Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Практика на телепатията  (Прочетена 6855 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юни 23, 2009, 22:34:00 »

  Тази глава е предназначена за доста ограничен кръг чита­тели, тъй като сведенията, които съдържа, представляват сериозна опасност за обществото. Хората още не са "дорасли", за да могат произволно да използват своите телепатични възможности. Когато превключва съзнанието си върху управ­ляване на дишането, на дейността на органите, човекът отвли­ча вниманието си от промените във външната среда, а някои от тези промени могат прекалено рязко да напомнят за себе си и да доведат до повече или по-малко продължително психическо разстройство, или да оказват систематично пагубно влияние върху организма, а в някои случаи дори да го погубят. Съществува и още една опасност. В първа и втора глава разгледахме въпроса за естественото разпределение на прана в здравия организъм, който се намира в обикновени условия и не претърпява никакви резки, неочаквани влияния от околната среда. Енергията се използва за осигуряване на психичните и физиологични процеси на организма или за създаване на резерви. Само в изключителни, драматични ситуации, когато промените във външната среда заплашват не само индивида, но и всичко живо, тази енергия автоматично и спонтанно превключва за послание, за излъчване на телепатема, за предаване в общото поле на информация за същността на настъпилите промени.

  Като тръгва по пътя на съзнателно и произволно използване на своите телепатични способности, човекът застава на пътя на самоунищожението, пътя на саможертвата. Това може да бъде оправдано само от целта, която преследва. Най-пълно осъзна­ване, задълбочено осмисляне, пределно внимание и чувстви­телност към собствения организъм, собствената психика, зна­ния за теоретичните основи -такива са основните изисквания, които трябва да спазва човекът, решил да поеме по този много опасен път. За всяка "палавост" рано или късно се налага да платиш висока цена и може горчиво да съжаляваш за собстве­ната си невъздържаност. Всеки ще узнае това, за което се окаже достоен, и не е нужно да бъдат съблазнявани хората с призрака на леснодостъпната цел, щом като знаем добре на каква цена се постига тя.

  Първият период - период на упражненията за концентрация на вниманието, за пренастройване на съзнанието и неговото насочване навътре, период на първите опити в пранаяма, почти неизбежно е съпроводен от сривове поради липсата на навика да се разпределят усилията пропорционално на целта, придру­жаван е от страх, а понякога и от психически разстройства (които ако се получат, струват прекалено скъпо). Постепенно съзнанието и физиологията започват да се приспособяват, моменталните превключвания на вниманието от външната среда навътре, чиято цел е мобилизацията на енергията или включване към енергията на полето, се постига с лекота, стават навик, периодично се натрупват необходимите запаси, в случай на нужда съзнанието с лекота превключва отново към измененията във външната среда. Когато човек мобилизира енергията с цел да получи информация от полето и да я обработи, обикновено губи координация на движенията. Зато­ва е толкова важна удобната поза по време на упражненията. Мнението, че човек, овладял до съвършенство своите телепатични способности, не може да ги използва за ниски цели, е погрешно. Не е редно да се доверяваме прекомерно на "свръх-съзнателност" от страна на тези, които по пътя на дълги тренировки са постигнали съществени резултати. Историята познава немалко примери, че тези способности са били изпо­лзвани, за да се уврежда директно психиката или физиологията на друг човек. Придобитата от телепата-практик сила може да се изплъзне от контрола на съзнанието под влиянието на мимолетни емоции, да нанесе разрушения и да причини страдания не само на този, върху който ще се стовари, но и върху този, който случайно я е изпуснал на свобода.

  В тази глава са дадени само конкретни указания за услови­ята на тренировката. Поясненията за необходимостта от тях са дадени в приложенията. Необходимо е указанията да бъдат изпълнявани съвсем точно.

  СТАВА ДУМА ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ТОЗИ, КОЙТО СЕ УПРАЖНЯВА - НИ ПОВЕЧЕ, НИ ПО-МАЛКО!!!

  Понятието освобождаване. Общи принципи на освобождаването и възрастов фактор

  Терминът "освобождаване" е получил различни, понякога съвсем противоположни тълкувания в различните епохи и различните коментари на Ведите, на Раджа-йога и на западния ментализъм. Под този термин ние ще разбираме произволното освобождаване на съзнанието от получаването на информация от организма и управляването на процесите в него, след като те са регулирани и е освободена максимална енергия за приемане и обработване на информация, постъпваща от общо­то биомагнитно поле на планетата (системата от галактики, вселената) или от определен човек, с цел да се повлияе върху друг човек или да се изпрати собствена информация в полето, на която да бъде получен един или друг отговор по каналите за обратна връзка. Така че освобождаването на съзнанието не е "крайната цел" на йогите, а средство на личността за постигане на определени цели.

  Отлично физическо здраве, здрава психика, материалистичен мироглед - такива са основните условия и всяко тяхно пренебрегване неизбежно ще доведе до лоши последствия. Постоянното будно внимание към собствения организъм и към всички негови сигнали —това е основното условие, което ще ви позволи от време на време да го "напускате", с надеждата, че когато се "върнете" няма да го заварите разпаднал се, не поддаващ се на никакъв контрол и управление. Най-малкото неразположение, което чувствате преди "освобождаването" и не сметнете за нужно да отстраните, при "завръщането" ще се превърне в мощен поток от сигнали за болка, задълго ще ви "върже ръцете" и ще ви лиши от възможността за "освобожда­ване", дори когато ви е много необходимо. За изпълнението на всяко упражнение от Раджа-йога е нужно първо да  бъде въведен ред в собственото тяло, после в психиката. С всички сили трябва да си внушите, че в света, възприеман от вас с традиционните сетива, всичко е много добре, а даже ако нещо не е наред, скоро ще се оправи. Всеки елемент на безпокойство или неувереност, останал в съзнанието ви, може да ви настрои за приемане на такава информация, чието улавяне и обработка в най-добрия случай завинаги ще ви затвори пътя към общото поле, а в най-лошия - ще ви убие или ще ви лиши от нормално мислене в нормални условия. Голяма е ролята на възрастовия фактор в телепатията. Най-благоприятен е периодът на поло­вата зрялост и окончателното формиране на мироглед и на съзнанието. Съзнаването на материалния характер на телепа­тичните процеси ще спаси начинаещите от много неприятно­сти. То ще стане страж в освобождаващото се съзнание и когато вашето "Аз" почувства парализиращото влияние на погубва­щата информация, която неочаквано ще възприемете (невъз­можно е това да се избегне), този страж ще изтръгне съзнани­ето ви от общото поле, ще го върне към нормална жизнена дейност, "свързвайки" го с организма.

  Първите крачки

  Разпространено е мнението, че развитието на телепатичните способности е много трудно и изисква огромно напрежение. Дотук много пъти "плашехме". Но и това не е всичко. Следват още повече забрани, и то много по-сериозни. Правим го не с цел да плашим. Просто пристъпваме от света на крайните величини, от света на познатите усещания в света на безкрай­ността, който в началото само се осъзнава, но не се усеща. Да започнете или не? Трябва да решите въпроса сега, още преди да сте се убедили в успехите си от собствен опит. Бедата е, че после вече не ще можете да спрете. Независимо от вас, но напълно закономерно, вие все по-бързо ще се втурнете към самадхи, ако не умрете като резултат от пренебрегването на някое от изискванията на йога, изброени и коментирани по-горе. Започвайки упражненията, само след две-три седмици вие ще разберете, че сте прекрачили в съвсем нова област, за чието съществуване сте чували, знаели сте теоретически или въобще нищо не сте подозирали. Във вашия мозък ще започнат да звучат гласове на хора, музика, смях, ще усещате миризми. После ни в клин, ни в ръкав посред бял ден ще започнете да виждате неща, които никой от присъстващите не вижда. Ще започнете да виждате при пълна тъмнина, да виждате със затворени очи, да виждате с рудименталния остатък от третото око - с тила си, при това не по-малко ясно, отколкото с нормалното зрение. Не трябва обаче да изпадате във възторг при подобни "успехи". Просто съзнанието ви се е настроило да приема всякаква безразборна информация от общото поле.

  След някой друг месец, заспивайки след напрегнатия си ден, ще почувствате как ви обхващат меки, но мощни пълни. Не си и помисляйте да се настроите в резонанс с тях - това е смъртна опасност. Задължително условие е да се въздържате от всяка­кви емоции. Това не ще ви разкраси в очите на близките ви. Ако пренебрегвате тези изисквания е невъзможно да натрупате сили, за да ги насочите при нужда към определена цел. Не се поддавайте на изкушението да пуснете в действие силата, чието присъствие вече усещате, ако се окажете във властта на човешките чувства - любов, съжаление, страх, гузна съвест. Особено опасно е, ако чувствате нетърпение, гняв, злоба. Трябва да се научите да управлявате емоциите си не по-малко уверено, отколкото ръката си — да можете да потушавате своите чувства и да можете да ги разгаряте до край. Усещането на вибрациите на общото поле означава, че започвате да чувствате по-фино, че започвате да се усещате като част от огромна сила, да се нагласяте според нея, да се настройвате към нейното приемане, нейната концентрация, нейното предаване. Колкото по-сигурно контролирате хода на мислите си в този начален период, толкова по-успешно ще вървите напред, толкова по-голяма сила ще можете да обуздаете. Всеки байт получавана информация при определени обстоятелства може да предизвика мощно информационно-енергийно разпадане. Точно затова първите стъпки за освобождаване на съзнанието трябва да бъдат тренировки за съсредоточаване върху предме­ти или части от тялото, после - върху определен ход на мислите, което предполага "отдалечаване" или "отвеждане" на съзнанието от информацията, нахлуваща в него от организма чрез подсъзнателните сфери. Чрез тренировки вие постепенно ще се научите да дисциплинирате мислите, чувствата и усеща­нията си, ще се научите да притъпявате болката, да изпращате под напрежение поток от прана, не само за да отстраните болката, но и обективно да отстраните причината за нея. После ще изпратите "запитване", засягащо миналото, сегашното или бъдещето в общото поле... За вас няма да е тайна какво мисли този или онзи човек, вие ще можете да получите от общото поле всяка информация, която ви интересува. Но това вече не са "първите крачки". Вие ще се почувствате естествена, органич­на част от биосферата, а вашето съзнание ще стане част от общото биомагнитно поле. Настойчиво ви препоръчваме да не четете следващото изречение, преди всяко предишно да е улегнало не само в съзнанието ви, но и във всяка клетка на тялото ви.

  Поза

  При всички начални пози (те са в седнало положение) е необходимо да спазвате следните условия:

  -  Главата леко е повдигната, така че между брадичката и ключиците  свободно да  сложите  ръка   на  шията  си,  като палецът и показалецът докоснат ъглите на долната челюст,

  - След като сте фиксирали положението на главата, поставете ръце върху коленете без напрежение,

  -  Краката ви са стъпили с цяло стъпало без напрежение,

  - Тялото ви е леко наклонено напред, така че брадичката ви да се намира на линията, преминаваща между бедрата,

  - В мускулите на гърба не трябва да има никакво напрежение. След като изпълните всичко това си представете мислено праната, която преминава през гръбначния стълб, шията и главата. Пренебрегването на това условие - главата, шията и гърбът да са на една права, не само ще сведе до минимум ефекта от всяко усилие, но може да навреди сериозно на упражняващия се.

  Обстановката

  В началния период трябва да са сведени до минимум всички дразнители. Спрете чешмите, не се упражнявайте в дъждовно време, особено ако има буря. Наблизо не трябва да има включени електроуреди и заземени метали. Не е за препоръчване да започвате в година или период на слънчева активност, нито пък (и това е особено важно!) в условията на повишен радиационен фон. Напълно избягвайте всякакви наркотични вещества (мескалин, кофеин и др.). Забележителните постижения, които неочаквано бързо ще забележите, ще ви компенсират тези мними и действителни "лишения". По-нататък всички тези изисквания могат значително да се намалят.
  Активен

  crownedXclown
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 101


  « Отговор #1 -: Август 01, 2009, 21:50:28 »

  някой пробвал ли го е  Плезещ се
  Активен

  After the era of kings a lonely knight is fighting for lost battles...ahh the war effect...there are no winners in the war.Everybody loses
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Август 01, 2009, 22:25:37 »

  Цитат
  Отлично физическо здраве, здрава психика, материалистичен мироглед - такива са основните условия и всяко тяхно пренебрегване неизбежно ще доведе до лоши последствия.
  Преди да съм го дочела какво ще значи материалистичен мироглед?
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Август 01, 2009, 23:09:31 »

  И друго се сетих да ви питам ,моляви ми отговорете:Тези телепатични възможности как биха ми помогнали в спасяването на човечеството?Не смятатели ,че ако някой разбере няма да ме сметнат съвсем за откачалка и да свърша както в най-големите си страхуве в лудницата?
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  crownedXclown
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 101


  « Отговор #4 -: Август 01, 2009, 23:34:26 »

  ам не мисля а и винаги има начин да помогеш на хората колкото повече се усъвършенстваме толкова по -добре като цяло. А и по-лесно би било ако кажеш на някого телепатически нещо по-лесно би го приел един човек отколкото да се опиташ да му го обясни лично.

  а за метериалистическият мироглед ( леле каква дълга дума) ам принципно не е ли сварзано с материалното :? в случая с тялото .. нз ..тук съм пас  Ухилен
  Активен

  After the era of kings a lonely knight is fighting for lost battles...ahh the war effect...there are no winners in the war.Everybody loses
  delfin
  Гост
  « Отговор #5 -: Август 02, 2009, 02:43:46 »

  Ако нямаш желание не е нужно да афишираш пред маса непознати или почти непознати хора възможностите си.
  А само пред хора, които знаеш, че ще приемат тези неща сериозно.

  Телепатията ще се развива в повече хора, това е езика на който комуникират доста същества от Вселената. Това е и бъдещето ни развитие като реса - телепатична раса, но до този момент още е далече. Сега сме на етапа когато започваме да вървим вече по еволюционния път на еволюция, инволюционният стадий го пресякохме и започна издигането на съзнанието нагоре. Затова и толкова започна не само да се говори открито за духовност,а и да се търсят пътищата за отваряне към такова състояние.

  Материалистичен мироглед е когато даден индивид мисли само за материални неща, без да му минава и една мисъл за такова нещо като духовна възможност за развитие. Пари, власт, вещи, имоти, кариера и от този род все материалните неща са в мислите на такъв човек.

  Това е което аз мога да кажа накратко по въпросите, които задаваш.
  Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Август 02, 2009, 08:58:02 »

  Точно както и аз си го превеждам ,но нещо не ми се връзва това:
  Цитат
  материалистичен мироглед - такива са основните условия и всяко тяхно пренебрегване неизбежно ще доведе до лоши последствия.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  delfin
  Гост
  « Отговор #7 -: Август 02, 2009, 13:06:02 »

  Ами съчетанието и на двете - не може да мислиш само за духовно, а да се пренебрегва материята. Защото и духовните по-фини нива са също материя, само че все по-фина  и по-фина. Започне ли да се пренебрегва материята, в която живеем става лошо за самите нас - трябва да се съобразяваме с условията и средата, в която живеем и творим и това също при развитието на телепатията трябва да се има впредвид, не може да витаем само в световете, които стават достъпни за нас, трябва да сме и същевременно здраво стъпили на планетата, която обитаваме в даденото физическо въплъщение.
  Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #8 -: Август 02, 2009, 16:21:00 »

  Ами съчетанието и на двете - не може да мислиш само за духовно, а да се пренебрегва материята. Защото и духовните по-фини нива са също материя, само че все по-фина  и по-фина. Започне ли да се пренебрегва материята, в която живеем става лошо за самите нас - трябва да се съобразяваме с условията и средата, в която живеем и творим и това също при развитието на телепатията трябва да се има впредвид, не може да витаем само в световете, които стават достъпни за нас, трябва да сме и същевременно здраво стъпили на планетата, която обитаваме в даденото физическо въплъщение.
  delfin,точно на мен ще ми е доста трудно да възприема материалистичен мироглед,та точно аз призовавам да се отървем от него ,сигурна ли си ,че няма печатна грешка? ;)indigo помощ,кажи си и ти мнението по въпроса ,който ме вълнува.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  delfin
  Гост
  « Отговор #9 -: Август 02, 2009, 19:47:55 »

  Не може да се отървеш от материята. Както е постулата "Всичко е енергия", но това е пак вид материя, само че с различни плътности. Затова и казвам, че не може да не съобразяваме със средата, в която живеем. Не може да не ядем, спим, ходим и от този вид поне неща, а и не може друг да ги върши вместо нас. Живеем в плътно физ. тял, което си иска своята грижа, все пак ни е дадено с някаква цел да научим нещо. Когато свършим този път, отиваме в място с по-фина материя, ако трябва се връщаме пак в тази най-плътна среда.

  Телепатията е езика на който общуват много същества, образен език. Ще дойде време и ние да развим тази възможност, все повече се развива и се подготвят физ. ни тела за такава възможност, а и все повече души се инкарнират с такива способности, имат ги от раждането си, идват с отворени сетива и възможности.
  Активен
  Leon7
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 20


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #10 -: Септември 08, 2009, 12:06:17 »

  Всички сме чували за телепатия. Ами владее ли някой тази телепатия? Какви телепатически способности има...
  « Последна редакция: Септември 08, 2009, 19:27:26 от delfin » Активен

  Равенството ражда приятелство
  giti
  Гост
  « Отговор #11 -: Септември 08, 2009, 12:52:17 »

  Всички владеем телепатия и я използваме ежедневно, без да си даваме сметка за това. Въпроса ти може би трябва да е: "Kой се е усъвършенствaл в тази област?" Аз мисля, че е много лесно, поне при мен беше така Усмивчица
  « Последна редакция: Октомври 13, 2009, 04:34:44 от giti » Активен
  Amaranth
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #12 -: Ноември 19, 2010, 07:35:16 »

  Телепатия - За да можете да използвате това умение, първо трябва да се научите да се свързвате с друго съзнание. За да направите това се концентрирайте върху човека, с който искате да се свържете. Има два основни метода за свързване, всеки от тях според различната ситуация. Първи метод: Това е метод за контактуване с някой, който е във вашето полезрение.. Добре е човека с когото искате да установите връзка да е подготвен и да очаква мисли от вас, но ако придобиете опит е възможно да се свързвате с всеки по всяко време. Като начало, визуализирайте канал, който излиза от вашия мозък и свършва, в човека на когото искате да въздействате. Щом се почуствате готови се концентрирате в думите, които искате вашия партньор да получи. При правилно изпълнение успеха е гарантиран. Втори метод: Този метод е за дистанцирана практика и за комуникация с повече от един човек наведнъж. Визуализирайте човека, с който искате да общувате, вижте как умовете ви се свързват и образуват едно съзнание. Сега можете да общувате свободно. За изпращане на послания към повече хора визуализирайте всичките умове да се свързват по едно и също време, това позволява отворена комуникация. Втория метод е за по-напреднали. Препоръчва се първия за начинаещи. С тези два метода можете да изпращате послания, ето и техника за да получавате такива: Трябва да сте се съсредоточили върху мисълта за получаване на послание и да не мислите за нищо друго. Помолете приятел да ви изпрати цифра или цвят телепатично. Обикновенно винаги е първото нещо, което ви дойде наум.
  Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  Amaranth
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #13 -: Ноември 19, 2010, 07:37:57 »

  Шестото или телепатичното чувство също има физически орган и съответен астрален двойник. Физическият орган на телепатията е също тъй осезаем, както и носът, ушите, устата. Вдълбано в мозъка, близо до средата на черепа, почти право, над върха на гръбначния стълб се намира малко тяло с червено - лилаво или лилаво - син цвят, конусообразно, поставено върху основата на третия отдел на мозъка. Йогите и много други окултисти от дълбоки векове знаят, че това конусообразно тяло е органът на телепатията. Чрез него мозъкът приема трептения от мисли, изпратени от други мозъци. Когато някой мисли, той произвежда трептения, тези трептения, достигайки телепатичния орган, възбуждат мисли в мозъка на получателя.

  Изследователския интерес към телепатията идва от хипнозата. Хипнотизаторите откриват, че телепатията е от така наречените "висши явления", наблюдавани при хипнотизирани хора. Подложените на хипноза често четяли мислите на хипнотизаторите и изпълнявали неизречени инструкции.

  Скоро много от психолозите и психиатрите започват да наблюдават явлението при техни пациенти. Зигмунд Фройд го наблюдава толкова често, че му се налага да потърси обяснение.. Той определя телепатията като регресивно примитовно свойство на човека, което се е изгубило в хода на еволюцията, но все още се наблюдава при определени условия.

  Интересът към телепатията се увеличава след Първата световна война след като хиляди се обръщат към спиритуализма в опит да комуникират със загиналите си близки. В САЩ и Великобритания се провеждат масови експерименти с телепатия.

  Телепатията най-често се проявява спонтанно при инциденти и критични ситуации, при които близък приятел или роднина е наранен или убит. В такива случаи човек близък със пострадалия се случва да усети опасността от разстояние. Информацията идва под различна форма. Понякога тя е под формата на фрагменти от мисли, които изникват в сънища, видения, халюцинации. Друг път това са отделни думи, които просто изкачат в съзнанието на човек. Някои инциденти включват явна телепатия между хора и животни.

  Телепатичните способности изглежда се влияят от емоционалното състояние на човека. Това важи както за изпращача на информация, така и за приемателя. Според статистическите данни за телепатията повечето жени са получатели на информация, като едно от обясненията е, че жените по-добре разбират чувствата си и разчитат на интиуицията си повече, отколкото мъжете.
  През вековете се изказват много теории и предположения с цел описване на телепатията и начина по който действа, но никоя от тях не изглежда вярна. Телепатията, както и други психични феномени, преодолява времето и пространството.

  Хората със специални способности в телепатията и други психични феномени споделят реалност, различна то тази на обикновенните хора, което им позвлява да комуникират помежду си.
  Има достатъчно доказателства, че телепатията съществува, но науката все още е далеч от обяснението на този феномен.
  Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  nre
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 129

  « Отговор #14 -: Януари 20, 2011, 14:42:16 »

  Amaranth, този телепатичен орган да не е амигдалата?
  Хубав материал си намерил, поздравявам те!

  Цитат
  Ами съчетанието и на двете - не може да мислиш само за духовно, а да се пренебрегва материята. Защото и духовните по-фини нива са също материя, само че все по-фина  и по-фина. Започне ли да се пренебрегва материята, в която живеем става лошо за самите нас - трябва да се съобразяваме с условията и средата, в която живеем и творим и това също при развитието на телепатията трябва да се има впредвид, не може да витаем само в световете, които стават достъпни за нас, трябва да сме и същевременно здраво стъпили на планетата, която обитаваме в даденото физическо въплъщение.
  Delfin
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright