Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Религиите - същност, произход, настояще и бъдеще  (Прочетена 1074 пъти)
delfin
Гост
« -: Юли 25, 2009, 22:43:18 »

Не харесвам глупавото "Око за око, зъб за зъб". Не съм съгласна с лесното измъкване - "Времето било такова", което всеки се опитва да дава. Трябва да се обяснява безпристрастно, а повечето имат голямо пристрастие към т.нар. Библията.

Да не говоря, че като чуя думите "канон", "ритуали" и "църква" отвътре ми идва да разкъсам някой, обхваща ме изведнъж агресия, която уж не ми е толкова присъща, но в последно време и аз си вървя в крак с "модата".

Имам много близък роднина, който преди 1-2 седмици се подстрига за монах, той какви неприятности ни е донесъл с тази църква и покрай него така видях "светите" хора от "църквата", че ми иде да крещя, че само основно едни властолюбиви и честолюбиви алчни за власт хора. Много малко са наистина свястните между тях. И като се започне с едно фалшиво "богоугодничене", думи нямам. А извън собствените си цели, нищо и никого не виждат, способни са да прегазят. А видят ли монах или монахиня, "лигите им ще потекат".

За мен религиите са наистина "опиянение за народа". Съвсем друго са изчистените учения, които човек сам си търси и намира, без да се свързва с всякакви църкви, секти, движения с религиозно-окултен характери и от този род.

Всичките религии са разпространени от един източник (извор), а всичко ни се дава от Първоизточника, Универсалната космическа енергия, която е на всички нива на Сътворението на Вселените. Усмивчица
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 12:28:27 от Модератор » Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Юли 25, 2009, 23:23:39 »Да не говоря, че като чуя думите "канон", "ритуали" и "църква" отвътре ми идва да разкъсам някой, обхваща ме изведнъж агресия, която уж не ми е толкова присъща, но в последно време и аз си вървя в крак с "модата".
Вярваш ли ми,че и мен ме избива на същите чувства? Но отговорите ти само продължават да доказват,това което си мислех,че църквата е повлияла на начина по който възприемаш Библията.
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 12:29:06 от Модератор » Активен
Бунтарката
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Юли 26, 2009, 19:04:21 »

  Защо Християнството се дели на 3 различни религии,при все,че свещенната им книга е една и съща? ................

  Снощи имах задъбочен разговор с един колега ,който е учил това, учил е четири години и,като цяла година е учил само "Старият завет".Попитах го защо "Старият завет "отвращава повечето хора ,които са го чели?Той каза ,че не го разбират.Питах го как Бог ,който за мен е улицетвориние на Любов може да говори за убийства?Недоумявах как Бог ,който приканва хората да са добри и любящи ,да са добри ,дори и с тези ,които ги нараняват, изпепелява цели два града ?Питам го защо очаква от хората непреклонна любов към всичко и всички,въпреки всичко ,а той сам не дава такъв пример(аз като родител знам и осъзнавам важността на личният пример,който давам на дете то си)?Не получих удоволетворяващ ме отговор.Каза ми прочети я и пак ще говорим.Сигурно ще я прочета ,някога.В интерес на истината не съм чела Библията ,защото се отвратих от църквата още като дете .Баба ми е много набожна ,работеше в един манастир и често ме взимаше с нея и точно там на това свещено място се нагледах на ужасни неща.Монахите се надпреварваха коя ще открадне първа и повече.Сега рядко влизам в църква ,но вярвам .Вярвам явно в мой си Бог ,който не е нищо друго освен любов.Чел ли е някой "Разговори с Бога"?Тази книга много ми помогна да си спомня моята представа за Бог.
  « Последна редакция: Септември 18, 2010, 12:31:32 от Модератор » Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Юли 26, 2009, 19:17:55 »

   След доста четене и говорене на тема религия се   убедих ,че религията е създадена за контрол над масите!
  Цитат
  Но тези,които искат да контролират не се съобразяват толкова с религиозните догми! Те убиват в името на религията си! Кастрят от свободата на човека! Крадат и си взимат за благото на Църквата! Религията е като политиката- невъзможно е да бъдат безкористни,чисти...защото целта им е друга- ДА УПРАВЛЯВАТ! А всички знаем до какво води жаждата за власт!
  Цитирам думите на една моя сладка позната.
  Знаетели,че преди да се распространят идеологиите на юдеизма и християнството,над 80% от всички човешки същества са били полигамни,като главна причина за това е било оцеляването на вида.Човешкия вид по природа не е моногамен.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  delfin
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 26, 2009, 23:21:31 »

  Религията наистина е създадена за контрол над масите, иначе знанието за Първоизточника си е в самите нас и не са ни нужни никакви посредници за това. Основата на всички религии е една, но я разделят, защото има влияние и това, че всеки разбира една или друга частица от по-голямото. Малко са били хората, които са можели да разширяват мисленето си и да обхващат единството на всички религии. Масата се е задоволявала с ритуали и не се е интересувала от нещо повече от това да изкара поредния си ден.

  Аз се интересувам и от религии (история и днешно звучене), и от митологии, и от приказките, и от древната история, както и от всичко, свързано с древността и възможните бъдещи пормени и вероятности, както и от случващото се в днешно време, но най-вече обожавам темите свързани с Космогенезиса и на човечествоото и на други обитатели на Безкрайността, но малко е информацията по този въпрос, въпреки че нали, който търси намира, намерих си най-систематичните книги и по този въпрос. Някои още даже не съм прочела.

  Лично аз "Разговори с Бога" съм се мъчила да я чета няколко пъти, но нещо ме спира, защото това, което прехвърлям из книгите са само общи въпроси и отговори, които вече съм срeщала и ги познавам от други книги, в които са събрани по-систематизирани данни от познанието, до което ми е дадено да се докосна до този момент. Така че не мога да разисквам по тази книга в момента, но както вече ти писах темите от нея ги има и из други източници, така че като материал пиши теми и ще пробваме да си разискваме по тях и всеки да каже това, което знае и до което се е докоснал по тези въпроси, по които стигнеме да разискваме.  Усмивчица
  « Последна редакция: Юли 27, 2009, 02:05:57 от delfin » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #5 -: Юли 27, 2009, 01:29:32 »

  "Разговор с Бога" съм я чела доста отдавна. Едно изречение,толкова много ми се е набило в главата,че не е истина. Цитирам: "Бог ти изпраща само ангели, дори и най-големите ти "врагове" са ангели" само разсъжденията и изводите от това изречение,могат да ти дадат толкова много отговори.

  Що се отнася до религиите,ще кажа само,че ме отвращават. Най-много ме е яд,че са успяли да изкривят в представите на хората,това,което е Библията. В крайна сметка дявола е спечелил тази битка.облякъл се е в чиста и светла дреха-целия в добро,както вълка,който намъкнал агнешка кожа,за да навлезе в стадото. Най-много ме е яд,че е въздействал и над вас двечките. Доста от книгите,които толкова много прехвалвате тук имат за свой извор Библията. Наистина е така и дано един ден да го разберете. Предлагам да преключим за сега тази тема. Като му дойде времето ще си говорим пак по нея. Какво ще кажете?
  Активен
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #6 -: Септември 18, 2010, 14:38:19 »

  Цитат на: psyhea
  Някъде бях,чела..мисля точно за племето лакота(а може и да бъркам де)че се поздравявали с думите"Здравей другото ми аз!"
  Няма такова нещо, в никой език, поне от северноамериканските езикови групи.
  На езика на лакота (и не само) е, почти всеизвестното - хау, а и това е поздрав между мъже.
  Внимавай какво четеш. Книжния пазар е залят от ботафория, която служи само за губене на времето.
  Цитат на: shining_star
  Ако господ някога е ходел по земята, религията е възникнала, когато се е оттеглил, образно казано. И тя се е превърнала в средство за власт и контрол върху хората. Бог /разбирай любовта/ не присъства в нашия живот


  Браво, шайни!  Слънце  Много добра логика.

  Хората винаги изопачават ученията след физическата смърт на създателите им и затова се налагат нови инкарнации за да бъдат изправени тези изопачавания . след смърта на Рама се изопачава посланието му за Дхарма и мариядите и хората стават фанатици затова се налага да се инкарнира като Кришна а и двамата са инкарнации на Вишну а след смърта на Исус Христос учението му също се изопачава до известна степен и затова се ражда Мохамед, но и неговото учение се изопачава още повече и започват да се вършат само злини и ти в името на Бог а Бог сам по себеси не иска кръвопролития а да се обичаме и да живеем мирно , да се радваме на красотите които е създал без значение с какви имена го наричаме имената са само различни негови проявления. Бог е създал цялото това разнообразие , нека му се радваме и да се научим да си прощаваме вместо да се караме и да се леят кървища.

  НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ
  « Последна редакция: Септември 18, 2010, 15:06:35 от Модератор » Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  giti
  Гост
  « Отговор #7 -: Септември 18, 2010, 20:07:46 »

  Упс... моя грешка... сорри
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Настройване за приемане на информация с некробиотичен произход
  Духовни учения
  Administrator 0 1072 Последна<br />публикация Юни 23, 2009, 22:38:22
  от Administrator
  Енергийната същност на човека
  Езотерика
  Админ 2 1614 Последна<br />публикация Октомври 01, 2010, 13:42:55
  от orlinstoev
  Астрологията - минало, настояще, бъдеще
  Астрология и нумерология
  Админ 0 1209 Последна<br />публикация Януари 26, 2010, 20:36:55
  от Админ
  Минало, настояще и бъдеще на децата-индиго « 1 2 »
  Децата индиго
  Ich 29 4081 Последна<br />публикация Май 09, 2011, 16:38:43
  от dsadsa
  Божествената същност на човека « 1 2 3 »
  Вселенски закони
  mamagaya 32 2843 Последна<br />публикация Септември 09, 2012, 11:38:32
  от protoplasma

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright