Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Историята на духовния ренесанс  (Прочетена 864 пъти)
DArkAngel
Гост
« -: Ноември 07, 2010, 00:40:58 »

Темата на тази книга е историята на конспирация за контрол на човешката раса. На този етап това може да ви звучи фантастично, но продължете да четете и ще се убедите, че е абсолютно вярно и че засяга живота ни всеки ден. Това обаче е конспирация, която можем и ще разрушим.

В основата на тази атака срещу човешката свобода е желанието да ни държат настрана от познанието за духовната реалност на нашия истински Аз и от разбирането за нашето място в тази чудна паяжина на живота, която наричаме Сътворение.

Ако сте чували обясненията за вечната природа на съзнанието, и че всички ние чрез опита непрекъснато еволюираме, е добре да преминете направо на първа глава. Ако тази информация е нова за вас, струва си да прочетете следващото кратко резюме за познанието. Манипулаторите знаят, че тази информация е вярна, но не искат вие да знаете следните неща:

Онова, което наистина сме, не е физическото тяло, което виждаме. То е средството, което обитаваме, по време на един физически живот на тази планета. Онова, което е вечно в нас, е нашето съзнание, нашият дух, нашият ум. В настоящия момент ние погрешно наричаме "смърт" своя вечен разум -мислещата, чувстващата част от нас - който напуска тялото и продължава своята еволюция някъде другаде.

Точно това се случва при така нареченото "преживяване на прага на смъртта". Хиляди хора са описали усещането, че напускат тялото си по време на сърдечен пристъп или автомобилна катастрофа. Те разказват една и съща основна история - че гледат надолу към физическите си тела, докато лекарите се опитват да ги съживят. "Разумът ми, личността ми гледаше надолу - казват те, - но аз вече не бях част от тялото си." След това внезапно се оказва, че отново са започнали да гледат с очите си и са се завърнали в тялото си.

Всичко това става с хората, когато "умират". Тяхното съзнание напуска тялото. Нашата физическа форма има ограничен живот, разбира се, но нашите умове живеят вечно. Можете да си го представите като нещо подобно на принципа на космонавта на Луната. Той облича външна обвивка, за да проучи друга планета. През физическия живот нашите умове населяват физическата обвивка, която наричаме тяло.

Съзнание и енергия са едно и също нещо. Всичко, което съществува чрез Сътворението, е една и съща енергия-съзнание в различни състояния на съществуване. Разликата между нещата е в тяхното ниво на съзнание (еволюция, разбиране, осъзнаване) и скоростта, с която вибрира енергията - нейната честота.

Колкото по-висока е вибрацията, толкова по-напреднала е еволюцията. Пример за това как едно единствено вещество може да бъде много неща е водата, облаците и ледът. Те изглеждат и реагират напълно различно и са различни при пипане, но всички те са едно и също вещество в различни състояния на съществуване. Същото е с енергията-съзнание, която е всичко.

Силата, която наричаме "Бог", не е онзи приятел с брадата, седнал на трона си. Тя е Единното Съзнание, което е Сътворението; стената, небето, дъждът, ти, аз, всичко е "Бог". Всички ние сме капчици в океана на съзнанието. Ти си аз и аз съм ти. Ти си всичко, аз също. Ние сме едни други, всички аспекти на едно и също цяло, част от един и същ безкраен поток от енергия. Видимите разлики между нас са илюзия.

Една от така наречените "велики мистерии" е - къде отиваме след края на физическия ни живот. Църквата казва в рая или ада, каквото и да означава това, а материалистичната наука казва, че не отиваме никъде, защото този свят е всичко, което съществува.

Всъщност, океанът на съзнанието, който наричаме Сътворение или Бог, притежава безброй нива на еволюция или честоти на вълните. В пространството, което заема вашето тяло сега, са разположени всички честоти на всички радио- и телевизионни станции, покриващи вашата област. Вие не можете да ги видите и те не могат да се видят една друга, въпреки че делят едно и също пространство, тъй като се намират на различни честоти на вълните. Настройте радиото на една от тези вълнови честоти и това ще е станцията, която ще чуете.
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2010, 00:43:28 »

Честотата се превръща в радио-реалност, в нейния "свят". Придвижете скалата на друга станция и радио-реалността се променя. Същото е и при нас. В този момент ние сме настроени на плътна физическа вълнова честота, която наричаме Вселена, но когато "умрем", съзнанието ни напуска тялото и се придвижва до друга честота на вълната.

Онова, което наричаме "духове", са същества - разум, дух - на друга дължина на вълните. Те често изглеждат като мъгла или прозрачни, защото ние не ги виждаме от тяхната честота, а от нашата. Същото е, когато скалата на радиото не е уловила добре станцията и вие получавате неясен, притъпен сигнал. Ще доминира онази станция, която е най-близо до скалата, но вие ще чувате и други станции. Образно казано, точно това става, когато видим призрак.

Ако бяхте на същата честота като призрака, той би изглеждал точно толкова истински, колкото и вие. Извънземните, за които ще говоря, действат най-вече на честотите на другите, поради което някои хора ги виждат, а други - не. Зависи от това дали сте в състояние да направите този психически скок, за да се настроите на други нива.

Настройвайки своето съзнание на друга честота на вълната, информацията може да стане достояние на този свят. Това е процесът, който наричаме установяване на връзка чрез контактьорство, медиумни способности или психическо нас­тройване. В своите физически и математически изследвания истински непредубедените учени показват, че на практика Сътворението е съставено от честоти и че съзнанието във всеки един е вечно.

Те обаче трябва да се борят с прикриването на тези знания от научните институции и манипулаторите, които ги контролират. Тези институции искат вие да вярвате, че материалният свят е единствен и че всички ние сме космически "случайности" от еволюцията, които не съществуват преди раждането или след смъртта. Каква глупост!

Съзнанието непрекъснато се възпроизвежда с разширяването на Сътворението в безкрайността. На най-високото ниво, на най-високата честота, се намира първоначалното съзнание, от което е произлязло всичко. То е общият сбор от всичко научено и преживяно от момента, когато Сътворението е станало съзнателно. Това е нивото, което бихте могли да наречете Божествена същност. Аз предпочитам да го наричам Източника. То също еволюира непрекъснато, като наблюдава и усвоява преживяванията на всички свои страни на по-ниските честоти. Източника е Върховния Разум, от който е произлязло всичко.

Използвам термина "разум" за описание на вечната част от нас, защото предпочитам да избягна религиозното значение, заложено в думата "душа". Но разум, душа и дух са взаимно заменяеми термини, които описват сливането на енергийните полета, които вдъхват живот на физическото тяло и които никога не умират. Те съществуват на ниво, наречено от науката субатомно, поради което ние не можем да ги видим.

Енергиите обикновено вибрират твърде бързо за нашите физически сетива, макар някои чувствителни хора да могат да ги различават. Когато говорим за хора, които "виждат аури", те наблюдават това съзнание около тялото. То може да бъде възхитителен гоблен от цветове, нашата "многоцветна обвивка", която се променя в зависимост от настроението ни, защото цветовете, подобно на всичко друго, са енергийни вибрации. С изменение на нашето душевно състояние, се променят и неуловимите елементи на нашето вибрационно състояние.

Тези енергийни полета, аспекти от нашия разум, се превъплъщават в безброй физически тела на тази планета и на други места. Всички ние сме извънземни, тъй като се намираме тук, на тази планета, като част, само като част, от нашата еволюция. Всеки от нас е имал минали животи в хода на историята.

Били сме тук много пъти в безброй много различни ситуации и раси. Това превръща расистките и националистичните предразсъдъци в абсолютна нелепост. По закона на кар-мата, или причината и следствието, ние творим своето собствено бъдеще с всяка мисъл и действие, защото е истина, че онова, което причиним на другите, рано или късно ще сполети и нас, за да се запази равновесието в нашата еволюция.
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2010, 00:49:30 »

Свързването на енергийните ни полета е поредица от вихри, наречени чакри. Има седем основни чакри и безброй по-малки. Главн ите чакри са разположени в основата на гръбнака (коренна чакра), при пъпа (сексуална чакра), слънчевия сплит (чакра на слънчевия сплит), при сърцето (сърдечна чакра), в гърлото (гърлена чакра), челото (чакра на Третото око) и на върха на главата (теменна чакра).

Колкото повече научаваме и еволюираме, толкова по-бързо започват да се завихрят чакрите и повишават вибрирането на нашето вечно същество, като така ни издигат на по-висока честота. Енергията, която наричаме любов, идва от сърдечната чакра и затова сърцето първо е започнало да се свързва с любовта. Днес за него се говори като за физическо сърце, но древните хора са знаели, че енергията на любовта произлиза от духовното сърце.

Чакрите са свързани с физическото тяло чрез ендокринната система и дисбаланса на енергийните полета може да се отрази върху баланса на тялото. По този начин стресът и другите емоционални травми причиняват физически заболявания. Тези енергийни полета са електромагнитни и се влияят от другите проявления на електромагнетизма.

Известно е, че хора, които работят с електромагнитни уреди или живеят до електростанции, са по-предразположени към определени заболявания и рак. Лекарите и учените казват, че не знаят защо става така, но на практика електромагнитните полета от електростанциите и технологиите нарушават електромагнитните енергийни полета на хората, преминават през физическото тяло и се проявяват като здравен проблем.

Разумът е създател, защото всичко е мисъл. Колкото по-силно е съзнанието, толкова по-голям е творческият му потенциал. При нефизическите честоти мисълта твори директно, като пренарежда енергиите във всичко онова, което тя си представя. Дори на плътното физическо ниво всяко творение трябва да е предшествано от мисъл. Доведената до край сделка или изработеното керамично изделие са мисли, получили материален облик. Мисълта е всичко.

Всеки път, когато мислим, ние създаваме енергийно поле, мисловна форма, и точно това е начинът, по който действа телепатията. Един човек произвежда мисловното поле, а друг декодира това поле, най-често без дори да знае това. Силата на мисълта да твори любов и хармония или омраза и дисхармония е безкрайна и всички ние сме в състояние да произвеждаме и двете.

Манипулаторите, за които говоря в тази книга, знаят за тази сила да се контролират хората чрез мисълта или "психическата атака", както я наричат. Те насочват мисловната енергия към избрани индивиди и се опитват да контролират мисленето им.

Онези, които търсят любов и хармония в света, трябва да реагират на това погрешно поведение с енергията на любовта и хармонията, която всички ние можем да сътворим винаги, когато пожелаем. Трябва само да мислим за нея и да живеем с нея.

Ние създаваме своята собствена реалност. Ако мислим за неуспех, това е енергията, която ще ни привлече. Например ние привличаме онова, от което се страхуваме най-много, на принципа подобните се привличат помежду си, и това е основата, на която действа и Законът на кармата.

Манипулаторите не искат ние да знаем, че сме вечни същества от светлина и любов с неограничен потенциал; нито че можем да променим света, като промениме начина си на мислене; и определено, че всички ние сме Едно, равни части на едно и също цяло, тръгнали по пътя на еволюцията чрез опита.

Хората, които знаят и живеят с тези неща, не се поддават толкова лесно на контрол и направляване. Би било далеч по-добре да ни убедят, че сме космически случайности без бъдеще, или да ни държат в плен на догмата на някоя строга религия и да правят всичко възможно, за да осмиват и прикриват противоположната информация.

Тяхната цел е да ни откъснат от висшите нива на Аз-а. При прераждане нашият разум, съзнание, не се превъплъщава изцяло, а само част от него, и е изложен на силния натиск и ограничения на плътното физическо тяло. Наричам това съзнателно ниво. Останалата част от разума, позната като подсъзнание и висшите съзнателни нива, действа като водач по време на физическия живот. Съзнателното ниво (нисшия Аз) преживява, а подсъзнанието и висшите съзнателни нива (Висшия Аз) направляват процеса на предаване на мислите.
Активен
DArkAngel
Гост
« Отговор #3 -: Ноември 07, 2010, 00:54:36 »

Висшият Аз може да бъде оприличен на "контрол на мисията". Той знае причината за прераждането - какво сме избрали да преживеем и с кого - и какво сме избрали да вършим в служба на човечеството, планетата и Сътворението изобщо. На интуитивно ниво ние долавяме напътствията и съобщенията на Висшия Аз. Чувстваме се привлечени към определени места, хора и начин на живот. Той се проявява, когато казваме "Радвам се да те видя", "Колко е малък светът" и "Какво съвпадение".

Ако загубим връзка с "контрола на мисията", нашето висше съзнание, можем да се забъркаме в ужасни неприятности и ще сме предразположени към някакво глупаво и деструктивно поведение. Помислете какво щеше да стане, ако бяхме на Луната в скафандър и някой прережеше свръзката с "контрола на мисията".

Щяхме да имаме само два източника за информация - онази, която получаваме чрез очите и ушите си. Тя определено би била крайно небалансирана, защото би съдържала само информация от света, който непосредствено ни заобикаля. Бихме загубили контакт с онези, които могат да видят по-мащабната картина.

Затова, ако бъдем насърчавани да прекъснем връзката с нашия личен "контрол на мисията", Висшият Аз, а в същото време манипулаторите контролират потока от информация, получавана чрез очите и ушите, и ние можем много лесно да забравим кои сме в действителност и какво правим тук. Това се случва с милиарди хора, които по този начин са се превърнали в един вид роботи.

Разяснил съм тези принципи много по-задълбочено в други книги и за незапознатите с темата би било полезно да прочетат "Излекувайте света" или "Вибрациите на истината", наред с тази книга. Но краткото резюме, предложено тук, съдържа познание, което, както ще оцените по-късно, може не само да освободи човешката раса от нейния настоящ мисловен затвор, но и да предостави невероятна технология за произвеждането на неограничена, безвредна енергия.

Източник: "Бунтът на роботите",
Дейвид Айк
Активен
sanguinary
Гост
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2010, 00:56:26 »

Честно, Дарки - не съм от привържениците на Дейвид Айк и конспиративните му теории, граничещи с ненаучната фантастика, тъй като няма нито един, потвърден източник, на абсурдите, които твърди. "Бунтът на роботите", обаче е един, от наистина ценните му трудове.... на фона на повечето му.

Ето от тук, може цялата да я прочете, който иска.


Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Историята на един посветен
Езотерика
delfin 13 4630 Последна<br />публикация Декември 20, 2011, 01:30:28
от АСИ
Историята на едно мое стихотворение:
Обща тематика
giti 3 1295 Последна<br />публикация Октомври 02, 2009, 20:46:37
от Инил
Пробивите по духовния път
Духовни учения
The One 2 862 Последна<br />публикация Май 01, 2011, 02:21:36
от The One
Духовния бизнес (или нашествието на лъжепророците)
Духовни учения
Eona Lightholder 0 768 Последна<br />публикация Ноември 05, 2011, 18:44:41
от Eona Lightholder
10 болести, застигащи ни по духовния път
Духовни учения
The One 10 1752 Последна<br />публикация Декември 07, 2012, 22:46:29
от Svetoslav

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright