Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Второто Пришествие на Христос  (Прочетена 2059 пъти)
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « -: Октомври 16, 2010, 10:27:59 »

  Напоследък станаха много популярни темите за
  Последното време,
  предстоящо появяване на добронамерени извънземни
  появяват се въпроси, свързани с виждане на Христос от някои хора:
  http://indigota.com/index.php?topic=1911.msg29514#msg29514
  http://indigota.com/index.php?topic=1911.msg29522#msg29522

  Предлагам в тази връзка да обсъдим за начало следните въпроси:

  Каква би била целта на Второто Пришествие на Христос?

  По какъв начин Той ще се появи? Както Първия път (в едно материално тяло) или по някакъв друг начин?
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #1 -: Октомври 22, 2010, 09:32:13 »

  Отговор на поставените въпроси можем да намерим след прочитане на една лекция на Рудолф Щайнер, чието начало е приведено в темата за Човешките раси.

  Продължение на Лекцията в Карлсруе, 25. 1. 1910 г.


  Точно защото в този Тъмен Век, в Кали Юга човек не е бил вече в състояние да излиза от света на сетивата и да влиза в духовния свят, божественото същество, Христос, е трябвало да слезе във физическия, сетивния свят.

  Това е причината, поради която Христос трябваше да слезе в плът, в Исус от Назарет, та като виждат живота и делата на Христос на физическата земя, човешките същества във физически тела да могат да придобият връзка с царството небесно, с духовния свят.

  Периодът, през който Христос бе вървял по земята следователно се пада в средата на Кали Юга, на Тъмния Век, когато човешките същества, които са разбирали своето време и не са живели по безсмислен и неосветен начин, са могли да кажат на себе си:

  "Необходимо е Бог да слезе сред човешките същества, за да може връзката с духовния свят, която е загубена, да бъде отново възстановена".       
   
  Ако по онова време не е имало човешки същества, способни да разберат това, способни да установят дейна душевна връзка с Христос, всяка човешка връзка с духовния свят постепенно е щяла да бъде загубена и човешките същества нямаше да са приели в своите Азове връзката с царството небесно. Ако всички човешки същества, живели в онова критично време, са настоявали да останат в тъмнина, можело е това забележително събитие да премине покрай тях незабелязано.

  Тогава човешките души са щели да изсъхнат, запустели и изродени. Наистина и без Христос за известно време те щяха да продължат да се въплъщават, но те нямаше да
  бъдат в състояние да внедрят в своите Азове, онова, което е необходимо, за да възстановят своята връзка с царството небесно, можело е да се случи така, че събитието на появяването на Христос на земята да бъде пренебрегнато от всички, така както то бе преминало незабелязано, например, от жителите на Рим. Всред тях се казвало:

  "Някъде в една мръсна странична улица живее една странна секта от ужасни хора и всред тях живее един противен дух, който се нарича Исус от Назарет и който проповядва на хората, подтиквайки ги към всевъзможни ужасни, гнусни дела.”

  Това е, което знаеха за Христос в Рим през известен период! Вие навярно също знаете, че великият римски историк Тацит Го описва по такъв някакъв начин около стотина години след събитията в Палестина.

  Наистина вярно е, че не всеки е осъзнавал, че нещо с изключителна важност бе станало, едно събитие, което, удряйки в свръхсетивната тъмнина като божествена светлина, бе в състояние да преведе човешките същества през Кали Юга! На човечеството бе дадена възможността за по-нататъшна еволюция чрез факта, че е имало някои души, които са разбрали онзи момент във времето, които са знаели какво е означавало това, че Христос бе вървял по земята.

  Ако бихте представили себе си за момент в оня период, тогава лесно бихте могли да кажете:

  "Да, твърде възможно бе да се живее по онова време и все пак да не се знае нищо за появяването на Христос Исус на физическото поле! Възможно бе да се живее на земята без  човек да поеме в съзнанието си това най-забележително събитие".

  Не е ли възможно също и днес да става нещо от безкрайна важност и човешките същества да не го поемат в съзнанието си? Може би нещо от огромна важност става в света, става точно сега, за което нашите съвременници  нямат и понятие. И това е наистина така. Нещо извънредно важно става, което е видимо обаче само за духовното зрение. Много се говори за преходни периоди. Ние наистина живеем в такъв един и той е монументален.

  Важното е, че ние живеем точно във времето, когато се  е свършил периодът на Тъмния Век и току-що започва една нова епоха, през която човешките същества бавно и постепенно ще започнат да развиват нови способности и през която човешките души постепенно ще се променят.


  Р. Щайнер, "Новото появяване на Христос в етерния свят" (Събр. съч. 118)


  Продължението следва
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #2 -: Октомври 23, 2010, 08:54:29 »

  Продължение на Лекцията в Карлсруе, 25. 1. 1910 г.

  Важното е, че ние живеем точно във времето, когато е свършил периодът на Тъмния Век и току-що започва една нова епоха, през която човешките същества бавно и постепенно ще започнат да развиват нови способности и през която човешките души постепенно ще се променят.

  Не е много чудно, че повечето човешки същества не осъзнават това като имаме предвид, че повечето човешки същества също така не успяха да забележат Христовото Събитие в началото на нашата епоха. Кали Юга свърши през 1899 г.; сега трябва да се приспособим към една нова епоха. Това, което започва понастоящем, бавно ще подготви човечеството за нови душевни качества.

  Първите белези за тези нови душевни способности ще започнат да се появяват сравнително бързо в отделни души. Те ще станат по-ясни в средата на четвъртото десетилетие на този век, някъде между 1930 и 1940 г.

  Годините 1933, 1935 и 1937 ще бъдат особено значителни. Способности, които сега са твърде необикновени за човешките същества, тогава ще започнат да се проявяват като естествени способности. По това време ще станат големи промени и ще се изпълнят Библейски пророчества. Всичко ще се промени за душите, които пребивават на земята, а също и за онези, които вече не са във физическо тяло. Независимо от това къде се намират, душите ще имат напълно нови способности. Всичко се променя, но най-значителното събитие на нашето време е дълбока, решителна промяна в душевните способности на човека.

  Кали Юга е свършила и човешките души вече започват да развиват нови способности, способности, които - затова че това е точно целта на епохата - ще накарат душите като че от самото себе си да проявят известни ясновидски сили, които по необходимост бяха потопени в несъзнателното през Кали Юга. Ще има някои души, които ще имат изключителната опитност да притежават Аз-съзнание и същевременно и чувството, че живеят в друг свят, съществено различен свят от онзи, възприеман с тяхното обикновено съзнание. Това ще изглежда мъгляво, неясно предусещане като че ли някой роден сляп е бил опериран и зрението му е възстановено.

  Чрез онова, което ние наричаме езотерично обучение, тези ясновидски способности ще бъдат придобивани много по-бързо, но поради това че човечеството прогресира, те ще се появяват поне като наченки в най-елементарните степени в естественото протичане на човешката еволюция.  Р. Щайнер, "Новото появяване на Христос в етерния свят" (Събр. съч. 118)


  Продължението следва
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #3 -: Октомври 24, 2010, 09:03:54 »

  Продължение на Лекцията в Карлсруе, 25. 1. 1910 г.

  Лесно може да се случи през нашата епоха /наистина много по-лесно, отколкото когато и да било преди/ щото човешките същества да не могат да разберат такова едно събитие, което е от най-голямо значение за човечеството. Възможно е хората да не схванат, че такова едно нещо е фактически поглед в духовния свят, макар все още мъгляв и неясен.

  Твърде е възможно например да има толкова много злина, толкова голям материализъм на земята, че болшинството от човечеството да не прояви ни най-малко разбиране, но ще сметнат тези хора, които имат това ясновидство за глупаци и ще ги затварят в лудници заедно с други, чиито души са се развили по объркан начин. Тази епоха би могла да премине покрай човечеството, без да бъде отбелязана, макар че и в нашия век прозвучава днес, така както Йоан Кръстител, като предтеча на Христос, а и Самият Христос някога нададоха вик:

  Приближава нова епоха, в която душите на човешките същества трябва да направят стъпка нагоре към царството небесно!

  Лесно може да се случи, щото това велико събитие да премине без да бъде разбрано от човешките същества. Ако тогава в годините между 1930 и 1940, материалистите биха триумфирали и казали:

  "Да, наистина имаше известен брой вярващи глупаци, но никакъв белег няма от великите събития, които се очакваха",

  това не ще омаловажи онова, което сме казали. Ако те биха триумфирали обаче и ако човечеството изобщо не забележи тези събития, ще бъде голямо нещастие. Дори ако те не биха били в състояние да възприемат великото събитие, а това е възможно да се случи, великото събитие все пак ще стане.

  Събитието, за което говорим е, че човешките същества могат да придобият нова способност за виждане в етерната област - в началото само някои отделни човешки същества, последвани постепенно от други, тъй като човечеството ще има 2500 г., през които да развива все повече тези способности. Човешките същества не трябва да пропуснат възможността, предлагана им през този период. Да се пропусне тя ще бъде голямо нещастие и човечеството ще трябва да изчака до по-късно време, за да навакса загубата, за да може в края на краищата да развие тази способност. Тази способност ще даде възможност на човешките същества да видят в заобикалящата ги среда нещо от етерния свят, което досега те нормално не са били в състояние да виждат.

  Човешките същества сега виждат само човешкото физическо тяло; тогава обаче ще са в състояние да виждат и етерното тяло, поне като мъгляв образ, а също да преживяват отношението на всички по-дълбоки събития в етерния свят. Човекът ще има картини и предчувствия за събития в духовния свят и ще открие, че такива събития стават на физическия план след 3 или 4 дни. Той ще вижда известни неща в етерни картини и ще знае, че утре или след няколко дни това или онова ще стане.

  Такива промени ще станат в човешките душевни способности, които в резултат ще дадат онова, което може да бъде описано като етерно виждане.

  И кой е свързан с този факт?

  Р. Щайнер, "Новото появяване на Христос в етерния свят" (Събр. съч. 118)


  Продължението следва
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #4 -: Октомври 24, 2010, 13:22:50 »

  Откъде ги вземаш тези цитати?От антропософски сайт ли? Усмивчица
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #5 -: Октомври 25, 2010, 05:04:15 »

  Продължение на Лекцията в Карлсруе, 25. 1. 1910 г.


  Такива промени ще станат в човешките душевни способности, които в резултат ще дадат онова, което може да бъде описано като етерно виждане.

  И кой е свързан с този факт?

  Онова същество, което ние наричаме Христос, който се появи на Земята в плът в началото на нашата епоха.

  Той никога не ще дойде отново във физическо тяло, това събитие беше единствено по рода си. Обаче Христос ще се върне в една етерна форма през периода, за който ние говорим. Тогава човешките същества ще се научат да виждат Христос, тъй като чрез това етерно виждане те ще израснат и доближат до Него, Който повече не слиза във физическо тяло, а само в етерно тяло. Следователно необходимо е за човешките същества да израснат нагоре към едно възприемане на Христос, защото Христос казва истината, когато каза:

  "Аз съм с вас през всички дни до свършека на света."
  (Матей, 28:20)
   
  Той е тук; Той е в нашия духовен свят и онези, които са специално благословени, могат да Го виждат винаги в този духовно-етерен свят.

  Апостол Павел чрез такова едно виждане бе убеден при събитието към Дамаск. Същото това етерно зрение ще бъде култивирано като естествена способност от индивидуалните личности. Преживяването на случката в Дамаск, на едно Павлово събитие, ще бъде все повече и повече възможно за човешките същества през идващия период.

  Така ние възприемаме Духовната наука в един напълно различен смисъл, научаваме, че тя ни налага огромна отговорност, тъй като е подготовка за конкретното преживяване на новопоявяването на Христос. Христос ще се появи отново поради това, че човешките същества ще се издигнат към Него чрез етерно зрение.
  Когато схванем това, Духовната наука ще ни се яви като подготовка на човешките същества за връщането на Христос, така че те да не преживеят нещастието да пренебрегнат това голямо събитие, а да бъдат достатъчно узрели, за да схванат величествения момент, който можем да опишем като второто идване на Христос.

  Човекът ще стане способен да вижда етерните тела и всред тези етерни тела той ще е в състояние да вижда етерното тяло на Христос; това ще рече, че той ще израсне до един свят, в който Христос ще бъде видим за неговите новосъбудени способности.

  Тогава не ще бъде вече необходимо да се доказва съществуването на Христос чрез всевъзможни документи, защото ще има очевидци за присъствието на живия Христос, онези, които ще Го преживеят в Неговото етерно тяло.
  Чрез своята опитност те ще се научат, че това същество е същото Онова, Което преживя Мистерията на Голгота в началото на нашата епоха и че това е Христос. Така както Павел бе убеден близо до Дамаск, че това е Христос, така ще има човешки същества, които чрез опитност в етерната област ще бъдат убедени, че Христос наистина живее.


  Р. Щайнер, "Новото появяване на Христос в етерния свят" (Събр. съч. 118)


  Продължението следва
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #6 -: Октомври 26, 2010, 07:53:33 »

  Продължение на Лекцията в Карлсруе, 25. 1. 1910 г.

  Най-великата мистерия на нашите времена е тази относно второто идване на Христос и то ще вземе истинската си форма по начина, който аз описах.

  Материалистничният ум обаче в известен смисъл ще узурпира това събитие. Това, което току-що се каза, именно, че всяко истинско духовно знание сочи към това време, често ще бъде обявявано през идващите години.

  Материалистичният ум днес обаче корумпира всичко и ще стане така, че този вид ум не ще бъде в състояние да си представи, че душите на човешките същества трябва да напреднат до етерно зрение и с него до Христос в етерно тяло.

  Материалистичният ум ще схване това събитие като друго слизане на Христос в плът, като друго физическо въплъщение. Ще има известен брой хора, които чрез своето колосално самомнение ще обърнат това в свое собствено преимущество, като ще обявят всред човешките същества, че те са въплъщението на Христос.

  Следователно идващият период може би да ни донесе фалшиви Христосовци.

  Антропософите обаче ще трябва да бъдат хората, които ще са така узрели за духовен живот, че не ще объркат второто идване на Христос в едно духовно тяло, видимо само за висше зрение, с такова едно новопоявяване в някакво физическо тяло.
  Това ще бъде едно от страшните изкушения, което ще нападне човечеството. Да се помогне на човечеството да надделее това изкушение ще бъде задачата на онези, които чрез Духовната наука се научават да издигнат себе си до едно схващане на духа - на онези, които не желаят да свличат духа долу в материя, а самите те да се изкачат в духовния свят.

  Следователно в този смисъл ние трябва да говорим за второто идване на Христос и за факта, че ние самите издигаме себе си до Христос в духовния свят чрез придобиване на етерно зрение.

  Христос винаги присъствува, но Той е в духовния свят; можем да Го достигнем, ако издигнем себе си до тези свят.


  Цялото антропософско знание би трябвало да бъде трансформирано в нас в силно желание да се предотврати човечеството да пропусне без да забележи това събитие, но през времето, останало на наше разположение, постепенно да възпитаме едно човечество, което да може да е узряло за култивирането на тези нови способности и следователно да се свърже отново с Христос.
  В противен случай на човечеството ще се наложи да чака дълго време, за да се повтори такава една възможност - всъщност до едно следващо въплъщение на земята.
  Ако човечеството игнорира това събитие на връщането на Христос, виждането на Христос в етерно тяло ще бъде ограничено само за онези, които чрез езотерично обучение докажат себе си готови да се издигнат до такава една опитност.
  Но великото събитие - възможността щото тези способности да могат да бъдат придобити от човечеството като цяло и това велико събитие да може, посредством тези естествено развити способности да бъде разбрано от всички човешки същества - това не ще бъде възможно преди да измине дълго време.

  Така виждаме, че има нещо в нашата епоха, което оправдава съществуването и дейността на Духовната наука в света.
  Нейната цел не е само да задоволи теоретични нужди или научно любопитство.
  Духовната наука подготвя човешки същества за тази епоха, подготвя ги по правилен начин да се свържат със своя период и да видят с пълна яснота на разбирането и знанието онова, което е фактически в него и което може да премине през човешките същества, без да бъде оплодено. Това е нейната цел!
  Р. Щайнер, "Новото появяване на Христос в етерния свят" (Събр. съч. 118)


  Продължението следва
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #7 -: Октомври 28, 2010, 05:12:25 »

  Продължение на Лекцията в Карлсруе, 25. 1. 1910 г.

  Много важно е да се схване това събитие на Христовото появяване, защото  след него ще следват други събития. Така както други събития предшествуват Христовото събитие в Палестина, така след периода, когато Самият Христос ще стане отново видим за човечеството в етерно тяло, онези, които преди това Го предсказаха, сега ще станат Негови приемници. Всички онези, които подготвиха пътя за Него, ще станат познаваеми под нова форма за тези, които ще преживеят новото Христово събитие. Онези, които някога живяха на земята като Мойсей, Авраам и пророците, отново ще стават познати на човешките същества. Ще осъзнаем, че така както Авраам предшествува Христос, подготвяйки Неговия път, той също така е приел по-късно мисията да помага в работата на Христос.

  Човешкото същество, което е будно, което не проспи най-великото събитие на близкото бъдеше, постепенно влиза в общение с всички онези, които, като патриарси, предшествуваха Христовото събитие; човек се свързва с тях. Тогава отново се появява великото войнство от онези, към които ние ще сме в състояние да се издигнем. Този, който проведе човешкото слизане във физическото поле, отново се появява след Христос и ще води човека нагоре, за да го свърже отново с духовните светове.

  Обръщайки се далеч назад в човешката еволюция, виждаме, че има един момент, след който може да се каже, че човечеството слиза дори още по-надалеч от неговото другаруване с духовния свят и все повече и повече навлиза в материалния свят. Макар че следният образ има своя материална страна, все пак ние можем да го използуваме тук:

  Някога човек е бил другар на духовните същества, неговият дух е живял в духовния свят и, поради това, че той е живял в духовния свят, той е бил син на боговете. Онова, което е съставлявало тази непрекъснато въплъщаваща се душа обаче все повече и повече е участвувало във външния свят. Синът на боговете тогава е бил вътре у човека, който се е радвал на дъщерите земни, което ще рече на онези души, които са симпатизирали на физическия свят. Това от своя страна означава, че човешкият дух, който преди е бил изпълнен от божествена духовност, потънал долу във физическия свят на сетивата. Той станал другар на интелекта, който е свързан с мозъка и който го завърза към сетивния свят. И сега този дух трябва да намери пътя, по който е слязъл и, изкачвайки се отново, пак да стане син на боговете. Синът човечески, какъвто той стана, би загинал тук долу във физическия свят, ако не се възкачи отново като син на човека до божествените същества, до светлината на духовния свят, ако в бъдеще той не започне да се радва на дъщерите божии.

  Необходимо е било за човешката еволюция щото синовете на боговете да се свържат с дъщерите човешки, душите които са били обвързани към физическия свят, за да може като син на човека човешкото същество да се научи да владее физическото поле. Необходимо е за човешкото същество на бъдещето обаче, щото, като син на човека, да може да се радва на дъщерите божии, на божествено-духовната светлина на мъдростта, с която той трябва да свърже себе си, за да може отново пак да се издигне в света на боговете.

  Волята би трябвало да бъде запалена от божествената Мъдрост и най-силният импулс към това ще възникне когато, за онзи, който се е подготвил за това, възвишената етерна фигура на Христос Исус стане видима. Второто идване на Христос ще бъде за човешките същества, които са развили естествено ясновидство, същото както онова, което бе за Павел, когато етерният Христос му се яви като духовно същество. Той отново ще се яви на човешките същества, ако те разберат, че тези способности, които ще се появят чрез еволюиране на човешката душа, трябва да се използуват за тази цел.

  Нека да използуваме Духовната наука не само да задоволява нашето любопитство, но по такъв начин, че да ни подготви за най-великите задачи, за великите мисии на човешката раса, за които трябва все повече и повече да узряваме.


  Р. Щайнер, "Новото появяване на Христос в етерния свят" (Събр. съч. 118)


  Край на Лекцията
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #8 -: Октомври 29, 2010, 13:04:32 »

  От приведената лекция разбираме важни неща, свързани с поставените в началото въпроси.

  Може би най-важното познание е свързано с информацията, че не се очаква Пришествие на Христос във физическо тяло. Христос ще се появи на онези хора, чиито очи ще Го видят в новата Му етерна форма.

  Друг важен извод, който можем да направим, е че Второто Пришествие няма да е свързано с точно определен момент във времето. То започва около средата на 20-ти век и ще продължи дотогава, докато различните хора успеят да прогледнат в етерния свят. Но не по-дълго от 2500 години, считано от средата на 20-ти век. Вероятно след това условията ще се променят съществено и който не е успял "да Го види", ще пропусне тази възможност и ще получи следваща такава чак много по-късно.

  Тези наблюдения са впрочем и един довод срещу изказваната често идея, че "време няма". Има, защото онова, което е пропуснато да бъде направено в нужния момент, после трудно и небезболезнено може да бъде поправено, компенсирано.

  Духовното развитие далеч не е само морал! Да не говорим, че морала може да изисква от някой той да се превърне в злодей, като Хитлер например, без който нямаше да се отключи прехода.....


  От лекцията можем да стигнем и до извода, че Хитлер не само, че не е способствал за прехода, а напротив, всички онези страшни събития през 30-те и 40-те години на 20-ти век са имали за цел да отклонят вниманието на човечеството от духовните събития, водещи към издигането на човечеството чрез новите му ясновидски способности.

  Откъде ги вземаш тези цитати? От антропософски сайт ли? Усмивчица

  Лекциите на Щайнер могат да бъдат намерени в електронен вид в различни сайтове. Конкретно тази лекция съм публикувал преди време в следния:
  http://occultall.7.forumer.com/viewtopic.php?t=192
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #9 -: Октомври 29, 2010, 14:16:59 »

  Аз пък не знам защо си мисля, че абсолютно всеки има роля в прехода Згреших може и да не е така, де да знам.. Затъпяване
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #10 -: Октомври 29, 2010, 14:44:53 »

  Аз пък не знам защо си мисля, че абсолютно всеки има роля в прехода Згреших може и да не е така, де да знам.. Затъпяване

  Всеки има роля, да, въпросът е към какво се стреми.
  Дали работи за еволюцията или за някакви други цели.
  От това ще зависи и каква ще бъде неговата роля.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #11 -: Октомври 29, 2010, 14:50:25 »

  Не съм съгласен относно пропагандата против Хитлер,но както и да е... Усмивчица Намигване
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #12 -: Октомври 29, 2010, 14:53:41 »

  Не съм съгласен относно пропагандата против Хитлер,но както и да е... Усмивчица Намигване

  Това не е пропаганда, Раби.
  Става въпрос за всички страшни събития, ставали тогава.
  Не само в Германия, но също в Съветския Съюз, концлагерите, войната, атомната бомба и т.н.

  Чувал ли си някога тогава да е ставало въпрос за това, че по това време е започнало Второто Христово Пришествие?
  Или съзнанието на хората е било насочено към въпроси, свързани с тяхното оцеляване?
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #13 -: Октомври 29, 2010, 15:01:52 »

  Относно тази част на нещата-прав си! Усмивчица
  Активен
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #14 -: Октомври 29, 2010, 21:10:12 »

  Съжалявам много, но Щайнер не ми се нрави много много...лъха негативизъм от цитираните статии...Не ми се нравят разни писатели, дето интепретират писания като ведите и библията, сякаш ние нямаме сърцето и ума да ги разберем за себе си. Често както според мен е Щаинер, се набляга на буквализъм и се забравя метафората, творчеството...

  Искам да ви нахвърля, някои идеи за размисъл...

  В библията е казано, че ще е видим за всички, а не за избрани и ще го видят от всички краища на земята...едно нещо, за което се сещам, което всички могат да го видят едновременно по всички краища на земята, знаете ли кое е? Нибиру. Знака на Христос, планетата изобразявана с кръст...и това ако не е метафора и символ, незнам какво друго е...дори да не е планетата в случая, а персонофикация, макар ако продължим с версията, че ще бъде видян в края на дните...и тн, както и да е...за персонофикацията, малко ще е трудно да се види едновременно от всички, защото замислете се, кой си е удома, друг на работа, трети дори в WC, секс, сън...и как така ще го видят всички? Но дори да приемем, че ще е възможно, няма да са само някои, които имат зрението, и той, ако е той (замислете се – защо христовото съзнание да не е в женско тяло – дане би заради първородния грях ли?, а дали е грях или нещо друго?), не ще е видим за всички, защото не ще е етерно тялото, ако въобще можем да спекулираме по този въпрос. Не ще се роди повторно защото се е възнесъл, възкръснал с тялото си. Това значи, че меркабата му е активно и работи както си му е реда, което преполага, че той има способността да се материализира и дематериализира пожелание, в зависимост честота на въртене на тетрахедроните.

  Склонна съм да приема, версията на Друнвало, за Исус и неговото зачатие, живот и тн. Което ни води не само към добранамерени извън земни. А към война на ЕТта за земята. Като вземем Мария от ордена на Египетското училище на дясното око и Йосиф от външния кърг на лявото око на Ра, се намесва една кавга межу двама братя много преди Каин и Абел, хората, ангелите, исполините, анунаките...наблюдателите. Единия добрия завистливец, а другия измамния изобретател – единия искал хората да са му роби, а другия да ги направи безсмъртни – единя ги е изгонил от рая, а другия им дал възможност, да не са само хибриди ГМО, а свободни да се размножават по между си. Той е само пример за перфектен човек, нищо повече...или по-малко. Надявам се не ме разбирате погрешно, чета Библията и смятам, че всички истини са ги написали за какво ли не, но от всичките и интепретации, всичко е пропаганда в рацете на управлението, всичко е контрол, на масите. Човек не трябва да чака, някой да му помегне, ако сам не може да си помогне няма кой, всичко добро на този свят еднинственно наблюдава, помага, дава идеи, но избора е и винаги е бил, на човек и неговата воля. 

  Хитлер хмм...не, че го защитавам и подкрепям, но той е бил за прародителите извън земни, високи, руси и синеоки, тук таме червенокоси ясновидци...и против, другите раси, които в последствие са се намесили в земния бизнес. Жалкото е, че няколко раси едновременно са дошли тук, независими едни от други и от там...останалото го занете.

  В днешно време, много от нас, са от другаде в зависимост, коя чакра ги води...въпроса не е дали сме индиго или не, и от къде идваме, а къде отиваме. Всеки цвят е неповторим със своите качества, всеки цвят на най-висока честота има своите преимущества и негативи, всеки идва с много цветове, после избелднява, после пак се оцветява, докато не отразява всички цветове на дъгата. Не Христа трябва да чакаме, а да работим над себе си и меркаба...а той ако иска пак да дойде.  Активен

  Живей за мига...
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Исус Христос « 1 2 »
  Езотерика
  delfin 24 4625 Последна<br />публикация Март 13, 2011, 21:28:03
  от Аэ съм
  МИСИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС « 1 2 3 4 »
  Езотерика
  marushka 53 5368 Последна<br />публикация Септември 02, 2011, 22:35:13
  от marushka
  Илюминати. "Митът за Христос досега ни е вършил добра работа" - папа Лъв Х
  Любопитни факти
  Evolution 8 12544 Последна<br />публикация Февруари 18, 2011, 23:10:59
  от yyy
  Различни възгледи за Христос и християнството « 1 2 ... 11 12 »
  Духовни учения
  sianna 177 7409 Последна<br />публикация Август 19, 2013, 17:22:29
  от Странник
  От Исус към Христос
  Книги
  Ich 2 1120 Последна<br />публикация Април 14, 2012, 18:43:33
  от Търсач

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright