Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Синьо-зелени водорасли  (Прочетена 6733 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юли 11, 2009, 15:31:53 »

  Синьо-зеленото водорасло, наричано още Aphani-zomenon Flos Aquae или съкратено АРА, е една от най-ценните хранителни добавки за индиговите деца. To "се бере" по естествен начин в езерото Клеймат в американския щат Орегон. Това езеро е алкално и е единственото място на земята, където AFA се среща в естествена среда. През лятото синьо-зелените водорасли растат толкова бързо, че на ден могат да се добиват по няколко тона. Те имат силно лечебно действие и отговарят на органичните нужди на новите деца от по-лесно усвоими вещества.

  Ценното за индигото в синьо-зелените водорасли е не само концентрираното съдържание на хранителни вещества, а най-вече тяхното въздействие върху нервната система и особено - върху хипофизата*, епифизата* и хипоталамуса*. Хората, които приемат АРА, с времето стават по-проницателни, по-устойчиви душевно, а паметта им - по-силна. Те вече решават проблемите си по-лесно, разгръщат творческия си потенциал, чувстват се по-добре и са по-балансирани.

  Просъществували три и половина милиона години, синьо-зелените водорасли се числят към прарастенията и са известни като извор на живота на Земята. Те притежават всички витамини, минерали, аминокиселини и хранителни вещества, които са ни нужни, за да сме здрави и жизнени. Между другото, в тях има пет пъти повече калций от млякото, три пъти повече протеини от говеждото, птичето месо или рибата и петдесет пъти повече желязо от спанака. Те не са калорични, нито съдържат холестерол.

  За децата, които редовно приемат синьо-зелени водорасли, може да се твърди следното:

  * Те са по-енергични, жизнени и издръжливи.
  * Успяват по-добре да се справят със стреса.
  * Имат по-силна имунна система, така че се разболяват no-рядко или по-бързо се възстановяват.
  * Подобряват състоянието си в случаите на хронична умора, емоционална нестабилност и алергии.
  * Имат по-добро храносмилане.
  * Страдат от по-малко психосоматични заболявания.
  * Съсредоточават се значително по-лесно.
  * Склонността им да спорят, да се налагат и карат намалява.
  * Симптомите на страх и депресия полека-лека изчезват.
  * Настроени са по-положително.

  Освен че е една от най-питателните храни в света, синьо-зеленото водорасло се отличава и със силно прочистващо действие. Меката клетъчна стена и първичната форма на молекулата му гарантират незабавното усвояване от човешкия организъм на съдържащите се в него хранителни вещества. Тези вещества са силен стимулант за нашата имунна и нервна система.

  Синьо-зелените водорасли се използват и за подпомагане процеса на лечение при депресии, при синдром на дефицит на вниманието (ADD), слаба памет, объркване и общи нарушения на съня, аутизъм, хронична умора, анемия, язва, хепатит. Практиката потвърждава, че голяма част от лекуваните започват да се чувстват по-добре само след няколко дни.
  « Последна редакция: Юли 11, 2009, 15:36:41 от indigo » Активен

  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #1 -: Юли 11, 2009, 15:38:22 »

  Диворастящото Кламатско водорасло АФА е най-полезната от "зелените храни". То се усвоява отлично от човешкия организъм и е пълноценен естествен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и др. Даже малки количества АФА, прибавяни към обичайното меню, имат голям благотворен ефект върху здравето. Хора от целия свят редовно го включват в диетата си, за да си набавят онова, което обикновеното хранене не осигурява.

  Водите на Кламатското езеро идват от геотермални и вулканични източници. Затова водораслото АФА съдържа богата гама от полезни минерали - калций, хром, кобалт, мед, желязо, магнезий, манган, калий, бор, фосфор, селен, натрий, сяра, титан, ванадий, цинк и др. В това отношение АФА превъзхожда изкуствено култивираните сладководни водорасли и даже люцерната, която е най-добрият източник на минерали между висшите растения. От друга страна, АФА почти не съдържа йод и е безопасно за щитовидната жлеза (за разлика от морските водорасли келп).

  АФА е рекордьор по белтъчно съдържание, и то в три направления - количество, качество и усвоимост. То съдържа 60% протеини (няколко пъти повече от месото, яйцата и соята). Водорасловите протеини са почти 100% усвоими и не натоварват храносмилането. Те са естествено съчетани с витамини, минерали и други полезни съставки. Аминокиселинният им профил е идентичен с този на човешкото тяло.

  АФА расте на малки туфи, състоящи се от вериги от клетки. Клетките от 8 до 20 място в тези вериги (наречени хетероцисти) съдържат гликолипиди, които са ефективни срещу вируса на СПИН (според Националния здравен институт на САЩ).

  АФА е много богато на бета-каротин, от който в тялото ни се образува витамин А. Знае се, че опасността от рак намалява значително при хората, чиято храна съдържа повече бета-каротин. Това се дължи на мощното му регенериращо, антиоксидантно и имуностимулиращо действие.

  АФА е шампион сред всички храни по съдържание на витамин В12 – най-важният витамин за кръвотворенето. В това водорасло има почти 20 пъти повече витамин В12, отколкото в коя да е друга храна. Един грам сухи водорасли съдържа два пъти повече от дневната нужда витамин В12. Затова всички, които ядат АФА, могат да бъдат спокойни, че няма да развият анемия.

  Кламатските водорасли са най-богатият известен източник на желязо в органична форма, т.е. отлично усвоимо. В това отношение те многократно превъзхождат месото. От тях има повече полза, отколкото от синтетичните железни препарати, които могат да са токсични. АФА повлиява удивително бързо различни недоимъчни анемии. Изглежда, че тайната е в комбинацията, приготвена от природата.

  АФА е изключително богато на хлорофил, който е мощен биостимулатор с естествен пречистващ и регенериращ ефект. Освен всичко друго хлорофилът участва в кръвотворенето. Той е почти идентичен с хема в хемоглобина на еритроцитите, който пренася кислорода, и затова се нарича “зелената кръв на планетата”. Единствената разлика е в това, че хлорофилът съдържа магнезий, а хемът - желязо.

  АФА е необикновено богато на ензими, витамини, ко-фактори и други биологично активни вещества (БАВ), като различни фикопигменти, естествени антиоксиданти и много други. Това му придава подчертани радиопротективни (предпазващи от радиация) и антиканцерогенни (предпазващи от рак и неговите рецидиви) свойства. Благодарение на тях могат да бъдат защитени хора, работещи в радиоактивна среда, родените след катастрофата в Чернобил, пациенти на лъчелечение и др.

  Според канадски изследвания, ежедневното приемане на 1 грам Кламатски водорасли увеличава с 40% способността на Т-лимфоцитите (клетките-убийци от имунната система) да мигрират активно към тъканите. Това означава, че те по-добре унищожават раковите клетки и микробите. Хуморалният имунитет също се повлиява благоприятно – т.е. водораслите ни помагат да произвеждаме и антитела.

  АФА оказва благотворен ефект върху обмяната на веществата и дейността на всички органи и системи и е превъзходен тонизатор и регулатор на т.нар. ПНЕИ-система (психо-невро-ендокрино-имунна система), обединяваща различни тясно преплетени важни функции на организма. Високото съдържание на витамин В12 не е противопоказание за приемането им от раково болни – противораковият им ефект се потвърждава от редица автори и се дължи на комплексното действие на всичките съставки на АФА.

  Един от най-интересните и уникални аспекти на АФА е благотворното му въздействие върху нервната система, мозъка и психиката. Това водорасло активира невротрансмитерните системи, което води до преодоляване на депресията, подобряване на яснотата, концентрацията и издръжливостта на ума, стимулиране на творческите възможности и развиване на дясната хемисфера, т.е. артистичните и интуитивни способности.

  Съобщава се също за благоприятно повлияване и даже обратно развитие при болест на Алцхаймер, множествена склероза, епилепсия, депресии, психози и неврози, невро-психично изоставане, детска церебрална парализа и т.н. Това се дължи не само на факта, че АФА е ценна клетъчна храна, но и на голямото съдържание на невропептидни прекурсори - пептиди с жизненоважно значение за мозъка.

  Естествено, много по-добре е да се предпазва мозъкът, отколкото да се лекува, след като е бил увреден. И без това този орган се натоварва много в нашето задъхано ежедневие. Учене, недоспиване, пушене, стрес, конкуренция… и рано или късно започват провали в паметта и концентрацията, намалява умствената работоспособност, появява се умора, раздразнителност, лошо настроение и пр. Познавате ли човек, застрахован от това?

  Какво е решението? Може би то се нарича АФА! Познато като елексир за мозъка, това водорасло се оприличава на супер гориво за нервната система. То е в състояние да зареди, възстанови и енергизира изтощените мозъчни клетки така, че да започнат да функционират много по-добре.

  Друг аспект на действие на АФА е стимулирането на комплекса епифиза-хипоталамус-хипофиза. В тези мозъчни центрове са скрити някои висши способности на човешкия ум като интуиция, телепатия и холистична перцепция – т.е. способност да се обработва информация по свръхестествен начин. Твърди се, че приемането на АФА развива висшите психични способности и подпомага човешката еволюция.

  Всяка субстанция, приемана от нас, оставя своите вибрации в нашето тяло и нашата душа. Възможно е чрез подходящи храни да се стимулират в определена последователност различни части от мозъка и различни енергийни центрове, при което да се получи съответния ефект... Остава “само” да открием правилната комбинация.
  Активен

  delfin
  Гост
  « Отговор #2 -: Август 07, 2009, 15:21:32 »

  Доставиха ни такива водорасли. Сега ще пием и ще видим какви резултати ще имаме от тях.
  Активен
  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #3 -: Септември 09, 2009, 17:17:05 »

  Аз също си набавих и съм доволен. Не може да очаквате чудеса от водораслото, но ако не се храните здравословно и имате недостиг на аминокисилини, минерали и т.н. е хубаво да се вземат хранителни добавки, за да може организма да си ги набави. Иначе след години основно след 40-те се започва да се усеща недостига.
  Активен

  JoanMihaylov
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 37

  « Отговор #4 -: Ноември 26, 2009, 18:42:27 »

  Къде в София мога да си закупя такива водорасли и колко струват ? Също така за колко време ще ми стигат ?
  Активен
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #5 -: Ноември 26, 2009, 21:04:25 »

  Здравей JoanMihaylov, в България не знам от къде и за колко може да се купи, но аз си купих от Америка за 150-170 лева някъде не помня вече колко за 1 година, цяла кутия 454 грама. Недостатъка на пазаруването от чужбина е, че преминава през митницата и там го разопаковат и знаеш ли какво правят, от тях всичко може да се очаква.

  Ако намериш от България от къде да се снабдиш, пиши тука да може и другите посетители на форума да прочетат, да знаят как да се снабдят.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #6 -: Януари 06, 2010, 11:42:04 »

  http://www.vodorasli.com/ Дали става въпрос за едно и също?
  Активен

  curfex
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #7 -: Април 20, 2010, 12:19:40 »

  Здравейте,
  Синъо-зелени водорасли могат да се закупят от две места и то на доста прилични цени:
  http://www.tnt-21.com/bg/health/ - Сприулина - 100 таблетки, които стигат за около 15 дни - цена 8лева(пият се по 2-3 таблетки два пъти дневно след хранене и При редовна консумация на Спирулина може да се поддържа високо ниво на жизнена хигиена. Препоръчителният прием е по 1 таблетка три пъти дневно след хранене.)
  и http://www.lechitel.bg/product.php?p=9 има две разфасовки -  115 таблетки за 14.60 лв. и 290 таблетки за 29.90 лв.(пият се по 5 таблетки дневно), аз лично пия от около 2 седмици от спирулината на тнт21 и съм много доволен, а тази на лечител май е по-добра защото е на една финландска фирма, чиито продукти са с изключително високо качество.
  Активен
  chitta
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 138


  « Отговор #8 -: Април 20, 2010, 12:40:30 »

  Мой познат си купи Спирулина и е много доволен, скоро и аз ще си взема, в момента съм на кълнове Усмивчица който се интересува, може да си прави  Усмивчица

  http://www.zemianazaem.com/archives/159

  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Здравословен живот, индиго и синьо-зелени водорасли
  Природосъобразно хранене
  razli4na_86 2 1413 Последна<br />публикация Септември 04, 2011, 19:22:49
  от razli4na_86

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright