Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: има ли някой, който може да им помогне?
Има
Трябва сами да се справят
Могат ли да се справят сами

Страници:  1 ... 3 4 [5]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Коя организация помага на различните деца-деца индиго  (Прочетена 7160 пъти)
Georgio
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 172


WWW
« Отговор #60 -: Декември 26, 2010, 18:01:23 »

Здравейте,
мога да ви дам два адреса,
http://www.indigo-bg.com/ намира се в София
http://www.childrenofthefuture-bg.org/ намира се във Варна

Който знае и други организации да пише Намигване
Активен

Loli07.11
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 15

« Отговор #61 -: Април 19, 2011, 11:45:59 »

Здравейте на всички! Имах много гадно преживяване с моя син! Бяхме 20 дена под наблюдение в детската психиатрия в Медицинската Академия! Той почна да чува гласове, които му казваха в училище да не чете и са пише. Лекарите ме убедиха, че той всичко си измисля и че нищо не чува! Но когато се намирах там видях много деца, които имаха подобни проблеми.Видях родители, които са уплашени и се надяват, че лекарите ще помогнат.Аз се опитах да поговоря с тези деца и разбрах най-главното, че в училище не ги разбират и ги смятат за странни, почти луди! А те са просто деца на новото време и още не са се научили да общуват със по старите начини, за да бъдат разбрани! Най страшното, че искат да ги затворят в лудници и да им промият мозаците с препарати като концерта. Да ги направят зеленчуци и да им попречат да се развиват! Трябва някой да обясни на родители/т/е на такива деца, че те са нормални, а света около тях е лош и тяхната цел да го направят по добър за живеене! Болниците не са решение! Знам го от личен опит!
Активен
milena
Гост
« Отговор #62 -: Април 25, 2011, 16:33:25 »

Здравеите и от мен.
Преди няколко дни аз пък попитах къде има ДГ с адекватно хранене и възпитание за по-новички деца. Май всички говорят, а реална готовност да отглеждаме такива деца в заведения нямаме.
Аз не се притеснявам да коментирам какво дете "ми се падна" и как благодарение на силните и алергични реакции към храни от животински произход роднини и педиатри се отказаха да я "осреднят",т. е. тя сама се опази .
Много пъти плаках,защото нейната по-силна чувствителност ме вкарваше или в пререкания или в изолация.На моменти се чувствам изморена да посреднича между нея и околния свят.
Ако се роди идея за място и начин на работа с индигови деца аз ще се включа.Това,което ми прави впечатление към момента е че  родителите на такива деца не достатъчно инициативни,а "дом" за нашите деца без нас няма кой да построи.
Направи си сам фондация е леко нереалистично практически погледнато, но ако определен брой хора заявим реалните си умения и възможности можем да видим какво ще се събере като потенциал.
Активен
onidar
Аз съм . . . и какво от това!
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 85


 • Град: Русе
 • WWW
  « Отговор #63 -: Април 26, 2011, 10:14:30 »

  С децата отдавна се работи - с всички деца!

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=nLP5HQ1dTDE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=nLP5HQ1dTDE</a>

  Те са бъдещето на този свят - Индиго или не!

  По добре 1 секунда практика от колкото цяла вечност теория!(AMAZING )
  « Последна редакция: Април 26, 2011, 10:22:25 от onidar » Активен

  Светът е оцелял,защото се е смял ... и други работи.
  Алина
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #64 -: Май 07, 2011, 13:09:46 »

  Здравейте
  Виждам, че форумът е от миналата година ,но съм много притеснена ...Моето дете е "различно" ..казвам "различно", защото така го определят околните и това много ме притеснява. Говорила съм с психолози, но конкретно лечение не съм предприела ...защото не смятам, че едно дете трябва да се лекува с транквиланти ...Той на 9 години ...дори и в училище учителката не го приема за нормален и ни отказа да го вземе на зелено училище, защото "бил заспал и щяла да го изгуби ".. наскоро една приятелка екстрасен ми подхвърли, че той е индиго и че детето ми е съвсем добре ...Започнах да чета за децата индиго и откривам ,че може би наистина е така ...Притесненията ми са, че той се затваря ..няма приятели ,не иска да излиза на вън с децата, защото го малтретират и му се подиграват, а той не е агресивен ..Притеснявам се, че детето ми се затваря ...а иначе е контактно, контактува и се сприятелява с непознати ..но приятели в училище няма ..той е сам ...Моля ви помогнете ми !
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #65 -: Май 08, 2011, 18:03:11 »

  Моето дете е "различно" ..казвам "различно", защото така го определят околните и това много ме притеснява. Говорила съм с психолози, но конкретно лечение не съм предприела ...защото не смятам, че едно дете трябва да се лекува с транквиланти ...

  Здравей, Алина и добре дошла!
  Твоето мнение съвпада с това на Kissing You Good Night и други участници в една друга тема. Едва ли такова лечение е подходящо за всеки и при всякакви обстоятелства.

  Цитат
  Той е на 9 години ...дори и в училище учителката не го приема за нормален и ни отказа да го вземе на зелено училище, защото "бил заспал и щяла да го изгуби ".. наскоро една приятелка екстрасенс ми подхвърли, че той е индиго и че детето ми е съвсем добре ...Започнах да чета за децата индиго и откривам ,че може би наистина е така ...Притесненията ми са, че той се затваря ..няма приятели ,не иска да излиза на вън с децата, защото го малтретират и му се подиграват, а той не е агресивен ..Притеснявам се, че детето ми се затваря ...а иначе е контактно, контактува и се сприятелява с непознати ..но приятели в училище няма ..той е сам ...Моля ви помогнете ми !

  Мисля, че не трябва да се притесняваш прекалено. Детето ти е добро и миролюбиво, за разлика от голяма част от околната среда, затова не е учудващо, че не му е лесно да се адаптира към нея и да си намери много приятели. Както ти пишеш, въпреки това то има интерес към общуване с хора и е добре да поощряваш това. Старай се да контактуваш по-често с него, да му показваш, че е обичано, да излизате сред природата, да го насочваш към интересни книги и други занимания, за да се развива.

  Вече се появяват хора, които ще са много повече през следващата, Шеста следатлантска епоха, наричат ги „манихейци”, които няма да се съпротивляват, противопоставят срещу злото, а ще го приемат в себе си и после ще го трансформират. Това ще е техният път към разширяването и разпространяването на Доброто и Любовта.
  Един пример за това вероятно е Махатма Ганди.
  Активен
  Lili
  Гост
  « Отговор #66 -: Май 09, 2011, 15:49:37 »

  Любов Георгиева   това име търсете в  Google, тя ще даде отговори, или v Youtube

  .
  Активен
  stefanica
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #67 -: Май 09, 2011, 16:36:58 »

  Alina и Loli07 са един и същ човек,нещата не стоят точно така както  ви ги описва!Не се доверявайте!
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #68 -: Май 11, 2011, 15:40:37 »

  Добре бе тази жена какво иска в края на краищата и какъв е проблемът. Хората дето четат това ги вкарва в някакъв филм дето косата да ти настръхне. Хммм
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Алина
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #69 -: Май 28, 2011, 22:57:11 »

  stefanica .Не те разбирам, не сме един и същ човек с другия ник ...просто споделих ,че се притеснявам за сетето си че е изолирано дори от учителката ....
  Активен
  miboka
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #70 -: Септември 05, 2011, 20:29:25 »

     Здравейте на всички!
  Странник - добри решения с децата. Аз имам дъщеря на 20 - от деветдесятките. Много ни беше трудно, сега е по-добре. Тя ни научи на много неща. опитвали сме се да я оставяме да прави свободен избор за всичко, но имаме и много грешки. Аурата й е бяла с лавандулов оттенък. Притежава много неща и от индиго, и от кристал и т.н. Невероятна е. Вече я приемам предимно като учител, макар че й тя има какво да научи.
     Към всички във форума искам да кажа - вече има много такива деца, но не всички все пак са такива. Много им е трудно и в училище, и в обществото. Дъщеря ми знаеше повече от учителката си по биология например, която беше преподавател от СУ, - и я мразеше детето ми и т.н. Дъщеря ми повече от 8 години повтаряше:" Аз съм от Сириус. Искам да си ходя в къщи." Работи на висока вибрация. Притежава много информация, но с всеки разговаря. Чувства се самотна. Повтаря, че е дошла с мир и любов - но тук на Земята й е много трудно. Ако поиска може да си спре жизнените функции за 60 секунди - вече веднъж го преживяхме с мъжа ми - не го пожелавам на никой! Не може да понесе лъжата, предателството, лицемерието, матрицата и т.н. Колкото можем се стараем да и помагаме и да не й пречим. Сигурно на някой ще му прозвучи като хвалба, но всичко което ще опиша е истина. Детето ни има в момента IQ - 167, знае 3 езика, сама учи 4-ти (без да броим българския), може да свири на пиано, в университета учи анимация - рисува манга, аниме - няма да продължавам. Като начало мога да кажа на другите родители, че е много трудно оцеляването, но такива деца трябва да се научат да си правят енергийна защита. Да уравновесяват чакрите и др. неща. Желая ви МИР и ЛЮБОВ! 
  Активен
  onidar
  Аз съм . . . и какво от това!
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 85


 • Град: Русе
 • WWW
  « Отговор #71 -: Септември 05, 2011, 20:45:22 »

  miboka ...  Само не разбрах,защо иска да си ходи.
  Нали е "дошла" по собствен избор,а работата и кой ще свърши?
  На всички ни е трудно,ама свикнахме и се учим, и е интересно!
  Намираме се един - друг,обменяме опит и си помагаме.
  Най-доброто предстои!
  Активен

  Светът е оцелял,защото се е смял ... и други работи.
  ангелска любов
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 54

  « Отговор #72 -: Февруари 05, 2013, 19:04:06 »

  Публикувала съм тема група за деца "Помощници на Метатрон"Усмивчица
  Активен
  Spiritus
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: Златната Среда
 • Не се притеснявайте да ми пишете за каквото и да е

  « Отговор #73 -: Февруари 05, 2013, 19:55:33 »

  Трудно е, но като станат тийнейджъри вече сами могат да се оправят, все пак какви са им специалните качества, ако с едни съученици не могат да се оправят.

  По-скоро организациите трябва да помагат на децата, които не са индиго, но поради други причини пак имат проблеми в училище, и нямат иновативните черти на индиготата.

  Изкарвате ги твърде слаби и беззащитни децата индиго, а ако това е така, то най-вероятно просто не са индигота.

  Различни не са индиготата, ами тия, които имат духовната и поведенческа сила да се справят с обществото.

  Напоследък има много болести и състояния, като аутизма, не ги бъркайте с духовните деца.
  Активен

  "Има само едно добро - знанието. И едно зло - невежеството." - Сократ
  "Има два пътя. Единият е космически широк и краят му води към гибел. Вторият е тесен и краят му води към вечен живот. Мнозина избират широкия път. Малцина тръгват по тесния. Но ти тръгни по тесния път!" - Библията
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 446


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #74 -: Март 22, 2013, 16:17:26 »

  Спиртаки, мара'а, на'оре, как йе хъвътъ?

  Айде честита първа пролет и от мене! Усмивчица

  Днеска специално с Недим ще пишем кооперативно и съчленено - той диктува, аз пиша, че аз знам по БДС пунктуацията.

  Значи, Спиртаке, при нас нещата седят по следния начин:
  + Ние сме твърди като скали, но и чувствителни - иначе ако сме само твърди като скали, ще стигнем до това състояние, което се нарича бездушие;
  + Ние сме безкрайно приспособими, но и невероятно доверчиви - ако бяхме само като хамелеони, щяхте да казвате, че сме влечуги в човешка кожа;
  + Ние сме безкрайно отворени към новите технологии, но в същото време разплакваме фамилията на учителите си - тука ще дръпна една особено дълга проповед:
  При мене нещата седят така: от едната страна съм аз, от другата, естествено учителят. Учителят ме съзира и с механизираното си пълно с лозунги от времето на Брежнев и Живков съзнание започва да мрънка като стар касетофон "Веф" урока, дето от повтаряне през 30-годишния си стаж го е наизустил както поп наизустява литургиите и псалтикията. Те действат с беждението, че трябва като с пневматичен чук да ми набият в главата този урок, като съм се убедил, че за това, с което съм решил да си вадя хляба, ≈70% от тези уроци никаква работа няма да ми вършат. И от там произтича конфликта - аз не желая да ми пълнят главата с глупости, а учителят започва да ме калесва с настойчивостта на амбулант на битака, който иска да ми пробута маратонки "Адибес", че материалът, който ми изсипва, ще ми е полезен и ще му целувам ръка след години, че ми е преподал тези глупости. Затова покрай мене учителите започват да изпитват някаква неестествена нервност и безспокойство.
  Та, прочее, да те питам, ако някой започне да те занимава с глупости, колко ще го изтраеш, аа?
  + Ние сме безкрайно отворени за комуникация с хората, но въпреки това с връстниците си не можем и една дума да си кажем - ами то с такива тъпани, които искат само да спят от дискотека в дискотека, да се труфят с парцали от аутлета на мола и да ходят по разни шафран-кадъни, дето се дават за по пет лева, дето живеят на гърба на родителите си поне до 45-тата си годишнина на този свят, ако не и до пенсията на децата им.... Аз, Спиртаке, цял живот почти все сам съм се оправял. От 10-годишен все аз си оправям възникналите конфликти. Няма мама, няма тате - разведени са.... Кака ми и тя ме мрази, а пък сега да не си отварям устата с какво си изкарва хляба, че ще ме линчувате. Само ще спомена, че професията й от гледна точка на християнския морал, който ти така агресивно пропагандираш, й осигурява билет във ВИП-а на влака за пъклото. Но въпреки всичко съм от новите деца и съм си напълно пригоден за живота. Ако бях малък ревльо, какъвто сега се опитваш да изкараш и мене с изказването си за "бедните беззащитни Индигови деца". Успявал съм да се преборя в ръкопашна схватка с психично болен човек, който беше два пъти по-възрастен от мене  (аз съм на 16, той е на 32) и който искаше да ме удави в кална локва.
  Та, прочее, нека те питам: ти имал ли си такива трудности в живота или още живееш на заплатата на мама и тате?
  Освен това ще те светна нещо, че от мене не боли - иначе поглеж, дошло ти просветление под формата на саксия с мушкато от балкона на 20-тия етаж на някой панелен блок. Тогава болката е доста голяма, повервай ми!
  От всички деца, на които им е лепнат етикета "аутистични", тези, които се нуждаят от психиатър, са едва 19%! На другите 81% им трябва правилно родителско отношение, а не да се оставят пред компютъра за забавачка, не да им се смееш, като ти кажат: "Видях ангел!" и ред други неща, които са прости, но трябва да можеш да сгазиш егото си и стереотипите си и да излезеш "извън себе си" (чети го с кавичките).
  Аз едно време директно общувах с ангели, но какво? Простата ми кака каза, че ще ме заведе в лудницата и от тогава не съм виждал подобни неща. А тогава бях на 8, а тя - на 11. Тогава тя и да е искала, не би могла, но аз съм й повярвал.... Майната му, минало бешело.....
  Тези деца също имат подобни изживявания, но предпочитат да се "отрежат" пред това да им се присмиват.
  Моят приятел и брат Борката е с диагноза синдром на Аспергер. Това е леко аутистично състояние. Знаеш ли какво значи това? Че съгласно закона за висшето образование той не може да кандидатства да учи в който и да било университет в страната. Заради мнението на една лакома хиена с "д-р" пред името, която заради тези две букви и половина дере яко лапнишараните, които вярват, че точно тя Е Месията, дето с магическа палка ще им реши всички проблеми. Точно тя не им дава дума да се издума сами да си решат проблемите - та нали това би я оставило без работа? Но, повярвай ми, Спиртаке, всеки може сам да си оправи всички проблеми. Само трябва да вярва в себе си.
  А иначе колкото до въпросната персона - виждал съм я на живо и съм категоричен че и на нея самата й е чудно къв го дири там да се тормози с психодрамите на разни истерички и с воищата на разни полувидиотени от пиене на разни фенолови химии деца, но нали парица е царица… Не може да тръгне жената, след като е учила 13 години за детски и общ психитър и има 22 дипломи от семинари в Западна Европа и си е отгледала такова тлъсто мазно его, да седне да рови в кофите за боклук или както аз й препоръчах преди време, да хване първия автобус за някое родопско село и да отиде да копае картофи и да пасе патки.... Нали? Не е справедливо някак си…

  Иначе тази наша двойнственост е само заради едно - да си намерим точката на баланс и да я закрепим доживот. Няма иначе защо да имаме такова поведение, дето да кара психологията да си трепе постулатите с каменарския 20-килограмов чук.

  Пожелавам на всички весел ден, красива пролет и честита Нова Духовна Година за всички, които я празнуват!
  Светъл ден!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Страници:  1 ... 3 4 [5]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Деца Индиго
  Видео клипове
  Админ 2 1909 Последна<br />публикация Февруари 14, 2011, 11:01:41
  от pluton
  Индигови деца или деца под индиго
  Децата индиго
  Админ 0 3398 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 23:36:57
  от Админ
  Деца Индиго - феномен на новото поколение
  Децата индиго
  Админ 8 3542 Последна<br />публикация Май 06, 2011, 12:18:03
  от Sita
  Как си представям организацията, която да помага на различните деца! « 1 2 3 »
  За родителите
  Loli07.11 30 3126 Последна<br />публикация Декември 27, 2010, 12:09:24
  от air_fairy
  Училище за деца Индиго « 1 2 »
  За родителите
  Soenya 24 2770 Последна<br />публикация Септември 13, 2011, 23:07:28
  от Eona Lightholder

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright