Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Изследване на Паневритмията  (Прочетена 658 пъти)
ssacrifice
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


 • Град: Sofia
 • « -: Октомври 02, 2010, 22:19:09 »

    Lyudmila Chervenkova    30 септември в 11:21
  Здравейте!
  От три години правим едно обширно изследване на ПАНЕВРИТМИЯТА, в което някои от вас са участвали като изследвани лица.
  Моля ви за ВАЖНО съдействие, тъй като в следващите 2-3 седмици трябва да намерим хора, които да изследвам (трябва да не са играли Паневритмия и да са на определена възраст и пол), за да се довърши успешно изследването, което правим.
  Ползата за изследваните е, че през този период след изследванията ще могат да получат информация за своето психическо и физическо състояние по изследваните показатели. Психологическите тестове се правят в къщи, а физическите на ул. „Гургулят”№1 (близо до НДК). Изследването е безплатно.
  Изследването представлява проследяване на сезонните особености на психологическите състоянията и психофизичните качества при хора в младежка и средна възраст.
  Изисквания към хората за изследването :
  - да отговарят точно по пол и точно или ± 1 година по възраст на посочените в таблиците
  - никога да не са играли Паневритмия
  - да не играят тази зима до късна пролет също Паневритмия
  - да не са чели никакви или 1-2 максимум книги на Учителя Дънов
  - да могат да направят изследването и два или три пъти (сега през октомври и напролет, а които могат и през следващия септември)
  - да оставят най-важно тел. (и имейл, ако имат ) за връзка, за да ги потърсим за изследването.
  Моля ви, ако имате близки роднини (братя, сестри, родители и т.н.) или приятели в София, които биха участвали в такова изследване и не играят Паневритмия да ми съдействате. Нужно е да ги изследвам два, а ако могат и три пъти - октомври 2010г., март-април 2011г и септември 2011г.
  Има малка група (13човека), за която ми трябват само психически тестове 2 или 3 пъти. Това е по-лесно за организиране, защото психическите тестове се правят в къщи, но повече хора е нужно да направят и физическите тестове.
  В ДОБАВЕНАТА СНИМКА НА СТРАНИЦАТА на Приятели на Паневритмията тук http://www.facebook.com/group.php?gid=112401205454444
  са описани хората, които ни трябват (до момента 55 човека, а като се запишат всички начинаещи тази година ще се добавят още около 10 ) – възраст, пол и бройки.
  Пожелавам ви хубави дни и оставам в очакване на предложенията ви!
  Людмила
  Активен

  Горчива Истина няма. Тя е най-сладкото нещо. Да кажете грешките на хората, това не е Истина. Да кажете Доброто на един човек, да!
  bars_i
  Гост
  « Отговор #1 -: Октомври 03, 2010, 17:40:39 »

  “Пан” oзначaва всичко, все, всеобщ; “Ев” или “еу” е това, от което излиза всичко; то означава висшето, същината, реалното, същественото в света.  А “ритъм” значи правилност в движението или във всеки външен израз на нещата. Смисълът на думата Паневритмия най-често се предава чрез израза: "висш космичен ритъм". Що е тогава “Паневритмия”? Това е велика всемирна хармония на движението.
   
  Има космичен ритъм, който лежи в основата на живота. Това е онзи творчески ритъм, който е създал всичко, който организира всичко, който всичко претворява и гради. Под действието на това космично движение и ритъм са изградени хилядите форми около нас. Те са вечно действуващите принципи в космоса. Изразени са както в движението на небесните тела, така и във вълнообразното движение на светлината, в силовите линии на електромагнитното действие, в движенията на атома и електрона и пр. Всемирното хармонично движение на цялото Битие е Паневритмия. Движенията на Паневритмията са взети от природата, от целия всемир и са в хармония с космичния ритъм.
   
  Ако движенията, които прави човек са в хармония с космичния ритъм, човек се свързва със силите на живата Природа и ги приема. Именно това се постига чрез паневритмичните упражнения. Движенията на Паневритмията не са произволни, но са взети от ритъма, който лежи в основата на космичния живот. Когато човек прави тези упражнения, той се хармонизира с цялото Битие и затова получава нещо ценно от него. Ритмичните упражнения действат благотворно, защото тогава влизаме във връзка с космичния живот. Колкото една музика и едни движения съдържат в себе си нещо от характера на космичния ритъм, толкова те ни свързват с космичния живот и имат по-силно действие.
  Паневритмията подразбира най-икономичните движения, не сложни, но целесъобразни движения, с които се постига най-голям резултат. Движенията са мълчалив говор. Този говор трябва да се изучава. Хармоничните движения на Паневритмията са метод за самовъзпитание на разумните същества. Паневритмията е наука, метод, който регулира физическите, духовните и умствените функции на човека. Тя е съчетание на човешките мисли, чувства и действия. Действието на паневритмичните движения е трояко:
   
  1. Те са акумулатори, чрез които човек се свързва с творческите и съграждащи сили на Природата, приема ги и те съдействат за неговото развитие. Тези сили са животворни.
  2. Понеже движенията на Паневритмията са в хармония с космичния ритъм, който привежда в активност целокупния живот, те активират всички спящи сили на човешката душа, пробуждат ги към дейност.
  3. Паневритмичните движения са от такъв характер, че чрез тях човек изпраща сили, мисли, идеи в света и те продължават да работят там и да го претворяват.
   
  Движенията при Паневритмията са извлечени от самата Природа. Те са от такъв характер, че човек при тях става способен да черпи изобилно от неизчерпаемия резервоар на сили в Природата и с това да внесе нови жизнени струи във всичките си органи и системи и нови подтици, нови свежи сили в своите мисли, чувства и постъпки. Действието на тези движения се усилва още повече, понеже се придружават и с музика. Особено е силно действието на Паневритмията, понеже в нея имаме музикална мисъл! Музикалната мисъл прониква дълбоко. Паневритмията поддържа хармонията между дихателната, мозъчната и храносмилателната система и между ума, душата и Духа.
   
   
   
  Източник: panevritmia.info


  * paneuhr01[1].jpg (28.19 KB, 306x424 - видяно 174 пъти.)

  * paneuhr02[1].jpg (19.96 KB, 336x224 - видяно 166 пъти.)

  * the_rays_of_the_sun_1[1].jpg (9.25 KB, 180x135 - видяно 207 пъти.)
  Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #2 -: Октомври 03, 2010, 18:11:30 »

                                                                  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=R_MuT3SbfnA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=R_MuT3SbfnA</a>

  Тук могат да се видят 30 упражнения за практикуване на Паневритмия
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #3 -: Октомври 03, 2010, 19:08:25 »

  Хубава тема Усмивчица
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Аурата на човека- изследване на ITEM- bioenergy « 1 2 3 »
  Езотерика
  Paladin60 30 4355 Последна<br />публикация Май 07, 2011, 20:30:11
  от Paladin60

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright