Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Древните руски наноструктури  (Прочетена 1027 пъти)
Evolution
Гост
« -: Септември 25, 2010, 11:02:46 »

„Неуместен артефакт” (OutOfPlaceARTifact / Oopart) е термин, прилаган за десетки открити на различни места по света праисторически обекти,  чието  технологично ниво е в пълно противоречие с определената им въз основа на физически, химически и геологически данни възраст. Често неуместните артефакти са обезсърчаващи за конвенционалните учени, но носещи радост на авантюристичните изследователи и любителите на алтернативни научни теории.

През 1991 г. появата на изключително малки, спираловидни артефакти, открити край бреговете на реките Кожим, Нарада и Балбан-Ю в Русия, довежда до дебати, продължаващи до днес. Тези загадъчни миниатюрни елементи предполагат съществуването на култура, способна да развие нанотехнологии преди 300 000 години.

Неестествените спираловидни артефакти били първоначално открити по време на геоложко проучване, свързано с добива на злато в планините Урал. Те включвали спирали, шпиндели и други неопределени съставни части.

Според анализ на Руската академия на науките в Сиктивкар, най-големите открити парчета са направени предимно от мед, докато най-малките – от волфрам и молибден.

Докато най-големите от тези артефакти са с размери от 3 cm, най-малките са едва
1/10,000-на от инча и много от тях следват пропорциите на златното сечение. Формата им предполага, че са изработени, а не природно образували се метални фрагменти. В действителност е установено, че те силно приличат на миниатюрните компоненти в съвременната нанотехнология.

Макар някои да твърдят, че тези фини структури са само останки от изпитателни ракети, изстрелвани от разположения в близост космодрум Плесецк, доклад от московския институт определя, че те са далеч по-стари, за да са продукт на модерното производство.

През 1996 г. д-р Е. В. Матвежева от Централния научноизследователски департамент по геология и добив на ценни метали в Москва пише, че независимо от хилядолетната си възраст, елементите са с технологичен произход.

Те са открити на дълбочина между 3 и 12 m в геоложки слой на възраст между 20 000 и 318 000 години.

Как са могли хората да произвеждат толкова миниатюрни елементи в далечното минало и за какво точно са служели те? Някои вярват, че спираловидните елементи доказват високото технологично равнище на човешката раса през епохата на Плейстоцена, докато други смятат, че откритията са творение на извънземни.

Артефактите са изучавани в четири различни научни центрове в Хелзинки, Санкт Петербург и Москва. По-нататъшните проучвания на тези фини структури, обаче,  изглежда са били прекратени през 1999 г. след смъртта на д-р Йоханес Фибаг (Johannes Fiebag), главен изследовател на откритието.


Превод: Димо Цвятков
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright