Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Адолф Хитлер  (Прочетена 7514 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Октомври 13, 2010, 12:31:37 »

Адолф Хитлер-кой е той?

"Хитлер, вие го познавахте, какво представляваше той?"
 
Този въпрос ми е задаван хиляди пъти от 1945 г. и нищо не е по-трудно за отговор. Приблизително двеста хиляди книги се занимават с Втората световна война и нейната главна фигура - Адолф Хитлер. Но успяла ли е някоя от тях да разкрие истинския Хитлер? "Загадката на Хитлер е извън всички човешки разбирания" писа веднъж левия германски седмичник "Die Zeit".
Салвадор Дали, уникалния артистичен гений, се опита да разгадае тази мистерия в една от своите най-драматични картини. Високопланински пейзаж покрива цялото платно, оставяйки само няколко светещи участъка от морски бряг осеян с деликатно миниатюризирани човешки фигури: последните свидетели на умиращия мир. Огромен телефон, проливащ кървави сълзи, виси от клона на изсъхнало дърво, тук и там висят чадъри и прилепи, чието предзнаменование е едно и също. Както Дали сам казва "Чадърът на Чембърлейн се явява в тази картина в злокобна светлина и това ме порази докато го рисувах като израз на безпределна мъка."
После той споделя "Чувствам тази картина като дълбоко пророческа. Но признавам също, че не съм успял да открия загадката на Хитлер. Той ме привлече като обект на въображението ми и затова защото го приемам като човек, уникално способен да преобръща нещата с главата надолу."
Какъв урок по скромност за крещящи критици, които след 45-та се впуснаха да издават хилядите си "даващи окончателен отговор" книги, повечето надменни, за този човек ,който така развълнува интроспективния Дали, че дори четиридесет години по-късно той се чувства измъчен и несигурен в съществуването на собствената си картина. Отделно от Дали, кой друг някога се е опитвал да представи обективно описание на този изключителен човек, човек когото Дали нарича най-експлозивната личност в човешката история?
 
Като звънеца на Павлов
 
Планините от книги за Хитлер, основани на сляпа омраза и невежество правят много малко, за да опишат или обяснят най-силния човек, който света някога е виждал. Как, мисля си аз, тези хиляди описания на Хитлер напомнят мъжа, който аз познавах? Хитлер стоеше до мен, говореше, слушаше. Стана невъзможно за мен да обяснявам на хора, поддържали фантастични теории в продължение на десетилетия, че това което са чели или чували по телевизията просто не отговаря на истината.
Хората приемат измислица, повтаряна многократно, като реалност. Те никога не са виждали Хитлер, никога не са говорили с него, никога не са чували и дума от неговата уста. Самото име на Хитлер предизвиква в съзнанието им образа на гримасничещ демон, извора на всички човешки отрицателни емоции. Като звънеца на Павлов, споменаването на Хитлер трябва да замести реалността.
 

« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 13:38:44 от rabeno » Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Октомври 13, 2010, 12:32:31 »

Странно привлекателен
 
Хитлер е винаги пред очите ми: като борец за мир през 36-та и като военен през 44-та.Не е възможно да си бил свидетел на живота на толкова изключителен човек без да си белязан от това завинаги. Не минава и ден без Хитлер отново да изгрее в съзнанието ми, не като човек мъртъв отдавна, а като реален човек, който се разхожда в своя кабинет, сяда в стола си, разбутва огъня в своята камина. Първото нещо, което всеки забелязва когато го види са малките мустачки. Безброй пъти е бил съветван да ги обръсне но той винаги отказваше: хората бяха викнали с него такъв, какъвто е. Той не беше висок[1] - не повече от Наполеон или Александър Велики.
Хитлер имаше дълбоки сини очи, които много хора смятаха за омайни, но въпреки това аз не мислех така. Нито пък съм забелязал електрическия ток, който казваха че протича през ръцете му. Много пъти съм се здрависвал с него и никога не съм удрян от това електричество. Неговото лице показваше емоция или безразличие в зависимост от момента. Понякога той беше като безчувствен, не казваше нито дума. После изведнъж се оживяваше и започваше да държи реч на мен самия, сякаш се обръщаше към многохилядна тълпа на берлинското летище Тампелхоф. Тогава той внезапно се преобразяваше. Дори лицето му, обикновено бледо и тъжно, се проясняваше докато говори. В такива моменти, сигурен съм, Хитлер беше странно привлекателен и сякаш притежаваше магическа сила.
 
Изключителна сила
 
Той смекчаваше с чувството си за хумор  всичко, което изглеждаше твърде официално в поведението му. Живописния и образен език, както и острите саркастични фрази той владееше до съвършенство. В един миг той можеше да нарисува картина от думи, която да предизвика усмивка, или да се прояви с неочаквано и подкупващо сравнение. Той можеше да бъде твърд и дори непреклонен в своите решения и въпреки това, почти в същото време, да се покаже изненадващо отстъпчив, чувствителен и добродушен.
След 1945 г. Хитлер беше обвинен във всякакъв вид жестокости, но жестокостта не беше в природата му. Той обичаше децата. Напълно естествено нещо за него беше да спре колата си и да раздели своята храна с млади колоездачи по пътя. Веднъж той даде дъждобрана си на един скитник, който вървеше под дъжда. Дори в полунощ той би прекъснал работата си, за да приготви храна за кучето си Блонди.
Той не ядеше месо, защото това значи смъртта на живо същество. Той отказваше да приеме заек или пъстърва жертвани за осигуряване на неговата храна. Позволяваше си само яйца, защото при снасянето кокошката не е била убита.
Хранителните навици на Хитлер бяха за мен непрестанен извор на удивление. Как може някой с толкова напрегнат график, който участваше в десетки хиляди изтощителни митинги, от които той излизаше плувнал в пот. често губейки от два до четири паунда[2], който спеше само по 3-4 часа на нощ и който, от 1940 до 1945 г. носеше целия свят на раменете си докато управляваше над 380 милиона Европейци: Как? Чудех се аз, може този човек да оцелее физически само с едно варено яйце, няколко домата, две или три палачинки и чиния с юфка. Но той всъщност наддаваше тегло!
Той пиеше само вода. Не пушеше и не толерираше пушенето в свое присъствие. В един или два часа след полунощ той все още говореше, необезпокояван, седнал близо да камината, жизнен, често забавен. Никога не показваше и следа от безпокойство. Слушателите му можеше да бъдат изморени до смърт, но не и Хитлер. Беше описван като грохнал старец. Нищо не беше по-далече от истината. През септември 1944, когато се говореше че той вече е напълно рухнал, аз прекарах една седмица с него. Неговата духовна и физическа сила все още беше изключителна. Единственото, което постигна опита за покушение срещу него на 20-ти юли беше, че го зареди с нова енергия. Той пиеше чая си в своята квартира толкова спокойно, както ако бяхме в малък частен апартамент в канцлерството преди войната, или се наслаждавахме на гледката от сняг и кристално синьо небе през големия панорамен прозорец в Берхтесгарден.
 
Желязна самодисциплина
 
В самия край на живота му, сигурен съм, гърбът му се преви, но неговия ум остана остър като светкавица. Завещанието, което диктуваше с такова удивително спокойствие в навечерието на своята смърт, в три сутринта на 29 април 1945 г., е едно вечно свидетелство. Наполеон при Фонтанеблау не е минал без моменти на паника преди абдикацията си. Хитлер просто тихо се здрависа със своите помощници, закуси като всеки друг ден и отиде към смъртта си сякаш отива на разходка. Кога историята е била свидетел на толкова огромна трагедия докарана до своя край с такава желязна самодисциплина?
Най-забележителната черта от характера на Хитлер беше неговата простота. Дори и най-сложния проблем се проектираше в съзнанието му като няколко основни принципа. Действията му бяха израз на идеи и решения, които всеки би разбрал. Работникът от Есен, усамотения фермер, Рурския индустриалец и университетския професор можеха лесно да проследяват мисълта му. Кристалната яснота на неговата аргументация правеше всичко очевидно.
Поведението му и начина му на живот никога не се промениха, дори когато стана управник на Германия. Той винаги се обличал и е живял пестеливо. В ранния си период в Мюнхен, той не е отделял повече от една марка на ден за храна. В никой етап от своя живот той не е похарчил нещо за себе си. През тринадесетте години прекарани в канцлерството той никога не е носил портфейл и никога не е имал собствени пари.
 
Мозък като компютър
 
Хитлер се беше самообразовал и никога не се е опитвал да скрие този факт. Надутото самодоволство на интелектуалците, техните излъскани идеи пакетирани като електрически батерии го дразнеха понякога. Своето знание  беше постигнал чрез избирателно и непрекъснато учене, и той знаеше много повече от хиляди дипломирани учени.
Не мисля, че някой, някога е чел толкова колкото Хитлер. Той обикновено четеше по една книга всеки ден, като винаги първо прочиташе заключението, за да прецени дали творбата е интересна за него. Той имаше способността да извлича най-важното от всяка книга и да го съхранява в своя подобен на компютър мозък. Чувал съм го да говори за сложни научни книги с безупречна точност, дори в разгара на войната.
Неговото интелектуално любопитство беше безгранично. Беше добре запознат с творчеството на най-разнообразни автори и нищо не беше твърде сложно за него. Имаше дълбоки познания относно Буда, Конфуций и Исус Христос, както и за Лутер, Калвин и Саванарола, за литературните гиганти като Данте, Шилер, Шекспир и Гьоте и аналитични писатели като Ренан и Гобино, Чембърлейн и Сорел.
Той беше се тренирал във философията изучавайки Аристотел и Платон. Можеше да цитира наизуст цели пасажи от Шопенхауер, и дълго време носеше джобно издание на Шопенхауер със себе си. От Ницше  беше научил много за силата на волята.
Неговата жажда за знания беше неутолима. Той прекарваше стотици часове изучавайки работите на Тацит и Момзен, военни стратези като Клаузевиц и строители на империи като Бисмарк. Нищо не можеше да му убегне: световна история или история на цивилизациите, ученията на Библията и Талмуда, Томистическата философия и всички главни трудове на Хомер, Софокъл, Хораций, Овидий, Тит Ливий и Цицерон.
Знанията на Хитлер се разпростираха и върху механиката. Той знаеше как работят машините, той разбираше балистиката на различните оръжия и изумяваше най-добрите учени-медици със познанията си по медицина и биология.
Универсалността на неговото знание може да учуди или да ядоса тези които не са наясно с него, но въпреки това то е исторически факт: Хитлер беше един от най-образованите хора на своето столетие. Много повече от Чърчил, интелектуалната посредственост, или от Пиер Лавал, които в сравнение с него имаха съвсем повърхностни знания по история или от Рузвелт, или Айзенхауер, който така и не стигна по-далеч от детективските романи.
 
Младия архитект
 
Дори  в най-ранните си години Хитлер е различен от другите деца. Той има вътрешна сила и се ръководи от своя дух и своите инстинкти. Той рисува умело още на единадесет годишна възраст. Скиците му, рисувани тогава, показват забележителна твърдост и живост. Неговите платна и акварели, създадени когато той е на петнадесет години, са изпълнени с поезия и чувственост. Една от най-удивителните му ранни творби "Крепостта Утопия" го разкрива като художник с изключително въображение. Артистичната му ориентация приема различни форми. Пише поезия от съвсем млад. Диктува цяла пиеса на сестра си Паула. На шестнадесет годишна възраст, във Виена, той започва писането на опера. Той проектира сценичната постановка, както и всички костюми и разбира се, действащите лица са Вагнерови герои.
Повече от художник, Хитлер е най-вече архитект. Стотици негови работи са забележителни както за архитектурата така и за изобразителното изкуство. Само по памет той може да възпроизведе всеки детайл от купола на църква или сложните завои на кованото желязо. Всъщност неговото отиване във Виена е свързано с осъществяване на мечтата му да стане архитект.
Когато някой види стотиците платна, скици и рисунки, които той създава в периода, разкриващ неговото владеене на триизмерните фигури, удивително е, че изпитващите в Академията за изящни изкуства са го скъсали на два последователни изпита. Германския историк Вернер Мазер, неприятел на Хитлер остро критикува тези изпитващи "Всички негови творби разкриват необикновени архитектурни дарби и знания. Строителя на Третия Райх дава на бившата Академия за изящни изкуства повод да се срамува от себе си."
В своята стая Хитлер винаги поставя стара снимка на майка си. Спомена за неговата майка, която той обича толкова много е с него до последния му ден. Преди да напусне този свят, На 30-ти април 1945 г., той поставя снимка на своята майка пред себе си. Тя има сини очи като неговите и сходно с неговото лице. Нейната майчина интуиция и подсказва, че синът е различен от другите деца. Тя се държи така, сякаш знае съдбата на своя син. На смъртния си одър тя изпитва огромна болка от тази необятна мистерия, с която е обграден синът й.
 
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Октомври 13, 2010, 12:33:00 »

Скромен произход
 
В своите младежки години Хитлер е истински самотник. Неговото най-голямо желание е да се оттегли от света. По душа саможив, той се скита, яде оскъдна храна и прочита книгите на три обществени библиотеки. Той избягва разговорите и има малко приятели.
Почти невъзможно е да си представим друга подобна съдба, в която човек започва с толкова малко а достига такива върхове. Александър Велики е син на цар. Наполеон, от заможно семейство, става генерал на 24.Петнадесет години след Виена, Хитлер все още е никому неизвестен ефрейтор. Хиляди други хора имат хиляди пъти повече възможности да оставят своя отпечатък върху световната история.
Хитлер не е много ангажиран с личния си живот. Във Виена той живее в тесни, неудобни жилища. Но въпреки това наема пиано, което заема половината му стая, и се заема с композирането на своята опера. Той живее от хляб, мляко и зеленчукова супа. Дори няма връхна дреха. Той рине снега от улиците през зимата, носи багаж на гарата, прекарва много седмици в приюти за бездомни. Но никога не спира да рисува или да чете. Въпреки ужасяващата си бедност, Хитлер някак успява да поддържа чист външен вид. Всички хазяи във Виена и Мюнхен го помнят с неговия учтив и приятен характер. Поведението му е безупречно. Неговата стая винаги е абсолютно чиста, оскъдните му лични вещи педантично подредени, а дрехите му спретнато окачени или сгънати. Той сам пере и глади дрехите си, нещо, което в онези дни малко мъже правят. Нуждае се от съвсем малко, за да оцелява и парите, които изкарва от продажбата на картини са достатъчни, за да покрият нуждите му.
 
В търсене на съдба
 
Впечатлен от красотата на църквата на бенедиктинския манастир, където участва в хора, Хитлер за кратко мечтае да стане бенедиктински монах. Интересното е, че по това време всеки път когато е отслужва литургия, той винаги минава под първата свастика, която вижда в живота си: тя е издълбана в каменен герб над главния вход на църквата.
Бащата на Хитлер, митнически служител, се надява, че момчето ще следва неговия път и ще стане държавен чиновник. Неговия възпитател го окуражава да стане монах. Вместо това младия Хитлер отива, или по-скоро избягва във Виена. И там, спрян в своите артистични стремежи от бюрократичната посредственост на академията, и изпада в изолация и дълбок размисъл. Изгубен в огромната столица на Австро-Унгария, той търси своята съдба.
През първите тридесет години от живота на Хитлер, датата 20-ти април 1889 г. не значи нищо за никого. Той е роден на този ден в Браунау, малко градче в долината на Ин. По време на изгнанието си във Виена той често мисли за скромния си дом и особено за своята майка. Когато тя се разболява, той се връща от Виена, за да се грижи за нея. Седмици наред той и помага, върши всекидневната работа и я подкрепя като най-любящия от синовете й. Когато накрая тя умира, в навечерието на Коледа, мъката му е безкрайна. Рухнал от скръб, той я погребва в малкото градско гробище. "Никога не съм виждал човек, толкова смазан от болка" казва лекарят, който по стечение на обстоятелствата е евреин.
 
Силна душа
                                 
Хитлер още не се е фокусирал върху политиката, но без да осъзнава това, тази е дейността към която е най-силно привлечен. В основата си политиката се съчетава с неговото влечение към изкуството. Хората, масите, са тази глина, която скулпторът оформя  в безсмъртна творба. Човешката глина се превръща в прекрасно произведение на изкуството като някоя от мраморните статуи на Майрън, картина на Ханс Макарт или трилогията на пръстена на Вагнер.
Неговата любов към музиката, изобразителното изкуство и архитектурата не го отдалечават от политическия живот и социалните проблеми на Виена. За да преживява той работи като обикновен работник, споделяйки съдбата на всички останали трудещи се. Той е мълчалив зрител, но нищо не убягва от погледа му: нито суетността и егоизма на буржоазията, нито моралната и материална нищета на хората, нито пък хилядите работници, които обикалят широките булеварди на Виена с гняв в сърцата си.
Той също е изненадан от нарастващото присъствие на брадати евреи, носещи кафтани, нещо непознато в Линц. "Как може те да са германци?" се пита той. Чете статистиката: през 1860-та има 69 Еврейски фамилии във Виена, 40 години по-късно те са вече 200 000. Те са навсякъде той наблюдава инвазията им в университетите и медицинските и правните професии, както и превземането на пресата от тях.
Хитлер вижда острите реакции на работниците към този наплив но те не са сами в своето нещастие. Има много изявени личности в Австро-Унгария, които не крият своето възмущение от това, според тях, чуждо нашествие в тяхната страна. Кметът на Виена, християндемократ и талантлив оратор, е слушан с голямо желание от Хитлер.
Хитлер е загрижен също за съдбата на осем милиона австрийски немци отделени от Германия и по този начин лишавани от законното им право на германско гражданство. Той вижда Император Франц Йозеф като злобен и дребнав старец, безпомощен пред проблемите на настоящето и перспективите на бъдещето.
Постепенно младия Хитлер подрежда нещата в мозъка си.
Първо: Австрийците са част от Германия, общата родина.
Второ: Евреите са пришълци вътре в германското общество.
Трето: Патриотизма има смисъл само когато се споделя от всички класи. Обикновените хора, с които Хитлер споделя мъки и унижения, са в същата степен част от народа, както и милионерите от висшето общество.
Четвърто: Класовата война рано или късно осъжда и работниците и работодателите на провал във всяка държава. Никоя страна не може да преживее класова война, само сътрудничеството между дете класи може да донесе полза за държавата. Работниците трябва да бъдат уважавани и да живеят с чест и достойнство. Творческата способност никога не трябва да бъде задушавана.
Когато Хитлер заявява, че е формирал своята политическа и социална доктрина във Виена, той казва истината. Десет години по-късно това, което той предрича във Виена, се сбъдва.
Така Хитлер е принуден да живее няколко години в многолюдния град Виена като истински изгнаник, все още наблюдавайки всичко около себе си. Силата му идва от самия него. Той не разчита на някой друг да мисли заради него. Изключителните хора винаги се чувстват самотни сред необятната човешка маса. Хитлер вижда уединението си като чудесна възможност да размишлява и да не бъде потопен в безбрежното море на глупостта. За да не се изгуби в безплодната пустиня, силната душа търси убежище в самата себе си. Хитлер е именно такава душа.
 
Словото
 
Словото е стихията на Хитлер.
Целият му артистичен талант се насочва към изкуството на общуването и красноречието. Хитлер никога не би помислил за публична изява без силата на словото. Той омагьосва и бива омагьосван от него. Той намира тотално удовлетворение когато магията на неговите думи изпълва сърцата и умовете на масите, с които той общува.
Той се чувства прероден всеки път когато предава с тайнствена красота знанието, което е натрупал през живота си.
Красноречието му ще остане много дълго време поле за изследване за психоаналитиците. Силата на Хитлеровото слово е ключа. Без него никога нямаше да съществува ерата на Хитлер.
 
Трансцедентална вяра
 
Вярваше ли Хитлер в Бог? Той вярваше дълбоко. Наричаше Господ Всевишния, господар на всичко знайно и незнайно.
Пропагандистите представят Хитлер като атеист. Не беше такъв. Той презираше лицемерното и материалистично настроено духовенство, но не беше единствения. Вярваше в нуждата от стандарти и теологични догми, без които, повтаряше често той, великата институция на християнската църква би се разпаднала. Тези догми се сблъскваха с неговата интелигентност, но той също разбираше че е трудно за човешкия разум да обхване проблемите на сътворението, неговата безпределна сложност и смайваща красота. Той признаваше, че всяко човешко същество има духовни потребности.
Песента на славея, цветовете и шарките на някое цвете за дълго го връщаха към основните проблеми на сътворението. Никой на света не ми е говорил толкова разпалено за съществуването на Бога. Той мислеше така не защото беше възпитан като християнин, а защото аналитичния му ум го беше довел до идеята за Бога.
Вярата на Хитлер надхвърляше всички определения и обстоятелства. За него Господ беше основата на всичко, повелител на всичко съществуващо, на неговата Съдба и тази на всички останали.
Леон Дегрел
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Октомври 13, 2010, 12:58:39 »

Западът крие истината за победата над Хитлер
Като отбелязваме Деня на Европа - 9 май, трябва да кажем, че през последните няколко години, в британските и американските исторически изследвания на Втората световна война излизат на повърхността нови тенденции, заслужаващи също отбелязване. Доскоро, учените в САЩ и Великобритания се съсредоточаваха предимно върху събитията, свързани със Западния фронт (битката при Ел Аламейн, Нормандското нахлуване, офанзивата в Ардените и пр.). Това преувеличение на важността на операциите, проведени от Западните съюзници, имаше някакъв смисъл - въпросният подход създаваше сред масовата публика лъжливото впечатление, че Германия е била победена от САЩ и Великобритания (установени са и някои случаи, при които ученици в тези две държави дори смятали, че Русия е била съюзник на германците през войната).
Тази интерпретация на историята се е превърнала в канонична на Запад още от самото начало на Студената война, сиреч от времето, когато, придържайки се към т. нар. "класов подход", Уинстън Чърчил омаловажава ключовия принос на Червената армия за победата над нацистка Германия в своите мемоари.
По-късно, западната историческа мисъл беше до голяма степен повлияна и от писанията на бивши нацистки офицери, които бяха наети да проучват и обработват военните архиви на националсоциалистите, както и от множеството спомени, оставени от генерали от Вермахта. Като правило, авторите от този тип бяха склонни да оправдават както себе си, така и германската армия за всичко станало тогава, представяйки го като някакъв чист професионализъм, изцяло отделно от Хитлер или от каквато и да било идеология. Спомените на хитлеристките военначалници също така отразяваха до голяма степен тяхната кастова арогантност и накърнена гордост, с което допълнително беше изкривявана картината на недалечното минало. От друга страна, мемоарите на съветските военни и политически ръководители обичайно не можеха да послужат като научен или идеологически "противовес", който да съперничи на потока от литература, написана от бившите хитлеристи. Военновременните спомени, публикувани в СССР, бяха обект на толкова свирепа идеологическа цензура, че много често губеха каквато и да било стойност като историческо познание.
Първите опити да бъде оценена по по-реалистичен начин съответната роля на Източния и Западния фронтове бяха направени на Запад почти 30 години след края на Втората световна война. Британският историк Джон Ериксон беше сред първите, тръгнали в тази посока: в своите книги "Пътят към Сталинград" (1975) и "Пътят към Берлин" (1983) той посочва значимостта на действителния принос на Източния фронт за съдбата на нацистка Германия. Следващият бе Дейвид М. Гланц - военният историк от САЩ, който написа няколко книги за войната на руския фронт. През периода 1989-2006 г., той издаде 16 труда, включително "Когато титаните се сблъскаха или как Червената армия спря Хитлер".
Стотици произведения на британски и американски учени се спираха върху различни отделни аспекти от операциите на Източния фронт, като например отношението към военнопленниците, военновременните етнически чистки, ролята на НКВД (тогавашните съветски тайни служби), икономиката и хранителните доставки, и пр. Тези публикации обаче не бяха предназначени за масовата аудитория. Ето защо, в продължение на десетилетия, възприятията на масовия читател във Великобритания и САЩ бяха оформяни предимно от мемоарите на Чърчил и други западни държавници, които представяха Западния фронт като главен театър на бойните действия през войната. Тази традиционна оценка почна да ерозира едва през последните години. В това отношение, книгата на британския историк Норман Дейвис - "Европа във войната от 1939-1945: Нелеката победа" (2006), изигра една твърде специална роля.
Норман Дейвис е популярен автор във Великобритания и САЩ, и съвсем заслужено. Той стана известен след публикацията си "История на Острова" (1999) - пространен и завладяващ трактат върху британското минало. Неговата "История на Европа" (1996) и вече цитираната "Европа във войната..." постигнаха не по-малък успех. В последната си книга, съвсем ясно и с емоционалност, крайно нетипична за британски учен, Дейвис заклеймява патологичния нарцисизъм на американците. Той дори отправя особено остри думи към онези автори от САЩ, които продължават по глупашки начин да убеждават тяхното провинциално селячество, че тъкмо американците спрели настъплението на фашизма и, в крайна сметка, победили Хитлер.

Според Норман Дейвис боят на Източния фронт се водил от между 400 германски и съветски дивизии в продължение на 4 години. Самият фронт се простирал на 1 600 км. Същевременно, боят на Западния фронт включвал най-много 15-20 дивизии. Германската армия претърпяла около 88 процента от загубите си тъкмо на Източния фронт. И тъкмо съветските войници пречупили волята и сринали капацитета на германската армия, за да не може тя да осъществи докрай масираната фронтова офанзива през 1943 г.
Историците би трябвало да запомнят едно име - битката при Курската дъга. Норман Дейвис пише, че ключовата роля на Съветската армия през Втората световна война ще бъде толкова очевидна за бъдещите историци, че те ще отдават единствено дължимото признание на САЩ и Великобритания за осигуряването на наистина жизненоважната поддръжка.

Така или иначе, като обсъжда драматичния принос на Червената армия за триумфа над фашизма, Дейвис пропуща да избегне непроменящото се клише, отнасящо се до "сблъсъка на два вида тоталитаризъм": според него най-зверският режим в историята на Европа бил смазан не от демокрациите, а от друг зверски режим. С други думи, един тиранин бил победен от друг тиранин.
Признавайки решителния принос на Съветския съюз за победата във Втората световна война, Норман Дейвис обаче изцяло пренебрегва факта, че германският нацизъм, който стара Русия - тогава в своето въплъщение като СССР - смаза през 1941-1945 г., бе един крайно агресивен и нечовешки продукт на Западната цивилизация. В същото време, той отчита персоналната роля на Сталин за победата на руснаците. Друг един историк, Джофри Робъртс, също се съгласява с тази гледна точка. В неговата книга "Войните на Сталин: От Световната до Студената война, 1939-1953" той пише, че възкръсването от пепелта след толкова много грешки и отправянето на държавата към най-великата й победа било един несравним триумф, а пък светът на демокрациите е бил спасен от Сталин.
Истината обаче е, че светът беше спасен от руския народ, а не от гения на Сталин. Сам Висарионович признава това през 1945 г., когато вдига тоста си "за съветския народ" по време на приема за командирите от Червената армия в Кремъл. За руснаците тази война ще си остане завинаги и Велика, и Отечествена, както и свещена, понеже за нашия народ тя беше една битка на живот и смърт срещу абсолютното зло - нацизма. Който обаче дойде от запад!
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 13:39:13 от rabeno » Активен
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #4 -: Октомври 13, 2010, 13:02:25 »

  rabeno след като Хитлер е обичал толкова децата,защо е създал Хитлерюнген?
  Защо в последните дни от войната в битката за Берлин е хвърлил и тези деца в месомелачката?
  Има архивни кадри за това и няма как да го отречеш.
  И от написаното от теб е бил абсолютно спокоен!
  А ако ти беше там rabeno,даваш ли си сметка къде щеше да бъдеш хвърлен и пожертван?
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #5 -: Октомври 13, 2010, 13:05:28 »

  Прословутият Холокост

  Кашата с Холокоста

  Кашата е голяма и понеже истерията продължава, все повече хора стигат до впечатлението, че на евреите цял свят им е крив за нещо, което всъщност едва ли въобще се е случило.

  Малко светлина върху Холокоста:

   - Паметната плоча в Освиенцим тихомълком е подменена и сега там вместо четири милиона, фигурира един милион.  На плочата до 1989 г. надписът е "четири милиона".  През 1990 г. плочата е сменена с нова, на който пише "един милион". Ционистите вече се опитват да се измъкнат и да замажат положението. източник на снимките

   

   - "The american hebrew" от 31 октомври 1919 година, стр. 582. Първото, което се набива в очи е многократното повторение на цифрата шест милиона евреи. И за да не остане сянка от съмнение, се пояснява: "шест милиона - в гроба!", "холокост на човешки живот!". "Holocaust" an 6 millionen Juden schon 1919" - надписът /на немски език/ стои под статията. Списанието се издава в САЩ. Авторът е Martin H. Glinn.


  Рекетът "Холокост"

  - Наум Голдман, многогодишен председател на Световния еврейски конгрес, в своята книга “Еврейският парадокс” пише: “Без германските компенсации, изплатени през първите 10 години след основаването на Израел, държавата ни не би могла да развие и половината от съществуващата инфраструктура: целият железопътен парк, всички кораби, всички електростанции, голяма част от промишлеността – всичко това имаше германски произход.” До 1992 г. Германия е изплатила на Израел и на различни еврейски организации /само по официална статистика и без да се смятат безплатните масови доставки на различни стоки/ 85,4 милиарда марки.

  Парите, вечната еврейска цел. После дошли и другите облаги. Световното съчувствие към “пострадалия народ” /то вече е на изчерпване/, преследванията за проповядване на “антисемитизъм” /докато не се замислихме какво значи думата/ …

  http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=10


  Някои моменти


  Ревизионистите (учените оспорващи официалната версия) твърдят, че:

   - Броя на евреите в Европа по време на 2 св. война не намалява, а се увеличава.

  - Цифрата 6 млн. набъбва през времето.

  - Самите еврейски организации говорят за 2 милиона чак до края на 50-те години. После стават 6 млн.

  Газовите камери

  Има нещо, което официалните информации пропускат да ни кажат и ето какво е то:

  По цял свят има газови камери - по затвори и военопленнически лагери. Имало ги е и още през І св. война в Щатите.
  Функцията им е за обезпаразитяване и срещу разпространение на епидемии и заразни болести.

  Газът "Циклон Б"

  е с подобно предназвачение - срещу инсекти и паразити. Дори не е боен отровен газ. Той е по-подходящ за селското стопанство, отколкото за убиване на хора.

  Да се избиват хора с "Циклон Б" е ... трудно. Той може да отрови човек, ако е в големи дози. Но ако се използва в такива смъртоносни дози, камерите трябва да са херметизирани, за да не се изтровят и надзирателите. Камерите за обезпаразитяване в концлагерите не са херметизирани за такива количества газ, твърдят ревизионистите, след проучвания.

  Липсващите следи

  Ако Циклон Б се използва в такива дози, че да трови хора, неизбежно остават наслоения по стените на камерата, които могат да се открият и след години. Ревизионистите са изследвали някои концлагери със съответната апаратура и не са открили такива наслоения по стените на камерите. Изводът им е, че в немските концлагери Циклон Б е бил използван за това, за което се използва по предназначение - за обезпаразитяване на лагерниците.

  С тази функция са и крематориумите - епидемии винаги се появяват при много хора на едно място. За да се овладеят по-бързо труповете трябва да се изгарят.

  Висока смъртност в лагерите е имало, на първо място от епидемии.

  "Циклон Б" днес:
  "Наскоро мой познат ми разказа негово преживяване. Преди години е ходил на лечение в санаториум, някъде в югозападна България, изтръпнал от ужас когато при инхалация прочел на кутията, която монтирали в инхалатора - "Циклон-Б". Притеснен попитал лекаря "Вие ще ни тровите ли?". Отговорили му, че този газ се използва за дезинфекция на дихателните пътища. При последвалия разговор разбрал, че газът, с който уж избивали хора в концлагерите, се използва за повърхностна дезинфекция на дрехите и кожата."

  Коментар от мрежата (Ако той се постави под съмнение, тогава трябва да се поставят под съмнение и всички свидетелства за Холокоста, които започват с думите: "Един очевидец ми каза, че...")

  - Известно е едно цялостно изследване - за Нюрнбергския процес, проведено от Червения кръст.
  Ето историята му:

  За процеса победителите поръчват проучването на германските лагери на Червения кръст, а целта е цифрата на загиналите да се завиши колкото може повече. Комисия на Червения кръст от над стотина членове от различни държави провежда раздледване в лагерите в продължение на няколко месеца.
  Излизат със следните резултати:
  Че всички загинали в лагерите са между 250 и 300 хиляди души. От тях евреи са около две трети.
  Победителите на процеса не остават доволни от резултатите, въпреки неимоверното завишаване на цифрите - и скриват доклада на Червения кръст. Той е публикуван години по късно от историци ревизионисти.

   - Никога в Германия не се е говорило за изтребление на евреите. Винаги, когато се говори за `Окончателно решение` на еврейския въпрос се има предвид ИЗСЕЛВАНЕ на евреите от Европа - включително и в документи и на заседания и в частни изказвания на Хитлер.

  Няма данни за инструкции за масови избивания, но има запазени инструкции от Химлер до комендантите на някои лагери да намалят смъртността на лагерниците и да повишат производителността им.

  Тезата, че има решение за политика за изтребление е просто недоказуема.
  « Последна редакция: Октомври 13, 2010, 13:37:43 от rabeno » Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #6 -: Октомври 13, 2010, 13:15:43 »

  rabeno въобще не питам за Холокоста!
  Отговори ми само на поставения от мен по-горе въпрос и осъзнай за какво ти говоря.
  Дай ми отговор за децата на Германия пожертвани в последните дни в битката за Берлин.
  Пожертвани от твоя любим идол Адолф Хитлер.
  Ако децата са бъдещето на една нация,за какво въобще си е мислел Хитлер с този самоубийствен акт?

  Понякога си мислим че летим,а всъщност падаме rabeno ...
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #7 -: Октомври 13, 2010, 13:25:22 »

  rabeno въобще не питам за Холокоста!
  Отговори ми само на поставения от мен по-горе въпрос и осъзнай за какво ти говоря.
  Дай ми отговор за децата на Германия пожертвани в последните дни в битката за Берлин.
  Пожертвани от твоя любим идол Адолф Хитлер.
  Ако децата са бъдещето на една нация,за какво въобще си е мислел Хитлер с този самоубийствен акт?

  Понякога си мислим че летим,а всъщност падаме rabeno ...


  Еми да,не отричам,че накрая Хитлер просто пропада!Не го отричам,даже го споменавам много често!И Хитлер е грешал,даже много!Сгрешил е,че е нападнал Русия и въобще славянска държава!Сгрешил е!Но пак е нещо добро,защото можем да се поучим от грешките си,да се обединим със Изтока и да се разправим със Запада.Не говоря за военен конфликт,ако Запада не иска да ни чуе,то несъмнено той ще ни направи зли и ще продължи да съсипва Земята.Тогава е нужнен ткаъв конфликт!В името на Бог!
  А какво е Бог?Хармония.А ние нарушаваме тази хармония.Какво е Бог?Морал.Аз не виждам морал!Какво е Бог?Любов.Любовта не е такава,каквто ни я дават по холивудските филми.Ако си чувал за легендата "Тристан и Изолда"-ето това е любов.Живот,страдание,мъка,смърт!
  Всички тези чувства смесени ни дават една илюзия,в кяото ние живеем и я мислим за реалност!
  И се нервирам понеже вие,изучените,мислите,че това,което казвате е напълно праилно и че вашите разбирания за живота са същите като на по-висш свят,или като на Бог!Ох,вие не вярвате в по-висши свеотве и Бог...е щом не вярвате(а на мен ми писна да повтарям:Вярвайте!Вярвайте!),тогава не смейте да ми правите изказвания за света и за любовта!Надявам се ме разбрахте правилно и прочетохте нещо от това,което написах!!!
   Усмивчица Приятен ден!
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #8 -: Октомври 13, 2010, 13:28:32 »

  ИЗ “ИЗМАМАТА ХОЛОКАУСТ” от Юрген Граф

  - При нито една аутопсия на концлагерист не е установено умъртвяване с газ като причина за смъртта.


   - В нито един от основните трудове от литературата върху Холокауста не се намира и една единствена скица от нацистка камера, в нито един от тях не се загатва дори как са функционирали тия ужасни машини за убийство. Ако се прочетат десет, двадесет или сто Холокауст-„тухли”, ако се прочетат дузини или стотици „спомени на преживели”, никъде не се намира техническо описание на газовите камери!

  Диетлиб Фелдерер - швед от австрийски произход (религиозен активист и учител по музика), започва да изучава германските концентрационни лагери, издирвайки сам, в качеството си на „свидетел на Йехова”, съдбата на своите 60 000 уж убити от нацистите единоверци. В продължение на многогодишното си изследване той установява, че нацистите не са убили 60 000 „свидетели на Йехова”, а точно 203. На терена на „лагерите за унищожение” той прави 30 000 фотографии, подлагайки крематориумите и „газовите камери” на подробно изследване. Фелдерер идва до извода, че „газовите камери” никога не са могли да функционират, че „свидетелските показания” за умъртвяване с газ представляват непрекъснат низ от безумия и, че с приписваното на крематориумите работно натоварване те не биха могли да се справят при никакви обстоятелства, дори не и приблизително. Като наказание за своите проучвания, той се отзова зад решетките и бе принудително психиатрично изследван по съветско-комунистически маниер.

  Американските газови камери

  Французинът Роберт Форисон, професор по литература и текстуална критика, тръгва от убеждението, че всяко сериозно изследване върху проблема за газовите камери трябва да започне с изследване на техниката за умъртвяване с газ и на, уж употребявания за масово убийство, инсектицид Циклон-Б - „Исках да науча как в САЩ се извършват екзекуции с газ. Установих, че в почти всички случаи се използва циановодород.”
  Екзекуцията с газ е един твърде комплициран процес. Подготовката за екзекуция, самата тя, както и почистването на камерата на смъртта след нейната употреба, траят много часове. Например в затвора в Балтимор - щата Мериленд, целият „ритуал” обхваща ни повече, ни по-малко 47 етапа, някои от които са твърде сложни.

  Не е чудно, че все повече американски щати се отказват от този абсурдно скъп, сложен и опасен начин за екзекуция и го заместват с друг - смъртоносна инжекция.


  Циклон-Б и германските дезинфекционни камери

  Инсектицидът Циклон-Б се използва и до днес за дезинфекция на силози, кораби и т.н.

    По време на Втората световна война той намира приложение в много концентрационни лагери, а също и в такива, за коитоникой историк не би твърдял, че там са съществували газови камери за екзекуция. Изчислено е, че дрехите на около 25 милиона души са били очистени от въшки с Циклон-Б. Това санитарно мероприятие несъмнено с спасило стотици хиляди от петнистия тиф, между които не малко концлагеристи-евреи.

  Качествата на Циклон-Б правят свидетелските показания за умъртвяване на хора с него абсурдни...

  Природните закони не са ли били в сила между 1941 и 1944 година?

  В Биркенау  на една табела е описано как са извършвани масовите убийства - до 2000 души били наблъскани в „газовата камера” и умъртвяване чрез хвърлян вътре Циклон-Б; след това труповете били прехвърляни в намиращия се над „газовата камера” крематориум и изгаряни.
  Ако природните закони са били в сила също и по време на Втората световна война, а не отменени с цел извършването на Холокауста, то това описание, точно както и показанията на тройката главни свидетели - Хес, Мюлер и Врба, са низ от нелепости. Следват най-абсурдните безмислици.


   - Никой нормален архитект не би построил крематориум, както и газова камера, в същата постройка, в която посредством експлозивен газ се извършва масово убийство. Наистина, експлозивността на Циклон-Б не е особено висока, но само заради латентната опасност от експлозия, която дори би произлязла от обгазените с Циклон-Б трупове, е свидетелство за самоубийствена лудост.

   - Съгласно Хес, специалният взвод влиза в камерите половин час, според Мюлер дори само няколко минути след масовото убийство, нахвърляйки се на труповете, за да им вземат пръстените (Хес), за да им събличат дрехите (Мюлер) и отрежат косите (Врба). Това би било самоубийствена акция от най-чиста проба.

   - „Газовите камери” в Освиенцим разполагат само с една примитивна вентилационна система, така че газовите маски не биха били достатъчни за хората от специалния взвод, още повече, че отровата по труповете на убитите, върху които специалният взвод започва да работи, действа също така смъртоносно, тъй като тя именно прониква и през кожата. При това, специалната команда не е носила противогазови маски; според Хес, те пушели, докато извършвали своето отвратително занимание.
  Те пушели! В средата на експлозивен газ!

   - Крематориум-П и Крематориум-Ш са имали по 15 пещи, останалите по-малко. Кремирането на един труп трае, също както и в повечето използвани днес крематориуми, около час и половина. През 1944 г. кремирането сигурно не е протичало по-бързо. Ако за шест часа в 15-те пещи са били изгорени 60 трупа, то още 1 940 убити лежали в помещението с „душовете” и следващите 2 000 обречени на смърт отдавна чакали нетърпеливо да им се разреши да влязат вътре!

   - Като оставим настрана най-модерните днес използвани крематориуми, работещи 24 часа и които могат да изгорят по един труп на час, според мнението на специалисти по кремация използваните тогава крематориуми са могли да кремират не повече от 5 трупа на ден. Обаче съгласно нашите „историци”, в Биркенау са били убити около един милион души (преди се говореше за три до четири милиона).

  Къде са изгорени останалите трупове?
  Съгласно екстерминисите (защитниците на Холокоста) - в ями! Тази история е още една физическа невъзможност, защото изгаряне в яма е единствено възможно при използването на безкрайно много време и гориво, поради недостатъчния приток на кислород. Преди построяването на крематориуми труповете на жертвите от епидемии биват изгаряни на клада. Измислените от екстерминистите „ями за изгаряне” са просто глупост...

  Измислиците на свидетелите

  Франк Валус

  През 1974г. Симон Визентал (известен преследвач на нацисти) установи, че щатският гражданин от полски произход Франк Валус по време на войната, като слуга на германските палачи, е извършил крещящи до небето позорни престъпления към евреите. Така Валус бе изправен пред съда. Не по-малко от единадесет еврейски свидетели твърдяха под клетва, че Валус по зверски начин убил една старица, една млада жена, няколко деца, както и един инвалид. Валус, пенсиониран фабричен работник, направи 60 000 долара дългове, за да финансира своята защита. Накрая му се отдаде да получи документи от Германия, доказващи, че по време на цялата война въобще не е бил в Полша, а в едно селско имение в Бавария. Така обвинението се срина. Благодарение на Визентал, Валус бе финансово разорен, остана обаче на свобода.

  Иван Демянюк

  Властите на САЩ, нарушавайки почти всички държавно-правни норми (работейки съвместно с КГБ), предадоха американския гражданин от украински произход Иван Демянюк на Израел, където той бе изправен пред съда като „звярът от Треблинка”. Множество дами и господа, положили клетва като свидетели, описваха как „Иван Грозни” е безчинствал.Той собственоръчно убил с отработените газове на бракуван руски танк 800 000 евреи. Той бил рязал ушите на евреите и в газовата камера им ги давал обратно. Със своя щик той рязал парчета месо от тялото им. Той разпарял корема на бременни със сабята си. С меч той отсичал гърдите на еврейки по пътя за газовата камера, разстрелвал, убивал, пробождал, удушавал и биел с камшик евреите до смърт или ги оставял бавно да умрат от глад. Така Демянюк бе осъден на смърт.
  Междувременно израелските съдебни власти признаха, че украинецът, вероятно, въобще не е бил в Треблинка. Сега те обмислят как да го обвинят в масови убийства в лагера Собибор (единственото доказателство е един фалшифициран от КГБ служебен документ от Собибор.
  Както показа направеният в САЩ анализ, хартията на документа съдържа като съставна част един фотохимикал, използуван едва от 60-те години насам). Проблемът е в това, че Демянюк бе идентифициран като „звяра от Треблинка” от кохорти, заклели се свидетели, и така неговият случай убедително показва колко може да се вярва на свидетелски показания при такива процеси. (От 1986 до септември 1993г. Демянюк прекара в затвора, където беше осъден и на смърт. Пуснат на свобода поради недоказаност на неговата идентичност, той се завърна в САЩ).

  Какво още ни разказват „преживелите Холокауста”?

  В „Историята на Ева” Ева Шлос, доведената дъщеря на Ото Франк, разказва как нейната майка се спасила като по чудо от Провидението. Откъсът завършва със следните думи - „През тази нощ часове наред пещите в крематориума горяха и пламъци с оранжев цвят излизаха през комина в черното нощно небе”, (стр.113)
  Подобни пасажи се срещат в безбройни „разкази на преживяли”; високо излитащите пламъци от комина на крематомиума просто принадлежат към Холокауста.
  Дали най-после ще се намери някой, който да обясни веднъж за винаги на преживелите геноцида, че при никакъв крематориум никакви пламъци не излитат от комина!

  Една особено гадна легенда,

  появяваща се при много такива разкази, е тази за изтичащата при изгарянето на трупове и допълнително използвана като гориво човешка мазнина. Да попитаме един специалист по кремация той какво мисли за това!

  Такива примери дават ясно да се разбере как се фабрикуват тези „съобщения на преживяли”. Някой „преживял геноцида” си смуче такива глупости от пръстите и всички други „преживели” повтарят глупостта му.

  Откъс от „фактически съобщения” върху геноцида на евреите:

  Ели Визел върху (измисленото от съветската пропаганда) избиване при Бабий Яр край Киев - „По-късно научих от един свидетел, че земята месеци наред се тресяла и от време на време гейзери от кръв бликали от нея”.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #9 -: Октомври 13, 2010, 13:31:15 »

  За масовите убийства в Освиенцим съобщава Кити Харт в „Но аз живея” - „Бях свидетел на едно убийство, но не убийството на един човек, а на стотици хора, невинни хора, които, най-често неподозиращи, бяха въвеждани в една голяма зала. Отвън, на по-ниската постройка имаше стълба, достигаща до малък отвор. Едно лице с униформа на SS се покачи бързо. Горе той си постави газова маска и ръкавици, отвори с дясната ръка отвора, измъкна една торба от джоба си, припряно изсипа вътре нейното съдържание - един бял прах, след това бързо затвори отвора. Като мълния той бе отново долу, хвърли стълбата на поляната и побягна от там, сякаш бе преследван от зли духове. В същия момент се чу ужасяващ рев, отчаяните виковена задушаващите се хора... След около пет до осем минути всички бяха мъртви”.
  -пълни измислици!!!
  Из радиопредаване "Гласове на американските дисиденти", 12-ти Август, 2000

  Д-р Уилиам Пиърс

  Значението на Холокоста

  Днес ние ще видим какво един евреин има да каже за трика на холокоста. Евреинът се казва Норман Финкелщайн.

  Той е особено загрижен, че мита за холокоста ще бъде развенчан и ще има за резултат неочаквано бурната реакция на не-евреите срещу евреите.
  Той би искал да обезвреди тази работа преди да е избухнала. И така Финкелщайн току що публикува книга за тази цел. Заглавието и е: “Индустрията на Холокоста” и неговите събратя евреи хич не са щастливи заради това. Това е книга динамит.

  Финкелщайн посвещава първите няколко страници от книгата си на факта че, холокоста е еврейски мит измислен повече от 20 години след краят на втората световна война. Този термин не е бил в употреба преди 1967 година.

  След по вече от 20 години от края на втората световна война еврейските лидери решават, че има много да се спечели като се представят евреите за принципни жертви на войната, и така за тази цел, мита за холокоста беше конструиран. Смесвайки факти, обикновено преувеличени или изкривени факти, с много измислици, ловките сътворители на митове от Холивуд и Ню Йорк произведоха мита за холокоста, в който “невинните евреи” са принципните жертви на войната, натиквани с милиони в “газовите камери” от “садистичните нацисти”.

  Финкелщайн обръща внимание че двете определящи догми на холокоста са, първо, твърдението че е уникален, твърдението че холкоста дава на евреите статус на главни жертви на света. Никой друг не е страдал токова много колкото чифутите, и никой друг няма право на толкова много симпатии и компенсации колкото чифутите.

  Втората определяща догма на холокоста беше че, това е било напълно лишен от разум, неоправдан акт от страна на германците и по никакъв начин не е базиран на нещо, което евреите да са направили. С други думи чифутите са били напълно невинни жертви.

  Поразителната роля на евреите в съветския комунизъм, а също така и ролята им в комунистическото движение в Германия преди Хитлер да стане Канцлер през 1933, беше много добре известно в Германия и по света. Зверствата извършени от евреите срещу не-еврейски популации в страните под комунистическа диктатура, изкуственият глад в Украйна когато милиони измряха, масовите разстрели на украински селяни, бяха добре известни.

  Финкелщайн цитира някой от водещите пропагандатори на холокоста.

  Според Ели Виезел, който е един от главните жреци на холокоста, анти-семита се ръководи от “ирационални аргументи” и “ просто се възмущава от факта че евреите съществуват”. Виезел казва: цитирам “в продължение на 2000 години………., ние винаги сме заплашвани……… Защо?. Няма причина.”

  Еврейската романистка Цинтия Озик обяснява анти-семитизма като казва: “света иска да унищожи евреите……света винаги е искал да унищожи евреите”.

  Книгата на Финкелщайн има изключителна стойност защото е много добре документирана. Той показва Виезел като благочестив измамник чийто стандартен лекторски хонорар за това да лъже какво се е случило през втората световна война е 25000 американски долара! Популярноста на Виезел се дължи на способноста му да изглежда сериозен и избликва безсмислици без да му мигне окото, без да се усмихне. Той не говори за реалноста а за свещената неизразима мистерия каквато е холокста, мистерия неподлежаща на разбиране и обяснение.

  Аз трябва да призная че си мислех че евреин не може да бъде притеснен от такъв сорт измама, но очевидно Финкелщайн наистина е притеснен от Виезел.

  Обяснението на Финкелщайн, защо беше измислен холокоста е същото като моето: холокоста дава на евреите защита от критицизъм, каквото и да вършат срещу не-евреите, без значение колко ужасно и отвратително, и им дава основа да искат милостиня от целият останал свят.

  Свещената индустрия на холкоста

  Той подкрепя обяснението си с детайли за начина по който евреите изстискаха милиарди долари от Швейцария и други страни за репарации по холокста. Той пише, цитирам: “през последните години холокст индустрията стана съвършен изнудвачески рекет”.

  Например, Финкелщайн разкрива че, Симон Визентал, известният “ловец на нацисти”, дава под наем името си на Центъра Симон Визентал в Лос Анджелис, за 90 000 американски долара годишно! В интерес на истината това е много добра сделка за Центъра Симон Визентал. Той заграбва милиони долари всяка година от не-евреи с “чувство за вина”, като им напомня че, те не са спасили от Хитлер достатъчно евреи през време на втората световна война!

  Холокоста например, прикрива еврейската организирана престъпност в САЩ (и по целият свят). Правосъдието се страхува да се бори с големите гангстери чифути по същият начин по който се бори на пример срещу италианската мафия. Търговиятя с бели секс-роби процъфтява в Израел и няма политик в САЩ който да се противопостави, защото това е еврейски бизнес!


   
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #10 -: Октомври 13, 2010, 13:36:38 »

  Днес аз ще започна по общо, но после ще преминем към по специфични  доказателства за подкрепа на главните тези. Ще започнем с ролята на евреите в европейското, бяло, арииско или не-еврейско общество, който и да е предпочитаният от вас термин. Моята теза е че, евреите като цяло, винаги са вредни: морално и социално разрушителни, интелектуално разрушителни, но преди всичко действуват като расови унищожитеи. Всяко общество, нациа, народ които дават свобода на евреите да вършат каквото си искат, ще бъдат унищожени от тях. Това е така, защото в природата на евреите е да унищожават всичко което е не-еврйско, и защото евреите имат уникалната способност за разрушаване на обществата на другите народи.

  Ще се върна на тази теза след малко с някои доказателства, но първо трябва да обърнем внимание на проблемите които ни представя в нашата образователна програма. Един проблем е неспособноста на много от нашите хора да обобщават. Те виждат всичко само в индивидуална и персонална насока. Кажете им че, евреите като цяло са деструктивни за нашето общество, и те ще кажат: “Не, това не е вярно, аз познавам някои евреи които не вършат нищо деструктивно. Те само си гледат работата като всички останали”. Те не са способни да възприемат концепциата за евреите като цяло; всичко което те могат да видят са евреите взети по отделно.

  Вториат проблем е другата страна на монетата: много от нашите хора не могат да мислят обективно за ролята на евреите защото те са убедени, че евреите като цяло не са като другите; те са нещо специално и заслужават да бъдат разглеждани по специално; те не са обект на критицизъм като другите народи. Аз не причислявам преди всичко фундаменталните христиани, чиито проповеди са ги научили, че евреите са “избраните от господа”, и поради това те не могат да вършат нищо лошо. Аз говоря за по опитни, лишени от наивност хора, които са научени от средствата за масова информациа и училищата,  че евреите са освободени от критицизъм поради техният уникален статус на жертви. Те са страдали толкова много по време на холокоста, че заслужават специално отношение, и да ги обвиняваме в лоши подбуди или вършене на злодеяния е все едно да ритнеш някого който е вече паднал.

  Ако изключим от внимание най примитивните и суеверни христиани, то това е масовата холокост пропаганда която създава трудности на повечето хора да имат обективно мнение за евреите. И нека да ви кажа, това е планирано да бъде така. Ще говорим повече за това, но първо да привърша с моята обща теза.

  Казах вече че, евреите като цяло са социално, морално, интелектуално и расово деструктивни, и че те имат уникалната способност да бъдат такива. Причината за това е техният уникален начин на съществуване като паразитно малцинство в не-еврейските общества. Понякога тази разпръстнатост на евреите или диаспора като малцинство сред не-еврейските домакини е допълвана с  геогравско концентриране на евреи в Палестина или Вавилон или други еврейски център, но понякога не е така. Паразитен/паразитно е прилагателното което е най подходящото във всеки случай.

  Разбира се има и други паразитни малцинства, но никое от тях не е като евреите. Циганите например съществуват като малцинство в повечето бели страни. Общо взето циганите се разглеждат като неприятна напаст поради склонноста им към кражби и когато те  прекаляват местните хора ги прогонват. Но циганите никога нямат амбициата да завладеят и поемат контрол върху дадена бяла нация и я изсмучат до сухо. Те никога не се опитват да разрушат и погубят обществото на домакините си.  Те никога не се опитват да подчинят училищата или вестниците и така да упражняват пропаганда върху местните хора. Като правило те живеят помежду си, поддържат собствената си идентичност, и исползуват домакините си до толкова че да е преживеят без да причиняват остра ответна рекция.
  (Автора живее в северна америка и не е запознат с това че, циганите в България отдавна прекаляват с търпението на хората. Това е за пояснение към българският читател).
  « Последна редакция: Октомври 13, 2010, 14:01:18 от rabeno » Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #11 -: Октомври 13, 2010, 14:01:48 »

  Евреите от друга страна, винаги имат за цел поемането на властта. Те не искат трохите от не-еврейското общество, те искат всичко!. Не-еврейското общество се съпротивлява разбира се, и ето защо евреите са били много пъти масово изгонвани от всички нации в Европа през последните 1000 години. (Де да беше така!. Автора не е запознат с труда на Варшавски, “Какво са направили евреите за България”). Еврейскиаят метод на преодоляване на устойчивоста на нациите които те искат да звладеят е корупцията. Един аспект на това е рушветчийството. Ако имате достатъчно пари то е възможно да купите привилегии от ръководителите на нацията. Това свърши работа когато европейските нации се управляваха от крале, и върши работа дори по добре когато обществото се управлява от “демократично” избрани политици. Но ако искате наистина да изсмучете една нация, вие трябва да отидете по далеч от рушветчийството. Трябва да разрушите националната солидарност. Все пак нацията е като едно голямо семейство, макар и много далечно всички са свързани по рождение.

  Вие сте или в семейството,член на нацията, или сте чужденец не свързан със семейството. Това е съществена разлика. Така че ако искате да подчините една нация вие трябва да накарате членовете на семейството, гражданите на нацията, да забравят своята идентичност и традиции!. Вие трябва духовно и морално а също и политически да корумпирате нацията. Трябва да заличите разликата между члена на обществото и чужденеца така че чужденеца да не се счита повече за такъв. Тогава съпротивата срещу чуждите рухва. Разбирате ли?. Това е, и винаги това е бил еврейският метод: подчини нация като я унищожиш, остави я без корени, направи я космополитна мултикултурна помийна яма!.

  С други думи, трябва да придобиете контрол върху движението на информациаята и идеите в нацията. Трябва да придобиете контрол върху средствата за масова информация за новини и развлечения. Тогава можете да корумпирате душата на нацията. Можете да определите кои мнения и тенденции да бъдат актуални и кои не. Можете да промените определящите начала на нацията така че да са удобни за вашите цели! Можете да отровите ума, разума на децата, и да ги обърнете срещу техните родители, срещу членовете на обществото. Можете да откраднете от хората знанията им за тяхното минало и следователно да бъдете в по добра позиция да откраднете бъдещето им. Можете да ограбвате нацията на воля. Това е точно каквото евреите правят на всички не-еврейски, на всички бели нации, от втората световна война насам!. (Особено това което става в България през последните 10 години ).

  Разбира се, корумпиране на душата на една нация може да се окаже доста голяма и сложна задача и много трикове трябва да се приложат за да се свърши тази работа. Обаче, когато става дума за трикове, евреите са в техни собствени води.  Най искусният и ефективен еврейски трик употребяван след втората световна война е този за техният много известен холокост. И преди съм говорил с вас за холокоста. Аз обърнах внимание че, начина да се разбере този трик е да се изследва част по част, всяко твърдение, всеки детайл. Това е начина да се отделят лъжите от полу- истините които те сръчно са оплели. Ето защо всеки който откаже да преглътне това като цяло, всеки  който откаже да се преклони и коленичи пред холокоста, всеки който непочтително казва: “Добре, нека да изследваме това нещо и видим от какво е направено”, истерично е обявен за “отказващ да признае холокоста” , (такъв който отрича холокоста) (holocaust denier).(в Германия всеки  който отрича или поставя под въпрос холокоста се овявява за криминален престъпник за което престъпление получава 5 години затвор ! )

  Днес ние ще видим какво един евреин има да каже за трика на холокоста. Евреинът се казва Норман Финкелщайн. Той е професор в Сити Университета на Ню Йорк, САЩ,  и е с леви убеждения. Също като някои други евреи с леви убеждения тои е скаран с каквото той определя като фашистко правителство в Израел. По вече от това, аз вярвам е неговата загриженост от това че, по алчните и амбициозни евреи ще забогатеят още повече и ще докарат катастрофа на главите на всички евреи. Той е особено загрижен, че мита за холокоста ще бъде развенчан и ще има за резултат неочаквано бурната реакция на не-евреите срещу евреите. Той би искал да обезвреди тази работа преди да е избухнала. И така Финкелщайн току що публикува книга за тази цел. Заглавието и е: “Индустрията на Холокоста”, и неговите събратя евреи хич не са щастливи заради това. Всъщност те искат кръвта му. Това е книга динамит. Излезе от печат през Юли тази година.

  Финкелщайн посвещава първите няколко страници от книгата си на факта че, холокоста е еврейски мит измислен по вече от 20 години след краят на втората световна война. Този термин не е бил в употреба преди 1967 година. Разбира се, всеки знае че евреи са умрели по време на войната. Никой не оспорва факта че е имало лагери в които евреи, цигани, комунисти, хомосексуалисти и други нежелани такива са били отделени от немското общество. Никой не оспорва факта че към края на войната когато условията в Полша и Германия стават хаотични, условията в лагерите стават по лоши и много лагеристи отслабени от недояждане, умират от тифус и други болести. Никой не отрича факта че, на източният фронт е имало масови разстрели на евреи заложници или това че, политкомисари евреи са били отделени от руските военнопленници и разстреляни.  Много цивилни от страна на германците и от страна на евреите са загинали по време на войната.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #12 -: Октомври 13, 2010, 14:06:16 »

  След по вече от 20 години от края на втората световна война еврейските лидери решават че, има много да се спечели като се представят евреите за принципни жертви на войната, и така за тази цел, мита за холокоста беше конструиран. Смесвайки факти, обикновено преувеличени или изкривени факти, с много измислици, ловките сътворители на митове от Холивуд и Ню Йорк произведоха мита за холокоста, в който “невинните евреи” са принципните жертви на войната, натиквани с милиони в “газовите камери” от “садистичните нацисти”.

  Финкелщайн обръща внимание че двете определящи догми на холокоста са, първо, твърдението че е уникален, твърдението че не е имало друго такова гонение в цялата история близко до холокоста по важност и строгост, твърдението че холкоста дава на евреите статус на главни жертви на света. Никой друг не е страдал токова много колкото чифутите, и никой друг няма право на толкова много симпатии и компенсации колкото чифутите. Да се предложи нещо друго е равносилно на светотатство!.

  Втората определяща догма на холокоста беше че, това е било напълно лишен от разум, неоправдан акт от страна на германците и по никакъв начин не е базиран на нещо което евреите да са направили. С други думи чифутите са били напълно невинни жертви. Да се изкаже предположението че, може би някакво поведение от страна на евреите е това което е провокирало германците, е все едно да се “обвиняват жертвите”, много политически некоректен грях. Причината за пренебрежението, за изолирането му от обществото причинено от евреите и техните слуги на един от най известните немски историци, Ернст Нолте, беше нарушение на тази втора догма, догмата за неоправданоста на холокста. Нолте беше изтъкнал в неговите трудове че, една от причините поради които Хитлер е бил решителен да пречупи еврейският контрол бърху немското общество, е подкрепата на евреите за комунизма, и тази причина беше една от причините поради която германците споделяха антипатията на Хитлер по отношение на чифутите. Поразителната роля на евреите в съветския комунизъм, а също така и ролята им в комунистическото движение в Германия преди Хитлер да стане Канцлер през 1933, беше много добре известно в Германия и по света. Зверствата извършени от евреите срещу не-еврейски популации  в страните под комунистическа диктатура, изкуственият глад в Украйна когато милиони измряха, масовите разстрели на украински селяни, бяха добре известни. Така че, когато Нолте миналият месец получи награда за работата си като историк, чифутите се разкрякаха също като представлението което те организираха когато партията на австриеца Йорг Хайдер  влезе в правителството на Австрия преди няколко месеца. Нолте беше награден за “обвиняване на жертвите”, крещяхя евреите и техните апологети.

  Във връзка с това Финкелщайн цитира някой от водещите пропагандатори на холокоста. Те виждат всяка форма на анти-семитизъм като, ”не-еврейска душевна патология”, която няма рационална основа. Според Ели Виезел, който е един от главните жреци на холокоста, анти-семита се ръководи от “ирационални аргументи” и “ просто се възмущава от факта че евреите съществуват”. Виезел казва: цитирам “в продължение на 2000 години………., ние винаги сме заплашвани……… Защо?. Няма причина.” – край на цитата. Даниел Голдхаген, авторът на книгата Хитлеровите Изпълнителни Палачи, една от най възмутителните пропагандни книги на холокоста, пише че анти-семитизма е, цитирам “откъснат от реалните евреи” и “фундаментално не е отговор на обективна оценка на действията на евреите” и “е независим от природата и действията на евреите”, край на цитата. Еврейската романистка Цинтия Озик обяснява анти-семитизма като казва: “света иска да унищожи евреите……света винаги е искал да унищожи евреите”.

  Книгата на Финкелщайн има исключителна стойност защото е много добре документирана. Той цитира десетки други книги и дава специфични справки за редица много разкриващи изказвания на други евреи. Той не пести презрението си когато говори за такива шарлатани като Виезел и Голдхаген. Той показва Виезел като благочестив измамник чийто стандартен лекторски хонорар за това да лъже какво се е случило през втората световна война е 25000 американски долара!. Популярноста на Виезел се дължи на способноста му да изглежда сериозен и избликва безсмислици без да му мигне окото, без да се усмихне. Той не говори за реалноста а за свещената неизразима мистерия каквато е холокста, мистерия неподлежаща на разбиране и обяснение, която никога не трябва да се изследва или поставя под съмнение!. И неговата не-еврейска аудитория само слуша. Аз трябва да призная че си мислех че евреин не може да бъде притеснен от такъв сорт измама, но очевидно Финкелщайн наистина е притеснен от Виезел.

  Обяснението на Финкелщайн, защо беше измислен холокоста е същото като моето: холокоста дава на евреите защита от критицизъм за каквото и да вършат срещу не-евреите, без значение колко ужасно и отвратително, и им дава основа да искат милостиня от целият останал свят. Финкелщайн върши много похфална работа като подкрепя обяснението си с детайли по начина по който евреите изстискаха милиарди долари от Швейцария и други страни за репарации по холокста. Той пише, цитирам: “през последните години холокст индустрията стана съвършен изнудвачески рекет”.   

  Книгата на Финкелщайн трябва да се прочете от всички които искат да знаята какво вършат чифутите. Книгата е пълна с много и ценна информация. Обаче, тази книга има един много сериозен недостатък. Тя обвинява измамата на холокоста на базата на незначителен брой алчни и безскруполни евреи. Финкелщайн разказва за действията на някой от тях: Едгар Бронфман, президент на световният еврейски конгрес; Рабина Израел Сингер, генерален секретар на св. Еврейски конгрес; Рабина Марвин Хайър, от Центъра Симон Визентал и други. Алчноста и енергичните действия на тези чифути е поразителна. На пример, Финкелщайн разкрива че, Симон Визентал, известният “ловец на нацисти”, дава под наем името си на Центъра Симон Визентал в Лос Анджелис, за 90000 американски долара годишно!. В интерс на истината това е много добра зделка за Рабина Хайър и Центъра Симон Визентал. Хайър заграбва милиони долари всяка година от не-евреи с “чуфство за вина”, като им напомня че, те не са спасили от Хитлер достатъчно евреи през време на втората световна война!.

  Но факт е че, ако имаше само няколко алчни конспиратора в този бизнес, холокост индустриятя никога нямаше да направи профит. Средният гражданин никога нямаше да чуе за това. Нямаше да чуфствува угризения за вина по всяко време когато Ели Виезел призовава свещената индустрия на холкоста. Така нареченото “холокост изучаване” нямаше да бъде част от програмата на средните училища в 17 американски щата. Израел нямаше да бъде способен да натрупа огромен арсенал от химически, биологически и ядрени оръжия, без никой да протестира, и в същото време и то много успешно да изисква Ирак да бъде бомбардиран и докаран до състояние на каменна ера, за опитите си да натрупа същите оръжия.

  Факт е че, преди всичко холокост индустрията беше построена от средствата за масова информация, и буквално стотици хиляди чифути работят в тази област. Няколко амбициозни ционисти и алчни чифутски търгаши може би са дали оригинални идеи, но Стивън Спилбърг направи безкрайно по вече за построяването на този мит отколкото всички ционистки служители взети заедно. Понататък, холокост индустрията беше подкрепена и подпомагана почти от цялото чифутско население. Почти всеки чифутин иска част от профита. Тези като Финкелщайн които са направили нещо за разкритието на тази измама и дори да се дистанцират от холкост индустрията, са незначително малцинство. Сигурно е че, Финкелщайн разбира всичко това, но не признава в книгата си че го разбира. Той не иска да привлече цялото чифутсво под отговорност заради тази измама, но факт е че, еврейскота общност като цяло е виновна!.

  Казах по напред че, евреите като цяло са деструктивни, и използувах холокоста като пример да подкрепя това твърдение. Холкоста се подкрепя от и принася полза за всички чифути, не само част от тях, и холкоста е унищожителен за нас, унищожителен за нашата нация по хиляди начини. Холокоста на пример, прикрива еврейската организирана престъпност в САЩ (и по целият свят). Правосъдието се страхува да се бори с големите гангстери чифути по същият начин по който се бори на пример срещу италианската мафия. Търговиятя с бели секс-роби процъфтява в Израел, и няма политик в САЩ който да се противопостави защото това е еврейски бизнес!. Няма политик в нашето правителство който да заплаши че, ще спре помоща за Израел. Хилари Клинтън може да участвува в международна конференция за защита на жените и нарочно с чиста съвест да саботира каквито и да било мерки които може да попречат на чифутската търговия със секс роби, и никой няма куража да я критикува за това!. На практика има много по вече от престъпления, пари, и политическа корупция които са свързани с този холокст рекет. Ние позволяваме да ни контролира, да ни лишава от нашият кураж, и този холокост рекет унищожава нашите души!.

  Добре, говорил съм в по предни радиопредавания за многото проявления на холкост рекета. Ще говоря и за в бъдеще. Това е много голямя тема, с много лица. Четете книгата на Финкелщайн, Индустрия на Холокоста. След това мислете върху каквото сте прочели, докато гледате кампанията на Буш танцуваща около вице-президентският избор на Ал Гор, Джо Либерман, стархувайки се да го докосне дори. Вие ще разберете защо те се страхуват да кажат нещо критично за Либерман.

  Благодаря Ви че бяхте отново с мен.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #13 -: Октомври 13, 2010, 14:10:41 »

  Ловът на вещици


  Историците-ревизионисти от “свободния свят” са принудени да се трудят при неимоверно жестоки условия. Германският учен Тис Кристоферсен, автор на книгата “Лъжата за Освиенцим” бе принуден да бяга в Дания. Но и там подпалиха дома му и го принудиха да премине в нелегалност. А Манфред Рьодер, който написа предговора към неговата книга, го пратиха в затвора. Ернст Цюндел е осъден в Канада на 15 месеца затвор за разпространяване на брошурата на Ричард Харууд  “Действително ли са умрели шест милиона?” Френския професор Робер Форисон го лишиха от катедра в Лионския университет, а по-късно при нападение му счупиха челюстта и няколко ребра. На Мишел Кение плиснаха в лицето сярна киселина.
  - След войната започва лов на вещици и денацификация. Отново се отварят лагери, сега вече американски. В тях са вкарани около 5 млн. германци. След години излизат 4 млн. Двама американски историци през 60-те години издават книгата "Липсващия милион".

  - След окупацията германците започват партизанска борба срещу съюзническия терор над населението. Американците започват да бесят всички заподозрени във връзка с партизаните. Бесят хиляси хора на телеграфните стълбове покрай магистралите и жп линиите. Това го показват и някои американски филми за онези години - в продължение на часове, този който пътува през Германия гледа едно и също - обесени хора, а отдолу обикалят роднините им, които ги търсят да ги погребат.

  - Лагери за германци отварят и поляците, чехите и руснаците.

  - Екзекуциите на Нюрнбергския процес са изпълнени в деня на Пурим - еврейския празник на отмъщението.


  Загуби на Германския народ по време и след края на Втората световна война:

  3 250 000 загинали германски войници

  1 000 000 германски жени, деца и старци – жертви на бомбения съюзнически терор

  3 342 000 загинали германски войници в съюзническите военнопленнически концлагери, в това число:
  2 000 000 в съветски военнопленнически лагери
  1 000 000 в американски военнопленнически лагери
  120 000 във френски военнопленнически лагери
  100.000 в югославски военнопленнически лагери
  22 000 в Полша и Чехословакия.

  3 000 000 германски жени , деца и стари хора починаха при прогонването им от техните родни земи след 08 май 1945 год.

  500 000 цивилни , избити при настъплението на болшевиките в източна и средна Германия 60 000 цивилни, избити при настъплението на болшевишката армия в Австрия

  120 000 германци намериха смъртта си в съветски концентрационни лагери.

  Броят на загиналите германци е над 11 милиона, от тях 6,5 милиона след 08 май 1945 год.

  Над 2 000 000 са изнасилените германски жени.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #14 -: Октомври 13, 2010, 14:14:26 »

  Еврейска наглост

  Някои съвременни богословски интерпретации на холокоста. Според тях християните са вековни врагове на еврейството. Християнството не може да не бъде антисемитско, то логически през цялата си история е подклаждало антисемитизма. Затова християнството е виновно в престъпленията на Хитлер. Християните са длъжни да се покаят пред евреите за холокоста /папата вече последва това наставление/. Християнството не може и не бива да остава същото – то е длъжно да се промени вътрешно, да въплъти в себе си нова хуманистична проблематика, да осмисли холокоста един от най-важните /според някои – най-важният!/ моменти на свещената история. Християнството на ХХ и на ХХІ век трябва да стане следосвиенцимско /!/ християнство.
   
  Те самите признават:
              "С изселването на евреите не само, че не се предизвикват икономически смущения, кризи или преследвания, но се поставя начало на период на икономическо благоденствие за напуснатата страна."
  Теодор Херцел "Еврейската държава"
  Евреите ни убеждават, че те могат да живеят сред нас и да се ползват с нашите права. Но я идете в Израел и поискайте равни права с евреина. Кой ще скрие еврейското лицемерие? Колкото до тяхното разселване по света, те самите са го казали най-добре:"Народите, всред които евреите живеят, са явни или скрити антисемити." - Теодор Херцел. Май еврейското остроумие нещо куца. Щом подозираш един народ в омраза към теб, защо тогава отиваш да живееш на неговата земя?
  Самодоволната юдейска пропаганда безспирно напомня, че те нито забравят, нито прощават.

  Двама евреи-комунисти, те сякаш проявяват най-голяма откровеност:

  "Жестокостта и омразата ще бъдат най-ценните ни добродетели, защото болшевизмът не е пансион за благородни девици. Децата трябва да присъстват на екзекуциите и да се радват на смъртта на неприятелите на пролетариата."/Ленин/

  "Ние мразим християните, защото проповядват любов и милосърдие, които са противни на нашите принципи. Долу любовта към ближния. Това, от което се нуждаем е омразата." /Луначарски/

  "Аз съм евреин, и щом ти ми възразяваш, значи си антисемит!"  - /из един разговор/
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Еволюция на съзнанието - Български филм « 1 2 »
  Филми
  Administrator 24 7118 Последна<br />публикация Януари 31, 2011, 03:35:15
  от nre
  Полезни теми от форума отнасящи се до децата
  За родителите
  Eona Lightholder 9 2888 Последна<br />публикация Май 15, 2012, 03:19:52
  от oldrecord

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright