Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Романтично настроените, търсещи безсмъртната любов  (Прочетена 649 пъти)
delfin
Гост
« -: Февруари 11, 2010, 19:39:32 »

Романтично настроените, търсещи безсмъртната любов, скоро ще могат да потърсят отговора в нова формула, разпространена точно в навечерието на Деня на влюбените.

С нея може да се изчисли най-подходящата възраст да се отдадеш тотално на чувствата и да сключиш изпълнен с любов брак до края на дните си, твърди създателят й от университет в Австралия.

Изразът е кръстен "Формула на годежа" и е дело на професор по математика в университета на Нов Южен Уелс.

Изчислението се прави по следния начин:

1. Решавате на каква най-голяма възраст бихте искали да сте, когато ще застанете пред олтара (примерно 35).

2. Избирате на каква възраст ще бъдете (или сте били), когато започвате да си мислите, че гаджето ви може да ви стане партньор за цял живот (примерно на 23).

3. Изваждате по-ранната възраст от по-голямата и умножавате по 0.368 (т.е. 12 х 0.368 = 4.4).

4. Прибавяте така получения резултат към възрастта от точка 2, за да получите идеалното време, когато да направите предложение за брак (т.е. 27 години).

"Макар да не е най-романтичното основание за брак, формулата, изглежда, пасва на много двойки - случайно или съвсем закономерно", казва проф. Тони Дули. "Не виждам причина защо да не се използва науката за изчисляване на най-подходящия момент за женитба."

Все пак онези, които ще се доверят на изчислението, трябва да имат предвид, че то носи не повече от 37% успеваемост.

Формулата може да помогне за ориентиране кога е моментът човек сериозно да се замисли за брак, но също така и за изчисляване по кое време да се избягва прекаленото обвързване с партньора, обяснява Дули.

"Прилагането на математически изчисления за тази материя винаги е рисковано. Но в нормалния живот, когато човек  е залят от чувства, е добре да се вкара и малко разум", допълва професорът.

Формулата стъпва на същата логика, използвана във финансите и медицината за определяне на момента, в който да се предприеме определено действие с цел максимални ползи и минимални разходи и щети. 
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright