Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какъв е смисълът да си дете-индиго??  (Прочетена 4396 пъти)
l'amour
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 65


 • Град: love (always) sucks
 • *Като една от многото знам,знам че не съм сама.. *

  « -: Декември 07, 2010, 00:41:10 »

  Съжалявам ако се повтарям с някоя подобна тема, нооо
  какъв е смисълът да си дете-индиго??

  Нима е хубаво това да :

  имаш склонност към безсъние, неспокоен сън, нощни кошмари, често заспива трудно или се страхува да заспи;
  В пубертета не са редки периодите на депресия, случвало се е да мислиш за самоубийство.

  "Детето прави впечатление на необщително, освен ако не се намира в компания на себеподобни. Ако около тях няма никой с подобен манталитет, те се затварят в себе си и имат чувството, че на този свят никой не ги разбира."


  Нима това ти е от полза Хммм..Нима ??  Сълзи

  ________________________________________________________________________________________________________________________

  С този пост се опитвам да разбера (както пише по-горе) Какъв е смисълът да си дете-индиго??
  И изобщо има ли смисъл Хммм Сълзи Сълзи Сълзи

  ________________________________________________________________________________________________________________________
  Mисля си че НИКОЙ на този свят не ме разбира  Сълзи Сълзи Сълзи Сълзи Сълзи

  - - - т ъ ж н и   б л а г о д а р н о с т и ,   ч е   п р о ч е т о х т е   п о с т а   м и - - -
  Активен

  Няма нищо по-просто от това - да се усмихнеш и да приветстваш живота във всичките му измерения. Той ти се отблагодарява за усмивката, като ти поднася всичко онова, което желаеш и те подпомага да осъществиш желанията си. Животът те обича.
  http://www.izvorite.com/text/text112.htm
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #1 -: Декември 07, 2010, 01:02:02 »

  Слънчице смисъла ще го откриеш когато спреш да забелязваш че си различен-да ти знаеш че не си като другите-като стадото,ти си същество причислено ако така мога да се изразя към едно по чудато и всъщност много нормално стадо-не от говеда разбира се Ухилен Плезещ се
  Да всеки който почва да се  :Pусъзнава-(то всъщност цял живот си знаем че сме различни от другите,просто идва момент в който усъзнаваме това и тръгваме да търсим пътя към осъвършенстването) минава през не леки периоди на изпитание над собственото си съществуване и собственото си аз.Но и това ще мине,както казва една добра какичка тук-цитирам я-"оти се косиш кат ша ти мине"!
  Та така,и безсънието ще мине-апропо ако си от София или наблизо-ела другата седмица на форумната среща-хем ще си поговориш със сходни на теб същества-та даже и по развити вече-не за друго ами те работят над развитието си и одавна са разбрали че от лутане,тюхкане и други тем подобни дитирамби няма смисъл,хем ще ти дам кестени да си сложиш под възглавничката за да спиш като бебче-за всичко има лек и винаги ще ти се подаде ръка-просто поискай!
  Я сега виш как силно те гушкан и ти се усмихвам!
  И те поздравявам с добре дошъ)л-а!
  Пиши за всичко което те вълнува или задай въпросите на които искаш да ти се даде отговор!
  « Последна редакция: Декември 07, 2010, 01:25:06 от небесният ангел » Активен
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #2 -: Декември 07, 2010, 01:17:36 »

  Какъв е смисълът да си дете-индиго? Първо този етикет стана много комерсиален за съжаление.Ако трябва да ти отговоря директно на въпроса - Не ! няма смисъл  , никакъв смисъл! Ако трябва с малко повече изразни средства -Това дали си дете индиго или не , по никакъв начин не променя твоята мисия тука сега !Повярвай ми , и аз съм минал през подобен период ,като тебе,никак не ми е било лесно,накрая се стигана дотам , даже да обвинявам за своите несгоди и беди самия Господ Усмивчица След това , с течение на времето осъзнах , прозрях смисълът на едно такова "трудно детство"."Страданието е пътят към по-дълбоко прозрение".
  Истинските отговори за живота ти се дават единствено и само след като си преживял и преминал изпитанията , едно след друго , за да можеш да оцениш тяхната стойност,защото Ти нямаш ли личен опит , изживявания , "уроци" ,и всичките "духовни " книги и учения да си изчел и усвоил ,не си направил голяма крачка .Истинското знание идва от личностното преживяване.Не търси утеха в ненужните никому етикети , защото чрез тях само ще продължиш да подхранваш една илюзия.Безсънието , неспокойният сън , кошмарите ти се явяват като изпитания , щом ги има , значи нещо не е наред  , нещо не правиш както трябва.Помисли над това.Страхът идва от незнанието....Самоубийството е най-лесния начин да кажеш -Предавам се.И на мене са ми щуквали такива мисли в главата , и какво от това ! Това са провокации , игнорирай ги , следвай усещанията си.Светът неможеш да го промениш, и тези които  тръгват да го правят , ще се провалят , той винаги ще си бъде такъв , това са законите тука , това са условията.В такъв случай , аз те питам - Себе си можеш ли ?
  Активен
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #3 -: Декември 07, 2010, 01:36:12 »

  Индиго 1 мисля че е време да изтриеш надписа под поста ти -който гласи-"мисля че никой не ме разбира и т.н-еми упровергахме те Плезещ се много добре си те разбираме-просто защото сме минали по стъпките по които ти в момента стъпваш,стъпвай уверено а не плахо-вече намери хората които да те изслушват и които те разбират! :)Имаш инашата-лично моята подкрепа!

  П.п --------Весели благодарности че писа и ни предостави възможноста да ти отговорим-заповядай отново когато поискаш,почти по всяко време сме на линия!----------

  Активен
  Nadi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 36


 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Декември 07, 2010, 01:40:17 »

  Здравей,
  Изглежда е наред да извървиш една следваща част от пътя си. И тъй като темата е дъвкана и предъвкана милион и 8 пъти в нета, медиите и къде ли не, колко видиш ли нещастни са всъщност индиготата, колко видиш ли трудно им е, че вече ми омръзна.
  Според мен имат за цел да обезверят "индиготата"...
  Доста често се дразня като чуя, че то на индиготата не им е лесно и затова трябва да се обичат повече - другите деца не, хайде може по по-малко - така ми звучат повечето знайни и не знайни, които редят думи за индиготата. Тази тема ми е болна като слушам дори индиго хора как говорят за себе си и децата си.
  Много ясно, че на индиготата няма да им е лесно, та нали за това са дошли - да въведат новото слово.
  И това да си индиго не означава, че знаеш отговорите на всичко, не означава, че ще си мъдрец на 20 или някога ще стигнеш до Истината.
  Да си роден с цвят индиго - значи да имаш заложби в определена сфера, а да ли ще ги развиеш зависи от пътя ти на Земята. Това, че ти е дадено, не значи, че ще го постигнеш.
  И тъй като днес специално проведох няколко разговора със забалени подръжници на Индигота, които ги гледат като мутанти за преклонение, съм ядосана. Това, обаче си е мое и не желая да го изливам в твоята тема.
  Трудностите ни се дават, за да се изправим лице в лице със себе си. В тези моменти виждаме, до къде сме стигнали, колко път сме извървяли и дали сме си научили урока.
  Как ще извървиш своя път - това зависи само от теб.
  Да, трудно е. Много е трудно. Имало е моменти, в които ми е идвало да се върна, да вляза в коловоза. И съм го правила - и тогава си припомням коя съм, в какво вярвам, до къде искам да отида.
  Нищо не се дава на готово. За съжаление на хората, които са поели по пътя на себепознанието още по-малко. Когато махаш воалите става все по трудно, но и по-ясно. Единствено, вярата, че може би някой ден ще видя пълната картина, ще позная истината, ми дава сили да продължа.
  И когато съм на място, подобно на това, в което си в момента и се чувствам обезверена, недоспала, обидена, отчуждена - поглеждам в себе си, давам си време да разбера откъде идват тези мисли, и едва когато съм отговорила на въпросите продължавам напред.
  Все още си спомням момента, когато за първи път се докоснах до безусловната любов, която живее във всеки у нас. Когато ме обля отвътре на вън - това беше чудотворно. До толкова не можех да повярвам, че започнах да се оглеждам къде съм и какво става покрай мен - видях кофа за боклук и паркирана до нея кола. Тогава разбрах, че това идва отвътре, от мен. Опитах се да си спомня мислите, с които вървях и те не бяха много дълбокомислени - тогава проумях, че бях докосната от нещо друго, тогава проумях, че това е подаракът, който ще получа - и този миг на любов ме накара да продължа. Сигурна съм, че и ти ще намериш своя миг. Живей с вярата си и в най-неверните моменти. Давай любов, гневи се, ако щеш и опознай себе си - тогава ще постигенш това, което търсиш.
  Усмивки!  Активен
  l'amour
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 65


 • Град: love (always) sucks
 • *Като една от многото знам,знам че не съм сама.. *

  « Отговор #5 -: Декември 07, 2010, 02:28:21 »

  Радвам се, че намирам подкрепа от вас

  Аз не мисля, че да си индиго е лошо - все пак това е дарба, а щом е дарба, значи ти помага по един или друг начин.

  Но в моментите, когато съм разочарована (дори и съвсем малко - било то от себе си или от някой друг) започвам да си мисля, че да си индиго е нещо, с което съдбата те е набедила без ти да искаш...мисля си "защо все на мен, защооо, защо АЗ, именно АЗ трябва да съм различна" - аз се чувствам различно, наистина -не съм толкова общителна и следователно не споделям толкова - тая нещата в себе си, тая ги, тая ги - до последният момент

  А помня как като по-малка мечтаех да съм по-различна от другите, може би по-специална - да мога да летя, да съм ясновидка(всъщност аз имам тази дарба ама трябва сериозно да се заема със нея), и какви ли не още чудеса...

  Понякога като знам нещо, но си мисля, че за даден човек ще е по-добре да не му казвам(а той ме пита за това "нещо", аз го премълчавам и така тези неща се трупат трупат трупат и на края ме затрупват до гуша  Сълзи Сълзи Сълзи
  И всъщност така вредя на себе си - осъзнавам го, да...

  Активен

  Няма нищо по-просто от това - да се усмихнеш и да приветстваш живота във всичките му измерения. Той ти се отблагодарява за усмивката, като ти поднася всичко онова, което желаеш и те подпомага да осъществиш желанията си. Животът те обича.
  http://www.izvorite.com/text/text112.htm
  l'amour
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 65


 • Град: love (always) sucks
 • *Като една от многото знам,знам че не съм сама.. *

  « Отговор #6 -: Декември 07, 2010, 03:24:01 »

  ъъъ ааззз .. чудя се къде да го вмъкна : аз между другото мога да усещам и енергиите на хората  Усмивчица  и ако познавам поне малко човека срещу мен, мога да разбера в каква насока вървят мислите му Усмивчица

  - Благодаря ви за вниманието.
  Активен

  Няма нищо по-просто от това - да се усмихнеш и да приветстваш живота във всичките му измерения. Той ти се отблагодарява за усмивката, като ти поднася всичко онова, което желаеш и те подпомага да осъществиш желанията си. Животът те обича.
  http://www.izvorite.com/text/text112.htm
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #7 -: Декември 07, 2010, 10:32:28 »

   Здравей,i ndigo1 и добре дошла при нас.
   Пътят на страданието е един от най-кратките към духовното извисяване и помага за осъзнаването. Но този път не е мазохистичен и независимо колко трудно ни изглежда на моменти, той е точно толкова колкото е необходим, за да ни помогне да достигнем до определени прозрения. Всичко останало идва от самите нас, само ние можем да си усложним допълнително пътя като се затворим в себе си и колкото по-рано осъзнаем това, толкова по-добре за нас. Всички носим отговорите в самите нас и нека ги търсим именно там.
   Онези от другото стадо ставаме все повече Усмивчица
  Активен
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #8 -: Декември 07, 2010, 13:00:15 »

  здравей indigo 1 !!!
  Научих се да се радвам и на малките неща, на птичката кацнала на терасата, на приятното време навън, на времето прекаран любим с приятел, на доброто настроение на родителите ми или на чувството за добре свършена работа, изобщо неща които не забелязвах забързан в сивото си ежедневие. Това ми дава един положителен заряд на настроение, на енергия. Когато съм несигурен в себе си и не само тогава но когато почувствам че трябва, отивам сред природата, тичам, медитирам или просто се разхождам, само аз Земята и няма никой друг, само ние двамата. Мислиш си че си сама обаче не си, цялата Земя е с теб с красивата си природа, звуци, релефи и форми на живот, и ние като част от този божествен свят сме заедно с теб и никой няма силата да скъса тази връзка. Пращам ти любов, радост и светлина.      
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #9 -: Декември 07, 2010, 13:02:05 »

  ъъъ ааззз .. чудя се къде да го вмъкна : аз между другото мога да усещам и енергиите на хората  Усмивчица  и ако познавам поне малко човека срещу мен, мога да разбера в каква насока вървят мислите му Усмивчица

  - Благодаря ви за вниманието.

  Всеки един човек е специален и ти си специална,както всяко едно живо същество!
  Винаги казвам-внимавай какво си пожелаваш-че може и да се сбъдне Усмивчица Намигване-и понеже това което си желаела като по-малка-да си ясновидка-сиреч пожелала си съзнателно или не съзнателно-(но си го искала  силно) да помагаш на хората и това се сбъдва стъпка по стъпка,и естествено то желанието идва но и носи със себе си цялата тежест и отговорност която се изсипва на плещите ти-търси баланса-а не таи всичко в себе си-защото виждаш сама че това те натъжава,отчуждава още повече от дори и малкото хора които те разбират Усмивчица!Сега като се ориентираш във форума ще видиш че има много полезни теми а там където четеш но забиваш на едно място-просто подмини-не му е дошло времето на инфото или пък изобщо не ти е нужно Намигване
  Със сигорност има доста странни случки и съвпадения в живота ти-можеш спокойно да ги споделиш в темата-нуобичайни случки от живота! Целувчица Щастливко
  Активен
  l'amour
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 65


 • Град: love (always) sucks
 • *Като една от многото знам,знам че не съм сама.. *

  « Отговор #10 -: Декември 07, 2010, 16:24:54 »

  Активен

  Няма нищо по-просто от това - да се усмихнеш и да приветстваш живота във всичките му измерения. Той ти се отблагодарява за усмивката, като ти поднася всичко онова, което желаеш и те подпомага да осъществиш желанията си. Животът те обича.
  http://www.izvorite.com/text/text112.htm
  Sunrise
  Съниз...!
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 65


 • Град: In my own head
 • « Отговор #11 -: Декември 07, 2010, 19:10:32 »

  Смисъл ли?
  Ами, "смисълът" е целия твой съзнателен живот.
  Защо ли?
  Защото така трябва.

  Дано не си навлека негативи, но смятам че се отдава прекалено много внимание на цялото това нещо - зачестиха въпроси от рода на "Защо не ме разбират", "Защо се чувствам самотен" - това са нужни на нас самите неща, когато ги приемеш като такива с позитивно мислене, всичко придобива един "по-лек" смисъл.Но когато се пускат такива теми всеки започва да се впуска в прекалено лирични постове.Това смятам, че не е нужно.Не отричам, че и аз пуснах тема и после се отклонихме в "любовни" насоки, но разбрах че нямам нужда от това и спрях да пиша.

  Да, разбрирам че някой може да почувства нужда да сподели тук и ще се радва да прочете "лирични" отговори, но така се придобива зависимост към форума, и човека вече не търси отговори в себе си, макар че така пише във всеки втори пост.

  Да, разбирам че форумът е с цел да помага на хората, които са се заели с духовното си развитие, но според мен малко или много, това става с наивни подходи - "Любов", "Позитивно мислене", "Сдържане".А, аз смятам че това не е най-правилния начин.

  Вярвам, че са ни нужни целият набор от чувства, с които сме родени - "Страдание", "Болка", "Любов", "Ревност", "Гняв", "Радост", "Любов" и всяко едно друго чувство, което изпитваме в живота си.

  Може сега да ме попитате как аз се справям и приемам с нещата, за които писах.
  Не знам дали е правилно, но така го чувствам.

  Изпитвам дадено чувство, било то едно от горе споменатите или някакво друго, аз се впускам в него с всичките си сензори, изпитвам го в най-малката и най-голямата му мощ, отдавам му се.Обичам ли, аз обичам с цялото си сърце.Мразя ли, мразя с цялото си същество.Радвам се, изцяло съм в момента.Смея се, аз се смея от сърце и душа.
  След това - разбирам, решавам и извличам урока си - въпросът е приключен, справил съм се и съм свободен.


  Съниз...!
  Активен

  .......да бе мисли си ,че ваканцията ти на Земята е предначертана и планувана от шефа ти "Господ"
  ... и ти си само пешката в играта на живота,но аз и Къци имаме едно жокерче за теб..."
  недей да мислиш - не ти се получава"...а преследвай мечтите си....
  Sunrise
  Съниз...!
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 65


 • Град: In my own head
 • « Отговор #12 -: Декември 08, 2010, 15:22:54 »

  Цитат
  ъъъ ааззз .. чудя се къде да го вмъкна : аз между другото мога да усещам и енергиите на хората  Усмивчица  и ако познавам поне малко човека срещу мен, мога да разбера в каква насока вървят мислите му Усмивчица

  - Благодаря ви за вниманието.

  При мен е нещо подобно.
  Когато говоря с даден човек, разбирам какви чувства влага в думите с точност, дали се опитва да ме лъже, манипулира, дали казва истината, омраза ли излъчва, неодоброние, всичко го усещам и се доверявам на себе си и така знам как да постъпя.Знай, до сега не съм се подлъгвал и винаги излизам чист, и здрав от ситуацията.

  Тренирай тази дарба, ще ти помага да взимаш правилните решения!


  Съниз...!
  Активен

  .......да бе мисли си ,че ваканцията ти на Земята е предначертана и планувана от шефа ти "Господ"
  ... и ти си само пешката в играта на живота,но аз и Къци имаме едно жокерче за теб..."
  недей да мислиш - не ти се получава"...а преследвай мечтите си....
  galq robertova
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #13 -: Декември 09, 2010, 01:04:00 »

  Iskam da naucha poveche za decata indigo.moeto mislja che e takova no s kakvo da go sravnja?
  Inache na lekarite im e lesno s diagnoza "hiper aktivno" davat prispivatelni i zablujdavat roditelite che problem njama!Dasteria mi mnogo dobre razbira vsicko chuto no komentarite si ostavja za sebesi--ignorira ni kato roditeli!
  A e samo na 5 godini!!!Njakoi bi li mi dal savet


  Искам да науча повече за децата индиго.моето мисля че е такова но с какво да го сравня?
  Иначе на лекарите им е лесно с диагноза "хипер активно" дават приспивателни и заблуждават родителите че проблем няма!Дъщеря ми много добре разбира всичко чуто но коментарите си оставя за себеси--игнорира ни като родители!
  А е само на 5 години!!!Някои би ли ми дал съвет

  adr:filip_eli@abv.bg

  Global Moderator - Коментар
  Моля спазвайте правилата на форума и пишете на кирилица!
  « Последна редакция: Декември 09, 2010, 11:53:37 от Модератор » Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #14 -: Декември 09, 2010, 03:08:05 »

  Галя имаме ужасно много информация за децата индиго , но може би нямаш време да четеш ,което е нормално . За това ще те поканим на срещите ,които имаме желанието в най-скоро време да организираме в помощ на родителите.
  Сигурно също не си и прочела , но в правилата на форума е да пишем на кирилица !!!!!!!
  Ако имаш конкретен въпрос по  конкретен случай , пиши иначе темата е голяма.
  Едно от най-важното за сега е да приемеш детето си като равен ,в смисъл отнасяй с респект към него и си говорете ,не го оставяй да се затваря в себе си.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Смисълът на живота и как да го изживеем « 1 2 »
  Книги
  Administrator 20 41287 Последна<br />публикация Май 28, 2013, 21:35:01
  от Илияна36
  Смисълът??-има ли го?? « 1 2 3 »
  Въпроси и отговори
  l'amour 41 3184 Последна<br />публикация Декември 13, 2012, 01:15:35
  от Spiritus
  Какъв съм аз?
  Въпроси и отговори
  notlike 2 885 Последна<br />публикация Юли 04, 2011, 12:38:10
  от Kissing You Good Night
  Какъв съм ?
  Въпроси и отговори
  execute 11 814 Последна<br />публикация Април 15, 2012, 18:20:23
  от execute
  Защото смисълът е: Въпреки това - продължавам :)
  Лични дневници
  Acid_Lussy 13 2898 Последна<br />публикация Юни 08, 2016, 07:06:18
  от Svetoslav

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright