Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Разбиране -> Хармония -> Прогрес  (Прочетена 1834 пъти)
praiseyou
Гост
« -: Септември 22, 2010, 15:26:28 »

 Тази тема е нещо като малък анализ и опит за постигане на ново "вибрационно ниво"(знам че тая думичка ви кефи Веселяк ) на форума като цяло. Напоследък доста от хората тук се караме, мразим и подобни глупости, от които (почти) никой не печели!
Ако искаме да сме си едно нормално "виртуално" общество и да бутаме напред в Духовното си развитие, като едно Цяло трябва да постигнем Разбирането на другия, после Хармонията сама ще дойде.
 
Този форум по някакъв начин ми прилича на сътворението (не съм чел библето, та да ме прощавате ако се бъркам).. -> В началото бе Той, създаде се форума, хората тук гледахме един на друг открито, уважително и с малко любопитство един към друг.. после дойде Змията на Знанието (т.е. прочетохме по 1 книга и се взехме за голяма работа) и започнахме да спориме.. кой е прав, кой колко/какво бил прочел, кой си говорил с Духовния учител.. такива ми ти работи, с времето все повече любопитни хора, хора търсачи като нас, започнаха да се присъединяват към това общество, Знанията(?) ставаха все повече и все повече започнаха да си противоречат, тогава дойде Объркването.. мисълта ми е че ако искаме да прогресираме то трябва да се преборим с Объркването и да си  поставиме Цел на форума, на този етап(днес) предлагам тя да е:

Разбиране на Другия и доводите му това да е такъв.

  Ето тук един малък анализ на нещата с които (ще)се Борим за достигане на Разбирането, Хармонията и Прогреса като Едно Цяло (защото това сме и взаимно се допълваме!):

- Различен Източник на Информация: Както знаете, всички тук сме на различно ниво по отношение на Знанието - едни черпят знания директно от Източника, други са "обладани" от различни положителни/отрицателни същества, трети получаваме знанията си от книги, YouTube-то, Ви Бокса и т.н, други пък достигат до Знанието посредством размишление и наблюдение, в по-голямата си част комбинираме по няколко източника. Това е нещо като разликата между мравката и човека - ако погледнеш достатъчно от високо, разлика няма. Разберете, че няма как да сме на едно мнение след като имаме различни Знания. Не критикувайте другите и не се имайте за краен Авторитет поради това, че Ти(Аз) не знаеш от къде Другият черпи Знанието си, както и дали твоето Знание е правилно. Не съдете за да не бъдете съдени.

- Различно Духовно Ниво: Накратко казано, едни усещат Духа, имат идея както е Той(те), други тепърва разбират, че той(те) съществува, трети знаят за Него, но го подтискат нарочно, понеже ги е Страх.

- Енергийни Вампири/Умишлени провокатори: Както и в Живота, не може да минем без тях. Когато разберете по начина на писане/усещане, че даден потребител е такъв - просто не му се връзвайте, не му отговаряйте, особенно емоционално! Това е тяхната цел (освен създаване на хаос), не ги оставяйте да печелят, защото когато им отговорите (емоционално) Те печелят, а Ти губиш!

- Его: Това е нещото което (почти)всеки тук има, но не всеки си признава Усмивчица Не се величайте, няма значение колко Знание/Способности имате.. пред Бога всички сме равни (понеже сме Него). Няма значение как изглеждате, тук сме ниски, високи, слаботелесни, дебели, рошави и с голи глави, бръснати (навсякъде) и небръснати.. бедни и богати.. От Духовна гледна точка това НЯМА никакво значение (да напомня, че това е форум за Духовно развитие).

- Външна Емоция: Всички тук сме хора и е нормално(?!), когато имаме лош ден да си го изкараме на другите. Когато усетиме, че нещо такова ни влияе на настроението е по-добре изобщо да не даваме мнение и да подминем ако някой ни е "закачил" до хармонизиране на емоциите и поглеждане "обективно" на нещата. Може да усетите когато някой друг преживява подобен момент, по по-агресивния/обиден начин на изказване от обикновенно. Когато усетите такъв момент, по-добре се опитайте да влезнете в неговото положение (да го Разберете) и да го успокоите. Не го ядосвайте наливайки масло в огъня. По-добре го питайте: "Днеска да не си имал кофти ден? Защо си ядосан?" или съответно не му/й отговаряйте, всички имаме кофти дни, но не всички можем да го преодолеем на момента. "Човек не може да се извиси повече или да падне по ниско от колкото можеш Ти самият!"

- Различен Път/Опитност: Някои хора тук са преминали през Ада, други са гледани като писани яйца, едни са изживели болка, скръб, несподелена любов.. други не са. Едни са се срещали със Смъртта, други само са чели за нея. Затова всеки е уникален по своему и по различен начин интерпретира Информацията, понеже всеки я сравнява с това, което вече е видял/изпитал и по този начин я пречупва с Разума си.

- Нетърпение : Доста хора, искаме Промяната да се случи Сега, в момента и сме готови да изкараме пушкалата и да налазиме хълмовете, но това няма да стане така, защото всичко изисква време, Духовното извисяване най-вече. Така, че забавете и успокойте темпото, за никъде не бързаме. Всичко ще стане когато Трябва да стане, и най-вероятно няма да е днес. "Бързай бавно"

- Очакване (отпускане): Тук имам предвид например очакването на 2012, очакване, че когато някой във форума ти е казал че си индиго, да чакаш и да засветиш. Това е вид отпускане. Не очаквайте Нищо, така много по-лесно се преминава през промените. Очакване само на положителни/отрицателни неща.. не очаквайте, оставете нещата да се случват.

 Искам да добавя и нещо много важно, а то е даването на Прошка, когато някой ви е обидил/натоварил независимо дали е във форума или извън него, тогава остава нещо като незатворен енергиен канал (отрицателен), тогава ако искате да премахнете това чувство от себе си - Простете. Кажете на Човека който ви е обидил, че му/й Прощавате. Тук е много важно да бъдете Искренни, първо усетете със Сърцето си, че наистина сте Простили, след това кажете: Прощавам Ти! Това е едно от най-хубавите чувства, понеже гоните отрицателната енергия, която иначе може да ви "пие" дори Цял Живот!
 
 Последно, че вече ставам досаден с тия поучения искам да спомена нещо което много ме впечатли преди години: В България беше дошъл един Свами(нещо като Висш Учител в Йога), неговото име е Свами Джи. Та след лекциите си, на 3тия ден беше поискал хората да му напишат различни въпроси, от които той беше избрал няколко, на които отговори пред всички. Един от тези въпроси беше (не предавам точно думите, не съм PC): "Защо 3 дни ни "поучавахте", но нито веднъж не споменахте думата Любов?", Той отговори така: "Аз ви обяснявам нещата, защото когато има Разбиране, Любовта идва от само себе си!".
« Последна редакция: Септември 23, 2010, 00:40:11 от Модератор » Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Септември 22, 2010, 16:00:32 »

Браво,Власти!Супер добре казано!

Напълно съм с теб!
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Септември 22, 2010, 16:11:05 »

Тази тема дето я чакам от теб от няколко дни си заслужавала чакането.

 
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #3 -: Септември 22, 2010, 16:31:47 »


Точно така стоят нещата.
За Баба джи - много е прав. И Буда не е употребявал думата "любов"...това съвсем не означава, че е нямал любов, или че не я е проявявал.
А тия по американските сапунки даже въобще не мога да ги гледам - на всяка дума: скъпи, обичам те. Скъпа, и аз те обичам".
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #4 -: Септември 23, 2010, 16:56:05 »

Да.  Усмивчица ..
Активен
Lachita
Гост
« Отговор #5 -: Септември 23, 2010, 17:12:24 »

Подкрепям Власти.Впечатлена съм от статията му.Нека нещата се случват когато е писано, да не ги насилваме , а самите ние ДА СМЕ МИЛОСЪРДНИ И ЧОВЕЧНИ!
Активен
praiseyou
Гост
« Отговор #6 -: Септември 24, 2010, 18:33:37 »

 Ето и още една тема по въпроса -  "Как да се справим с раздразнителноста"

 http://indigota.com/index.php?topic=2170.msg26852
Активен
Чиста енергия
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 118


 • Град: Варна
 • « Отговор #7 -: Май 11, 2011, 21:49:40 »

  Страхотно! Точно, ясно, приятно сформулирано. Браво
  « Последна редакция: Май 11, 2011, 21:56:11 от Eona Lightholder » Активен
  Турист
  почиващ на стари лаври
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 580


 • Град: Варна
 • martin.kristov1
  « Отговор #8 -: Август 26, 2011, 22:05:50 »

  Здравейте, г-н Власти!

  Много  ценен постинг. Харесва ми като цяло. Сигурно е с точни попадения особено в описанието на сътворението на форума, но и с удебеления шрифт също. Ценно, много ценно!

  .........
  - Нетърпение : Доста хора, искаме Промяната да се случи Сега, в момента и сме готови да изкараме пушкалата и да налазиме хълмовете, но това няма да стане така, защото всичко изисква време, Духовното извисяване най-вече. Така, че забавете и успокойте темпото, за никъде не бързаме. Всичко ще стане когато Трябва да стане, и най-вероятно няма да е днес. "Бързай бавно"
  .............

  Тук бих желал да изкажа своето мнение.
  Окей - време има. Но не бива да се прахосва. Да се редува работа с почивка.
  Работата е за трупане на информация, преживяване на ситуации и заключения от тях.
  Почивката е за да отдъхнеш от горното. Почивката не бива да е безкрайно дълга...
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright