Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Третият Антихрист  (Прочетена 7928 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Септември 17, 2010, 13:02:19 »

Кой е Третият антихрист?… Нострадамус го нарича Мабюс. Тълкувателите изпитват доста затруднения при дешифрирането на това име. Пророкът понякога дава имената точно, но за важни названия и факти използва кодирани термини. Кой е Мабюс?


Третият Антихрист на Нострадамус все още не се е появил. И все пак написаното за него е впечатляващо.

''Когато Марс, Меркурий и Луната се съберат на юг, ще настъпи голяма суша. В дълбините на Азия ще стане земетресение; и Коринт, и Ефес ще се окажат в затруднено положение.''

"великата камила пак ще пие вода на Дунава"''Третият антихрист бързо ще унищожи всичко, като неговата война ще продължи 27 кървави години. Неверниците сяте умрат пленени, прокудени с кръв, човешки тела, вода и кървав град ще покрият земята.''


Мнение на човек:Здравей!
Съжалявам, че чак сега видях темата. Тя наистина е много интересна и ... подвеждаща. Не на автора на темата, а на този, който кара хората да гледат какво казва Нострадамус. Не говоря на посоки, а защото над 12 години се занимавах с "пророчествата" на Нострадамус, докато разбрах истината. Няма да бъда много подробен, защото искам само в основни линии да кажа какво предполагам за тези квадрини и какво е записано в тях. Нострадамус не е Божий пророк, а това означава, че не е знаел какво ще се случи в бъдещето. Само Бог знае края от началото. Защо не е Божий пророк ли? Ами защото никой истински Божий служител не се занимава със спиритизъм и други такива практики. Когато Бог има да каже нещо на хората, Той сам им говори във видение или по друг начин, а не хората да гледат в кристална топка, на бобени зърна, на карти, на кафе.
След като уточнихме на кого е служил Нострадамус, да погледнем и дали има сходство или различие с Библията.
Нострадамус говори за три световни войни. Божието слово говори за "войни и слухове". Има ли логика Бог да не казва на апостолите(включително и на Йоан, на когото във видение е дал "Откровение"), че ще има точно три войни, а ще се явява след това "на повикване" в тенджера с вода, за да дава такива пояснения!...
След като не е Бог говорил с Нострадамус, значи вероятността "пророкът" нещо да е познал е равна почти на нула. Казвам почти, защото въпреки че не знае бъдещето, Сатана може да се досети за някои неща, а други пък сам предизвиква. Особено когато "познаването" се отнася до размирици, битки или войни, защото подтиква хората да се избиват, а предварително е "познал" какво ще стане!...
Нека погледнем на най-важната част от "пророчествата". Нострадамус говори за трима Антихристи: Наполеон, Хитлер и някакъв мюсюлманин, който ще започне борба срещу християнството. Тъй като първите двама са "познати", то хората сега вярват, че и третият ще дойде. Каква е целта на Сатана? Ако не бях се запознал с Библията и аз нямаше да разбера. Сатана прави всичко възможно да накара хората да очакват всичко друго, но не и Второто пришествие. И по този начин да погуби възможно повече от тях. Как ще стане това? От една страна, като ги кара да се страхуват от събитията. Защото Бог е дал на човека чувство за самосъхранение и е естествено хората да се страхуват от войните. От друга страна Сатана изопачава Библията, която казва, че Антихристът е в Божия храм и представя себе си за Бог. Вече сме говорили по този въпрос, но все пак ще го кажа: папата в ролята на "Наместник на Божия Син"(както се е кръстил), е променил Декалога и ще изиска световно поклонение. Така хората ще почнат да се кланят на човешки заповеди, а не на Божиите. Това автоматично ги прави съучастници на Сатана в бунта му срещу Бога и им отрежда място в огненото езеро. Като скрива погледа от истинския Антихрист, Сатана насочва погледа на хората към измислен такъв: независимо какъв е и от коя страна е. Но най-добре е да бъде мюсюлманин, защото християните си мислят, че като са гонени от някой мюсюлманин, той е "главното действащо лице". Сега всячески Сатана подбутва мюсюлманите да вършат терористични действия и по този начин да убеди светът, че "пророкът Нострадамус е познал! Който обаче повярва на Нострадамус е много вероятно да загуби вечния живот. Няма нито да се подготви за Второто пришествие, нито пък ще разбере как ще започне да се кланя на "звяра".
Ето защо ви съветвам да не се занимавате с този "пророк"! Аз знам, че пророкуваното от него няма нищо общо с Библията. Но знам и какво се гласи да направи Сатана. Но който се подведе да следва Нострадамус, просто нека предварително да е наясно, че вечността е точно в обратната посока на тези "пророчества"!


Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Септември 17, 2010, 13:06:04 »

Ето и инфо за самия Нострадамус:

1.Нострадамус (Nostradamus) е латинизираното име на eдин от най-известните пророци и астролози в света. Истинското му име е Мишел дьо Нострдам. Най-известният му труд е „Предсказания“ (Les Propheties), първото издание на който излиза през 1555. От публикуването на книгата, която често е била преиздавана до неговата смърт Нострадамус постига вниманието на пресата, която му приписва предсказването на множество важни световни събития.
Академичната общност е на мнение, че повечето асоциации между световни събития и четиристишията на Нострадамус като цяло са резултат или на грешна интерпретация, или на грешен превод (понякога нарочен) или са толкова оскъдни, че са на практика неизползваеми като доказателство за някакви гадателски способности.
Детство [редактиране]

Нострадамус е роден на 14 или 21 декември 1503 година в малък провинциален град във Франция (Saint-Rémy-de-Provence). Мишел дьо Нострадам е едно от деветте деца на Reynière de St-Rémy и търговецът на зърно и нотариус Jaume de Nostredame. Семейството на баща му е от еврейски произход, но дядото по бащина линия Guy Gassonet приема католицизма през 1455, приемайки християнското име "Пиер" и фамилията "Нострадам" (по всяка вероятност от деня на светеца, на който бива покръстен). За детството на Нострадамус е известно малко, освен че по семейна традиция би трябвало да е обучаван от пра-прадядо си по майчина линия Jean de St. Rémy[1] — което е съмнително предвид факта, че въпросният дядо изчезва от историческите записи след 1504-а, когато младият Мишел е само на една година[2].
Студентски години [редактиране]

На петнадесет годишна възраст младият Нострадам влиза в университета в Авиньон, за да учи за своята бакалавърска степен. След по-малко от година (по време на която е изучавал граматика, реторика и логика) е принуден да напусне Авиньон, защото университетът затваря врати поради заплахата от чумна епидемия. След като напуска Авиньон, Нострадам (по собствени думи) пътува из страната в продължение на 8 години, като от 1521 г. изучава билкови лечения. През 1529 г., след като е работил няколко години като аптекар, започва обучение по медицина в университета на Монпелие. Малко след това е отстранен, след като е открито, че е работел като аптекар, което е било изрично забранено от университетската управа[3]. Документът за отстраняване още съществува в библиотеката на факултета[4] . Въпреки това, издатели и коресподенти по-късно ще го наричат "доктор". След отстраняването му, Нострадам продължава да работи, вероятно като аптекар и става известен със създаването на своето "розово хапче", за което се предполагало, че предпазва от чума[5].


2.Мишел Нострадамус е роден на 14.12.1503 г. В малък провициален град във Франция. Още от малък показва изключителни математически способности и голям интерес към астрологията, наричана тогава "небесна наука". На 14 години заминава да учи в гр. Авиньон. Там изучава философия, граматика и реторика, а в свободното си време се отдава на астрологически и окултни книги.
Дядото на Мишел - Жак научава за желанието на внука си да стане астролог и го убеждава да следва медицина. Така през 1522 г. Мишел се записва да учи медицина в Университета Монпелие. По-късно Мишел се установява в гр. Аген, където просперира като практикуващ лекар и се превръща в най-желания ерген в града. Жени се за обаятелна и красива жена, която го дарява с две деца. През 1537 г. Обаче градът е нападнат от чума. Въпреки успеха, с който лекува съгражданите си, Нострадамус не успява да предпази семейството си от страшната болест и загубва жена си и двете си деца.

Репутацията му на лекар вече е подкопана, след като не успява да спаси собственото си семейство. Близките на съпругата му дори го дават под съд след отказа на Нострадамус да върне зестрата. Църквата също завежда дело срещу него и той трябва да се изправи пред ужасяващите инквизитори в Тулуза. Под прикритието на нощта той напуска Аген и се насочва към Италия. Следващите шест години той обикаля Европа. Накрая се установява в гр. Салон, където за втори път открива любовта и стабилността на семейния живот. Жени за богатата вдовица Ан Позар Жемел.

Нострадамус успява да изгради живота си наново и се захваща успешно с бизнес с козметични продукти. Най-горният етаж от къщата си той превръща в кабинет, където разполага своите забранени магически принадлежности. Той става един от най-уважаваните грождани на града, както и ревностен католик. Но популярността му намалява, след като хората от Салон забелязват, че лампата в кабинета му свети по цяла нощ, докато добрите християни спят. Пророчествата си той прави под въздействието на билкова смес, от която изпада в транс.

През 1550 г. Нострадамус публикува своя първи алманах с предсказания. Той е разделен на 12 части - за всеки месец от годината, като всяка част се състои от по едно четиристишие. Така успехът на първия алманах окуражава Нострадамус и той всяка година публикува нов до края на живота си.

В едно от предсказанията си Нострадамус загатвал, че нащо лошо ще се случи на кралското семейство. Репутацията на Нострадамус като най-великия предсказател започва да нараства едва след като това негово пророчество става реалност и на крал Хенри умира.

Последното пророчество на Нострадамус е неговата собствена смърт. Той умира на 62 години в къщата си в град Салон.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Септември 17, 2010, 13:11:25 »

Предсказания на Нострадамус:

Предрекъл ли е Нострадамус атентатите в Щатите?

Глобалната електронна мрежа Интернет бе залята от твърдения, че прословутият френски астролог от XVI век Нострадамус е предрекъл нападенията срещу Световния търговски център в Ню Йорк, предаде Ройтерс. Хиляди хора са получили електронни писма с пророчеството на Нострадамус, често пъти придружени от втора част, в която се казва, че атаката срещу небостъргачите близнаци бележи началото на Трета световна война.
Всъщност няколко са строфите, които кръжат из световната мрежа, отбелязва Ройтерс и цитира един от вариантите:

В годината на новия век и девет месеца от нея от небесата ще дойде великият Крал на терора
Небето ще гори на 45 градуса
и пламъците ще наближат новия град

Агенцията отбелязва, че този текст приблизително отговаря на определен пасаж от произведенията на Нострадамус и според някои негови тълкуватели първият стих се отнася за септември 2001 г., а 45-те градуса се възприемат като географската дължина, на която е разположен Ню Йорк.
Ню Йорк обаче се намира под 41-ия паралел и в стиха на Нострадамус не се споменава за голяма война за разлика от някои от откъсите, пуснати в мрежата, отбелязва Ройтерс. В много електронни послания стихът има продължение, което обаче е трудно да бъде свързано категорично с Нострадамус:

В града на Йорк ще има голямо срутване
Двама братя близнаци, разкъсани на парчета от хаоса,
а докато крепостта пада, големият водач ще отстъпи
и трета голяма война ще започне, когато гори големият град

Като подлага на съмнение автентичността на цитираните текстове, Ройтерс отбелязва, че пророчествата на Нострадамус биват припомняни винаги щом светът бъде разтърсен от важни събития.Освен тези невярни негови предсказания ето ви и още глупости преди да започна истинските предсказания:Нострадамус: Третата световната война тръгва от Балканите през 1999г.

Трета световна война ще започне през 1999 г. от Албания и Македония. Тя ще продължи до 2026 г., но България няма да се намеси в нея. Антихристът ще надвеси зловещата си сянка над човечеството, ужасяващи събития ще разтърсят земята. Бог ще се отвърне от хората и мъртвите ще оживеят. Това са част от предсказанията на френския пророк Нострадамус, направени преди 400 години. Мишел дьо Нострадам е роден през 1503 г. в Сент Реми. Следва филология и медицина, по която защитава докторска титла. Нострадамус се увлича и от астрология. Пророчествата си той прави под въздействието на билкова смес, от която изпада в транс. Много от разтълкуваните предсказания на френския пророк са верни. Според тях апокалипсисът ще започне с регионални инциденти в Изтока. След "малките войни" войната ще дойде и в "сивата зона" между Изтока и Запада, т.е. Балканите. Албания и Македония ще са люлката на страховитите събития. Нострадамус не предсказва участие на България във войната. Природните катаклизми, които ще разтърсят земята, ще ни подминат. Третата световна война ще бъде най-страшната война на човечеството. Ядрени, биологически, химически и лазерни оръжия ще потопят милиарди хора в кръв. Нострадамус сочи 1999 г. като кулминация в световната криза. "В годината 1999 и седем месеца от мъглите ще дойде един ужасен владетел. Преди и след това войната ще бъде в апогея си. Хилядолетието ще е близо и мъртвите ще излязат от гробовите си." Появата на Антихриста постоянно присъства в писанията на френския гадател. "Завоевателят" е роден в Ерусалим на 4 февруари 1962 г. и е мюсюлманин с три висши образования според тълкуватели на Нострадамус. Антихристът ще се появи като спасител и ще знае всички отговори. Преди да почне войната, той ще говори дълго, пророкувал Нострадамус. Предишните "ортаци" на дявола били Наполеон и Хитлер. Знаменията за световния колапс през 1999 г. са земетресение в Ню Йорк и разцепване на Хеопсовата пирамида.Аз мисля,че Антихриста е роден през юли 1999 година.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Септември 17, 2010, 13:17:22 »

Ето вече сериозно:Митичният Нострадамус предсказва миналото на хората през Средновековието. Дали е прав за бъдещето? Нострадамус живее през XVI-ти век и образът му е на човек, скаран с църквата и държавата. Астроном и физик, Нострадамус е роден през 1503 г. и почива през 1566 г. Днес неговите предсказания се четат в цял свят, издават се множество книги за него.

Нострадамус е най-образованият астроном на своето време, който носи бремето на своя дар - да предсказва миналото и бъдещето.

В Средновековието хората вярват, че не науката, а само Бог може да им помогне да се спасят от болестите и злото по света. Неортодоксалните идеи на Нострадамус и експериментите му с билколечението са считани за еретични и довеждат до голям конфликт с църквата.

Още като дете Нострадамус получава странни видения. Разочарован от тиранията и лицемерието на църквата, Нострадамус започва да използва своето духовно знание. Инквизицията арестува жена му и децата му, които по-късно умират от чума. Нострадамус търси спасение в манастир, по-късно се жени втори път и отново започва да проповядва вярванията си. Това е и времето, когато той решава да закодира своите предсказания, за да не плаши народните маси. Ръкописите му днес се пазят във Ватикана.

Отношението към него и днес е противоречиво. Едни го ценят, други гледат на него подозрително и скептично. Най-широко известни са предсказанията на Нострадамус за смъртта на крал Хенри II, френската революция, идването на Хитлер, чието име назовава, убийството на Джон Кенеди.

Той също така предсказва, че през 1994 г. руски спътник ще падне в САЩ, Третата световна война ще започне през 1999 г., а през 2000-та година човек ще стъпи на Марс. Нищо от това не се случва. Нострадамус непрекъснато е обвиняван в неточности. Несъвпаденията обаче вероятно се дължат на лоши преводи.

В своите предсказания Нострадамус призовава човешкия род да се събуди и да се отнесе позитивно към своето бъдеще. В записките си той признава, че прави своите предсказания под влияние на изпаренията от специални билки. Той умира на 62 години, като предсказва дори собствената си смърт.

Предсказанията на Нострадамус удивляват хората вече пет века. Френският екстрасенс предсказва гибелта на династията Валоа, а в неговите Центурии се разгадава съдбата на съвременници като Джордж Буш. На 14 декември тази година ще се навършат 500 години от рождението на Мишел дьо Нотр-Дам, по-известен като Нострадамус.


Ако трябва да се тълкува,че през 1999г. сатаната ще седне на престола то значи Антихриста е Йорданския крал Абдула Втори

Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #4 -: Септември 17, 2010, 13:21:44 »

Последни стъпки до идването на Антихриста - съграждането на Соломоновия храм


За пръв път от две хиляди години насам,след разрушаването на Втория храм в Йерусалим (по времето на Тит Веспасиан), в Израел - в селището Мицпе Йерихон, през изтеклата седмица бе издигнат жертвеник и бяха произнесени думите на специалната молитва. 
Това е първият жертвеник, издигнат в Израел, след като Вторият еврейски храм бе разрушен от император Тит през 70-та г. след Христа и от тогава до днес от него е останала единствено Западната стена, известна като Стената на плача.
Жертвеникът в селището Мицпе Йерихон бе съграден от камъни от Юдейската пустиня, взети от място, където не е стъпвал човешки крак. Съгласно законите на еврейската религия, тези камъни са били обработени без използуването на железни инструменти и са слепени със специален материал, изработен от пясък от кратера Рамон и битум от Юдейската пустиня. Така направеното лепило издържа на високи температури, не се топи от горещината, което позволява да се подържа постоянен огън в жертвеника, съгласно заповедите на Тората.
Новият жертвеник е висок 4 метра, с дължина и ширина 6 метра и е създаден от сътрудниците на  Института на Храма.Този институт вече 20 години се занимава с възстановяването на свещени съдове, украшения, мебели и елементи, които трябва да бъдат използувани след построяването на Третия Храм.
Сред вярващите евреи в Израел съществуват и такива, които обмислят възможността за реконструкция на Храма, разрушен от римляните. Института на Храма разполага с около 70 предмета, с които да бъде украсен бъдещият Трети Храм. Сред тях те са учените са успели да възстановят златната арфа на цар Давид, златния седемсвещник, златния жертвеник за благовония, медния умивалник, златния стол и одеждите на първосвещеника.
През 2005 година Инстиутът на Храма получи неочакван подарък от тихоокеанската държава Папуа-Нова Гвинея - десет златни слитки, украшения и скъпоценни камъни, както и 10 хиляди долара, предназначени за възстановяването на Трети Храм.
ХРАМЪТ В РАЗРЕЗ
Директорът на института равинът Йеуда Глик заяви, че се сбъдват пророчествата от Стария Завет, в който цели стихове са посветени на това, че чуждоземци и неевреи ще пристигнат в Обетованата земя и ще построят Храма. Дарителите от Папуа-Нова Гвинея са разказали и за мечтата си да изпратят в Израел кораб с дървен материал, от който да бъде създаден Третият Храм.

Йерусалимският храм, според Стария Завет, е бил построен с цел в него да бъде поставен Ковчегът на завета и е бил най-важната и свята сграда според юдаизма. Храмът и мястото, където той се е издигал, е от голямо значение за трите монотеистични религии - юдаизъм, християнство и ислям. Разрушаването на храма е важен момент от юдейската традиция - от този момент юдаизмът приема практиката на открития култ, съсредоточен върху Книгата /култа в Синагогата/, а не върху жертвоприношението.
За Православието, обаче фактът, че третия храм се строи е по-скоро силно предупредителен. Живеем във време, когато белезите на последните дни буквално се изпълняват точно пред очите ни. Един от най-вълнуващите признаци, че студентите на библейските пророчества обичат да държат под око подготовката за възстановяването на еврейския храм.

Сега бе разкрито, че Храмовият институт вече е похарчил около 27 милиона долара за подготовка за възстановяването на храма, както и че Храмовия институт възнамерява този бъдещ храм да бъде молитвен дом за всички "монотеистични религии".
Изпълнителният директор на Храмовия институт, Йехуда Глик, казва, че голяма част от финансовата подкрепа за Храмовия институт всъщност идва от евангелските християни - различни протестантски демоницаии (секти) ...
„Има 70 милиона евангелски християни по света и повечето от тях са станали най-силните поддръжници на Израел.”
Повечето православни разбират, че юдаизмът смята, че третият храм ще бъде изграден за  идването на Месия, но това, което повечето християни не разбират е, че Храмовия институт предвижда бъдещия храм да бъде „молитвен дом, отворен за всички вярващи в монотеистичните религии” – християни, мюсюлмани и евреи. От което излиза, че дългоочаквания месия на еврейския народ е не не друг , а самият Антихрист ! Който ще обедини всички правителства и ще стане техен глава, както и всички религии и ще стане техен архипастир.


КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА УТРЕ
В действителност, Глик казва, че за да бъде изграден новия храм, джамията Ал-Акса не трябва да бъде премахната.

„Ал-Акса може да остане”, казва Глик. „Тя дори не е на Храмовия хълм. Но ние възнамеряваме да градим само върху Купола на скалата. Може да намерим начин да я включим в третия храм.”

Колкото и изненадващо да изглежда за много  християни, истината е, че Глик съвсем не е сам в това вярване.

Например, една шокираща статия, която бе публикувана във водещо списанието на религиозния закон в Израел представя сценарий, при който „свещено откровение” е дадено на „автентичен пророк”, които ще позволи храма да бъде възстановен в мирна близост до джамията Ал-Акса и в близост до християнските храмове. Тази статия отрази чувствата на Глик  чрез обсъждане на възможностите за превръщане на Храмовия хълм в „Божия Свят хълм” – „молитвен дом” за всички хора (Исая 56:7).

В действителност, има дори един еврейски сайт, който насърчава виждането за „Божията Свята планина”, където всички религии ще се покланят заедно: www.godsholymountain.org
Този уебсайт изобразява хармонично бъдеще за Храмовия хълм, където мюсюлмани, християни и евреи се смесват и се молят между Куполът на скалата и реконструирания еврейски Храм.

Този проект се ръководи от еврейските членове на асоциация Interfaith Encounter. Тази организация активно насърчава трите религии да приемат нов богословски поглед, който би позволил на трите религии да се поклонят на планината на Храма. Поддръжници на тази организация, лесно могат да бъдат разпознати из средите на православните - това са ИКУМЕНИСТИТЕ, всички радетели за каквото и да било молитвено общение между православни и инсолавни, както и за каквото и да било обединение между църквите или държавите. Икуменизмът не е нищо друго, освен един масонски слугинаж,  чиято заветна цел е  - унищожението на последната преграда пред Антихриста - Православието.

Разбира се тези от нас, които изучават Писанията, знаят какво мисли Бог за такива планове.

Съвсем скоро, някой ден Антихриста ще се представи като еврейския Месия и ще използва тези очаквания, за да допринесе за използването на възстановения Храм за неговата единна световна религия?

Във всеки случай, подготовките за възстановяване на еврейския храм са задвижени, както никога преди, и това е нещо, което ние трябва да държим под око.

За нашите читатели ще напомним, че икуменическоото движение е изпълнено с членове на масонски ложи. За да стане човек масон е задължително да принадлежи към някоя от монотеистичните религии по света. Това изискване, пряко се отнася до тяхното очакване за Антихриста, до пътя който прокарват пред него, в чието име творят не едно междудържавно и междурелигиозно обединение.

Стряскащи са и последните думи на сайта каббала.бг : "от нас зависи дали ще го видим"

Нека това бъде призив и към всички Православни - "от нас зависи да не го видим скоро!"...!
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #5 -: Септември 17, 2010, 13:28:59 »

Нека се обърнем преди всичко към пророчествата на великият Ностра- дамус, който с право може да се нарече най-известният и загадъчен предсказател на всички времена и народи. През своят живот, който посветил в жертвена служба на хората, той си спечелил уважение не само като лекар, но и доверие като гениален предсказател.
Нострадамус не си е поставял кон- кретната цел да предскаже Апока- липсиса, само споменава в две свои произведения („Послание към Анри II“ и „Послание към сина на Цезаря, с пожелание за щастие и благополучие“) за Страшният съд, който съгласно неговото предсказание ще стане през 3242 г. При запознаване с посланието към сина Цезарев става ясно, че то не е предназначено само за него, а за всички, които го прочетат. Нострадамус пише за края на света, началото на който ще ознаменува ерата на „наводненията и новият велик потоп“, което ще доведе до това, че почти цялата земя ще бъде потопена. След това дъждовете рязко ще спрат и ще настъпи жестока суша, за да се „появи от тъмнината сух материал, от който да се запали огън. От небето ще падат горящи камъни и няма да остане нищо, което да не се запали; нищо, което да може да се съхрани и устои“. Великият пожар, обхванал земята, няма да остави на нея нищо живо – нито човек, нито растение, нито животно. Но въпреки това, отбелязва астролога, някои хора ще продължат да живеят известно време – дотогава, докато не загинат от глад. Работата е там, че земята след потопа и пожара ще бъде същата като при сътворението на света, тоест безжизнена и безплодна.
По-нататък Мишел Нострадамус казва на сина, че мечът на Божият гняв вече е увиснал над човечеството. Той насочва вниманието към факта, че в близко време на хората ще бъде съдено да станат свидетели на събития, които предвещават края на света: „…Върху нас ще се изсипят вълни от епидемии и войни, по-страшни, отколкото са понесли трите поколения живели преди нас. Над нас се навдига глад, който ще се повтаря с такава последователност, като движенията на звездите“. Известният учен предсказва, че преди да настъпи денят на Страшният съд, човечеството доста дълго време ще изпитва върху себе си силата на Божият гняв. На земята ще започнат да господстват свирепи урагани и бури, постоянно ще стават наводнения и други стихийни бедствия. В посланието към Анри II Нострадамус споменава, че в периода предшестващ Страшният съд, най-много ще пострада тази част на човечеството, която живее праведно и почита Бога; именно те ще бъдат подложени на жестоки гонения от останалите хора: „Човешката кръв ще потече по улиците и храмовете на струи като проливен дъжд. Близките до тези места реки ще бъдат червени от кръв“.
Много учени, живели преди няколко века, отбелязват разликите между пророчествата на Йоан Богослов и предсказанията на Мишел Нострадамус. Но при внимателно разглеждане става ясно, че те се различават само в някои детайли, а като цяло става дума за едни и същи явления. И единият, и другият говорят за природни катаклизми и реки от кръв. И не е важно, съгласно предсказанията на библейският пророк, че отначало ще падне горящият дъжд, а след това наводнението, а при знаменитият астролог наобратно – основната мисъл е ясна.
Последната ера за целият християнски свят ще настъпи тогава, когато принца на Ада направи третия Антихрист, който ще стовари на земята многочислени войни, в резултат на които „градове, села, замъци и други постройки ще бъдат изгорени, съборени и разрушени“. Пришествията на двата първи антихриста (Наполеон и Хитлер), които Нострадамус описва в „Писма до крал Анри“, са ознаменувани с локални войни и диктатури в историята на човечеството, като сталинската или хитлеровата диктатура през втората световна война. Но идването на третия и най-адски Антихрист, който ще се превърне в „принц на ада“, няма да доведе до световна диктатура, а до последна световна война с невиждани досега разрушения и кръвопролития. „Тогава за последен път ще се появи самият княз на ада – Антихрист и в течение на 25 години ще треперят от страх всички царства християнски и дори тези на неверниците. Ще започнат още по-жестоки войни и сражения…Толкова зло ще бъде извършено от силите на Сатаната, че ще обезлюдее и запустете практически целият свят“ казва Нострадамус в „Писма до Анри“. С други думи, възцаряването на Антихриста Нострадамус представя като война с нейната злоба и разрушения, където хората сами ще играят ролята на сатанинските сили.
В Евангелието на Лука самият Исус Христос след проповед в храма Йерусалимски разказва на своите ученици кратък сюжет от Апокалипсиса: „И ще падат от острието на меча и ще бъдат отведени в плен всички народи; и Йерусалим ще бъде погазен от езичници, докато не свърши времето на езичниците. И ще има знамения в слънцето, в луната, в звездите, а на земята униние на народите и недоумение, и морето ще зашуми и възмути; хората ще умират от страх в очакване на бедствието, наближаващо от вселената. И тогава ще видите Сина Човешки, идващ на облак със сила и слава велика“.
Какъв е смисълът в тези редове? Ако не бъдат спрени тези беззакония, които творят властимащите, те в края на краищата ще доведат до началото на трета и последна световна война. Войната на свой ред ще предизвика нарушение на природният баланс и тогава измененията на земята ще станат необратими. Само че светът мигновено „няма да умре, но ще се измени“. На небесата, „на облак“, не на земята, ще се появи Тот, когото го чакат от две хиляди години и ще събере жътвата в „своята обител“ и цялото „войнство небесно с него“.
Следва да се отбележи, че в нито един източник не се казва, че Исус ще се спусне на земята. Христос ни очаква в нашата собствена душа и в онази огнена обител, в която се събират всички загинали за истината. Това е разбираемо: ако Той сега се спусне на земята, за да „свидетелства за истината“ и разобличи съвременните фарисеи-свещеници и владетели на народи, Него ще го посочат като Антихрист и куршум или нож биха очаквали Синът Човешки. Едва ли биха го чули и правилно възприели проповедите му хора’ обхванати от жестокост и разврат. В това число навярно ще се окажат и тези, които се назовават християни.
В същото време пророчицата Ванга твърди: „Всички апостоли ще се спуснат на Земята, когато настъпи времето на Светият Дух. Но най-важната мисия е възложена на свети Андрей. Той прокарва пътя на Христос така, както Той заповяда“. И още: „Христос в бели одежди отново ще дойде на Земята. Близък е часът, когато избралите със сърцето си ще почувствуват завръщането на Христа“.
За същото свидетелствува и Едгар Кейси: „Отново ще настъпи време, когато хората на много места ще видят и догадят за присъствието на Божествените сили в материалният свят. Или както Го видяха да си отива, така и ще Го видят да се завръща“.
И Петър Дънов е казвал на своите ученици, че Христос ще слезе на земята и те са длъжни да са готови за среща с него: „Христос слиза на Земята на всеки 2000 години, за да помогне за нейната еволюция“. Сред тези противоречиви съждения прозира единствена и непреходна истина. Исус Христос казва, че хората ще видят „Синът Човешки, идващ на облак със сила и слава велика“ след като свършат „бедствията връхлитащи вселената“ и „силите небесни се поколебаят“. По такъв начин дори Евангелието вселява надежда в хората, че светът няма да загине, ще се възроди, но ще бъде не такъв, какъвто е сега.
Интересното е, че за разлика от много предсказатели, Ванга твърди, че краят на света никога няма да настъпи. Тя мисли, че светът го очакват действително много промени, че ще бъде разрушаван, но след разрушаването винаги ще настъпва епоха на възраждане: „Ние не сме първите хора на Земята, цивилизациите са стигали до унищожителни открития и са изчезвали“ казва Ванга. Заедно с много прорицатели тя твърди, че на Земята ще започне ера на катаклизми, която ще продължи дотогава, докато светът за пореден път не влезне във фазата на разрушението. Тази мисъл на Ванга сега се потвърждава от изследвания, провеждани от астрономи и астрофизици.

Действително, древните народи са направили много открития, които сега се оказват по силите само на съвременни учени. Например, жители- те на Халдея знаели величината на радиуса на земното кълбо – 6310,5 км. Съвременните учени назовават друга цифра – 6371,03 км, но подобна разлика лесно може да се обясни с известната тенденция, че Земята с времето се разширява.
Жителите на древна Индия още преди 6 хилядолетия са знаели, че причина за много заболявания са „милиарди малки невидими създания“. За съвременните учени тази истина се открила след изобретяването на микроскопа. Например по същото време древните египтяни са знаели за съществуването на магнитните полюси на планетата.
Общоизвестен факт е стремителното издигане на научната мисъл в древна Гърция, започнало през първото хилядолетие пр.н.е. и продължило в течение на няколко века. Именно в онези времена са положени основите на всички съвременни науки. Дори съвременната представа за същността на материята е много близка до представата, изложена в теорията на Демокрит, създадена през V век пр.н.е. Още през IV век пр.н.е. Епикур изказва предположение за безкрайността и дискретността на времето и пространството. Този списък може да бъде продължен до безкрай, но да се върнем към Нострадамус.
Великият прорицател в своите предсказания стига до 3797 г. „По-надалеч от 3797 г. не ми е дадено да видя“ скромно пише той. Благодарение на това предсказание може с увереност да се каже, че светът няма да загине в началото на третото хилядолетие. Така че много пророчества за идващи глобални катастрофи не изглеждат категорични. Те могат да се разглеждат като предупреждения към човечеството. Великите прорицатели изразяват надежда, че хората ще се вразумят и ще съумеят да предотвратят навдигащите се катаклизми или поне да се приготвят за тях.
Ще се вслуша ли човечеството в техните предупреждения, ще покаже времето.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #6 -: Септември 17, 2010, 13:31:52 »

Не забравяйте, че тази планета не е модел за рационална мисъл и онова, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от вселената да настръхва.Сега царството на дявола е достигнало разцвета си. Той се стреми да улови в мрежите си избраниците. Този процес е започнал отдавна, развива се и се разраства.
Господ ще отдели Своите чрез скърби, ала едновременно с това иска да ги запази и от по-страшните язви, на които ще бъде подложено цялото останало човечество. За нас е най-добре да се предадем на волята Божия, за да бъдем като ладийка в морето.
Съдът ще започне от дома Божий - от Църквата. Така Господ очиства Своите. Нас Той избавя с малки скърби и смекчени бедствия.
Царството на дявола се крепи на лъжа и насилие. Когато хората усетят докъде са стигнали и какво са изгубили и стигнат до задънена улица, когато се разрушат всички идеи, ще настъпят големи бедствия. Тогава ще се обедини човечеството и именно в този момент ще се яви антихристът
.
    Антихристът не е дявол, а носител на злото, прикрито с добро - Ред.

Властта на антихриста ще започне от Църквата.
Църквата на бъдещето е в любовта.
Мъките на ада са мъките на отхвърлената любов и мъки за това, че на Божията Любов грешниците са отговорили с ненавист. Любовта им към Бога ще бъде тяхната мъка. Те ще виждат Неговата любов и ще страдат от своето недостойнство.
Господ преди вековете е знаел пътя на всеки. По-слабите Господ ще вземе. Силните ще получат мъченически венец и с висотата на своето мъченичество ще надминат първомъчениците.
Само онзи, който се грижи за очистването на своето вътрешно “аз”, който създава в себе си Царството Божие, ще види мрежите на антихриста. Трябва да укрепваме духа си, съзнавайки ясно какво ни очаква, а от друга страна - трябва да виждаме във всичко Божия Промисъл.
Съвременните постижения сами по себе си не могат да ни погубят като знаем, че начало и край на всичко е Бог. Откритията извършва човешкият разум, даден от Бога.
Дяволът е лъжец и човекоубиец, а Господ употребява и неговото зло за спасението на човека.
Нищо в земния живот, никакви страдания не струват колкото блаженствата на бъдещия век.
Чрез злото Господ извършва добро, водейки човека към бъдещия век.
Господ е казал: “Пазя ви като зеница на окото”.
Дяволът е съборен от небето и Господ е определил на човешкия род да наследи небесните обители. Затова дяволът ни завижда със страшна завист.

Завистта е изцяло дяволско дело и ни прави негови съучастници.

из Българското православие


Активен
gorgon4e
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 92


« Отговор #7 -: Септември 17, 2010, 13:32:58 »

Най-склонна съм да вярвам, във версията, че Нострадамус е членувал в ордена на тамплиерите и като такъв - е имал достъп до библиотеката им.
Твърди се, че в тази библиотека съществуват книги, в които подробно е описана цялата история на света и това, което предстои да се случи.
Тези, които сега разполагат с тези книги, знаят какво ни чака.
Между другото, ако не се лъжа, Ванга също беше пророкувала, че злото ще дойде от Йордания.
И все пак, от където и да идва, това зло... важното е да не го допускаме в сърцата и умовете си.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #8 -: Септември 17, 2010, 13:46:26 »

Не,недей да си сигурна за Йордания,защото аз стигнах до извода,че оттам ще дойде злото.Защото този Абдула Втори се възкачва на престола си на 07.02.1999 година и защото до днес той не е спрял да говори относно мира и любовта между хората.Затова-нали дявола ще се маскира като Христос-и това още повече ме наведе на тая мисъл.А ти къде си чула за това пророчество на Ванга относно Йордания?
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #9 -: Септември 17, 2010, 13:52:31 »

т най-известните фигури на Откровението безспорно е Антихристът. В представите на хората той е едно зло, сатанинско същество, което иска да завладее света и душите на хората. Не само Холивуд може да бъде посочен като отговорен за този му образ. Голям принос в изграждането на тази представа за него има най-популярния днес сред християните възглед – Антихристът ще бъде едно безбожно същество, което ще завладее и репресира света и ще се бори срещу истинската вяра. С други думи, Антихристът ще бъде един много ясно разпознаваем враг на Христовата вяра – някакъв антипод на Христос и християнството. Дали обаче наистина Антихристът ще бъда такъв, какъвто го представя множеството от съвременните църкви? Това, че тази картина е най-разпространената днес, означава ли, че е и най-правилната? Има ли опасност вярващите и света да се излъжат в очакванията си?

Нека накратко да разгледаме някои основни характеристики на Антихриста, за да разберем, кой би могъл и кой не би могъл да бъде той.

1. Понятието „Антихрист“.

Предвид голямата значимост, която християните отдават на фигурата на Антихриста, можем да предположим, че това име ще се споменава на много места в Библията. Истината обаче е по-различна. То може да бъде открито само в няколко текста и то изключително в творчеството на апостол Йоан, и още по-странно – в най-малките му книги – посланията.

Апостол Йоан разглежда Антихриста като някой, който трябва да се появи в последното време. Ранните християни са вярвали, че са живеели в последното време и че един от знаците за последното време е появяването на Антихриста:

„Дечица, последно време е, защото както сте чули, че иде Антихрист и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време“ (1 Йоан 2:18).

Тук Йоан говори за много антихристи и затова някой може да си помисли, че апостолът има предвид езичниците-римляни, които са подлагали християните на жестоки гонения по това време. Но Йоан изяснява, какво има предвид:

„От нас излязоха, но не бяха от нас, защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас“ (ст. 19).

Вече става трудно да мислим за антихристите като езичниците-римляни. От това изказване разбираме, че според Йоан антихристите са хора, чието минало може да се проследи в християнската църква. Това означава ли, че когато апостолът пише тези думи, те вече не са принадлежали към църквата? Можем да разберем отговора на този въпрос като първо разберем, какъв е техният проблем:

„Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? Той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина“ (ст. 22).

Проблемът на антихристите е, че са се отрекли от Отец и Сина. Това трябва да означава, че някога те са вярвали в Отец и Сина. Ако останем само на тези стихове, можем да предположим, че за апостол Йоан антихристи са тези хора, които някога са били християни, но след това са се отрекли от Бог и Исус. Тук много лесно може да се направи изводът, че тези хора са напуснали църквата и сега се проявяват като нейни противници. И изводът ни щеше да е точен, ако Йоан не беше внесъл още светлина по въпроса:

„Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват дохождането на Исус Христос в плът. Такъв човек е измамник и антихрист. Внимавайте на себе си, да не изгубите онова, което сте изработили, но да получите пълна награда“ (2 Йоан 7, Готин.

Значи всъщност антихристите не са хора, които действат като явни противници на църквата, а хора, които проповядват фалшиви учения по отношение личността, естеството и мисията на Исус Христос. Практически те не са вече част от църквата, а са отстъпили от истинните й учения, но продължават да действат в самата нея проповядвайки фалшиви учения. Йоан призовава вярващите да бъдат бдителни спрямо тези учения. Това има смисъл, само ако християните могат да влязат по един или друг начин в такъв контакт с тези хора, че да има опасност да бъдат измамени. А това означава, че те все още посещават една и съща църква. Защото само при едно подобно положение има смисъл предупреждението на Йоан християните да изпитват духовете предпазвайки се от лъжепророците:

„Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога, а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде и сега е вече в света“ (1 Йоан 4:1-3).

Няколкото стиха в 1 Йоан и 2 Йоан, които говорят за Антихриста, променят представата ни, че той трябва да е едно безбожно същество, което репресира християните. Напротив, той е тясно свързан с църквата, поради което вярващите са увещани да изпитват ученията, които им се представят, защото макар в Божиите очи Антихристът да не е част от тях, физически той е сред тях и те са в опасност да бъдат измамени.

Дори само това описание на Антихриста е достатъчно, за да ни ориентира, къде трябва да го търсим. Разпространената за него представа, че той ще е един безбожник, изобщо не пасва на описанието, което му дава апостол Йоан. Не пасва и на фигурата, с която същият апостол го представя в Откровението.2. Звярът от морето.

В книгата Откровение фигурата на Антихриста се появява в началото на гл. 13 като един звяр излизащ от морето. От изключително значение е да се разбере, какво причинява появяването му. Това става ясно от гл. 12 на книгата.

В Откр. 12 гл. се описва Божият новозаветен народ в контекста на гоненията, които трябва да преживее от страна на Сатана представен тук като змей. Те започват още с раждането на Спасителя (ст. 1-5), минават през Средновековието, когато Христовата църква е трябвало да се крие (ст. 6, 13-16) и завършват с обектът на сатанинските атаки в последното време:

„Тогава змеят се разяри против жената, та отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството за Исус; и змеят застана на морския пясък. И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена“ (Откр. 12:17-13:1).

Цариградският превод е по-точен тук:

„И прогневи се змеят върх жената, и отиде да направи бой с останалите от нейното семе, които пазят заповедите Божии и имат свидетелството Исус Христово. И застанах на песъка морски, и видех звер, който възлезваше от морето, който имаше седем глави и десет рога; и на роговете му десет корони, и на главите му имена богохулни“ (Откр. 12:17-13:1 – ЦП).

Стигайки до края на времето виждаме, че Сатана е насочил всичките си усилия към останалите от потомството на жената. Той ги мрази, защото те носят нейните характеристики – те са нейни деца и в тяхното лице той всъщност вижда… нея. Останалите от потомството на жената вбесяват Сатана и този път той предприема една по-различна стратегия, за да ги унищожи. Използваната гръцка дума „отиде“ в Откр. 12:17 означава „отиде надалеч“. Казва се, че той отиде да воюва с останалите от потомството на жената, а като че ли бяга много надалеч. Защо? Защото това е последната битка и тя е много важна. Затова отива за поддръжници. И Йоан вижда, от къде идват тези поддръжници. Той застава на морския пясък, на границата между морето и земята, и първо вижда един звяр да излиза от морето:

„И видях звяр, който излизаше от морето и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена. И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт. И видях една от главите му като че ли смъртно ранена, но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; поклониха се и на звяра казвайки: Кой е като тоя звяр? и Кой може да воюва против него? И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действа четиридесет и два месеца. И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата. И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ. И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне. Ако има човек ухо, нека слуша. Ако някой завежда в плен и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя и той трябва от сабя да бъде убит. Тук е нужно търпението и вярата на светиите“ (Откр. 13:1-10).

Именно в този контекст се появява фигурата на Антихриста. Змеят (Сатана) се подготвя за последната си битка срещу Христос и Неговата църква в лицето на верния остатък. Първият му поддръжник е един звяр, който стоящият на морския бряг Йоан вижда да се появява от морето. Именно този звяр тълкувателите на Библията наричат Антихрист. Дали и в Откровението Йоан ще продължи да представя Антихриста като някой, който е тясно свързан с християнството и църквата или в тази книга той представлява нещо друго?

Първата характеристика на звяра от морето, с която изследователят на Откровението се сблъсква, са десет рога и седем глави. Интересното е, че в описанието на змея от Откр. 12 гл. също виждаме седем глави и десет рога (Откр. 12:3). Веднага обаче се забелязва разликата – при змея короните са върху главите, а при звяра – короните са върху роговете. И още по-важно – върху главите на звяра има богохулни имена, а върху главите на змея няма.

Тук виждаме съжителство на рогове и богохулство върху главите на звяра. Това веднага ни напомня за фигурата на малкия рог от Дан. 7 гл., чието надменно говорене е наречено „говорене думи против Всевишния“ (Дан. 7:8, 20, 25). Това, че Йоан е мислил за Дан. 7 гл., когато е писал Откр. 13 гл., става ясно и от по-нататъшното описание на Антихриста – този звяр има на себе си по нещо от леопард, мечка и лъв – все образи, които се появяват в Дан. 7 гл.

Макар чрез действията на звяра от морето да се описва предимно дейността на Антихриста в последното време, Йоан дава описание и на неговите минали действия. Тоест той не е една напълно нова фигура за историята. Той съществува отдавна, преследвал е светиите и е владеел света за 42 месеца – също както малкия рог от Дан. 7 гл. преследва светиите за 3 ½ години (3 ½ = 42 месеца). Само че в края на този период той получава сериозен удар – толкова сериозен, че раната му била смъртоносна (Откр. 13:3, 10). В крайна сметка тя оздравява и в края на времето, тогава, когато змеят има нужда от него, звярът отново се появява на световната сцена възвърнал силата и влиянието си.

Това движение между бъдеще и минало в описанието на звяра от морето е от изключително значение. Йоан иска не само да покаже, че силата-съюзник на змея в края на времето, е всъщност една отдавна съществуваща в историята сила, но е и категоричен, че каквато е била тази сила в миналото, същата ще бъде и в последното време. В края на периода от 42 месеца на нейно господство тя получава съкрушаващ удар, но той не я променя и когато в края на времето змеят повиква Антихриста на помощ, раната му ще е оздравяла, а той ще си бъде същият както преди – никаква промяна. Каквито претенции е имал преди получаването на раната, каквито неща е вършил, каквито са били методите му – всичко това ще се повтори и в края на времето.Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #10 -: Септември 17, 2010, 14:21:55 »

След всичко прочетено дотук разбрах кой е Антихристът.Всъщност това е мое мнение,което искам да споделя.


След като е ясно вече,че Антихриста е бил част от Църквата Божия,но вече не е,защото бил прокуден-можем да направим аналог със тамплиерите.

Отначало те служели на Църквата,били част от нея,но пред 14 или 15 век Филип Хубави-император ги обвинява в кражби като разтурва тамплиерството.Това е ранената глава на звяра,а ето и неговото възстановяване.

През 17-18 век оцелелите тамплиери се събират във Шотландия и изграждат на ново тамплиерската организация като я наименуват масонска,а самите те се казват масони.

Масоните проповядват вяра в Бог,но на всеки е знайно,че тези,които са в центъра на масонството-това са евреите.А евреите ръководят материалния ни днешен свят.Те съсипват всичко хубаво за пари и  от алчност.


Наполеон не случайно е представен като първия антихрист понеже той е бил ортак на масоните.От приключенията му в Египет става ясно,че той играе по тяхната свирка.


Втория антихрист е Хитлер.Той пък е избивал евреи-а те ръководят масонството.Но защо Хитлер е избивал евреи?!


Всъщност,главната цел и на Хитлер и на Наполеон е била Русия.А без Русия злото би превзело лесно и окончателно този свят.

Ванга е казала:Този,който се обяви против великата Русия,той ще изгуби войната!


Затова и Хитлер е бил втория антихрист,а убийствата му срещу евреи са имали цели да го изкачат като фюрер и да замажат очите,които гледат към връзката му с масоните.След това идват демокрацията и комунизма.

Демокрацията се ръководи от САЩ и ЕС,а комунизма от СССР.Ясно е,че Ванга представя комунизма и социализма като нещо зло.За това говори нейното пророчество за свети Михаил,който ще спаси света.Ясно е,че Михаил Горбачов е една от главните причини СССР да се разпадне.
Това значи,че комунизма е дело на злото.
Но пък демокрацията да не би да не е?Явно злото си пробива път и там.
През това време масонството си пробива път в демокрацията и бившите социалисти започват да страдат.

Тук идва поредния смайващ аналог със Евангелието на Св. Йоан.Освен бедствията и катастрофите на екологията ни,Св.Йоан говори,че злото ще управлява чрез своя знак и всеки който няма този знак нили не знае числото му не ще може да преживее.

Демокрацията донася доларите и еврото,без които днешният човек не може.

Масоните са в центъра на и на Америка.ЕС е същата работа,само,че Европа се ръководи от папата.А папата е масон,пак,разбира се.

Освен предсказанията,че последния президент на Америка ще е черен има и легенда,която разказва,че папата след Бенедикт 16 ще е последният папа.


А папството произлиза от католическото християнство и така злото се има за добро и плюе по православието и Бог,като само се има за Бог.

Същото е и в Америка.Те постоянно претендират колко набожни са и дори са го написали на техните си долари.


Тоест САЩ и ЕС са част от някакво зло.Напръв поглед те се различават,но да си припомним и твърдението  на един съфорумец за тайната среща на папата и Барак Обама след смъртта на Майкъл Джексън.

Да се има предвид и това,че след началото на "кризата" в САЩ Европа тотално пропадна.

Това са все доказателства,че САЩ и ЕС са ръководени от един мозък.
Още повече е ясно,че този мозък е масонството.И сега ще се роди трети Антихрист,който тотално да убие вярата ни в Бог.Тоест той ще трябва да смачка Русия и въобще страните,които са надежда за света,а именно-славяните.

И Едгар Кейси,и Блаватская,и Ванга твърдят,че славяните са бъдещето на света.И по-конкретно Русия,а ако не се поддадем на злото и ние-българите.

Има теорий,че Антихриста ще е арабин.Св.Йоан споменава за пясъка под краката на звяра.Още едно доказателство,че антихриста ще е арабско лице,което ще бъде подкрепяно от САЩ и ЕС във спора му със славяните.Демек първият звяр(масоните) ще дадат власт на втория звяр(Антихриста). Сега в последно време доста се тръбеше с мненията,че САЩ и ЕС са лошите тъй като издевателствават нечестно над Арабския свят.А Антихриста ще бъде представен като Месия,което да спаси Изтока и да унищожи Запада.

Хората ще повярват в него и той бързо ще се издигне.Според Нострадамус Кървавият мъж-АЛюс или Мабос,със свинско лице,ще говори много преди да се издигне като Антихрист.

След това Антихриста ще унищожи ЕС и САЩ.Малко странно предвид факта,че сега ЕС и САЩ са ортаци на злото.

Преди време нарекох империята на Антихриста-ОБИ,така ще я наричам и сега.Та ОБИ ще унищожи Новия град(Ню Йорк) чрез ядрени ракети.Така-да обясним защо Антихриста ще унищожи съюзниците си.Както знаем,злото,никога не се грижи за пионките си и ги смачква когато вече няма нужда от тях-просто бяга от тях и отива при по-силния.

Така ще стане и сега.


Това ще накара и хората да го мислят за месия още повече.А пък и сега в САЩ се пропагандира за това,че Христос,ще се завърне като кръвожаден военачалник,който ще се бие против злото.

Той ще нападне славяните,а според Ванга България ще бъде рашаваща за победата на доброто над злото.След това от Русия ще дойде Христос и неговото учение,което като бяла вълна ще покрие целия свят.

Всъщност ясновидците говорят,че все още можем да предотвратим неговата поява.За жалост,вече е късно-тъй като допуснахме неговата поява.А пък и пророчествата,които съм чел ясновидците не са хич сигурни,че хоратаще унищат злото още в зародиш.

Относно личността на Антихриста-засега предположенията ми са,че той ще дойде кой знае защо от Йордания.
« Последна редакция: Септември 17, 2010, 14:37:47 от rabeno » Активен
небесният ангел
Гост
« Отговор #11 -: Септември 17, 2010, 14:33:15 »

Раби от къде е това цялото инфо-в смисъл он друг сайт,форум,тема,книга или какво?

А да някои цитати видях че са от "българското православие"-колко удобно веднага окачествяват и заклеймяват че Нострадамос не е божи човек или служител-(все тая) Хммм
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #12 -: Септември 17, 2010, 14:57:14 »

Тези цитати са от пророчества и Библията.Както и мнения на различни хора.Що се отнася до масоните и ролята им в САЩ и Ес-аз съм сигурен,че те имат връзка.Никъде не съм чел това-просто съм убеден че е така.

Ето вторарата част на онова четиво:

Името „Антихрист“ предизвиква различни асоциации у хората. За някои това е дума, която са чували, но не знаят, какво точно означава. За други той е само един забавен маркетингов продукт използван от филмови компании и рок групи да правят пари. За трети обаче Антихристът е реалност, която съвсем скоро предстои да се превърне в основен фактор определящ живота на всеки човек на планетата.

Най-популярният възглед за Антихриста днес е, че той ще бъде едно безбожно същество, което ще завладее света, ще отрича Христос и ще се бори срещу истинската вяра. В тази връзка се предлагат какви ли не начини за идентифицирането му. Спекулациите варират от Хитлер през Гугъл до Барак Обама. Единствено Библията обаче може да ни каже, кой всъщност е Антихриста.

От статията Кой е Антихристът от Откровението? Част I разбрахме, че според творчеството на апостол Йоан Антихристът не е един безбожник, както е представян днес от мнозинството от църквите. Той е религиозна сила криеща се зад покривалото на християнството. Нещо повече, той не е просто фигура от последното време, а се е появил отдавна. Един съкрушителен удар е намалил влиянето му на световната сцена и го поставил за известно време в сянка, но в края той ще се завърне със същите претенции и методи, каквито е имал и прилагал в миналото.

Преди обаче да идентифицираме Антихриста за нас би представлявало интерес да разберем, дали за него пише и в други части на Новия завет и ако да, как точно той е описан там. Дали другите новозаветни автори имат различен възглед за Антихриста или говорят в съгласие с апостол Йоан? Нужно е да разберем и защо е толкова важно да идентифицираме правилно Антихриста – каква всъщност би била последната криза, ако той е безбожно същество и каква би била тази криза, ако Антихристът е християнска сила.

1. Антихристът в другите части на Новия завет.

В разбирането си, че Антихристът трябва да е една християнска сила, посланията на апостол Йоан и книгата Откровение са в пълна хармония не само помежду си, но и с другите части на Новия завет, които засягат същия въпрос. Апостол Павел описва същата тази сила така:

„Никой да не ви измами по никой начин, защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог“ (2 Сол. 2:3, 4).

Това е другият библейски текст, за който всички са съгласни, че става дума за Антихриста. Според Павел Антихристът ще действа в Божия храм. Но само няколко години след като апостолът написва това послание, храмът в Ерусалим бил разрушен, какъвто стои и до днес. Може ли тогава тук Павел да има предвид Божият храм в Ерусалим? Няма как храмът все още да има някакво голямо значение за апостола, защото той много добре е познавал думите на Исус, че храмът ще бъде изоставен, че Божието присъствие ще бъде оттеглено от него и ще загуби значението си (Матей 23:38; виж Матей 24:1). Тогава какво разбира Павел под думата „храм“? Ето кое е храмът за апостола:

„Не знаете ли, че сте храм на Бога и че Божият Дух живее във вас? Ако някой развали Божия храм, него Бог ще развали, защото Божият храм е свет, който храм сте вие“ (1 Кор. 3:17).

„И какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: ‘Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; и ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде’“ (2 Кор. 6:16).

Когато говори за храм, апостол Павел има предвид едно нещо – християнската църква. Християнската църква е „мястото“, в което Бог обитава, поради което тя е Неговия храм. Следователно, щом като Антихристът е в Божия храм, той би трябвало да представлява една отстъпническа сила в християнската църква, а не безбожник! Апостол Павел предупредил ефеските старейшини, че на църквата предстои проблем с отстъпление в самата нея:

„Внимавайте на себе си и на цялото стадо, в което Светият Дух ви е поставил епископи, да пасете църквата на Бога, която Той придоби със Собствената Си кръв. Аз зная, че подир моето заминаване ще навлязат между вас свирепи вълци, които няма да жалят стадото; и от самите вас ще се издигнат човеци, които ще говорят извратено, та ще отвличат учениците след себе си“ (Деян. 20:28-30).

Проблемът на църквата не е, че тя ще бъде гонена от езическа сила, а че ще отстъпи от вярата под влиянието на някои от собствените й ръководители (виж 2 Петр. 2:1, 2). Тези хора са наречени свирепи вълци, макар и да се водят християни. Тези вълци може да са облечени в овчи дрехи, но си остават вълци-грабители и затова християните трябва да се пазят от тях (Матей 7:15).

Освен това, когато Павел описва Антихриста като човека на греха, той го нарича още и „синът на погибелта“ (2 Сол. 2:3). Така беше наречен Юда, предателят на Исус:

„До като бях с тях, Аз пазех в Твоето име тия, които Ми даде; опазих ги и нито един от тях не погина освен сина на погибелта, за да се изпълни Писанието“ (Йоан 17:12).

„Синът на погибелта“ е израз, който се отнася до някой, който външно е последовател на Исус, но в крайна сметка се оказва Негов предател. Когато Павел нарича Антихриста „синът на погибелта“, не може да има предвид една безбожна сила, която се противи на християнството, но религиозна сила облечена с мантията на християнската църква, която по своята същност е предателска. 


сила облечена с мантията на християнската църква, която по своята същност е предателска.

2. Идентифициране на Антихриста.

Предвид всички особености на Антихриста (тези, които разгледахме в статията Кой е Антихристът от Откровението? Част I, както и тези от настоящата) протестантските реформатори от средновековието виждали него в лицето на папството. Също както описаният в Откр. 13 гл. звяр то претендира, че има Божествени прерогативи и стои като посредник между Бога и човека; че може да прощава грехове и да определя вечната съдба на грешниците. Сред многото изказвания и документи, в които папи и техните поддръжници сами признават тези си притенции, ще цитираме само някои. През 1894 г. папа Лъв VII смело заявил: „Ние [папите] заемаме на земята мястото на Бог Всемогъщий“ („The Reunion of Christendom“, June 20, 1894). Четири години по-рано същият папа наредил да има „такова послушание и подчинение пред волята на църквата и римския понтиф, каквото би трябвало да има пред самия Бог“ (Encyclical letter „Chief Duties of Christians“, January 10, 1890).

Ето още някои авторитетни католически източници:

„Папата е толкова издигнат и превъзвишен, че той не е обикновен човек, а е като Бога и е наместник на Бога“ („Църковен речник“).

„Той е божествен монарх, върховен император и Цар на царете, така че ако бе възможно ангелите да грешат във вярата, те щяха да бъдат съдени и отлъчени от папата“ („Римски католически църковен речник“).

Това е само една нищожна част от документите, от които съвсем явно личат претенциите на папството, че заема мястото на Бога на земята. Но това не е всичко по отношение идентифицирането на папството като Антихриста.

Звярът, който Йоан видя в Откр. 13:1-10, се появи от морето. Според тълкуванието дадено на самият Йоан водите представляват множества от хора (Откр. 17:15). Папството се появило именно в гъсто населените територии на Европа отговаряйки точно на пророческото описание. Освен това папството разгърнало своята сила в преследване на верните Божии деца точно в рамките на посочения от пророчеството период.

Само една религиозна сила може да стои зад описанието на Антихриста. Съвременното разбиране за него като могъщ безбожник пропуска важни характеристики, които могат да променят из основи посоката на идентифицирането на този символ. Папството е силата, която най-добре се вписва в характеристиките на Антихриста.

Днес се правят различни опити да се омаловажи ролята на Католическата църква в пророчеството и в очакванията за последното време. Единият от тях е да се изтъква, че на Втория Ватикански събор (1962-1965) Католическата църква е предприела решителни реформи, които да променят не само облика, но и същността й. Логиката на подобен аргумент е, че щом като тази църква се е захванала с реформи в самата нея, това неизбежно ще доведе до пълна промяна и ще я превърне в друг вид организация, която няма да пасва на описанието дадено в Откровението. Но това че са започнати някакви реформи, означава ли, че те ще бъдат доведени докрай и напълно ще преобразят тази организация? Наистина би било хубаво да е така, но всички знаем, колко добри начинания и реформи биват провалени. Един подобен аргумент не само потвърждава, че приложението на пророчеството за Антихриста към тази църква е точно, но всъщност се изправя и срещу твърдението му, че в крайна сметка Католическата църква ще си остане същата. Пророчеството за появяването на Антихриста, звяра от морето (Откр. 13:1-10), който идентифицирахме с папството, е дадено в контекста на последното време. Прави впечатление в описанието му обаче свободното движение между минало и бъдеще, като звярът винаги е един същ. Дори съкрушаващият удар не го е променил. По принцип това е възможно. Когато например един вярващ премине през криза появила се като резултат от негови грешки, той е склонен да се замисли за случилото се и да си вземе поука; може да се промени и да продължи живота си по друг начин. В случая със звяра от морето обаче виждаме нещата да се развиват по друг сценарий. Съкрушаващият удар го изкарал за известно време извън движещите света фактори. Това може да му е дало възможност той да се размисли над миналото си (възможно е Вторият Ватикански събор да представлява точно това), но в крайна сметка когато в края на времето змеят изпита нужда от него и го призове, той ще се завърне на световната сцена същият, какъвто е бил през средновековието. И това наистина е трагедия. Стигаме до този извод, не защото така искаме, а защото пророчеството го казва.

3. Ключ към разбиране на последната криза.

Всичко това е от голямо значение, ако искаме да разберем предстоящата последна криза за църквата и човечеството. Така не просто успяваме да идентифицираме правилно Антихриста, но да схванем и мащабите на кризата на последното време. Ключовият въпрос за книгата Откровение е: На кого се покланяш? Но само от това, какво е разбирането ни за Антихриста, можем да вникнем в същността на този въпрос. Защото ако Антихристът е една безбожна сила, тогава на кого се покланяш ще означава един много ясен и отчетлив избор между поклонение и вяра в Христос от една страна и поклонение на един явен безбожник от друга. В този случай можем да говорим за изпит на вяра, но не и за измама, защото няма нищо измамливо в това, да избираш между два ясно откроени антипода, между бялото и черното. И с това въпросът: На кого се покланяш?, се изчерпва много бързо.

От друга страна, ако Антихристът е една християнска сила, тогава проблемът с поклонението става много по-сложен, защото и репресиращата сила, и репресираните изповядват вяра в един и същи Бог, молят се на един и същи Спасител, четат една и съща свещена книга – също както в средновековието. Тук вече репресиите не просто се свеждат до изпит на вяра, но и до измамливост, защото ня&#
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #13 -: Септември 17, 2010, 15:12:07 »

Не са много въпросите, които биха предизвикали любопитство, задържали човешкия интерес, причинили дълбок страх или разпалили гореща дискусия за дълго време. Всичко омръзва бързо. Един от малкото, които са винаги интересни и актуални, е въпросът за Антихриста.

От статиите Кой е Антихристът от Откровението? Част I и Кой е Антихристът от Откровението? Част II разбрахме, че според Новия завет Антихристът е една религиозна сила носеща на себе си покривалото на християнството. Протестантските реформатори от средновековието смело заявявали, че това е папството. Едно по-детайлно изследване на въпроса показва, че все още имаме всички основания да идентифицираме именно него като Антихриста.

Когато четем обаче описанието на дейността му в последното време, както е дадена в книгата Откровение, виждаме, че след появяването на Антихриста се появява още един звяр, който излиза от земята и който му помага в подчиняването на света. От правилното идентифициране на тази сила ще можем да научим нещо повече за самия Антихрист, както и за предстоящата последна криза. Затова за нас е от изключително значение да знаем, коя сила е представена чрез този звяр от земята.

1. Звярът от земята.

Проследявайки гонението, на което Христовата църква е подложена още от самото си основаване, вниманието на Йоан е насочено към последното време, когато змеят (Сатана) ще излее целия си гняв върху народа на остатъка (Откр. 12:17). За тази цел той си осигурява сътрудници, с които да може по-лесно да сломи Божия народ. Йоан бива отнесен на морския пясък, на границата между морето и земята. Тогава вижда появяването на първия помощник на Сатана, който се появява във вид на звяр излизащ от водата – Антихристът. Стоейки все още на морския пясък, на границата между морето и земята, апостол Йоан вижда и втори звяр, който също ще има за цел да сътрудничи на змея в борбата му срещу верния остатък. Този път обаче звярът не излиза от морето, а от неговия антипод – земята:

„И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки, а говореше като змей. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла. И вършеше големи знамения, дотам щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест“ (Откр. 13:11-18).

На пророческата сцена се появява една нова фигура, чиято крайна цел ще бъде унищожението на верния остатък. Задачата на този звяр обаче е да прокарва по целия свят политиката на звяра от морето. Звярът от морето, Антихристът, е възвърнал ролята си в света и раната му е оздравяла, но той не е някакъв нов играч на световната сцена. Той има минало, което е доста дискредитиращо. Затова предпочита да остане в сянка, да дърпа конците задкулисно и да остави един друг звяр да прокарва намеренията му по света. Точно това е ролята на звяра от земята. Той използва законови и икономически принуди и дори чудеса, за да осъществи намеренията си. Виждаме, че звярът от земята действа по различни фронтове, но това не бива да ни обърква в идентифицирането му, защото все пак той е представен като звяр, а в символичното библейско пророчество звярът представлява някаква организирана сила – царство или нация.

Интересно е да се отбележи, кога точно се появява звярът от земята:

„Ако някой завежда в плен и той в плен ще отиде, ако някой убива със сабя и той трябва от сабя да бъде убит. Тук е нужно търпението и вярата на светиите. И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки, а говореше като змей“ (Откр. 13:10, 11).

Описанието на появяването на звяра от земята започва точно тогава, когато се посочва нанасянето на смъртоносната рана на звяра от морето. Тогава, когато звярът от морето бива ранен и унижен в края на символичния период от 42 месеца, се появява една нова сила в друга част от планетата, която в началото е трябвало да бъде много безобидна (все пак описана е, че има агнешки рога). До този момент зверовете в апокалиптичната литература се появяват от водата (Дан. 7:2, 3; Откр. 13:1), което недвусмислено говори за гъсто населени територии (Откр. 17:15). Стоящият на границата между морето и земята Йоан вижда нещо ново за апоклиптичните видения – един звяр се появява от земята, противоположността на морето. Това очевидно трябва да означава територии, които не са гъсто населени, някаква нова земя. Щом като звярът от морето не може да е никой друг освен папството, раната която той получава, трябва да се отнася за съкрушителния удар, който Католическата църква получава в края на XVIII век. Това трябва да е времето, в което да се появи звярът от земята – нова сила от една нова, слабо населена земя, която ще придобие световно влияние и ще бъде един от основните играчи на последното време. Коя е тя? Правилно се досетихте – САЩ!

Чрез много образен език пророчеството ни представя силата, която ще въведе целият свят в криза заради желанието й да прокарва политиката на звяра от морето. Тя започва безобидно изповядвайки демократични и християнски ценности, но в края започва да говори като змей превръщайки репресиите и принудата като част от своята политика.

Но това не е всичко. Тази сила извършва чудеса, с които мами хората. Това ни напомня за фалшивите пророци, за които Исус предупреди, че ще се появят преди Пришествието Му:

„Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос или: Тука, не вярвайте, защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните“ (Матей 24:23, 24).

Тези, които заблуждават преди Второто пришествие на Исус и то толкова силно, че има опасност и Христовите избрани да се подведат, са фалшивите пророци, които правят чудеса – също както звярът от земята. Нищо чудно, че по-нататък в Откровението той е наречен лъжепророк (Откр. 19:20; 16:13, 14).

Фактът, че този звяр обслужва интересите на звяра от морето – Антихристът, за който разбрахме, че една религиозна сила – означава, че и при звяра от земята ще имаме привидна религиозност и християнска мантия. Този звяр мами чрез лъжливи знамения, поради което е наречен лъжепророк. Явно тук трябва да става дума за нация, която не скрива своята християнска принадлежност и където извършването на чудеса в Христовото име е нещо характерно. И в тази особеност можем да видим САЩ, западната държава изтъкваща нейното християнско наследство и в която са намерили почва безброй харизматични групи правещи чудеса в името на Исус.

Следвайки насоките, които пророчеството ни дава, трябва да очакваме САЩ да отстъпят от своите демократични ценности и да използват цялото си влияние и мощ по света, за да прокарат политиката на Ватикана – един Нов световен ред. Важна роля в това ще имат консервативните евангелски групи в САЩ, които освен че оказват натиск върху политиката на страната, си служат и с извършването на чудеса и имат милиони поддръжници.

Макар и определени части от това пророчество да са все още в бъдещето, вече можем да видим известно отстъпване на САЩ по отношение човешките права и демократичността. Това е видно от начина, по който Щатите водят своята външна политика (а и вътрешната) и гарантират сигурността и просперитета на държавата си.

За да бъде разбрана правилно, фигурата на звяра от земята трябва да бъде разглеждана в нейния исторически контекст, както и в контекста на фигурата на Антихриста. Това от своя страна помага по-добре да бъде разбрана дейността на Антихриста в последното време. Така както сме сигурни, че Антихристът е папството, така можем да бъдем сигурни и че звярът от земята представлява САЩ.2. Поява на идеята за безбожния Антихрист.

Разбирането, че Антихристът е безбожно същество, което ще завладее света, е популярно сред консервативните евангелски общества, които считат себе си за протестанти и носители на реформаторската идея. Сигурно обаче ще останат много очудени като разберат, че това не е протестантско учение и ще бъдат още по-очудени като разберат, от къде всъщност се е появила идеята за този Антихрист.

Фигурата на Антихриста започнала да предизвиква голям интерес през XVI в., когато Мартин Лутер и другите реформатори посочили папството като изпълнение на това пророчество. Реформаторите вярвали, че именно Католическата църква представлява отстъплението в християнството седящо в храма на църквата и стремящо се да контролира съвестта на всички вярващи действайки от Божието име (2 Сол. 2:1-8). Затова към края на XVI век Католическата църква е била сериозно загрижена, как да се неутрализира Реформацията и да се отклони вниманието от нея относно тълкуванията на Лутер за Антихриста. На помощ на църквата се притекъл един испански йезуит, който знаел много добре, че промяната на метода неизбежно води до промяна на заключенията. Към края на живота си Франциско Рибера (1537-1591) публикувал коментар на книгата Откровение от 500 страници озаглавен In Sacrum Beati Ioannis Apostoli, Evangelistiae Apocalypsin Commentarij. Той виждал в първите няколко глави на Откровението древния Рим, но вярвал, че по-голямата част от пророчествата ще се изпълнят в един кратък период от три години и половина в края на християнската ера. В това кратко време един антихрист (една личност според Рибера) ще построи отново храма в Ерусалим, ще отхвърли Христос и ще забрани християнството. Този антихрист ще бъде възприет от евреите като бог и ще завладее света. И така началото на футуристичната школа в тълкуването на апокалиптичните пророчества било поставено. Този подход в тълкуването на Откровението бил единият от начините да се отвърне на твърденията на протестантизма за значението на апокалиптичните символи за антихриста и така фокусът на пророчеството бил отклонен от настоящето към далечното бъдеще. Това била Контра-реформацията на Католическата църква. Затова и кардинал Робърт Белармин, ревностен последовател на Франциско Рибера, който написал тритомника „Спорове“, за да се противопостави на Реформацията, станал известен сред католиците като „най-големия противник на протестантските църкви“.

Разбира се, протестантите отхвърлили римокатолическия футуризъм. От 25 известни писатели-реформатори през втората половина на XVII в. нито един не отричал, че папството е Антихристът. Какво обаче се случило след това?

В началото на XIX век служителят в Шотландската църква Едуард Ървинг бил заинтересован от ученито за Второто пришествие на Исус, но… приел футуризмът на Рибера. Той дори превел книга написана от испански мисионер-йезуит. В резултат от проповедите на Ървинг англиканецът от ирландски произход Джон Нелсън Дарби от църквата „Плимутски братя“ в Англия също приел футуризма на Рибера. Той бил много енергичен и разпространявал йезуитския футуризъм не само в Европа, но дори и в Съединените щати. След смъртта на Дарби друга личност продължила с популяризирането на футуризма – С. И. Скофийлд. През 1909 г. той съставил помощни бележки към справочна Библия „Скофийлд“, която остава много популярна и до наши дни. След 1970 г. милиони протестанти били убедени във футуристките учения за Антихриста чрез бестселъра на Хал Линзи „Загиналата велика планета Земя“ и днес футуризмът е основният възглед на повечето консервативни евангелски църкви и фундаменталистки групировки.

По този начин векове след Протестантската реформация Контра-реформацията на Рим имаща за цел да отклони от папството приложението на апокалиптичните пророчества правено от реформаторите, най-после се увенчала с голям успех. Футуристичната система на тълкуване, както днес функционира, изчиства християнската ера от някакво пророческо значение премествайки изпълнението на по-голямата част от пророчествата на Откровението (в определен смисъл – и тези на Даниил) до края на времето. Антихристът вече не е папството, а една безбожна сила, която тепърва предстои да се появи. Това, което папството е правило в миналото, вече не е толкова важно, защото Антихристът, който ще дойде, ще бъде враг на всички християни без значение, към коя деноминация принадлежат.

Този невероятен обрат в позициите на протестантите по отношение на личността на Антихриста е доста смущаващ. Струва си да попитаме: Защо протестантските църкви приемат безкритично нелогичното йезуитско учение за Антихриста, чиято цел не била откриването на истината за кризата на последното време, а отклоняването на вниманието от папството? Наистина ли консервативните евангелски общества стоят верни на реформаторската идея? Може би все пак средновековните реформатори са открили нещо, което днес техните последователи пренебрегват. А това може да е фатално в посрещането на последната криза.

Специална роля в последния конфликт се очаква да имат и САЩ като помощници на Антихриста. Важно е да се знае и как точно футуристкото  учение за безбожния Антихрист се е вмъкнало в църквата.

Активен
небесният ангел
Гост
« Отговор #14 -: Септември 17, 2010, 15:28:22 »

Конспирациите са си типично човешка приумица.Ами ако се окаже че този антихрист не се "роди"на земята ами връхлети земята под формата на гигантски метеор и някой учен мозък го кръсти със звучното име мабюс?Какво тогава,е верно че конспирациите ще се превърнат в пух и прах ама нали все трябва да се начешат езиците Ухилен
а и ако вземем да речем тази мисъл за реална след такъв удар нищо чудно че примерно да речем-Африка ще пие вода от Дунава-траекторията на земята ще се измести.
Активен
Страници:  [1] 2 3   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Астрални центрове (чакри)
Духовни учения
Administrator 7 2185 Последна<br />публикация Февруари 16, 2011, 11:47:45
от wolfspirit
Мистериите по нашите земи
За България
Аэ съм 1 2659 Последна<br />публикация Декември 10, 2010, 19:29:35
от bars_i
Имат ли място технологиите в Новия свят/ време ?
Великият преход
Georgio 6 1671 Последна<br />публикация Януари 13, 2011, 00:35:52
от Johnatan Livingston
Избрани цитати от Учителя за Шестата раса и бъдещето
Езотерика
johny 4 2739 Последна<br />публикация Януари 18, 2011, 16:40:17
от Аэ съм
Съвременните окултни учения и конспирацията за Нов Световен Ред
Програмиране, световен елит
Spiritus 3 2869 Последна<br />публикация Септември 16, 2011, 18:36:33
от ...

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright