Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Праната като носител на информация  (Прочетена 1262 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юни 23, 2009, 22:25:57 »

  Както показва Кирлиан, при силни емоции визуално се наблюдава изместване на честотата на излъчване към синята част на спектъра. Едновременно с това с рязък скок се повишава и мощността на излъчването. Известно е също, че въздействието върху отделни участъци от мозъка с електрически ток предизвиква зрителни и слухови усещания, чийто характер зависи от честотата на колебанията. Следователно може да се направи изводът, че вълни с определена дължина, излъчвани от един организъм и отразяващи действителни изменения в неговата физиология, попадащи посредством вълноводите на Канарк в ЦНС  могат да предизвикат аналогични усещания, макар във физиологията на приемащия организъм да не съществуват обективно процеси, съответствуващи на тези усещания. Очевидно праната, преработена от организма, не е някакво безформено образувание. Тя винаги носи в себе си информационно натоварване, което може да бъде прието и обработено от друго лице. И след като подобна информация е "записана" на молекулярно и даже на атомно раннище (възбуждат се именно тъждествените във всички живи организми атоми и групи от атоми) то информацията се предана без да се деформира.
  Активен

  Kery
  Гост
  « Отговор #1 -: Август 26, 2010, 17:31:35 »

  "...И най-малкия атом, и най-елементарния организъм на планетата образуват центрове за взаимодействие с татвичните потоци на земната Прана. Тя има особеността да приема формата на всеки организъм, или с други думи лъчите на Прана, падащи върху живото същество, се връщат обратно по силата на закона за отражението. Както е известно тези лъчи носят в себе си образите на обектите, върху които са попаднали, и заедно с тях достигат границата на замната Прана. Лесно ще разберем, че в невидимата сфера около земната Прана се получава увеличена картина на всички и дори на най-малките частички. ..."
  Из "Фините сили в природата" от Рама Прасад
  Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #2 -: Август 26, 2010, 18:46:35 »

  Би ли разяснила малко за татвичните потоци.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright