Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Третият Антихрист  (Прочетена 7897 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #15 -: Септември 17, 2010, 15:41:12 »

От горните статий мисля,че най-сетне бе потвърдена идеята ми,че САЩ и ЕС са големите демони.

Относно отхвърлянето на идеята за Антихриста от Изтока-мога да кажа,че това е доста глупаво.


САЩ и Европа,както казах,ще се опитат да унищожат последните(славяните),чийто лидер е представен в лицето на Русия.

Как?Икономически е невъзможно тъй като руснаците си имат безброй енергиен запас,а пък и икономическата криза не им повлия.Руснаците имат невероятна енергия и технологий,които ги спасяват икономически по всякакъв начин.

Руснаците имат технологий,които предотвратяват биологичните оръжия на враговете им.

Те са недосегаеми и за тези години на прехода това е напълно ясно!


Какво им остава на злите обединени срещу Русия?Да подкокоросат(да накарат)някой да нападне славяните.


Това обяснява конфликтите в Централна и Южна Америка.Партизаните,които Уго Чавес подкрепя.И затова САЩ сега го тъпчат.

Войната в Никарагуа,са горе-долу по същите причини,а да не говорим за стотиците покушения срещу кубинеца Фидел Кастро.

Там Дявола замалко да постигне успех-да си припомним Кубинската криза в началото на 60-тте,когато света бе накрачка от ядрена война.Но Кенеди отказа да води война,тъй като това би разрушило САЩ,а оттам и плана на Дявола.Кенеди бе убит малко след това.

Да си спомним и Балканската криза,която подчини Балканите на Сатаната.


След това кризите в Ирак,които приключиха преди дни.

Кризите в Африка,които съсипаха континента.

Сега пък кризата в Кореите,която може да доведе до ядрена война.

Виждате как САЩ и Европа постоянно предизвикват Русия в конфликти,които биха изстребили цялото човечество.

Изстребването на човечеството ще донесе и край на тази раса,а след това ще останат само още 2 шанса на Бог.

Целта на злото е да съсипе планетата Земя и да я обезлюди.Това ще намали шансовете на Бог за усвояване на пространствения свят.

Това е целта на злото-да предизвика война,която ще предизвика стихий,които ще изтребят хората.А ако не се поддадем ще продължим еволюцията и усвояването на този свят.(Всичко това са мои теорий).

Сега,Америка докосна Афганистан,за да настъпят Русия,по мазола,още по-силно.В интерес за целия свят е Русия да търпи докато събере достатъчно сили да се противопостави на злото.

Как ще се противопостави?Не знам засега.Съмнявам се злото да приеме ученията за любовта.Но защо тогава Дявола не започне да напада доброто направо сега,без да предизвиква.

Защото злото е силно тогава,когато види,че доброто е разгневено и е отвърнало на предизвикателството.

Ако Русия падне-пада целия свят.Но ако удържи и опази още малко това,което има Бог ще помогне на човеците.Но как?
Според всички ясновидци Америка ще падне заради катастрофални екологични и природни бедствия.

Ами Европа-която,излиза,че е основата на Америка.Какво ще стане с Европа?

Ами явно същото-природни бедствие,подарък от Бога.Оттам ще се отприщи новото учение,което трябва да бъде разнесено от Божия инструмент-хората-идниго,по целия свят.И така хората да се научат да живеят добре,а като напреднат достатъчно Шамбала ще прецени дали третото ни око може да се отвори.Тогава пак ще се появи зло,но ако го удържим-тогава Шамбала ще ни подари златните плочи на Харати.И ако удържим на по-силното зло тогава-ще надминем Лемурия и ще станем невероятна сила!Но да се върнем на предизвикателствата на злото към доброто.


Злото ще настрои някого срещу Русия,а настроения ще воюва против тях.
Ето,тук според мен,миража за Мабюс се визуализира.


П.С:
Обръщам се към небесен англе и всички спептици,ако искате да пишете по-случай тези теорий прочетете ги внимателно и подробно и тогава можем да разискваме.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #16 -: Септември 17, 2010, 15:50:02 »

А сега да се върнем към историята,която изкопах:

Ето един интересен въпрос,към човека,написал статията:
Стамен Кривошиев: „Ники, как точно си представяш САЩ и Ватикана като играчи на последното време? За това,че ще има неделен закон и че този закон ще бъде приет първо в САЩ, а после и в целия свят, е ясно. Но, що се отнася до взаимоотношенията между САЩ и Ватикана, как точно виждаш тяхното сътрудничество- като сътрудничество на политическо ниво, като някакъв акт на организационно единство между католици и протестанти, или като проява на единство на идейно ниво /изява на едни и същи идеи и принципи/, в резултат на определени обстоятелства? А ролята на Европа как точно си я представяш? Това е интересен въпрос, защото процесът на глобализация доведе до това, че някои от адвентните пастори и теолози преразгледаха традиционната адвентна позиция относно Даниил, втора глава, отказвайки да отнесат значението на ст.43 единствено до днешна Европа. Нещо, с което аз, примерно, не мога да се съглася.“

Ники Димов: Не знам, в какво точно ще се изрази сътрудничеството между САЩ и Ватикана. Може би най-сигурно е да кажем, че ще бъде единство на идейно ниво, както го наричаш. Поради това, че двете сили са представени като две ясно откроени фигури, едва ли можем да очакваме, че ще се формира някакво организирано единство между католици и протестанти, т.е. организационно единство, както го наричаш. Но историята вече е показала, че когато е необходимо, САЩ и Ватикана могат да влязат в дълбоки връзки. Съвсем доказан и признат факт е, че рухването на комунизма се дължи именно на взаимодействието между ЦРУ и Ватикана. Така че много неща са възможни. Това, което Откровението казва, е, че звярът от земята (САЩ) ще използва цялата си сила, мощ и авторитет, за да наложи по света политиката на звяра от морето (Католическата църква), като този звяр стои в сянка и оставя звярът от земята да върши цялата работа. Така че дори и да не успеем да разберем, в каква точно връзка са двете сили, можем да сме сигурни, че такава ще има, макар и видимата страна на всичко да бъдат САЩ.
Европа със сигурност ще има своето място във всичко това. Дори някои теолози твърдят, че според Откр. 17:12-14 първо Обединена Европа ще въведе неделния закон, но той ще стане задължителен ден за почивка в света благодарение на влиянието на САЩ. Това не е лишено от логика. В някои държави от ЕС вече е напълно забранено да се работи в неделя и те чака солидна глоба, ако го правиш.
Що се отнася до Дан. 2:43, мисля, че всички позиции върху този стих имат отношение към днешна Европа. Въпросът е, как е представена днешна Европа според него – като няколко държави, които се опитват да се обединят в една, но няма да успеят или като взаимоотношенията на папството с Европа. Като че ли разбирането, че Европа няма да се обедини (освен непосредствено в края), е било най-разпространеното сред адвентистите – благодарение на книгите на Урия Смит. Но то не е единственото. Елън Уайт, Джеймс Уайт и други пионери са имали по-различна позиция по този въпрос, която днес се оказва, че е и доста по-правилната.

Такаааа-излиза,че САЩ се ръководи от Европа.Да,готов съм да променя част от гледната си точка ако доказателствата-логически или интуитивни-го изискват.

От всичко,което съм постнал излизат логическите доказателства.Интуицията се намира в главата ми и ми казва,че САЩ и Европа са част от Сатаната.Но ми подсказва,че една по-голяма ръководна сила ги ръководи.

Коя е тя обаче!?


Досега ми говорих за тамплиерите и масоните.Дали обаче те са основата на злото?

Да се поровим в историята на тази организация и да си спомним за богомилите,които проповядват,че света е създаден от Дявола.Може би пространствения свят-да,но не и духовния-по-силния свят!

Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #17 -: Септември 17, 2010, 16:02:18 »

Ето официалната версия за тамплиерите:

Тамплиери ("рицарите на храма или Бедните рицари на Исус Христос") е названието на един от християнските военни ордени, възникнали вследствие на Първия кръстоносен поход. Точните обстоятелства на създаването на ордена са неизвестни. Средновековните френски грамоти ползват разнородни системи на датиране, затова се предполага, че орденът е възникнал в периода между 1118 г. и 1121 г. Най-вероятно е създаден от бургундския рицар Хюго Пайен и седем други френски рицари. Целите на новосъздадения орден били да поддържат новото кралство Ерусалим, срещу враждебните мюсюлмански съседи, както и безопасността на християнските поклонници, посещаващи Светите места. Кралят на Йерусалим Балдуин Втори дал на рицарите помещение, намиращо се под неговия дворец, който според легендите бил построен на мястото на древноюдейския храм на Соломон. Рицарите се обединили в орден под името "Бедните рицари на Иисус от Соломоновия храм (по други източници "Бедните братя от Ерусалимския храм"). Въпреки това орденът е познат повече под другото си име - рицари тамплиери или храмовници, произхождащо от първоначалната им резиденция в Храма. С течение на времето Орденът на тамплиерите се превръща не само в мощна икономическа, но и в политическа структура, оказваща значително влияние над коронованите глави в средновековна Европа. При встъпването си в Ордена, рицарите приемали монашески обет за послушание, безбрачие и бедност. Тамплиерите били добре организирани и бързо се превърнали във водеща сила в международната политика в периода на Кръстоносните походи. Скоро били осигурени с няколко извънредни папски були, които им позволявали, наред с другите неща да събират данъци и десятък от земите под техен пряк контрол, което допълнително облекчило тяхното превръщане във важна институция. От 1139 г. орденът бил директно подчинен на папата. Постепенно към края на 12 век. тамплиерите разширили задачите на ордена с банкерство. Била въведена система за изпращане на пари и ценности към Йерусалим, както и система за даване на заеми. Приписват им се способности за добра счетоводна организация и създаване на чеково разплащане, напомнящо днешните банкноти.
Орденът имал строго изградена йерархия, отразяваща реалните съсловия на средновековното общество (oratores, bellatores, laboratores). Членовете се делели на четири съсловия:
рицари, въоръжени като тежка кавалерия. Произхождали предимно от феодалните родове.
сержанти, въоръжени като лека кавалерия и считани за по-нисша социална класа от рицарите. По произход били от гражданството.
земеделци, които управляват имотите на Ордена;
свещеници, които извършват обредите и свещенослуженията.
За разлика от членовете на Тевтонския орден, при Тамплиерите всички членове полагали обет и изпълнявали устава. Генералния капитул е съставен от 12 души - 8 рицари и 4-ма сержанти, където се решавали важните въпроси и само от тях се избирал Велик магистър и другите длъжностни лица на Ордена. Глава на ордена на тамплиерите бил Велик магистър, който бил избиран пожизнено. Действал и съвет на сановниците ( "правителството" на тамплиерите), в което влизали сенешал (заместник на великия магистър), маршал, (който се занимавал с оръжията и военните дела), велик командир на Ерусалимското кралство (отговарял за домакинските дела) и др. Местните отделения на тамплиерите в различните страни били разбити на провинции (оглавявани от велики командори) и на окръзи (оглавявани от прецептори или приори). Тамплиерите получили правото да строят свои църкви и да имат свои гробища. Рицарите не можели да бъдат отлъчвани от Църквата, а самите те получили правото да свалят наложено от Църквата отлъчване. Цялото им движимо и недвижимо имущество било освободено от църковни данъци. Нито един друг рицарско-духовен орден нямал такива привилегии. Тамплиерите не признавали никаква власт над себе си. Орденът имал своя полиция и трибунал.
Така,връзката на тамплиерите с цялата работа е тази,че те се установили в Ерусалим и имали власт над Европа,даже по-голяма от тази на папата.Засега логиката сочи,че е наплъно възможно тамлиерите да са в основата на всичко!


Когато през 12 в. рицарите тамплиери полагат основите на новата монашеска структура, те за кратко време поемат контрола над земите на Латинската империя. Рицарите се занимават с всичко, което носи някаква печалба - охраняват поклонници, дават заеми, преговарят с мюсюлманите, дори се твърди, че именно те са измислили т.нар. чеково разплащане.


Изгаряне на тамплиери
Разбира се, участват и в бойни действия, когато се налага. Постепенно рицарите тамплиери ориентират дейността си към Европа. Те създават мощна организация в Югозападна Франция със седалище замъка Монсегюр в областта Лангедок. Интересен е въпросът откъде са идвали финансовите средства, които превръщат Ордена на тамплиерите в "държава в държавата". Както и останалите аспекти от историята на ордена, този също е обгърнат от редица легенди и митове. Една от версиите, според тримата британски автори, написали „Орденът на тамплиерите. Светата кръв и Свещения Граал“ е, че Орденът е притежавал разобличителни документи, засягащи ранното християнство, което принудило Ватикана да им превежда периодично значителни суми за запазване на необходимото мълчание. Изследователите допускат, че при разкопките, предприети от тамплиерите в т.нар. "Конюшни на Соломон", са открити някакви древни документи или свидетелства, помогнали на рицарите да достигнат своята икономическа и политическа мощ в Близкия Изток и Европа. Тамплиерите притежавали земи, къщи, замъци, голямо движимо и недвижимо имущество, както и злато. През 1192 г. те купили от английския крал Ричард I остров Кипър за 100 000 византиона - сума, немислима за времето си. Орденът създал и флот и се сдобил с монопол върху плаванията по Средиземно море между Европа и Близкия изток. Тамплиерите имали и своя банка. Били построени много големи катедрали, както и по-малки църкви. В края на 13 в. доходите на Ордена във Франция надвишавали няколко пъти доходите на кралската хазна. До началото на четиринадесети век орденът наброявал 15 500 рицари и значителен брой щитоносци и цивилни братя. Тяхно притежание били повече от 150 000 златни флорина и над 10 000 имения, плюс няколко крепости и храмове във всеки по-главен европейски град (вкл. в Лондон на мястото, днес заето от Крайбрежния храм). Според някои източници Тевтонският орден бил основан от Тамплиерите и още по-сигурно е, че бил под тяхно покровителство и закрила. След разпадането на ордена на Тамплиерите много от членовете му се присъединяват към вече могъщия и властен орден на монасите тевтонци.


С течение на времето орденът придобива мощ в Европа. Съзирайки заплаха в тяхно лице и искайки богатството им, Филип IV Хубави, вече затънал в дългове към тамплиерите, убеждава папа Климент V да забрани ордена като средство за освобождаване от дълговете. Така през 1307 г. кралят арестува рицари тамплиери и ги обвинява в содомия, манихейство и престъпни дела. На 13 октомври същата година, Жак дьо Моле, Великият Магистър на ордена, бива арестуван заедно със сто и четиридесет рицари. Подложени на ужасни изтезания, те направили признания за ерес, содомия, човекоядство и множество други престъпления. Над сто от тях били изгорени живи на клада, а още петдесет и един последвали съдбата им през 1311 г. Орденът бил формално ликвидиран на 22 март 1312 г. на събора във Виен. Римският папа Климент V под натиска на френския крал Филип IV Хубави разпуска ордена. На 18 март 1314 г. Жак дьо Моле и прецепторът на Нормандия, Жофроа дьо Шарне, били изгорени на клада. Точно преди да умре Моле проклел гонителите си да се явят заедно с него до края на годината пред "Божия съд". Според легендите и двамата - папа Климент и крал Филип умрели преди края на годината. Владенията на тамплиерите трябвало да бъдат предадени на йоанитите (Рицарите Хоспиталиери).След разгрома на Ордена на тамплиерите останалите живи негови представители емигрират в Шотландия и поставят началото на съвременното масонство.Кръст - На 27 април 1147 г. римският папа Евгений III в присъствието на френския крал Луи VII Капет, архиепископ Реймс, сто и тридесет рицари от Ордена и магистъра на Франция Еврар де Бар, дава на тамплиерите правото да носят в лявата страна на белия си плащ под сърцето изображението на ален кръст.
Първоначално кръстът имал проста форма и не се отличавал с нищо от кръста, който кръстоносците пришивали на дрехите си, когато се отправяли на поход. С времето неговата форма станала по-клиновидна.
Знаме - Ернул (оръженосец на Балдуин Ибелин и хронист) пише, че още със самото си основаване Орденът имал знаме, което се наричало baucant. То било разделено по хоризонталата на две части - горе черна, а отдолу - бяла. Понякога имало червен кръст в бялото поле. Значението на цветовете не е известно. Има версия, според която черната част на знамето символизирала светския и греховен живот, който тамплиерите оставяли при влизането си в Ордена, а бялата част - чистотата на настоящия им живот, посветен на битка за вярата.
Печат - Изобразява двама ездачи на един кон, което се приема като символ на бедността или на съчетанието на монах и войн.


За Ордена на тамплиерите има изписано значително количество литература поради факта, че цялата му история и дейност са обвити в тайственост и легенди. "Фактите" около тамплиерите са често резултат на легенди и мистификации. През 1982 г. в Англия е издадена книгата "Светата кръв и Свещеният Граал" ("The Holy Blood and the Holy Grail", London 1982 г.), базирана на документалното изследване на трима британски журналисти - М. Бейджънт, Р. Лий и Х. Линкълн. В нея се подкрепя идеята, че вдействителност Орденът на тамплиерите действа още от 1114 г. и е бил въоръжено подразделение на Ордена на Сион. Според авторите двата ордена се отделят през 1188 г. и в книгата се среща идеята, че може би Орденът на Сион по-късно подкрепя и одобрява действията на Филип Хубави срещу тамплиерите.Манастирът Кристо, Замъкът в Томар и Църквата Санта Мария до Оливал в Томар, Португалия.
Крепостта Алморол в Португалия
Дворецът Собре, Коимбра Португалия
Замъкът Колоси в Кипър
Temple Church в Лондон


План на Храма в Ерусалим
Хертфорд Англия in the Guardian
Holy Sepulchre в Кембридж Round Church
St Sepulchre's in Northampton UK
Църквата Рослин и кръглата църква Орфир в Шотландия
Temple Mount, "Скалният купол", и Well of Souls, "Кладенец на душите" в Йерусалим
Chapel Chwarszczany в Полша
La chapelle saint-Georges d'Ydes във Франция
Църква в Лаон, Франци
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #18 -: Септември 17, 2010, 16:06:23 »

Тевтонски орден:

Тевтонският орден ("тевтонски" произхожда от латинското teutonicus - "немски") е третият голям рицарски орден, основан по времето на кръстоносните походи в Палестина след ордена на йоанитите (Малтийския орден) и ордена на тамплиерите.
Наименования: Ordo Teutonicus; Ordo domus Sanctae Mariae Theutonicorum Ierosolimitanorum (Orden der Brüder vom Deutschen Haus St. Mariens in Jerusalem / Орден на немските братя от дома на св. Мария в Йерусалим), а на немски Deutschherrenorden, Kreuzritterorden (Орден на рицарите-кръстоносци), Deutschritterorden, Deutscher Ritterorden, съвременно и накратко Deutscher Orden / Немски орден.
Девиз: «Helfen — Wehren — Heilen» / "Помагане - Защитаване - Лекуване"
Емблема (герб): черен кръст на бяло поле, носен на мантията.По време на Третия кръстоносен поход през 1190 г., немски благородници и търговци основават братство при полева болница, което има грижата за ранените и болните по време на едногодишната обсада на крепостта Сен Жан д`Акр (Аккон, Akkā, Acre, Accho, Acco, Hacco) в Галилея. Арабите са били завоювали града преди три години (1187 г.), но още от 1104 г. градът е бил в ръцете на кръстоносците и е бил главно седалище на хоспиталиерите-йоанити. Понеже Йерусалим и Яффа са загубени, кръстоносците под предводителството на Ричард Лъвското сърце се борят ожесточено. На следващата година (1191 г.) крепостта пада и Сен Жан д'Акр става столица и главно пристанище на кръстоносците в Палестина (до 1291 г.). Тук братството построява болница и църквата "Св. Мария" и се нарича fratres domus hospitalis sanctae Mariae Teutonicorum in Jerusalem. Папа Целестин III дава на братството (21 декември 1196 г.) привилегии, подобни на другите ордени. На голямо събрание, през пролетта на 1198 г., немските рицари решават да превърнат братството в орден, приемайки правилата на йоанитите и темплиерите. Папа Инокентий III признава новия духовно-рицарски орден на 19 февруари 1199 г. с була и определя задачите му: защита на немските рицари, лекуване на болни, борба с враговете на католическата църква. Рицарите и свещенниците получават правото да носят бяла мантия с черен кръст. Папа Хонорий III освобождава тевтонските рицари от съдебната власт на местните епископи на 1 октомври 1218 г., с което орденът получава почти пълни права. На 9 януари 1221 г. той приравнява ордена с по-старите два ордена - на йоанитите и темплиерите.Военната сила на Тевтонския орден е била забелязана от някои европейски владетели, които под знамето на "борбата с езичниците" са искали да се разправят със своите съперници. Голямо влияние имал тогавашният висш магистър (Hochmeister) на ордена - Херман фон Залца (Hermann von Salza, 1209—1239), който притежавал значителни владения и водил успешни преговори с папата и немския император. В 1211 година кралят на Унгария Андрош II поканил на помощ рицарите в борбата му с куманите. Тевтонците се настанили на границата на Трансилвания, получавайки при това значителна автономия, но били скоро изгонени, защото се стремели да образуват суверенна държава.
През 1217 година Папа Хонорий III обявил кръстоносен поход против езичниците, които населявали земите на полския княз Конрад Мазовецки. В 1225 година князът помолил за помощ тевтонските рицари, като в замяна на това им обещал владеенето на Хелмно (Chełmno, на немски Kulm) и завладяните от тях територии. Тевтонските рицари настъпват и в Силезия (Śląsk, на немски Schlesien) в 1232 година. На източния бряг на река Висла е построен първия форт, даващ начало на град Торун (на немски Thorn).
Експанзивната тактика на рицарите е била еднаква: след завладяване на земите, местното население се покръствало, строял се е замък, около който се заселвали немци и започвало активно използване на земите.


Столица на Тевтонския орден става град Мариенбург (нем. "Замък на Мария", полско име - Малборк). Постепенно под властта на Тевтонския орден попада голяма територия, днес главно на територията на североизточна Полша и граничещата Калининградска област на Русия. В 1237 година Тевтонският орден се слива с остатъците на военното Братство на рицарите на меча (Schwertbrüderorden, основан 1201 в Рига, червен кръст на бяло поле) и така получава Ливония. При завладяването на Гданск (1308 г.) под лозунга «Jesu Christo Salvator Mundi» (Исус Христос Спасител на Света) е било унищожено почти цялото полско население (около 10000 местни жители), на завладените територии дошли немски преселенци. По същото време се завладява и Померания. По такъв начин, към края на XIII век орденът фактически става самостоятелна държава.В 1242 г. новгородският княз Александър Невски побеждава кръстоносците на замръзналото Чудско езеро. Днес и някои руски историци признават, че битката е била по-скоро незначителна. Новгород и Псков сътрудничат дори често с рицарите. Литва става силно княжество и влиза после в съюз с Полша. Отношенията на ордена със съседите са сложни и най-често вражески.
В 1410 г. обединените полско-литовски войски нанасят съкрушително поражение на рицарите в битката при Таненберг. Загиват повече от 200 кръстоносци и техния предводител. Тевтонският орден губи репутацията си на непобедим. В 1411 г. е бил подписан "първия" мирен договор в Торун.


По време на реформацията Тевтонският орден става светски и лютерански. Неговите източни владения се превръщат в херцогството Прусия със резиденция (от 9 май 1525) Кьонигсберг (днес Калининград), а западните в херцогството Курландия, и двете на първо време под полска опека.
В 1809 г. Наполеон забранява ордена, който съществува до 1834 г. само в Австрия. В 1929 г. се реорганизира като духовен орден. През 1938-1945 е забранен от национал-социалистите.
Днещното седалище на Немския орден (Deutscher Orden) е Виена, където има музей и архив. Понастоящем орденът наброява хиляда члена в 5 "провинции": Италия, Австрия, Германия, Чехия и Словения. Главните му задачи са духовната опека и грижата за болни и стари хора.


Кръстоносни държави
 Антиохийско княжество •  Едеско графство •  Йерусалимско кралство •  Латинска империя •  Родос и Малта • Тевтонска Източна Прусия  •
 Триполитанско графство


Активен
небесният ангел
Гост
« Отговор #19 -: Септември 17, 2010, 16:14:32 »

Целта на злото е да съсипе планетата Земя и да я обезлюди.Това ще намали шансовете на Бог за усвояване на пространствения свят.

за усвояване-ама че дума си използвал Ухилен
Раби чета ги аз внимателно,само си коментрам и нищо не изключвам! Намигване
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #20 -: Септември 17, 2010, 16:25:35 »

Цитат
Целта на злото е да съсипе планетата Земя и да я обезлюди.
Според мене има и зло, което иска да обземе самите хора, а не да обезлюди планетата. Все пак има доста хора, които могат да бъдат в полза на Злото Згреших
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #21 -: Септември 17, 2010, 17:11:57 »

Относно хоспиталиерите и розенкройцерите ще пусна друга тема и мисля,че вече става ясно,че тези тайни общества са вярвали в Бога и нямат нищо общо със прегрешенията на Сатаната.
Да,прочетох всичко относно тайните общества и ми стана ясно положението.
Преди около 1500 години Сатаната видял възможността да използва християнството за свои цели.Затова обладал душите на група хора,които основали католицизма и впоследствие папството.Папството презвзело цяла Европа и убивало всеки,който и се противопоставял.
Както винаги доброто трябвало да отвърне и така се създали тайните общества,в които хората започнали да осъзнават Божествените истини.Скоро Ренесансът елиминирал влиянието на Папството.Сатаната решил обаче да създаде страна,която да изпълнява заповедите на Папството,което след около стотина години си върнало силата.

Така Сатаната създал САЩ.За около 200-300 години те се превърнали в най-развитата страна,която се маскирала като месия,а всъщност била лъжепророк!

След това Европа,за да подражава на дявола,се обединила в ЕС.Оттогава-Папата контролира ЕС и САЩ,а тайните общества били унищожени,а Хитлер и Наполеон били използвани като пионки.

Сега обаче е дошло времето за втори Ренесанс,а новият Месия ще дойде от Изток-от Русия!

Но преди това Злото ще направи отчаян опит да унищожи Доброто веднъж завинаги.

Ния,не е възможно Сатаната да обладае нечия душа.Той може да обладае душа в тяло,демек душа без душевен разум и знание за Бог.

Защото след смъртта на тялото душата се връща при Бог и той я съди.


Да видим кои са Богомилите обаче:
Богомилите са идейните последователи на учението на български свещеник, живял по време на царуването на цар Петър I (927-969), известен като Поп Богомил. Първите сведения[1] за появата на богомилството говорят за враждебното отношение на Цариградската патриаршия към него и за окачествяването му като вредна за интересите на църквата и държавата манихейска ерес, примесена с павликянство.[2]
Съвременните учени характеризират богомилството като дуалистично, антифеодално и реформаторско народно движение, възникнало в лоното на българската църква през Х век и бързо разпространено в българските земи — Мизия, Тракия и Македония, в бурните времена предшестващи византийското нашествие.[3]Корените му, като цялостно социално по съдържание и религиозно по форма движение, трябва да се търсят в българската обществена действителност през първата половина на Х в. и в изострения социален и религиозен антагонизъм.

Названието на богомилите идва от поп Богомил, но широко разпостранение придобиват и названията на богомилите торбеши, както и бабуни — от предполагаемото място където живял и проповядвал учението си поп Богомил — планината Бабуна. Всичките наименования на еретиците отразяват едно и също социално явление. След османското завоевание на Балканите, следствие от социално-религиозното движение на богомилите и създадената въз основа на него нетърпимост към властта и нейната основна институция през средновековието — Православна църква, исляма придавайки си социална ангажираност придобива широко разпостранение сред богомилите и те го приемат за своя религия /виж помаци/.[източник?] Интересен и уникален е случаят с Босненската църква, която институционализира богомилството, а по-после съдейства за трайната ислямизация на населението на Босна, което днес се идентифицира като бошняци, т.е. славяни-мюсюлмани. Според някои български учени (напр. Пламен Павлов) сходна е появата и на повечето от значимите локални групи на българите мюсюлмани (наричани традиционно българо-мохамедани или „помаци“) — тези българи и днес живеят по места, където богомилското учение е било особено силно (Западните Родопи съвпадат с богомилската „църква Драговичия“, Македония — с „църквата България“ според западните извори), което показва близостта в съдбата на „еретиците“ в Босна и българските земи.


Споровете за мястото на възникването на богомилското учение не са получили еднозначен отговор и до днес. Преобладава мнението, че това е станало в днешна Македония или нейде в района на столицата Велики Преслав. Някои учени (Пламен Павлов, Петър Ангелов и др.) се опират на един показателен текст в Сръбския Синодик (1222 г.), създаден на основата на по-стари български и византийски извори — в него категорично се твърди, че поп Богомил е действал в „българска Македония при Филиповград“ — Пловдив и Тракия, което съответства на византийските представи от Средните векове. Разпространено първоначално в Мизия, Тракия и Македония, богомилското движение създава там първите си църкви. Въпреки преследванията, на които е била подлагана богомилската ерес, особено по времето на византийското господство, това религиозно учение просъществува в България чак до XV век. Голяма част от изповядващите го приемат исляма след османското нашествие: от тях произлизат днешните помаци, торбеши и пр. Последното наименование също е свързано с богомилството. Според Димитър Ангелов така били наричани част от богомилите в Македония. Само една част от павликяните запазили своето, макар и доста поизбледняло учение чак до XVII век, когато францисканците ги обръщат към католицизма. В Рашка през XII век след събора на Петрова църква, богомилите са безмилостно преследвани от Стефан Неманя, а книгите им изгорени. Значително по-сигурно те се укрепват в Босна и Херцеговина. Някои от тях бягат натам след 1170 година, където намират сериозна подкрепа от босненските владетели /банове/ и по-късни крале. Владетелят бан Кулин бил страстен богомил и сектата наброявала десетки хиляди привърженици в страната. Оттам разпространението ѝ стига до сърцето на Западна Европа. В средновековна Македония богомилите са наричани бабуни, название което идва от планината Бабуна.

Според Житието на сръбския княз Иван Владимир, още по времето на българския цар Самуил „заблудените народи на масалианските и богомилските български еретици, (които) проникнали в Мизия, Албания, Далмация, Илирик и Сърбия“.[4] През XI–XII в. се множат сведенията за разпространението на „българската ерес“ (Bulgarorum haeresis) в цяла Европа. На Запад, от Далмация до Атлантика, католическите папски наместници от бенедиктинския орден изучават византийския опит в борбата срещу еретиците, чиято мисионерска дейност се счита като основополагаща при възникването на западноевропейските религиозни общности на патарени, катари (албигойци) и валденси в Далмация, Италия, Германия, Фландрия, Англия, Франция, Лангедок и Арагон (обхващащ и днешна Каталония). Разпространението се осъществявало от търговци и занаятчии, предимно тъкачи[5], пътешественици и богомолци, а идейната им връзка с трубадури и минезингери им осигурила широка гласност и достъп до управата на свободните градове в Северна Италия и кралските дворове на Южна Франция и Арагон. През XI в. се появяват първите новини за присъствието им, а през XII в. сведенията за тях „заливат цяла Европа“, назовавайки ги с различни имена: бугри (българи), бабуни (в Босна), катари, манихеи, павликяни, патарени, албигойци и т.н. Самите те се наричали просто християни, а хората ги определяли като „добри хора“ и „добри християни“, заради скромния им начин на живот, простотата с която се обличали и мисионерския им жар, които ярко се отличавали от помпозността и претенциозността на папския двор и висшия католически клир, и разпуснатостта и невежеството на провинциалното католическо свещенство. В Ломбардия (Северна Италия) движението било добре организирано още през XII в. Негово средище бил град Милано, а самите еретици били наричани патарени според името на предградието Патария. Горе-долу по същото време се появяват новини за значимо присъствие на еретици в Лион, Шампан и Фландрия, където учението изглежда обхващало най-често тъкачните работилници. Главните му средища в Рейнската област били Страсбург и Кьолн.


Въпреки гоненията от страна на църковната и светска власт, появилата се в различни краища на Византийската империя ерес не могла да бъде заглушена и намерила свои идейни поддръжници в самата византийска столица. Един от най-значимите от тях е мислителят Йоан Итала — ученик на именития философ, историограф и писател Михаил Псел, свободно проповядвал сходно на богомилството и павликянството платоническо учение в края на XI в. до възкачването на престола на Алексей I Комнин. През 1081 г. бива изправен на съд в Цариград. Възгледите му, противоречащи на църковните догми, били осъдени и проклети с анатема в Синодика в неделята на православието. Десет години по-късно, през 1092, пред същото синодално съдилище бива изправен нов обвиняем — Нил, за когото се предполага, че бил особено популярен сред арменското население монофизит. Наскоро след това започнал процес срещу свещеника Влахернит, поддържащ връзки с ентусиастите, т.е. евхитите (масалианите), за когото Ана Комнина твърди, че измамил много люде и докарал до гибел знатни семейства в столицата. Подобно свидетелство дава и за проповядващия из балканските земи Василий, за когото разказва и Евтимий Зигавин в своята Паноплия Догматика. Други ценни сведения се откриват във византийските хронисти Йоан Зонара и Михаил Глика, а също и в Бориловия Синодик(1211 г.). Задържането и разпитите на богомилския „патриарх“ Василий, послужили на императора за опознаването на основната еретическа доктрина и излавяне, и разправа с по-отявлените ѝ последователи. След напразните опити да бъде сломен и върнат към правоверието[6] , се решава, за назидание, да бъде изгорен на клада на хиподрума, в близост до двореца и църквата „Св. София“, ок. 1111 г. Следващата новина за процес срещу богомилски проповеди се появява едва през 1140 г., по времето на Мануил I Комнин. Споменати са Константин Хризомала, Георги Памфил и други двама монаси. Книгите на Хризомала — Господни златни слова, се ползвали с голямо уважение сред монасите в манастирите „Св. Никола“ и „Св. Атеноген“. Само две години по-късно пред Цариградския синод са обвинени двама висши духовници от Кападокия: епископите на Сазимон и Балибоса Климент и Леонтий. Непосредствено след това бил изправен пред същия съд монахът Нифон, от Кападокия. Различни свидетелства за тези събития дават Йоан Кинам и Никита Хониат. Запазено е и едно известие на правния тълковател Тодор Васалмон (1170-1180), което гласи, че по онова време в пределите на империята имало „цели крепости и области“, заразени от богомилската ерес.


За разпростанението му и по територията на византийска Мала Азия разказва цариградският монах Евтимий от Акмония (след 1034 г.), според когото някой си Йоан Чурила бил първият разпространител на ереста в областта на Опсикион, Кивереотон и Тракезион. Център на дейността му била Смирна, а активен негов съратник — Рахей. „Лъжесвещениците“ на учението наричали себе си апостоли и се смятали за християни. Наричали се още христополити (поданици на Христа), но и богомили, както и на „други места“, свидетелства Евтимий. Противниците им в тема Опсикион ги наричали фундагиагити (фундаити), т.е. торбоносци или торбеши [7], с цел да осмеят водачите им, които се посвещавали на митарства (мисионерска дейност) и се оставяли да бъдат поддържани от последователите си.[8]

Важна предпос
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #22 -: Септември 17, 2010, 17:30:32 »

След всичко,което изписах и изчетох си направих извода,че човешката раса е в упадък след създаването на римската империя,която унищожава и заличава културата на келтите и на великите египтяни.
Христос се появява в най-напечените територий по онова време,защото си е мислел,че вече човешката раса е достатъчно узряла,за да може да приеме любовта и братството помежду си.
За жалост,след 313 година след Христа,Сатаната се заселва в Църквата и до края на 1000 година вече е покорил Европа и воюва срещу Исляма.
Шамбала опитват да насочат хората към правилната посока като се създават редица тайни общества,които в крайна сметка водят до Ренесанса и до падането на Църквата на Злото.

Но Дявола се измъква и създава САЩ,която насочва вниманието към себе си,а през това време Папството отново се разраства,а САЩ стават лидерска държава.В продължение на 200 години чрез Световен хаос причинен от от Наполеон и Хитлер,които да причинят хаоса и да бъдат изкупителните жертви на Злото,Сатаната се представя като спасител в лицето на Америка и ЕС,но от другата страна се създава СССР,където доброто и злото са във вечна борба.

САЩ и ЕС се управляват от Ватикана.Те съсипват СССР,а днес благодарение на техния "знак"-парите,владеят целия свят.Но съм чел,че скоро ще дойде Христос и неговите хора-индиго,които ще тръгнат от Русия.Всъщност,според Ванга,те са тръгнали още през 1982 година,а днес вече преобръщат Русия и до 10-20 години ще я направят велика сила.Тези хора-индиго са изпратени от Шамбала,най-вероятно по Божия заповед.

Както казах Изпълнителят на Злата воля-САЩ причинява въоръжени конфликти,които засягат Русия.Ако Русия се предаде аурата на страната ще стане тъмна.Според мен тази аура е и добра и зла.И от хората зависи накъде да поеме.Ако бъде добра и прави мир новите души ще се заселят в нея и ще създадат духовна общност,която постепенно-постепенно ще унищожи Злото.

Но ако се поддаде на предизвикателствата новите души няма да оцелеят и Злото ще завземе Земята.След това Бог ще наказва грешниците,а Сатаната ще се върне когато на Земята се появи другата нова раса.Като някаква смъртоносна игра между Бог и Дявола.

Сега трябва внимателно да се следи положението в Афганистан и Корея.Сега наистина сме на прага-злото ли ще приемем,или ще се върнем към доброто!

И тук,най-вероятно ще има опит за трета изкупителна жертва,която да направи нов хаос,от който Папството да опита да превземе света отново.
Това е може би легендарния трети Антихрист,който ще бъде прероденият велик Атила!

Той вече е на Земята и само от нас зависи дали ще го спрем!

 А този,който ръководи всичко е самият Дявол или отрицателната психична енергия,която е съвсем разумна,и която подсъзнателно кара по-податливия човек да върши неща,които водят само до разединение,злоба и още зло.Макар дяволът да е паднал ангел,дори и в него има нещо добро-защото зло и зло(- и – правят +)води до добро.Тъй и злото на Дявола ни учи как да бъдем по-добри и да обичаме по-силно.Успех във битката ви с него!
« Последна редакция: Септември 17, 2010, 17:51:57 от rabeno » Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #23 -: Септември 19, 2010, 15:23:09 »

Сега ще направя някои допълнения към това,което казах.

Първо-да обобщя:

Направих си извод,че след създаването на християнската църква Сатаната обладава няколко люде и те създават Католическата църква като самият Дявол се прикрива под белите Божи дрехи.

След това се създават тайни организаций и ордени,които разпространяват християнството из цяла Европа,а с времето Църквата става основен фактор за определяне отношенията на кралствата и империйте.

На изток обаче се е родило ново учение-исляма.В същността си то прилича на християнството,но между двете религий избухват огромни конфликти относно Близкия изток и Африка.

До 1000 година Църквата вече владее Западна Европа,а Православието умира бавно,но сигурно.

След 1000 година тайните организаций са пратени в Близкия изотк да се борят срещу исляма,но след като се сдобиват с тайни,които биха могли да разтърсят представите на човека за света,се обявяват против Църквата-Сатаната.

В крайна сметка Исляма завладява Православна Източна Европа,а тайните организаций и ордени биват смачкани и разтурени от дявола.

Но те оцеляват и дават началото на масонството,което подтиква Ренесанса,а част от тайната организация са лидери като Лео да Винчи.

В крайна сметка Ренесанса помита Сатаната,но последния намира убежище в Северна Америка,където с помощта на англисйките затворници създава лъжливо общество,което избива и затваря местните индианци.

През това време се дава началото на легендите за Копието на съдбата,с което Христос бил прободен.Всъщност мисля,че Копието на съдбата било използвано от Църквата,но масоните го отнемат и го дават на Наполеон,който обаче атакува Русия-славяните,откъдето трябва да дойде спасението на света.Руснаците го отблъскват и англичаните го досмачкват окончателно.

След това Копието се озовава във Виена,където през 1912 е открито от младежа Адолф Хитлер.

По-късно и той се бори срещу целия свя,но накрая губи,защото напада Русия.

Когато Наполеон и Хитлер нападат Русия-те едва ли са знаели,че тази страна е пазена от силите,защото играе особена роля в нашата история.А Силите на Шамбала надвиват тези на Копието,което ме кара да мисля,че оригиналното Копие на съдбата е скрито или унищожено от Църквата,а е създадено второ копие-сатанинско.

Тоест Наполеон и Хитлер са воювали не против Русия,ами против Шамбала,погледнато от друг ъгъл.

След това,вече възстановеното папство,прави всичко възможно САЩ да се сдобият с Копието и Американците го правят,като все пак никгоа не воюват против Русия,а правят така,че самите хора на СССР да пожелаят да избягат от СССР.Така,Сатаната се справя със враговете-тактично.

Всъщност ако Михаил Горбачов не беше направил така-СССР да се разпадне,щеше да има ядрена война,която да погуби човеците.Затова Ванга го хвали толкова!

Сега пък дойде времето на "знака на звяра" парите,които управляват всичко.Създаде се трети "звяр" ЕС,който да се грижи за бившето СССР,а Русия-пазена от силите остана настрани от сатанинските работи.

И въпреки,че САЩ постоянно предизвикваха Русия към собствена гибел,последните не се поддадоха на Дявола.


Относно тези,които не гледат с добро око на Ванга-тя е била човек,дълбоко вярващ в Бог.Дарбата и е била от Бог и е спасила стотици хиляди-това ни стига,мисля!


Нострадамус явно,че да е бил ортак на Сатаната....Той е предрекъл Хитлер и Наполеон като Антихристи,а сега след разпадането на комунизма е предрекъл идването на Третия и последен Антихрист,който ще смаже "новата страна"(САЩ) и ще сложи край на католицизма и папството.Всичко това ми стига,за да знам,че ако се появи трети Антихрист ще се съюзя с него и всячески ще му помагам да затрие злото,което унищожава природата и отрича Бог!


Много от вас са убедени,че Папството и САЩ са Антихриста.Но винаги знаем,че Папството и САЩ биха използвали някого,който да изиграе всичко.

Всъщност откъде да знаем,че Хитлер и Наполоен не са били масони?


Но третия Антихрист ще е самия Христос!

И сега Русия се сближава със Европа и САЩ!?Ако го направят и се поддадът на злото Антихриста ще ги смаже!

Но трябва да внимаваме,защото Новия Антихрист може да остави САЩ и Европа и да се опита да затрие славяните.

Имаме два избора-два Антихриста!


Само да поясня,че през 1999 година Уго Чавес и Абдула Втори са избрани за президент и крал съответно на Венецуела и на Йордания...

Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #24 -: Септември 19, 2010, 15:39:42 »

Още преди 18 години тя предсказала, че чернокожият ще е последният президент на САЩ
На 31 януари 1911 г. е родена Ванга (Вангелия Сурчева; Баба Ванга, Сляпата ясновидка, Петричкото чудо) - българска пророчица. На 12 години ослепява. Учи в Дома за слепи в Земун. През 1942 г. се омъжва за Димитър Гущеров (починал през 1962 г.).
Добива голяма популярност, при това международно призната, с предсказанията си за бъдещето. Дарява средства за построяването на църква в местността Рупите, изписана от Светлин Русев. Завещава цялото си движимо и недвижимо имущество на държавата. Умира на 11 август 1996 г.

"Ванга предсказа избирането на Обама: Америка ще рухне".
Под това заглавие турският вестник "Миллиет" пише, че противно на оптимистичните очаквания, свързвани с новия американски президент, българската пророчица предрича как промяната ще донесе нещастия на света.
Още преди 18 години Ванга предсказва, че 44-тият американски президент ще бъде чернокож и той щял да е последният - малко след встъпването му в длъжност в Америка ще настъпи страхотна икономическа криза, ще избухне конфликт между северните и южните щати, ще се намеси и Индонезия и всичко това ще предизвика Трета световна война, в която за първи път ще се използва атомна бомба, продължава изданието с подробности от предсказанията.
Приведени са и свидетелства за пророческите дарби на Ванга, предсказала потъването на руската подводница "Курск", терористичните удари срещу кулите близнаци в Ню Йорк, издигането на Владимир Путин.
Сходна статия е поместена и във вестник "Ватан", който посочва, че приживе Ванга работела за българската държава срещу заплата. Вангелия Пандева Гущерова, по-известна като Ванга, често е наричана българска пророчица заради приписваната й̀ способност да вижда съдбата на всеки човек, който я посещава.

Русия се побърка по Ванга
Интернет маниаците в Русия направо са изперкали на тема Ванга. По различни форуми денонощно се дискутира т.нар. пророчество на Ванга, според което петричката Касандра предрекла категорично, че Барак Обама ще оглави САЩ. Особено активни са в РУ нет. Според тях Ванга предсказала, че 44-тият президент на Съединените щати (т. е. следващият след Джордж Буш) ще е чернокож и този президент ще е последният за Америка, защото след него тя ще изпадне в страшна криза. “Тя дойде. Ванга позна”, категорични са форумците от Москва до Владивосток. Възможно е Америка да замръзне или да не оцелее в най-крупната икономическа криза, която човечеството е виждало. Възможно е даже да се разпадне на южни и северни щати - пише ДобрячОк в духа на най-добрите руски и съветски традиции.
Пророчество на Ванга предсказва: Когато Америка бъде оглавена от афроамериканец, ще стане «чудо на чудесата» и светът ще процъфти, - пише пък блогърка, наричаща себе си nusha. Никой не казва лично ли е чул от пророчицата тези думи, нито поне пред кого са изречени. Пророчествата на Ванга от години занимават руснаците, но сега ситуацията е направо страшна. “Това е типичен пример за създаването на митове чрез слухове. КГБ бяха много добри в тази дисциплина”, твърдят специалисти.
Някои хора вярват, че тя притежавала дарбата да предсказва бъдещето, да посещава духом различни места и да говори с цветя.

Бай Димитър и съпругата му Верка са дядото и бабата на Митко Бербатов
За първи път бай Димитър, когото всички в Марикостиново наричат Мицо, разкрива дълго пазена тайна. През далечната 1982 г. той отива при пророчицата Ванга. Там го водят притеснението и страхът, тъй като един от синовете му заболял. Към края на срещата изказал разочарованието си, че от целия род Бербатови никой май няма да стане футболист. Баба Ванга обаче отсякла мигновено: "Твоят род свето ке зачуди." Така великата пророчица първа предрекла футболното чудо Митко Бербатов, който по това време бил едва на годинка. Ходя в храма и паля свещи за светицата", споделя 77-годишният мъж.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #25 -: Септември 19, 2010, 15:43:55 »

МАЛАХИЯ: СЪС СЛЕДВАЩИЯ ПАПА ИДВА АПОКАЛИПСИСЪТ


Със сбъдналото се пророчество за смъртта на Иоан Павел ІІ човечеството направи голяма крачка към своя край. Не само католическият свят трябва да се чувства застрашен. Заплахата приближава всички ни към Апокалипсиса.
През 1094 г. в ирландския Ълстър се ражда бъдещият, обявен още приживе за светец МАЛАХИЯ. Известен е най-вече със сътворения от него във Ватиканската библиотека манускрипт, съдържащ пророчества за папската институция. След смъртта му през 1148 г. ръкописът пътешества от един манастир в друг и е преоткрит едва след 450 години, в края на 16 век. Благодарение на бенедиктинеца Арнолд де Вийон светът узнава за "Предсказанието за римските папи".
Тъй рече Малахия
В ръкописа си Малахия изброява 112 свещенослужители, които по различно време са заемали или ще заемат светия престаол. Започва със съвременника си - Целестин Втори, останал папа само 5 месеца. Следват 111 бъдещи понтифици, всеки характеризиран кратко на латински език. Пророкът не посочва имена - само намеква за качествата на съответния папа и предвижда какво ще донесе на света неговото управление.
Както изследователите, така и официални представители на Ватикана признават, че много от предсказанията на Малахия са точни... Така например, за 101-ия папа - Лъв ХІІІ в текста на пророчеството се говори като за "Светлина небесна". Действително, фамилният му герб е украсен с комета. За папа Лъв ХІ, 78-ми по ред, се съобщава, че ще бъде "човек на водата". В Библията тя е символ на ненадеждност и бързотечност. Лъв ХІ се радва на престола по-малко от месец... точно по времето, когато е открит текстът на Малахия...
Управлявалият през първата половина на 17 век папа Урбан VІІ е споменат с девиза "Лилията и Розата". Историците разшифроват в предсказанието главното събитие в религиозно-политическия живот през този период - примирието между протестантска Англия (Розата) и католическата Франция (Лилията) чрез брака на Карл ІІ Стюарт и Мария-Антоанета, дъщеря на Анри ІХ.
Много точно е и определението за Пий VІІ, папа от началото на ХІХ век, когато в Европа властва Наполеон Бонапарт. Ясновидецът определя времето на Пий VІІ като период на "Откраднатия орел". И наистина - френският император хвърля този папа в затвора, оттам е изведен едва след абдикацията на "корсиканския антихрист"...
На прага на Апокалипсиса
Най-важното в трактата на Малахия не са феноменалните съвпадения с биографиите на папите, а неочакваният финал. Според ирландския светец, съдбата готви трагичен край за папската институция. Само 112 души, ако се брои от Целестин ІІ, заемат високия пост. След това мисията на приемниците на Свети Петър ще прекъсне, светият град Рим ще падне и ще настъпи Апокалипсисът... До Свършека на света ни остават само две стъпки...
Иоан Павел ІІ (Карол Войтила) бе 110-и в списъка на Малахия. Ирландският светец го обозначава с девиза "Заради усилията на Слънцето". Мнозина отбелязват, че бъдещият отец Войтила е роден при слънчево затъмнение, други сочат повишената слънчева активност, съпътствала възшествието му на престола... Но в случая е интересно как е белязан следващият понтифик. Той е 111-и поред и е изведен с думите "слава на маслината" (в други преводи - "тържеството на мира". Предполага се, че приносителят на маслиновото клонче ще донесе дългоочаквания мир и благоденствие за цялата Земя.
Както знаем от последните събития, с някои непредпазливи цитати сегашният папа дори ескалира напрежението между двете най-големи религии... И Малахия наистина пише, че радостта от мира ще е краткотрайна. Той не съобщава колко ще се задържи на върха миролюбивият папа, но с идването на неговия приемник, когото провидецът нарича по име, светът трябва да очаква пълна катастрофа.
Когато светият престол бъде зает от 112-ия папа - Петър Римски, или Петър ІІ (първият е апостол Петър, ученикът на Христос, фактически установил папския институт), ще настъпи краят на света...
Малахия посвещава на последния римски папа цял абзац: "В края на времената мястото в Светата Римска Църква ще заема Петър Римски, а той ще храни несвободните и ще навлече множество бедствия. По това време Градът на Седемте Хълма ще бъде унищожен и Чудовищният Съдия ще съди народите. Край."
Много изследователи съзират тук указание за края на времената, а и избраната от Малахия символика силно напомня "Откровението" на Йоан Богослов. Немалко виждат в този откъс прорицание за изчерпилия възможностите си папски институт. Когато неговият последен представител донесе на Рим бедствия и смут, ще се разбере, че са необходими коренни промени, и католическата църква ще бъде реформирана.
Нострадамус интерпретира по същия начин колизиите в Римо-католическата църква... За 112-ия папа пише: "Общата кръв ще залее земята, хората ще живеят със затворени уста и ще настъпи непредсказуемото..." Смята се, че Нострадамус е бил запознат с манускрипта на Малахия и много центурии са написани след като е прочел ирландските пророчества.
Бъдещето тъне в мъгла
Признавайки, че редица характеристики на управлявалите в Рим папи съответстват на истината, иерарсите на католическата църква решително отхвърлят суровите предсказания за 112-ия понтифик. Личността на самия Малахия обаче не предизвиква никакви съмнения и критики. Канонизиран още през 1199 г. по заповед на Климент ІІІ, той запазва статута си на почитан светец завинаги. Откровенията му са анализирани нееднократно още от откривателя на ръкописа Арнолд де Вийон и други сериозни, по-късни теолози. Според мнозина пред Малахия не е била разкрита цялата истина - само Бог знае кога Земята ще бъде връхлетяна от Апокалипсис - участта, предсказана още от Иоан Богослов...
 
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #26 -: Септември 19, 2010, 15:54:45 »

Уважаеми приятели,
Представям ви документ, касаещ едно укривано дълго време Ватиканско пророчество, имащо отношение към последните времена на Христовата Църква.
Това е препис на неговата по-важна част, написано от ирландския кардинал Малахи.


Това са кардиналите на световния клир на Ватикана наследници на Йоан Павел II, които следват избора си подред до последния папа.
Непосредствено след избора на последния председател на Църквата на Св. Петър /папа/, Рим ще бъде унищожен.
Това е пророчество на св. Malachy, ирландски кардинал, който при смъртта му през 1148 са открили този пророчески списък на всички бъдещи папи, започващи с Целестин II, чийто папство започва през 1143 год.
Malachy включил на един ред Латинската идентифицираща характеристика на всеки папа.
Според историците прогнозите на Malachy - в което са изброени само 112 папи - са удивително точни.
Според неговия списък, има само още двама папи след края на папа Йоан Павел II.
Тук са седемте последни папи, както са определени от списъка Св. Malachy's:
106. Пий XII 1939 - 1958
Еуженио Pacelli
Пастор Angelicus
Преведено: Един ангелски Шепърд
107. Йоан XXIII 1968 - 1963
Анджело Джузепе Ронкали
Пастор Et Natua
Превод: пастор и Маринър
108. Павел VI 1963 - 1978
Джовани Батиста Montini
Flos Florum
Преведено: Цвете за цветя
109. Йоан Павел I 1978 - 1978
Albino Luciani
Де Medietate Lunae
Преведено на половината Луната
110. Йоан Павел II, 1978 - 2005
Карол Йозеф Wojtyla
Де Labore Солис
Преведено: Работата на Слънцето
111. Следващият папа
"Глория Olivae"
Преведено: славата на маслините
112. Последният папа!
"Петрус Роман"
Превод: Петър Римлянина
Св. Malachy пише за последния папа: "В последните дни на преследването, седалището на Свещената Римска църква ще бъде заето от Петър Римлянина, който ще пасе овцете на църквата през много изпитания, в края на срока- града на хълмовете ще бъде унищожен, както и че страхотен Съдия ще съди хората "
Според неговия биограф Св. Бернар от Клерво, в книгата си "Животът на Свети Malachy" на светеца е известно, че имал дара да пророкува и дори прогнозирал точния ден и час на смъртта си. Свети Malachy е канонизиран през 1190 г. от папа Климент III.
Докато е в Рим през 1139 г., за Св. Malachy се казва, че е преминал в транс и получил видение, в което той предвижда всички папи от смъртта на Инокентий II до края на времето.
После написал няколко думи за всеки папа и дал ръкописа на папа Инокентий II, който както се казва, да го депозира в Ватиканския архив, където бил забравен, като е бил открит през 1590 и се публикувал. По това време имало някои съмнения за неговата автентичност които са били обект на разискване и досега.
Ръкописът съдържа 112 пророчества, които са съвпадали с всеки един от 110-папи и анти-папи от Инокентий II.
Тук са пророчества за последните папи:
• Павел VI. Думите на пророчеството 108-ма са "Flos Florum" (цвете на цветята). В 108-мо след папа Инокентий II е Павел VI (1963-78). Гербът му включва три Fleurs-де-лилия (цвят на ириса).
• Йоан Павел I. В 109-та е "Де Medietate Lunae" (на половината Луната). Съответният беше папа Йоан Павел I (1978-78), който е роден в диоцеза на Белуно (красивата луна) и бил кръстен Albino Luciani (бяла светлина). Той става папа на 26 август 1978 г., когато луната изглежда точно наполовина пълна. Тя е била в угасваща фаза. Умира на следващия месец, веднага след затъмнение на Луната.
• Йоан Павел II. В 110-та е "Де Labore Солис" (на слънчево затъмнение, или от работата на Слънцето). Съответният папа е Йоан Павел II (1978-2005). Йоан Павел II е роден на 8-ми май 1920 г по време на слънчево затъмнение на слънцето. Подобно на слънцето, той излезе от изток (Полша). Подобно на слънцето, той е посетил всички страни по целия свят.
Днес Последните две предсказания предстои да бъдат изпълнени:
За 111-тия ред пророчество е "Глория Olivae" (слава на маслините). Значението на маслината е неясно. Орденът на Свети Бенедикт - не Св. Malachy - твърдеше, че папата ще дойде от редиците на ордена на Свети Бенедикт, като се пророкува, че преди края на неговия свят Ред, известен още като Olivetans, ще се стигне до триумфална победа на католическата църква в окончателната си борба срещу злото.
За 112-тия ред пророчеството казва: "Крайното преследване на Свещената Римска църква ще бъде през царуването на Petrus Roman (Петър Римлянина), който ще пасе стадото си сред много скърби, след което градът със седемте хълма ще бъде унищожен и ужасен Съдия ще съди хората.Относно Съдията-никой друг не може да съди хората освен Бог.А Бг ги съди чрез пратеника си Христос.

Ето,Христос ще е Антихриста,а прилагаелното "ужасен" доказва отношението на Църквата към Сина Божи.

Лично аз искам цялото зло на Земята да бъде унищожено и нямам нищо против ако има трета световна война,защото след нея няма да има вече зло.
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #27 -: Септември 19, 2010, 16:03:53 »

  Уважаеми приятели,
  Представям ви документ, касаещ едно укривано дълго време Ватиканско пророчество, имащо отношение към последните времена на Христовата Църква.

  Нещата са написани доста символично, така че е трудно да се правят категорични заключения.
  Доколко предвижданията са меродавни, също е под въпрос.

  Цитат
  Ето, Христос ще е Антихриста, а прилагателното "ужасен" доказва отношението на Църквата към Сина Божи.

  Защо Христос ще е Антихриста?
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #28 -: Септември 19, 2010, 17:51:09 »

  Ами,Ич,в миналите постве в темата съм обяснил защо.....

  Първо,Христос ще се завърне да изкорени злото,а злото няма да се изкорени само,нито пък ще се превърне в любов-добро.

  Христос ще воюва-написал го е и в Библията.Аз нямам нищо против третия Антихрист-да напердаши злото.

  Злото иска да очакваме третия Антихрист да бъде като пропагандираните образи на първите двама-зли и безпощадни,а Хитлер и Наполеон не са били зли и безпощадни,а пропагандата ги направи такива.

  Злото прави така,че да си мислим,че ако само странин от злото ще сме добре и ще сме добри.Манипулира ни-всъщност,в изкуството и медийте почти всичко е любов,но лъжлива.Няма да обяснявам какво е лъжливата любов,предполгам знаете.

  Злото иска да очакваме Христос като злодей,затова трябва да се пазим "лъжливите" пророци и "синагоги".

  Всъщност Христос ще се завънре като воин,който ще унищожи САЩ,ЕС и католическата църква.Преди това обаче ще им даде шанс да се покаят и ако те откажат(а те отказват засега) ще бъдат пометени.

  Надявам се да дойде третия Антихрист!Само обаче Дявола да не се изпревари Христос и да не се превъплати в Месия и да лъже,че ще освободи света от злото.Ако нападне Русия или славяните,и Тибет и въобще свещенния изток-тогава значи това е Сатаната.

  Но ако се обяви против САЩ,ЕС и лъжливите пророци-значи това е Христос.

  В днешно време лошите хора са много,много повече от добрите.Това значи,че ако тръгнеш да нараняваш лошите-си лош понеже ще нараниш милиарди,но ако нараняваш добрите и праведните-преглъща се понеже те са по-малко.

  Изкривената логика е,че в днешно време е добре да си лош,и зле да си добър-по всичко варианти-вяра,морал и логика!


  Надявам се да ти е станало ясно.


  Относно документа:радвам се,че го има понеже това оронва престижа на католиците-на Сатанинската синагога.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #29 -: Септември 19, 2010, 19:15:54 »

  То също зависи какво се има пред вид под "воюване"
  Активен
  Страници:  1 [2] 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Астрални центрове (чакри)
  Духовни учения
  Administrator 7 2176 Последна<br />публикация Февруари 16, 2011, 11:47:45
  от wolfspirit
  Мистериите по нашите земи
  За България
  Аэ съм 1 2651 Последна<br />публикация Декември 10, 2010, 19:29:35
  от bars_i
  Имат ли място технологиите в Новия свят/ време ?
  Великият преход
  Georgio 6 1656 Последна<br />публикация Януари 13, 2011, 00:35:52
  от Johnatan Livingston
  Избрани цитати от Учителя за Шестата раса и бъдещето
  Езотерика
  johny 4 2724 Последна<br />публикация Януари 18, 2011, 16:40:17
  от Аэ съм
  Съвременните окултни учения и конспирацията за Нов Световен Ред
  Програмиране, световен елит
  Spiritus 3 2846 Последна<br />публикация Септември 16, 2011, 18:36:33
  от ...

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright