Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Жестоката истина...  (Прочетена 1806 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юли 04, 2009, 17:00:30 »

  Ще ви разкажа една история, която се е случила на една позната преди 2 дни. Вчера ми я разказа и ме накара да се замисля, че за съжаление има много такива хора  Засрамен

  Та въпросното момиче преди 2 дни е отишла на интервю за работа като счетоводителка в една Варненска фирма. Там я посрещнал някакъв висок едър закръглен господин (както се казва на жаргон, голям българин). След кратко интервю започва да и обяснява как я възбужда и ако иска работата трябва да спи с него. Момичето е дребничко, и до този господин е изпитала ужас, че ако я одари ще и направи нещо. И затова е отказала да се съпротивлява, той е започнал да я обарва навсякъде, дори под сутиена и бърникал... може да си представите какъв ужас е изпитала и каква травма е оставило това на психиката и.

  За съжаление тези хора ги има и то не са малко. И моето лично мнение е, че на тях НЕ МОЖЕ да се помогне.

  Интересно ми е да разбера, вие какво мислите за тези хора, и дали смятате, че може да и се помогне. И по какъв начин трябва да се подходи към тях  Хммм
  Активен

  Спорт-Здраве
  Гост
  « Отговор #1 -: Юли 05, 2009, 01:49:02 »

  Имам опит в облекчаването на подобни травми, макар и да е малък.

  Даден опит и преживяване се превръща в травма тогава, когато наранява нещо, вместо да обогатява представите.Ще обясня.

  Нормалното човешко състояние е лишено от предразсъдъци, очаквания, готови модели на поведение или каквато и да било матрица на съществуване.По този начин всяко едно преживяване на човека се възприема чисто и просто като физическа, логическа и емоционална информация.Или с други думи "чист опит", без да бъде оценяван.Просто опит, който обогатява съответния живот на човека.

  Само че това е идеалното положение на нещата.Едно от качествата на Играта(физическата инкарнация) е, че дава опит именно в преодоляването на предразсъдъците, поведенческите матрици и очакванията, като ни дава възможност да изпитаме самата емоция от тяхното преодоляване.Затова самата Игра е замислена така, че ние задължително да възприемем някаква матрица от норми, правила и ограничения на възприятието - това дава различните нюанси от интереси и гледни точки на всеки от нас.

  Когато човек преживее някакво събитие, което е в силен разрез с матрицата му на поведение, или с други думи - онова, което оценява като нормално и ненормално, тази матрица се чувства наранена.Това е все едно да живееш в къща на сред широко, безкрайно поле...и да заградиш тази къща с ограда.Тази ограда е системата ни от норми.Когато някое животно прескочи достатъчно грубо тази ограда, за да я счупи, съзнанието се чувства наранено.

  В същност трявмата представлява една заблуда - съзнанието не чувства себе си наранено, а чувства наранени границите, които е поставило самото то за себе си.Защото съзнанието ни се идентифицира с тези граници."Моите разбирания се простират до тук.Това е максимумът от мен, следователно това съм аз".
  За да бъде преодоляна една психическа трявма, трябва да бъдат преодолени границите, които всъщност са нарушени.Когато границите изчезнат, травмиращото събитие започва да се възприема просто като разнообразен житейски опит, който не се свързва с болка, а просто с емоционален опит.

  В конкретния случай формите на сексуално насилие се възприемат като нещо срамно - това е обществената норма в момента.Нещо срамно, което "не бива да ти се случва никога" и което е много "лошо".
  Всеки знае, че ако едно дете падне, то няма да се разплаче, докато не види, че майка му се притеснява за него и го пита дали е добре.Това е елементарна техника на програмирането на едно съзнание и това е начинът, по който обществото ни се самоуправлява и пази своите културни граници.

  На момичето трябва първо да му се обясни, че това не е нищо срамно, защото е смешно човек да се срамува от това, че има повече житейски опит от някой друг.Трябва да му се обясни също така, че това е изключително срещана ситуация, но хората просто са твърде тесногледи в комплексите си и не обсъждат това като нещо обикновено.Трябва да му се разясни, че има къде-къде по-фрапиращи случаи от тази нелепа ситуация, която е по-скоро смешна.(Дори и да няма, това трябва да му бъде втълпено, за да се съборят настоящите й норми за "нормално").

  След това, когато за момичето това вече не е нещо толкова необичайно и вече не се срамува от това, че й се е случило, трябва да се възбуди любопитството му за ситуацията.Опитай да й разкажеш някаква случка от своя личен опит, или относно твой познат...не бързай да си измисляш, но го направи, ако трябва.Опиши случката като смешна, нелепа и разкажи по нещо и за двете участващи страни.Опитай се да насочиш любопитството на момичето към човека, който я е опипвал.По този начин, когато в нея се породи желание да разбере този мъж, тя ще свали преградата между нея и него.Не бива да остава каквато и да е бариера или ограничение за съзнанието й - то трябва да се чувства свободно да разсъждава относно всичко, свързано с таи случка, без да изпитва срам или страх.

  След това трябва да се повдигне самочувствието й по някакъв начин.Развлечения, нещо приятно...Особено подходящо е да бъде заведена на ресторант с подходяща компания, защото актът на приемане на храна се свързва директно с приемането и преработката на информация от подсъзнанието.
  Така, когато й е било разяснено колко тривиална е ситуацията, подчертани са смешните и жалките й страни и е възбудено любопитството й към тази тематика въобще, на подсъзнанието трябва да се даде команда "запомни и загърби".Хубавият ресторант е ритуал - тялото приема хранителните вещества и ги обработва, след което изхвърля всичко ненужно.Това е команда за съзнанието да направи същото с информацията, кояот е приело преди ритуала на храненето.
  След това я осатви сама на себе си, за да се затвърди новото положение на разширеното й съзнание.

  Успех с това, ако си се заел...
  Активен
  crownedXclown
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 101


  « Отговор #2 -: Юли 08, 2009, 23:51:08 »

  ами за това с помагането...
  Хора като този "едър господин" наистина ги има много,че и по-зле.Тези хора наистина са,незнам винаги са ме отвращавали.Но те имат най-голяма нужда от помощ,защото са се отдалечили най-много от пътя си.Друг е въпроса дали те искат да им се помогне естествено.И за жалост в повечето случаи наистина за тях няма какво да се направи...което наистина е много тъжно,но все пак факт
  Активен

  After the era of kings a lonely knight is fighting for lost battles...ahh the war effect...there are no winners in the war.Everybody loses
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Юли 09, 2009, 00:11:50 »

  Вече всичко е толкова тинясало, че ако отидеш да помагаш най-много и ти самия да затънеш. След като господина сам не е стигнал до извода, че постоянната му възбуда и влечението му към млади девойки е болестно състояние няма смисъл да му се помогне. Иначе се губи смисъла на българската поговорка - "Ако сам не си помогнеш няма кой да ти помогне."
  Активен
  omnia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


  Omnia ab Uno

  « Отговор #4 -: Юли 09, 2009, 02:42:35 »

  Жалба в полицията и ограничителна заповед ще са добро начало. След това може и други жени "изведнъж" да си спомнят подобни случки с този господин и ще стане една...
  При подобни хора е почти сигурно, че има и други служителки, които са опитвали от "ласките" му. 
  Активен

  Обичай "противника" си преди и след битката, а по време на нея му разкажи с всяко свое движение за Бога в теб.
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Юли 09, 2009, 09:59:53 »

  Правилно, ако сами не надигнете глава, няма кой да дойде и да я повдигне.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Юли 10, 2009, 12:06:00 »

  Публикувам още една история близка до горната, но обхващаща по-широк кръг от хора.


  Преди много години имало едно време – някъде през трийсете на миналия век. Тогава моят дядо бил млад, енергичен, със семейство от три деца и съпруга, която се грижела за дома, а не ходела на работа. Дядо ми работил като кинооператор в кино „Солун” и заплатата, която получавал му давала възможността да поддържа финансите, а от там и статута на семейството. Не живеели охолно, но не се и лишавали. През есента каруца дини в мазето,  стигали до средата на януари. За Рождество – грозд банани, както са свалени от дървото, по 10-20 кг всеки.  През лятото – чести излети сред природата с приятелски  семейства, с обща софра. Срещи в заведения като „Под липите”.

         Дошло по-ново време. Друго време. Комунистите дадоха на жената равни права. И я задължиха да се труди наравно с мъжа.

         Изведена от кръга на семейството и вкарана в производството превърнаха жената не само в работен добитък, но и в беззащитна, леснодостъпна плячка  на сексуалните похоти на всякаква йерархична паплач – директори, профсъюзни деятели, функционери на Партията, комсомолски деятели,  ченгесари,  охрана на труда, цехови началници, доносници. Поддалите се да бъдат ползвани  жени растяха в заплащане, в кариера, в структурите на йерархията, вреждаха се за държавно или стопанско жилище, значително по-бързо от неподдалите се на ползване. Стана престижно да си любовница на Властта.  Реализира се отколешна мечта на илюминатите-комунисти – жената да бъде изведена от семействеността и да стане обща сексуална собственост.

   

         Новото време нанесе и още един тежък удар върху семействеността. За  издръжката на 3-4 членно  семейство бяха нужни парите от труда и на мъжа, но и на жената.

   

        Сравнявайки стария с новия икономически модел излиза, че спрямо доходността в семейството, новия прибира парите от труда на жената. Но, ако погледнем по-внимателно ще видим по-съществени разлики.

       Новият модел не дава 100%-во заплащане за труда на мъжа, както стария, а 50%, поради което жената е принудена да се включи в пазара на труда. Но и жената със своя труд не получава 100%-вото заплащане по критериите на стария, (защото тогава, само нейната заплата би поддържала финансите на семейството), а 50%. Т.е.  при новия икономически модел мъжът и жената получават два пъти по-малко заплащане. За да поддържат съществуванието на семейството е нужна сумата от доходите и на двамата.   Спрямо семейната доходност обаче,  намалението на заплащането на труда е 4 пъти, всравнение със стария модел.

        За по-голяма яснота ще дам пример.

        По модела на стария икономически механизъм са били необходими 100 лв  за да се поддържа финансов стабилиет на семеството, които 100 лв са възнаграждението за труда САМО на мъжа. Новият  икономически механизъм въвежда такъв модел, че тези 100 лв финансова стабилност  за семейството да се заработят и от мъжа и от жената. Казано с други думи заплатата и на двамата поотделно е сведена до 50 лв, но сумата им е 100лв. 

       По критериите на стария  икономически модел сумата от заплатите на двама работещи е 200лв, по механизма на новия – сумата от заплащането в семейството е 100лв, а заплащането на труда на мъжа е 50лв. По критериите на стария модел САМО заплатата на мъжа е обезпечавала финасовата стабилност на семейството, при новия – тя е 50лв, а при него,  за да има семейна финансова стабилност са нужни 200 лв . Затова казвам, че новият икономически модел въведен от комунистите прибра  ¾ от заработените доходи на семейството.
        Така, кокетирайки с еманципирането на жената, финансовата върхушка увеличи със 75% печалбите си, а защо да не го кажем направо - присвояването или кражбите си.
         Какво реално получи жената от "еманципирането" си? Съществува ли дори САМО една КАТЕГОРИЧНА, не подлежаща на съмнение, полза  за самата жена затова, че е равноправна? Питайте женаjd, за какво й е юридическото равноправие след като ФИНАНСОВО Е ПРИНУДЕНА да блъска за 200 лв на месец? Политическа манипулация е да се говори за равноправие само в юридически план, без  да е обвързано с равноправие и върху собствеността. По-скоро   вярно е  обратното - ако си богат, юридическото равноправие  какво ще ти даде в повече?
       Дойде още по-ново време. В него сме вкарани вече 18-та година. Характерното при него е, че заплащането на труда е такова, че едвам стига(а за много и не стига) за индивидуално физическо оцеляване. При мен, като 4-и членно семейство, заплатите на жена ми и моята са крайно недостатъчни за обезпечаване на финансова семейна стабилност. Затова децата тръгнаха веднага на работа щом завършиха училище. Заплащането е такова, че парите стигат САМО за индиидуалната издръжка на живот.

       Т.е. за разлика от Вчера, когато за семейната финансова стабилност бяха необходими двама работещи, Днес са нужни 4-ма работещи.

       Ако сравним Днес с Онзи ден каква ще е разликата?

       Да следваме логиката на горния пример.

       Днес работят 4-ма за да имаме 100 лв заплата за семействеността, което ще рече 25лв заплащане само един човек. Според икономическия модел на Онзи ден заплащането на труда за 4-ма работещи трябва да е 400лв, което е издръжката на семейството Днес, но този модел дава заплата само от 25 лв. Т.е. Днешният икономически механизъм наречен “пазарен” прибира 15/16 от  доходите  на семейството.

        В общи линии това е разликата в заплащането между нашия и западния модел. – 15 пъти.

        Приказките, че производителността у нас била ниска, имат за цел да обслужат онези, които ни прибират 15/16 от изработеното от нас за да си купуват острови, да си строят дворци – у нас и по чужбина, да карат лъскавите си лимузини, на които би завидял и западняка.

       Като ел. техник моят работодател ми е спуснал норматив 0,48лв за монтиран ел. контакт,ел.ключ. За монтирането на един ми трябва време средно около 8 минути. Това за час работа прави 7-8 броя, за 10 часа напрегната работа – 80. Което ще рече 80х0,48=38,40 лв заработка за деня, а обърнато в евро – 19,20. А това е една от най-ниските ставки за заплащане САМО за час работа на Запад. А един западняк едва ли ще може да монтира 80 бройки за ден, още повече, ако е 8 часов. Това ли е ниската ни производителност ? Цените на жилищата у нас достигнаха западните, а заплащането на онези, които ги създават е 15 пъти по-малко. Затова, босът на строителната фирма в момент на откровение сподели пред неколцина електричари - "Замислил съм се да закривам фирмата. Натрупах толкова пари, че съм обезпечил съществуването на фамилията си за три поколения напред." И това за не повече от 10 годишно съществувание на фирмата, и то не столична, а от провинцията; с 270 електричари персонал, приблизително 40 бригади. Като каза това дали се е сетил, че обезпечава нашите семейства с 270 лв официален доход, другите - 600-800лв, "на ръка", за да не плаща осигуровки, "черни"  пари от икономиката в "сянка", за да е "светло"  НЕГОВОТО , ТЯХНОТО  бъдеще...     
      Такива констатации всеки може да даде от сферата на своята професия и работа.

      Голата истина е, че ние заработваме доходи, съотвестващи на западните, но ПОЛИТИЧЕСКИЯТ МОДЕЛ  не разрешава да си получим заработеното, а само 1/16 от него. Но къде останаха Декларациите на Световната органиция, които всички държави подписаха, че ще спазват
  Активен
  AIA
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 88


 • Град: Земя
 • « Отговор #7 -: Юли 10, 2009, 17:12:36 »

  11WOLF11 , точно така , много добре си анализирал то какви ли манипулации не бяха над хората може би нашето търпение е волско но всичко си има граници , народа проглежда вече и няма да търпи да го лъжат и мачкат по вече . Да се надяваме че трудът ще се заплаща не като на черноработници да се надяваме че здравеопазването ни ще се подобри да се надяваме че полицията ще си изпълнява правилно правата и задълженията и още мноооого неуредици да бъдат игнорирани за да се наречем с право и гордост - европейски граждани от България .
  Активен
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #8 -: Август 01, 2009, 11:39:25 »

  Никой не може да те накара да почувстваш нещо, ако ти самият не го позволиш.
  Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #9 -: Август 01, 2009, 22:55:45 »

  Ще ви разкажа една история, която се е случила на една позната преди 2 дни. Вчера ми я разказа и ме накара да се замисля, че за съжаление има много такива хора  Засрамен

  Та въпросното момиче преди 2 дни е отишла на интервю за работа като счетоводителка в една Варненска фирма. Там я посрещнал някакъв висок едър закръглен господин (както се казва на жаргон, голям българин). След кратко интервю започва да и обяснява как я възбужда и ако иска работата трябва да спи с него. Момичето е дребничко, и до този господин е изпитала ужас, че ако я одари ще и направи нещо. И затова е отказала да се съпротивлява, той е започнал да я обарва навсякъде, дори под сутиена и бърникал... може да си представите какъв ужас е изпитала и каква травма е оставило това на психиката и.

  За съжаление тези хора ги има и то не са малко. И моето лично мнение е, че на тях НЕ МОЖЕ да се помогне.

  Интересно ми е да разбера, вие какво мислите за тези хора, и дали смятате, че може да и се помогне. И по какъв начин трябва да се подходи към тях  Хммм
  Ще ти отговоря на последния въпрос.С любов ,въпреки ,че и аз съм била жертва много пъти като по млада на такива хора.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Tinko
  Гост
  « Отговор #10 -: Август 17, 2009, 14:45:12 »

  Когато човек е приклещен по този начин, трябва да бъде силен и да не изпада в паника. Правилната дума на правилното място би развалила всичко! Т.е трябва да изречеш нещо, което да му обърне хормоните в обратна посока... Разбирам това не е в наш стил, но понякога трябва да има и такъв вид защити...  Хммм
  Активен
  Isis
  Немезида
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « Отговор #11 -: Октомври 09, 2009, 20:21:54 »

  На такива хора трябва им психолог.
  Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #12 -: Октомври 10, 2009, 16:28:16 »

  Честно казано тази ситуация не я чувам за първи път... Същото се случи и със сестра ми, а този който й е оставил тази травма, е близък на семейството ни. Тъжен Макар и да не го показва знам, че само като го види, изпитва неописуем ужас от станалото,... така че Индиго, знам какво преживяваш ти и твоята приятелка Усмивчица единственото, с което можеш да й помогнеш е да я подкрепяш по-силно от всеки друг, защото й е нужна подкрепа от добър приятел.
  « Последна редакция: Октомври 10, 2009, 22:11:09 от delfin » Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  Faith
  Гост
  « Отговор #13 -: Ноември 11, 2009, 01:20:57 »

  Ама разбира се, че можем да помогнем на Едрия Господин...
  Пускаме публично в и-нет цялата история с истинското име на Едрия Господин и на фирмата му - навсякаде /чатове,блогове,сайтове и т.н./.
  Варна не е чак толкова голям град, но и-нет е голяма сила.
  След време като се разпространи историята, ще му помогнем и да фалира даже.
  Много сьм милостива, но някои хора заслужават шамар вместо помощ.
  « Последна редакция: Ноември 11, 2009, 05:33:12 от delfin » Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Възможноли е това за ХААРП е истина? « 1 2 3 4 5 »
  Програмиране, световен елит
  Бунтарката 73 6205 Последна<br />публикация Ноември 21, 2010, 05:14:05
  от Agent
  ПЛУТОН - ЛЮБОВТА КАТО ИСТИНА
  Астрология и нумерология
  pluton 6 2474 Последна<br />публикация Август 27, 2010, 11:26:34
  от pluton
  ОКУЛТНАТА ИСТИНА ЗА МАСОНСТВОТО « 1 2 »
  Програмиране, световен елит
  taken 27 3657 Последна<br />публикация Октомври 18, 2011, 16:27:12
  от Еруин

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright