Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Слава Севрюкова-български феномен от Вселенско величие  (Прочетена 18215 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Ноември 04, 2010, 18:54:29 »

"След кризата с помощта на светците България ще разцъфти", пророкувала Севрюкова.

180 лета живот ни обеща Слава.

БГ феноменът разплете тайната на Мона Лиза, влезе дори в главата на действащ US президент

Христо Нанев, откривателят на полтъргайста Кики, е един от малцината приближени до феномена Слава Севрюкова. Малко позната у нас, а повече в научните среди в Европа и Америка, пророчицата прониква не само в бъдещето, но и успява да види устройството на атома и да "пипне" отвътре Бермудския триъгълник. Въпреки че дамата била с основно образование, тя пишела божествени стихове, показвала и уникални познания по физика и химия. Без микроскоп или телескоп успява да види, че в атома има непознати частици орбитони, а Вселената има начало и край. "Много хора на Запад спечелиха Нобелови награди на гърба на българския феномен", коментират хора, приближени до тогавашната власт.


Христо Нанев

Супержената от "Овча купел"

От 20 години Христо Нанев събира данни за ясновидските й дарби, а през последните години от живота си Слава го допуска до най-големите си тайни. Всичко, което е чул и видял покрай нея, записва на касетофон и видео, след което информацията се появява в няколко негови труда за леля Слава, както я наричали най-близките й хора. Тя е родена в Стара Загора, но живяла в софийския квартал "Овча купел 2". Христо споделя, че когато за първи път среща феноменалната дама, се изненадал от спокойствието, в което тя живее. "Очаквах да видя една развихрена жена, която да ме залее с готови отговори и предсказания. Дори малко се разочаровах, че не се случи така", спомня си Ицо. След като полюбопитствал за едни археологически разкопки, които се извършвали по това време, разбрал, че скромната наглед жена наистина има достъп до тайните на времето.


Усмивката на Мона Лиза

Още през 80-те години на миналия век леля Слава видяла като на кинолента влизането на България в ЕС. Но "тъкмо България ще влезе в Европа, светът ще тръгне на зле", казала тя тогава, визирайки глобална икономическа криза. Когато виждала, че нещата за България и за света ще са трудни, тя успяла да разбере, че кризата ще трае колкото половината на Втората световна война. После пророчицата казала, че ще дойде добро не само за България, но и за цялата планета. В последната си книга "Легендата реалност", Христо Нанев разкрива и тайната на мистериозната усмивка на Мона Лиза. Прочутата Джоконда, която Леонардо да Винчи нарисувал, всъщност е образ на девойка с фациалис на лицето (увреден лицев нерв). Това видяла Слава Севрюкова, връщайки се назад до XVI век. Според нея Джокондата е най-обикновена селянка, която Леонардо срещнал край нивите. Изкривеното лице на момичето се запечатало в съзнанието му толкова ярко, че той го пресъздал в един от най-големите си шедьоври.

Видя богомилите

"Леля Слава владееше психотронната възстановка на събития, които са минали преди много години. Така тя успява да види и с какво са били облечени богомилите", разяснява нейният летописец. Малцина знаят, че Антон Дончев се допитвал до нея, когато пишел сценарий, и тя му разказала детайли от тяхното облекло. Според ясновидката богомилите са носели бели и кафяви раса, препасани с шнур. Облеклата им били направени от по-тесни платове, пришити един към друг. Носели колан с джоб накрая, където държали огнивото си. Благодарение на своята свръхсетивност именитата българка се добрала до територии в познанието, които още стоят заключени за човечеството. "Светът и Космосът са разумни. Земята - казвала тя - е живо същество, както човешкият организъм."

На "ти" със светците

За разлика от Ванга обаче Слава Севрюкова била способна да чува най-извисените духове, които не се прераждат втори път. Така наученото от тях било най-достоверно. Слава била убедена, че точно тези същества са нашите светци, които църквата е канонизирала и ревностно почита в календара си.
Един ден, беседвайки с Нанев, пророчицата от кв. "Овча купел" го изненадала с откровението, че може да види и формата на човешката мисъл. Според слуховете по този повод комунистите веднъж дори я накарали да "влезе" в ума на Ричард Никсън. Така българката прозряла, че американският президент няма намерение да прекрати войната във Виетнам и смята да я води до дупка. Слава Севрюкова разкрива и много тайни за родината си. Според нея страната ни е богоизбрана. "България, казвала тя, е страна на двата полюса, тук има много извисени души и много принизени. Искрите обаче, които непрекъснато прехвърчат между тях, като цяло движат държавата напред. Хората ще се научат да живеят духовно и здравословно и ако сега рекордьорите по възраст ще са 90-100-годишни, в средата на ХХII век дълголетниците ще стигат до 180 години", пророкува феноменът от световна величина Слава Севрюкова.


"Русия никога не ще рухне. Напротив, през 21 век отново ще възвърне световното си могъщество. Славяните никога не ще изчезнат от лицето на Земята. Отредена им е водеща духовна мисия в предстоящите съдбини на човешкия род".

"Въпреки това между Русия и Китай кръв ще се пролее. Ще има сериозно стълкновение... за богатствата на безбрежния Сибир".

"Животът на Земята се подчинява на космически закони. Равновесието между нашия и отвъдния свят отдавна е нарушено - с милиони и милиарди души. Пренаселени сме. За да се възстанови балансът, милиони и милиарди трябва да преминат в Отвъдното - бързо и заедно..."

"Не бойте се - човешкият род не ще бъде изтрит от лицето на Земята. Виждам - унищожения. Неузнаваеми промени. Обновеното Човечество ще се лиши от една нелепа и страшна своя съставка - озвереността.
В него ще вземе връх Христовата душа. След грандиозни изпитания на границата на оцеляване ще се оттласне напред. Към позабравената пренебрегвана Духовност".

"Помнете - няма пълно унищожение. Временната загуба е част от сражението".

"Човешкият род, затънал в консуматорство, би се превърнал в завод за отпадъци".
« Последна редакция: Ноември 04, 2010, 19:08:29 от rabeno » Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Ноември 04, 2010, 18:56:31 »

За Царичина все по-често се говори и пише като за легенда. А тя е удивителна реалност. Свръхес­тествени тайни ли крие това на пръв поглед невзра чно, а, може би, вълшебно място?
1990 година. Група военни, обсадили дома на Сла ва Севрюкова, шумно я атакуват. Намесят ли се хората под пагон, разговорите стават делови. Загадъчни ми сии. Понякога необяснимо тайнствени. Тъй е и сега. Приседнали в хола на пророчицата, обстрелват я с въпроси.
Царичина - кипро селце, сгушено в южните скло нове на Стара планина недалеко от Костинброд. В околностите му са решили да извършат проучвателни разкопки. С каква цел? - Само те знаят.
Всъщност, знаят ли?
-   Лельо Славе, почна се!... От утре - на обекта!...- Гласовете им тръпнат. - Паранормални явления се вихрят по онези места! Струят свръхенергии... Какво, според теб, ще открием? Съкровището на цар Саму ил? Скелет на непознат сапиенс? Информация от Ат лантида? Или?... Само ти би могла да усетиш какво ни чака... Кажи!
Умолително я поглеждат.
-   Виждам я вашата Царичина – прорицателката прецизно описва релефа на местността, определена за сондаж.
Внезапно застива в съзерцание.
О, какво има там!...
Да, лельо Славе, Знаем... Достигнем ли дълбини те, които очакваме, ще се промени представата за Чо вечеството. Навярно много по-древно от известното за него! Интересува ни ще се отворят ли "вратите към Космоса"?... - Обстрелът продължава.
В присъствието на Слава Севрюкова поведението на хората непредсказуемо се променя. Дали поради дарбата и естествеността й, скъсяваща дистанцията?
Ама и вие... Колко сте смели! - Благодушно се смее пророчицата. - Защо ще копаете?
Как защо? Генералният щаб... Милиони левове! Мощна техника, жива сила!... Ти кажи, лельо Славе, само кажи. Първо - какво ще бликне от земните не дра? Второ - към правилния квадрант ли сме се насо чили? Трето - ако не, кой е най-подходящ?
Въпросите валят.
-   Вижте, не ми харесва таз работа! - Слава Севрюкова рязко сменя тон. - Опасно е! Казвате, "врата към Космоса". Да, един от "вселенските проходи" действително е там...
(Тайнствената свита зашумява.)
Но обектът е идеално защитен. Чуйте внима телно. Размислете. Не му е дошло времето. Казвам - огромен риск... Откажете се. Питате, какво ще откриете? - Жертва ще има, жертва-а-а-а!...
Лельо Славе, но как?! Какво говориш?... Милиони левове... Генералният щаб... Одобрен план... Ще копа ем!... Бяхме вече при Ванга... Тя одобри...
Е, щом сте били при нея... Мен що ме питате?...
Авторитет си, о-о-о, лельо Славе\ Как тъй защо? Нима можем без тебе?!
Казвам, не му е дошло времето - непоклатимо от сича. - А инак, виждам - ще ровнете тук, ще ровнете там. И какво? -Антики. Знам, друго търсите... Гробница на първото човешко същество, обитавало земята... Ноевия ковчег... Свещените скрижали... В мислите ви летящи чинии се меркат... - Отново се позасмива. -Права ли съм?
Мълчание.
 Прорицателката заговорнически сниша ва глас:
- Чуйте добре, без ценни послания се таят под Царичина, но са прекалено надълбо-ко. Идеално защитени. Рано, рано е, рано... Ще стигнете, виждам, донякъде и... ще се откажете. Защо?... Я вложете в нещо добро народната пара. - Рой тревожни видения са преминали през очите и. Гласът й е строг. - Бедни хорица... Старци изнемог ват, бедстват сираци.
Но, лельо Славе!...
Казах, недейте! - Безкомпромисна е. - Закъде бързате? Истината достигат онези, които умеят да ча­кат. Не убивайте времето, не ранявайте Вечността!
Железни аргументи.
Изведнъж се преобрази. Военните ли я раздразни ха с твърдоглава решителност? Или вникващата от­въд видимото за кой ли път разчиташе Бъдещето за онези, които имат очи, а не виждат?
Нищо повече не успяха да изкопчат от нея.
Дали това не бе знак?
Същата година със сензитивите Цветана Ранге-лова и Игнат Игнатов участваме в нощния блок на Българското национално радио - програма "Хори зонт". От 00.00 до 03.00 часа след полунощ демон­стрираме енергийна диагностика на непознати по те лефона. По онова време това бе сензация.
Развълнувани тълпи очакват лична среща пред ме-дийната сграда.
Нервите - опнати. Директното включване в ефир крие непредсказуеми изненади. И рискове.
В студиото ненадейно нахълтват двама журнали сти. Млади, ентусиазирани, задъхани. С очи зачерве­ни. Пламнали от вълнение, гласовете им тръпнат.
Водещият Румен Ивайлов, с професионален нюх в журналистическия рейд, мигновено надушва сенза­ция. Прекъсва ни. Непринудена спонтанност в ефир.
Включва ги:
-   Драги слушатели! Непредвидени нощни гости! Сред нас са... Бихте ли се представили?
(Правят го.)
Защо в среднощния час тъй внезапно?... И откъде?
От Царичина. Невероятни открития! В шок сме. Не можем да мълчим. Утре ще е късно...
Изненада?! Министерството на отбраната ко пае от месеци забуления в тайнственост обект. Убий­ствена секретност. И така, смело! Каква изненада?
С очите си видяхме. На бял свят излезе огромна каменна топка Диаметър - над метър. Идеално за­кръглена, гладка. Полирана до блясък! На двайсетина метра под културния земен слой.
От какъв произход?
-   Никой не коментира... Възбрана. Смразяваща секретност.
Говорят задъхано. Прекъсват се взаимно.
Моля, обяснете на уважаемите слушатели как се стигна до откритието? - Водещият забавя темпо. -От коя епоха е находката? Касае се за археологиче ски артефакт? За свръхестествени реликви? Или?... Говорете!
За епохата нищо не се знае. Задават се гигантски дълбочини. - Журналистите снишават глас. - Надве чер военните изкопаха... мраморен орел с разперени крила. Над два метра. Дивна красота!
   Невероятно! Къде са находките?
Потулиха ги. Цензора. Все едно не са съществу вали. Утре ще е късно. Бързаме. Нарушихме "каран­тината"... Загадъчни предмети. Що за цивилизация. Питаме се - земни ли са реликвите? Или?...
*  *  *
Това не е краят на историята, започнала с възторг, завършила с мъглява недоизказаност. Нека дадем гласност на един от оцелелите участници в Царичин-ската експедиция. Известен от предната книга за Сла ва Севрюкова „Бъдете в този свят, но не от този свят"- доктор Димитър Сираков.
Петнадесет години след обгърнатите в информа ционен мрак събития той си спомня:
-   Няма случайности на тая земя. На 21.11.1990 г. в НДК София се състоя Международна среща на сензитивите. Присъстваха академик Наумов, феноменалният Алан Чумак, Людмила Ким. Почетен гост бе доайенът на българската психотроника Слава Севрюкова. Наскоро завърнала се от Йерусалим, приятелски се шегувахме - станала бе хаджийка. По онова време надълго разговаряхме с пророчицата за предстоящите проучвания в Царичина.
И така, на 06.12.1990 година бе даден старт на опе рация "Слава". (Случайно съвпадение с името на про рочицата? - б. а.) Разкопките на обекта продължиха две години и половина. Тогава там се озова и инженер Стамен Стаменов от Асоциация "Феномени". Същия ден военните изкопаха каменния орел. Забележител но творение. Лявото крило - прегънато, извито. Като две усукани една в друга спираловидни вериги. Уподобяваше сякаш човешка ДНК. Дясното завърш ваше с лъвска лапа. Без аналог в археологията. Без прецедентна находка. Науката мълчи.
   Какви дълбочини достигнаха подземните проходи, напомнящи миньорска шахта?
Царичина не бе златна мина, макар с години да я категоризираха като такава. Спираловиден отвесен тунел - над 160 метра дължина. Схема за работа по лучавахме ден по ден от контактьорката Елисавета Логинова. Тя направляваше изкопа, осъществявайки връзка с Космоса.
Каква е другата находка? Изкопали сте, както се узна, огромно каменно кълбо.
То бе още по-интересно - загадъчно се усмихва докторът. - Закрито с масивна гранитна плоча. Как ли не се мъчиха инженерните части - с въжета, ма кари, скрипци, лостове... Не помръдва. Изведнъж - с едно докосване на ръката, елегантно с лекота се из въртя. Зейна проход.
Тайнствени защити. Енергийни ограничения.
Открехна се плочата. А под нея - тунел. Първо в него проникна специализирано отделение химически войски в защитни облекла. Задължителни мерки за си гурност. Дезактивираха пространството, да продължим обезопасени надолу.
...Крачка не успяхме да сторим. Пред нас се въз прави... Не, за това нямам право да говоря.
Докторът тръсва глава.
Годподин Сираков, над петнайсет години оттога ва. И най-засекретените операции губят давност.
Разкопки с кодово название "Слава" под ръковод ството на генерал Минчев... Но не, нямам право... Ще споделя само това и край. Вие преценете дали да пуб ликувате... Невероятни реликви. Балсамирани остан ки. Чудесно консервирани... Толкова. Нека се произне се науката. И бъдещето.
Присъствали сте на срещите с леля Слава и Ван-га. Сбъдна ли се предсказаното на докоснатите от Бога?
-   Първият изкоп бе спираловиден - встрани и надолу. Пет пъти вертикално се събираше на едно място. Достигаше 44 метра дълбочина. Толкова... О, да... Само това. Знам, ще ви заинтригува - усмихва се докторът. - След знаменателно съновидение на направляващата разкопките Елисавета Логинова, наложи се спешна среща с Ванга. Пророчицата тогава строго ни смъмри:
„Как може?!... Боже-е, Боже!... Военни... Браво! Ко паното се трупа над тунела... Оти, питам? Срутва­не ли сакате?!... Да разчистите! Бърже! Пострадали сакате?!..."
Петричката пророчица системно ви насочваше?
Да, поверително предупреди: „Ке стигнете един капсул. Какво е съдържанието - консервирано. - Чо­век? Мумия?... - Ванга тайнствено вдигна рамене с гримаса на почуда. - Не знаете дали капсулът е под налягане. Що ке чините с оня маймун, бре? - Ни маж, ни жена... Отвори ли се херметичнио капак, онова същество може да се съживи от въздуха. Що ке чи ните, питам, кога оно се пробуди и проговори?..." - Прорицателката шумно се засмя.
Как завърши мистериозната епопея? Какво ли не изписа пресата за Царичина, превърнала се в ония вре мена в свръхестествена реликва. Даде се наистина предсказаната жертва. При неясни обстоятелства загина Марина Наплатанова, дъщеря на участващия в разкопките полковник професор Наплатанов. Не познати сили, тайнствени енергии ли се вмесиха? Нима предупрежденията на Слава и Ванга не бяха достатъчно категорични?
Неочаквана развръзка. Всеки четвъртък войничета изнасяха на гръб пръстта от тунела. Каква пръст - ска ла. Миньорски пистолет с мъка я пробиваше. Въпреки дълбочината, едва втората година бликна вода.
Спускайки се спираловидно, един ден стигнахме странно изографисана каменна колона. По онова вре ме поддържахме постоянна радиовръзка с Генералния щаб на армията. Релейните станции този ден прегря ха. Какво да правим? ...Пред нас- масивна зала. Там навярно ни чакаше въпросната капсула... (Докторът млъква.) Не, за това нямам право. Клетва съм дал.
Каква бе дълбочината на изкопите преди края на проучването?
66 метра надолу по вертикала, близо 180 - по спирала.
Загатнахте - колона с надпис. Лично сте я виде ли? Бихте ли я описали?
...Неразбираеми знаци. Надявахме се на инфор мация за "първия безполов човек на Земята".
Когато споделих за колоната с леля Ванга, тя още по-шумно и звънко се разсмя: „Охо-о, що е време за напред... - Тръсна глава. - Ке биде разчетена. - И тихо допълни. - Она е история на човешкио род от първороднио син насам..."
(Незнайно защо, откак свят светува феноменал-ността предявява странни, трудно обясними предпо­читания - компанията на необразованите. Дали защо то родната наука все още с неоправдано невежество пренебрегва и потиска шестото сетиво?
Ванга и Слава - поредно доказателство за това. - И двете с начално образование, но с недостижим само-роден потенциал. За заслугите си приживе получават признание в науката. Ванга - старши научен сътруд ник (с ранг професор) към закрития "Институт по су-гестология" в София. Слава - извън страната за дока зани приноси в областта на ядрената физика - б. а.)
-   Съществуват космически програми – въздиша докторът, - но има и непреодолими прегради. Енергийни стопери. Мъдрост трябва и много, много търпение. Всичко с времето... Сякаш още чувам гласа на леля Слава: „Недейте! Рано е още, рано-о-о!..."
Как гледаше тя на Царичинската епопея? Какво ви съветваше?
По онова време контактувахме повече с леля Ванга, отколкото с нея. Всеки е с мисия на тая Земя. Най-тежката на духовно зрящите. Слава предупреж даваше: "Не сме дорасли. Морално не сме готови за предстоящите открития." Ванга по своему го по твърждаваше.
Тъй и стана. По тъжна ирония на съдбата.
Генералният щаб реагира светкавично. Първо -забрани изнасяне на пръстта от войници. Второ -с нея се заеха сигурни проверени хора, офицерите. Накрая, объркано, неадекватно след изненадалите го събития, Висшето командване нареди да се за печати и изолира входа на тунела. Тонове бетон се изляха. Мястото е недосегаемо. Засега. Навярно и с години занапред.
-   ...Защо бе всичко това? - Разсъждава със страст и романтика докторът, оцелял по щастливо стечение на обстоятелствата в рискованите проучвания на обект с кодово название "Слава". - Част от военните вече ги няма поради преклонната им възраст. От другите нищо няма да изкопните. Само това ще споделя, а вие разсъдете. Открай време ни изкушава материалният подход към света. Да пипнем искаме, с очи да видим. Дълбините на Царичина не са извор на мистични изживявания. Там е кодирано космично послание за еволюцията на разума. Доказва - не сме сами във Вселената. Не сме и "проходили" още сред звездите. Дали, мисля, някога ще се случи...
От часа на разкопките течеше кодирана инфор мация: „След три дни ще отворите..." Ще отворим какво? Очаквахме наистина работата да приключи за три дни. Две години не ни стигнаха.
Това е космическа програма. Думата "ден" може да означава столетие или хилядолетие.
...Пред нас се открои отвор с форма на арка. Зад нея - ясно оформени таван и стени. Узна се - същест вува пряк вход - "врата към Вселената". Опрели в нея, крачка не успяхме да пристъпим. За капсулата бе прекомерно рано. Така твърдеше и леля Слава. Можеше да стане страшно. Странното същество да оживее и...
...След двегодишно проучване входът на разкоп ките бе бетониран. Рано е още, рано...-Мълви като омагьосан докторът.
Внезапно, сякаш пробудил се от сън, тръсва глава:
- Думица повече не чакайте!
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Ноември 04, 2010, 19:03:44 »

Христо Нанев е завършил в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Автор е на изследването “Регресия и възстановяване на спомени от предишен живот”, както и на книгите за Слава Севрюкова “Бъдете в този свят, но не от този свят” и “Прераждане и еволюция”. Твори в манастири, далече от светската суетня. Там, в монашеските килии, добре опознава и релаксивно-медиативната регресия, известна още като хипноза, чрез която надниква в спомени от миналото.
Христо Нанев има щастието да бъде допуснат в близкото обкръжение на феномена Слава Севрюкова, която по принцип била много потайна. Единствено пред “ШОУ” опареният от доста медии хроникьор и свидетел на Славините чудеса повдига плътната завеса около личността на световноизвестния медиатор-лечител, призната още приживе от Учителя Петър Дънов, Ванга, Вера Кочовска и член на десетки престижни академии на науките.

- Вярно ли е, че Вера Кочовска ви е предупреждавала да не се захващате с “голямата хапка” Слава Севрюкова?
- На една среща Кочовска лично ме предупреди: “Внимавай какво пишеш! Виждам опасност над живота ти. Не описвай бъдещето на света!”. А това бе послание, получено лично от Севрюкова – за рухването на някои световни империи по години, за новите сили, които ще владеят света. “Това е твърде опасно!”, стресна ме още повече плевенският феномен. В първия момент се стъписах, после ми мина. Документираните заръки на леля Слава за бъдещето на човечеството обаче ще оповестя в третата си книга за нея. Така че заканите не ме уплашиха. Та аз съм на 51 години вече, какво могат да ми направят. Събрал съм доста обемист материал, който трябва да излезе наяве.
- Уважавали ли са се Ванга и Слава Севрюкова?
- И леля Слава, и леля Ванга се уважават, дават си своите оценки една към друга. Наскоро излезна една много интересна книга от Петър Баков за петричката пророчица, написана на македонски диалект. Ето един странен, но показателен диалог. Баков и Ванга веднъж си хортуват. Сляпата жена притихнала изрича: “Кой ден сме днес, бре Пеше?!”. “Днес сме 1991-то лето!”, отговаря събеседникът й, а родната Пития констатира: “Днес си отиде една голяма българка! Днес си отиде от тоя свят Света Слава Севрюкова”. Ванга от разстояние бе усетила смъртта на знаменитата си колежка. Това е потресаващо! В следващия момент започва да й прави и характеристика: “Знаеш ли, Пеше, тя беше по 26-о ниво Богову! Тя беше много по-голема от мене, бре! Та тя излекува много повече люде, отколкото аз”.
- Наскоро се появи информация, че приживе Ванга е желаела да бъде кремирана, но я погребват в стар клозет на Рупите. Изпълни ли се последното желание на Севрюкова?
- Определено да! Намери покой в гробищата на Бакърената фабрика. Последното й желание беше на паметника й да няма снимка, а надгробният камък да е с овална форма. Приживе често казваше: “Овална е формата на атома, на ядрото му, на вселената. Такъв искам да бъде и моят паметник.” Завещанието й бе изпълнено. Днес там ходят много нейни поклонници.
- Как се случи така, че феноменът ви допусна толкова близко до себе си? Известно е, че журналисти рядко припарваха до столичния й дом?
- Беше в началото на 80-те години на миналия век. В продължение на четири часа тя ми разказа житието-битието си, нещо невероятно. Доц. Иво Лозенски, ядреният физик, дясната й ръка тогава, дори не ми разреши да извадя касетофона си. Пуснах го обаче тайничко. Прозорливата домакиня няма как да не е разбрала шмекерлъка ми. Изведнъж стана по-сговорчива. Лентата записа всичко, пазя я. Тя ми говори и за живи, и за мъртви, и за оня свят, а спомняте си в какви кошмарни времена живеехме тогава. Когато се разделяхме, поисках да й целуна ръка - я се видим отново, я не. “О-хо, с тебе имаме още много срещи!”, занити ме на изпроводяк. И естествено, че позна.
- Изминаха 15 години от смъртта й. Кои са най-ярките ви спомени за личността й?
- Рядко говореше за мъжа си Степан Севрюков, от когото бе наследила руската си фамилия (някои го препращат към гилдията на труднолечимите алкохолици от клиниката в Суходол – б.а.). Макар и с четвъртокласно образование леля Слава успяваше да завладее всякаква аудитория – с академици и професори, с историци и художници разговаряше по един начин, с простолюдието – простичко. Имаше един много точен принцип – “Проверявайте!” Казваше още: “Колкото по-скромни сте, толкова по-голяма сила ви се дава.” В същото време тя носеше един много тежък кръст – да знае истината за всичко. Магнетична личност, но и земна. Шегуваше се със себе си, със своите постижения и с бъдещето си. Имаше невероятно чувство за хумор. Една нейна съседка веднъж ми сподели: “Живях 20 години покрай леля Слава и мисля, че не знам какво точно представляваше. При нея идваха хора с какви ли не дертове. Не се скара обаче на никого, не изгони дори хора с мижави интимни проблеми.” А Ванга ги гонеше, раздаваше правосъдие по земному, понякога размахваше бича с думите: “Не ми губете времето!”, докато Слава разбираше притесненията на всеки един. Не упрекваше никого, казваше: “Всички сме човешки същества”. Когато бях при Ванга - продължава комшийката й - усещах едно металическо напрежение във въздуха, което те натоварва, уморява, нещо тъмно прониква у теб и те потиска. Когато отивах при леля Слава, изпитвах лекота. При Ванга чувствах помощта, но и страданието на смъртника, защото самата тя беше страдаща жена.” Леля Слава беше без физически страдания, тя не влизаше в транс. Разликата е много голяма.
- Капацитети твърдят, че е била много по-напред с материала от Ванга, но остана като че ли в сянката на петричкия феномен. Как си обяснявате това?
- Труден въпрос! Слава казваше за Ванга: “Задачата й е много по-тежка. Тя трябва да трасира пътя на новите времена, трябва да убеди хората, че душата надживява смъртта.” Двете са много различни – и като темперамент, и като характери, и като ползването на енергийни източници. Но ето пък какво Ванга казва за нея при една от срещите им: “Сестра Слава, много ми е дадено свише, но при тебе е в повече!” Ако гадателката от Рупите е алфата на българската психотроника, Слава е омегата, но на един много по-висок етап.
- Какви информационни източници използваше софийският уникум?
- Твърде голяма гама. На първо място – Висшият космически разум. Това е достъп до “вселенския компютър”, образно казано, свръхизвисено информационно поле, до което малцина са призвани да се докоснат. Тя имаше достъп и до света на мъртвите. Казваше: “Не търсете истината при смъртните!” Докосваше се до полето на отвъдния свят, но единствено при сериозна причина за това. Извличаше информация и директно от обекта, още щом види даден човек или негов предмет. Виждаше човешката аура в цветове. Винаги тръгваше към познанието с третото си око, със силата на мисълта. Пътуваше във времето и пространството, както си иска. Владееше телепатията. “Подслушваше” кой какво си мисли... Петте й сетива бяха страшно развити.
- До такава степен, че когато се включва в информация за Бермудския триъгълник, прави опит да измери плътността му?!
- Нещо повече – казваше дори колко е твърд. Опитваше се да обясни какво точно представлява световната загадка, но не я разбираха. Разполагаше и с друг вид сетивност, повече от компютър, защото компютърът е двуизмерен, а тук става въпрос за многоизмерност на изображението. Позволяваше си да казва: “Аз пъхам пръст в Бермудския триъгълник, усещам какво е – твърдо като гранит, затова не мога да проникна. Вихърът на водата е толкова голям, че създава изключително чувство за плътност.” Помагаше й и Мория, високоеволюирал дух, и Елена Блаватская, и Николай Рьорих.
- Вярно ли е, че с прозрението си върху ядрото на атома хвърля в шаш плеяда световноизвестни учени, които впоследствие, базирайки се на нейните открития, стават Нобелови лауреати?
- Изследванията на Слава Севрюкова съвместно с доцент Лозенски за физиката на света са доста интересни, но премълчавани, най-вече заради тяхната революционност. За това, че атомното ядро освен протони и неутрони има и други частици – циони, орбитони и прочее. Тя успя да види атомното ядро именно със своята свръхсетивност, и то по начин, по който науката все още не е достигнала. Фиксира микрочастици, доказани по-късно чрез усъвършенстване на електронния тунелен микроскоп. Физиците, направили това, вместо да си хвърлят дипломите, получиха Нобелови награди. Парадокс! Това означава, че тук става въпрос не за обикновен ясновидец или гадател, а за ултрасензорен медиатор, отдаващ таланта си на човечеството. Всичко е документирано, нещата са публикувани на няколко езика. Какво се получава обаче на практика?
- Грандиозен скандал?
- Точно така. Докато световните учени се кефят на международните си престижни отличия, в една малка България една скромна женица от времето на социализма, направила велики открития, остава в сянка. Известно е, че награда се дава за първооткривателство, но други надяват върху главите си лаврови венци. И за да спасят по някакъв начин положението, нашенката получава титли като почетен професор на Индийската, на Испанската, на Стокхолмската академия на науките…
- Докато в годините на тоталитаризма у нас тя е световнонеизвестна, в Европа я посрещат като новия месия.
- Ще ви дам само един пример с Полша. В конгресната зала на Варшава Слава изнася доклад наред със световноизвестни учени за устройството на атомното ядро. Накрая доц. Лозенски показва дипломите й за дадените й професорски звания за постижения в областта на психотрониката. А както споменах, тя е с ІV-то класно образование. Туш в залата. Форумът приключва. Тълпи от народ я пресреща като светица пред хотела. С помощта на преводач надниква в човешката съдба на всеки поляк. Гледа до 2-3 ч. след полунощ. А в същото време в България почти никой не знае нищо за нея.
- Защо, каква е причината според вас за тази “засекретеност”?
- Въпрос на глобални интереси. Нещата не опират дотам кой първи е открил устройството на атомното ядро, а по какъв начин ще се разработват и използват новите оръжия, по-мощни от атомната и водородната бомби. Защото който познава микросвета, той ще владее и бъдещето на човечеството. Именно за това става въпрос. На доц. Лозенски също забраниха да публикува трудовете й.
- Навярно е работила и за тайните служби?
- Естествено! Често я канеха и в Центъра за изследване на космическите полети в Москва. Съветски професори се допитваха до нея каква е причината за космическите катастрофи, защо са станали нещастните инциденти. Привикваха я й в Байконур преди полети в орбита, да види съществуват ли опасности или не. Видя и трагедиите с американските совалки. Още преди Ванга предрече, че Гагарин е отвлечен от извънземни...
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Ноември 04, 2010, 19:04:35 »

Христо Нанев е езотерик и изследовател на паранормалното. С помощта на регресията възстановява спомени от минали животи за преодоляване на трудно решими проблеми.
Той е авторът на книгата “Предсказанията на Кики”, която се превърна в бестселър на българския книжен пазар, четивото, което е първото в България, изследвало научно явлението полтъргайст. Той е автор и на още книги, които разказват за езотеричния свят. Последните няколко книги на Христо Нанев разказват за дългогодишната комуникация с феноменалната Слава Севрюкова и за нейните предсказания и открития. Той разкрива в книгите си цялата информация за личността Севрюкова, която е познавал и изучавал, по онова време от живота й.

- Ще разкажеш ли за едни от най-интересните пророчества на Слава Севрюкова?
-Тя има толкова много пророчества, но ще се опитам да отсея едни от най-интересните. Каза, че тъкмо когато България се оправи, и целият свят ще тръгне на зле. Подозирам, че това е настъпилата световна криза в икономически план.

- След като ти си един от хората, които пишат за Слава и твърдиш, че тя е един от най-посветените хора в България, защо Ванга бе по- афиширана и повече се говори за нея?
- Слава Севрюкова съзнателно отбягваше популярността - това е основната причина. Тя не искаше да бъде известна. Тя смяташе, че това е риск да загуби способностите си. Второ - тя имаше много по-сложен изказ от Ванга. Леля Слава пишеше стихове - тя се изразяваше метафорично, сложен изказ. Няма как в такъв случай да стигне до масовата аудитория, нямаше как да бъде разбрана. Ако трябва да направя сравнение между леля Слава и Ванга бих казал, че преди освобождението от турско робство - големият български поет е Стефан Стамболов. Когато идва Освобождението, се оказва, че Ботев е по-голям в поезията, но Ботев, вече го няма. Стамболов е с народния речник, достъпен е, докато Ботев използва сложен изказ и метафори, символи - там има. Вероятно, нещо подобно е и при Слава, и при Ванга.

- Разкажи ни нещо за Слава и Ванга. Те двете са се срещали и са комуникирали. Какво знаеш за това?
-Те не само се познаваха лично, но и дълго време са си общували в духовния свят, от разстояние. За тях двете не бе нужно да се срещат, за да си комуникират. Леля Слава казва, че Ванга има много важна роля за България и за света. Тя казва, че Ванга е човекът, който трябва да отъпчи пътеката, в онези груби комунистически времена - към духовното. А по-нататък ще се появят и други, които ще вървят, без да се борят с тези фактори. Слава ценеше Ванга, но тя просто бе на друго ниво. Ванга наричаше Слава Севрюкова светица. Света Слава бе обръщението на Ванга към нея. Обръщението на Слава към Ванга беше - сестра Ванга. Ванга е усетила смъртта на Слава - това е документирано. Един ден както Ванга си е стояла и казала: “В този ден си отиде една велика българка”. Другите я попитали за коя говори и Ванга отвърнала: “Една велика българка - Света Слава, по-голяма от мене”. Тя казва, че Слава е била на 26-о ниво богово, не знам какво означава това, но Ванга така твърдеше.

- Защо става така, че много хора в България се афишират като ясновидци и медиуми?
-Това е модно явление. По начало българите сме колоритен народ. Има много хора с дарба, но те стоят в сянка, защото разбират, какво носят и това ги притеснява. Слабо надарените бият тъпаните. Ванга никога нямаше да бъде толкова популярна, ако Людмила не бе сложила ръка, ако не й бе поставила щит. Слава не бе притеснявана, защото спаси живота на генерал Иван Михайлов. Всички тези хора имаха своята защита по времето на тоталитаризма, имаше известни личности, които ги пазят. Затова сега аз събирам материали за още един медиум от онова време- дядо Влайчо Желев, от село Коньово, който е нямал такава защита. Той е един мъченик сред тогавашните ясновидци, защото никой не го е спасил от тогавашната система. Изкарал е 4 години от живота си в Белене. Те го затварят само заради това, че той е имал такива способности - в лагера Куциян. Ванга е била готвена да бъде изпратена и тя в този лагер, но Людмила се застъпва за нея и я спасява. Леля Слава е спасена в този момент от тогавашния министър на отбраната Иван Михайлов. Но дядо Влайчо няма покровители и затова той е следващото нещо, с което аз ще се занимавам.

- Каква е неговата предистория?
- Много духовен човек. Той също няма семейство и деца, както Ванга и Слава. Той се е отдавал на хората. Цял живот е бил преследван и бил заточен в лагера, заплашвали са го, че ако не престане, ще бъде затворен, но дядо Влайчо не се спира. Решава да предприеме една особена стратегията да се движи и да обикаля от град на село, така че да бъде трудно уловим - за да не могат да му хванат следите. Карали са да подпише, че е шарлатанин, но той не го е правил.

- От дълго време се занимаваш с регресия. Регресията полезна ли ти се струва?
- Регресията не бива да се прави на хора с психиатрични отклонения, с нездрава психика. Регресия може да се направи по единадесет начина. Популярната е по пътя на хипнозата - аз никога не я използвам. Правя го по пътя на релакс, на медитация - има методика, по която всеки един може да си направи авторегресия, да се върне назад и да види предишните си животи.

-Ти какъв си бил в предишния си живот?
- Аз съм си правил няколко пъти авторегресия - бил съм лекар в Испания, трубадур в Италия - всичко си има причина в сегашния живот- сега пиша стихове и съчинявам мелодии.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #4 -: Ноември 04, 2010, 19:23:55 »

Моля админите да преместят тази тема във раздела "Духовни учения"! Усмивчица

Благодаря предарително!
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #5 -: Ноември 04, 2010, 19:33:43 »

Първата книга за Слава:

http://www.book.store.bg/p34627/legendata-realnost-sryhfenomenyt-slava-sevriukova-hristo-nanev.html


Втората книга:

http://www.book.store.bg/p34556/bydete-v-tozi-sviat-no-ne-ot-tozi-sviat-svryhfenomenyt-slava-sevriukova-hristo-nanev.html

И третата(която прочетох наскоро):

http://www.book.store.bg/p18611/zenica-kym-vselenata-svryhfenomenyt-slava-sevriukova-hristo-nanev.html
Активен
valentin
Гост
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2011, 21:59:19 »

Царичина тайна ще остане. Логически можем да си обясним какво е там по-това какво откриха. Птицата със вързано крило е показателно.
Активен
ssacrifice
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


 • Град: Sofia
 • « Отговор #7 -: Април 14, 2012, 20:35:29 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Wa4myERggk4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Wa4myERggk4</a>

  Преди да основополагате нови теми, проверете чрез търсачката, дали вече няма същата, във форума.
  « Последна редакция: Април 14, 2012, 21:04:51 от soulSurgery » Активен

  Горчива Истина няма. Тя е най-сладкото нещо. Да кажете грешките на хората, това не е Истина. Да кажете Доброто на един човек, да!
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #8 -: Април 14, 2012, 22:50:34 »

  ЖЕНАТА С ПСИХОТРОННО ЗРЕНИЕ
  Едно дълго премълчавано явление  Слава е родом в Нова Загора. На 16 години пристава на белогвардейския емигрант Степан Севрюков.  Украинецът от Харков е тежко ранен в крака. От коляното до глезена му зее дълбока незаздравяваща рана. Дълго го лекуват в лазарета на обновените бивши турски казарми, отстоящ на метри от дома на Слава. Милосърдната девойка безвъзмездно се грижи за ранените. Наскоро е починал  баща й, но милостива като своята баба, тя е усвоила тайните на лечителството от нея и от майка си. Изцерява бъдещият си съпруг.
  Слава предчувства, че той няма да приеме природните й способности. И крие ясновидските си занимания от ревнивата половинка. Дарбата е и болка. Всички от обкръжението й благоговеят пред нея, а най-близкият нехае. Степан е невъздържан, страшно ревнив. Жена му е красавица с разкошни кестеняви коси. С необикновени заложби. С десетки и стотици почитатели и почитателки.
  Семейството се мести из страната. Накрая се заселва  в столицата в някогашния квартал "Трисули" (индийското значение е "Богиня на дърветата"), разположен в района на днешната "Овча купел", на улица "Георги Ковачев". Там семейството успява да спретне къщица. Стаичка, кухня и антре.
  С Дънов се познават, контактуват, обменят полезна информация Учителят я цени - пред него е извисен дух. Тя подкрепя благородната му мисия, предупреждава го за трудностите.  Двамата често се срещат. Слава е посещавана и от последователите на Дънов Боян Боев и Любомир Лулчев, таен съветник на цар Борис III. 9. IХ. 1944.  Започват "грандиозни промени". Властта е "взета от народа", поведен от нови "спасители" към "нови хоризонти". За свръхсензориката за кой ли път настават тежки години.
  Никой не е видял зло от нея. Няма основания за усложнения с властта. От никого не иска пари. Доволни от изумителните проникновения, "гостите" скришом пъхат някое левче под възглавницата й. Слава неведнъж е предупреждавана от тогавашната милиция "да преустанови съмнителната дейност". Но все по-често на воаяж при нея са членове на дипломатически мисии, посланици, консули. Силно впечатлени, след това довеждат съпругите си. Възможно ли е срещите, особено "високопоставените", да бъдат скрити? При визитите на министъра на отбраната армейския генерал Иван Михайлов сгушената къщица е опасана с кордони милиция. Министърът е обезпокоен за здравето си. "Ще ти помогна, ама по-напред да се прекръстиш - усмихва се Слава. - Виждам те, кръстен си..."
  Червеният генерал отстъпва. След неговите "рандевута" през седемдесетте години на миналия век тя вече може да "гледа" по-спокойно. Министърът тайно се е разпоредил на специалните служби: "Оставете я на мира."
  Прокрадва се информация, че до схлупения дом се е домогвала Людмила Живкова, водена от природен афенитет към мистериозното и загадъчното. "Ако бе ме потърсила преди да я убият, навярно щях да я предпазя" - ще въздъхне Слава.
  По сценарий на Антон Дончев е замислен филм за богомилите Кинематографичният екип се интересува от пейзажа на епохата - бит, емблеми, костюми. След консултации с пророчицата, писателят й подарява книга с посвещение: "На леля Слава - зеницата на България!" В предснимачния период на кинопродукцията "Ивайло" Севрюкова е посетена от изпълнителя на главната роля Богомил Симеонов. Как да бъде Ивайло, без да го познава от всички страни? Моли да разкрие как е изглеждал царят легенда - облекло, обноски, държание, характер. Да изгради по-пълнокръвен автентичен образ. Принос има и за филмовата епопея "Аспарух". Представители на снимачния екип я посещават. Дава им указания за костюмите на героите от далечната епоха.
  При нея идват елитни руски учени - академиците С. П. Кордюмов, Владимир Авински, Валентин Фоменко. До жената-уникум се допитва професор Андрей Блюховецки. Пристигат научни работници от съветски секретни обекти и от "космическото градче" край Москва. Повечето от тях не упоменават имена и титли.
  Посещава я писателят Александър Горбовски, "да свери часовникa" в търсенията си. И получава многозначителен, но категоричен отговор: "Не е това, което е..." Още по-интересна е визитата на руския академик Валентин Фоменко, интересуващ се от неизвестни сплави. Не остава назад проф. Георги Лозанов, шеф на Института по сугестология, изследващ дълги години Ванга. Той се интересува има ли бъдеще оригиналната му система за изучаване на чужди езици в сънно състояние. Получава  отрицателен отговор: "Това няма да го бъде. Знанието е временно. Не отсяда в мозъка там, където трябва."
  Съветите й търси професор Марин Маринов, председател на Българското астронавтическо дружество. Посещават я доцент Лили Дражева, доцент Елена Владова... "За мене е повече от духовна майка - признава Владова. - Промени из корен живота ми."
  Доцент Вера Точева, директор на Централна лаболатория по биоенергетика в Пловдив дири съветите й. Занимава я бъдещето на психотрониката. С пророчицата контактуват и родни сензитиви. Изключително високо цени дядо Влайчо от с. Коньово, Новозагорско. Признава Вера Кочовска. За Алан Чумак разкрива:"При него има светлина, но и тъма." Критична е единствено за руския екстрасенс Золотов: "Той унижава човешкия дух." Това не са присъди, а мнения. Професор Цончев от Трета градска болница в София се свързва за изясняване на трудни диагнози. Очният хирург д-р Коджабашева от Пловдив десетина години се съветва преди рисковани операции.  "Не разчитам на тяхната протекция. Не заради нея ги приемам - споделя  пред близки пророчицата. - Хора са и те, нуждаят се от помощ."
  Соня Бакиш е обезпокоена, разпитва ясъзира ли опасност за живота и кариерата на съпруга си, премиер-министъра. Нащрек е. Не смее да сподели -  Станко Тодоров  е заложил съдбата си на рискована карта. Неуспехът ще му коства главата. Прорицателката е споделила: "Не съзирам тъмни облаци над главата на съпруга ви. Нека продължи пътя. За добро е!"
  След преврата на 10 ноември най-сетне името й изгрява в родния печат. Дава интервюта. По Националната телевизия се излъчват два научно-популярни филма за доайена на българските феномени. В последната година на земния си път софийската пророчица излиза от сянката на неизвестността. Макар да има завършено четвърто отделение Слава Севрюкова става сътрудничка на Вашингтонския психотроничен център и почетен член на  Асоциацията на екстрасенсите на бившия СССР.  Тя е обявена за почетен професор в няколко престижни университети и академии (САЩ, СССР, Испания, Индия). Почетен член е на Испанската и Индийската академия на науките.   
  С над четвърт век тя успешно прилага психотроничния метод - алтернатива на съвременното научно изследване. "Слава Севрюкова прониква във всички етажи на Вселената, директно наблюдавайки абсолютната хармония в микросвета - твърди доцент Лозенски. - Космосът за нея е изграден от пет първични материални елемента: "вихри", псиони" (фундаментални, открити от психотроничката, микрочастици - б. а.), "космическа влага", "космическа сол" и "прана". Описвайки техните свойства, тя доказва - масата на псиона е близка до тази на електрона, приет за елементарна частица в съвременната физика."  Тези пет елемента са:  вечни, несътворими и неунищожими;  не могат да се преобразуват един в друг; от един вид са, затова Вселената е една; не са носители на съзнание.

  Христо Нанев
  Активен
  ssacrifice
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 58


 • Град: Sofia
 • « Отговор #9 -: Април 22, 2012, 20:37:52 »

  Из книгите на Христо Нанев за Слава Севрюкова

  "Мисълта - за Слава - е вълна с необичайна сила. Не е електромагнитна, гравитационна или свързана с звестните физически полета. Разпространява се със скорост, многократно превишаваща светлинната. Излъчва се от клетките на мозъка и, подобно на него, е светлосива на цвят.
  Мисълта - продукт на 100 милиарда сложно организирани мозъчни клетки. Узрее ли, откъсва се и устремява натам, където човек я насочи. Тогава се превръща в пси-вълна, проя-вяваща се самостоятелно извън него. С нямаща равна на себе си в света транскосмическа скорост въздейства върху обектите директно, на огромни разстояния. Благодарение на нея, всеки, притежаващ развити мозъчни центрове,
  може да достигне набелязания обект и получи от него необходимата информация."

  "На по-извисено ниво са от нашето, но на принизено, в сравнение с останалите наблюдаващи ни цивилизации.
   - Продължава притежателката на духовно зрение. - Разберете: летящите чинии, ракети и други машинарии, са примитивни приспособления. Ползват ги недотам извисени общества на извънземни. С тях се носят над Земята и в междузвездните пространства. Това е техника. Колкото да изглежда съвършена,да възхищава и зашеметява, е НИЗША! ("
  Активен

  Горчива Истина няма. Тя е най-сладкото нещо. Да кажете грешките на хората, това не е Истина. Да кажете Доброто на един човек, да!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright