Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Петте нива на човешко съзнание и разликата в хромозомите и височината  (Прочетена 3632 пъти)
Evolution
Гост
« -: Октомври 06, 2010, 20:07:21 »

Според ТОТ, на Земята съществуват пет нива на съзнание. Това са хора с различна ДНК, съвършено различни тела и въз-приемат реалността по различен начин. Всяко следващо ниво на съзнание израства от предишното, докато накрая, на петото ниво, човечеството ще се научи как да премине към съвсем нов живот и ще напусне тази Земя.

Първата визуална разлика между различните типове хора е техният ръст. Хората от първото ниво са високи от 1,20 до 1,70 м. Хората от второто ниво са високи от 1,50 до 2,10 м - това сме
 
ние. Хората от третото ниво са високи от 3 до 4,80 м - такива ще станем. Съществата от четвърто ниво са високи 9-10,6 м, а съществата от последното ниво 15-18 м. Последните две нива са въпрос на далечно бъдеще.

На пръв поглед това може да ви се стори странно, но нали ние започваме от микроскопична яйцеклетка, а после растем и растем, докато се родим? След това продължаваме да растем, докато станем възрастни хора. Според тази теория, ръстът, до който достига възрастният човек, не е пределен. Ще продължим да растем до 15-18 м, докато се развиваме по стъпалата на ДНК. Метатрон, древноеврейският Архангел, който е образец за съ-вършенство за бъдещото развитие на човечеството, е висок 16,8 м! Спомняте ли си за „исполините на Земята", за които се гово-ри в шеста глава на Книга Битие? Според шумерските текстове те са били високи около 3,5-5 м. Когато погледнем едно триго-дишно и едно десетгодишно дете, ние знаем, че те са с различно ниво на съзнание, съдейки за това предимно по техния ръст.

Според Тот, всяко ниво на съзнание има различна ДНК; глав-ната разлика, обаче, е броят на хромозомите. Според тази тео-рия, сега ние сме на второ ниво и имаме 44 + 2 хромозоми. При-мер за първото ниво на съзнание са австралийските аборигени, които има 42 + 2 хромозоми. На трето ниво, в което предстои да навлезем, хората имат 46 + 2 хромозоми. Следващите две нива имат съответно 48 + 2 и 50 + 2 хромозоми.

(Из "Древната тайна на цветето на живота")
Активен
небесният ангел
Гост
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2010, 11:35:49 »

Въпрос-колко е бил висок Исус Христос?
И какво общо има нивото на съзнание,интелект,ум и както искате така го наречете- с ръста?
Лично имам щастието да познавам човек който е висок само 1.50м
от дете всестрано надарена личност-държавата обаче твърде бързо надуши малкото човече и хоп веднага замазаха очите на родителите с малко "привилегии" а детето настаниха в специална детска градина а от там и в специално училище,този човек учеше на три места-университети-завърши с абсолютно отличие-предложенията за работа валяха като манна небесна-той обаче си диреше свободата и естествено я получи-защото знаеше как!Успя да избяга от хватката на службите-ония същите дето (някои заблудени си мислят че това е само измишльотина-да ама не,напълно реално си е всичко и изобщо не е фантасмагория)слагат камери на всякъде-уш за наша безопастност,ама всъщност нещата никак не са толко елементарни,както и да е да не изпадам в подробности!
Та този човек беше като ходеща жива енциклопедия,каквото и да питаш в каквато и да е област веднага направо истрелваше отговорите-а всички около него стояха и блееха насреща като офци щото освен че им отговаряше - цитираше примери от книги,цитати на учени-абе беше уникум-и все още си е,обиколи цял свят,живя в едни от най развитите страни и попиваше и продължава да попива като гъбка това което не е успял до момента.А за нивото на възприятие спрямо света и човечеството-като цяло просто бе на светлинни години от тук!
Та този човек бе и все още евисок само 1.50м вече е на почти 40г. а изглежда като 16г. тийнейджър.
Явно и сега в това време,измерение, си има хора които са ниски на ръст но мноооого високи на съзнателно ниво. Усмивчица
Апропо аз никога не съм преценяла нивото на съзнание при децата  срямо ръста-това е важало преди години но не и сега!Сега има деца които на три годишна-крехка възраст са много по осъзнати отколкото деца на 10годишна възраст,дори  поне според мен в следващите години това явление ще зачести още повече-като например дете което е на три годинки да знае какво е бог  и какво е вселена докато мякои десет годишни биха се затруднили при даването на отговор.Вече не си и правя труда да различавам а директно питам-ти на колко си годинки!
Само споделям мнение нищо повече! Усмивчица Намигване
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 11:43:32 от небесният ангел » Активен
loop
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #2 -: Октомври 07, 2010, 14:02:03 »

  Хах! Аз значи съм едва от първо ниво с моя исполински ръст от 1,60 м... ххихихи!
  Еми така е... като не съм порастнала достатъчно.

  Честно казано не съм съгласна с тази теория. Поне не съм склонна да се съглася.
  Първо, толкова много материя е излишна. Изисква повече енергия, за да се захранва. А такова пилеене на ресурс трудно мога да го свържа с духовно развитие.
  Второ, ако тръгнем по-назад и не мислим само за човеците като единствени същества с духовно развитие, можем да стигнем до динозаврите. Те са били изключително масивни исполини. А никак не са били духовно развити.
  Всъщност цялата тогавашна действителност е била прекомерно разширена. Чувала съм теория според която тогавашните същества, изпратени на земята да я съграждат, са се самозабравили, решили са, че имат правомощията на богове и са се заиграли с материята. Състезавали се помежду си. Влюбили се в творенията си. Поискали да се превъплатят в тях. Явно са прекалили, защото целия създаден от тях свят се сгромолясва, а след това тези същества започнали да се прераждат в новата материя и да изкупват кармата си.
  Това съм го чела в едно от виденията на Шърли Майклен, описани в книгата й Камино. Самата авторка не твърди за достоверност, тъй като информацията я приема от духовния си учител, който я съпътства тогава. Просто сега се сетих за това и се опитах да го преразкажа с мои думи.
  Активен
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #3 -: Октомври 29, 2010, 21:34:44 »

  Мисля, че височината, която е описана е относителна, не абсолютна, възможно е да има изключения. Направен е опит да се предаде обща тенденция, относно еволюцията. Днешно време тенденцията е към увеличаване на височината на човечеството. Напълно възможно е човек да порасне, далеч след отредената му за това възраст. Например аз пораснах с цели 4см след 22-3тата ми година Усмивчица но все още съм само 156см Тъжен

  Иначе има много логика в цитираното от Evolution защото се вижда по цветето на живота и стурктурата на перфектния човек. Ето малко вътрешна информация която ми попадна по-този въпрос след съсредоточено мислене над темата: Перфектен човек.

  Цветето на живота е следното:    петте нива за които се говори са петте кръга по централната вертикална ос на цветето и те дават структурата на перфектия човек. самото цвете е от 3, 4 и 5, 4, 3 така, че вие си вадете изводите.
  Активен

  Живей за мига...
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #4 -: Октомври 29, 2010, 22:54:31 »

  Хмм аз пораснах 2 см по време на бременността на 30 години, което се случва ,тъй като е отключен хормонът на растежа. Чуuдя се в какви други случаи може да се отключи този хормон в една късна възраст. Прегръдка
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  spas mavrov
  Гост
  « Отговор #5 -: Септември 01, 2011, 23:25:31 »

  Не го слушайте Друмвало Мелхиседек, той си е просто едно Дрънкало Мелхиседеково, което добре компилира чужди знания и умира от мерак да е световен лидер в езотеричното знание. Всичко, което  е казал за Цветето на живота, е компилация и нагаждане. Неговите Пет нива на съзнание са получени по измислен начин, докато ние, българите с хромозоми от 8000 години, имаме във фолклора си знанието за  Двете Инсигнии (мъжка и женска) и Костенурката, в която се вписват отлично Шест кръга, тоест Шест нива на еволюционните отношения във Вселената. И...те нямат нищо общо с акъла ни. Ако хромозомите имаха някакво качествено значение за нивата на разума ни, какви щяха да са животните, които имат по-голям хромозомен набор от нас???!!!
  Аборигените имали 44 хромозома - доколкото си спомням конете имат също 44 хромозома, ама нито говорят, нито пишат, нито притендират за разум.
  Дрънкало Мелхиседек няма понятие от това, което пише като знание. Като Пако Бърборан и той чул, недоразбрал, но убедително  говори.
  Генетиката не е по силите на хора като него.
  Човешкият ум може да изгради наистина Пет нива на съзнаване, но те зависят от качествата на така наречените "атоми по психично сродство", а не от броя на хромозомите в ДНК. Очите ни също имат пет нива на информационно приемане на видимия и невидимия свят. Всяко от сетивата ни също притежава пет нива на възприемане - неговото плюс четирите на другите сетива. може да ви звучи свмешно, но ние усещаме мирис и с очите си, както можем да гледаме и с папиларните части на пръстите си и т.н.
   В книгата си "Отношението-функция на еволюцията " съм описал как те се включват на сегашното ниво на еволюция на нашия мозък - в Пета коренна раса. В древното българско  знание на Колобрите, включването на тези нива става като се изяде Плода на познанието (ябълката), което ясно показва, че има друг механизъм на задействане на умствените ни способности. Ако бяха хромозомите - то трябваше по рожедние да сме си с готови качества на ума и всяко развитие чрез опита става немислим и безпредметен, още повече че Друмвало го определя като епохално събитие за огромен период от време - епохи като Водолея и т.н.- Коренни раси.
  Качествата на нашия ум се определят от качествата на неговите структури като стомахчетата, например, и от способността на физическия мозък да изгражда вериги от електрични пътища, чрез които електроните на атомите ни предават мигновенно информацията си един на друг - така се оформя и структурира нашата памет. Тя е в целия мозък и зависи само от качествата на  формиране и предаване на електричните сигнали по веригата.
   
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #6 -: Септември 07, 2011, 12:28:35 »

  А бре хора , тамън днеска исках да пиша ,ама се чудех къде. Аз продължавам да раста  Шокиран Шокиран Шокиран, а както знаете съм на 33 , и на 19-20 бях спряла, с бременността беше обяснимо , ама сега ......
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #7 -: Септември 07, 2011, 13:55:51 »

  А бре хора , тамън днеска исках да пиша ,ама се чудех къде. Аз продължавам да раста  Шокиран Шокиран Шокиран, а както знаете съм на 33 , и на 19-20 бях спряла, с бременността беше обяснимо , ама сега ......

  За мен лично е нормално, човек когато се развива енергийно и разширява своята "сянка" да израства и обратното, когато се изразходва енергийно да се смалява.
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #8 -: Септември 07, 2011, 15:59:45 »

  Незнам аз си се попритесних, след като изчетох ,че активирането на хормона на разтежа след 25 си е патология и било опасно, обаче аз нямам проявленията на паталогичния разтеж- увеличаване на главата,челюстта и тнт , просто си раста на високо,общо около 3 см за последните 2 години.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Седем нива във всяка възраст на душата
  Духовни учения
  Administrator 1 3173 Последна<br />публикация Септември 06, 2010, 10:51:49
  от Емилиян
  Разликата между спиритизма и естественото ясновидство.
  Духовни учения
  delfin 8 3562 Последна<br />публикация Август 21, 2009, 20:34:02
  от delfin
  В помощ на духовното усъвършенстване - Три нива на съзнание
  Духовни учения
  kim 0 1210 Последна<br />публикация Август 08, 2010, 16:36:07
  от kim
  Нови Нива на Съзнание
  Видео клипове
  Amaranth 4 1651 Последна<br />публикация Февруари 27, 2011, 23:08:24
  от kim
  Четирите нива на съзнание « 1 2 »
  Анкети
  ~Schwarze_Sonne~ 20 2771 Последна<br />публикация Юли 05, 2012, 21:09:29
  от meander

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright