Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Световно предаване на проекта “World Views” с участието на Друнвало Мелхизедек  (Прочетена 3096 пъти)
wowneo
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« -: Октомври 14, 2010, 13:27:45 »

Изключително интересно четиво УсмивчицаДиана Купер: Имаме връзка с Друнвало Мелхиседек, световно известен лектор и автор на книги. Неговото име може да ви е познато от семинарите «Цвете на Живота» и неотдавна излязлата нова книга «Живей в сърцето: как да влезем в Свещеното Пространство на Сърцето». Друнвало, ти си пътешествал много по света и си видял много неща. Над какво работиш в момента ? И за какво би искал да ни разкажеш днес?
Друнвало Мелхиседек: Отначало бих искал да поговоря за физическия свят, в който ние живеем, за световната култура, която се формира понастоящем и за това какво влияе на нейното формиране. А след това, към края, ще премина към вътрешните светове и пространства, към сърцето, благодарение на което можем да приведем света в хармония и да го излекуваме. Доколкото мога да преценя, светът ще бъде спасен не от технологията, от човешката същност, кои сме ние всъщност. Ето за това бих искал да поговорим днес.
Диана: Забележително, нека да поговорим за това.
Друнвало: Аз противопоставям физическия и духовния свят, тях често ги наричат външен и вътрешен свят. Външният свят – това е всичко, което виждаме около нас, физическият аспект. Това е не само Земята , звездите и планетите, но и другите измерения, паралелните светове. А вътрешният свят – това са нашите сънища, мисли, чувства, всички видения, които възникват вътре в нас – всичко, което е вътре в нас. Тези два свята са неразривно взаимосвързани, аз смятам така. И ако вървим в тази посока, както понастоящем, то ще се окажем в голяма опасност.
Човечеството съществува на Земята достатъчно отдавна. Нашата съвременна ДНК е най-много на две хиляди години. Ако се обърнем към еволюцията и погледнем в по-далечното минало, ще установим, че хората съществуват на Земята много милиони години. Разбира се за мащаба на галактиката това е само един миг и ние сме съвсем млада раса на млада планета; от тази гледна точка ние сме тук отскоро.
Но за последните сто години в еволюционното развитие има рязък скок, всичко се променя много бързо, еволюцията върви по експонентата. Преди сто години хората са яздили коне и съществуващите сега идеи биха им изглеждали фантастика – никой даже не би повярвал, че това е възможно. Такива идеи са могли да съществуват във въображението, но никой не би повярвал, че в близко бъдеще човек ще кацне на Луната, или ще полети до Марс, или ще държи в ръце такъв инструмент като клетъчния телефон, даващ възможност да разговаряш с друг човек на което и да е място на планетата. Всичко това е било съвършено невероятно. Въпреки това ние сме създали всичко това за кратко време.
Освен това светът е станал по-тесен: преди сто години културите са били разделени от планини, реки, океани, всяка култура е била защитена в определена степен. Сега вече няма такава защита и самите различни култури, религии, начини на живот се сблъскват един с друг, при това не винаги благополучно. Войната в Ирак и други събития са следствие от това, че ние живеем сега в тесен свят. И никой не знае какво да прави. Ние боготворим технологията, но, както вече казах, аз силно се съмнявам, че технологията ще ни помогне да намерим изход от създадената ситуация, която, освен това, продължава да се влошава. Аз самият съм учен и в този смисъл сам съм въвлечен в този проблем, но все пак не мисля, че изход може да бъде намерен по този начин. Решението е в много по-тънка сфера, дълбоко вътре в нас.
За да започнем да действаме, на нас ни е необходимо да притежаваме определена информация, която нашите правителства крият от нас. Става дума за състоянието на екологичните системи на планетата. Известно е, че околната среда е подложена на стресови въздействия и че в целия свят съществуват проблеми. Но в настоящия момент е започнала много дълбока екологична криза с такива мащаби, с каквито съвременните хора още не са се сблъсквали. Сега тази криза едва започва. На нас ни е необходимо да знаем какво става и да знаем как да поправим ситуацията и да възстановим равновесието.
За последните 12 години течението Ел-Ниньо се е изменяло 11 пъти. Това е извънредно важно за тези, на които е известно значението на това явление. Обичайно, ако течението Ел-Ниньо се измени макар и един път, това значи, че моделите на времето по целия свят претърпяват съществени изменения. Но при единадесет изменения за дванадесет години следва да се очакват огромни промени в моделите на времето в целия свят. За последните 6—9 години (такива са разпръснатите данни в различните източници) структурата на моделите на времето се е променила неузнаваемо. За последната година в Средния Запад на САЩ е имало по 400 торнадо на месец. Преди три или четири дни за един ден са били регистрирани 77 торнадо.
Или да вземем ураганите, които вилнеят в Южна Америка, в Бразилия. В Бразилия никога не е имало урагани, никой даже не е знаел, че те са възможни. Навсякъде има резки изменения във времето и ние не можем да ги обясним. Обикновените хора по цял свят недоумяват какво става.
Съвсем неотдавна се случи още едно събитие, което има огромно значение за най-близкото бъдеще на културата на цялата Земя. Именно затова просто е необходимо да знаем за него. В Атлантическия океан съществува Гълфстрийм – водно течение, което върви по повърхността на океана от южното полукълбо в северното. Там този поток се спуска надолу, в дълбините на океана и тече назад, носейки студената вода обратно към източника, където потокът отново се издига. По този начин между полукълбата непрекъснато циркулират потоци от топла и студена вода, като образуват рисунък, напомнящ математическия знак за безкрайност. Благодарение на Гълфстрийм Западна и Северна Европа, а също така и източната част на САЩ и Канада не замръзват. Той също така оказва много голямо влияние на моделите на времето в целия свят.
Тази година се случиха редица явления. Хората, които ги изследват, са много загрижени за значението на тези явления и за измененията, които те ще предизвикат. Дейвид Кинг, водещ британски учен, работещ на пряко подчинение на министър-председателя Тони Блеър, е стигнал до извода, че явленията, наблюдавани в Атлантическия океан, представляват по-голяма заплаха за националната сигурност на Великобритания, отколкото световният тероризъм – това са негови думи. Но не са му разрешавали да говори за това. Тогава той против волята на ръководството е публикувал тази информация в едно от водещите научни издания (по моему в «Science News»). Това е било през януари 2004 година. На него са му запушили устата. Той повече не може да разказва за това, иначе го заплашва затвор.
Но през следващия месец, през февруари 2004 година, друг човек, вече в САЩ — Ендрю Маршал от Пентагона, който е на 83 години и който непосредствено се занимава с проблемите на националната сигурност — също е поискал да разкаже за този проблем. Американската администрация рязко и категорично е отказала да се занимава с тази тема. Тогава Ендрю Маршал се е обърнал към списание «Fortune», което на 9 февруари 2004 година е публикувало отчет, подготвен за Пентагона . Съдържанието на този отчет е невероятно. В него става дума за това, че в течение на три-пет години Гълфстрийм отначало ще забави своето течение, а след това ще спре. Това е безпрецедентно явление. Какво означава то? Преди 1300 години течението на Гълфстрийм се е забавило — не е спряло, а просто се е забавило. В резултат на това се е получил така нареченият малък ледников период. Моделите на времето са били разрушени и това е довело след себе си опустошение в Северна Европа, а също и на територията на съвременните САЩ и Канада, т.е. действително по целия свят. Но тогава Гълфстрийм не е спрял. За последен път той е спрял преди 8200 години и именно тогава е последвал ледников период с продължителност около сто години. Това означава, че Северна Европа е била покрита с 800-метров слой от лед. А регионът от Ню Йорк до източното крайбрежие е бил такъв, какъвто днес е Сибир. Именно това, по мнение на Пентагона, ще стане сега, в течение на три-пет години. Така говорят експертите.
Освен това, сега бе установено следното. (Това е много важно да се знае и ние много скоро ще публикуваме тази информация, предоставяна от редица учени. Надяваме се да направим това още следващия месец.) Преди няколко месеца Гълфстрийм е започнал не само да забавя своето течение, но също така да променя формата си и да се разпада. Това се случва сега. Не ни предстои в бъдещето, след три-пет години, а се случва направо сега, в сегашния момент. Именно с това се обяснява времето, чудовищните бури, които бушуват навсякъде.
Активен
wowneo
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #1 -: Октомври 14, 2010, 13:28:31 »

Джейд Ваху: Т.е. именно с това се обясняват силните ветрове, духащи в последните няколко години над северо-западните брегове на Европа: над Англия, Белгия и така нататък?
Друнвало: Съвершено вярно, всички тези наблюдавани сега невероятни явления се обясняват с това, че понастоящем това течение се забавя.
Джейд Ваху: Друнвало, чувал ли си за топенето на ледените шапки на Северния полюс? То следствие ли е или причина за забавянето на Гълфстрийм?
Друнвало: На базата на нашите изследвания ние считахме, че това става под влияние на топенето на ледовете само на Южния полюс, тъй като водите от него преминават между Южна Америка и Африка и попадат непосредствено в конвекционното течение на Гълфстрийм, което влияе на температурния режим. По този начин те забавят Гълфстрийм, като го охлаждат. Но Пентагонът говори за следното. На първо място, в отчета е показано това, което дълго време никой не искаше да признае: на спътниковите снимки се вижда, че ледовете на Северния полюс се топят. В отчета има фогографии, направени през 1970 и 2003 година. Те свидетелстват за това, че масата на леда на Северния полюс е намаляла с 40 процента. Същото става на Южния полюс – това е просто невероятно.
Джейд Ваху: Днес сутринта в новините на канала «EarthLink» прочетох, че под ледената шапка в Антарктика учените са открили действащ вулкан, който изригва под шелфовите ледници лава и нагрята вода. Доколкото аз разбирам, това също способства за топенето на ледената шапка на Южния полюс. И цялата вода се излива в океана.
Друнвало: По моя информация, там се намират три действащи вулкана. Шелфовият ледник Ларсена А се е откъснал преди 2,5 години . Когато се е откъснал този огромен къс лед с размерите примерно на Род-Айлънд (1300 кв. км), учените казваха, че това не е толкова страшно, защото той е просъществувал само 10 хиляди години. Но намиращият се зад него ледник Ларсена Б никога нямало да се откъсне, защото той е преживял много ледникови периоди. Може да се прочетат отчети, където се говори, че това не е толкова сериозно. Но миналата година се е откъснал ледник Ларсена Б, а това са 2850 кв. км (1280 квадратни мили) лед. Когато това е станало, учените не са могли да повярват. След това те, с присъщата им голяма мъдрост, са заявили , че ледът ще се разтопява половин година, но всъщност той се е разтопил за 35 дни. В резултат на това нивото на световния океан се е повишило с почти 2,5 см. По- нататък се намира шелфовият ледник Ронне — леден блок, който върви на няколко мили в дълбочина. Единственото, което е удържало шелфовия ледник Ронне — това е шелфът Ларсена Б. Никой не знае дали ще се откъсне ледникът Ронне или не (ние неотдавна проверявахме данните и чухме, че се е откъснал), но ако тава стане, то нивото на океана ще се повиши с 5-6 метра (16-20 фута). Това ще бъде мощен сигнал за целия свят. Ако напълно се разтопи ледът на полюсите, нивото на световния океан ще се повиши с 60 и повече метра (200 и повече фута). Този процес вече се случва, това е факт, което доказва публикацията във списание «Fortune» от 9 февруари 2004 г. Но най-важното явление — това е спирането на Гълфстрийм. Именно то предизвиква многобройните торнадо и прочие проблеми. Пентагонът твърди, че числото на торнадо и ураганите постоянно ще се увеличава и ще расте тяхната скорост. И че средната скорост на вятъра в целия свят — това е феноменално! — ще нарасне на 24 км/ч (15 мили/ч). Това е просто невероятно.
Що се отнася до САЩ, изследователи считат, че целият регион от Ню Йорк и по-нататък север ще бъде, както Сибир, — почти непригоден за живот. А средната част на САЩ, по мнението на изследователите, почти напълно ще се превърне в пустиня. В западните планини всичко ще изгори, цяла Южна Калифорния ще бъде пустиня, до самата долина Св. Фернандо. И това ще се случи не в течение на продължително време, както считат мнозинството от хората, а много бързо.
Джейд Ваху: По такъв начин тук ще си съседстват две климатически крайности.
Друнвало: Да. И това става сега, процесът върви с пълен ход. Пентагонът се опитва да изясни как това ще се отрази на световните миграционни модели, защото ако живеете в Северна Европа, където дебелината на ледената покривка ще бъде около 800 метра, вие очевидно ще бъдете принудени да напуснете. Именно миграционните модели много безпокоят Пентагона. А също така войните, които ще възникнат в резултат на всичко това. Както твърдят специалистите от Пентагона, причина за войните ще бъде не нефтът и не энергията — войните ще се водят за храна и вода. Ето защо на света сега му е необходимо планиране.
Във всичко това има веществена, техническа страна. На мен ми се струва важно това, което са казали Дейвид Кинг и Ендрю Маршал: на нас ни е необходимо да знаем за това, за да имаме възможност да се подготвим. Но на мен ми се струва, че подготовката трябва да не е само физическа, материална, защото това няма да реши всички проблеми. Значителна част от подготовката трябва да е в духовната сфера. Ако на човечеството му предстои да стане единна глобална култура в единен свят, да живее в хармония, обичайки се един друг, то ние трябва коренно да се променим. За израелците няма никаква полза да продължават да убиват палестинците, а за палестинците - израелците. Това може да продължава вечно. Необходимо е в нас да се случи основополагаща промяна — в това кои сме ние и за какво живеем.
Изхождайки от всичко, което съм изучавал, от всички религии по целия свят, такава промяна може да се случи само в сърцето на човека. Вътре в сърцето има свещено пространство, чието съществуване се е пазило в тайна. В миналото за него практически нищо не е било написано. Това знание се е предавало само устно, от човек на човек или от група на група. Сега е дошло времето, когато учителите по целия свят започват да осъзнават, че сърцето на човека представлява ключът. Вътре в сърцето се намира тайно свещено пространство. Ако духът на човека напусне главата, излезе от епифизата, от мозъка и черепа и се премести в сърцето, то всичко се променя, променят се всички потенциални възможности. И тогава това, което се случва във външния свят, не е толкова сложно да бъде поправено. На нас просто ни е нужно да се съединим в сърцата си и да започнем да създаваме в своите мечти нов свят, където изходът от трудни обстоятелства вече е проявен или където проблемите намират решение в заобикалящия ни свят. Кой знае как ще стане това, всичко е в Божиите ръце. Ние не трябва да се притесняваме за това — ние трябва да живеем в сърцето си и тогава всичко ще се подреди хармонично. Разбира се много неща ще продължават да се променят. Но решението е в тази област.
Различни култури по света, културите на аборигените, такива като мáори в Австралия, в Нова Зеландия, зулу в Африка, коги в Централна Америка, кахуна на Хаваите или американските индианци — помнят за това. В тях са се съхранили някакви фрагменти, но те помнят, че ако живеем в сърцето, ние сме едно, единно същество и сме способни да решаваме проблемите. Когато ние сме центрирани в ума, съществува само двойнственост, добро и зло, светлина и мрак и ние не можем да излезем от това, защото за всичко правим преценки, всичко преценяваме. Сърцето не преценява — то просто знае, то знае кой път е верният. Днес съм тук само затова, за да вдъхновя хората да потърсят този изход. Основавайки се не само на това, което искам да кажа, но и на това, което искат да кажат много хора по света и особено аборигените, защото на аборигените се е удавало да запазят своя свят в продължение на милиони години и те са правили това, съсредоточавайки своето съществуване в сърцето. А сега всичко се руши. Не е възможно да се намери изход с помощта на ума. На нас никога няма да ни се удаде да направим това с помощта на ума.
Институтът по математика на сърцето и Станфордският университет провеждат задълбочени изследвания на сърцето. Учените казват, че когато човек влиза в сърцето, за да усети любов, той не може да попадне в особеното пространство вътре в сърцето, защото съществуват два вида любов. Съществуват две сърдечни чакри: едната се намира точно над гръдната кост, а другата — на 7,23 см над първата. Тази, която е по-високо, е свързана с дясната половина на мозъка и именно в нея ние изпитваме човешката любов. А в човешката любов има противоположности, така както и в мозъка. Така, обичайки някого, ние можем да изпитваме много дълбока любов към този човек, но ако в определен момент каже нещо, което не ни харесва, ние можем мигновено да го намразим. Ние моментално се хвърляме в другата крайност и изпитваме понякога такъв гняв, че едва понасяме този човек. А след това, след две минути, отново изпитваме любов. Тази любов, която излиза от дясното полукълбо, от горната сърдечна чакра — това е нашето емоционално тяло, пребиваващо в двойнственост. Именно от него са всички тези беди. Когато влизаме в сърцето, там няма двойнственост, сърцето не познава другата страна на медала, то познава само безусловната любов. Любов, излизаща именно от това пространство, е способна да реши нашите проблеми.
Влизайки в пространството вътре в сърцето и намирайки тази любов, ние ще установим, че в това пространство всички сърца на всички хора – а всъщност и на Целия Живот Навсякъде – съвпадат. Там ние ще видим какви всъщност са нашите събратя и от какво се нуждаят. Ние ще знаем точно какво да правим – без конфликт. Ние ще знаем точно как да действаме, за да решим проблемите на всяко живо същество. Нашият ум винаги ще преценява. Ние винаги ще наричаме това любов, но това е псевдолюбов, която има тъмна страна. Безусловната любов — това е вибрация, която е самото Живо Творение. И ако я намерим, ние ще преминем през всички изпитания.
Джейд Ваху: А как да я намерим, Друнвало?
Друнвало: Аз търся начини как да бъде направено това. Чувствам, че съм намерил и продължавам да изследвам. Не искам с пълна увереност да твърдя, че съм намерил това, което търся, но мисля, че това е така. Не съм заимствал много от световните религии – този път ми го показаха аборигените. В своята книга предавам практически всичко, което ми е известно към настоящия момент за това как да влезем в пространството на сърцето. По този път вече съм превел примерно около 4 хиляди души и примерно на половината от тях им се е удало да влязат в това пространство. Ако имаме сърдечна, емоционална травма, ако сме изпитали болка, преживели развод или сме се сблъскали с хора, които дълбоко са ни наранили, то за нас е сложно да преодолеем това и да влезем в пространството на сърцето. Затова нерядко е необходимо емоционално изцеление, за да влезем пълноценно в пространството на сърцето и да бъдем в състояние да живеем с него, да дишаме с него, да го въплътим в действителността.
Активен
wowneo
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #2 -: Октомври 14, 2010, 13:30:08 »

Диана: Т.е., в някакъв смисъл, това е различно възприятие.
Друнвало: Това е съвършено различен поглед върху света. Не виждате добро и лошо, не виждате нещо неправилно. Всъщност в сърцето всичко изглежда абсолютно съвършено, цялостно и завършено. Това ни води към това, което се нарича космическа ДНК. Действайки от пространството на сърцето е невъзможно да се направи грешка. Всичко е съвершено. В него вие по-скоро сте свидетел, наблюдавате, обичате и знаете какво ще се получи в крайна сметка.
Джейд Ваху: Получава се, че вътрешната работа, в която ние сме така дълбоко въвлечени, сама по себе си не представлява духовен път — тя е важна за това да ни заведе до онова място, откъдето започва духовният път в сърцето на сърцата.
Друнвало: Да, именно такова е моето разбиране: мнозинството духовни пътеки са свързани с външна дейност или се занимават с вътрешна духовна работа, която ви извежда към точката, където вие, Целият Живот Навсякъде и Бог сте единни и тази точка е тясно свързана със сърцето — аз дълбоко вярвам в това.
Тибетските будисти също знаят за пространството на сърцето, но за да влезе човек в това пространство по тяхната методика са нужни 13 живота. Но в сегашната ситуация на нас ни е необходимо да намерим начин да направим това сега — не в следващия живот, а сега. Когите много ясно разбират това. Те прекрасно разбират какво се случва. Но начинът, по който те въвеждат човека в пространството на сърцето, е невъзможно да бъде приложен в условията на западния свят. Когите ми препоръчаха да действам по следния начин: да отида в абсолютно тъмно място, където няма светлина и да стоя там без сън, храна и пиене в течение на девет дни и девет нощи. Те казаха, че в резултат на това човек задължително ще се окаже в пространството на сърцето. Но не са чак толкова много хората, които могат да осъществят това! За нас би било сложно да издържим и първия ден. Тази дисциплина е изработвана от тях много дълго време. Въпреки това на мен ми се наложи да търся други способи.
В това ми помагат Институтът по математика на сърцето и Станфордският университет, които са открили, че около сърцето съществува поле във формата на пръстен. Работата е в това, че сърцето притежава енергийно поле, което се поражда от пространството на сърцето и свещенното пространство вътре в сърцето — както ние предполагаме. Това пръстеновидно поле е най-голямото електромагнитно поле около цялото тяло, то е по-голямо от полето, излъчвано от мозъка — удивителен факт за много учени. Полето с диаметър от 2,5 до 3 метра (8—10 фута) има формата на пръстен (т.е. прилича на поничка). Вътре в него се намира още един пръстен с по-малък размер, който представлява ключът към пространството на сърцето. Работата е в това, че влизайки в сърцето вие намирате там пространство — за всички хора то е различно. Вътре в това пространство се намира по-малко пространство – то е тайната на тайните и съдържа в себе си всичко. Едно от изследованията на Станфордския университет е показало, че това енергийно поле представлява въртящ се вихър, влизащ направо в свещеното пространство на сърцето и пораждан от него. Аз установих, че след определена тренировка може да се използва този вихър и че той въвежда човека в пространството на сърцето. След това, преди около година, в Германия ние открихме друг начин, много прост. И тъй като е толкова лесен, много хора не могат да се възползват от него. Първият начин – мъжкият, той е свързан с определена форма и може точно да се опише на друг човек какво трябва да се прави. Вторият път — женският, при него няма форма: вие просто се премествате, използвайки своята интуиция и при това движение позволявате на своята интуиция да ви въведе в свещеното пространство на сърцето. За някои хора е подходящ този начин.
Аз съм сигурен, че съществуват и други начини. Неотдавна излязоха книгите на Глинда Грин по тази тема. Тя предлага да влизаме в пространството на сърцето по друг начин. Сега по целия свят се появяват хора, които говорят за това. Това е някакъв феномен — аз мисля, че самата Майка Земя се стреми да пробуди нашата памет. Хора по цял свят откриват начини за влизане в пространството на сърцето. Не знам, но мисля, че начинът не е един.
Джейд Ваху: Друнвало, когато говориш за Земята, ето какво ми идва наум. Земята има собствено магнитно поле, имащо формата на пръстен. Ние, хората на Земята, говорим за сърцето на Майката Земя. То самото е пулсиращо поле на съзнанието дълбоко вътре в земното ядро. Възможно е то да се съотнася с човешкото сърце на сърцата.
Друнвало: Ние сме изучавали свещените геометрически полета около тялото на човека във връзка с Мер Ка Ба. Работата е в това, че съществуват редица електромагнитни полета, простиращи се в пространството около човека на 17 —18 метра (55—60 фута). За тези полета ставаше дума в моите първи две книги «Древната тайна на Цветето на Живота». Тези полета притежават конкретни, ясни характеристики, те са разположени около тялото по определен начин и имат форма на тетраедри (четиристенници), кубове, октаедри (осмостенници), икосаедри (двадесетстенници). И тези енергийни структури са идентични на структурите, които се намират около самата Земя, с тази разлика, че размерите на Земята са много по-големи. Мисля, че Земята, като нас, има сърце и вътре в пространството на сърцето на Земята, което древните египтяни са наричали Залите на Аменти, точно така, както във нас, има особено пространство. В Залите на Аменти се намира Пламъкът на Живота, от който е произлязъл индивидуалният пламък на живота на всеки от нас. Да, Земята, като нас, притежава особено пространство.
Намирайки пространството вътре в своето сърце, ние се съединяваме не само със Земята, но и със Слънцето, и с другите планети, с Галактиката, около която съществуват такива структури — с Целия Живот Навсякъде. И в каквото и направление да се движите: нагоре, в макрокосмоса, или надолу, в микрокосмоса, — вие ще намерите такива структури около атомите и даже около електроните — около всичко, около цялата материя. Животът притежава дълбока взаимовръзка и именно пробуждането на паметта за тази взаимовръзка на Целия Живот представлява понастоящем нашето духовно пътешествие. Независимо от това по какъв духовен или религиозен път вървим, всички ние идваме до това да си спомним, че съществува само един Дух, само един Бог, само един Живот. Ние просто сме забравили за това.
Диана: Нека се върнем към началото на нашия разговор и към ситуацията в света понастоящем. Знам, че много хора изпитват страх във връзка със случващото се. И у тези, които притежават «знание» — духовно знание, — ако сме честни, това също предизвиква определена тревога. Безпокойството за оживяването, безусловно, е присъщо на човешката природа.
Друнвало: Да, тук е необходимо да се проявява безпокойство и загриженост.
Диана: Ако си представим, че на едната страна на везните е настоящата ситуация в света, третото измерение, това, което става в света сега. А на другата страна на везните – влизането в пространството на сърцето. Да допуснем , че повечето хора успеят да влязат в пространството на сърцето. Обрисувай картината, как би могъл да протече преходът в този случай.
Друнвало: Това е интересен въпрос, прекарал съм много време, размишлявайки върху него. И ето до какво заключение стигнах: когато сме фокусирани в ума, и нашият дух е в главата, когато духът твори от ума, съществува определен проблем, за който той не знае. Грег Брейден е написал книгата «Эфектът на Исая». В основата й са свитъци, намерени близо до свитъците на Мъртво море и разказващи за това как се творят чудеса. За да стане чудо, в човешкия дух трябва да бъдат задействани определени аспекти. Тяло, разум и сърце, или емоционалното тяло (всъщност, там се е разказваше именно за него), трябва да са активни едновременно, за да стане чудо. Но в същото време всичко това излиза от разума. А когато и каквото и да е създавал разумът, — например, ако той се моли за Мир, ако милиони хора се молят за Мир по целия свят, но се молят от ума, — то, тъй като се използва инструмент, двойнствен по своята природа, възниква двойнствена система. Затова ако хората се молят за Мир по целия свят, то накрая в света ще има и Мир, и война — такова е свойството на творението с помощта на ума. Ако творите от сърцето, това не се случва, защото сърцето твори по-различно. Разумът твори с помощта на мисълта и логиката. И ако става някакво изменение, ако А се превръща в Б, то може да се построи логическа верига как става това. Сърцето е съвсем различно. Сърцето твори не посредством мисълта и логиката, то твори с помощта на мечтата, на емоционалните усещания, на чувствата и на самото свое съществувание. Това е процес на създаване на мечта и в него не се използва логика. Затова, когато влизайки в сърцето, ние всички започнем да творим, ние можем да видим във външния свят неща, които не се вписват в рамките на логиката. Светът просто се променя. Как става това? Не мога да ви кажа. Океанът просто се е изчистил. Или небето се е изчистило. Защо? Никой не знае. Просто така се е случило.
И аз вярвам, че именно на това ниво ще успеем да излезем и ние ще започнем да живеем, действайки от своето сърце, а не от ума. Но ти попита как именно ще стане това — Не знам! Защото всичко зависи от нашата всеобща мечта, как ще поискаме да направим това, или както това е замислено от Бог. Аз не мога да кажа какво именно ще стане. Аз знам само, че ако цялото човечество влезе в свещеното пространство на сърцето, ще се установи хармония в света и всички наши проблеми ще изчезнат. Но как ще стане това, не мога да кажа.
Диана: Може би, ако произнесем молитва за самите себе си, която би ни съединила в единно световно общество. Вътре в мен се ражда молитва с такива думи: «Да се съединят всички същества в този единен жизнен поток, в който пребиваваме всички ние». Т.е. всички ние искаме да живеем, всички искаме да бъдем щастливи, всички искаме да обичаме.
Активен
wowneo
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #3 -: Октомври 14, 2010, 13:30:46 »

Друнвало: Има още един момент, който е свързан с това, за което говориш. За това време се говори в Библията, и там е казано, че децата ще ни покажат пътя, че именно децата първи ще започнат да живеят по такъв начин. Те ще намерят пътя към това, което с християнски термини се нарича Свещеното Сърце на Исус (а това не е нищо друго, а Свещеното Пространство на Сърцето). Именно това откриваме ние, когато започнем да изучаваме децата. По целия свят: в Китай, Мексико, Русия, България — има деца, способни да правят това, което са правили Исус, Буда, Лао Цзъ и Мохамед. Записани са стотици такива случаи. Виждайки това, което правят децата, учените не могат да обяснят по какъв начин се получава това. Така е било с петте хиляди китайски деца, чиито способности са изследвали китайските учени. Шестгодишно дете се приближава до масата, в чийто далечен край има запечатан флакон с таблетки. Детето няма възможност да докосне флакона, само с поглед то изважда таблетки от него. Стъклото не се чупи, но таблетките се оказват на масата. А след това детето точно по същия начин повдигало монета и я слагало в запечатания флакон, който при това запазва целостта си. Виждайки веднъж това, учените са поискали да изяснят как се получава това. И впоследствие били открити още пет хиляди деца, способни да правят същото.
Умът не е в състояние да обясни как действа сърцето. Но това е реално явление, най-удивителното от всичко, което сега се случва в света. И ние снимаме сега голям документален филм за това. Мисля, че когато излезе, той не само ще вдъхнови хората, но и ще покаже, че е истина, че тези деца са способни да правят всичко, за което мечтаят. Каквото и да си помислят – то се случва. Всъщност, Исус е правил същото: ходил е по вода и е извършвал най-различни чудеса. Така и децата. В Китай е имало две деца, които са можели да преминават през стени. Опитайте се да го обясните! Но те ги правят тези неща! За това бе писано в списание «Nature» — едно от основните научни списания в света. Т.е. учените са признали, что това се е случило, но не могат логически обяснят, как е възможно това, защото то става на друго ниво на творението.
По мое мнение и по мнението на много други изследователи, с които поддържам връзка, възможно е съвсем скоро тези деца да се обединят, да се съединят чрез своето пространство на сърцето. Та те правят именно това: влизат в пространството на сърцето, в мъничкото място вътре в него и пребивавайки там, те знаят всичко. Те могат да ви разкажат всичко за вас, да ви дадат всякаква информация и са способни да създават във външния свят всичко, за което си мечтаят. Но ако всички те се съединят, то… — само си представете! — това ще бъде действително раждането на новото човечество. И ако ние тръгнем след тях, те ще ни покажат пътя как да влезем в сърцето и как човечеството да бъде единен Жив Дух. В този момент всички проблеми ще изчезнат.
Ние сме правили всичко с помощта на ума, цялата наука и технология е родена от ума. В пространството на сърцето има един много интересен аспект, който беше шокиращ за мен. Когато влязох в пространството на сърцето, минаха няколко години, преди вътре в него да се открие проход, изход и там бяха всички звезди, планети — точно такива, каквито са ми известни на мен. И разбрах, че този външен свят на ума се намира също така и в сърцето. И именно оттам се е появил той — вече знам това. Веднъж четох древно писание, където ставаше дума за същото: влизайки в сърцето, хората са намирали звездите, планетите, Слънцето и Луната. По такъв начин външният свят, който ние се стремим да разширим с помощта на ракети, космически кораби и технологии, е достъпен за всеки човек на Земята във всеки момент: той се намира вътре в сърцето. И там във всеки момент е възможно всичко, което може да си представи сърцето. Не са нужни никакви космически кораби, в които ние бихме могли да седнем и да пътешестваме, не е нужно да чакаме те да се появят – можем да пътешестваме веднага.
Това е древно знание, което притежава всеки човек. Всеки е способен да влезе в това пространство и той има всичко, което му е нужно. Това не е изключителна способност или знание на учителите, гуру и така нататък. Всеки човек може да го направи. Необходимо е само да вземе решение и да се устреми в тази посока — и човек ще намери това пространство, аз съм убеден в това. Когато всички хора започнат да го намират и да се съединяват в своите сърца, ние ще разберем, че в живота съществува нещо много по-невероятно от всичко, което сме си представяли.
Диана: И тогава, с това осъзнаване е напълно възможно да се случат коренни промени в света, било то войните или околната среда.
Друнвало: Задължително! Ще изчезнат проблемите на околната среда, ще изчезнат войните, ще започнем да се изцеляваме и гледайки в очите всеки човек ще виждаме, че Бог, Създателят на Целия Живот Навсякъде, пребивава в този човек, защото ще познаваме този човек чрез нашето сърце. Аз успях да вляза в пространството на сърцето с друг човек и реално да си разменим телата, да вървя в света на третото измерение по Земята в тялото на друг човек, в същото време, когато той беше в моето тяло. В този фиксиран, кристализирал свят, в който ние, по наше мнение, живеем, ни чака приятна изненада.
Диана: Това би била забележителна перспектива въпреки разпространяваната сега пропаганда.
Друнвало: Ситуацията ще се влошава; знам, че ще става все по-лошо и по-лошо. Моите вътрешни водачи са ми казвали, че ще бъде толкова зле, че хората ще престанат да вярват във възможността да се намери решение на проблемите, ще изглежда, че това е краят. И в последния миг ще стане промяната: ние ще разберем природата на сърцето, ще влезем в него — и ще се прояви възхитетелен, невероятен нов свят, нов живот.
Джейд Ваху: Хората, вървящи по духовния път, знаят или, в краен случай, са готови да приемат реалното проявление на възможностите, за които ти говориш. Но хората, дълбоко потопени в съществуващите традиции, световните политически лидери, извън всякакво съмнение, също така са длъжни да знаят за тези проявени в децата способности на човека, за които ние говорихме. Как, според теб, те ще приложат това знание в своите действия при създалата се ситуация?
Друнвало: В настоящия момент нашето правителство и корпорациите не прилагат особено това знание. Нашата администрация използва старите методи: «ако те не направят това, което аз казах, ще отидем и ще ги набием, ще обявим война». Когато корпорациите започнат да осъзнават ставащото, това ще се отрази и на тяхната работа. Те ще работят внимателно, преди да направят каквато и да е крачка, те действително ще мислят за всичко живо и ще изследват най-задълбочено дали техните действия няма да причинят вреда, — именно такъв подход, в края на краищата, ще остане единствено възможният. Защото, когато хората влязат в сърцето, те просто няма да поддържат корпорации и предприятия с други принципи на работа. И вече стават някои изменения в тази посока. Екологичното съзнание постепенно става необходимост за корпорациите — финансова необходимост. Но това явление още не е достигнало до такъв мащаб, че предишното отношение да бъде напълно изкоренено в света. Т.е. нашите корпорации използват детски труд, те ще правят всичко, за да може доларът и фондовият пазар да продължат да съществуват в предишния им вид. Разбирането на света от перспективата на сърцето трябва да влезе не само в семейния живот, но и абсолютно във всички сфери на живота. Как ще стане това? Сега това изглежда невъзможно. Особено в днешната ситуация, когато мракът в много отношения се сгъстява.
Диана: Мен много ме интересува новият филм, «След утрешния ден», който ще се появи на екран този уикенд. Понякога се създава такова впечатление, че човечеството (даже ако гледаме не в световен мащаб, а на ниво групи и семейство) действа по една схема: хората винаги чакат, докато възникне необходимост да се действа. Много филми-катастрофи си приличат с посланието, което носят, а то е: ако стане катастрофа, която ще окаже въздействие върху цялата Земя (например, падане на астероид, космическа болест или друго подобно бедствие), тогава — и само тогава — се обединяват нации, корпорации, различни народи. Те се обединяват за една обща цел и тази цел, очевидно, е оживяването. За мен това е много интересен момент.
Друнвало: А когато опасността премине, те, възможно е, ще се върнат към предишния начин на живот, ако същността на човешката природа остане разумът, както е сега. Защото у всички нас има его, ние сме отделени от духа (макар в действителност да не е така, но така ни се струва). И бидейки отделени, ни винаги мислим за себе си. Всеки политически или финансов орган също така мисли само за себе си. Често ли можем да се сблъскаме с такива случаи, когато един финансов институт да се обърне към друг с предложение: ето технология, която ще ви бъде полезна и вие ще може да спестите средства, като я приложите в целия свят? Така никой не постъпва, защото навсякъде властва разумът. Но аз вярвам, че, в края на краищата, ние ще излезем отвъд пределите на настройката съобразно ума и ще преминем към настройка съобразно сърцето. Всичко това ще остане в миналото и ще тръгнем напред.
Необходимо е човек отначало да разбере тази концепция и след това да приеме вътрешно решение да си изясни дали тя е вярна или не. Ако е вярна,то вие ще се убедите в нейната истинност. Ако е лъжлива, вие също ще знаете това. На нас ни е необходимо да намерим решение на всички тези въпроси, защото, вярваме ли в това или не, ние се намираме в опасност. Това, което става в Атлантическия океан, ще разруши съществуващите модели на времето, и тогава водата и храната ще станат немаловажни ресурси. Доколкото знам, в основата на филма «След утрешния ден» (макар да не съм го гледал) лежи знанието за това, че Гълфстрийм ще спре и във филма са показани последствията от това.
Джейд Ваху: Той е заснет по книгата на Уитли Стрибер и Арт Бел.
Друнвало: Да, но той същевременно се базира на научни данни, на това, което всъщност се случва.
Джейд Ваху: Да, книгата е написана на тази база.
Друнвало, да допуснем, че съществуват три крачки, които слушателите биха могли да предприемат в своя живот веднага. Какво би могло да ги доведе до влизане в пространството на сърцето?
Друнвало: За мен първата крачка е осъзнаването на това, че вътрешният и външният свят са взаимно свързани. Това, което става в нашите семейства, и с хората около нас, с нашите приятели, в службата и т.н — вътрешно всичко това е неразривно взаимосвързано. Невъзможно е да се направи нещо тайно. Трябва да се знае, че целият свят е едно цяло. Как да видим и дълбоко да осъзнаем това? С помощта на Сакралната Геометрия може да се докаже, че това е именно така, да се получат абсолютни доказателства за единството. Когато доказателствата са получени, лявото и дясното полукълбо започват да се съединяват. А след това може да започне търсене и да бъде намерено Тайното Пространство вътре в сърцето. И аз мисля (защото съм наблюдавал как хиляди хора са влизали в това пространсво), че, когато вие осъзнаете съществуването на пространството вътре в сърцето, когато вие си спомняте за това пространство и започнете да търсите, вие обязателно го намирате.
Озовали се в това пространство, вы започвате да променяте себе си отвътре. След това променяте отношенията с членовете на вашето семейство. Както казва Далай Лама, «отначало семейството», семейството — това е най важното. Вие не се захващате с глобалните аспекти на живота, а започвате със своето най-близко обкръжение, с това, до което можете да се докоснете. Измененията постепенно започват да набират сила като семе, от което се появява стръкче и започва да расте, превръщайки се в дърво. Така и вие позволявате на този процес да нараства, постепенно вървейки по-нататък в света. И след това започвате да виждате как може да се реши един или друг проблем. Ако сте начело на корпорация, вие намирате начин да промените работата й. Вие може да продължите да правите пари, но без щети за Земята и помагайки на хората. Това е бавен процес на растеж, започващ с една клетка и постепенно разширяващ се. Аз не знам други начини да бъде направено това.
Джейд Ваху: Това звучи достатъчно ясно и точно. Благодаря.
Диана: Да, това е забележително. Благодаря ти, че днес беше с нас и сподели своето знание. Слушателите могат да се обърнат към сайтовете drunvalo.net и spiritofmaat.com и да намерят там информация за това, с което се занимава Друнвало.
Активен
Карма
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 24


Живота е сцена и училище за хората!

« Отговор #4 -: Октомври 30, 2011, 10:43:14 »

Да Друнвало Мелхизедек, за мен е един истински високо издигнат земен човек. Но колко са като него?  Хиляди а Човечеството е милиарди...Но благодаря на Бог,че ги има и тези хиляди - защото те ще спасят нашия свят. Препоръчвам ви да прочетете книгата "Змията от Светлина - отвъд 2012 г." на Друнвало. Много поучителна и и стинска книга. Научих и затвърдих много знанията си от нея.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright