Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Източници на енергия  (Прочетена 2101 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юни 23, 2009, 22:22:35 »

  Организмът е кибернетична система, която се самоорганизира (според условията на външната среда и състоянието на нещата вътре в самия организъм) и се самоусъвършенства (като резултат от натрупаните условни и безусловни рефлекси, инстинкти и знания). Енергията, необходима за тези процеси, трябва да отговаря на следните условия:

  1. Възможност за практически мигновено транспортиране с минимални загуби по пътя.

  2. Гъвкавост и дискретност - тя трябва да се "разгражда" в съответствие с изискванията на организма, на клетките, тъканите и органите с точност до квант.

  3.  Бързата смяна на обстановката диктува необходимо­стта от създаване на максимални енергийни резерви, концен­трирани в минимални обеми.

  4.   Тя трябва да осигурява работата на всяка клетка, тъкан, орган, независимо от техните функции, т.е. да бъде универсална.

  5.   Тя трябва да се всмуква с максимална скорост    в организма от околната среда през всяка точка на повърхността му, а излишъците й трябва да се връщат незабавно в средата  (освен ако не могат да бъдат използвани за създаване на резервни). На тези условия отговаря електромагнитното поле. Повърхността на всяка клетка, тъкан, орган независимо от функциите им, винаги е заредена електроотрицателно, а вътрешността — положително. Наличието на тази разлика в потенциалите е доказателство за живот, а липсата й — за смърт. Нарушеното равновесие и недостатъчното напрежение означават разстройване на нормалните функции на органа. Всяко механично увреждане на органа предизвиква моментално увеличаване на потенциала. Очевидно в процеса на еволюцията всички живи организми са си изработили мъдрата способност да оказват максимална помощ на по-слабия, като оставят за себе си понякога само минимума, необходим за.поддържане на собствената им жизнена дейност.

  Само фосфорните съединения ли са доставчици на електрическа енергия? Днес е прието да се смята, че източник на потенциал е клетката. Въпросът обаче е защо тези потенциали са толкова големи и особено учудващо е как те възникват и се задържат в среда, която е добър проводник на ток. Очевидно нещата изглеждат другояче - ние нямаме право да разглеждаме клетката като природна динамомашина. По-вероятно е нейните атоми да се запасяват с енергия, като преминават във възбудено състояние.
  Активен

  boltik
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 5

  « Отговор #1 -: Октомври 03, 2010, 11:25:11 »

  Прочел съм много статии в различни форуми по темата,сега е ред и на вашия форум.Аз лично се интересувам от темите за получаване на енергия от вакум и тайните технологии на хитлер.Ако някой може да даде линкове към горепосочените теми моля на личния или на ciril_111@abv.bg.
  -
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #2 -: Октомври 03, 2010, 14:15:24 »

  С четене на статии само не става boltik,никой не казва кое как точно се прави,само се загатва.Изучи основно всички парадокси във физиката.И се опитай да ги комбинираш.Материята е доста обширна и бих ти казал че енергията на вакуума е постижима само чрез физиката на елементарните частици.За твое сведение е налице и електромагнитно поле със скаларен характер което не е описано като официална теория за разлика от векторното такова.Това е само единичен пример.
  Мога да ти демонстрирам лесно и просто електродвигател който няма статор.Има само ротор.
  Трудно е да се проумее какво точно става,но се върти като бесен и има много добър въртящ момент.Само КПД не съм му смятал.
  Практически работи в режим на късо съединение и вероятно няма никави загуби.
  С две думи - чрез официалната физика само можеш да се опиташ да правиш предположения и опити за достигане на съществени резултати.
  Успех и дерзай!
  П.С. Между другото този форум не е точното място за такива въпроси.
  Усмивчица
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  boltik
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 5

  « Отговор #3 -: Октомври 09, 2010, 19:10:35 »

  Здравей страннико.Насочи ме в правилната посока.
  « Последна редакция: Октомври 09, 2010, 19:18:32 от boltik » Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Астрални центрове (чакри)
  Духовни учения
  Administrator 7 2185 Последна<br />публикация Февруари 16, 2011, 11:47:45
  от wolfspirit
  Съновниците??? Можем ли да им вярваме???
  Анкети
  giti 8 4296 Последна<br />публикация Ноември 10, 2010, 23:16:26
  от nre
  Фентъзи книги и научна фантастика
  Книги
  delfin 0 2104 Последна<br />публикация Януари 11, 2010, 17:20:30
  от delfin
  Появата на постчовешкия геоневрон, 2012
  Великият преход
  delfin 10 6382 Последна<br />публикация Февруари 08, 2010, 09:47:46
  от otsawa
  Послание от извънземните през 1977
  Видео клипове
  Аэ съм 0 2629 Последна<br />публикация Юни 20, 2010, 19:39:33
  от Аэ съм

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright