Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Минералът клиноптилолит пази от рак!!!  (Прочетена 4666 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Октомври 18, 2010, 18:44:27 »

Приятели наскоро благодарение на огромния ми интерес към минералите и кристалите започнах да събирам информация относно тях и по скоро Литотерапията.
Благодарение на това попаднах на много интересни факти и материали.

Ето и един от тях!

Всичко започна в един пролетен ден на 2003 г. Чета регионалния вестник "Нов живот" и пред очите ми е рядко интересната статия "Зеолитът, чудото срещу рака". Над това заглавие е изписано с по-дребен шрифт: "Минерал абсорбира тежки метали, добива се в Родопите".
Авторът на статията Еркан Хаджимустафа беше изложил с изключителна вещина много интересни данни за този чудодеен минерал. Неуморимото ми хоби за разработване на върхови технологии се разпали. Захванах се с голям ентусиазъм за това благородно дело. Направеното досега е много. Разкриваме недокосвани научни хоризонти. Извършваме безценни изследвания със съвременни технически средства. Тестваме в опитни уредби изменението на ред елементи на различни води след престояването им в подбрани различни зеолитови камъни. Резултатите нанасяме с педантична точност в графики.
Един случаен разговор разкри още неподозирани перспективи за нашите природни зеолити.
Неотдавна съсед ми разказа как в Мюнхен, като се изкъпал под душа в банята, дълго след това тялото му било обхванато от сърбеж. Водата от водопроводната мрежа там била лоша.
- Защо не донесе една бутилка от тяхната вода, за да я изследваме в Оловно-цинковия комплекс? После щяхме да я сложим в нашите зеолитови камъни и щяхме да проследим какви промени настъпват в нейните качества - обяснявам му аз.
- Казаха ми, че в Берлин водата била още по-лоша. След изкъпване използвали специални лосиони за тялото. Без тях сърбежът по кожата бил ужасен - казва той.
- А защо не опитаме да покажем на тези европейци какво можем да направим с нашите чудодейни камъни за техните води? Такива камъни като нашите на тях бог не им е дал.


* * *

Природният зеолит, наричан още клиноптилолит, е изключително полезен минерал. По отношение на йонообменни и абсорбционни свойства българският клиноптилолит е най-чистата зеолитова скала в света. Зеолитите в района на Кърджали са дар божий на България. Най-богатите находища в света на клиноптилолитите са съсредоточени в този район.
Развитите индустриални страни, които не притежават природни зеолити, имат голямо производство на техните синтетични аналози. Консумацията на зеолити расте с невиждани темпове. Всяка година употребата им бележи ръст спрямо предишната с 20 на сто. Япония и САЩ са най-големи консуматори. Количеството на използвани зеолити в икономиката на една страна е точен показател за нейното развитие.
Мястото, което намират тези минерали в българската промишленост и селско стопанство, за съжаление е почти символично, изключително поради скептичното отношение на нашите общественици към такива авангардни нововъведения, както и поради традиционно голямото ни чуждопоклонничество.

Основни свойства

При попадането на зеолитите в друга среда, най-вече течности, между техните йони и йоните на продукта, в който се намират, започва активен йонообмен.
Възможностите на клиноптилолита в това отношение са били известни още отпреди повече от 150 години. Установено е, че йонизираната с него вода влияе благоприятно върху човешкия организъм.
Клиноптилолитът представлява фино сито, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. Това очиства организма от отровни вещества. Именно тази структура придава на зеолитите уникални свойства:
- много висок катионообменен капацитет към калций, магнезий, натрий и калий;
- високи солбционни свойства към амония и други органични съединения;
- абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137, стронций 90;
- абсорбция спрямо тежки метали - олово, цинк, хром и др.;
- способност да разделя газовете по принципа на молекулните сита;
- способност да изсушава газовете.
Той се използва успешно за пречистване на питейни води, при обработка на металургични и ядрени отпадъци.

Приложение

Почти няма сфера в икономиката, в която днес зеолитите да не се използват. Всяка година за тях се обнародват над 1000 публикации, в повечето от които те се определят като минерали на века.

I. В здравеопазването
Безспорно е, че клиноптилолитът пречиства отровите в организма, поети чрез храната, и по този начин ликвидира отключващите моменти за различните органи. Той има силно въздействие върху човешкия организъм.
Лечението с лечебните залежи край Бели пласт се извършва основно с лечебната вода и със зеолитовите камъни.

А. С лечебната вода
Тази минерална вода е от дълбочина 90 м. Употребата й повече от месец се отразява добре върху проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система.

Б. Със зеолитовите камъни
Местните хора казват, че ако се вземе зеолитов камък от района на лековитата вода и вечерта се потопи в съд с вода, то на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на тази вода, която след прецеждане се пие като лечебна.
На тази база ЕТ "Термокомплект" създаде зеолитови филтри за пречистване на питейни води против ракови и други заболявания.
Минералът клиноптилолит от скалите на Бели пласт пази от рак и лекува рак. У нас болните от тази коварна болест са над 150 000. Екип, начело с проф. П. Благоева и химичката кхн Н. Измирова от Националния онкологичен център, години наред изследват действията на този минерал.
Целесъобразно е пиенето на минерала, разреден с вода. Действието му е вълшебно, според Измирова.
Поглъщането на смления минерал, размесен с мед, последвано от изпиването на чаша минерален сок, е твърде полезно. Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората.
Този минерал има бърз благоприятен ефект при стомашно-чревни разстройства.
Препоръчва се следната подготовка и начин на употреба на зеолит (клиноптилолит):
Зеолитът на прах се поставя в тава и се нагрява до температура 200-250 градуса по Целзий в продължение на 2-3 часа в домашна печка. След охлаждане прахът се поставя в затворен съд, готов за употреба. При тази термична обработка той се обеззаразява и увеличава своята активност след дехидратация.

Начин на употреба:
В една чаша, напълнена с чешмяна вода, се поставя една чаена лъжичка от праха. Препоръчва се преди това в чашата да се пусне едно хапче разтворим витамин С. Разбърква се и се пие сутрин след закуска и вечер преди лягане.
Фирма "Термокомплект" Кърджали разполага с определени дози фино смлян клиноптилолит от находището при лековитата вода.

II. В земеделието
Зеолитите, внесени в почвата, подобряват влагосъдържанието в нея и абсорбират излишъка от амониев азот. Използват се успешно при хидропонното отглеждане на цветя и зеленчуци, като среда за отглеждане на ягоди, като съставна част на смес за приготвяне на гранулирани семена, за производство на минерални смеси за отглеждане на разсади за домати.
В Русия има задължителни норми за използването му в селското стопанство.
5000 тона годишно наш зеолит от Кърджалийски регион се изнася в Холандия за нуждите на оранжерийното й стопанство и за други селскостопански нужди.

III. В животновъдството и птицевъдството
Природните зеолити се използват за добавка към храната на прасетата, пилетата, телетата. Те имат превантивно действие спрямо ентерологичните заболявания, предотвратяват стомашно-чревните инфекции, намаляват смъртността на младите животни, стимулират приръста, носливостта на кокошките, едрината и качествата на яйцата.
Прибавени като добавка към храната на птици и животни, те гарантират отличното им здравословно състояние и чистото им от токсини месо, подобряват чистотата на млякото от кравите и овцете от вредни радиоактивни елементи.
В Япония резултатите от използване на природните зеолити в животновъдството показват значително повишаване на живото тегло на прасетата при употребата на минерала.

IV. В рибовъдството
Природните зеолити филтрират водата и я пречистват от амоний и други органични съединения. В много страни тази профилактика е задължителна. В Западна Европа няма водоем, снабдяващ населението с рибни продукти, чиято вода да не е пречистена от амонячен азот с клиноптилолит.

V. В хранително-вкусовата промишленост
Най-реномираните марки вина, произведени във Франция, Испания и Италия, задължително се обогатяват с клиноптилолит за очистване от вредни примеси. Това на практика прави тези продукти балсам без аналог.
Клиноптилолитът намира широко приложение и за подобряване качествата на натуралните сокове.
20.03.08 Автор:Инж. Петър Атанасов

препечатоно от duma.bg


Мога да добавя още много информаця и сникми,но е толкова много,че незнам от къде да започна.


« Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:59:36 от Administrator » Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2010, 18:49:02 »


Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Ametist
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Януари 22, 2011, 18:41:50 »

  Звучи интересно, дано да има на базара в музея "Земята и хората"
  Активен

  Вяра Любов Надежда Мъдрост
  Zheleznia
  Железния
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Ноември 05, 2012, 20:53:17 »

  Да действително този минерал Зеолит с кратко название има много полезни качества, аз също го ползвам и го препоръчвам на моите туристи, но много е важно качеството, Ако има някой от Варна който иска да си вземе, мога да ви препоръчам да си купите от побити камъни от човека вътре в магазинчето, той продава на минерала с най - високото качество(т.е чист) 6лв. 1 пакетче за 6 месеца по 5лт. стига или 3 месеца 10лт. вода Намигване
  Активен

  Обичам знания да събирам, а после грациозно да Ви ги сервирам.
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Рак на кожата
  Изцеление от природата
  Админ 0 3634 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 22:10:08
  от Админ
  Рак на гърдата
  Изцеление от природата
  Админ 0 5465 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 22:18:50
  от Админ
  Рак на матката
  Изцеление от природата
  Админ 0 2996 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 22:21:48
  от Админ
  Рак на правото черво
  Изцеление от природата
  Админ 0 4110 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 22:22:11
  от Админ
  Рак на простатата
  Изцеление от природата
  Админ 0 4966 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 22:22:49
  от Админ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright