Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Индиго = Човек  (Прочетена 4230 пъти)
Ир
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 47


Всичко излишно е вредно!!!

WWW
« -: Ноември 05, 2010, 03:39:30 »

Здравейте!

Прави ми впечатление, че прекалено много се прави разделение между "обикновените" хора и децата Индиго. Този начин на разсъждаване е много неправилен тъй като, поражда доста неистини. Както всички останали децата индиго са човешки същества ( хора ) независимо от характеристиките, които им се приписват. Факт е, че когато се говори за тези деца се остава с впечатлението, че само те са способни на велики знания а ние обикновените хора не можем защото не сме като тях. ТОВА ТВЪРДЕНИЕ Е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО ! Това, че някой е предразположен към определени умения не означава, че тези, които не са не могат да ги усвоят. Всички хора включително и индиговите деца живеят на седем нива, които ние можем да променяме независимо дали сме индиго или не. За това искам да ви представя устройството на човека във вселената за да разберете, че това разделение което правите между обикновените хора и децата индиго е напълно погрешно!
      
      Човешкото същество пребивава във седем дименции. Всичко е показано на рисунката, която направих за да стане по-ясно.В най-нисшия слой (материалния) е свързан с неживата природа. Това са вода, скали, камъни и други неудошевени форми в природата. Във втория пребиват растенията, които освен материален са и енергиен носител (дават енергия при консумация). Третия слой е астралния или емоционалния. Там влизат животните, които освен физически и енергиен носител притежават и поведение свързано с емоционалните преживявания.
Човекът (за който ще спомена по изчерпателно) притежава горните три характеристики и мисловен апарат - ум или интелект. Умението да мислим е присъщо единствено за човека. Интелектуалната сфера изгражда съзнателните и подсъзнателните процеси. Те са свързани с принципа на дуалността. Т.е топло-студено, светло-тъмно, горе-долу и т.н. Тази част от структурата на човека не вижда света като едно цяло, а го разделя на различни пропорции за да го възприема по-лесно. Четвъртия слой не е способен да обхване цялостната картина на съществуването, а вижда само отделни нейни фрагменти. Този тип на разсъждаване е залегнат в нашето общество, където има прекалено много разделение при хората, науката, управлението и въобще всички сфери.
Горните три слоя имат друга специфика. Чистия ум означава състояние чисто от мисли без никакви емоции (медитативно състояние), по високото ниво на мислене. Възприема света като едно цяло, като енергия, поток от нещо общо, а разделението приема като илюзия. Този ум черпи информация не чрез интелектуалното знание, а чрез интуицията. Тук вече идва и темата за индиговите деца. Всеки от нас (повечето пребиващи само в първите 4) имат връзка и с горните нива. Те се проявят най-често под това, че знаем, че има нещо велико нещо по-голямо и могъщо (Бог). Индиговите деца имат по-силен сигнал към горната триада, но също пребивават в първите четири. Всички от нас пребиват в тези състояния. Истина е, че можем да работим към това да подобрим сигнала към горните нива, независимо дали сме индиго, дъгичко или други пейнтове. Първите четири слоя изграждат персоната или временната инкарнация на човека (Георги, Иван и т.н.), а горните три неговата връзка с вечното, това което не умира и е свързано с Бога.
Драги съфорумци, вместо да седим и правим деления това е така онова е така и продължаваме да утвърждаваме стария модел на мислене, по-добре да отделим време на себе си и изчистим вътрешния си свят за да може ума да бъде бистър и сигнала към горните три слоя да се усили. Често забелязвам, че говорим какви са тези деца и какво могат, като отхвърляме това, че ние също можем да постигнем духовно израстване. С начинът на разсъждение в този форум вие продължавате да утвърждавате стария модел на мислене и бомбардирате вселената с отживели модели на поведение и мислене. Погледнете себе си и приемете вашите проблеми и страхове и направете крачка да ги решите вместо да стоите и говорите неща, които вредят на всички.

"Промяната отвън, започва отвътре"
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 04:10:29 от Ир » Активен

Аз съм неделима част от Силата, която ме е сътворила, и тази сила ме е дарила със способността да създавам обстоятелствата в своя живот. Наслаждавам се на знанието, че притежавам силата на ума си и мога да го използвам както пожелая.
www.help-amelia.info
joker
Гост
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2010, 04:09:38 »

Индиго=човек
Според логиката на чистия разум и детерминизма следва форума да хлопне кепенците.Следва също че това можеш да го напишеш във всеки друг форум из нета.
Противоречие нали?
Активен
Ир
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 47


Всичко излишно е вредно!!!

WWW
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2010, 04:15:01 »

В чистия разум всичко е едно цяло и няма логика. Тя обслужва интелектуалното ниво.
Активен

Аз съм неделима част от Силата, която ме е сътворила, и тази сила ме е дарила със способността да създавам обстоятелствата в своя живот. Наслаждавам се на знанието, че притежавам силата на ума си и мога да го използвам както пожелая.
www.help-amelia.info
joker
Гост
« Отговор #3 -: Ноември 05, 2010, 04:37:37 »

В чистия разум всичко е едно цяло и няма логика. Тя обслужва интелектуалното ниво.

Следвай логиката и детерминизма Ир,напиши това което си написал тук и да видим къде ще те разберат или приемат.
Ако си прав - всички хора навсякъде са индиго следователно навсякъде ще те приемат с отворени обятия и разбиране.
Обаче ако не те приемат и ти си изсмеят следователно не си прав.Тогава какво правим?
Активен
Ир
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 47


Всичко излишно е вредно!!!

WWW
« Отговор #4 -: Ноември 05, 2010, 04:45:29 »

Хората излагат факти, когато искат да оспорят дадено нещо. В случая е важно да отбележим, че никъде не споменаваш разумни обяснения , с които да защитиш тезата си, а говориш за мен и другите хора.

Независимо какво казва мнозинството, истината винаги си е истина - Ганди Усмивчица
Активен

Аз съм неделима част от Силата, която ме е сътворила, и тази сила ме е дарила със способността да създавам обстоятелствата в своя живот. Наслаждавам се на знанието, че притежавам силата на ума си и мога да го използвам както пожелая.
www.help-amelia.info
joker
Гост
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2010, 05:01:36 »

Фактите произтичат от действията.Провери си тезата в действие и ще има факти.Факт е че тук не са се втурнали да пишат стотици хиляди  или милиони хораот България и света.Статистика знаеш какво е.Питай админа или някой от модовете.Истината си е истина -пробвай се.
Активен
stefanica
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #6 -: Ноември 05, 2010, 11:02:34 »

  Интересна тези,Ир,но много постна и повърхностна. Изглежда написана точно като човек на точните науки малко Усмивчица Хареса ми факта,че всички хора трябва да търсим духовното развитие. Индигото е нормално да е равно на човек,но става малко парадоксално,защото си пропуснал да опишеш обратното човека дали е равен на индиго.Тук не става въпрос да се прави някакво съревнование ,защото би било много елементарно...Изказването на една сполучлива теза поне според мен би трябвало да обхване една по дълбока информационна последователност,дори в критиката е така.Данните и събраната информация е много важна,тогава беседата става много по интересна и от диалогизирането всеки може да реши за себе си към коя теза да немери общи съждения.Усмивчица
  Можем да обърнем внимание защо има точно определени години в които се раждат децата индиго... Защо ги има...Каква е целта им...От къде идва тази енегия...Спосонбостите които притежават...Каква е мисията ни и тн.
  Показал си някаква графика според твоите виждания,която точно показва от коя страна виждаш нещата...  Пирамидата като явление се отнася от земята и за земята посока небето-космос и тн. Истинските пирамидални структори на които се поставя Логоса най-отгоре са обратно поставени.
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Kery
  Гост
  « Отговор #7 -: Ноември 05, 2010, 12:06:48 »

  Всъщност ние всички сме различни, ето защо не можем да се поставим всички под два знаменатела - индиго или не. Хем сме едно, ама хем сме различни...много е трудно да са лавира измежду тези два вазимно отричащи се на пръв поглед теории.

  Да заглавието не е много коректно от една страна на нещата. Индигото е човек, но обратното не е вярно - прави сте, но май не беше това главното в темата.

  А има вече такава тема и без това. За съжаление и от двете страни има разделение, не е само от едната.

  Само споделям мисли, не го казвам за да противореча на нечие мнение, нито да подкрепям някого. Различието не би трябвало да поражда разделение. Мисля, че на това имаме да се учим - единство е многообразието Усмивчица Каузата е една Усмивчица
  Активен
  Leon7
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 20


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #8 -: Ноември 05, 2010, 12:42:03 »

  stefanica, ако считаш че звездите светят над тебе, значи още си на низко ниво
  « Последна редакция: Ноември 05, 2010, 13:54:57 от Teleca » Активен

  Равенството ражда приятелство
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #9 -: Ноември 05, 2010, 12:51:08 »

  Ако беще наясно на какво ниво съм едва ли щеше да пишеш така Намигване дори това да няма никакво значение Усмивчица отговорила съм ти в друга тема,ще се сетиш Намигване
   А за да видиш,че някои изобщо свети трябва да излъчваш собствена светлина иначе ще си останеш с отразената,знаейки,че тя никога няма да е твоя Усмивчица
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 362


  AЗ ВЯРВАМ

  « Отговор #10 -: Ноември 05, 2010, 13:07:00 »

  Изчистете спора, седнете спокойно и отворете очи, за да видите това, което много добре знаете:
  това е място за хора, които са избрали да вярват в ПРЕХОДА и които растейки са забелязали в себе си
  различие, което произхожда единствено от тяхната чувствителност спямо определени неща...
  В сайта попадаме попът в търсене на себе си...

  Излишен е спора за индигота -неиндигота -това е смешно, а който иска да се впуска в излишни спорове и дразги
  ще го помоля да си намери друго място, защото едно е ясно:
  сайта се нарича индигота.ком, но всъщност той е и Център за духовно развитие.
  Развивайте се духовно, възползвайте се от сайта, от разговорите, информацията,
  но не дълбайте излишно в това кой спекулирал и кой не.
  Знаете, че спекулациите са от ден до пладне, а истината винаги остава.
  Съсредоточете се върху това, което вече знаете и го използвайте за благородни цели!
  Не унищожавайте това място с дребните ви сопрчета за глупости! Не виждате ли, че повечето спяхме да
  пишем тук точно заради тези неща!?
   Сълзи
  Активен

  There's no such thing as MYSELF since I am constantly changing. ME
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #11 -: Ноември 05, 2010, 14:28:08 »

  Никога няма да спрат тези спорове, това е просто поради грешката да се даде име на група хора ,което е цвят.Веднага излизат асоциациите черни-бели,бледолики-червенокожи,индиго-неиндиго и това дразни нормално.
  И колкото и да се обесняваме ,това е факт ,има етикет,има проблем.
  Когато някога различията наистина престанат да същесвуват ,ще спрат и тези спорове.
  А е много глупав тоя етикет,все едно да кръстиш една група хора - Красивите.
  Кой определя кой е повече или по-малко красив, всеки носи красотата в себе си .
  Нуждата от индентификация е типична работа на егото, ама какво да се прави така сме сътворени и сами си правим проблеми.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  @di
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 125


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #12 -: Ноември 05, 2010, 16:03:14 »

  От къде започна … дали от там …  да Говориш или да Мълчиш? …

  Туй е въпроса …
  Да изсипеш  водопад от думи та белким блеснеш  и те забележат или … да събираш мъдростта от чуждите … слушайки?

  Да предаваш или да приемаш? …
  А, Ир? Кажи какво всъщност искаш да ни кажеш???  Доста книжки съм прочела и аз по психология и доста рисунки и диаграмки съм видяла, че и ги помня … не за друго ами щото ми е необходимо професионално.
  Но кажи, кой е твоят модел на мислене … нашия разбрах е стар … но вместо да нападаш мисленето на форумците – разкажи просто за себе си – ей така искрено … както го може едно дете … даже и не индиго ...
  Пишеш „  Често забелязвам, че говорим какви са тези деца и какво могат, като отхвърляме това, че ние също можем да постигнем духовно израстване.”
  -   ами да форумът е за децата индиго, няма как да говорим за краставици;
  -   аз лично нищо не съм отхвърлила и моля, не прави умозаключения от мое име;
  -   относно духовното израстване – всеки върви по пътя си …
  Активен
  back2smile
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3


  « Отговор #13 -: Ноември 05, 2010, 16:29:22 »

  Вижте ме, аз съм обикновен човек! Не съм индиго, не светя , не местя предмети, не виждам бъдещето ,аз съм просто човек, това не означава, че моята връзка със света и космическата енерегия е по-малка от който и да е било друг, това незначи че обичам света и Земята, Бог, и всичко живо около мен по-малко от тези, които са "различни" и имат някакви способности, това че съм обикновена, незначи че неприемам космическите закони, може би означава просто , че ще ги намеря и ще ги осъзная малко по-бавно от другите, защото може би имам малко повече път да извървя и докато Вие се изтъквате, че сте различни и можете много неща, аз гледам към Земята и Вселената със Сърцето си и им изпращам любовта си...и благодарността, че съм тук и мога да осъществя мечтите си...Може би трябва да се преборите с егото си, и когато това стане и заговорите с други очи, може би и аз ще ви послушам? Аз съм обикновен човек...
  Активен

  Няма път към щастието, щастието е самия път.
  giti
  Гост
  « Отговор #14 -: Ноември 05, 2010, 16:51:52 »

  Всичко добре казано до тук и никой не е отрекал това:
  Вижте ме, аз съм обикновен човек! Не съм индиго, не светя , не местя предмети, не виждам бъдещето ,аз съм просто човек, това не означава, че моята връзка със света и космическата енерегия е по-малка от който и да е било друг, това незначи че обичам света и Земята, Бог, и всичко живо около мен по-малко от тези, които са "различни" и имат някакви способности, това че съм обикновена, незначи че неприемам космическите закони, може би означава просто , че ще ги намеря и ще ги осъзная малко по-бавно от другите, защото може би имам малко повече път да извървя
  От тук нататък обачеее....:
  и докато Вие се изтъквате, че сте различни и можете много неща, аз гледам към Земята и Вселената със Сърцето си и им изпращам любовта си...и благодарността, че съм тук и мога да осъществя мечтите си...Може би трябва да се преборите с егото си, и когато това стане и заговорите с други очи, може би и аз ще ви послушам? Аз съм обикновен човек...
  Кой се изтъква?
  Не виждам някой тук да прадира със способностите си и да се има за повече от другите!
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright