Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Преходът-нещо ново или повтарящ се цикъл?  (Прочетена 2944 пъти)
Amazon
Гост
« -: Септември 16, 2010, 17:26:00 »

Скъпи съфоромци, от дълго време събирам информация по много и различни теми. За тези които не знаят- едно от моите призвания е Историята. От дълго време се каня да напиша тема,която показва различна гледна точка от тази на масата хора, свързана с идната 2012 година. Доста мислих в кой раздел да включа тези си мои наблюдения и заключения- Раздел Индиго послания или Великия преход. В крайна сметка реших да пиша тук за да няма спорове,а и за да не се пораждат предубедени заключения Усмивчица

И така по темата- изчела съм всяка възможна версия за 2012,както и намерих време да прегледам стотиците филмчета по youtube. Има много хипотези, като това че:

1.Ще се сблъскаме с 13 планета
2.Ще настане тъй дългоочаквания Апокалипсис(всемирен потоп)
3.Слънцето ще изригне
4.Майката Земя ще претърпи смяна на полюсите
5.Ще настъпи 3та Световна война (атомни бобми, климатични оръжия)
6.Магнетичното поле на Земята ще изчезне-Гълвстрийм ще спре да функционира и това ПАК ще доведе до земен ад
7.Ще се завърнат падналите ангели(тук пак присъства елемента планетата Нибуро) ,
8.Земното ядро ще се кристализира и ще настане вечна зима
9.Ресурсите на Земята ще се изчерпат
10. Ще се роди Антихриста(666)
11. Заради Млечния път и подредбата на планетата в галактиката ни, Земната орбита ще се промени

Абе версии,хипотези,вярвания има колкото искаш:) Повечето уж идват от историята.Сега мисля да изброя и източниците  (Гледам да е по-синтезирано за да не си избодете очите от четене хихи)

1. Всяка позната религиозна книга(Библия,Корана, Веда и тн)
1.1 Евангелие- на повечето светци
1.2 откровенията на Христос, Буда и други златни фигури присъствали в Историята на Вярата
2. Календара на Маите(най-коментирания източник в последните години)
3. Нострадамус, Блаватская, Мулдашев
4. Великата история на предишните цивилизации- Ранна Лемурия,Късна Лемурия, Атлантида
5. Стари писмени свитъци от Древна Гърция,както и от Древна Месопотамия
6. Информация излизаща от места,като зона 51, Антарктида, Тиетските Манастири и тн
И така нататък


След много проучвания, мисли,разговори с най-различни хора (професори, мистици, хора с интересни дарби) аз започнах да сформирам своето собствено мнение... Всеки може да намери своята истина и за всеки тя ще бъде различна:) Нещата се повтарят. Трудно е да напиша нещо с което съм се занимавала с години,но ще се опитам да го напиша по-отгоре за да дам възможност и на вас да попълните проуките,които аз може би не съм забелязала:) Та моята теория е такава:

Още в Библията се говори за един всемирен потоп,който убива всички грешници и тн. вие знаете историята. Водата винаги е била символ на чистото, на мъдростта, на новото начало, на пречистването (затова и се кръстим във вода) . Всеки тълкува Библията сам за себе си, тъй акто тя е много заплетена и символиката в нея ще отнеме 10 живота за да се разбере:)
Тази история за потопа я има и в Месопотамия,както и във всеки древен ръкопис или книга, до тук добре:) Приблизително учените успяват да изчислят периода на този потоп,а той е горе-долу 12 000 ПР.Х. По същото време се смята че изчезва Атлантида. Земя и цивилизация владеещ силата на мисълта, културата, техниката, всичко прекрасно и непонятно ,в общи линии, на нашата раса. Имаме едно равнодушие по един въпрос Усмивчица От тук насетне се заплитат нещата-едни казват че Атлантида изчезва в моркото дъно, други казват че целия им континет бива упостошен от война (змиеподобна раса срещу Атланти) , Трети казват че Атлантида открива източник на енергия - под формата на Кристал, който бива използван неправилно и той унищожава континента им.
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 17:47:47 от Soenya » Активен
Amazon
Гост
« Отговор #1 -: Септември 16, 2010, 18:07:24 »

Четвърта Версия е че самите атланти се разделят на два лагера - едните са привърженици на плътта ,а другите на духа-в крайна сметка се избиват взаимно и това пак води до унищожението им-потоп. Пета версия е че разделението им идва от факта,че се появяваме ние(хората) едните започват да учат Африканците, втори атланти започват да предават тайните си на монголовидната раса, и в крайна сметка интересите им биват разделени от нас и ние предизвикваме една вътрешна континентална война ,която завършва с ПОТОП Усмивчица Тази дума се среща ужасно често хаха. Шеста версия е че Лемурите идват и се намесват-като избират най-извисените Атланти и ги правят част от ВЕЛИКАТА ШАМБАЛА-люлката на мъдростта, тайните пазители на планетата ни и тн. Атлантите които остават на Земята по своя воля се разделят и едните отиват в Египет- Фараоните; Друга част от тях отива в Тибет, Трети подпомагат развитието на Месопотамия и на Маите:) В крайна сметка предават учения и мъдрости от които част достига и до нас Усмивчица

Според мен във всяка една история има малко истина- рабзира се тя е изкривена от призмата на вярванията и интересите на източниците ( писатели и историци на средновековието). Но защо Историята е толкова важна? Защо учим История? Защото тя се повтаря. Истината за изминалите времена можем да я видим тук и сега,защото нещата се повтарят. Усмивчица 2012 година е началото на една красива и градивна епоха. Ако има потоп,той ще е заради следното- когато континента Атландита повдига своите вибрации и в крайна сметка се пренася във 4то измерение, последиците в нашето са катастрофални. Съществата и душите,които остават тук са неспособни да видят красотата на Прехода. Не защото не заслужават или защото сме по низши,а защото преминаването в четвъртото измерение ще бъде само за някои, Планетата Земя няма да спре своето съществуване,само защото някои от нас ще се възкачат. Земята както и повечето хора имат Карма,която трябва да се изживее и изчисти и тя ще продължи да съществува,както съществува след възкачването на Атлантите и на Лемурийците. Въпроса е този път,нещата да се случат плавно-както примерно се е случило с Маите...Къде са Маите Усмивчица ? Теориите са пак много- Изчезват под Земята,избити са...тинтири минтири. Когато една цивилизация достигне един пик от своето развитие,тя преминава от една епоха в дрга...Както ние учим за каменната епоха ,желязната и тн,същото се случва и на духовно ниво. Знам че тази моя теоря,за много от вас няма да е интересна или най-малкото логична,но аз пиша с цел да споделя своят опит, спомени и вярвания. Усмивчица

Друго нещо ...защо България е важна? - Защото България е ключът- връзката между цивилизациите и епохите Усмивчица Но за това ще пиша друг път
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #2 -: Септември 16, 2010, 18:25:50 »

1.Ще се сблъскаме с 13 планета
2.Ще настане тъй дългоочаквания Апокалипсис(всемирен потоп)
3.Слънцето ще изригне
4.Майката Земя ще претърпи смяна на полюсите
5.Ще настъпи 3та Световна война (атомни бобми, климатични оръжия)
6.Магнетичното поле на Земята ще изчезне-Гълвстрийм ще спре да функционира и това ПАК ще доведе до земен ад
7.Ще се завърнат падналите ангели(тук пак присъства елемента планетата Нибуро) ,
8.Земното ядро ще се кристализира и ще настане вечна зима
9.Ресурсите на Земята ще се изчерпат
10. Ще се роди Антихриста(666)
11. Заради Млечния път и подредбата на планетата в галактиката ни, Земната орбита ще се промени

Някои са хипотези, други - факти. Усмивчица
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #3 -: Септември 16, 2010, 18:29:12 »

Нищо не може да е факт докато не се случи
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #4 -: Септември 16, 2010, 18:30:43 »

Сега и аз ще стоваря тежката си дума. Усмивчица

Относно теорийте за 21 декември 2012.

Доколкото знам последния показания на учените доведоха до факта,че Нибиру ще дойде при нас през 2014г.

А Нибиру идва около Земята на период от около 3600 години.Тоест за последно са били преди 1600 години,по-рано преди 5200 години,по-рано 8800 години и още по-рано 12 400 години.
Теорията за всемирен потоп ми се връзва най-много,защото това е било основното средство за прочистване на земните цивилизаций преди Земята.Но всемирен потоп трябва да бъде причинен от нещо.А тази причина ще доведе до земетресения,вулкани и т.н.


Причината е смяната на магнитното поле със 6666 км.,което си е цикличен период.


Слънцето няма да изригне,защото колкото и странна да е съвременната наука тя би предвидила подобно нещо,а и никой ясновидец не говори така.

Магнитното поле на Земята ще изчезне след 9 завъртания по 6666 км.Ако сега има смяна,тя ще е седма.Тоест след тази,още 2 и край!


И паднелите ангели да се върнат-ако се опитат да ни унищожат Шамбала ще ги размаже.


Няма основателни причини земното ядро да кристализира.

Може само след глобалното затопляне да настане ядрена зима,но самият Вселенски закон няма да позволи.


Ако ресурсите на Земята и нуждата от тях продължи да нараства имаме около 40-50 години още.Няма да изчезнат през 2012.


Според Нострадамус Антихриста(Алюс,Мабюс или кървавия мъж)ще се роди около 1999г.,а затъмнинето ще възвести окончателно завръщането му.


През 2012,българските учени го доказаха,че няма да има никаква по-особена подреба на Вселенските организми.


Ето какво може да стане-ако Нибиру мине,то тя ще ускори процеса на смяна на магнитното поле,което и без това трябва да стане вече.

Магнитното поле ще преобърне света на човеците,но преди него трябва да дойде голямата трета световна война.

Ако съдим логично тя ще избухне към 2030-2040 година,зависи от развитието на Алюс,но да спомена,че никой пророк не говори за разруха на Земята заради Нибиру.Всъщност Шамбала най-вероятно са изградили защита срещи Нибиру,защото при последното им посещение
няма смяна на полюсите.Затова и Нибиру го изключваме частично.

Най-вероятно ще бъде така-третата световна ще избухне и ще увеличи лошите мисли сред хората,а това ще предизвика потопа.

В четвърто измерение ние няма да минем след като сме живели толкова време сред злото-трябва много години да се прочистваме.Рано е за четвъртото измерение.

По-скоро след края на Антихриста от Русия ще тръгне голямата обединяваща хората религия,а България пък ще спаси най-вероятно света и първа ще приеме новата религия.През това време ще се открият още факти,които ще позволят на човек да пътуват до други светове не по-рано от 2050 година,както казва Ванга.А според самият Нютюн края на света ще е около 2060г.

Пътуването до други светове се осъществява чрез Града на боговете в Тибет,но на мястото където е портала има енергий способни да изпепелят недостойния човек.А достойния,добрия,с Чиста душа ще продължи напред.

Това е моето обяснение.
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #5 -: Септември 16, 2010, 18:32:26 »

Нищо не може да е факт докато не се случи

Какво ще кажеш за смяната на магнитните полета Усмивчица

А земната орбита си се е променяла през времето, и продължава да се променя, малко по малко... и това е факт

п.с. Поста ми се оказа безсмислен, след този на Рабено Усмивчица
Активен
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #6 -: Септември 16, 2010, 18:33:48 »

Според мен всичко в живота е цикъл както денят иноща както "раждането" и "смърта".

Аз достигнах до простата мисъл.

Правя каквото ми казва сърцето,пък да става каквото ще.

Всичко останало са догатки в бъдещето които ме откъсват от ВЕЧНИЯТ МИГ СЕГА.

Както и това с извънземните ще се радвам ако дойдат но няма да страдам и ако не дойдат.


Пс:Само знам,че ще ми се случи нещо много хубаво от цялата тази работа Усмивчица

Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #7 -: Септември 16, 2010, 18:37:44 »

Мило Амазонче - Соеня ,
незнам дали мога да запълня пролуки , може би не ,но мога да ти кажа мисълта ми по въпроса.
Всичко за мен са възможни резултати от определено действие.
Както казва родителя на детето , Ако учиш висше ,ще си намериш по-хубава работа.Плосък пример ,но аз така ги разбирам.
Предпоствките за всичко са налице, но развитието и посоката могат всеки момент да се обърнат на 180 граадуса.
Дето се вика и баби завършват университети.
Напоследък мисълта ми се връща много често към книгите на Мегре за Анастасия.
И за това което тя казваше- Краят на света се отложи Усмивчица)))))))))
там много се говереше за мечтите като градивност на бъдеще.Също и за новите деца. Спомням си историята за едно момиченце ,което мобилизираше микроорганизмите и почистваха добре:)
Аз съм сигурна че нещата ще придобият много интересен и изненадващ обрат ,даже вече малко подскачам от нетърпение
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Amazon
Гост
« Отговор #8 -: Септември 16, 2010, 18:42:31 »

Усмивчица Амейз, точно поради тази причина реших да създам темата. Всеки гледа със страх 2012г. Така както беше 1999, 2000,2006. Аз не искам хората да се страхуват, това всъщност е грешно и лошо. Тези масови филмчета,които се пускат с идеята да породят негативни чувства и емоции са просто абсурдни. Всички трябва да знаят,че нещата се въртят и всичко е циклично-повтаря се. Не напразно природата показва и учи така- цветенцето умира,но на следващата година разцъфтява по-красиво и по-разноцветно. Страхът трябва да се замени с нетърпение и много любов. Ще преминем перипет,който единствено ще можем да сравним със смъртта. Вместо да умрем ние ще изживеем цялото,без да се налага да страдаме и да треперим от безизвстното (смърт). И вместо да се подготвяме и да се мобилизираме, навсякъде масово се всява СТРАХ.

Нийче,тук си права,но аз специално говоря за годината 2012 - година в която няма да се случи нищо лошо или негативно от горе изборените.

Рабено,виждам че си доста голям почитател на Мулдашев Усмивчица)))
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #9 -: Септември 16, 2010, 18:44:54 »

Според мен това е цикъл. И всяка мащабна промяна, макар част от същия този цикъл, е неповторима... Цикъл, алгоритъм, същата работа...
Според мен всичко в живота е цикъл както денят и нощта, както "раждането" и "смъртта".
Ден и нощ, месеци, сезони, ...
Едни и същи месеци се повтарят, но през есента, например, падащите листа са различни от колкото на миналата година... нещо от тоя род...
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #10 -: Септември 16, 2010, 18:47:39 »

Мило Амазонче - Соеня ,
незнам дали мога да запълня пролуки , може би не ,но мога да ти кажа мисълта ми по въпроса.
Всичко за мен са възможни резултати от определено действие.
Както казва родителя на детето , Ако учиш висше ,ще си намериш по-хубава работа.Плосък пример ,но аз така ги разбирам.
Предпоствките за всичко са налице, но развитието и посоката могат всеки момент да се обърнат на 180 граадуса.
Дето се вика и баби завършват университети.
Напоследък мисълта ми се връща много често към книгите на Мегре за Анастасия.
И за това което тя казваше- Краят на света се отложи Усмивчица)))))))))
там много се говереше за мечтите като градивност на бъдеще.Също и за новите деца. Спомням си историята за едно момиченце ,което мобилизираше микроорганизмите и почистваха добре:)
Аз съм сигурна че нещата ще придобият много интересен и изненадващ обрат ,даже вече малко подскачам от нетърпение


Винаги толкова позитивна и уравновесена

Край на света няма да има, не може да разсъждаваме толкова егоистично и превзето и да си въобразяваме,че Земята ще спре съществуването си ,само защото ние не я населяваме. Усмивчица Тя е жив организъм със своя собствена съдба и Карма...Ние сме зависими от нея,но тя никога нее била зависима от нас. Единствено ще се наложи да и върнем част от енергията,заради това че я заробихме и променихме райското кътче ,което беше.
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #11 -: Септември 16, 2010, 18:49:20 »

Нийче,тук си права,но аз специално говоря за годината 2012 - година в която няма да се случи нищо лошо или негативно от горе изборените.
Да, това са си чисто и просто хипотези
Може и да станат, но някои от промените се извършват доста бавно. За две годинки почти нищо не може да стане Усмивчица
Но за тези две годинки ние можем да направим много... и за една секунда човешко време може да се направи много... Но както и да е.
Пък каквото ще да става Усмивчица Голяма работа Усмивчица
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #12 -: Септември 16, 2010, 18:51:44 »

Цитат на: Soenya

Край на света няма да има, не може да разсъждаваме толкова егоистично и превзето и да си въобразяваме,че Земята ще спре съществуването си ,само защото ние не я населяваме. Усмивчица Тя е жив организъм със своя собствена съдба и Карма...Ние сме зависими от нея,но тя никога нее била зависима от нас. Единствено ще се наложи да и върнем част от енергията,заради това че я заробихме и променихме райското кътче ,което беше.

Земята ще си изчезне и без друго... Нищо не е вечно. Но това - след мноооооооооого мноооооооооого вреееееееееееме....
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #13 -: Септември 16, 2010, 18:52:41 »

Според мен това е цикъл. И всяка мащабна промяна, макар част от същия този цикъл, е неповторима... Цикъл, алгоритъм, същата работа...
Според мен всичко в живота е цикъл както денят и нощта, както "раждането" и "смъртта".
Ден и нощ, месеци, сезони, ...
Едни и същи месеци се повтарят, но през есента, например, падащите листа са различни от колкото на миналата година... нещо от тоя род...

Разбира се Усмивчица , че ще има разлики. Ние сме различни,да, има преродени Атланти,извънземни, дошли да помогнат за промяната,но те са част от 6 милиарда:) Повечето хора са млади души,души които не са преживявали такова нещо:) Най-нормалното е да има и разлики Усмивчица
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #14 -: Септември 16, 2010, 18:58:18 »

Охооо,как ми се ще лично да познавах Ернст Мулдашев!Такъв тандем щяхме да сме! Аплодисменти


Еона,замислих се над сравнението ти...

Какво децата чувстват след първите си стъпки на Земят?Несигурност от суровия живот тук.Каква роля играят родителите им?Да запазят духовното и детското в децата си и да ги подготвят за изпитанията на живота.

Какво обаче правят родителите?Набиват в главата на детето си едно и също,едно и също още от най-ранна детска възраст-учи и бъди отличник,учи и бъди  отличник...

Това просто полепя по детския мозък,но след време като всеки материален човек се пита:Защо е нужно да уча и да съм отличник?
-За да имаш хубава работа!
-Защо ми е хубава работа?
-За да изкарваш много пари!
-Защо са ми много пари?
-За да си щастлив!-и родителя пуска телевизора,рабиото,чете вестника,а послед детето му вижда даже и в Интернет,че първите въртят целия свят и за да живее човек добре той трябва да има много пари и следователно да не вярва в Бог.

Има и богати вярващи,но майките учат децата си да бъдат егоисти.На принципа:Какво ти е дало обществото,че да ти пука за него.Какво ти пука за бедните,за сирацияте-на тях пука ли им за теб?Не,затова учи,за да станеш много богат и да не ти пука за тези изроди!

Когато детето чуе за Бог-майката небрежно:О,това са пълни глупости и небивалици!Няма такова нещо като Бог.Вяра можеш да имаш само на себе си,защото не Бог утре ще ти даде много пари и хубаво жилище,нали?

И детето замислено се съгласява!

После то учи,има хубав работа,печели много пари,купува си жилище,жени се за някоя,която постояно му изневеревя,децата му стават наркомани и накрая съвсем затъват в лайната на баща си,като по този начин Бог наказва човека по-най-жестокия начин-като удря това,което обича колкото своите пари.След това човека съкрушен разбира,че родителите му ги няма вече да го учат как да живее и той разбира,че трябва да е добър и да обича Бог.Развежда се с жена си,впоследствие и бизнеса му пропада и той губи и жилището си,а накрая се запознава със скромно момиче,което го приютява в квартирата си.Той се жени за нея и им се раждат две англески дечица-момче и момиче,които израстват умни хора и вярващи хора и не защото са ходили на училище,а защото Бог ги е повел натам.Децата се женят,а на мъжа му се раждат внуци.Накрая той умира от старост в топлото си легло с усмивка на лице....
Усмивка,която изразява щастието му,че Бог е изпратил най-голямото щастие на един родител-да възнагради децата му!

И си мисля,че ако всички осъзнаят това може би прехода ще мине доста леко!

 
Активен
Страници:  [1] 2 3   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright