Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Камъкът от Шамбала  (Прочетена 2185 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Ноември 06, 2010, 16:29:21 »

Сучайно поаднах на този блог  има интересни публикации а аз копирам само една малка част тук
http://anahata.blog.bg/drugi/2007/03/01/kamykyt-ot-shambala.47810
 01.03.2007 11:10 -  Камъкът от Шамбала
Автор: anahata Категория: Други   
Прочетен: 8937 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 01.03.2007 13:54


На много места в книгите от поредицата Агни йога се говори за терафимите. Днес представям на вниманието ви текст, който вероятно ще ви заинтригува. Надявам се прочитът му да предизвика у вас интерес към тези книги, които аз лично смятам за учебници.

„Урусвати знае за терафимите. Някой ще попита: „Не отрича ли смисълът на терафима мощта на мисълта? Ако мисълта наистина притежава огромна сила, за какво е необходим предмет, върху който тя да се концентрира?” Отговорът е, че силната мисловна пратка няма нужда от терафими, но с тяхна помощ може да се икономиса енергия. Всяка енергия трябва да бъде разумно изразходвана. Предметът, върху който се наслоява енергия, става неин мултипликатор. Такива предмети съхраняват наслоенията на мислите, които могат да бъдат постепенно усилвани. Още в древни времена терафимите били смятани за свещени предмети, но сега и това понятие става научно.

Ние разполагаме с немалко терафими, които облекчават пратките помощ към нашите близки. Подобно наслояване на мисли може да окаже целебно въздействие, а също и да подпомага изпращането на вибрации. Трябва да се вземат под внимание всички полезни мерки.

Много важен терафим на Братството е камъкът от Далечните светове. Много е писано за този камък. Парче от него шества като вестител по света, появявайки се в ръцете на избраниците. Хората са го наричали с името Граал и с много други имена. Преданията от всички векове пазят различни сведения за значението на камъка, но неговото основно значение не е споменато. Камъкът съдържа вещество, което помага да се съхраняват вибрациите, свързващи ни с Далечните Светове. Парчето камък служи за съединяване с Братството. И ето че отново откриваме научна химическа основа в обстоятелството, влязло в историята на човечеството. Настойчиво изтъкваме тази научност, защото невежите са готови да хвърлят в мрака на предразсъдъците всеки факт от живота. Урусвати знае за този камък на Нашата Обител. Ние го пазим в специално помещение, с цел да съхраним вибрациите му. Трябва да се отбележи, че вибрациите на метеоритите остават неизследвани. Някои от тях съдържат следи от забележителни метали, които, макар микроскопични, все пак могат да бъдат изучени. Единственото условие е умът на изследователя да не се ограничава със старите методи.

Някой може да се поинтересува от обстоятелствата, свързани с намирането на камъка. Именно мястото на неговата поява легна в основата на Шамбала, усилвайки химическото значение на Обителта. Могат да се опишат много неща, свързани с този пратеник на Далечните Светове. Някои от пазителите на неговото парче са ви известни. Вече можете да разкажете как пристигна камъкът и знаете, че страните и героите, които са били съединявани с него, са изумително различни. Възторгът, породен от преданията за него, е вдъхновил много подвизи.

Отявлените противници на Братството също са чували за камъка и тази сага е особено омразна за тях. Те не познават същността на явлението и страхът засилва тяхната злоба.

Нека надеждни хора пазят словото за камъка”.

Агни йога; Братство – Надземното, # 134
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Ноември 06, 2010, 16:36:42 »

Феномени
0:00 05-04-2003 Мариана Везнева видяла на сън и смъртта на Людмила Живкова 1308 | 3 | 3 Коментирай
Архитектка предрече войната в Ирак

Виолета ЦВЕТКОВА

"И кротките ще наследят Земята/12 пророчества за XXI век" се нарича поредната книга на Мариана Везнева, представена преди дни в столичния Център за духовност и здраве "Св. Николай Чудотворец". Всъщност четивото излиза от печат преди два-три месеца, но сега е особено актуално заради съдържащите се в него предсказания за войната в Ирак.

Още на 22 март 2002 г. Везнева сънува, че атака на САЩ ще има - огромни потоци от хора бягат от Азия и стигат чак до Италия, чува и думата "джихад", после разбира, че войната ще трае година-две, а след нея ще настъпи екокатастрофа. Убедена е обаче, че ще бъде преодоляна и животът на Земята няма да загине. По това време Везнева вече е написала голяма част от "И кротките...", започната след фаталния 11 септември 2001 г.

Здравият разум обикновено кара много хора да махнат с ръка при всякакви гадания и предсказания. Историята обаче неведнъж е давала поводи да си мислим, че феномени като Нострадамус и Ванга не са измислени и ако не всичко, то много от пророчествата им би трябвало да приемем като предупреждения.

Какъв е случаят с Мариана Везнева? Архитект по професия, дълги години тя работи в Националния институт за паметниците на културата. Везнева е сред хората, благодарение на които много старинни сгради у нас са "живи" и до днес. От 1989 г. е пенсионер и се отдава на езотеричните си изследвания и на писане на книги. Няма нищо против да посрещне екипа ни в дома си и да ни разкаже своята история.

Да вижда бъдещето й е вродено

"Майка ми, лелите ми, роднини - всички имаха качества за ясновидство, лечителство, тълкуваха сънища. Тоест живеех в среда, в която т. нар. паранормални неща за мен бяха нормални. Да си предаваме мисли, да извикаме някого да дойде чрез телепатичен сигнал също не беше проблем", започва Мариана.

Едва в гимназията осъзнава, че другите деца нямат такива качества. Опитва се да им обяснява, че това съществува. Гледа им на карти и вижда образи - за нея дамата и валето не стоят неподвижно, а образуват картини и си говорят. Но когато се убеждава, че другите не ги виждат и че чете мислите им,

започва да се страхува

Все пак е във възрастта на любовта, а момчетата, които я харесват, й се подчиняват - тя знае всичко предварително. Момичето се притеснява, че няма да се ожени, защото превъзходството й прави нерешителни кавалерите.

На 27 години тя се омъжва за първия си съпруг. Конфликтите им започват, когато той я обвинява, че му чете мислите. "Аз, нали съм била влюбена, не можех да преценя кога ми е задал гласно въпрос и кога само го мисли, и му отговарях винаги. А той се ядосваше", спомня си Мариана. Ражда син, но вече знае,

че не става за брак

След шест години съпругът й заминава за чужбина и тя му казва, че това е началото на раздялата им. Той не вярва, но след три години наистина се развеждат.

Питам я не могат ли да се променят неприятните предсказания. "Понякога идват такива мисли на убеденост, че не мога да им се съпротивлявам - отговаря тя. - Друг път не са толкова силни и разбирам, че има възможност да го преодолея. Когато виждам картини в цвят, като нарисувани с маслени бои, значи то ще се случи. Но когато е само скица с креда, значи

има още време за дооформяне

тоест и за свободна воля."

Интересна е историята с втория й съпруг. Дълго време неин колега от института настоява да се оженят. Мариана обаче чувства, че нещо няма да е наред, и все отлага решението си. Докато една нощ сънува жена с тетрадка, която й казва, че е майката на мъжа, за когото трябва да се омъжи. И й разтваря тетрадката, за да види живота му.

Страниците са пълни с черно-бели рисунки, но на една няма нищо - само датата 16 януари 1974 г., написана на италиански. Тогава жената от съня й й казва, че

от този ден животът й ще се промени

ще роди момиче, което ще кръсти на нея - Ана. Мариана я пита защо го пише на италиански, а тя й казва: "Аз съм италианка." Сънят решава дилемата с другия кандидат и след време Везнева наистина се омъжва за колега на своя брат, с когото преди само се е ръкувала. Майка му е италианка, внучето й се появява на посочената дата и го наричат Ана.

По време на раждането обаче Мариана

изпада в кома и едва я спасяват

Следват трудни години на възстановяване и отглеждане на детето.

Дотогава виденията й са едва ли не на битово ниво. Нещата се задълбочават през 1981 г. Мариана е в командировка в Русе и сънува как Людмила Живкова я вика в кабинета си. Везнева отива и вижда цялата стая, украсена в еднакви афиши с портрета на Живкова, а над бюрото й - голяма картина, на която дъщерята на Първия е с блуза с голямо жабо. Тя й нарежда да се срещне с Кубрат Томов и да му каже, че е време да се съберат духовните хора на страната. Мариана отговаря, че не го познава, и я пита защо не му се обади сама, а Людмила отвръща: "Аз нямам време."

Тогава звънва будилникът. След две седмици Людмила Живкова умира. Везнева се връща в София и още от гарата погледът й се спира върху

поредица от некролози

- същите като "афишите" в съня й, а когато влязла в института, насреща й била голямата картина с жабото. "Това направо ме разтърси. И започнах да се чудя кой е този Кубрат Томов и къде да го намеря", спомня си Мариана. Открива го по много странен начин, благодарение на случайно срещнат човек на улицата. Известно време работят заедно, после пътищата им се разделят, за да се срещнат отново през 90-те години, когато Томов създава дружество "Психотроника".

От 1981 г. на сън Везнева има и контакти със същества, които започват да я водят в Залата на мъдростта, за която тя вече е чела в "Отворените двери" на Рьорих. Твърди, че те са материални, вероятно са йоги и всяка вечер й разкриват космически тайни. "Аз съм нормален, земен човек, но

живея в приказен свят

който ми е по-скоро любопитен, отколкото свързан с религия", казва Мариана и разказва друга история.

На 1 март 1989 г. пристига журналистка, казва й, че е била в Тибет и оставя камък, който погледът й уловил случайно. Сякаш някой я насочил да го вземе и да й го даде. Оттогава е при Мариана, която познава описанието на

Рьорих за камъка на шамбала

- черен, с вид на удължено сърце и се носи от непознат на непознат преди големи събития. Рьорих пише още, държавата, където се появи, първа ще тръгне по Пътя на Седемте звезди, под Знака на Трите звезди. По-късно тя описва значението на това послание в книгата "Езотерично посвещение".


http://www.novinar.net/news/fenomeni_ODgyOzQz.html
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Ноември 06, 2010, 17:03:58 »

Камъка Шантамани....всъщност той е разделен на 9 парчета,осем от тях се пазят в енергийна зона в Тибет,а деветото парче...то е за онзи,който ще спаси света! Усмивчица
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Ноември 06, 2010, 17:24:16 »

Сега ми хрумна ,че триъгълния камък ,който получих от непознат ,може да си е мой личен терафим хммм.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
небесният ангел
Гост
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2010, 17:40:41 »

Ео Благодаря за хубавата тема!
Темата за камъните ме върна няколко месеца назад,когато и аз открих моя-който и той като твоя си е за мен,мисълта ми беше че след намирането му(моя само дето не е черен) от там се почнаха и странните случки и съвпадения,та бях си взела книгата на Мел Гил-"метатайната"-в началото на книгата автора разказва и той за камък който е намерил,а след това и живота му като цяло се преобръща на 360градуса.Прочетеното по горе ме накара да се разровя за книгата в някоя от виртуалните библиотеки но не я открих за моя радост обаче попаднах на пост в друг сайт в който се съобщава че автора на книгата ще идва в България на 9 ноември и ще има лекция в музея "земята и хората" от 17:30ч. входа е свободен,е аз със сигорност ще присъствам.
http://optimist.sliven.net/index.php?id=31901
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #5 -: Ноември 06, 2010, 17:46:34 »

Но нали знаете,че тези ваши лични терафими не са...камъка на Шамбала....? Усмивчица

Имам предвид,че подобно нещо се дава на човек със огромна духовна мисия за човечеството....вие имате ли такава?Не се заяждам,или обиждам,не,не!Просто отбелязвам! Усмивчица
Активен
небесният ангел
Гост
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2010, 21:23:49 »

Но нали знаете,че тези ваши лични терафими не са...камъка на Шамбала....? Усмивчица

Имам предвид,че подобно нещо се дава на човек със огромна духовна мисия за човечеството....вие имате ли такава?Не се заяждам,или обиждам,не,не!Просто отбелязвам! Усмивчица

Раби аз не твърдя че моя камък е камъка на-от Шамбала! Усмивчица
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #7 -: Ноември 06, 2010, 21:41:43 »

Абе разбира се ,че не бе Rаби хахаха казах ,че е личен терафим.Нещо което си е за мен.
Онзи от Щамбала да не вземе да дойде при теб - Готви се !!!!!!
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Neverland
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #8 -: Декември 02, 2010, 15:24:40 »

аз си имам морски камъни с перфектна форма и вярвам, че изсмукват негативната енергия от дома ми
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Шамбала « 1 2 3 »
Древни цивилизации
delfin 31 9563 Последна<br />публикация Ноември 06, 2010, 17:07:10
от Eona Lightholder
Хитлер и Шамбала
Древни цивилизации
Аэ съм 1 2708 Последна<br />публикация Септември 09, 2011, 01:01:34
от edinbjal
Шунгит Камъкът загадка!!
Минерални и скъпоценни камъни
The One 1 2507 Последна<br />публикация Октомври 18, 2010, 18:56:24
от The One

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright