Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Преходните деца  (Прочетена 9370 пъти)
delfin
Гост
« -: Юли 10, 2009, 23:04:53 »

Преходните деца са една много специална група същества, които са дошли на Земята след Децата индиго и в момента са горе-долу на възраст между 16-22 г. Попаднали в кръстосания огън между силите на еволюцията, Преходните деца са пристигнали на нашата планета с багаж от смесени енергии, сякаш когато са създавани, в тях е хвърлена по малко от всеки вид енергия и после сместта е била разбъркана. Те не са от типа Индиго, макар да носят в себе си малко от тази енергия (напр. живеят с убеждението, че голяма част от старите образци, с коите сме свикнали, са погрешни). Не са и Кристални, но част от енергийните им полета работят също като на Кристалните деца. В много отношения Преходните деца са също толкова чувствителни и надарени. Също така не са Звездни деца и все пак носят част от техните характеристики. Някои от тях притежават невероятен интелект и вродени познания за Земята и онова, което е отвъд нея.

Преходните деца понякога действат като "мостове" между енергийните сили и в някои случаи се получава много интересно явление. Напр. едно дете, което е сравнително балансирано и притежава характеристики както на Индиго, така и на Кристално дете, може на пръв поглед да ви се стори непокорно, но по един изключително приятен творчески начин.

...

Няма двама души с Преходна енергия, които да са еднакви. Децата с нови енергии реагират по най-различни начини. Някои от тези деца изглеждат хиперактивни или нестабилни, което се дължи на объркването в цялостната им енергийна система. В основни линии същите енергийни колебания, които са причина за тяхната даровитост, могат да предизвикат безброй проблеми.

...Преходните деца са изключително проницателни на много и дори понякога всички равнища на реалността, но в много от случаите им липсват уменията или способността да вграждат логически тези преживявания в ежедневието си. Поради това голяма част от тях се изпълват с гняв или безпомощност или дори се разболяват. Тласкани са от космическото усещане, че много неща не са наред в този свят, но понеже в съзнанието им постоянно постъпва интуитивна и извънземна информация, това им пречи да стигнат до някакви отговори или решения за чувствата и разбиранията си. Онова, което виждат и преживяват извън 3-измерната реалност, често е толкова странно, че децата се изолират от семействата и приятелите си и започват да трупат преживяванията вътре в себе си.

Някои от Преходните деца виждат реалността по начин, много по-различен от този на другите хора. Постоянно им се явяват етерни наставници, ангели, духове на починали и дори, по техни думи, демони (които всъщност не са нещо друго, а същества от по-нисшите измерения). Дори някои от Преходните деца, с които съм работила, са изразявали недоволство, че никога не могат да останат насаме със себе си, тъй като около тях вечно гъмжи от същества от други светове. В ранна възраст тези деца често се чувстват застрашени. Мъчи ги усещане за присъствие на тъмни същества и смятат, че те са дошли, за да им повлияят по някакъв начин или дори да им навредят. Лошото е, че много от тези малчугани не казват никому за това. И колкото повече се страхуват, толкова по-силно става усещането им за мрачна безнадеждност. Някои от тях дори започват да вярват, че са повлияни или обладани от тъмни сили, макар в повечето случаи това да не е вярно.

Преходните деца не разбират, че виденията им са просто проявления на други равнища на реалността. Тъй като никой друг не вижда тези неща, детето започва да вярва, че не е нормално и в него се настанява дълбоко чувство на самота. Така то става жертва на собствената си даровитост. За такова дете всичко изглежда прекомерно тежко и значимо. Когато навлезе в пубертета, то в повечето случаи остава с дълбокото убеждение, че нещо наистина не му е наред. Това просто го съсипва. То често изпада в мрачни настроения и започва да ги проявява в рисунки, в подредбата на стаята си, в дрехите, дори в дейностите си. Саморазрушителното поведение е често срещано. Поради залитането си към тъмните енергии много от тези деца започват да употребяват забранени вещества и/или алкохол. Някои изглеждат потиснати, дори ги спохождат мисли за самоубийство. С течение на времето може дори да се превърнат в социопати, тъй като стават безчувствени и престава да ги е грижа за каквото и да било. При тези деца илюзията за тъмнината взема превес над светлината.

Повечето от нас са снабдени с филтри, които не им позволяват да виждат и усещат всичко по всяко време. Тези деца обаче нямат подобни филтри. Дори "нормалните" деца преживяват много трудни моменти с приемането на промените в телата и умовете им по време на пубертета. Ако прибавим към всичко това и една изцяло различна гама от чувства и възприятия като тези на Преходните деца, се появява ново и далеч по-проблематично измерение. Не всички Преходни деца преживяват подобни неща, но онези, които имат този проблем, са силно засегнати. Някои лекари им поставят диагноза психотично поведение, но грешат.

Част от Преходните деца обичат да се правят на всесилни, на по-велики от всичко и всички. Надяват тази маска пред другите, но с течение на времето престават да изпитват каквото и да било уважение пред авторитетите. Дори онези от тях, които избират по-положителен подход, често се огъват под тежестта на преживяванията си и се разболяват - отслабват, показват признаци на депресия или имат физически симптоми, които не могат да се обяснят медицински. Все едно че тъгуват за целия свят. дарбите им вземат надмощие над тях и те загубват представа за посоката, в която трябва да вървят.

Също както Кристалните деца, Преходните са крайно чувствителни - усещат и забелязват всичко. Смесените им енергийни полета още повече допринасят за изострянето на тяхната чувствителност. Представете си какво ще е, ако всичко, което изпитвате, било то добро или лошо, се уголемява 10 пъти, и то постоянно, във всеки ден от живота ви. Хиперосъзнати, хиперчувствителни, всичко "хипер" - ето как се чувстват тези деца. Емоционалната болка при тях далеч надхвърля онова, което изпитват "нормалните" хора. Много от Преходните деца са много артистични и изпалзват изкуството, за да изразяват дълбочината и силата на своите чувства по особено драматичен начин.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юли 10, 2009, 23:28:58 »

Преходните деца, които крият чувствата и преживяванията си, се изморяват. За това си има и физически причини. Повишената чувствителност лишава много бързо организма от основни минерали, които са жизненоважни за правилното му функциониране. Пълво се изчерпва магнезият, после калцият. Други минерали, като напр. алуминият, се свързват с рецепторите на клетките, макар да не им е мястото там. След известно време организмът се натравя или забавя функциите си. Когато човек се слещне за пръв път с такова дете, има чувството, че е засмукан заедно с него в някаква бездна, тъй като то е невероятно изтощено. Ако човекът е чувствителен към енергията, действително ще усети постоянното изтичане на сили от тези деца. За да бъдат изправени на крака и да се възстанови балансът им, е нужно изключително търпение от страна на опитен лечител. Освен това Преходните деца са склонни към инфекции и други заболявания, които започват и приключват мистериозно, често без да им бъде поставена каквато и да било диагноза. Аз ги наричам "космически болести", тъй като идват от източник извън 3-измерния свят. Все пак това, от което най-много се нуждаят Преходните деца, е да знаят, че има и други като тях, че не са сами в преживяванията си. Именно този елемент определя дали ще започнат да възприемат живота положително, или просто няма да оцелеят.

Тези деца, изглежда, имат склонност към поляризиране - те или израстват в своите дарби, или гледат на тях като на начин да се сдобият с власт по нечисти пътища. По кой път ще поемат, е въпрос на избор, но този избор се прави въз основа на опита.

...

Преходните деца са склонни да изпадат в такъв гняв, че да губят способността си на разумно мислене. Методът, който съм установила, че работи най-добре в такива случаи, включва известна промяна в тона и позата. Понякога единственият начин да привлечеш вниманието им е да се отнасяш с тях, както те се отнасят с теб - с други думи, да играеш тяхната игра и да им бъдеш като огледало. Трикът е да не станеш като тях, а само да отразяваш поведението им. Човек може да го направи, без да изпада в грозната страна на съответното поведение. Когато вниманието им е привлечено (обикновено от шока да видят един професионалист да се държи по този начин!), става възможно да им се разкрие истината, което трябва да се направи с много любов. Тяхната изострена чувствителност долавя истината и откликва положително.

...

Когато едно дете започне да се изолира от другите, причината в повечето случаи е, че му липсват умения за справяне в живота; то се чувства повече в безопастност като трупа силните чувства в себе си, вместо да рискува да ги изрази. Затварянето в себе си може да означава и че не го разбират. Дете, което се чувства неразбрано от околните, смята, че онова, което има да каже, е без стойност. Тези деца трябва да бъдат насърчавани, дори когато не можем да разберем преживяванията им. Това, че не ги разбираме, не означава, че те не са реални! Няма от какво да се боим; изострената чувствителност не е заразна.

Умереността също се отразява добре на Преходните деца - не някаква ограничаваща система от изисквания, а приблизително организиран план за дейност и цели, в който те да взимат активно участие. Когато знае какво може да очаква, детето се чувства спокойно. Повечето Преходни деца, които имат затруднения, живеят в домове, където всеки е твърде зает, за да забелязва другите, или пък в разтурени семейство, където липсват общуване и здравословни житейски умения. Когато в семейството има някаква организация, детето чувства, че някой го е грижа за него. Това му дава начина, по който да измерва своята сигурност в една предсказуема среда, а също и удовлетворение, когато изпълняват поставените им задачи.

Преходните деца не са просто бунтарски настроени тинейджъри. Дълбоко в себе си те са много изплашени - от онова, което виждат, чуват или знаят и което сякаш никой не разбира. Вслушвайте се в тях. Не ги съдете само защото ви се струва, че идеите и схващанията им са странни. Насърчавайте разговорите в дух на откровеност и честност. Тези деца могат да ни научат на много неща!

"Децата на новото време"
Активен
giti
Гост
« Отговор #2 -: Юли 13, 2009, 14:27:07 »

Кой определя възраста? Аз познавам едно такова преходно дете - с тази разлика, че тя вече е на  35 години. Имам добър поглед над живота й, защото ми е братовчедка и доста годинки от живота си съм прекарала под един покрив с нея. Да живея с нея ми беше доста трудно, а и лесно, защото от една страна и двете виждаме други светове и си споделяхме една на друга. Но от друга страна тя често искаше да доминира над мен, да подценява моите виждания и да се опитва да ги изкривява. Често подхващаше безсмислени войни, които аз приемах, като битка между доброто и злото, защото понякога тя наистина изглеждаше обладана от зли сили. Долавяла съм също, че тя умее да изпива енергията ми. В пубертетска възраст тя се подкара яко с наркотици и ако не беше баща ми да я заключи цяла година вкъщи, можеше и да умре, защото се думкаше на твърдо. Двете с баба ми се грижехме за нея по време на агониите й. Целите бяхми сини от ударите, които тя ни раздаваше, когато изпадаше в ярост и жажда за дрога. След тази година, тя премина на по-лек вид наркотици-хапчета. А след още една само на алкохол и цигари. След около 2 години преключи и с алкохола, и след доста години и с цигарите. Причината да приключи цигарите беше бременност - роди едно прекрасно създание. Синът й е кристално дете. Мисля, че именно сина й и помага да бъде силна и спокойна. Някак си я кара да се замисля над нещата. Дори е върнала лентата назад и е оценила всичко, което прижевяхме заедно с нея в борбата с наркотиците. Сега когато си бях в България и се срещнах с нея се бях подготвила с това да не й позволявам да ми смучи енергията, което тя много обича да прави. Подготовката ми беше излишна. Тя показваше истинско уважение към личността ми, обич и нежност. За първи път между нас имаше истински взаимоотношения, за което много се радвам.
« Последна редакция: Октомври 13, 2009, 04:43:16 от giti » Активен
JoanMihaylov
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 37

« Отговор #3 -: Ноември 30, 2009, 14:12:35 »

Здравейте с делфин вече сме си писали за останалите съм нов на форума. Много поздрави на всички, особено на организаторите на този форум, който е много полезен и обширен по тема, която не е много удобна на някои хора и не и се дава нужната гласност.

Гити можеш ли да обясниш, как точно едно преходно дете би могло да черпи чужда енергия, как се получава самият процес ? Интересно ми е най-малкото, защото имам подозрения, че съм от тези личности.

Като малък бях абсолютен бунтар, избухвах много лесно, но винаги е било за висш идеал, в които съм вярвал. Не рядко се стигаше до физически разправи, поради изостреното ми чувство за справедливост и демокрация. Бях хиперактивен и хиперагресивен, когато някои не деистваше спрямо принципите ми.  До ден днешен има моменти в които чувствам, че не съм сам в стаята. Става ми тягостно, настроението ми помръква от един път, дори започвам да им се карам и ги пращам да си ходят. Има ли защитни техники, защото по някога е доста дразнещо.

С годините и под влияние на определени фактори, успях да се контролирам в дадена степен, разбира се все още има моменти в които вените ми ще се пръснат. Сега, обаче съм доста по-балансиран. Подходът ми е все по-мек, но принципите ми остават твърди и сурови, понякога дори радикални.

Все пак, аз не съм специалист по тези работи и дори не съм на 100% сигурен, че съм Преходно дете. Винаги съм имал усещането, че имам мисия, че съм различен и специален, но бих искал да приложа някакъв тест, изследване или друг вид проучване за да знам дали съм Преходно дете. Моля да ми дадете съвет, как да стане това.

Всички на форума, които са имали досег с такива хора и биха могли да ми дадат съвет, в коя област трябва да работя, имам ли наистина мисия и каква е точно тя, ще се радвам да разбера всякакви подробности.
Активен
giti
Гост
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2009, 23:11:33 »

Аз имам наблюдение над преходно дете единственно от братовчедка ми. Мога да ти кажа как тя черпи енергия. Чисто и просто е способна да извади извън нерви и най уравновесения човек и така се зарежда с енергията му. Интересното е, че тя понякога постига това и само с поглед. Когато е по-благосклонна към човека, започва дебати с него- намира подходяща тема и спори с часове или просто налага мнение. Енергията която човек излъчва при ярост или спор е една и съща. Ако си мислиш, че си преходно дете, гледай да се обградиш с кристални деца около тебе- те просто подаряват енергията си и добре умят да кротнат преходните, защото енергията, която дават е по-чиста от тази енергия, която обикновенно преходните предизвикват. Тези наблюдения обаче са ми само над братовчедка ми и нейното детенце кристал, което я промени коренно. Не мога да твърдя, че са верни, може и да греша!
Активен
Avror
Гост
« Отговор #5 -: Декември 03, 2009, 02:35:38 »

"Представете си какво ще е, ако всичко, което изпитвате, било то добро или лошо, се уголемява 10 пъти, и то постоянно, във всеки ден от живота ви'' ....До сега си мислех ,че сьм индиго....., оххх, тъкмо тези дни си мислех за това, какво точно сьм... и ето - днес намирам тази тема ..... толкова вярно е написано всичко .....НАИСТИНА НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КОЛКО ОБЬРКВАЩО И ПОНЯКОГА СТРАШНО Е ДА ВИЖДАШ ТОЛКОВА МНОГО НЕЩА.....
« Последна редакция: Декември 03, 2009, 14:32:06 от delfin » Активен
zaharisa
Човек, обикновен.
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


« Отговор #6 -: Февруари 11, 2010, 16:38:32 »

Сигурно е страхотно да си различен. Винаги съм искала да съм различна. Да имам дарба.
Но аз нямам такава. Аз имам характера на преходно дете, но без дарбата Тъжен
Скучно е да бъдеш обикновен.
Активен

"Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
zaharisa
Човек, обикновен.
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


« Отговор #7 -: Февруари 11, 2010, 16:52:14 »

Аз имам наблюдение над преходно дете единственно от братовчедка ми. Мога да ти кажа как тя черпи енергия. Чисто и просто е способна да извади извън нерви и най уравновесения човек и така се зарежда с енергията му. Интересното е, че тя понякога постига това и само с поглед. Когато е по-благосклонна към човека, започва дебати с него- намира подходяща тема и спори с часове или просто налага мнение. Енергията която човек излъчва при ярост или спор е една и съща.

Ъм.. това не е ли енергиен вампиризъм.
Днес четих темите за енергийните вампири и стигнах до изводи, че е вероятно съм вампир.Щеше ми се да бях преходно дете. Тогава щях да знам, че не съм изконно зло. Тъжен
Активен

"Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
delfin
Гост
« Отговор #8 -: Февруари 11, 2010, 16:54:30 »

Добре дошла Захариса!   Усмивчица

При всички хора е различно. Много имат какви ли не заложби и дарби, обаче ги пропиляват, други имат и помагат, трети - не, но пак помагат, 4-ти просто не могат да ги овладеят и се борят с това да се научат как да ги овладяват, а не те да ги завладяват и все така - най-различниположения.

Най-добре е когато всичко си идва, когато е нужно - да не се избързва предварително. Най-тежко е, когато изкуствено и преждевременно се предизвикват възможности, тогава най-много се наврежда и на психическото и емоционалното самочувствие на индивида.

 
Активен
delfin
Гост
« Отговор #9 -: Февруари 11, 2010, 16:55:13 »

Ако чувстваш, че си Преходно дете, може и да си, сърцето най-добре говори.
Активен
zaharisa
Човек, обикновен.
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


« Отговор #10 -: Февруари 11, 2010, 17:12:14 »

Ако чувстваш, че си Преходно дете, може и да си, сърцето най-добре говори.

Благодаря за гостоприемството.
И аз не знам какво съм. Отговарям на условията за годините- на 22 съм. И също- изпадам в странни настроения- от еуфория до депресия. Преди бях наистина много чувствителна, но в училище преживявах не особено добре време. Не знамщо- децата не ме харесваха- мислеха, че съм странна, затова- ме тормозеха. Всъщност- сега като погледна назад- не е било кой знае какво- не знам защо приемах всичко толкова навътре- всеки ден се прибирах вкъщи и плачех. Започнах да се затварям в стаята си.

Като малка- съм рисувала много- не особено надарено, но е било много. Рисувала съм хиляди рисунки (както вече казах- не както рисуват надарените деца, които съм виждала по клипчетата).
По едно време в училище имах хубав глас. и обичах да пея, но не особено добре.

Никога не съм обичала да се натрапвам на другите.. и те някак си- не ме забелязваха.

И досега- никога не намерих нито един човек, който да ме разбира. Всички винаги са ми казвали, че съм им странна.
Обичам да се налагам.
Когато сгреша или кажа нещо лошо на някого- изпитвам ужасно смазващо чувство за вина. Понякога вината ми не ми дава да спя и ме разплаква.


Винаги съм искала да бъда добра с хората.. и да им помагам- но каквото и да правя- те винаги се чувстват неодобно около мен- и аз около тях.


Когато съм сама дори и за 5 минути- изпитвам толкова голяма самота- имам чувството, че умирам.


Когато бях малка и се връщах от училище разплакана. Спомням си, че всеки ден молех Бог- "Моля те, Боже- разреши мида умра. Тихо, просто да изчезна".. "Моля те-нека просто да умра".. "Вземи ме с теб- не ме оставяй тук.. тук никой не ме обича".


Хората понякога ми казват, че съм невероятна и бързо се привързват към мен, но скоро настроенията ми им омръзват и те ме изоставят. Оставям сама. Затова започнах да се изолирам от хората.

Никога не съм имала контакт с други същества- само веднъж- - имах един сън за едно същество, изтъкано от тъмнина, което ужасно ме изплаши.

Също така- нямам дарба да помагам на хората. Когато бях малка- често масажирах татко.. и той се шегуваше с мен, че го лекувам...


Веднъж (когато бях малка) казах на братовчедка си, че съм вещица- "Ще преброя до 10 и чичо ще се прибере- ще видиш"- и преброих- чичо наистина се прибра (ядосан... беше). Аз и казах "Видя ли- аз съм вещица" Усмивчица

Понякога имам силна интуиция.

Също така- веднъж, когато играх с една приятелка на "познай цвета, който съм намислила"- случи ми се само веднъж, но- ми се стори, че прочетох този цвят в очите й и го казах гласно- тя попита "Как позна? Не е честно"...

Надявах се да съм нещо добро, въпреки всичко, защото понякога изпадам в гняв и се плаша от себе си и лошите си мисли.
Когато прочетох статиите за енергийния вампиризъм стигнах до извода, че съм вампир, защото хората се уморяват от приказките ми.. и макар, че често не им правя нищо лошо- ме.. започват да не ме харесват.. уморяват се отъ мен...


Мислите ли, че бих могла да бъда такова дете.


Когато.. понякога, когато плачех.. от самота- питах Вселената/Бог "Боже- защо изпитвам толкова болка от нищо. Това не е нормално, нали?"
Активен

"Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
delfin
Гост
« Отговор #11 -: Февруари 11, 2010, 17:18:24 »

Годините нямат значение, всеки може да бъде всичко, без значение на колко години е. 
Активен
zaharisa
Човек, обикновен.
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


« Отговор #12 -: Февруари 11, 2010, 17:23:32 »

Годините нямат значение, всеки може да бъде всичко, без значение на колко години е. 

Има ли нещо като тест за... такова нещо. Ти как разбираш дали си обикновен човек, енергиен вампир.. или друго. Аз как да разбера?
Активен

"Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
Веселин
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #13 -: Март 01, 2010, 22:11:25 »

  Лелеее, сега като чета... Има доста неща верни и за мен, а това за саморазрушението и самоубийството Да ме прощава Господ, че съм мислел за такива неща, но имаше период, когато бях ужасно потиснат и притиснат от нашите, мислеха, че не съм в ред, че всичко ми е сбъркано.  Купон Имало е случаи, когато съм си мислел, че ме е обладал зъл дух (може и да съм си внушавал знам ли) и самият аз мислех, че не съм в ред, питал съм се все защо съм толкова различен от другите. Сега се научих да се обичам и приемам такъв, какъвто съм, но все още останаха някои лоши спомени от тогава. Това за хиперактивността, еуфорията и депресията също е вярно. Да рисувам не мога, но когато бях в гадно настроение си пусках много музика, и то все една такава подтискаща, внушаваща най-вече тъга и мисли за смърт. Не знам дали не съм от Преходните деца, по-голям съм все пак (на 26 години съм), но все пак има доста верни неща в описанието.
  Преходните деца какъв цвят на аурата имат?  Згреших
  « Последна редакция: Март 03, 2010, 13:48:26 от Веселин » Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #14 -: Март 02, 2010, 21:52:09 »

  аз веднъж стигнах до опит за самоубийство,но се спрях с цялата си воля
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Гръмнаха Кенеди, защото искаше да разкаже за срещите с извънземните
  Извънземни цивилизации
  Evolution 7 5473 Последна<br />публикация Март 16, 2011, 14:18:33
  от meander
  Полезни теми от форума отнасящи се до децата
  За родителите
  Eona Lightholder 9 2889 Последна<br />публикация Май 15, 2012, 03:19:52
  от oldrecord
  Готови ли сте да преминете прехода успешно? « 1 2 »
  Анкети
  Слънчев лъч 20 3089 Последна<br />публикация Март 14, 2012, 00:24:06
  от Bora

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright