Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Силата на любовта  (Прочетена 1731 пъти)
Алекс
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 24

« -: Ноември 22, 2010, 21:07:54 »

Много Ви моля, кажете ми какво означава силата на Любовта
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2010, 22:20:34 »

Май никой от нас не може да каже Усмивчица
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #2 -: Ноември 22, 2010, 22:32:59 »

Какво означава обаче "любов"? Как би могъл някой да я изкаже чрез думите и да предаде на някой друг чувството, което дава смисъл и надежда в живота и ти позволява да дишаш и да живееш истински? Може би, всеки човек я чувства по различен начин, олицетворява я и я вкарва в собствения си живот през различна призма. Бих могъл да я опиша така, както аз я преживявам и както бих искал да я преживявам до края на дните си.

Любовта означава да раздаваш: моят човек ще раздели едно парче ябълка на две, един шоколад, една чаша с напитка и когато, да речем, напитката свърши и няма повече, ще ми даде останалото в нейната чаща и ще каже, че повече не й се пие. Само и само, за да не лиши мен.

Любовта е себераздаване: Жената на моя живот ще се събуди неспокойна от съня си, когато нещо ме мъчи и ще се опита да ми предложи нещо, за да се почувствам по-добре и когато може би похърквам през нощта, ще отиде да спи на канапето, за да не ме буди.

Любовта е несъвместима с егоизма: човекът до мен ще остави егоизма си настрани, за да ми помогне да постигна дадена цел, която съм си поставил в живота и ще направи всичко възможно, за да се чувствам добре и да не се откажа. Няма да постави никога "аз" над "ние", за да ми даде сила да напредна в живота си, да победя в битките, които съм избрал да водя.

Любов означава споделяне на надеждата: моят човек, дори и да чувства, че по някой въпрос няма много големи шансове, ще ме подкрепи щедро, за да мога да получа сила и да се преборя.

Любовта е прошка: Това е и причината за тази моя изповед. Моят човек ми даде най-големият урок за прошка, когато някога съм се държал с нея грубо и съм я унижавал. По този начин ми показа огромната си любов и ми демонстрира нищожеството на собствения ми егоизъм.

Не е лъжа, че в живота любовта ще ти бъде дарена от някой човек, определен от Бог да ти я донесе и заедно да ти покажат как да намериш начин да я превърнеш в сила и надежда. За мен, този човек е тук, в България, и той ми показа пътя на надеждата и светлината, които се описвам да опиша.

Най-големият враг на любовта е егоизмът. Егоизмът ти дава лъжовното чувство за удоволетвореност. Чувстваш, че благодариш на своето "аз", защото си направил една стъпка във вреда на любовта, която ти е дал твоя човек, но когато се събудиш от съня, в който си се озовал, констатираш че си сам, ти и твоето "аз", и тогава търсиш отчаяно любовта, която в повечето случаи си загубил без да имаш силата да си я върнеш обратно.

Мен любовта ме научи колко малък ще бъда, ако я загубя. Колко нищожен ще съм сам, блъскан от ежедневието, без човека, който с две сладки приказки ми дава живот и смисъл за всеки нов ден. Днес, когато съм намерил смисъла на любовта, знам че ако я загубя, това ще бъде моята духовна смърт. Когато се опитах в даден момент да изгоня този смисъл далеч от себе си и последвах пътя на егоизма, се събудих един ден след болезнен кошмар и почувствах, че животът си като без крака и ръце, без сили и надежда.

Чрез своите мисли и от уроците, които получих вследствие собствените си грешки, научих че в живота смисълът на любовта е като на всекидневната закуската в началото на деня и на вечерята, преди да дойде нощта. Човек не може да живее без нея, защото ще се чувства като инвалид в най-добрия случай. Който е открил любовта, нега сложи настрана егоизма и нека посвети всичките си сили, за да направи живота на човека до себе си многоцветен и пълен със светлина и надежда. Тази светлина ще се върне обратно като едно отражение в неговата душа.

В крайна сметка, животът е кратък, а красивите моменти - много малко. Нека бъдат изпълнени с любов и прошка за човека, с който сме избрали да споделяме и добро, и зло. И нека разделяме нещата и чувствата си на две. Нека обичаме силно и бед да мислим за нашето "аз". Любовта ще нахрани сама "нас" и всяко едно "аз" със собствената си духовна храна.
 От интернет     

« Последна редакция: Ноември 22, 2010, 23:07:04 от pantera » Активен
Хristo
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 479


Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

« Отговор #3 -: Ноември 22, 2010, 22:48:19 »

 Радвам се pantera, че си открил това лице на любовта. Продължавай да обичаш както нея, така и себе си, и все повече истини за любовта да осъзнаваш Усмивчица
Активен
Алекс
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 24

« Отговор #4 -: Ноември 28, 2010, 12:24:15 »

А как да постъпим, когато негативния поток е толкова силен,че имаш чуството че си се закачил за влак и той те носи-как да проявим силата на любовта,така да спрем влака и да изгрее Слънцето образно казано...
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2010, 17:18:11 »

Скачаш от влака. Или се разбиваш долу, или не се разбиваш.. та така

Извод: не се разбиваш
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 17:52:07 от nia.boneva6 » Активен
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2010, 17:57:20 »

Много Ви моля, кажете ми какво означава силата на Любовта
Никой от нас не може да ти каже приятелю...!!

Единствено от собствен опит можеш да разбереш що за сила е тази на Любовта!

Ти можеш ли да обясниш с думи на някой какво е изгрева ако той никога не го е виждал?

Силата на Любовта е тази с която всеки разполага,но не всеки знае за това!

Силата е в нас!
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Алекс
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 24

« Отговор #7 -: Ноември 28, 2010, 22:28:40 »

Скачаш от влака. Или се разбиваш долу, или не се разбиваш.. та така

Извод: не се разбиваш
Този отговор ме разби със своята изключителна точност.Истина е, че всички отговори и на най трудните неща в живота са простички.Днеска го приложих практически,явно е доста трудно докато се науча, но стана хей стана наистина,трудно и бавно но стана Обединявайки го със Силата е в нас! на  AМAZING утре ще засиля влиянието на тази сила
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 22:43:40 от Алекс » Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
ПЛУТОН - ЛЮБОВТА КАТО ИСТИНА
Астрология и нумерология
pluton 6 2534 Последна<br />публикация Август 27, 2010, 11:26:34
от pluton
Любовта като лечебна сила!
Видео клипове
The One 10 1724 Последна<br />публикация Октомври 18, 2010, 22:36:04
от Хristo
Тотеми: животни на силата « 1 2 »
Астрология и нумерология
wolfspirit 27 9792 Последна<br />публикация Ноември 19, 2012, 13:18:52
от wolfspirit
Джим Кери - Силата на нашите намерения
Видео клипове
Georgio 1 929 Последна<br />публикация Март 13, 2011, 19:19:35
от Аэ съм
Любовта Е Отговорът на Всеки Въпрос...
Великият преход
Georgio 2 1745 Последна<br />публикация Април 05, 2011, 16:58:08
от Странник

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright