Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ПОНЯТИЕ ЗА ВИБРАЦИОННИТЕ ЧЕСТОТИ И РАБОТА С ТЯХ  (Прочетена 2454 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Октомври 26, 2010, 00:38:07 »

 
Спомням си, че през една слънчева пролетна сутрин стоях на тротоара в Брисбейн, когато буквално ме озари усещане за необходимост срочно да се внесе яснота в моето понятие за вибрациите и честотите. Това беше в средата на 80-те години; по това време вече се занимавах с медитация от 15 години, наслаждавайки се на великите блага на тези практики. И ето някъде отвътре дойде знанието, че следващата необходима стъпка за моето духовно пътуване трябва да стане пълното разбиране на темата за енергийните честотни ленти. Наскоро беше ми се разкрило “устройството” на системата на нашите четири низши тела – физическо, емоционално, ментално и духовно, които опростено може да си представим като четири “струни на китара”. Когато всяка струна е настроена, цялото тяло е изпълнено с енергия; когато те са отслабени, нашият живот не може да се нарече хармоничен. Осъзнах, че нашата свободна воля ни позволява да правим избор – да настроим своя инструмент или не. Осъзнавайки, че нашите тела като енергийни системи ни дават възможност да бъдем точно настроени проводници на хармония и истински да творим своя живот вместо да сме играчка на събитията.
Анна Ли Скарин пише в своята книга “Ние сме Богове”:
“Научете се да контролирате вибрациите чрез контрол на мислите – и вие ще намерите ключовете на Вечния Живот. Неунищожимата Енергия изпълва цялата материя; силата на битието на атомите с техните спирално навити молекули и електрони във всяка земна субстанция са само вибрации, кондензирани до състояние на бавна, подложена на тлен чувствителност. Контролирайте своите вибрации – и силата на контрола на субстанцията и материалната енергия ще се окаже във вашите ръце като ключ към Вечния Живот, защото енергията е живот, а животът, Светлината, Любовта и Енергията са вечни елементи и вибрации, създавани от съзнателното мислене.
Всяка изпратена от нас мисъл е неспирна вибрация, летяща по Вселената, за да ни достави това, което сме изпратили. Всеки от нас може да контролира изходните вибрации, осъществявайки пълен контрол на своята съдба. Така наука и религия могат да се съединят, за да влязат заедно в духовната реалност на вечния прогрес и щастие. Едни достигат Висшето Знание чрез пълно разбиране на материалните елементи, сливащи се в Светлина, Енергия и вибрация по пътя на неговото изследване; други пряко търсят в духовния свят – но двата начина всъщност са едно и също, изразяващо себе си в множеството степени на качеството и сила на вибрациите.”
По-нататъшно задълбочаване на тази тема прави  д-р Норма Миланович в своята книга “Ние от Арктур”:
“Ние открихме, че диапазонът на честотите, на които вибрира Съществото, е непосредствено свързан с нивото на неговия контрол на мислите, емоциите и думите. Когато Съществото вибрира в нискочестотния диапазон, то позволява на много честоти да се срещат и смесват в своето енергийно поле и да влияят на неговите цикли. Когато това става, мислите се объркват, което води до безпокойство. В това състояние на Битието този, който е склонен да действа в тези честоти, обикновено е недоволен от себе си, което води към по-нататъшно спадане на неговите вибрации.
Съзнателно приближавайки своята вибрация към честотата на Светлината, Съществото стъпва в сферата на овладяване на майсторството. Това означава, че отсега то получава разширен достъп до информацията, пазена в Универсалното Съзнание; но то неизменно поддържа контрол на това, което пропускат неговите “филтри“.
В действителност процесът става по-сложен колкото повече се опростява. Ако Съществото не напълно разбира този принцип, то може да премине през много цикли на високи и ниски честоти, управляващи неговото съзнание – по причина на това, че то се намира под техен контрол. Откривайки своята власт над собствената мисъл в използвания честотен диапазон, Съществото прави стъпка към това да се убеди: то е способно да поддържа избраното ниво на собствените вибрации. Причината за това, че високата вибрация защитава Съществото от проникване в него на чужди по-ниски вибрации, е в това, че Светлината, погълната от същността на неговата душа, е непобедима. Когато Вътрешната Светлина се преобразува от Съществото, избрало определен “шаблон” на осъзнаване, то процесът на едновременна трансформация и покой става начин на живот на неговото физическо тяло. Така Съществото става центрирано вътре в себе си, а неговите енергийни “шаблони” – все по-подредени и цялостни.
Центрирайки себе си, ние получаваме достъп до Универсалния Код и се настройваме на неговата честота, едновременно достигайки разбирането за други честотни шаблони. Всичко това е възможно, защото всички ние сме единни. В Единосъщността на своето Битие всеки от нас е способен да получава и предава честотни послания и което е по-важно - по съвършен начин да разбира посланията на другите"
В информацията, дадена в книгата “Откровение от Архангела – Възнесение във второ измерение”, Архангел Ариел твърди, че: “материята, както ви е известно от опита на трите измерения, не е нещо друго, а уплътнение на Светлината... Когато във Вселена, подобна на вашата, Светлината се уплътнява, вие достигате точката на осъзнаване на най-голямата отдалеченост от нейната Най-чиста Форма. В тази точка на максимална отделеност става превключване на съзнанието и планетата започва своя “път към Дома”, връщане в Единната Точка. Всеки път, когато една от планетите достига Възнесение, тя променя своята вибрационна честота към по-малко плътна и започва да поглъща все повече светлина, движейки се по своя уникален път.”
В своята книга “Махатма I&II” Брайън Гратън съобщава, че по пътя си на Завръщане към Източника Земята ще премине 352 инициации. Други източници твърдят, че съществуват седем честотни ленти със седем подплана във всяка (77=49). Първият от тях може да се разглежда като седем подплана в плана на Слънчевата система, който е получил название “космически физически план”. Известно е, че съществуват седем космически плана – физически, астрален, ментален, будичен, атмичен, монадичен и логоичен. Тъй като всички планове на Слънчевата система са подпланове на космическия физически план, то ние попадаме на най-ниското физическо ниво на следващия план и т.н., докато не се върнем до Източника. Известно е също, че един Ден на Бога, включващ един цикъл на Неговото Дихание, трае 4 милиарда 320 милиона земни години. И така, остават ни още 1,2 милиарда години до завършването на Великото Вдишване и тогава цикълът ще започне отново.
Тази интересна теория достатъчно пълно е изследвана от  теософите. Точната дата на средната точка се пада през 2012 година -  на последната дата от календара на маите, предсказана също от индианците хопи и преданията на много други цивилизации. Тази година ознаменува началото на удивителни промени, когато народите започнат да се събуждат за осъзнаване на своята първоначална Божественост. Имайки предвид, че Вдишването протича по-бързо от Издишването, е важно да не забравяме, че сега “ластикът” на времето е опънат до краен предел, и когато се отпусне ще се върне в изходно положение доста бързо.
Поради стремителното изменение на вибрационните честоти, като се приближаваме до Източника, нашата концепция за времето претърпява също стремително изменение. Съответно, даже ако вече сме минали средната точка в линейното време (1,2 не е половина от 3,4), то движението на времето се ускорява  с нарастването на числото на осцилация. Това е подобно на факта, че за възрастните времето “лети”, тъй като остава все по-малко. За човек, комуто предстои да живее 80 години, на 8 години му остават 90 % време, а на 40 години - 50%. Информация, приета при контакт, твърди, че поради повишението на честотата и нивото на вибрации нашите 24 часа в действителност са 16.
Изследвайки измеренията (плановете) като честотни ленти и занимавайки се с космическия физически план, е важно да помним, че само неговият честотен “връх”, седми подплан, позволява да се достигне истинското възприемане на Междуизмерността. Работата е там, че самоидентификацията на груповите матрици и конгломератът на социалната памет, чрез вибрациите на интеграция достигайки максимална плътност, по принципа на “критичната маса” се проектират обратно в призма (точка на изхода, “черна дупка”) и започват новото велико приключение в следващия, по-висок седмичен (със седем броя – бел. на прев.) честотен диапазон. Известно е, че след тази точка индивидуално съзнание повече не съществува. Това е плана по-високо от Монадата, Присъствието АЗ СЪМ, Седмото измерение – чистата светлина, чистия тон, свещената геометрия на фините форми, хармоничните начини за самоизразяване и творческото познание. Това е плана на безкрайното изчистване.
Общуването със Съществата на Светлината позволява да узнаем, че нашата планета вибрира в сегашното време на върха на астралния план, продължавайки пътя на своя квантов преход и Възнесение. Така низшите измерения “се свиват във висшите измерения и престават да съществуват” (Архангел Ариел). Измеренията под петото са известни като “низшите нива на Творението”, а от пето до девето – Средното Творение.
Шесто ниво – Христовото Съзнание или Будичния план на битието, където съзнанието приема отговорност за цялото, поставяйки неговите интереси по-високо от своите. Това е точката на “закотвяне” на Монадата.  Известно е, че именно на този план на съзнание Исус е станал Божи Помазаник, Христос. Шестото ниво също съдържа “прес-форми” на шаблоните на ДНК на цялото Творение. То се състои от чисти светлина и звук (тон) и носи в себе си всички Езици на Светлината. Именно в него съзнанието твори мисъл и тук то се отправя за работа и обучение през това време, когато физическото тяло заспива. Съществата, живеещи тук, са чисти форми на енергия, способни да приемат тяло по свой избор (това става и на пето ниво на космическия физически план).
Пети подплан е ниво на проява на експерименталния аспект на Съществото, осъзнало своята принадлежност към групова формация и не свързано с линейното възприемане на времето. Плътността на неговите мъдрост и желание да служи и да споделя своето притежание го е довела до сливане на неговата душа със Свръхдушата (Висшето Аз). Съществата от този план по желание може да приемат физическа форма. Петото измерение на Светлината е Обител на Възнесените Учители, многоизмерно осъзнати и напълно посветили себе си на служене на Духа и Божествената Воля.
Съгласно книгата “Ключовете на Енох” петото измерение се явява тази следваща “дреха на Светлината”, в която скоро ще се облече нашето физическо тяло. Това е по-голямо материално тяло, в което ще бъде възстановено “Подобието на Бога”, управляващо физическите процеси на материалния план. Триизмерното човечество ще се проектира в него, след като завърши своето обучение в дадената материална сфера на “образ и подобие”.
Четвъртото измерение е състояние на свръхсъзнание и реинтеграция в групово съзнание без загуба на индивидуалността (егото). Това състояние носи в себе си способността за взаимодействие с многоизмерните и многоплътностни реалности. Това е последното ниво на плътността, където все още е необходимо физическо тяло. Четвъртото измерение се определя като свят на емоциите и също се нарича астрален план. Фазата на развитието на нашата планета и човечеството сега е такава, че ние вече влязохме в честотния пояс на четвъртото измерение и много хора са се издигнали над нивото на “триизмерното” съзнание. Обрядът за Хармонично Сливане (август 1987 г.) донесе велико изравняване на планетарните енергии и промяна на съзнанието както на планетата, така и на всичко живо на нея. Инициацията 12:12, състояла се през 1994 г., отвори вратата за по-нататъшния достъп на енергиите на планетарното изравняване и този процес продължава до днес с различна сила.
Третото измерение на материята е основано на пространственото самосъзнание на егото (индивида). Вибрацията на този план твори илюзията за отделеност, явявайки се призив към индивидуално пробуждане. Той предоставя на всеки човек възможност да осъзнае, че ние сме духовни същества, придобиващи човешки опит, а не човешки същества, стремящи се да получат опита на Духа.
Вторият план е плътността на съзнанието на растителното и животинското царство. Сега те превишиха това ниво на осъзнаване, повишавайки своята честота синхронно с повишението на планетните вибрации, и преминават в трето измерение. Вторият план обикновено е свободен от вибрациите на самосъзнанието и егото. Неговата осъзнатост е подобна на права линия.
Първото измерение на материята е минералното царство, водата, атомите и молекулите на базовите генетични кодове. За него е свойствена “осъзнатост на точката”. Докато Съществото расте духовно, този процес се отразява в неговите вибрационни честоти и молекулярна структура. За молекулярната структура Възнесените Учители са разяснили, че пространството между електроните, неутроните и протоните в атомната структура се разширява, когато Светлината прониква вътре в атома. Тази Светлина е осъзнатостта на индивида за неговата първоначална Божествена природа и Източника на цялата енергия на Неговото Същество. Колкото Светлината на Съзнанието сияе все по-ярко, тя запълва пространството на всеки атом на тялото, увеличавайки честотата на неговата осцилация.  Светлинният потенциал на клетъчната структура също расте; тя става многоизмерна и способна да прониква в другите измерения на Реалността. Повтарям – достатъчно е просто да се научим “да повдигаме” своята точка на съзнанието, “превключвайки каналите”.
 
Информацията, приета при контакт от различни достоверни източници, гласи, че тъй като всички ние растем към Светлината, то и нашата ДНК съответно се променя – тя изменя броя на нишките си от две на дванадесет. Притокът на висши енергии в настоящото време позволява на човечеството да се развива необичайно бързо – последните 40 години са равни на всичките последни 3 милиарда години. Тези нови енергии носят със себе си ускорение на времето.
В процеса на повишаване на честотата такива способности като телепатия, изцеление с докосване, ясновидство, телепортация и други стават обичайно явление. Подобно на настроени инструменти, действащи на нивото на своя първоначален потенциал, ние можем да преобразяваме своя живот, изпълвайки го с хармония, радост, благодат и Божествената Магия на синхронната работа с времето. Нека  не е в силите ни да избегнем трудностите на текущия преход – а за да не изостанем от еволюцията на Земята сме длъжни непрекъснато съзнателно да се изменяме – все пак трябва да пазим бдителност и да улесняваме промените, доколкото е възможно.
Проверената информация, заедно с практичните техники за повишаване на вибрационните честоти чрез съзнателен избор във всеки момент, подробно са описани в моята книга “Духовният Резонанс”. В опростен вид този аспект може да  представим по следния начин:
- най-важния и силен начин – медитация, работа със Светлина и Звук, особено когато нейната цел е набиране на светлинен потенциал за своите клетъчни структури.
-  внимателен подбор на  “горивото” и ”системата за регулиране” на физическото тяло. Да се отнасяме ли към него като към състезателен автомобил преди решаващия старт или ...- изборът е ваш!
-  Изучавайте своето емоционално тяло и паметта на клетките.
-  Стремете се към майсторство при овладяване на менталното тяло – чрез точна настройка на намерението, майсторство при програмиране на собствените мисли и усвояване на преди недостъпните четири пети от своя мозък – обител на висшето съзнание.
-  Използвайте мантри и тонално звучене, всички видове хармонични звукови вълни.
Съзнателният процес на настройка води към пълнота на усещането за личната сила, когато  практически използваме изкуството за създаване на реалности, предавайки сигнали чрез телесните центрове на енергия. Вече много хора по Земята след като познаят закона за управление на енергиите са усвоили майсторството на ума и са го дисциплинирали, и се наслаждават на практични резултати в своя всекидневен живот. Настъпи време да преведем чисто интелектуалното разбиране в сферата на клетъчната памет, което е достижимо само с практиката на постоянното осъзнаване. Да се храниш със Светлина е един от най-практичните начини да проявиш това осъзнаване – как иначе да се убедиш дали ще останат живи тези, които не приемат храна? Осъзнаването и практическото използване на Науката на Висшата Светлина ни гарантират пълноценен живот, ако позволим на Божествения Учител вътре в нас да ни води и храни в такава степен, в каквато ние пожелаем.
ДЖАСМУХИН

http://www.sibir.bg/blog/GoddessLight/
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Илюминати. "Митът за Христос досега ни е вършил добра работа" - папа Лъв Х
Любопитни факти
Evolution 8 12544 Последна<br />публикация Февруари 18, 2011, 23:10:59
от yyy
Работа с минерали и кристали
Минерални и скъпоценни камъни
The One 7 3722 Последна<br />публикация Април 07, 2011, 01:29:20
от The One
Демони - има ли ги, и какви са последиците от тях. « 1 2 »
Езотерика
kaloian1 24 4067 Последна<br />публикация Октомври 06, 2012, 12:12:06
от balar

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright