има и в по-късен текст на Йоан Антиохийски. Според него остготите нападат Империята и през 482 г. император Зенон за пръв път вика българите на помощ.През следващите сто години византийските автори (Прокопий, Агатий, Менандър) не използват името българи. Вместо това на мястото на бъдещата Велика България се появяват кутригури и утигури, вероятно два клона на българите. Споменавания на българите се появяват отново в края на 6 век, когато е образувана Велика България. Във византийските текстове наименованията българи, кутригури и утигури се използват като заменяеми с хуни. Според тях българите са идентични или поне са част от хуните.
Според наложилата се в началото на 20 век в българската и световната историография теория, българите са група хунски племена, появили се на река Урал през първата половина на 2 век. Въпросът с произхода на самите хуни не е напълно изяснен. Днес преобладава мнението, че те са свързани с народа хунну, създал през 2 век пр.н.е. своя държава северно от Китай. Хуните вероятно произлизат от северния клон на хунну, изтласкан около 93 г. от народа сянби в днешен Северен Казахстан. През следващите два века те живеят в този район и вероятно са повлияни от местните угри. Според тази хипотеза те произлизат от същата група народи, от която няколко века по-късно се появяват и тюрките. В продължение на десетилетия тази теория е разглеждана като безспорна.
От 90-те години на 20 век се появяват редица български публикации, излагащи алтернативни хипотези за произхода на прабългарите. Според една от тях те са иранско племе, подчинено от хуните в Централна Азия и придвижило се заедно с тях на запад. Доказателства за тази теория са тълкувания на прабългарския календар, несъответствия на археологическите находки с по-старите исторически теории; семантични (смислови) и лингвистични съответствия между съвременният български език и иранските езици; както и антропологични анализи. В индийския епос Махабхарата, в над сто пасажа е регистрирано името "балхики ", което според икономиста Петър Добрев е санскритското наименование на древните българи. Тази теория няма сериозни подръжници извън страната и среща отпор и у нас.
Като заключение може да се каже, че произходът на прабългарите все още предстои да се изяснява, но засега безспорно водеща е първата теория.


Прабългарите през 5-6 век са разделени на две големи групи — кутригури, западно от река Дон, и утигури, източно от нея. Според някои сведения първоначално те живеят заедно и се разделят през първата половина на 5 век. Първите по-надеждни сведения за българите са от 80-те години на 5 век, когато кутригурите воюват в съюз с Източната Римска империя срещу остготите.
От 493 нататък кутригурите водят многократни войни срещу Империята, като достигат до Илирия, Тесалия и Константинопол. Те участват и в походите на разбунтувалия се пълководец Виталиан (514-515 и 518-520). Контактите между Империята и кутригурите са разнопосочни — през 528 кан Грод приема християнството и се опитва да го наложи на сънародниците си, но без успех. Войните продължават до 540, когато настъпва известно затишие.
През 551 кутригурите отново нападат териториите на Империята. Византийците се споразумяват с кана на утигурите Сандилх, който напада незащитената територия на кутригурите и им нанася тежко поражение, а част от победените кутригури се заселват в Тракия. През 558 кутригурският кан Заверган предприема нов поход към Константинопол, но се оттегля срещу паричен откуп. Междувременно кан Сандилх отново напада земите на кутригурите и през следващите години сблъсъците между кутригури и утигури продължават.
Около 558 северно от Каспийско море се появяват аварите, които в началото на 60-те години подчиняват утигурите, а малко по-късно и кутригурите. Голяма част от кутригурите се преселват заедно с тях към Панония. Няколко години по-късно в региона пристигат войските на тюркския военачалник Истеми хан. Не по-късно от 568 той подчиняват утигурите, като известен брой от тях се преселват на запад при аварите. Останалите утигури остават в рамките на Тюркския хаганат, но през 576 в него започва гражданска война и няколко години по-късно утигурските племена възстановяват независимостта си.« Последна редакция: Декември 11, 2010, 14:51:46 от Рабено » Активен
psyhea
Гост
« Отговор #5 -: Декември 11, 2010, 14:13:10 »

Българите нямат славянски корен.Тва е мит.Естествено не случайно възникнал Усмивчица
Историята води назад до древен Египет и траките.Мисля,че сме били едно цяло.Оцелелите от Атлантида.Из целият свят има разпръснати градове с имената Шуман,Варна,Мадара и още мн.др.Както и езикът и думите.Руническото писмо.Тракийската писменост е предшественик на египетската и това в момента се доказва.
Каква Елада,кви 5лв.Елинската култура е относително млада,да не говорим,че митологията им е изцяло заимствана от тракийските митове.с тази разлика,че всичко е опорочено и изопачено.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #6 -: Декември 11, 2010, 14:22:15 »

Да,Варна може да значи Вара-там където е бил съграден човека наново!

Но все пак не може с лека ръка да отхвърляме твърденията на Слава Севрюкова и Ванга,нали? Усмивчица
Пак повтарям-славянин е вътрешно,духовно определение,а не външен признак-и сърбите,и българите,и руснаците и всички други са мешан народ!


Иначе,психея и аз смятам като теб-ние сме наследници на Атлантида!
И Петър Дънов го е потвърдил...
Активен
psyhea
Гост
« Отговор #7 -: Декември 11, 2010, 14:27:46 »

Днещният българин е сбирщайн от кви ли не гени.Това е друга тема.Говори м за истинските българи и откъде идват.Славяните също са относително млади играчи на нашата сцена.Не ги слагай у кюпа.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #8 -: Декември 11, 2010, 14:49:59 »

Днещният българин е сбирщайн от кви ли не гени.Това е друга тема.Говори м за истинските българи и откъде идват.Славяните също са относително млади играчи на нашата сцена.Не ги слагай у кюпа.

Така е,но аз казвам,че славяните са хора,които...името ти го казва-ще се прославят!Може да млади,но бъдещето им принадлжеи-БЪългария ще ги поведе!Аз вярвам в това,защото вярвам,че бъдещето ни е велико! Усмивчица Разбери ме правилно!Не говоря за гени,а за духовно наследство!
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #9 -: Декември 11, 2010, 15:09:03 »

Стара Велика БългарияОстаналите в Приазовието прабългари са покорени през 567-568 г. от Тюркския хаганат. В борбата за отхвърляне на тюркското надмощие особено активен е Гостун от рода Ерми. Тюркският натиск обединява прабългарските племена от земите край Азовско и Каспийско море. Начело с вожда на оногундурите — Кубрат (Курт) от рода Дуло, през 632 г. те се освобождават от тюрките и създават голям военно-племенен съюз. Византийските хронисти наричат това политическо обединение Стара Велика България. За кратко време тази България укрепва и влиза в орбитата на византийската политика в Северното Черноморие. Кубрат изпраща пратеници в двора на император Ираклий. Императорът дава на прабългарския кан титлата патриций и му изпраща скъпи дарове. Точните граници на Велика България трудно могат да бъдат установени. Съпоставени с писмени свидетелства, археологическите проучвания очертават следните граници: от река Днепър на запад до река Кубан на изток и от средното течение на река Дон до Азовско и Черно море на юг.
Кан Кубрат е не само силна личност, но и голям авторитет за прабългарските племена. Най-вероятно идеята за българска държавност в нейния ранносредновековен вид се заражда при неговото управление.


Кубрат умира около 660-665 г., като завещава на своите синове да не се разделят, за да „не робуват на друг народ". След него в продължение на три години управлява най-големият му син -Безмер. Византийските хронисти го наричат Батбаян или Баян.
Хазарите притискат Велика България още при управлението на хан Кубрат. След смъртта му синовете му не спазват бащиния завет и се разделят. Най-големият - Батбаян, се подчинява на хазарите и започва да им плаща данък. Вторият син на Кубрат - Котраг, потегля на североизток и се заселва по средното течение на р. Волга. Тук поставя началото на т.нар. Волжко-Камска България. Тази България съществува до 30-те години на XIII в., когато е разгромена от татаро-монголското нашествие, а по-късно, през 16-ти век завладяна от Иван ІV Грозни, ( Велик княз Московски и т.н.), след което той започва да се титулува Цар Болгарский, титул запазен от руските царе до 1917 година.
Третият син — Аспарух, пресича реките Днепър и Днестър и през 70-те години на VII в. се заселва в т.нар. Онгъл (Оглос, Онглос) - земите около делтата на Дунава в днешна Румъния и/или днешна Южна Бесарабия.
Известна част от прабългарските племена - утигурите и кутригурите остават в Панония след разгрома на хуните. В средата на VI век те попадат под властта на Аварския хаганат. През 631 г. избухва междуособна война за аварския престол между аварски и прабългарски кандидат, в която прабългарите претърпяват поражение. Част от панонските прабългари, водени от Алцек се заселва в земите на баварците, подвластни по това време на франкския крал Дагоберт I, който по-късно нарежда те да бъдат избити. Оцеляват само около 300 души, които се заселват в Равенския екзархат в Северна Италия.
Около 80-те години на VII век остатъкът от панонските прабългари, начело с Кубер, въстават срещу аварите. На страната на прабългарите застават и част от пленниците, взети от аварите във войните с Византия. Вероятно затова Кубер и подвластните му племена се насочват на юг, към земите на Македония, в близост до днешния град Битоля. Кан Кубер установява мирни отношения с Византия и се премества в околностите на Солун. Някои историци допускат, че заселването на куберовите прабългари в Македония води до създаването на военно-племенен съюз с местните славянски племена, насочен срещу византийците.Около 670 г. Аспарух преминава река Дунав с орда от около 30,000 прабългари.Вероятно част от хората му остават северно от реката, като щит срещу хазарите. През 680 г прабългарите вероятно в съюз със славянски племена водят война с Византия, около делтата на р. Дунав. Предводителят на прабългарите хан Аспарух извоюва победа над Император Константин IV, тогавашният глава на Византийската империя. След победата Империята сключва договор с кан Аспарух. Според този Договор прабългарите получават статут на федерати в по-голямата част от територията между Стара планина и р. Дунав заедно със населяващите я славянски племена и други народи. Не е изключено договорът да е включвал както други подобни договори и клауза за годишен "трибут" - данък или субсидия от Империята за федерата, своеобразен откуп на мира между тях и лоялността му да брани границата от други нашественици.
Различните учени дават различно тълкувание на тези факти и някои определят договора с Византия от 681 г. като момент на създаване на съвременна България. По време на управлението на кан Крум (802-14) България се разраства на юг, населвайки територията на днешна София през 811 г. и днешен Одрин през 813 г.. Крум побеждава император Никифор I в битката при Върбишкия проход и според преданието прави от черепа му обкована чаша. Достига до портите на Константинопол, но не успява да го завладее. Въвежда много строги закони.
Княз Борис-Михаил (852-889) приема християнството за официална религия. Съпротивата в лицето на някои боляри е смазана жестоко, тези, които не желаят да приемат новата религия, са преследвани и избивани. Детронира и ослепява първородния си син княз Владимир Расате (889-893), заради опита му да върне езичеството. Княз Борис I предприема този ход, за да обедини жителите на страната си които по онова време имат коренно различни религии. На българите е разрешено да имат собствен патриарх в Охрид. Борис приема учениците на Кирил и Методий в България. Така новосъздадената азбука (глаголица) от братята Кирил и Методий идва в българските земи около 886 г.. В началото на 9 век се разработва нова азбука, наречена кирилица, на основата на гръцката писменост и глаголицата.
По-късно Симеон I, синът на княз Борис I, приема титлата Цар на българите и василевс (император) на българи и гърци. Титлата василевс е призната от папата, но не и от византийския василевс. Неговата държава е наречена от някои историци Западна българска империя, за да се разграничи от другата прабългарска държава съществувала по това време - Волжка България. Времето на Симеон I е наречено Златен век на българската книжнина. Сам получил образованието си в Константинопол изгражда множество книжовни центрове из цяла България. Симеон I се превръща в сериозна заплаха за Византийската империя като след множество военни успехи си поставя за цел превземането на Константинопол. Приема се, че по времето на Борис и Симеон се претопяват и последните остатъци от прабългарите, като се образува един нов народ с българско самосъзнание, говорещ общ славянски език.


Естеството на отношенията между прабългарите и заварените в териториите на Балканите народи, и по-специално със славяните, е предмет на множество спекулации. На първо място, по това време Балканите не са били населявани само от славянски племена. Тук живеели немалко готи, келти, римски и гръцки колонисти и други предславянски народи. По склоновете на планините обитавали пастири-траки, част от които били дори непокръстени. В градските центрове обитавали остатъци от византийско население, съставено предимно от романизирани и християнизирани местни траки и илири. Трябва да се подчертае, че ролята на завареното византийско, неславянско население при формиране на новата държава и до днес се премълчава и подценява под предлог за малобройността му, което е необосновано.
На територията на Мизия живеели севераните, славянско племе. На запад от севераните, в земите на днешна Централна Северна България и Северозападна България живеели множество други славяни, останали в историята с названието седем славянски племена. Техните имена не са запазени. Славяни живеели и в Тракия и Македония. Не би могло да се говори за съюз между българи и славяни на равноправна основа, каквато беше официалната историческа теза много години. Нито при аварите, нито при хазарите, нито при хуните преди това, нито при варягите след това не е налице такова равноправие в отношенията им с другите народи от техните държави. Най-вероятното е, че срещу подчинението им и плащането на данъци българският кан е позволил вътрешното самоуправление на завареното население, като го защитавал от външни нападения. Първоначално славяните не са били включвани в българската армия, а самоуправлението им най-вероятно е отнето при административната реформа на хан Крум. Има множество сведения за опити на засилване на властта на българите върху славяните и за масови преселения на славяни във Византия. Най-значимите са отбелязани именно в средата на 8 век и при управлението на Омуртаг.
Славяните са значително по-многобройни от прабългарите. От друга страна завареното ромейско население непрекъснато увеличава дела си с приобщаването на нови византийски територии към България. Също така междуособиците между прабългарите вероятно редуцират и без това ограниченият им брой. Това довежда до постепенното им претопяване в периода 7-10 век. Около 1000 г. от останките от прабългари, славяните и завареното население се формират българите. Техният език се класифицира като южнославянски, а не като тюркски, какъвто се предполага, че е бил езикът на прабългарите. След покръстването и приемането на славянския език за официален титлата кан се заменя с княз.
« Последна редакция: Декември 11, 2010, 17:44:34 от Рабено » Активен
psyhea
Гост
« Отговор #10 -: Декември 11, 2010, 15:26:36 »

Днещният българин е сбирщайн от кви ли не гени.Това е друга тема.Говори м за истинските българи и откъде идват.Славяните също са относително млади играчи на нашата сцена.Не ги слагай у кюпа.

Така е,но аз казвам,че славяните са хора,които...името ти го казва-ще се прославят!Може да млади,но бъдещето им принадлжеи-БЪългария ще ги поведе!Аз вярвам в това,защото вярвам,че бъдещето ни е велико! Усмивчица Разбери ме правилно!Не говоря за гени,а за духовно наследство!
Да де..рабирам те чудесно.То..те вече се прославиха.Малко ли масакри спретнаха  и братушките и славяните?!?Искам да ти кажа,че бях свидетел на вината между Сърбия(югославия)и Косово.Беше на много духовно ниво,повярвай ми.
Бъдещето е велико за цялото човечество.Ако успее само да си го направи такова Усмивчица
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #11 -: Декември 11, 2010, 17:31:05 »

Но за България и славяните най-вече!
Не виждаш ли,че това,което те спретнаха всъщност не го спретнаха те?
Няма духовно и недуховно ниво!Битката за Косово  беше под влиянието на Запада...Духовното никога не е отричало войната!Ама никога!И аз съм духовен човек,но одобрявам войната срещу Ционистите с две ръце!По-добре да умрем отколкото да гнием в адския огън...

Бъдещето е велико,но славяните са тези,които ще положат основите на бъдещето...Китай,Русия и САЩ ще се учат от България,защото сме доказали,че сме по-умни,макар и продажни,от тях!

ЛОЛ,глупаво е да твърдиш,че славянската ни единност е просто мит...Та нали славяните са тези,които имат духовна мисия за човечеството....нашата слава тепърва започва!Както е казала Слава Севрюкова ще има кръв,революции,но накрая България ще се превърне в империя!
« Последна редакция: Декември 11, 2010, 17:44:04 от Рабено » Активен
psyhea
Гост
« Отговор #12 -: Декември 12, 2010, 13:13:03 »

Рабено,извинявай,ама не съм съгласна с теб.БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС СЛАВЯНСКИТЕ ПЛЕМЕНА.А коя врачка кво казала...майната им.Поживьом,увидим.АМа пак ти казвам..ИСторията тепърва ще се открива и жалките славянски племена,само ще дишат прахта на българската история
Активен
psyhea
Гост
« Отговор #13 -: Декември 12, 2010, 13:18:05 »

копи-пейст от друг форум,но статията е много интересна Готин


Или кой има сметка и защо се крие истинския произход на Българите!?
Пускам тази тема ,защото ми писна в България официалната администрация да налага в Българските Училища все още да се изучават глупостите СЪЧИНЕНИ преднамерено от руснаците и бългаските комунисти, че НИЕ Бълг-АРИИ-те сме били славяни!!! Че Българите били тюрки, диваци, хуни и тем подобни глупости,че тангра бил Български Бог и т.н и т.н. Никой от тези ПСЕВДО-Историци няма добластта и Не иска да си признае ,че вече има както АРХЕОЛОГИЧЕСКИ, така и НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за Арийския или Индо-Европейския произход на древните Болг-АРИИ,има доказателства за това, че нашите предци са били последователи на Зороастризма а последните археологически открития,както и рестварираните напълно колони на няколко Български Кана, изкараха още Много доказателства в тази насока.
Винаги съм се радвал, когато всички са толкова ентусиазирани за Светлия Българския празник 24 Май,но винаги след като чуя от няколко телевизии и прочета в няколко вестника, че празника НЕ бил на Българската писменост а на някаква си славянска писменост и култура, започвам да се чудя, аз в България ли живея или в СЛАВЯНИЯ!? Без да искам да обидя някой, но аз се чувствам малко неловко а и обидно, когато някой иска да ме изкара СЛАВЯНИН тоест - руснак, сърбин, хърватин, чех, поляк и т.н., но не и БЪЛГАРИН какъвто всъщност е всеки един от нас. Според мен Всички Българи трябва да се ГОРДЕЕМ с Арийския си произхода а Не да се срамуваме от него, защото нашите предци са били Велик, Горд и Непримирим Арийски народ, а вижте червените безродници до къде докараха България последните 64 години!

"Но какви са тези славяни, които настоятелно биват вкарвани като наши предци? Думата е латинска, "склави" значи слуги, често роби. Така след VI в. в римските хроники са били наричани презрително остатъците от населението на разбития Хунски съюз северно от Панония и Дакия и около Прибалтика, които останали извън прикритието на българската конница. Те многократно са търсили наша закрила, разселвали са се в планинските нископродуктивни полета на днешните Санджак и Косово, в Албанските планини, Родопите, в Епир и Тесалия... Ако Екатерина Втора не беше си наумила да прави от Руската империя, населявана от 120 народности и племена, еднонационална православна славянска държава, за славяни днес нямаше и да става дума."
/ИЛИЯ ИЛИЕВ/ Византийското наследство и седемте славянски племена са измислици /
...разликата между българите от времето на Авитохол, Курт /Кубрат/ и Аспарух и съвременните дунавски българи е дори по-малка и несъществена, отколкото различието между елините от времето на Омир и днешните гърци ."Най-краткият начин, по който може лесно да се отговори на питането, дали и доколко днешните дунавски българи са славяни, е че българите не могат да бъдат нито славяни, нито тюрки поради простата причина, че са по-стар народ и от славяните, и от тюрките.Историческите и езиковите податки недвусмислено сочат, че българите са един от най-старите народи, които са съумели да оцелеят до днес....по всичко личи, че българите имат забележимо по-малко славянска кръв, отколкото гърците, албанците, румънците или унгарците.
Дунавските българи запазват не само езика си, но и историческата си памет - до османското нахлуване те не прекъсват нито за момент връзките си с кубанските и волжките българи."
/"Славяни ли са българите?"- Пламен С. Цветков/
"Древните българи са били индо-арийски народ
За това ни дават сведения писмените източници - “Махабхарта” (VII - X век пр.н.е.); “Анонимен латински хронограф” (354г); арменската география “Ашхарацуйц” (VII век). До такова заключение са стигнали и някои съвременни учени – Омелян Прицак, Петър Добрев, Цветелин Степанов и др. В днешния дунавско-български език са открити над 3000 иранизми. Различни думи – бог, книга, обич, къща, чучур, мома, момък, завера, хубав, читав, патила, кака, батко, баща, кокиче, бирник и т.н., а също и наименования на селища и природни обекти, като Балша, Банско, Плана, Балкан, Бузлуджа, връх Кабул в Рила, Камчия Тунджа, Шипка, Микре, Вискяр, Балван, Бохот, Бутан, Шабла и т.н. Останали са и много имена на хора – Пресиян, Кардам, Ганчо, Люцкан, Маламир, Джуро, Джендо, Борис, Биляна, Диляна и др."/Иво Андровски - историк/
Ние българите нямаме нищо общо с тюрките, нито пък сме славяни, тъй като такава народност просто не съществува. Няма славяни, има източноевропеиски народи. Ние българите сме потомци на велики и културни арийски народи - траки, келти, готи и основно на древните българи, като продължители на Българската цивилизация."
/"Ние, Болг-Ариите" - Шегор Расате/
"Академик Державин (1946 г.) смята, че етногенезиса на българския народ достига с корените си далечното доиндо-европейско минало заедно с шумерите, иберите и италиките и, че " българите са българи, а не турци, не татари , не фини, не хуни, не чуваши, не славяни, а по своя произход те принадлежат към най-древните доиндоевропейски народи". До тези заключения той достига на базата на палеолингвинистичен анализ.
(Державин Н.С., 1946 - "История на българия" - т.1 Произход на българският народ и образуване на първата българска държава на балканския полуостров.)

"Ако се запознаем с най-старите български реликви, първата особеност, която ще се хвърли в очи е, че ... единственият народ, който е оставял надписи в нашата страна, са били древните българи .
Всички открити надписи са оставени или директно на езика на Аспаруховите българи, или от българските канове на гръцки език...Същевременно многобройните уж славяни, нe са оставили дори и един-единствен надпис на техния език, макар и с гръцки букви. Всичко това изглежда твърде странно, тъй като един многброен народ би трябвало да остави някакви, макар и частични следи от своето присъствие...
И древните траки...са оставяли свои надписи, служейки си с гръцката азбука..".
/Петър Добрев - "Кои сме ние българите", ИК "Галик" София, 2000 г./
"Изследванията на масови гробове на "езичници", избити по времето на Борис І в Северна България, показват, че формата на черепите е с европеидни черти, а височината на скелетите достига 190 см. Всичко това опровергава съзнателно утвърждаваната дълги десетилетия заблуда, че (пра)българите били "ниски монголоиди"."

Славяните са едно странно явление на света, подобно на чудовището от Лох Нес и Снежния човек, а една особеност, която се набива на очи, че отначало всички, които са ги виждали, са били хървати. Ако хърватите си нямат собствена история и e трябвало да си я измислят, това не ни касае, но Славянската доктрина, създадена от тях, се оказва антибългарска

Няма НИТО ЕДИН роден или чужд извор, който да говори за покръстването на два народа - т. нар. “славянски” и български, а се говори само за българи и български народ (за повече подробности виж в интернет “ Колко народа покръства Борис “ от Никола Църцаров). Няма византийски извор, в който при преговори да се сключва договор със “славяно-българска държава”, а винаги се говори за българи и България. Също така няма нито един чужд или наш извор в който да се споменава за ПРАбългари и ханове, а навсякаде се говори за БЪЛГАРИ и владетелят на българите.
Странно защо в учебниците по история няма нито една автентична рисунка на “славяни” или “славянски войни”, така добре описвани иначе от византийците? Изображението на славяните в нашите учебници са “съвременна” (?) рисунка (виж например учебника по история за 5 клас на изд. “Просвета”.
Историците така и не успяха да открият автентично „славянско” селище а посочените като такива са само от предположения.Никой поклонник на славянската идея не може да обясни откъде идва “етническият бум” при т. нар. славяни, като през същия период в Европа са засвидетелствани няколко чумни епидемии включително и в местата обитавани от “славяните”.
Славянската идея е възприета от българската интелигенция през началото на XIX век в периода на българското Възраждане под влияние на умелото руско внушение и манипулиране на историческите факти, като начин за разграничаване от гърците и турците. През периода на турското робство както е известно Вселенската патриаршия (доминирана винага от гърци) не признава българите за отделен народ, а ги нарича “румелийски” народ, което се възприема и от Османската империя.
Окончателно „славянската” идея се формира под перото на абатът дон Мавро Орбини от Пиза (родом хърватин от Дубровник). През 1601 г. Мавро Орбини написва по поръчка книгата „Царството на славяните”. Книгата има дълго заглавие: „Царството на славяните........... и още в заглавието: ... „и преди всичко се гледат успехите на царете, които някога са властвали в Далмация, Хърватско, Босна, Сърбия, Рашка и България” На българите е отредено последното място, а Орбини възприема сборника с гербове на генерал Охмучевич за автентичен (?!) и от него възпроизвежда гербовете на „словените” владетели на „южнославянските държави”.
Така в началото на българската история е отпечатан гърбът на българите от епохата на държавната им независимост – медальон с коронован изправен лъв. Малко по-късно сърби, руснаци и албанци ще присвоят българския двуглав орел като свой царствен герб. Личната заинтересованост на Орбини е в пристрастието му да изтъкне Дубровник, като водеща „южнославенска” сила, а рода на покровителите си – Бобалевич, като велик и мъжествен род с дълбоко патриотично минало, политическа мощ и слава. Така в началото на книгата си Орбини започва с посвещение към благодетеля и поръчител на книгата: „Посвещение до негова Светлост, почитаемия монсеньор....” и после: „След като написах тази история на славяните по настояване на Ваша Светлост, при всичките улеснения и удобства, които щедро ми предоставихте, за да я доведа докрай, струва ми се, че сега е мой дълг да Ви я посветя преди да я публикувате – понеже е Ваше дело...”. И непредубедения читател ще разбере, че има нещо доста странно и съмнително в тази история, която се възприема и до сега от историческата ни наука като безспорен исторически извор, а шовинистичните залитанията на автора, се определят „като проява на горещия му славянски патриотизъм”, според наши и чужди специалисти историци и т. нар. слависти.Така Орбини с лека ръка изкарва Скандинавия – люлка на „славяните”, за който народ се сетим, той е „славянски”: славяни са ...скитите, готите, амазонките са сарматки, което ще рече, че и те са „славянки”. Словени са победили Александър Македонски т.е. и той е славянин. Славяните са воювали с всички народи по света (?!), нападали Персия, властвали в Азия и Африка, воювали с Египет, накрая надделели над Римската империя, като завладяли много нейни земи. Или както „духовито” предлага сръбския изследовател Н. Радойчич, тази част от историята на Орбини можем да озаглавим „Словени са всички и навсякъде”.
В книгата са дадени в образци и двете „словенски” азбуки – глаголицата и кирилицата. Но тук се получава нещо странно - той сочи католическия Св. Йероним за създател на „славянското” глаголическо писмо, наречено „буквица”. На него приписва и съставянето на „славянското” богослужение (?) и навсякъде българския принос липсва, а за делото на Кирил и Методий не става и дума.
Паисий Хилендарски намира екземпляр от руското “адаптирано” издание в библиотеката на сръбската архиепископия в Сремски Карловци по време на краткия си престой там през 1761 г., и широко се ползва от него като сигурен източник (!?). Затова и неговата история е логично да е озаглавена „История славянобългарска”!!!!!!!!!! Защо обаче официална българска историческа наука и до сега премълчава и не забелязва, че историята на друг католик - францисканския монах Блазиус Клайнер издадена година по-рано от Паисиевата - в 1761 г. е озаглавена „История на България” и в нея липсват тези “славянски” залитания и акценти? В тази книга за славяни се споменава мимоходом точно 11 пъти и то като за съпътстваща и незначителна роля, на хора увлечени от събитията в които водеща роля имат българите.
Също така първото печатно издание на историята на Христаки Павлович, която всъщност е преработка и допълнение на Паисиевата е издадена през 1844 г. и е озаглавена “ЦАРСТВЕНИК или ИСТОРИЯ БОЛГАРСКАЯ” (но Не и славяно-болгарская).В книгата на Орбини поради пристрастие или нещо друго, българите са представяни като разорители, грабители и убиващи жестоко! В такава светлина се описват цар Калоян и победите му над латините, както и на цар Самуил над гърците. В описанието за сърбите и византийците обаче, думите употребени за българите, като „жестоко” и „разорение” са спестени!!!

Панславизмът тръгва с основната идея, че руските “славяни” трябва да завладеят първо Османската империя, после Европа и накрая целия свят (!!), което се разбира от Азовския завет и “Начертанието” на Петър І Велики, както и “Начертанието” на Екатерина ІІ Велика.
Това е доктрина възпрепятствала българската държавност, набивала комплекс за малоценност и донесла неизброими страдания и геноцид над българите. Нейни проявления са и до днес македонизмът, политиката на Гърция за гърцизиране на българите в Беломорието и Албания (и до сега), кражбата на българското сирене, кисело мляко, българския фолклор и танци, и обявяването им за “елински,” издаването на помашко-гръцки речник, както и толерирането на татаризма и до сега в Руската федерация.

От времето на Петър І Велики чак до края на ХХ век Русия ще глези и толерира Сърбия, Гърция, Влашко (Румъния) за сметка на България и ще води политика на купуване на българската интелигенция с цел славянофилията (русофилията) да бъде еталон в България. За разлика от България на Сърбия ще се отпускат милиони рубли само за да се стимулира сръбско национално освободително движение против Турция, а Сърбия ще стане основния проводник на панславизма (антибългаризма).

За това колко Русия е “безкористна” освободителка говори дълбоко премълчавания факт, че българският народ е принуден да заплати “Освобождението” си !

В брой № 2 на Държавен вестник от 10. 01. 1884 г. е публикуван следният Указ № 1144. “Ний Александър І С Божията милост и народна воля княз на българите Провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер. Войски, съгласно с определението на Берлинский договор”. В пълния тескт се описват размера и сроковете за заплащането, където “безкористната” помощ е определена на 10680250 книжни рубли и 43 копейки, което по онова време се равнява на 32,5 тона злато. Както добре се вижда заплаща се окупацията а не освобождението, както впрочем си пише и в Манифеста на Николай І от 1877 г. за обявяване войната срещу Османската империя, който документ и до сега официозната ни историческа наука не смее да покаже, защото от него става ясно, че на България се отрежда ролята на “Задунайская губерния”.

PS Защо до ден днешен темата за истинския произход на нашите деди е Табу !Тези с червените петолъчки са едните,които наложиха славянизацията на Народа ни ,ясно е ,че те  силно искат да са СЛАВЯНСКИТЕ БРАТЯ на руснЯците ,но има ли и други заинтересовани да бъдем определяни като  - слуги, роби("склави" от латински) и защо 20 години след 10-ти XI 1989 г. тази тема не се коментира а децата ни учат съветските глупости и простотиите на интернационала ! 
Активен
psyhea
Гост
« Отговор #14 -: Декември 12, 2010, 13:19:08 »

думата "склавос""склава"и до днес носи значението си..РОБ в много езици.

http://www.book.store.bg/p7056/zlatniat-fond-na-bylgarskata-drevnost-petyr-dobrev.html

Щом толкова те вълнуват тези въпроси,ти препоръчвам тази книга.
 Усмивчица
« Последна редакция: Декември 12, 2010, 14:39:03 от indigo » Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
От кой квартал във вашите градове сте?
Обща тематика
Аэ съм 6 1442 Последна<br />публикация Май 02, 2010, 22:51:59
от Аэ съм
Еволюция на съзнанието - Български филм « 1 2 »
Филми
Administrator 24 7265 Последна<br />публикация Януари 31, 2011, 03:35:15
от nre
Високоразвитата цивилизация от Българск
Древни цивилизации
Аэ съм 0 2004 Последна<br />публикация Декември 10, 2010, 17:13:59
от Аэ съм
Естрадна Българска музика.
За България
The One 8 1759 Последна<br />публикация Март 15, 2011, 01:31:42
от The One
Избрани цитати от Учителя за Шестата раса и бъдещето
Езотерика
johny 4 2834 Последна<br />публикация Януари 18, 2011, 16:40:17
от Аэ съм

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright