Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Индиго = Човек  (Прочетена 4476 пъти)
giti
Гост
« Отговор #15 -: Ноември 05, 2010, 16:56:06 »

Цитат
Индиго = Човек
Еми да, не е амеба или храст, или камък, или или
Ако повечето хора(включително и създателя на тази тема) приемат простичкият факт, че индигото е човек, а не го вземат за извънземно, няма да има глупави разделения и някои да се чувстват по-вече или по-малко специални!
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 17:02:16 от सहायक और Sandalfon के समर्थक » Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #16 -: Ноември 05, 2010, 17:05:10 »

  А, Ир? Кажи какво всъщност искаш да ни кажеш???  Доста книжки съм прочела и аз по психология и доста рисунки и диаграмки съм видяла, че и ги помня … не за друго ами щото ми е необходимо професионално.
  Но кажи, кой е твоят модел на мислене … нашия разбрах е стар … но вместо да нападаш мисленето на форумците – разкажи просто за себе си – ей така искрено … както го може едно дете … даже и не индиго ...
  Пишеш „  Често забелязвам, че говорим какви са тези деца и какво могат, като отхвърляме това, че ние също можем да постигнем духовно израстване.”
  -   ами да форумът е за децата индиго, няма как да говорим за краставици;
  -   аз лично нищо не съм отхвърлила и моля, не прави умозаключения от мое име;
  -   относно духовното израстване – всеки върви по пътя си …

  Според мен тук спорът възникна поради тази причина, че се набляга на една от двете страни на едно общо явление и всеки си държи на своята страна, подчертава я, а в същото време не иска да приеме, че другата страна също е реална и съществува. Като аналог мога да посоча например възприятието на живота от „дневните” хора, които водят активна дейност през деня и спят през нощта и „нощните” хора, които будуват през нощта, а спят през деня (като например Санги). Ясно е, че за едните денят е предимно светъл, а за другите – предимно тъмен, всеки от двата възгледа е прав за себе си. Не било правилно обаче да се твърди, че денят е само светъл или само тъмен, защото и двете страни ще са прави само отчасти и ще могат да спорят до безкрайност и всеки ще се чувства прав за себе си, но няма да е прав, ако не погледне по-общо на явлението ден, което включва както дневна, светла, така и нощна, тъмна част.

  Да обясня сега как виждам аналогията на това с тази тема. Ир посочва нещо, което си е вярно само по себе си. И то е описано от много Учители, а именно, че човекът може да бъде разглеждан като съставен от 7 елемента (тела):

  1.   Физическо тяло (каквото имат и всички камъни, растения и животни)
  2.   Етерно (жизнено) тяло (каквото имат и всички растения и животни)
  3.   Астрално (чувствено) тяло (каквото имат и всички животни)
  4.   Аз (какъвто (започват да) имат хората)

  Това са понастоящем телата, притежавани от човека. Постепенно обаче Азът ще работи върху овладяването на астралното си тяло (ще облагородява своите инстинкти, страсти, желания) и в края на този процес ще е достигнал

  5.   Дух-себе (Манас) – овладяно от Аза астрално тяло – което сега са постигнали висшите йерархии на Ангелите, Архангелите, Архаите и др.

  След това човешкият Аз ще овладее етерното си тяло (ще се научи да контролира жизнените си процеси като дишането, кръвообращението, … ) и ще достигне

  6.   Дух-живот (Буди) – овладяно от Аза етерно тяло – което сега са постигнали висшите йерархии на Архангелите, Архаите и др. , но не и всички Ангели, които работят върху това.

  Следващият етап от човешката еволюция ще обхване работата на Аза върху физическото тяло (например, ще се научим да регенерираме увредени органи) и ще доведе до седмия елемент:

  7.   Човек-дух (Атман) - овладяно от Аза физическо тяло – което сега са постигнали представителите на висшата йерархия на Архаите и др. , но не и всички Ангели и Архангели, които работят върху това.

  При нормален ход на човешката еволюция петият етап ще бъде достигнат от болшинството хора по време на следващото (Пето) въплъщение на Земята, наричано Бъдещият Юпитер; шестият етап – по време на шестата инкарнация на Земята, наричана Бъдещата Венера; а седмият етап – по време на седмото планетарно въплъщение, известно като Бъдещият Вулкан.

  Това развитие ще обхване рано или късно всички хора, които го пожелаят и това е идеята на Ир и в този смисъл той е напълно прав като казва, че:

  Прави ми впечатление, че прекалено много се прави разделение между "обикновените" хора и децата Индиго. Този начин на разсъждаване е много неправилен тъй като, поражда доста неистини. Както всички останали децата индиго са човешки същества ( хора ) независимо от характеристиките, които им се приписват. Факт е, че когато се говори за тези деца се остава с впечатлението, че само те са способни на велики знания а ние обикновените хора не можем защото не сме като тях. ТОВА ТВЪРДЕНИЕ Е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО ! Това, че някой е предразположен към определени умения не означава, че тези, които не са, не могат да ги усвоят. Всички хора включително и индиговите деца живеят на седем нива, които ние можем да променяме независимо дали сме индиго или не. За това искам да ви представя устройството на човека във вселената за да разберете, че това разделение което правите между обикновените хора и децата индиго е напълно погрешно!
        


  Какви са основанията ми обаче да признавам и правотата на „другата страна”?

  В темата за Второто Пришествие на Христос е посочено, че Тъмната епоха на Кали Юга вече е приключила (в края на 19-ти век) и от средата на 20-ти век (като резултат от работата на хората върху астралното им тяло и развитието на логическото мислене) ще започне постепенно увеличаване на способностите на хората за свръхсетивни възприятия като  ясновидство, пророкуване и т.н. Очевидно е, че този процес (често наричан Преход) е в ход. Както виждаме, притежателите на различни паранормални способности биват от някои наричани „Индиго”, което може би не е съвсем правилно, както посочва Еона:

  Никога няма да спрат тези спорове, това е просто поради грешката да се даде име на група хора ,което е цвят.Веднага излизат асоциациите черни-бели,бледолики-червенокожи,индиго-неиндиго и това дразни нормално.
  И колкото и да се обесняваме ,това е факт ,има етикет,има проблем.
  Когато някога различията наистина престанат да същесвуват ,ще спрат и тези спорове.
  А е много глупав тоя етикет,все едно да кръстиш една група хора - Красивите.
   

  Толкова ли е важен обаче цветът?
  Не може ли такива способности да имат и „зеленички” и др. цветове (мисля, че Soenya някъде отбеляза този факт)?
  Кое всъщност е важното – цветът на аурата или способностите, които някои хора са свързали с този цвят, както и това какъв е човекът в своята същност:

  Изчистете спора, седнете спокойно и отворете очи, за да видите това, което много добре знаете:
  това е място за хора, които са избрали да вярват в ПРЕХОДА и които растейки са забелязали в себе си
  различие, което произхожда единствено от тяхната чувствителност спямо определени неща...
  В сайта попадаме попът в търсене на себе си...

  Излишен е спора за индигота -неиндигота -това е смешно, а който иска да се впуска в излишни спорове и дразги
  ще го помоля да си намери друго място, защото едно е ясно:
  сайта се нарича индигота.ком, но всъщност той е и Център за духовно развитие.
   

  Единственото с което не съм съгласна е- защо се отрича съществуването на Индиговата аура? Отричайки Индиго хората Вие отричате нещо,което е доказано - ДНК на въпросните Индиго деца са различни от на останалите-доказнао в Лаборатория ...и това е разлика само на физическо ниво. Да не говорим за астралното бродене, телепатията,телекинезата, лечебните способности, позитивния енергиен заряд,способности като възпроизвеждане и материализиране на енергия(вижда се с невъоръжено око) така и поглъщането на негативната енергия и преобразуването й. Таланти проявени в изкуството(музика,рисуване,спорт,танци,писане и тн) науката, психологията...  Новите идеологии и новаторско мислене... Тези деца са тук. Дали ще го вярвате....чувствате...разбирате... това няма значение.

  Според мен, а и повечето мнения клонят към това, че наистина съществуват хора с определена чувствителност, която се проявява по един или друг начин. Ясно е, че броят на тези хора (не само деца) ще се увеличава, защото такава е бъдещата човешка еволюция. И всеки човек, ако работи за духовното си развитие, може да ускори тези процеси като в същото време запази своята стабилност и бъде полезен член на нашето общество.

  Затова, както са прави тези, които твърдят, че всички хора могат и рано или късно ще напреднат, така и тези, които посочват, че вече има напреднали хора (друг е въпросът, доколко използваните термини са сполучливи). И всъщност въпросът е как да направим така, че процесът на израстването на всички нас да протича по-добре в името на общото развитие на човечеството.
  « Последна редакция: Ноември 05, 2010, 17:55:21 от Ich » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #17 -: Ноември 05, 2010, 17:18:41 »

  Преди време създадох тема http://indigota.com/index.php?topic=1990.0 където да разрешим този въпрос, за да няма този вечен спор кой специален, кой не и т.н. Тогава темата се обърна в поредният спор и аз така и не можах да се доизкажа, а мненията които виждам тук като на Их сега, останаха ненаписани..... Жалко нали?! Вместо да седнем и да се разберем веднъж за винаги и да се спре с този глупав спор и разделение, ние се въртим в един кръг и мине се не мине време, темата се повдига наново Сълзи
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #18 -: Ноември 05, 2010, 17:21:13 »

  Преди време създадох тема http://indigota.com/index.php?topic=1990.0 където да разрешим този въпрос, за да няма този вечен спор кой специален, кой не и т.н. Тогава темата се обърна в поредният спор и аз така и не можах да се доизкажа, а мненията които виждам тук като на Их сега, останаха ненаписани..... Жалко нали?! Вместо да седнем и да се разберем веднъж за винаги и да се спре с този глупав спор и разделение, ние се въртим в един кръг и мине се не мине време, темата се повдига наново Сълзи

  Няма лошо, нека се повдига, коментира; не може веднъж завинаги да се реши - идват нови хора, нови идеи.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #19 -: Ноември 05, 2010, 17:27:00 »

  Преди време създадох тема http://indigota.com/index.php?topic=1990.0 където да разрешим този въпрос, за да няма този вечен спор кой специален, кой не и т.н. Тогава темата се обърна в поредният спор и аз така и не можах да се доизкажа, а мненията които виждам тук като на Их сега, останаха ненаписани..... Жалко нали?! Вместо да седнем и да се разберем веднъж за винаги и да се спре с този глупав спор и разделение, ние се въртим в един кръг и мине се не мине време, темата се повдига наново Сълзи

  Няма лошо, нека се повдига, коментира; не може веднъж завинаги да се реши - идват нови хора, нови идеи.
  Да, ето защо трябва да се обсъди този въпрос и всеки недоволен от факта, че индигота ИМА!, да бъде насочен към темата, където е обсъждано. За целта и двете страни трябва да се изкажат по въпроса, но най-вече индиготата. Стига са мълчали! Информацията за индигота излиза от неиндигови и се предава някакъв образ на свръхсъщества, а ние сме просто човеци! Другите са с предварителна нагласа и изисквания, които остават без покритие и от там тръгва целият проблем....
  Активен
  Amazon
  Гост
  « Отговор #20 -: Ноември 05, 2010, 17:31:07 »

  Отговорът е такъв- Като спрат да се отричат всички нови идеологии и като всички обединят усилия не в това да се разделят по аури,ами по убеждения и каузи. Ясно е че на всеки му трябва помощ... Като се обясняваме кой какъв е няма начин да ускорим процеса,а напротив...ние тъпчем на едно място. Всички знаем,че аурата се променя в досег с Индиго,Кристал или друга равзита душа. Информационните канали и изобщо информацията става все по-достъпна благодарение на тях. Защо...защото те са като едни противогръмчета....привличат и после подпомагат разпределянето по правилен начин на получената енергия. Усмивчица Аз съм Индиго,но за да стигна до определено ниво, по пътя си аз срещах всякакви хора, акто главно от тях повечето бяха със зеленосини аури,не Индигови. Но те не ме отричаха и не ме съдеха. Те бяха на момента на много по-високо ниво от мен и ме водеха и напътстваха,някои осъзнато ...някои просто защото усещаха ,че така трябва. Идеята ми е,че да всеки може да достигне до определено ниво и да се развие,но не ми харесва като отричат САМО Индиго децата. Индигото е цвят...Аурата е енергиен заряд... Цвета и енергията показват заложбите ... Кой в какво се е специализирал... Не всички Индиго деца светкат само в Индигов цвят... Повечето са шаршени ,като великденски яйчица...това е защото са в процес на ОСЪЗНАВАНЕ! Процес,който спохожда ВСИЧКИ. Интересното е,че при Индигото всичко става или в ранна детска възраст или след буберитета....При нормалната жълта аура...това отнема повече време...започва след 25 година и главно се проявява ,като интерес след 40та година. Но никой никъде не е казал ,че сме велики , единствени и тн. Просто сме по-сетивни и не само виждаме неща ,но и знаем какви са. Това е.

  Тук ще кажа,че Индигото са на по-долно ниво (има си йерархии) от много други по-развити души...като например Учителите,които са синички. Тъй че какво сте ни подхванали нас? Това е все едно да отидеш в ресторант и да псуваш сервитьорката ,заради интериора.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #21 -: Ноември 05, 2010, 17:35:54 »

  Хора ние тук подържаме все пак едно доста добро ниво , въпреки споровете е поносимо.
  Нали пуснах за едно предаване тук за деца с особени дарби, не искате да знаете какво се пише в пресата , а това уж е Холандия дето приемат едва ли не и по 3ма да се женят , обаче критиката към обявяването за съществуването на такива деца е повече от колкото към откритостта към проституция и тнт.
  Защо на накои толкова му бърка ,че хората се развиват, а не върви към същото. Ами аз подушвам само страх. и най-вече страха от свалените карти. Примерно прибира се любящия баща уж закъснял от среща и детето му казва - ти защо беше при друга жена. Ей тогава ще са най-големите майтапи. Истините ще изкачат като зайчета и маските ще падат. Е кажете на колко % от населението му изнася да признава факта, че идват по-други хора, ще отричат до последно.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  joker
  Гост
  « Отговор #22 -: Ноември 05, 2010, 17:44:30 »

  И как никой не прозря капана който ви поставиха?Защо никой не си задава въпроса защо Ир мълчи?Защо Ир млъкна след моите простички въпроси?
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #23 -: Ноември 05, 2010, 18:27:17 »

  И как никой не прозря капана който ви поставиха? Защо никой не си задава въпроса защо Ир мълчи? Защо Ир млъкна след моите простички въпроси?
  Капан ли? Аз нито видях капан, нито забелязах някой да се е хванал.
  Ир ли? Първо - той има право на мнение, както и ти имаш това право. И, освен това, никой не е длъжен да седи във форума цял ден.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #24 -: Ноември 05, 2010, 18:40:44 »

  И как никой не прозря капана който ви поставиха?Защо никой не си задава въпроса защо Ир мълчи?Защо Ир млъкна след моите простички въпроси?
  A дали е млъкнал наистина?! Згреших
  Явно по някакъв начин си успял да влезеш в главата му и знаеш перфектно причините за "капана" и "мълчанието" му... Слънце
  Активен
  @di
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 125


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #25 -: Ноември 05, 2010, 19:17:48 »

  И как никой не прозря капана който ви поставиха?Защо никой не си задава въпроса защо Ир мълчи?Защо Ир млъкна след моите простички въпроси?

  Нищо подобно - евтините капани са калпави ... даже мишка не могат да хванат ... да не говорим за нещо повече 
  Дали Ир ще мъчли или не - не е наш проблем. С копнати таблички представени за негови е лек като перушинка
  Активен
  Ир
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 47


  Всичко излишно е вредно!!!

  WWW
  « Отговор #26 -: Ноември 05, 2010, 19:26:34 »

  И как никой не прозря капана който ви поставиха?Защо никой не си задава въпроса защо Ир мълчи?Защо Ир млъкна след моите простички въпроси?

  Твоите въпроси са риторични и не виждам полза от тях. Това е причината поради която не ти отговарям. Когато разбереш какво е манипулация, прочети отново темата.  И как никой не прозря капана който ви поставиха?Защо никой не си задава въпроса защо Ир мълчи?Защо Ир млъкна след моите простички въпроси?

  Нищо подобно - евтините капани са калпави ... даже мишка не могат да хванат ... да не говорим за нещо повече  
  Дали Ир ще мъчли или не - не е наш проблем. С копнати таблички представени за негови е лек като перушинка

  Ето и поредния ненужен пост в който се използват непремислени факти с цел бомбандиране към автора на темата. И все пак за някой хора и в това има смисъл, като не търсят нищо друго освен изпъкване в темата. Накрая се оказва, че повечето създатели на подобни мнения бомбандират себе си със собствените си негативни енергии вложили в темата.

  * indigo.rar (638.14 KB - свалено 110 пъти.)
  « Последна редакция: Ноември 05, 2010, 19:55:15 от Ир » Активен

  Аз съм неделима част от Силата, която ме е сътворила, и тази сила ме е дарила със способността да създавам обстоятелствата в своя живот. Наслаждавам се на знанието, че притежавам силата на ума си и мога да го използвам както пожелая.
  www.help-amelia.info
  DArkAngel
  Гост
  « Отговор #27 -: Ноември 05, 2010, 20:26:50 »

  Цитат
  Интересна тези,Ир,но много постна и повърхностна. Изглежда написана точно като човек на точните науки малко Усмивчица Хареса ми факта,че всички хора трябва да търсим духовното развитие. Индигото е нормално да е равно на човек,но става малко парадоксално,защото си пропуснал да опишеш обратното човека дали е равен на индиго.Тук не става въпрос да се прави някакво съревнование ,защото би било много елементарно...Изказването на една сполучлива теза поне според мен би трябвало да обхване една по дълбока информационна последователност,дори в критиката е така.Данните и събраната информация е много важна,тогава беседата става много по интересна и от диалогизирането всеки може да реши за себе си към коя теза да немери общи съждения.Усмивчица
  Можем да обърнем внимание защо има точно определени години в които се раждат децата индиго... Защо ги има...Каква е целта им...От къде идва тази енегия...Спосонбостите които притежават...Каква е мисията ни и тн.
  Показал си някаква графика според твоите виждания,която точно показва от коя страна виждаш нещата...  Пирамидата като явление се отнася от земята и за земята посока небето-космос и тн. Истинските пирамидални структори на които се поставя Логоса най-отгоре са обратно поставени.
  Стефаника, мила този твой коментар според мен беше напълно излишен и необоснован. Ще те помоля да вземеш да прочетеш отново началото на темата и да се опиташ да разбереш смисъла и тогава да вземеш да ръсиш подобни постове. Ако беше чела по внимателно щеше да разбереш, че става дума, че децата индиго са равни на хора, но и че хората са равни на децата индиго. Главното е да няма разделение и, че космическото знание е достъпно за всеки независимо какъв е. Всеки може да мине нивата на материалното и да достигне духовните просто при всеки става по различен начин. Хайде моля те стига си правила прибързани изводи и думи от рода на "постно'' и "повърхностно" си ги пази за себе си. Знам, че си умна, недей да ме опровергаваш.  Усмивчица
  « Последна редакция: Ноември 05, 2010, 20:40:00 от Black_Pearl » Активен
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #28 -: Ноември 05, 2010, 21:28:50 »

  Перличке,пропуснала си една голяма част явно Усмивчица а именно тази да вникнеш в думите Усмивчица Различия ще има винаги независимо кой го иска и кой не и няма как да не бъдем реалисти и да се правим привидно на такива каквито не сме Намигване въпреки,че много хора като си сложат маските на лицата и си мислят,че добре са се прикрили... Всеки можел да мине.... да и всички сме родени с сензитивни дарби ,усети и тн друг път! Темата е децата индиго нали така? А я се замисли каква е разликата тогава? В момента в който започнеш да виждаш проблемите,миналото,смърта,аурите,да копираш болките и да носиш този товар и тази отговорност със себе си,тогава ми кажи пак как всички сме еднакви!!! Знаеш ли какво е да търсиш убити деца които се свързват с теб и ти казват да не водиш майките им там където са заровени защото не искат да ги виждат в това състояние и да не страдат и да останат да се водят по статистика безследно изчезнали??? Когато преминеш през всичко това ще ме разбереш,но не ти го пожелавам! А в случея изводите ми изобщо не са прибързани защото аз знам за какво говоря и затова използвам факти! Отностно заключенията ти дали съм умна или не за мен няма никакво значение,този период със мнението нахората отдавна съм го преминала и не се боря да се харесвам на който и да е,защото знам какво представлявам а това е най-важното Намигване
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  joker
  Гост
  « Отговор #29 -: Ноември 05, 2010, 21:30:56 »

  Давай Ир,чакаме с трепет твоите обмислени и премислени факти.Вземи напиши в някой форум из нета това което си написал тук да видим каква фактолгия ще има.Чакаме фактологията към тезата ти.
  Активен
  Страници:  1 [2] 3 4 ... 6   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright