Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Веста и асексуалността  (Прочетена 1559 пъти)
ИНТИ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


بشرى - أحلى كلام

« -: Септември 22, 2010, 17:36:11 »

Зад булото на непорочността и бездетството, вътрешната природа на Веста е сексуалността и оплождащата мощ на Богинята. Следователно двете централни теми на Веста се съсредоточават в нейния огнен и сексуален символизъм. Веста в хороскопа символизира както сексуалната свобода , така и сексуалното въздържание. Сексът без брак ( Везни ) става непростим грях, това на свой ред създава изкуствено разделение между духовността (Дева ) и сексуалността ( Скорпион ), останало за хилядолетия в колективната психика.Да бъде Дева означавало , че тя била цялостна и завършена в себе си –самостоятелна и хладнокръвна,осъществяваща се със собствени сили. След сексуалните си срещи весталките се къпели в определени свещени извори, те изпитвали потребност да се отдръпнат в себе си, за да съградят отново вътрешната си цялостност. Следователно транзитите към Веста обозначават периодите, когато имаме нужда да се оттеглим от външния свят, за да се пречистим, да се заредим и да станем отново цялостни в себе си.

Ето защо не е никак изненадващо, че много индивиди с подчертана Веста, изпитват срам , вина и самоотричане във връзка със сексуалността, следователно хората от типа Веста, имат нужда да намерят баланс в своето сексуално изразяване, избягващ двете крайности на безразборност и тотално потискане”


„ Когато Веста аспектира класически женски планети или астероиди (Венера или Юнона ), женатата може да се чувства неспособна да обича или да устновява пълноценни връзки . За да компенсира тази своята адекватност, възможно е тя да усвои фалшив външен блясък на независимост, претендирайки , че не се нуждае от мъж, докато вътрешно копнее за връкза. Когато ограничаващата същност на Веста влиза в контакт с мъжкия принцип в женски хороскоп, или с женския – в мъжки хороскоп, вътрешния страх, липсата на вяра и страх не рядко се проектират навън.Проявява се студенина, отчужденост, отдръпване, и физическо отдаване, но без емоционална ангажираност„


Цитати от книгата :Астероидите Богини , автори Деметра Джордж и Дъглас Блох


В понятието „Пълноценни“ и „самодостатъчни“, се крият принципите на Веста, да постигнеш интегрираност на физическата, емоционалната,менталната и душевна обвивка на Аза, т.е. в проявлението на принципите на Веста ние ще се стремим повече да се вглъбим в нашата дълбока и чиста същност, да постигнем пълнота със своя вътрешен Аз,който е независим от всичко,което е извън него, и е цялостен сам по себе си, дори и участвайки във взаимоотношения ние сме преди всичко индивидуалност,и за да се постигне дълбоко одухотворена връзка ние трябва първо да сме се фокусирали върху това да разберем себе си през призмата на субективността на човешките ни „очи” и мъдростта на Духа заложен във всеки един от нас, и много след като сме изминали трънливия и самотен път на „Отшелника” ставаме способни да предадем тази индивидуалност на света и в частност на този , когото обичаме, по един уникален начин.

Веста в изначалното си и истинско значение представлява сексуалността като изражение на духовната отдаденост. Отхвърлила практикуването на сексуалните си религиозни обреди външно с другия ( глифа на Скорпион ) , Веста обръща сексуалната енергия навътре ( глифа на Дева ) , за да реализира божественото посредством вътрешното единение със себе си. Човек може да трансформира сексуалната енергия за целите на просветлението и освобождението. Когато „кундалини” бъде събудена и съзнателно канализирана към по-висшите центрове, индивидът придобива нарастнала психическа осъзнатост и опияняващо блаженство.Пси-потоците, протичащи през етерното тяло, вървят по същите пътища като сексуалните потоци. Когато енергията на Веста се насочва към духовно извисяване могат и да се поставят големи самоограничения и самобичуване, приемайки секса като нещо, което значително ни отдалечава от нашата духовна същност , но това не е така. Когато не говорим за криза на идентичността и психологически комплекси,както и блокожи в съзнанието на несамоосъзнатата личност, т.е. без тя да има ясна мотивация за своите принципи и действия , асексуалността е в същността си духовен стремеж,но всяка една крайност винаги води до изкривяване, следователно налагането на ограничеността на от страна на недоразвитото самосъзнание, както и догми и самозаблуди в стремежа си да търсим духовно развитие , а именно да се отрича сексуалността като част от човешката същност, която Бог е заложил в нас, води често до трагичен край, като душевна празнота, защото имаме налице потискане, а не трансформиране на сексуалната енергия.

Асексуалността според мен в истинската си същност не трябва да бъде отричане и заклеймяване на секса, а извеждането му на ниво еволюционен регрес, където човечеството се връща към фазата на осъзнаване на нуждата от одухотворяване на първичният инстинкт заложен в неговата натура и изхождайки от позицията на достатъчна самоосъзнатост, той търси сливане на и ментално и духовно ниво, при което обвързването в емоционален и физически план е просто следствие, а не удовлетворяване на първоначалният неконтролируем от съзнанието порив за осъществяне на физически контакт с друг човек. Когато човек преминава етапа на сексуално обвързване без взаимен душевен допир,то той не се е индентифицирал напълно със своя вътрешен Аз,и не е способен да отдаде любов и да се обвърже с друг човек, като последното е необходима основа и за двете страни.При сливането на фино енергиийно ниво, т.е. когато говорим за споделеност и сливане на индивидуалността на душите, асексуалността ще се трансформира във висша сексуалност на четерите основни нива и секса ще бъде естествен етап от една вече стабилна и одухотворена връзка, в която сублимният момент няма да е физическо удовлетворение, а цялостно потъване на двете души в океана на любовта. „

Истинският асексуален човек е избрал да не осъществява сексуален полов контакт, именно поради ясното осъзнаване на невъзможността да изгради връзка на основата на любовта, която в своята исконна сакралност е душевен резонанс , а не просто физическо сливане на две тела.Съвременната болест на разюзданост, при която хората не се обвързват с душите си , а само с телата си , оформи секса като процес на изчерпаване на енергията и истинското което е заложено вътре в нас, а не на цялостна взаимообвързаност и пълно отдаване.

Ако през периода от живота си , в който нямаме конкретен субект към който да насочим своите чувства и възможност да ги изразим чрез допир и сексуален контакт, в никакъв случай не ни заклеймява като асексуални. Според мен асексуалността е етап от човешкото развитие, когато искаме да познаем себе си по линията душа- тяло,и когато сме готови и срещнем подходящият човек,ние вече ще сме способни да се обвържем и сексуално.В този случай асексуалността съдържа в себе си сексуалността,защото човек не е над природата си, нито Бог го иска от нас, но не сме достигнали все още етапа от еволюцията на човечеството, в която сексът няма да ни е необходим вече, поради това сме длъжни да се стремим да бъдем олицетворение на любовта и ако това включва да преминем през асексуалността,само като етап от живота, а не като форма на отричане на секса, за да можем да бъде проявление на чистата и съвършена любов, то асексуалността е оправдана.

Ние сме разделени на два пола, поради причината да извличаме от живота различен жизнен опит, тъй като на нас ни е необходимо да използваме и развиваме тези две архетипни енергии, които са едновременно живи в нас, конфронтиращи се, и съжителстващи в симбиоза. Неосъществимо за един живот,но все пак достигайки до това ниво на дълбока интеграция с нашия Висш Аз, човек вече не изпитва нужда от сливане с друго човешко същество,поради своята пълнота и цялостност,но това е труден и трънлив път на духовно осъзнатата личност.

Автор: Инти
« Последна редакция: Септември 22, 2010, 17:46:06 от ИНТИ » Активен

небесният ангел
Гост
« Отговор #1 -: Септември 24, 2010, 12:10:13 »

И каква е целта на заниманието?
Пишеш цитати от книги,изкажи своето мнение по темата!
Регресивна еволюция на-какво по точно-чуства,любов,секс,вяра?
И как една регресия ще евулюира след като-тя води до упадък и назадничавост? Хммм
Какъв е свисъла на по-горните цитати?
Активен
ИНТИ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


بشرى - أحلى كلام

« Отговор #2 -: Септември 25, 2010, 22:46:07 »

За тези, които не са вникнали достатъчно, уточнявам.

Есето е лично творчество с изключение на направените цитати в самото начало, всичко което не е авторско е в кавички, и то се вижда явно, останалото е плод на моята мисъл и творчество.

Под регрес се има впредвид да се завърнем до онова ниво на атлантите и лемурийците, цивилизации при които са били развити много от сетивата, които в момента са закърнели при човека, т.е. регреса за настоящия етап от еволюцията на човечеството е връщане към неговите истински заложби, които са му били отнети.Както знаете, някога сме имали 12 ДНК-нишки , сега разполагаме само с 2 !!!

За да разбете смисъла на есете, е добре да прочете повече за принципите на Веста и да сте наясно какво представлява в истинския си вид асексуалността, а не опорочената и изкривена представа за ограничаване на сексуалните пориви, защото ако това Ви е непонятно няма как да вникнете в идеята , че Веста може да бъде символ на девствеността и асексуалността.

Активен

небесният ангел
Гост
« Отговор #3 -: Септември 27, 2010, 10:47:49 »

 Ухилен
Именно за цитатите говоря!
От коя-кои книги са?
Активен
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #4 -: Септември 27, 2010, 13:29:33 »

  Ангелче, те са си написани:

  Цитати от книгата :Астероидите Богини , автори Деметра Джордж и Дъглас Блох


  Тази теми ми даде интересни теми за размисъл, благодаря. 
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #5 -: Септември 27, 2010, 14:14:00 »

  Абе...не му мисли,а се плоди!

   Ухилен
  Активен
  ИНТИ
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  بشرى - أحلى كلام

  « Отговор #6 -: Септември 27, 2010, 15:45:46 »

  Абе...не му мисли,а се плоди!

   Ухилен

  Да, и така ще си останеш задълго в матрицата Намигване
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright