Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Водата е жива-лекува,предпазва,говори и помни  (Прочетена 4432 пъти)
Amazon
Гост
« -: Октомври 05, 2010, 01:42:26 »

Знам ,че много от вас са чели или може би са чували,че водата е живо същество с вековна памет и целебни свойства. Но водата не е само това. Тя изгражда и е част от всяко живо същество на планетата. Тя говори и комуникира,през вековете не напразно са я почитали,уважавали,пазили и тачили.Учим че на планетата Земя има 4 елемента- вода,огън,въздух и земя. Истината е че всеки от тези четири елемента е градивен,но само водата-сама по себе си е уникална. Със своите 4ри свойства тя превъзхожда,всеки от останалите три елемента и в същото време ги допълва. Не напразно нашата Райска градина е пазена и смятана за Оазиса на нашата галактика.

Независимо от времевите,атмосферните и земните промени водата успява да запази себе си същата,каквато е била преди 1 000 000 000 години. Флора и фауна ежегодно търпят промени, ние еволюираме,но сякаш водата е незасегната. Тя е ,била е и ще бъде това което е до краят на съществуването на тази планета. Нейното количество е същото каквото е било от създаването на планетата. Водата е единствената константа съществуваща тук и сега. Нейната кристална решетка,също я определя като уникална- тя се променя под думи,звуци и чувства.

Затова и реших да създам тази тема. Говорихме за енергийни щитове, молитви и сега искам да обърна специално внимание на водата. Забелязали ли сте,че когато влизате под душа, в морето или просто когато миете своето лице и ръце,от вас сякаш пада товар,усещате лекота и ви изпълва спокойствие? Това е то Водата. Символ на чистотата, новото начало, духовното извисяване, плодородието,душевното спокойствие...мога да изреждам много. Хората живеещи до водни басейни могат да се включат и да кажат какво изпитват,когато се преместят да живеят далеч от брега- тъга и празнина. Независимо осъзнато или не водата е нещо, без което не би било възможно да съществуваме. Не само тялото има нужда от този прекрасен елемент, душата също се нуждае от него. Енергийната й сила е толкова необходима,колкото нейните физически свойства.

Говорете на водата, телепатично й предавайте мисли,сърцезавайте я, благодарете й- когато си миете ръцете, когато се къпете,когато се чувствате омърсени от думи и хора, когато сте тъжни,когато имате нужда от подкрепа. Когато близък човек е далеч и се страхува- пуснете водата да тече и й кажете да успокои вашият близък, да му помогне да преодолее страха си. Когато усещате че някой ви е урочасал,измийте лицето си,ръцете си и стъпалата си. Всяка вечер е много важно да се мият стъпалата- те са връзката ви със Земята и цялата отрицателна енергия се събира в тях. Водата пречиства не само физическото,но и духовното ви тяло. Не напразно по старо българско поверие,във всяка стара къща задължително се е строяла чешма. Тя е предпазвала къщата от зли духове и хора. Усмивчица Когато поливате своите цветя, говорете й да ги богослови да са прекрасни и здрави. Водата е част от нас, затова и при различни температури е лекувита.


Мисля,че за сега това е достатъчно...Малко е късно и аз заспивам:) Споделете своят опит, своите мисли... Какво чувство ви носи водата. Моля ви нека се концентрираме върху положителните неща Усмивчица
. .
Активен
небесният ангел
Гост
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2010, 10:40:34 »

Е най накрая,откога я чакам тази тема!Надявам се повече съфорумци да се включат в нея!

Амазонче много Благодаря!
Активен
stefanica
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 180

 • Град: sofia
 • « Отговор #2 -: Октомври 05, 2010, 11:53:02 »

  Много хубава тема Усмивчица На всеки му се е случвало да има нужда от Светена вода,но не винаги разполагаме с време за да отидем и да си вземем.Всеки оваче има в дома си икона.Можем да сложим пред иконата едно шишенце с вода. Да се помолим водата да се освети и след това да поръсим дома си.Ако има нещо лошо,когато поръсваме водата започва да пука.Много хора кагато си лягат си слагат чаша с вода за през ноща ако им се допие.Не е хубаво обаче тази вода да се пие,тя отнема отрицатените ни емоции и енергии.Ако пием от нея ние пак ги приемаме обратно.
  Активен

  Щом има желание,винаги има и начин Усмивчица
  Amazon
  Гост
  « Отговор #3 -: Октомври 05, 2010, 12:11:37 »

                                                                     ...Продължение...

  Влиянието на луната върху водата и хората

  Мисля,че трябва да се обърне специално внимание на влиянието на луната върху водата. Нашето физическо тяло е главно изградено от вода,което фактически значи,че луната влияе и на нас. Всички сме учили за приливите и отливите, фазите на луната и въздействието им върху нас самите. Дамите може да са забелязали,че месечният им цикъл,в много от случаите съвпада с пълнолунието. Също така, всички знаем че дори и лекарите се съобразяват и в доста от случаите не оперират по време на пълна луна. Защо? Защото се оказва,че по време на тази фаза,кръвта не се съсирва и тялото трудно се възтановява.

  Други симптоми са безсънието(говори се,че ако човек е роден в ден на пълнолуние е жигосан до края на живота си) , главоболието, нервоза, страх , при някои се проявяа частична агресия. Това значи,че луната не влияе само физически,но и психически. Много поверия и приказки,казват че ние сме лунни деца,че в древността хората са знаели много,много повече от нас за отношенията между Луната и Земята. Егото всъщност,осъзнато или не, е тази частичка запазила се от основоположниците ни. Не напразно първата чакра се свързва с Луната-чакрата на сексуалността,първичността и тн. Много хора ще кажат ,че това е чакрата на Плутон и разбира се много учения изповядват тази теория. Аз не смятам така. Но разбира се всеки има знанието в себе си и може да се получи добър дебат:) Както знаете, болестите са физическото проявление на психическите проблеми у човек. Ако Луната кара хората да са агресивни,влияе на кръвта им,на тялото, на емоциалността...То следва ,че тя влияе на нашата душа.

  И тук идва въпросът- Каква тогава е връзката между водата,луната и човека? Е, отогвора е един-душата. Ако водата има мисъл,чувства,емоции,проявления....и като изложихме като факти всички връзки между трите неща,тогава можем да изградим една хипотеза- водата е нещото,което съдържа емоциите,чувствата и мисълта у един човек. Водата е тази,която ни дава Божия дъх,частичката Божественост, Светия дух...наречете я,както на вас ви е по-удобно. Водата е нашият Домакин-ние сме гостите. За да бъдем в човешки тела,да се движим живеем и чувстваме-нещото,което ни прави автентични и различни от всички останали вселенски същества...То това е Водата.
  « Последна редакция: Октомври 05, 2010, 12:21:58 от Soenya » Активен
  Amazon
  Гост
  « Отговор #4 -: Октомври 05, 2010, 12:20:42 »

  Активен
  Amazon
  Гост
  « Отговор #5 -: Октомври 05, 2010, 12:41:20 »

  Много хора кагато си лягат си слагат чаша с вода за през ноща ако им се допие.Не е хубаво обаче тази вода да се пие,тя отнема отрицатените ни емоции и енергии.Ако пием от нея ние пак ги приемаме обратно.

  Това е така. По принцип е хубаво да се оставя вода до теб, под теб или някъде в стаята вечер,защото тя поема негативите и успокоява съня. Тогава е малко вероятно да сънуваш кошмари. Също така водата може да се използва като проводник,ако имаме нужда да изясним нещо,казваме каквото ни притеснява (на водата), оставяме я до нас и заспиваме. Често се случват съновидения,които дават отговор на вашите проблеми и мисли.
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Октомври 05, 2010, 14:32:05 »

  В последните дни се пускат много полезни теми.

  Соеня, благодаря ти за информацията, която споделяш с нас.

  Благодаря и на Вал за практическите съвети.

  Аз отдавна правя нещо, което не съм чела никъде, но го правя инстинктивно. Аз пия вода или от шише, или от чаша. Преди да отпия от водата, хващам чашата или шишето с дясната ръка, а отдолу слагам лявата, започвам да си мисля за позитивни неща и се моля водата да бъде пречистена и благословена. Това го правя и като давам вода на детенцето ми.

  Преди години, татко ми разказваше за лечебната сила на преварената вода. Сутрин на гладно се изпива по 1 чаша преварена гореща вода на глътки. Не мога да ви опиша какъв лечебен, тонизиращ и очистващ ефект има това "упражнение".
  Освен това съм чувала, че преварената вода акумулира мощна космическа енергия.

  Преди бях попаднала на материал, в който се обяснява как учени са правили опити с водата. "Зареждали" са я с най- различни чувства и след това са я замразявали. Кристалната структура на различните " чувства" била много различна. Тази на позитивните емоции била красива и хармонична, а структурата на негативните била като деформирана.

  Ето и повече информация по въпроса:

  http://www.watermessage.hit.bg/


  След като се замислих върху свойствата на водата, започнах да внимавам много какви емоции изпитвам и изразявам. Същото важи и за храната. Да не забравяме, че в нея също участва вода. Затова е хубаво да зареждаме храната с позитивни емоции докато готвим.

  « Последна редакция: Октомври 05, 2010, 14:43:33 от Gayatri » Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #7 -: Октомври 05, 2010, 14:33:35 »

  А ето и една много интересна статия за водата:

  Водата помага срещу стреса

  Пиенето на вода помага срещу стреса. Деведесет процента от заетите хора изпитват стрес на работното си място, 36 на сто са наясно, че водата би могла да има положително въздействие при стрес. Немското дружество за анализ на потребителските нужди изведе тези данни скоро. Дали в такъв случай работодателите могат да намалят стреса на служителите си, като им предоставят вода в изобилие и безплатно? Експертите са единодушни: водата помага при стрес – явление, което би могло да се разпространи още повече покрай икономическата криза. Като не се забравя, че стресът е и рисков фактор за здравето, на който може да се противодейства само с промяна в начина на живот. 76 процента от запитаните в рамките на проучването казват, че пият вода на работното си място. 91 на сто от тях посочват като причина, че водата e най-добрата напитка за утоляване на жаждата. 84 процента пият вода, защото е здравословно. 30 процента от работещите смятат, че водата помага при освобождаването на стреса. Водещият германски диетолог професор Фолкер Пудел изтъква хранително-психологическия ефект на водата: чрез добрата си електропроводимост тя подобрява функциите на нервната система, а дехидратацията смущава мозъчната и мисловната дейност. Психоложката проф. Андреа Фишбах подкрепя идеята за безплатното предоставяне на вода на работното място и смята, че това е повече от превантивна мярка против стрес.
  Отдавна се знае, че водата има "памет". Доказано е, че има значение каква вода пиеш и как! Водата "отмива" негативната енергия, вкл и като се къпем често! Сещаме се за изречението, използвано често „Пий една студена вода”...
  Алоис Грубер, изследовател от Австрия, подсказва, че днес можем да докараме вода от хиляди километри с помощта на високо налягане. В природата реките и ручеите текат по плавно извити русла. Но във водопроводната мрежа водата многократно завива под прав ъгъл. След всеки такъв ъгъл нейната структура все повече и повече се разрушава. Кристалите на тази вода са с различна форма, но всички са деформирани, нямат никаква симетрия и красота. В тръбите на парното тече невитализирана вода, тя е гнила и краде енергия от растения, животни и човека. Във водопроводите на големите градове водата се движи в затворен цикъл. След агресивна химическа обработка и филтри тя пак се връща в домовете ни, съхранявайки спомена за химикалите и за насилието от мощните филтри. Но още по-силно е информационното замърсяване при протичането й през тръбите край хиляди и хиляди домове. Водата се замърсява и духовно и това въздуше достигнало огромни параметри. Защо? Водата попива цялата злоба, завист, стрес. И когато попадне в организма ни, тя е почти мъртва.

  Нашата земя представлява гигантски съд с вода, в който съществува всичко живо. Съвременните технологии ни позволяват да проникнем дълбоко в Космоса - когато се опитваме да открием живот на други планети, на първо място се проверява дали там има вода. Всеки знае, че животът на Земята без вода е невъзможен. Сигурно е, че първите организми са се появили във водата. Естествено, по-късно организмите са се адаптирали да съществуват извън водата. Аз не мисля, че това е случайност. Неслучайно още в началните стихове на Библията се споменава за водата. Когато се говори за създаването на света и човека, първо се споменава водата. Както къс глина съдържа в себе си всички несътворени скулптури, така и във водата се намират праобразите на всички бъдещи живи организми. Ето как водата въплъщава замисъла на твореца. Но за започването на всеки процес е необходим импулс. Мъдреците от древността са смятали, че импулс за възникване на живота е била първичната божествена искра. Имено тя „записала” последователността на понататъшното развитие във водата и как всеки вид живо същество да достигне своето съвършенство. Навярно науката никога няма да си обясни самия процес на сътворението. Но в Корана например се казва, че водата е участвала в него по волята на Бога. Мисля, че учените трябва да отделят особено внимание на това как водата взаимодейства с молекулите. На молекулярно равнище тя създава структурата на спиралата на ДНК. Без вода нямаше да има спирала и без вода тя не би работила.

  Само във водата започва своя живот всяко семе, всеки ембрион. Околоплодните води участват в неговото развитие и съхранение.

  Именно заобикалящата ни вода, подобно на универсален компютър, разкрива всяка биологична програма. И само водата може да я промени. Случва се нещо, за което казват: „Виж, това е ново!”. Но то вече се е случвало през отминалите векове. В „Еклесиаст” пише: „И взе свежи клонки уж от бяла топола, бадем и кестен. И като изряза ивици от тях, оголи бялата вътрешност. И сложи клонките в коритата на водопоя, където пият вода овцете. И се възбудиха овцете и зачеваха там. И се раждаха овце на ивици, на петна и пъстри.”

  http://www.icp-bg.com/water-stress.php


  Водата помага не само срещу стреса. Водата помага във всяко едно отношение стига да знаем как да я използваме.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #8 -: Октомври 05, 2010, 15:12:25 »

  Здравейте!
  Страхотна тема!
  Имам много да кажа по въпроса, но за сега ще засегна само суетата Намигване Ще ви разкажа как за отрицателно време отслабнах и направих перфектна фигура, благодарение на водата: Обичам често да се кисна във ваната и дори това е най-любимият ми начин за медитация (малко е и опасен, затова не го препоръчвам на тези, които тепърва започват да медитират!) Миналата година бях се надула, като плондер. Бях станала толкова дебела, че не можех да се понасям. Започнах при вземането на вана, след обичайните благодарства на водата, да й се моля да изсмучи от мен всяка мазнинка и ненужен килограм... да извае една перфектна фигура... Не след дълго, започна да дава ефект и повярвайте ми!: Не само отслабнах и направих перфектната фигура, но нямам нито една стрия или целулит (нещо обичайно да имаш след отслабване, особенно когато е драстично)!
  Когато й се молих на водата, също й разказвах от къде искам да отнеме сланинки, как да се оформи и извае фигурата ми
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #9 -: Октомври 05, 2010, 16:29:52 »

  Здравейте!
  Страхотна тема!
  Имам много да кажа по въпроса, но за сега ще засегна само суетата Намигване Ще ви разкажа как за отрицателно време отслабнах и направих перфектна фигура, благодарение на водата: Обичам често да се кисна във ваната и дори това е най-любимият ми начин за медитация (малко е и опасен, затова не го препоръчвам на тези, които тепърва започват да медитират!) Миналата година бях се надула, като плондер. Бях станала толкова дебела, че не можех да се понасям. Започнах при вземането на вана, след обичайните благодарства на водата, да й се моля да изсмучи от мен всяка мазнинка и ненужен килограм... да извае една перфектна фигура... Не след дълго, започна да дава ефект и повярвайте ми!: Не само отслабнах и направих перфектната фигура, но нямам нито една стрия или целулит (нещо обичайно да имаш след отслабване, особенно когато е драстично)!
  Когато й се молих на водата, също й разказвах от къде искам да отнеме сланинки, как да се оформи и извае фигурата ми


  Gi, много полезен пример си споделила.  Не бях аз Аз смятам да го приложа. Бая киснене във ваната ще падне докато се извая
  Активен
  Amazon
  Гост
  « Отговор #10 -: Октомври 05, 2010, 21:20:11 »

  Хахаха Ги,аз правех същото, но с чай... Имах едно доста интересно лято и бях качила някой и друг килограм. Реших всяка сутрин,обет и вечер преди хапване (защото имах 3 яденета на ден) да пия чая на гладно за да премахне токсините и налепите от тялото ми. По същия начин говорех на водата и й казвах да пречиства тялото ми,като се запазва по стените на червата ми и подхлъзва храната:) Стана чудо за 1 месец. Същото правя сега за лицето и косата ми...всяка сутрин си мия лицето с ледена вода и след това с ледче охлаждам:)))) и пак стоя и си бърборя- мъжа ме мисли за откачена,но пък вижда резултата и засега мълчи  Ухилен Ухилен Ухилен
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #11 -: Октомври 06, 2010, 15:33:36 »

  ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА
  http://indigota.com/index.php?topic=918.0

  Малка синя планета във вселената. В пространството, криещо много тайни, най-важната от които - тайната на мирозданието. Нашата Земя се различава от другите планети: Тя е жива. Сега ние знаем защо. На нея има вода. Ако количеството й рязко намалее или се промени само едно от удивителните й свойства, животът на земята ще изчезне.

  Животът е ТАЙНАТА НА ЖИВАТА ВОДА

  След като учените обявиха хипотезата, че водата има памет, пред човечеството се откриха невероятни перспективи.Човекът се доближи до разгадаването на главната тайна на водата. Какво представлява водата? По принцип всички знаем. Това е веществото, без което нищо живо не може да съществува. Целият живот е изграден върху водата. Водата е близо до свойствата на живо вещество.

  Предистория

  До неотдавна се смяташе, че свойствата на водата зависят от химическия й състав. От тази гледна точка разделяха водата на жива и мъртва. Живата има алкална основа. Мъртвата - киселинна. Изглеждаше, че водата вече не крие тайни.

  В секретна германска лаборатория през 60-те години на 20 век става необяснима случка. Лаборантка изпуска в съд с дестилирана вода херметизирана ампула със силна отрова. Оставя я да си лежи вътре - за да не афишира своята небрежност. Ампулата е намерена едва след три дни. Тъй като е херметична и няма особена опасност, изваждат ампулата и решават да забравят инцидента. По-късно дават тази вода на лабораторните мишки. След известно време мишките са мъртви. Веднага подлагат водата на най-прецизен анализ. От химическа гледна точка тя се оказва безупречно чиста. Тоест водата, без да има контакт с отровата, някак приема нейните свойства, получава негативната информация.

  Аналогичен случай:

  Югоизточна Азия, 1956 г. Секретна лаборатория на военния институт за средства за масово унищожение. Тук вече няколко години работят върху бактериологично оръжие от ново поколение. Неговите свойства се обсъждат на многочасово секретно съвещание. Неочаквано то се прекратява и всички участници са откарани в болница с диагноза тежко хранително отравяне. Започва разследване, което попада в задънена улица. Учените не са употребили нищо, освен вода от гарафите на масите. Тестовете на водата не показват каквито и да било вредни примеси - състав Н2О. Така и записали в отчета, причина за отравянето е обикновената вода.

  20 години по-късно е изказана фантастичната хипотеза, доказваща непредсказуемото поведение на водата - водата има Памет! Резултатите от експериментите, проведени в много държави, показват: Водата възприема и запаметява всяко въздействие, което става около нея. Достатъчно е водата да се докосне до някое вещество, за да "разбере" свойствата му и да ги запечата в паметта си.

  Хората толкова много са свикнали със съществуването на водата, че те вероятно никога не са се замисляли за факта, че по-голямата част от земната повърхност е покрита с вода. Най-важното тук обаче е, че сред всички известни небесни тела само на Земята има питейна вода.

  ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА

  Научно-популярен филм за промяната на структурата на водата в зависимост от мислите , музиката и много други въздействия по книгата на Масару Емото – „Посланията на водата"

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=9D089Bpv_SE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=9D089Bpv_SE</a>
  « Последна редакция: Октомври 06, 2010, 16:08:25 от सहायक और Sandalfon के समर्थक » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #12 -: Октомври 06, 2010, 15:40:24 »


  Водата помага срещу стреса

  Пиенето на вода помага срещу стреса. Деведесет процента от заетите хора изпитват стрес на работното си място, 36 на сто са наясно, че водата би могла да има положително въздействие при стрес. Немското дружество за анализ на потребителските нужди изведе тези данни скоро. Дали в такъв случай работодателите могат да намалят стреса на служителите си, като им предоставят вода в изобилие и безплатно? Експертите са единодушни: водата помага при стрес – явление, което би могло да се разпространи още повече покрай икономическата криза. Като не се забравя, че стресът е и рисков фактор за здравето, на който може да се противодейства само с промяна в начина на живот. 76 процента от запитаните в рамките на проучването казват, че пият вода на работното си място. 91 на сто от тях посочват като причина, че водата e най-добрата напитка за утоляване на жаждата. 84 процента пият вода, защото е здравословно. 30 процента от работещите смятат, че водата помага при освобождаването на стреса. Водещият германски диетолог професор Фолкер Пудел изтъква хранително-психологическия ефект на водата: чрез добрата си електропроводимост тя подобрява функциите на нервната система, а дехидратацията смущава мозъчната и мисловната дейност. Психоложката проф. Андреа Фишбах подкрепя идеята за безплатното предоставяне на вода на работното място и смята, че това е повече от превантивна мярка против стрес.
  Отдавна се знае, че водата има "памет". Доказано е, че има значение каква вода пиеш и как! Водата "отмива" негативната енергия, вкл и като се къпем често! Сещаме се за изречението, използвано често „Пий една студена вода”...
  Алоис Грубер, изследовател от Австрия, подсказва, че днес можем да докараме вода от хиляди километри с помощта на високо налягане. В природата реките и ручеите текат по плавно извити русла. Но във водопроводната мрежа водата многократно завива под прав ъгъл. След всеки такъв ъгъл нейната структура все повече и повече се разрушава. Кристалите на тази вода са с различна форма, но всички са деформирани, нямат никаква симетрия и красота. В тръбите на парното тече невитализирана вода, тя е гнила и краде енергия от растения, животни и човека. Във водопроводите на големите градове водата се движи в затворен цикъл. След агресивна химическа обработка и филтри тя пак се връща в домовете ни, съхранявайки спомена за химикалите и за насилието от мощните филтри. Но още по-силно е информационното замърсяване при протичането й през тръбите край хиляди и хиляди домове. Водата се замърсява и духовно и това въздуше достигнало огромни параметри. Защо? Водата попива цялата злоба, завист, стрес. И когато попадне в организма ни, тя е почти мъртва.

  Нашата земя представлява гигантски съд с вода, в който съществува всичко живо. Съвременните технологии ни позволяват да проникнем дълбоко в Космоса - когато се опитваме да открием живот на други планети, на първо място се проверява дали там има вода. Всеки знае, че животът на Земята без вода е невъзможен. Сигурно е, че първите организми са се появили във водата. Естествено, по-късно организмите са се адаптирали да съществуват извън водата. Аз не мисля, че това е случайност. Неслучайно още в началните стихове на Библията се споменава за водата. Когато се говори за създаването на света и човека, първо се споменава водата. Както къс глина съдържа в себе си всички несътворени скулптури, така и във водата се намират праобразите на всички бъдещи живи организми. Ето как водата въплъщава замисъла на твореца. Но за започването на всеки процес е необходим импулс. Мъдреците от древността са смятали, че импулс за възникване на живота е била първичната божествена искра. Имено тя „записала” последователността на понататъшното развитие във водата и как всеки вид живо същество да достигне своето съвършенство. Навярно науката никога няма да си обясни самия процес на сътворението. Но в Корана например се казва, че водата е участвала в него по волята на Бога. Мисля, че учените трябва да отделят особено внимание на това как водата взаимодейства с молекулите. На молекулярно равнище тя създава структурата на спиралата на ДНК. Без вода нямаше да има спирала и без вода тя не би работила.

  Само във водата започва своя живот всяко семе, всеки ембрион. Околоплодните води участват в неговото развитие и съхранение.

  Именно заобикалящата ни вода, подобно на универсален компютър, разкрива всяка биологична програма. И само водата може да я промени. Случва се нещо, за което казват: „Виж, това е ново!”. Но то вече се е случвало през отминалите векове. В „Еклесиаст” пише: „И взе свежи клонки уж от бяла топола, бадем и кестен. И като изряза ивици от тях, оголи бялата вътрешност. И сложи клонките в коритата на водопоя, където пият вода овцете. И се възбудиха овцете и зачеваха там. И се раждаха овце на ивици, на петна и пъстри.”  Източник: http://www.icp-bg.com/water-stress.php
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #13 -: Октомври 06, 2010, 15:45:10 »

    Д-р Емото провел експеримент залепвайки два надписа на бутилка с вода - на единия "благодаря", а на другия "ти си глупак". Водата образувала красиви кристали, което показва, че "благодаря" е по-силно от "ти си глупак". Така се доказва, че добрите думи са по-силни от лошите.
         В природата има 10% болестотворни микроорганизми и 10% полезни, останалите 80% могат да променят своите свойства от полезни до вредни. Д-р Емото предполага, че такава пропорция съществува и в човешкото общество. Ако един човек се моли с дълбоко, ясно и чисто чувство, кристалната структура на водата ще бъде ясна и чиста. Под влияние на мислите водата се изменя мигновено.
         Кристалната структура на водата се състои от кластери (голяма група молекули). Думите, подобни на думата "глупак" унищожава кластерите. Негативните фрази и думи формират  или големи кластери или въобще не се създават такива, а положителните, красиви думи и фрази създават малки, свързани кластери. По-малките кластери вода по-дълго съхраняват информация. Ако има по-големи разстояния между кластерите, друга информация може лесно да проникне в тези участъци и да разруши тяхната цялост по такъв начин, че да унищожи информацията. По същия начин може да проникнат и микроорганизми. Свързана, плътна структура от кластери е оптимална за дълго съхранение на информация.
         В лабораторията на д-р Емото са провели много експерименти с цел да се намери думата, която най-добре прочиства водата и са открили, че това не е една дума, а съчетание от две думи: "Любов"  и "Благодарност"

  Повече по темата и снимки тук:
  http://www.spiralata.net/voda/vodata.html
  Активен
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #14 -: Октомври 06, 2010, 15:51:27 »

  На бързо само да кажа нещо-това с чашата вода съм го правила много пъти-в смисъл оставям си пълна чаша с вода на нощното шкафче без да я пия просто инстинктивно-аз по принцип никога през ноща не ожаднявам и не пия вода-но просто съм слагала чашата с вода близо до себе си -поради друга причина и ето преди малко в отговора на Вал аз разбрах защо съм го правила и то несъзнателно или всъщност съзнателно но просто не си спомням защо и ето сега вече знам!За което още веднъж благодарско!
  И още нещо-спомнете си  старите хора какво казват-сънуваш ли лош сън сутринта преди да измиеш лицето си -пусни чешмата и докато водата тече-три пъти кажи-така както водата изтича в канала,така и моя сън да изтече и никога да не се връща! Усмивчица
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Жива и мъртва вода
  Природосъобразно хранене
  pluton 5 8717 Последна<br />публикация Септември 13, 2010, 20:41:20
  от Хristo
  All colors- минерал, който лекува
  Минерални и скъпоценни камъни
  chitta 0 2945 Последна<br />публикация Май 09, 2010, 18:13:09
  от chitta
  Жива вода
  Природосъобразно хранене
  Selinna 1 2508 Последна<br />публикация Декември 23, 2011, 15:28:21
  от Selinna
  ЖИВА ВОДА - с традиции към бъдещето!
  Инициативи
  Плам 4 1024 Последна<br />публикация Април 04, 2012, 17:54:08
  от Elina01
  Как се лекува дебелочревна фистула?
  Изцеление от природата
  riskue 10 4096 Последна<br />публикация Януари 30, 2013, 12:30:39
  от Sine Wave Zero

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright