Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Връзката между крал Артур и Антихриста  (Прочетена 2444 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Октомври 09, 2010, 17:10:32 »

Така,псоред легендата Артур е отгледан във загадъчната страна на приказните съзнания-Авалон.
Според Нострадамус-в страната Авалион,през 1999 година,ще слезе великият крал на ужаса.

Според легендата за Артур,след смърта му,той казва,че един ден ще се върне във Британия и отново ще я обедини,като превземе областите Галия и Арморика.Според Нострадамус,страната Арморика ще бъде нападната от Антихриста,но тя ще му нанесе решителен удар.

Също така,във епоса за Артур,се говори за огромни машини(представени като великани и гигантски кобили променящи релефа на Европа),които му служели и които можели да създават побити камъни,можели да създават и разрушават реки,езера,планини,хълмове и т.н.Били създадени от Мерлин,магьосъника или по-скоро алхимика,с помощта на един вулкан,който той използвал като огромна наковалня.Говори се още,че Артур имал и дракони във армията си,които можели да изпепеляват цели градове!

Мерлин дори е правел предсказания за края на дните,нашето време,с невероятна точност,а е поразителна и приликата в стилът му с този на Нострадамус.
Мерлин се е занимавал с магии,а магиите противоречат на Божиите правила,следователно Мерлин не е бил Божи човек,защото е използвал отвари-като Нострадамус.

Самия Артур,както казах,обещава,че ще се завърне обратно в Авалон,за да обедини Британия.А Авалон е страната на митичните същества...които са доста често срещани в славянските митологии.Авалон,според Мулдашев,е област в Русия,но ето какво гласи официалното гаданене:

Авалон в келтските легенди е остров с ябълкови дървета, който се намира далеч на Запад - някъде из Британските острови.
Джофри от Монмът превежда името като "остров на ябълки". Този произход е по-вероятен, защото ябълка е Авал на бретонски и корнуолски, и Афал в Уелс, където произнасят единичното "ф" по-скоро като "в".
Понякога Авалон се нарича легендарното място където Исус посещава Британските острови заедно с Йосиф от Ариматея и това става по-късно мястото, където е издигната първата църква в Британия. Мнозина вярват, че това местоположение е близо до Гластънбъри.
Авалон е също и мястото, на което раненият крал Артур е отведен, за да бъде излекуван и където умира. Според легендите той е пренесен там с лодка от своята полу-сестра кралица Моргана. Има предания, в които се казва, че Артур само спи на Авалон, но ще дойде ден, когато ще се събуди.


Казва се,че като бил малък Артур бил възнаграден със много-много по дълъг(сега получих дежа вю)живот отколкото другите хора.Дали не е възможно да е изпаднал в някаква медитация или нещо от този род...или просто му предстои да се събуди и да даде началото на Апокалипсиса.Или неговата духовна същност търси място за инкарнация!

А пък Артур е притежавал меча Ескалибур.Според легендата,този меч давал невъобразима мощ на носителя си-не ви ли прилича на Копието на съдбата по описание.Ескалибур:
Екскалибур е легендарният меч на крал Артур, на който се приписва магическа сила и който е символ на справедливо управление на Англия и нейната независимост.
Легенди [редактиране]

Има две различни легенди.
Едната е за меча в скала, който е могъл да бъде издърпан единствено и само от крал Артур. В обителта "Сан Галгано", близо до апенинския град Сиена се намира забит стоманен меч в скала. От него се виждат дръжката и част от острието. Много хора вярват, че това е Екскалибур - мечът на крал Артур. Специалисти са датирали меча около 1180 година. Според легендата самият Галгано - жесток и жаден за кръвопролитие рицар, го забил там в знак, че се отказва от насилието, приел монашеството и основал абатството.
Другата версия е, че всъщност има два различни меча и този от скалата не е Екскалибур. Екскалибур крал Артур получава от ръка, издигаща се от езеро, поради това че другият му меч е бил счупен в битка. Умирайки, той казва да върнат меча като го хвърлят обратно във водата на езерото. Преди да се потопи, ръката се издига отново, хваща меча и се потапя обратно надолу.Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Октомври 09, 2010, 17:14:41 »

  Келтите вярвали в съществуването на задгробния живот. Те смятали, че техните най-смели герои след смъртта си се отправят към утопичния остров Авалон, където царуват хилядолетия наред. Това било наградата им за светите дела и подвизите, които извършили приживе.

     През XII-ти век историкът Джефри Монмутски написва своята “История на кралство Британия”, където решава да помести и историята на келтския герой крал Артур. Според историка, смъртно раненият Артур бил отнесен на остров Авалон, където неговата сестра фея Моргана обещала да излекува краля, ако той завинаги остане при нея.

     Легендата за крал Артур твърдяла, че той ще се завърне, за да освободи валийските воини от игото на английските господари - те дори искали той да стане техният бъдещ крал. Летописецът Уилям от Малмсбъри, подобно на много други тълкуватели на легендата, през 1125 г. пише, че гробът на Артур е неизвестен, а приказките за неговото завръщане са просто небивалици.


Гробът на Артур е неизвестен!
     През XII-ти век английските крале неведнъж имали стълкновения с валийците, които продължавнали да вярват, че един ден Артур ще се завърне от Авалон и ще прогони узурпаторите. Крал Хенри II от династията на Плантагенетите решил, че най-разумно ще бъде да открие гробът на крал Артур, за да се убедят валийците, че техният водач никога няма да се завърне от отвъдното. Хенрих получил сведения, че гробът на Артур е в Гластънбъри и наредил на абатите от местния манистир да започнат да търсят тленните останки на краля.

     В келтската митология Гластънбъри е известен с името “Остров от стъкло”, тъй като в онези древни времена той бил обкръжен от всички страни с вода. По време на т.нар. “Железен век” част от графство Съмърсет се намирало под водата, а до Гластънбъри хората се добирали с лодки.

     Манастирът в Гластънбъри е основан през 705 г., а през X-ти век става част от бенедиктския орден. През 1184 г. абатството е опожарено и Хенрих II започва да го възстановява. През 1189 г. обаче кралят умира, а монасите продължават да търсят останките на Артур, като се надяват, че евентуално откритие ще им донесе известност и богатства.


През 1827 г. крал Едуард I заповядва костите на Артур да бъдат извадени и изложени на публично място като свидетелство за безвъзвратната кончина на легендарния герой.


Твърде вероятно е самите абати да са измислили и разпространили историята за откриването на мощите на крал Артур.
     Резултатите от разкопките надхвърлят очакванията на всички онези, които се опитват да свържат легендата с действителността. Работата протича без излишна гласност, докато най-накрая на дълбочина 2 метра монасите откриват онова, което така настървено търсят - каменна плоча и оловен кръст с надпис на латински, гласящ: “Hie jacet sepultus inclitus rex Arturius in insula Avalonia” (“Тук, на остров Авалон, почива прославеният крал Артур”).

     Още по-надълбоко монасите намират дървен ковчег и два скелета - голям, със следи от удари по черепа, и втори скелет, доста по-малък от първия. Край тях монасите откриват два светли кичура коса. Очевидно телата принадлежали на крал Артур и жена му Гуинивър...

     През 1827 г. крал Едуард I заповядва костите на Артур да бъдат извадени и изложени на публично място като свидетелство за безвъзвратната кончина на легендарния герой. По-късно останките били погребани н гробница пред манастира Гластънбъри, където останали до закриването на светия храм през 1539 г.

     Разбира се, твърде вероятно е самите абати да са измислили и разпространили историята за откриването на мощите на крал Артур, за да съберат средства за просъществуването на манастира Гластънбъри.

     През 1934 г. на мястото на Гластънбъри бял свят виждат останките от гробница, открита от изследователи, която обаче е празна. Днес тя стои там като мемориален свидетел на отминалите дни. При други разкопки, проведени под ръководството на археолога Рал Редфорд през 1962 г., е намерен гроб, който обаче отново се оказва празен, въпреки надеждата на изследователите, че са открити останките на крал Артур. Разкритието става на около 15 км. от църквата “Пресвета Дева”.
Активен
Samurai
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 15


 • Град: Варна
 • « Отговор #2 -: Февруари 14, 2011, 10:55:04 »

  Доста интересна статия. Предполагам не си я измисляш ти, но все пак, не мога да не си задам въпроса.... Колко трябва да е магически този меч, за да превземе света с него Усмивчица и как ще обяснят какво се е случило докато е спал 1000 години... Здравей Артур, това е iPod!
  Активен

  morte prima di disonore
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #3 -: Февруари 14, 2011, 16:28:25 »

  Меча е метафора. Завръщането на Артур също.  Усмивчица
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Разликата между спиритизма и естественото ясновидство.
  Духовни учения
  delfin 8 3562 Последна<br />публикация Август 21, 2009, 20:34:02
  от delfin
  Връзката с Атлантида / La conexion atlante
  Филми
  Arcoiris 1 2323 Последна<br />публикация Декември 20, 2009, 20:49:36
  от Arcoiris
  Връзката между душата и тялото?
  Здрав дух здраво тяло
  i.am.eternal 6 3178 Последна<br />публикация Юни 06, 2011, 08:33:32
  от Търсач
  Нострадамус и антихриста
  Видео клипове
  dtmf 0 1048 Последна<br />публикация Април 19, 2011, 01:50:29
  от dtmf
  Връзката майка дете
  За родителите
  i.am.eternal 8 2007 Последна<br />публикация Октомври 06, 2011, 21:56:21
  от Alida

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright