Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Темата за децата Индиго - компенсаторен механизъм  (Прочетена 1559 пъти)
Ир
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 47


Всичко излишно е вредно!!!

WWW
« -: Ноември 05, 2010, 00:53:20 »

Съвременното възпитание и общество предразполага хората към редица психологически травми и комплекси, които силно рефлектират върху тяхното поведение и възприятие за света.  Редица от тях често са неосъзнати от индивида и водят до сериозни вътрешни дефицити и конфликти, които създават основа за формирането на компенсаторни поведения с цел индивида да прикрие своите недостатъци пред останалите хора. Често всеки от нас води двойнствен начин на живот - един за пред хората и един личен, неприкосновен за останалите. В опитите си да се справи с тях даденото лице прибягва до алтернативни действия, които смята, че биха му помогнали да се справи с проблемите си, но почти винаги те не водят до желания вътрешен мир. Едни постоянно влизат в конфликти с останалите за да наложат себе си, други проповядват морал за да се покажат колко са умни, трети се скъсват от фитнес за да изглеждат силни, четвърти в отчаянието си прибягват към духовния живот с цел да намерят спасение. Наглед тези различни поведения всъщност имат общ корен - компенсацията. Такива хора срещаме често в ежедневието си и почти винаги намираме част от себе си в тях.
В действителност човек често напада останалите и/или се дразни на техните недостатъци защото в отсрещното лице вижда себе си и изпитва неприязън по-скоро към своята персона отколкото към отсрещното лице. В такива ситуации зрялото поведение е ориентирано към това човек да открие причината за своя вътрешен дискомфорт и да я отстрани. Тъй като такъв тип реагиране се среща рядко, хората прибягват към гореизброените компенсации за да "решат" проблемите си. За съжаление компенсаторните поведения имат екстровертна насоченост и затова немогат да донесат нужното удовлетворение на индививида. С времето вътрешния дискомофорт се усилва (въпреки алтернативното поведение) и води до влошаване на състоянието. Подтискат се определени емоции, спомени, мисли, образи, които имат силен травмиращ ефект върху личността. Създават се защитни поведения (+ гореизпброените компенсации), които може да са от рода на избягване на определени ситуации, които биха провокирали определените за индивида травми, отричане и агресивно поведение.
Важно е да се спомене, че конкретните индивиди от такъв тип разтройства обичат да демонстрират компетенции по различни теми и да ги използват като параван, с което да скрият истинското си лице. Те говорят, парадират, хвърлят много усилия за да изглеждат начетени или справящи се, но в действителност те бягат от себе си и създават една илюзорна представа, основана на принципа "Аз мисля, че съм ", а не "Аз съм такъв и се приемам".
Голям брои от хората в този форум се намират в гореизброената класификация и използват темата за децата Индиго като компенсация на своите собствени недостатъци. Не желаят да приемат това и всяка вечер заспиват с истината за себе си. Дори немогат да заспят с часове. През деня аз съм мастър-индиго, а вечер в леглото съм гига сдухльо и имам много проблеми, които не решавам зряло и мъдро. Правя се на голям разбирач защото темата е актуална, духовна и идеално би скрила вътрешните ми филми и персистиращи вечерно време мисли. Страхът да се сблъскам със себе си и това, което се случва с мен ме съпровожда без значение дали съм индиго, бенбено, керемидено зелено или небесно кафяво.

"Промяната отвън, започва отвътре"

Пуснах тази тема, защото се злоупотребява с тези неща и често те придобиват изкривена представа от това, което са. Истина е, че в последните години се променят всички хора независимо от тяхната възраст, пол, религия или политическа ориентираност. Без значение дали говорим за индиго или не факт е , че света се променя и това не е свързано с децата индиго а с осъзнаването и засилването на вселенските закони и тяхното влияние върху хората. Това се отразява най-силно на децата защото те са "пресни" и идват от друго измерение, но засяга абсолютно всички хора. Човечеството разсъждава различно и това посява почвата за тези деца. Не децата правят промяната. Всеки забелязва, че има много курсове по йога, медитация и подобни учения, и хората все по-силно изпитват нужда от подобни занимания защото вселената ни движи натам, а не децата индиго. Те просто се раждат в това време на глобална промяна и израствайки те я усвояват по-лесно. Възрастните хора също усещат нуждата от промяна, не само децата.

Духовния път е призвание за всеки и е въпрос на личен избор, а не на индиго и тем подобни неща, с които се спекулира. Всеки има шанс да извърви пътя, но за целта трябва да се сблъска със себе си и прочисти вътрешния си свят.

Пътя е в нас !!!
Независимо какво казва мнозинството, истината винаги си е истина !!! - Ганди
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 01:21:56 от Ир » Активен

Аз съм неделима част от Силата, която ме е сътворила, и тази сила ме е дарила със способността да създавам обстоятелствата в своя живот. Наслаждавам се на знанието, че притежавам силата на ума си и мога да го използвам както пожелая.
www.help-amelia.info
Leon7
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 20


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #1 -: Ноември 05, 2010, 01:12:05 »

  Съгласен съм с Ир.
  Аз мисля че проблема на хората е в това че няма начин за обективно оценяване на качествата на хората. Оценяваме са с помощ на други хора. Винаги искаме някой да ни хваля. Едните простаци се събират с други и те заедно един друг са считат за интелигентни.
  Единствено което ми хрумва като решение, това е аурата. Ако всеки ще може да вижда аурите на другите хора и особено своята дали ще се промени свята?
  Активен

  Равенството ражда приятелство
  joker
  Гост
  « Отговор #2 -: Ноември 05, 2010, 04:14:07 »

  Вие двамата сте чудесна комбина.Намирисва на психология и психотерапия май а?Спекулация се прави но не и тук.Има хора които печелят нелоши пари от индиго егоцентризма наистина.
  Активен
  Leon7
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 20


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #3 -: Ноември 05, 2010, 12:30:37 »

  Всеки се решава, насила в мозъка не може да се вкара
  Активен

  Равенството ражда приятелство
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #4 -: Ноември 05, 2010, 12:48:19 »

  Добрите играчи умеят да прекриват добре следите си,но и те бъркат Намигване Винаги има риск да се появи някой по добър...във всеки друг сайт може и да мине Усмивчица ама точно тук:) Сега вече предполагам разбра разликата и че човека няма как да е равен на индиго а само обратното Намигване
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  @di
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 125


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #5 -: Ноември 05, 2010, 13:53:29 »

  Добрите играчи умеят да прекриват добре следите си,но и те бъркат Намигване Винаги има риск да се появи някой по добър...във всеки друг сайт може и да мине Усмивчица ама точно тук:) Сега вече предполагам разбра разликата и че човека няма как да е равен на индиго а само обратното Намигване

  ха-ха ... много хубаво си го казала ... а кой както иска така да го асимилира ...

  За мен лично конфликтите във форума са на база - недостатъци и дефекти на възпитанието ... и нямат никаква връзка в цвета на аурата.

  ... а сравнението с КОМПЕНСАТОРЕН МЕХАНИЗЪМ на децата Индиго е доста интересно хрумване - само дано в последствие този т.нар. механизъм не бъде криво разбран ... и да стане патологично изкривен ... защото включване на механизми е добре до една степен ... наричаме ги още защитни ...
  Като цяло копенсаторните механизми са колатералните пътища на даден процес ... но изискват и повече енергия от организма ... а кому е нужно това Хммм

  Индигото си е индиго, а не компенсаторен механизъм!!!

  Активен
  Amazon
  Гост
  « Отговор #6 -: Ноември 05, 2010, 14:35:44 »

  Всички тези твърдения са интересни,но разбира се обхващат една минимална част от хората в този форум. Аз съм щастлив пораснал човек, с добра работа, добро образование,прекрасно семейство и много истински приятели. Самочувствието ми като индивид  е нормалното- постигнала съм целите си до този момент, амбицирана съм за бъдеще, имам бъдещи проекти,които тепърва ще реализирам. Тези всичките психологически ОБЩИ показатели и привички са моментни,както е и емоционалното състояние на всеки индивид. Темата за индиго децата е актуална,Да. Много хора прибягват до нея точно поради някаква липса-дали ще е духовно,емоционална,физическа,психологическа... До тук ок. Жаждата на всеки да бъде различен и специален е породена от подтискащите закони, обществото и нормите и вярванията насаждани с векове. Единственото с което не съм съгласна е- защо се отрича съществуването на Индиговата аура? Отричайки Индиго хората Вие отричате нещо,което е доказано - ДНК на въпросните Индиго деца са различни от на останалите-доказнао в Лаборатория ...и това е разлика само на физическо ниво. Да не говорим за астралното бродене, телепатията,телекинезата, лечебните способности, позитивния енергиен заряд,способности като възпроизвеждане и материализиране на енергия(вижда се с невъоръжено око) така и поглъщането на негативната енергия и преобразуването й. Таланти проявени в изкуството(музика,рисуване,спорт,танци,писане и тн) науката, психологията...  Новите идеологии и новаторско мислене... Тези деца са тук. Дали ще го вярвате....чувствате...разбирате... това няма значение. Те са тук,независимо от желанието на масите. Дали ще бъдат приемани,има ли значение? От една страна има,защото работата им ще бъда доста по-трудна ако бъдат отричани и заклеймявани. Но въпреки всичко те ще направят това за което са дошли-а именно да помогнат. Разбира се, много хора ще бъдат против промяната и това е напълно нормално. Знаете ,като шефовете ви викнат ментори във вашия отдел,да подпомогнат равзитието и подобряването на процеса на работа,въпросните ментори сменят режима на работа. Това дразни,но рано или късно всички усещат разликата и подобренията и с времето свикват. Но първоначалната реакция е плюене и отричане на методите. Никой не ви кара да се променяте или да приемете дадено нещо, просто му дайте време... Отричането е слабост и бягане от действителността.
  Активен
  Apostol
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #7 -: Ноември 11, 2010, 17:43:27 »

  Здравей Ир,
  искам да си извиня, ако вчерашното ми изказване е било прекалено остро и емоционално.
  Малко не разбрах последното което си писал/а. Първоначално казваш, че всичко е въпрос на компенсаторни механизми, а после че усещаш промяната. Наистина усещаш, че нещо се случва, за разлика от много хора.
  Но позволи ми да не се съглася, че голяма част от хората тук страдат от психологически проблеми и използват компенсаторни механизми.
  Ето малко за мен, вие преценете дали използвам описаните механизми.
  На 27 години съм от Пловдив. По професия съм счетоводител. Две години работих и като кредитен експерт в две банки. Винаги колеги и клиенти са ме смятали за позитивен и усмихнат човек. Винаги съм се старал да давам най-доброто от себе си, въпреки че не винаги съм получавал подобно отношение отсреща. Имам страхотно семейство, което много обичам и уважавам. Имам качествени приятели, за които бих дал всичко. Не са много, но са качествени.
  И въпреки всичко, смея да твърдя, че нито един от тях не ме разбира. А и да му обясна - няма да ме разбере. Компенсаторен механизъм? Да имам си. И така ми е по-леко. Но не го избивам с излишни комплекси. Не смятам, че другите по някакъм начин са ми виновни. Просто се затварям в себе си за известно време. Изучавам се. Променям се и после пак се изучавам за да видя резултата. И винаги се старая да отстраня това, което не харесвам в себе си и да оставя само това което мисля че ще ми е полезно.
  Играя компютърни игри, гледам филми и чета книги. Всички на тема фантастика и фентъзи. Чисто и просто, защото са ми много по-интересни от света в който живея. Това е моя компенсаторен механизъм.
  Желая на всички много любов Усмивчица
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Здравето на децата индиго
  Децата индиго
  giti 3 4704 Последна<br />публикация Юли 13, 2009, 19:58:53
  от giti
  Опасността за децата индиго « 1 2 »
  Децата индиго
  giti 19 6634 Последна<br />публикация Декември 04, 2012, 23:13:18
  от Ru Alfa
  помощ за децата индиго « 1 2 3 »
  Въпроси и отговори
  dana 35 6953 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 20:10:54
  от my life...
  Характерни черти на децата индиго
  Децата индиго
  Админ 0 3708 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 22:22:24
  от Админ
  Социално поведение при децата индиго
  Децата индиго
  Админ 0 2548 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 22:57:40
  от Админ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright