Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какво значи за вас интуицията? Използвате ли я и как влияе тя във вашия живот?  (Прочетена 827 пъти)
DArkAngel
Гост
« -: Октомври 23, 2010, 01:21:15 »

Какво значи за вас инитуицията? Използвате ли я и как влиае тя във вашия живот? За мен интуицията е знание всякаш от никъде какво предстои да се случи или просто някакво упътване. Но как ще можем да погледнем за бъдещи събидия ако бъдещето се определя от нашите действия в сегашния момент? Мисля, че в нещо като голямо поле около нас се съдържат абсолютно всички варианти на събидия и може чрез интуицията да определим кой ще последва нещо като верижна реакция. А дали можем чрез силата на мисълта да насочим така наречения поток от събития в нужната за нас посока. Чувала съм, че има различни техники на визуализация на целта и и чрез постояннство и утвърждения да можем да получим желания резултат. Опитвали ли сте такива техники и ако да какви са резултатие?
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2010, 12:31:57 »

Аз не съм опитвала никакви техники.. Но винаги, когато съм решила да не се доверя на интуицията си, това ми е играло лоша шега... Понякога въпросната интуиция и логическото мислене се разминават.. и човек трябва да реши кое кога му е необходимо, и как да ги съгласува.. демек, това също се прави с някакъв вътрешен усет, иначе работата е спукана..
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Октомври 23, 2010, 13:28:35 »

Дарки аз не знм за техники. Примерно когато интуитвно виждаш , че вероятността клони към неблагоприятна случкkа, просто унищожавам предпоставките и създавам нови за положително развитие.Примерно мога да ти разкажа как го правя за себе си. Когато назрее ясна ситуация в бъдещето с негативно развитие да кажем конфликт, болест и тнт. Мислено я капсулирам или събирам в едно цяло , след това я разпръсквам или превръщам най-често в многоцветни сапунени мехури. Това е защото от това което визуализирам е ,че не може да изчезне напълно т.е. трябва да се преобразува.
След това се връщам към момента на създаване на предпоставките и започвwам да оформям в съзнанието си нови предпоставки.Това са положителни мечтtи, промяна на чуството в сърцето, прошка и т.н.т.
Да си призная имала съм и негативе градеж към човек който безумно ме нарани.Почтtи му докарах смърт. След това трих , трих, трих ама остатъци от негатива все още работят върху него, защото не съм изтрила болката до край.Превърнах я в апатия , а трябва да стане на любов.

За това е и опасно конструирането на бъдеще,не знам дали не четох при Кейси някакви неща по случея , за работа с Акашовите хроники или кой както си го нарича - информационни полета и тнт.
да ти кажа мисля , че това е естествен процес , не ти трябва техника , слушай себе си , ти сама ще разбереш до колко и кога можеш да контролираш нещата. Когато не си сигурна , винаги има достатъчнnо същества около теб и една простичкkа молитва от сърце , ще доведе за теб най-подходящото развитие.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Октомври 23, 2010, 13:46:13 »

Ами интуицията може да се нарече "Божи шепот",защото тя те насочва към правилното нещо.
Интуицията е остатък от духовното развитие,може би на третото око и затова,често законите на интуцията са в пълен разрез със законите,тук на Земята!Защото законите на интуицията са законите на онзи свят.


Според Ванга,съдбата на един човек е предопределена още от раждането му.Няма как да я избегне!Може само да я измени леко според действията си.Знаеш кармата-добри дела,зли дела и т.н.


Затова,да кажем,ако на един рицар му е било писано да живее,то той ще оживее през всички битки,колкото и тежки и кървави да са.
Същото е,ако на един селянин му е писано да умре,то той може да умре дори докато вечеря-да се задави най-вероятно!


Интуицията те насочва към правилните решения,изважда ги от подсъзнанието и ги стоварва в съзнанието ти,за да ги сътвориш в реалност!


Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #4 -: Октомври 23, 2010, 14:00:25 »
Според Ванга,съдбата на един човек е предопределена още от раждането му.Няма как да я избегне!Може само да я измени леко според действията си.Знаеш кармата-добри дела,зли дела и т.н.Интуицията те насочва към правилните решения,изважда ги от подсъзнанието и ги стоварва в съзнанието ти,за да ги сътвориш в реалност!


По първото - нали съществува процес на кармичнnо очистване.За това и следващата крачкkа е да се превърнем в ефективни творци.

По второто - мисля че интуицията  ти стоварва просто схемата - предпоставки + резултат ,т.е от теб зависи какво ще правиш с предпоставките за да се получи желания резултат и правилното решение идва дълбоко от теб, някога с помощ , а най-ценно е когато си стигнал до етапа ,самостоятелните ти решения да са положително градивни.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #5 -: Октомври 23, 2010, 14:13:10 »

Ами,да...но за кармата,всмисъл,че не може да се избегне,защото човек си е начертал това,което да преживее още преди да се роди,на Онзи свят!Защото според определени преживявания,той ще научи определени неща!

А ако върши по-добри неща,следващия му живот ще е по-чист и лесен,защото ще е усвоил уроци,а ако е правил лошо-ще води тежък живот,защото трябва да се научи,нали така!


За второто съм съгласен! Усмивчица
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #6 -: Октомври 23, 2010, 14:19:08 »

За кармата май имаме друга тема. Но аз викам вече да сме си задали задачкkата - изчистване от карма и да скачаме на другото ниво  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
pulse
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 10


« Отговор #7 -: Октомври 17, 2011, 16:35:50 »

Интуицията – това е знание без знание

Какво точно разбираме под интуиция? Много говорихме за интуицията, но все още не сме определили какво точно представлява тя. Важно е да направим това сега, тъй като с думата „интуиция”се означават много неща.

Например думата „интуитивен” често се използва като синоним на „пророчески”, „несъзнателен” или „инстинктивен”. Тези три думи имат различни значения. В наши дни терминът „интуитивен” се използва и в смисъл на „лесноразбираем”, напр. „интуитивен интерфейс”.

Интуицията – това е вашето шесто чувство.Вие използвате петте си основни сетива – осезание, зрение, обоняние, слух, вкус – за събиране на информация от околната среда. Когато държите книга, получавате осезателна информация, а очите ви улавят светлината, отразена от страниците.

Интуицията възприема света без сетивни органи
Това е нейната основна разлика. Интуицията – това е набиране на информация без сетивата, паметта, опита, преживяването и каквито и да било други психически процеси. Сетивата обаче могат да се използват при интерпретацията на интуитивната информация.

Интуицията е нелинеен неемпиричен процес на събиране и интерпретация на информация в отговор на въпрос.
Интуицията е нелинеен процес. Дедукцията е един от видовете разсъждение във формалната логика – започва с представяне на информация, въз основа на която се правят изводи и заключения. Интуицията, обратно, не се развива в последователни „логически” стъпки. Тя не използва разсъждение. Интуицията просто знае. Веднага. Там, където разумът прави последователни стъпки, интуицията действа като озарение. Интуицията дава моментална картина на реалността на части, най-често във вид на символи. Тези символи трябва да бъдат интерпретирани и съединени в цялостна картина.

Интуицията набира информация чрез неемпирични средства.
Емпиричните средства се основават на опита или на експеримента. Интуицията няма нужда от данни, за да получи отговор. С помощта на интуицията ние можем да отговаряме на въпроси за неща, за които „нищо ни знаем”. Интуитивната информация не е емпирична, тъй като не се възприема чрез сетивата. В същото време интуитивното впечатление става емпирично, щом го използвате като довод. Когато възприемате образ за бъдещо събитие съзнателният ви разум може да го използва така лесно, както и всеки друг осезаем образ.

Интуицията интерпретира информацията. Интуицията не просто събира информация, тя я интерпретира.
Интуитивните впечатления трябва да се интерпретират, за да бъдат използвани. Информацията, която получаваме чрез интуицията, по принцип е символична, а не буквална. Много хора смятат символите и притчите за примитивни, неясни или индиректни форми на комуникация. Защо, питаме се ние, нашата интуиция не може да говори с нас по-разбираемо? Символите са много сложна форма на общуване – те предават икономично голямо количество подробности от буквалното изложение. Писателите използват алегории и символи, за да предават информация на своите читатели на различни нива.

Интуицията отговаря на въпроси. Въпросът фокусира нашата интуиция и ни съобщава на какво трябва да обръщаме внимание в заобикалящия свят. Във всяка секунда ние си задаваме милиони въпроси, на които искаме да получим отговор, и милиони отговори се намират в процес на подготовка. Дори убеждението е въпрос в статично положение. Всички наши сетива отговарят на въпроси. Това е тяхната задача. Работата на рационалния ни ум е да интерпретира информацията, постъпила от сетивата. Това е важно за оцеляването. Пробуждайки интуицията си, вие ще разберете колко надалеч се простират вашите усещания.

Интуицията отговаря и на подсъзнателни въпроси.
Тя функционира така, че да доведе до съзнанието информацията, която лежи извън неговите пределите, възприемани от петте сетива. Това са сведения за хора, които не познаваме, за места, на които не сме били или които не можем да видим, за бъдещето.
Моля, при започването на нова тема да проверявате , чрез търсачката за вече налична такава!!!
« Последна редакция: Октомври 17, 2011, 17:51:14 от Eona Lightholder » Активен

"Плътта желае противното на духа, а духът противното на плътта”
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Как можем да развием интуицията и способностите си?
Духовни учения
i.am.eternal 11 2375 Последна<br />публикация Септември 07, 2012, 20:36:57
от sharga

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright