Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Aстрономия: Слънчеви и Лунни затъмнения, звезди, планети, комети, ...  (Прочетена 3562 пъти)
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « -: Януари 29, 2010, 12:25:00 »

  Земята, Марс и Слънцето в една линия тази вечер

  29 януари 2010 / News.dir.bg

  Земята, Марс и Слънцето ще се подредят в една линия тази вечер, което създава т.нар. противостояние между двете планети, съобщава РИА Новости.

  В сряда Марс се приближи на минимално разстояние до нашата планета – 99 млн. км. Тъй като орбитите на двете планети са елиптични и в различни плоскости, това събитие настъпи два дни преди противостоянието.

  Подреждането на трите небесни тела в линия ще се осъществи около 21 часа българско време, като тогава Марс ще може да се наблюдава в съзвездието Рак.

  Марс и Земята, движейки се по своите орбити, периодично се приближават една към друга. Ако техните орбити бяха идеално кръгли и лежаха на една плоскост, приближаването им винаги щеше да е еднакво. Но земната орбита не е окръжност, а орбитата на Марс е доста по-разтеглена.

  Времето между противостоянието им е малко повече от две години и за този период Земята прави повече от два оборота, а Марс – малко повече от един. Затова всеки път планетите се срещат в различни точки от своите орбити, приближавайки се една към друга на различно разстояние.

  На всеки 15-17 години Земята и Марс се приближават на разстояние по-малко от 60 млн. км, и тези срещи се наричат „велико противостояние“.  Велико противостояние на Марс имаше на 27 август 2003 г., когато разстоянието между планетите беше 55,7 млн. км – абсолютният минимум за цялата история на астрономическите наблюдения. Следващото велико противостояние се очаква през 2018 година.
  Активен

  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #1 -: Януари 29, 2010, 13:32:02 »

  Между другото аз горното съм го сънувала Хммм Не знам за вас,но при мен бяха всички планети в една права линия-някой в съня ми каза че се нарича "парада на планетите".Беше наистина велико Слънце
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #2 -: Февруари 11, 2010, 09:09:16 »

  Между другото аз горното съм го сънувала Хммм Не знам за вас,но при мен бяха всички планети в една права линия-някой в съня ми каза че се нарича "парада на планетите".Беше наистина велико Слънце

  Pufi! Това подреждане на планетите, всъщност е предстоящ факт.  Шокиран В действителност, именно то ще е т.нар. третото, пълно, слънчево затъмнение, за годината, което ще се случи на заветната 21.12.2012г. В илюстрациите, правени от Нострадамус, преди толкова време, ясно е описано всичко, дори е нарисувал и под кой зодиакален знак, ще се намира Земята.  За радост, с рисунките по-добре се е изразявал, от колкото с начина си на писане. Макар че му влизам в положение, предвид, повсеместната,  християнска практика, да гони и изгаря,  всичко и всеки, който е имал „безочието”, да прескочи границата на средната интелигентност. Ако искаш, изтегли си филма от ето тук.
  Изумително е, че не си попадала на информация, за това галактическо подравняване, а си го сънувала.
  Между другото, макар че май има отделна тема, за житните кръгове, искам да ви покажа това, тъй като има отношение към въпроса.

  От миналата година е, в град Оксфордшир.
  Близо три пъти по-голямо е от всички житни кръгове, забелязвани до сега.
  Експертка по четенето на житни кръгове (българка), твърди че това било медуза.  Ухилен Това ми звучи малко по-глупаво, от твърдението на „учените”, че тези неща се образували, от особен вид светкавици.  Че за какво ще им е на ...извънземните или който и да е, да идва да ни рисува медузи по житата?!? Направо, следващия път да ни нарисуват едно тракторче, като си нямат работа. Пък ние ще си го оцветиме. Аплодисменти В момента, в който видях снимката и ми мина през главата, гореспоменатото, галактическо подравняване.  Знам, че е доказано, че и хора могат да ги правят тези кръгове, но този е гигантски и няма следи от хора, а обикновено остават доста следи.
  Активен
  gorgon4e
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 92


  « Отговор #3 -: Октомври 20, 2010, 13:26:28 »

  И ще цитирам едно стихотворение , което страшно много ми харесва.. Усмивчица :

  Много хубаво стихотворение, Амарант.
  Личи, че не е писано от поет, но това му придава допълнителен чар.
  Между другото, вижте тук какво предстои:

  Утре кометата 'Хартли-2' ще прелети покрай Земята
  Утре 20 октомври 2010 през втората половина на деня , кометата 'Хартли-2' ще прелети покрай Земята на минимално разстояние , и вички желаещи астрономи любители професионалисти ще могат да я наблюдават ( но е и от БГ )

  Да се наблюдава кометата на територията на БГ в момента на максимално приближаване - няма да може, тъй като в момента на прелитане ще бъде светло.
  Кометата 'Хартли-2' е краткопериодична комета , от семейството на Юпитер, с период 6.46г. Диаметъра на ядрото на кометата се оценя от 1.2 до 1.6км. Наблюденията с космическия телескоп Спицер през август 2008г са показали , че ядрото на кометата има радиус 0,57км и низко албедо 0.028. АКо не стане разпадане на ядрото на кометата или сблъсък с друг обект, то при текущатата загуба на маса , кометат ще може да се наблюдава от Земята още около 100 пъти .

  Кометата 'Хартли-2' е открита на 15 март 1986 от Малкълм Хартли с помоща на Британския Телескоп Шмит в обсерваторията Сайдинг-Спринг (Австралия). Той е оценил блясъка на кометата от +17 до +18, а също така е отбелязъл слабо забелижимата опашка.
  На 20 октомври 2010г, кометата ще прелети на разстояние около 0,12а.е. ( по малко от 18 млн км ) от Земята , и това е само 8 дни преди преминаването на перихелия на 28 октомври 2010г. В този период кометата ще достигне до видима звездна величина +5 и ще може да се наблюдава с невъоръженно око в съзвездието Лебед.
  На 4 ноември 2010 в рамките на мисията DIXI се планира прелитане на космическия апарат Deep Impact на разстояние 700км от кометата. Предполага се , че следващо преминаване на перихелия на кометата ще стане на 20 април 2017г.

  « Последна редакция: Юни 03, 2011, 09:59:25 от Модератор » Активен
  Evolution
  Гост
  « Отговор #4 -: Декември 22, 2010, 00:48:05 »

  Пълното затъмнение започна в 7,41 ч. по Гринуич

  Точно в посочения час Луната стана червена като голяма коледна топка пред очите на ентусиастите в Северното полукълбо, където нямаше облаци, предаде АФП.

  Пълното затъмнение започна в 7,41 ч. по Гринуич, а краят му настъпи в 8,53 ч. по Гринуич, допълва БТА. Частичното затъмнение приключи 10, 01 ч. по Гринуич. Най-добра видимост имаше в Северна Америка, западната част на Южна Америка, както и в северната част на Скандинавския полуостров.

  Лунното затъмнение е астрономическо явление, при което видимият образ на Луната се закрива напълно или частично от сянката на Земята.

  За да се случи е необходимо Луната, Земята и Слънцето да са на една линия. Поради тази причина всички лунни затъмнения се случват по време на пълнолуние.

  Луната става червена, вместо да изчезне напълно, защото земната атмосфера отклонява слънчевите лъчи. За разлика от слънчевите затъмнения, които могат да се наблюдават само от определени части на земното кълбо, лунните затъмнения се виждат от всяка точка на неосветената в този момент част от Земята, т.е. където е нощ.

  Тази година пълното лунно затъмнение за част от света съвпадна със зимното слънцестоене, което е на 21 декември в 23 часа и 38 минути по Гринуич (за България дата е 22 декември, 1 часа и 38 минути - бел. ред.).

  По данни на НАСА предишното пълно слънчево затъмнение в деня на зимното слънцестоене е било на 21 декември 1638 г. Следващото ще е на 21 декември 2094 г. За разлика от слънчевите затъмнения, които трябва да се наблюдават със защитни очила, лунните затъмнения са безопасни за зрението.

  Предишното пълно лунно затъмнение бе наблюдавано на 21 февруари 2008 г. Догодина се очакват две лунни затъмнения - на 15 юни и 10 декември.

  Източник: http://science.actualno.com/news_328905.html
  Активен
  dak
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9


  « Отговор #5 -: Декември 22, 2010, 02:45:07 »

  Активен
  demy
  Daniela
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 114


 • Град: Sofia
 • « Отговор #6 -: Декември 22, 2010, 02:48:51 »

  Някой видя ли го това лунно затъмнение? Аз гледам от 1 и 35 и луната си свети Тъжен
  Активен
  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #7 -: Декември 22, 2010, 02:53:24 »

  От Варна нищо не се вижда.
  Активен

  demy
  Daniela
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 114


 • Град: Sofia
 • « Отговор #8 -: Декември 22, 2010, 03:02:13 »

  В София също!
  Активен
  deep dark red
  Гост
  « Отговор #9 -: Декември 22, 2010, 04:38:11 »

  Някой видя ли го това лунно затъмнение? Аз гледам от 1 и 35 и луната си свети Тъжен
  От Варна нищо не се вижда.
  В София също!

  "Днес жителите на Северна Америка, Западна Европа и част от Азия ще могат да наблюдават пълно лунно затъмнение. Луната започна да навлиза в сянката на Земята в 7 и 41 Гринуичко време и ще излезе в 8 и 53 часа. За съжаление в България нямаме възможност да наблюдаваме явлението пряко. За щастие от НАСА са направили група във flikr, където вече има качени над 200 кадъра от днешното лунно затъмнение."

  Добре де, четете ги поне тези копи-пейстове. И линк ви пуснах в говорилнята, където си се казва, че няма да може да се наблюдава добре отвсякъде и пак, в София не, в Хасково почти.
  До година, второто ще се вижда от тук.

  А това, че съвпада със зимното слънцестоене е наистина рядкост.
  В повечето сайтове се разминават в цифрите. Гледам в текста от evolution, пише че от 1638г. не се е случвало това, а тук, в geodesyplus.wordpress.com пише, че е 1554г. Е... сега, за близо 100 години, няма да го правим на проблем Намигване

  Активен
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #10 -: Декември 22, 2010, 09:45:44 »

  А някой замисля ли се какво означаваше това астрономическо явление като езотерично значение. Защото определено има такова, повечето усещат влиянието на Луната и пълнолунието. Знаем как то повишава енергетиката. Колко от вас усетиха това затъмнение? Аз например определено усетих неговото влияние и си направих веднага защита. Интересно ми е и вие да споделите дали сте имали странни усещания, замайване, световъртеж, присъствие на различни същности, както бели така и определено негативни.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #11 -: Декември 22, 2010, 09:51:15 »

  Да-като цяло вчерашният ден ми беше много унил,даже плаках но вечерта малко преди Луната да изгрее напълно преобърнах къщата с краката нагоре!Просто нямах спиране Веселяк Веселяк Веселяк
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  Amaranth
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #12 -: Декември 23, 2010, 02:33:25 »

  аз го видях Усмивчица и часът беше точно към 6 и нещо..беше много хубаво..след което се скри..доста бързо Усмивчица
  Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  ...
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 65

  « Отговор #13 -: Декември 23, 2010, 17:14:52 »

  На мен също затъмнението ми повлия. В момента, в който тръгнах за училище, което ще рече към 7ч. сутринта, се почувствах сякаш върху себе си имам страшен и непосилен товар, сякаш средата ме задушаваше, чувствах се унила, дори зла. Което веднага премина щом луната изгря вечерта - тогава стана точно обратното на случилото се в началото на деня.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #14 -: Декември 30, 2010, 13:35:09 »

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3508831
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright