Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как се правят деца ?  (Прочетена 8900 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Септември 09, 2010, 14:17:20 »

Пускам тази тема, предизвикана от  разни коментари по форума.
 Счетох че е важно за бъдещите родители ,да съберем информация ,също и личен опит за това как се посреща една душа ,избрала да дойде при вас.
За съзнателния процес, за подготовката, за бременността.
За общуването с душата преди зачатието.
За готовността и мисията да имаш  дете на новото време.Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Септември 09, 2010, 14:23:26 »

Гарбхадхана – съвършеното зачатие
При зачеването на децата от този свещен брак се извършва церемонията гарбхадхана. Тя е особено необходима, тъй като според ведическите писания, моментът на първото раждане настъпва, когато душата на определено живо същество (джива) попада в материално тяло. За второ раждане се смята посвещението, получено от духовен учител.

Днес хората споделят различни концепции относно статуса на индивида. Някои от тях считат, че човек става пълноправен член на обществото след своето раждане. В този случай той няма социален статус, докато се намира в утробата на майката. Други вярват, че животът започва веднага, след като се оформи ембрионът. Има и такива, които смятат, че животът започва със зачатието. За последователите на ведическата традиция личността съществува много преди зачеването. Затова ведическите произведения ни съветват да посрещнем по подходящ начин живото същество, което ще се роди в нашето семейство и подготвим благоприятни условия за неговото развитие чрез различни пречистващи церемонии.

Гарбхадхана-самскара се извършва за раждане на интелигентно, благородно и благочестиво дете. Последователите на ведическата култура избират подходящото за това време, място и обстановка. Те внимателно се подготвят за настъпване на събитието. Поради това, че крайният резултат е зависим от техните желания, съзнанието на майката и бащата е особено важно за това каква душа ще потърси подслон в семейството им. На родителите се препоръчва да възвисят духовно съзнанието си в момента на зачатието, за да получат желаното потомство и дадат добър старт на своите наследници. Така децата, родени от съюза им ще могат по-лесно да напредват по пътя към съвършенството.

Аюрведа наръчник
Изкуството на благочестивия живот във ведическата традиция е неразривно свързано и с Аюрведа. Древното познание е богато на препоръки за скрепилите любовта си в свещен съюз. Методите за балансиране и хармонизиране на партньорите преди зачатието включват практикуване на пранаяма, възпяване на мантри, както и специално меню. Още по-деликатни са грижите за бременната жена, както и съветите за новородените деца. Повече от богатството на Аюрведа по тези важни теми ви очаква в специалната ни рубрика под надслов “Равновесието е здраве, здравето е равновесие”, но в следващия брой на “УСУРИ”.

http://www.usuri-bg.net/index.php?option=com_content&task=view&id=421&Itemid=47&lang=bg


Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Септември 09, 2010, 14:35:41 »

Сензационни факти за ДушатаВъз основата на многобройни експерименти, осъществени в Института по клинична и експериментална медицина към Сибирския филиал на Руската академия на науките (РАН), акад.В.П.Казначеев стига до следния извод: “Живото вещество (Душата) отначало се проектира като холографски полеви образ и на базата именно на този образ, изгражда конкретното си земно биохимично тяло. Следователно, има две страни на живота и първата е онази, полевата, холографската страна”.

Акад.П.П.Гаряев от РАН и колегите му са доказали експериментално, че такава холограма възниква още преди раждането на цялостния организъм. Казано грубо, информацията, идваща отвън по отношение на ембриона, кара хромозомите му да създават определен вълнови образ. И този “образ-холограма диктува на делящите се клетки кога и къде трябва да растат крака, ръце, глава.

Вълновият образ се запълва с материя, подобно на това, както леярската форма се запълва с отливката. И така, Гаряев не без основание твърди, че всяко живо същество се изгражда по предварително зададена вълнова програма. Под ръководството на Гаряев сътрудниците от отдела за теоретични проблеми на РАН практически потвърждават една от най-красивите библейски легенди за непорочното зачатие.

Експериментът е прост. От неоплоден хайвер махат всички части на ДНК, съдържащи наследствена информация. След това в останалото микроскопично късче тъкан, с помощта на генератор, въвеждат информация, снета от вече оформена попова лъжичка. И тъканта започва да се развива, появяват се мускули, нерви, кръв. “Ето така и Мария е родила, когато Светият Дух е предал на хромозомите й вълновата холограма на божия образ. Между другото, с това може да се обясни и възникването на живота на Земята.

Та нали тогава още не е имало ДНК със заложена в нея информация?! Значи, някой е трябвало да насочи вълнови холограми, които да накарат простите молекули да се съберат в по-сложни, чак до белтъците, ДНК и РНК и нататък, в сложен организъм. И тук неизбежно идваме до идеята за съществуването на някакъв Супермозък – могъщ Разум в полева форма, основа на който най-вероятно е вакуумът. Именно от вакуума слизат вълни, които носят генетична информация и енергия на всичко живо” – казва Гаряев.

Той подчертава, че науката не може да бъде спряна, иначе цивилизацията ще започне да тъпче на място, а това е гибел. Управляването на наследствеността обещава на човечеството избавление от най-страшните заболявания – генните. Учените трябва да работят именно в името на тези благородни цели. Но трябва да се помни, че съществува граница, която не трябва да се прекрачва. С такава граница се сблъскват отблизо и П.Гаряев, и помощникът му Г.Тертишний.

Идеята, която учените искали да проверят, днес им се струва кощунствена. Но когато се решили на експеримента, им се искало да проверят възможността за непорочното зачатие в друг, по-интересен от тяхна гледна точка вариант. Какво ще стане, ако с лазер се освети мъжка сперма и нейното излъчване се предаде на момиче?

За щастие, не поканили момиче. В стоящата вълна спермата започнала да издава фантастични сияния, с всевъзможни оттенъци. Учените решили, че са създали светлина, творяща живот. И като хипнотизирани се наклонили над лазерния светообраз, за да го разгледат по-добре. Внезапно и двамата почувставли силна болка в главата и срязване в корема. “Както са доказали генетиците, всички хора са братя и са произлезли от общи прародители, затова излъчването от чуждата сперма засегна и мене, - тъжно си спомня Гаряев, - но след няколко часа аз се съвзех.

А на Георгий му стана много по-зле. Болките се усилиха, а температурата се покачи до 41 градуса. Цяла седмица тя се задържа на границата на съсирване на кръвта. При това енергоинформационният удар тръгна по веригата, която свързва роднините: съпругата и детето на Георгий изпаднаха в подобно състояние... Започнахме искрено да се молим на Бог, да ни прости на нас, грешните. Обещахме повече да не се намесваме в Неговата технология. За щастие, всички оздравяха. Но получихме много сериозно предупреждение: “Ако продължите да работите, не навлизайте в светая светих на живата материя!”.

След това с учените става страхотна промяна. Повярвали в Бог, те започнали да работят само с негово разрешение. В началото на работния ден Г.Тертишний извадил полупрозрачна холограма с обемно изображение на Божията майка с Младенеца на ръце. Внимателно сложил холограмата на масата и включил лазера. “От радиото изведнъж се поля неземна музика, а стаята се изпълни с тънко благоухание. Тук не се материализираше веществото, телепортирано от Тънкия свят, но изглежда информацията за света витаеше във въздуха.“

“Проверявахме: металите и камъните, от които беше направена иконата, сами по себе си не можеха да предизвикат такъв благотворен ефект, - казва Тертишний. – Главното тук е изображението на Богородица и Младенеца. Нали, според науката за енергоинформационния обмен, това изображение е свързано с Първообраза. Тоест, през холограмата на иконата минават божествени енергии. Не е странно, че те предизвикват ефект, който е недостижим за човешките технологии”.

Според мнението на учените, когато се четат молитви над свещи, звуковите вибрации предизвикват колебания на плазмата и тя ги превръща в торсионни вълни, които се възкачват към Бога. Не само това, молитвите оказват обратен ефект – върху човека слиза Божията благодат, която изцелява и душата, и тялото.

Интересен е примерът, който привежда самият П.Гаряев: “Този труд е тема на моята докторска дисертация. Набрах автореферата на компютъра, прочетох го и поправих на екрана текста. А когато включих принтера, той изкара няколко страници само с въпросителни знаци. И докато не махнах някои части и не поправих други, той продължи да сипе въпросителни”.

Супермозъкът, според П.Гаряев, удържа учените от действия, които могат да доведат до негативни за човечеството резултати.

Но да се върнем към развитието на ембриона в майката. Душата формира и изгражда конкретното физическо тяло по предварително зададена от Духа вълнова програма.

В различните литературни източници моментът на одухотворяване на зародиша се трактува различно. В едни случаи това става в момента на зачатието, в други – през третия месец на бремеността, а в трети – в момента на първото вдишване на новороденото. Както смята проф.Волков: “Първото вдишване безусловно прибавя в навороденото нови духовни свойства на душата му, тъй като въздухът е материален носител на жизнените сили на Духа”.

Биологичното зараждане на човека се предшества от процеси на енергоинформационен обмен и взаимодействие между фините тела на родителите. Те се търсят един друг, запознават се, влюбват се, вземат решение, съгласяват се, съвъкупляват се, става зачатие и започва вътреутробният етап на формиране на физическото тяло на детето. В процеса на вътреутробното развитие на човешкия плод се формира не само физическото тяло, но и психиката му. Човек се ражда с вече формирана несъзнателна психика.

Основните програми на психичната дейност на човека през бъдещия живот във физическия свят се залагат в периода на вътрешноутробното съзряване на плода и особено от 5-я до 9-я месец на бременността и в процеса на раждане.

Изследванията в тази насока се наричат “перинатална психология”, чийто основател е големият психиатър Станислав Гроф.

Въз основа на изучаването на огромно количество клинични материали, а също експерименти по изменение на съзнанието с помощта на най-силния халюциноген ЛСД, Гроф успява да докаже, че посмъртният опит на човека е свързан с дородовия опит, а също и с опита от раждането - момента, когато плодът напуска физическото тяло на майката.

Препаратът ЛСД е открит от швейцарския химик Алберт Хофман през 1943 г. Той има психоактивни свойства и позволява съзнанието да се въвежда в необичайно състояние. През петдесетте и шестдесетте години, с помощта на този препарат психиатрията получава важни резултати в областта на психологическите изследвания.

Главният момент на всички тези изследвания се оказва фактът, че в състояние на изменено, необичайно съзнание, съвсем различни по възраст, култура, религиозна принадлежност и т.н. хора, са преживяли практически едно и също нещо, имали са едни и същи видения, преминавали са в това състояние едни и същи пътища. Въз основа на тези резултати, учените са стигнали до извода, че матрица на подобен опит съществува в съзнанието, като нормална съставна част на човешката личност.

Ще добавим, че ЛСД не е лекарствен препарат, не е средство за лечение, а е средство за въвеждане на съзнанието на човека в необичайно състояние. Тъй като това средство започва да се прилага широко от дилетанти и последствията от това са имали отрицателен характер (включително до смъртен изход), то бива отнесено в категорията на наркотиците и забранено за широко използване.

В изследванията на Гроф всеки пациент, приел серия дози от ЛСД, всеки път разкрива все по-дълбоко ниво на несъзнателната памет. В процеса на действие на ЛСД пациентът изпитва халюцинации, които веднага описва и обсъжда с психотерапевта, като запазва с него съзнателен контакт. Всичко това е регистрирано и С.Гроф, заедно с група сътрудници, е събрал повече от 6000 отговора.

Какъв образ на човешкото несъзнателно е възникнал на основата на такъв богат материал? Пълен хаос от впечатления и картини или в него има някакъв ред и структура? Оказва се, че е вярно второто, въпреки че всеки терапевтичен сеанс с използване на ЛСД е неповторим, както е неповторима всяка човешка личност. Но успяват да систематизират целия получен материал и да построят модел на несъзнателната човешка психика. С.Гроф отделя четири така наречени “перинатални матрици” на несъзнателната психика на човека, които се формират в утробата на майката и в момента на раждането.

Първа матрица – “начално единство с майката”. Това е периодът на вътреутробния живот (от 5-ия до 9-ия месец на бременността) до началото на раждането. Според съобщенията на пациентите, плодът в утробата на майката чувства райско, “океанско!” съществуване, единство с Космоса, отсъствие на противоположности, време и пространство, непосредствен контакт със свещеното, безкрайността и вечността. Тялото сякаш има космически размери, съзнанието се отъждествява с цялата Вселена, появява се чувство за единство с Бога, възникват видения на рая и златния век. Както твърди Гроф, позитивната матрица на околородовата памет е основа на всички по-късни житейски ситуации, а също и потенциална основа на мистичните и религиозните преживявания.

Втора матрица – “антагонизъм с майката”. Отнася се към първия клиничен етап на раждането, когато започва свиването на матката, но входът на родилния канал е още закрит. Блаженството свършва, а на негово място идва чувството за опасност, детето и майката стават източник на болка един за друг. Възникващите при това усещания за агония се свързват в съзнанието на пациента с процеса на умиране. Като база на паметта, тази матрица е фон за по-късните неприятни житейски преживявания, такива като болести, затвор, чувство на глад и жажда, задух и други отрицателни емоции.

Трета матрица – “сътрудничество с майката" – преминаване през родилния канал”. Това е вторият етап на клиничното раждане, когато продължават свиванията на матката, но вече е отворено устието на родилния канал. Започва тежкият и мъчителен прицес на движение на плода в тесния родилен канал, по време на който младият организъм се бори за живот с душащите го стени на матката. Свързаните с този процес неописуеми мъчения се съпровождат от силна концентрация на енергия в тялото на плода, при това тази концентрация се изразява в неочаквания изригвания на енергия.

Появяват се удивителни усещания: невъзможно е да се отличи болката и страданието от блаженството, убийствената агресия от силната любов. При нормално раждане в паметта на плода се формира програма, която в съответни ситуации ще се преживява като желание да се защити, да се дере и бори с опасностите на живота, да търси приключения, да рискува, да преодолява изпитания, да побеждава съперници, а също садомазохистки желания.

“Специфичните характеристики на третата матрица, - отбелязва Гроф, - раждат в индивида спомени за ярки, рисковани, чувствени и сексуални преживявания, за битки и победи, за увлекателни, но рисковани приключения, за изнасилвания и сексуални оргии”.

Четвърта матрица – “отделяне от майката”. Отнася се към последната фаза на клиничното раждане, през която придвижването на плода отива към края и изведнъж настъпва неочаквано облегчение и изтощение. Пациентите виждат ослепителна светлина, появява се чувство за «разширяване» към целия Космос, на освобождение, спасение и любов. С първото вдишване се включва големият кръг на кръвообращението, детето издава вик от радост и донякъде от жалост към себе си – плодът се е родил, преминал е от една реалност в друга.

Като резултат, в психиката на новороденото при нормално раждане (без хипоксия, задушаване, кесарево сечение и др.) се залага програма, в която по-нататъшният живот на индивида ще се преживява и осъзнава като вяра в късмета, в щастливото избягване на опасността, чувство на радост от успеха и победата, на възхищение от картините на природата, от изгрева на Слънцето, естетически чувства и преживавяния на прекрасното.

Но освен тези интересни резултати, Гроф получил и други, които се отнасят до ранните фази от живота на плода, зародиша и ... към времето на възникване на зародиша. Към трансперсоналния опит от преди възникването на зародиша се отнасят преживяванията на пациентите от други животи, притежаването на уникална информация. Например, хора, които не знаят нищо за Кабалата, откриват поразително познаване на кабалистичната символика. Като че ли човек си спомня до най-малки подробности факти и епизоди от историята на живота на Земята: подробности за костюмите на отминали години, архитектурата и оръжието на древни народи, религиозна практика на различни култури и пр. - неща, които човек не е могъл да знае преди експеримента.

Но най-удивителното трансперсонално преживяване, дълго преди възникването на зародиша е “преживяването на свръхкосмическия и метакосмическия вакуум, опита на изначалната празнота, нищото, небитието и мълчанието”!

Какво научно попадение! Трудно е да си представим по-блестящо експериментално потвърждение на теоретичните факти, разработени от Г.И.Шипов.


http://bg.netlog.com/groups/Positive_thinking_bg/forum/messageid=29221
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Септември 09, 2010, 14:42:23 »

ПРЕНАТАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ - образование на бъдещето?
Росица Божкова, преподавател йога за бременниНа Изток вярата, че възпитанието започва още в утробата е част от начина на живот, докато на Запад на тази идея доскоро бе гледано с известна доза скептицизъм. Бе смятано за суеверие това, което древните познания за света и човека са твърдели още от хилядолетия. Едва напоследък с въвеждането на ултразвуковата камера и Кирлияновата фотография, както и на други най-нови апаратурни методики за следене на живота на ембриона, научната парадигма започна да променя своето становище и да изследва области, принадлежащи дотогава на окултното. Наблюденията показаха, че вътре в утробата плодът реагира на различни стимули, идещи от околната среда под формата на звукови и светлинни вибрации. И не само реагира, но и използва получената информация за своето съграждане.
Вече в много страни по света идеята за пренаталното образование печели своите привърженици. Основават се асоциации по пренатална психология (САЩ, Австралия, Европа), фондации, групи за емоционална и ментална работа с родителите, центрове за работа с бъдещите майки. Едно от най-крупните изследвания по въпроса за пренаталното въздействие е във Венецуела с повече от 680 семейства и то в продължение на двадесет години. То недвусмислено показва, че стимулираните по пренаталната програма бебета като деца и като подрастващи показват по-високи умения в езика, паметта и психомоторните реакции от тези на своите връстници, а позитивната връзка с родителите се запазва независимо от критичните периоди на съзряването.
Какви са научните и психологичните основания за пренаталното образование?
Знае се, че човешкото тяло е свръхадаптивно. Как ще се развие организма зависи не само от генетичната информация, но и от околната среда. Гените предоставят описанието, по което се формира организма, но дали нещо ще се включи или изключи от програмата, зависи и от сигналите, получени отвън. Информацията, която прониква в утробата дава нивото на развитие на околната среда. Съобразно тази информация плодът вътре изгражда себе си. Дали някои генетично предавани болести ще се развият, зависи и от пренаталната среда. Знае се, че когато организмът е подложен на стрес, например, той може да активира промяна в ДНК и да създаде нови гени в усилието си да отговори на външното предизвикателство. В Космоса, в състояние на безтегловност или на други планети, той би се развил по съвършено друг начин.
Всички видове вибрации идещи от външния свят вземат своето участие в съграждането на бъдещото човешко същество – и звуковите, и светлинните, и онези, за които нямаме рецептори. Установено е, че ембриона не само чува, но и “ вижда ” образи, а те на свой ред влияят върху оформянето на плода. Чрез биохимичните реакции на майчиното тяло, реагиращо по определен начин на външния свят, плодът се „научава” да изпитва определени чувства и да изживява различни състояния. Така в гените се кодира основата на бъдещата личност. Майката се явява посредникът между външния по отношение на тялото свят и вътрешната подредба на възприемане на реалността. Така тя не само предава информация за света отвън, но и своите емоционални и ментални модели. По този начин детето се научава на цялата палитра от чувства и състояния, като се започне от страхът, несигурността, гневът, самосъжалението и се стигне до радостта, мира, любовта, състраданието, позитивната нагласа към живота, чувството за красота. Затова майката трябва да проявява особена бдителност по време на бременността за всички свои мисли, желания и чувства и да поддържа позитивно отношение към живота, да бъде това, което би искала да бъдат нейните деца.
Взаимоотношенията на майката с нероденото й дете са особено силни . Няма друго такова време в живота, при което двама души да са така дълбоко свързани и да споделят всеки един миг от своя емоционален свят. Всички емоции, които преминават през майката се предават през плацентата от молекулите – посредници и директно влияят върху изграждането на мозъчните клетки и емоционалния характер на детето през целия му живот. Чрез нервните връзки, които се формират у нероденото , чрез хормоните и ендорфините, химическите носители на емоциите, детето се учи на чувства и формира определена нагласа към живота. Стимулите от външната среда са тези, които дават материала на първата опитност и реакцията идва според научения урок. Една майка, която преодолява трудностите с оптимизъм и една майка, обезпокоявана от страхове и притеснения, ще научи детето си на съвършено различни реакции. Така две деца с различна пренатална опитност на един и същ стимул ще покажат различни реакции – едното с любопитство и смелост, другото с плач, разтърсващ нервната система...
У нас в България все още не се обръща внимание на този важен аспект от изграждането на бъдещото същество – времето на вътреутробното му развитие и времето на неговото раждане. Макар вече да има много научни публикации за родовата травма и нейното негативно влияние, в нито една болница не се имат предвид тези важни психологически аспекти.
По отношение на пренаталното въздействие , можем да дадем няколко идеи на бъдещите майки.

    * Бъдете щастливи, бъдете радостни, учете детето си на хормоните на радостта и любовта. Отделяйте си време за „радостен душ” през деня. Ако имате музика, която ви носи радост, пускайте си я през деня и си представяйте как обливате детето си със светлина и любов.
    * Измислете си песничка - по възможност с ваши думи и мелодия и я пейте поне по веднъж на ден. Думите й могат да са простички, но да включват важните за вас неща, които искате да предадете на детето си – качества, които искате да изградите в него.
    * Избягвайте по възможност негативните преживявания, научете се да се справяте със стреса и да трансформирате негативните чувства в позитивни. Бъдете особено бдителни за вътрешния си диалог, осъзнавайте до какви мисли и чувства ви води той и ако трябва – променете го. Спомагателно средство за това е някоя мантра или дори песен, но внимавайте с текста! За да се научите на тези лесни за казване неща, но тъй трудни за изпълнение, посещавайте курсове по йога, учете медитативни техники, намерете си записи с релаксации или йога-нидра, четете подходящи книги.
    * Подбирайте музиката, която слушате, филмите, които гледате, хората, с които се срещате, местата, на които ходите, дори и цветовете на дрехите, с които се обличате. За храната – знаете.


ЗАЧЕВАНЕТО
Родителите са тези, които привличат определени същества да се родят в техните семейства. Това не е случаен процес. И ако те са будни и знаят за тази възможност, ако се посветят на тази задача, те могат да привлекат свято същество, творец, дори гении. За това се изисква дълги години подготовка преди зачатието, за да постигнат и те самите съответното ниво на чистота и самоконтрол. Много малко мъже и жени могат да предложат подходящо земно тяло същество от по-висша йерархия, ето защо са толкова малко духовните учители, светците и чистите хора в сравнение с цялото човечество.
Известно е, че повечето от духовните водачи на човечеството са били зачевани след дълги дни на пост и молитва. В древността в определени дни от годината се е извършвала хиерогамия (свещен съюз ) между върховната жрица и царят-жрец, като детето, заченато по време на ритуала, се е считало за дете на бога. Подобни ритуали можем да открием в почти всички древни култури по света – Египет, Индия, друидите, древна Тракия и Гърция и много други. Дори и днес в Индия, в семействата на йоги се практикуват специални концентрации и медитации преди зачеване, за да се извика към живот душа от по-висши измерения.
За да се осигури чистотата на първоначалните елементи (оплождащите клетки при мъжа и строителните елементи на майката), след менструалния цикъл се извършват определени очистителни церемонии, придружени с молитви и инвокации към висшите сили. Една от тях е Гарбхадхана: ”Моля те, Господи да изпратиш чист и съвършен ембрион в утробата ми при всяко от нейните зачевания.” След това астрологически се определя подходящия ден и час, в който небесните сили ще дадат благотворните си влияния. Самото зачатие се извършва в подходящо декорирана стая с много цветя, специални аромати и вода от свещени реки и то само ако и двамата са в спокойно състояние на духа. Контролът над дишането, съчетан с изкуството на любовта и владеенето на енергиите, можели да пренесат двойката в най-висшите измерения и да придадат на сексуалния акт чисто духовно значение. От голямо ниво за зачатието било нивото на съзнание и на двамата. Така, както най-важно е нивото на съзнание на умиращия човек за по-нататъшната му съдба след смъртта, така и отсам границата на живота, за бъдещото същество е от значение нивото на съзнание на родителите по време на зачатие.
Ето защо в древните култури се полагали такива грижи за този момент. Считало се е, че колкото по-фина е вибрацията на една душа, толкова е по-голяма вероятността да построи тялото си от елементите на мъж и жена с духовни сили.
Преди да направи избор на бъдещото си семейство, душата търси този тип вибрация, която най- добре да отговаря на същността й. Най-голямо влияние оказва избора на майката. Някои източници твърдят, че невъплътената душа витае две години около нея преди да се убеди, че това е избраницата . Дори да и липсват някои важни качества в момента, душата вижда дали тя има потенциала да ги развие за в бъдеще при подходящи условия.
Ведическите източници твърдят, че душата влиза в тялото около четвъртия месец от бременността. Макар тя вече да е направила своя избор и да витае около майката, едва тогава тя влиза в тялото за по-постоянно. Дали това е така не знаем, но е факт, че горе-долу по това време тялото на ембриона вече е преминало през всичките животински стадий на вътреутробното развитие е вече е приело човешка форма...
ДУХОВНИЯТ АСПЕКТ НА БРЕМЕННОСТТА
Според древните езотерични учения бременността е най-важния период за формирането на бъдещото същество, времето за неговото оформяне като личност, дори характер. По време на бременността жената е духовният учител на своето дете, утробата й е неговия първи свят, входа към земния живот, тук то започва своята адаптация към специфичните вибрации на Земята.
Майката не само формира качествата на бъдещото физическо тяло, но и дооформя информацията дадена от семето на бащата. Тя може да усили или намали някои негови характеристики. Всичко зависи от мислите и чувствата, които преминават през нея, защото всяко едно оставя своя енергиен отпечатък върху нейното и на плода в утробата й тяло.
За съжаление, днешната реалност рядко може да предложи на жената позитивна атмосфера и чисти вибрации. Безпокойствата, напрегнатостта, негативната информация от телевизията и вестниците, гледането на неподходящи филми с насилие, пораждащи страх, са преживявания, които рефлектират негативно върху психичната структура на бъдещото дете. Силата на жената обаче, се състои в способността й да трансформира негативните тенденции, чрез личностната си трансформация, чрез силата на молитвата и медитацията и съзнателното й свързване с духовните светове. Във Ведите майката се описва като творец, създател, посветен – тази, която има истинското знание. Майката се почита като божество, чиято власт е върховна. Но тази власт не се гради върху завоювана авторитарност, както е при мъжкия аспект, а е плод на всеотдайната свещена любов на нейното себеотричане.
Да даде нов живот на света – това е най-важната мисия на женското начало. Тя започва със сътворяването на едно ново същество, с въплътяването на една душа, слизаща на Земята да донесе нещо ново на нея. Какъв ще бъде новия човек, новата личност, зависи много от това, което майката ще вложи в него. Истинската роля на жената е духовна. Тя може със своето съзнателно участие да извика специална душа от висшите измерения. Митът за Дева Мария не е просто мит, а отглас от древното знание, което някога е съществувало на Земята. Но днес не само че жената не е съзнателна за своите скрити способности, но и като продукт на патриархалното общество и се налага непрекъснато да доказва себе си, съревновавайки се с мъжкия свят, изграждайки себе си според неговите критерии. Така основното притеснение по време на бременността е не нещо друго, а килограмите и влошения външен вид, невписващ се в утвърдените манекенски стандарти.
При голямата възможност, която стои пред жените е твърде жалко тя де не се използва по предназначение. Да се роди дете без да се вложи съзнание в този процес е пропусната възможност, която не се повтаря в живота. Тялото е носител на Духа в неговия път към себепознанието, а истинското майчинство предполага и отговорност, надхвърляща пределите на видимия свят. Докато Тя и То са едно е времето на истинското общуване, в което могат да се посеят семената на бъдещия характер, който да е характер близък до идеала на душата ни. Едва когато съграждането на бъдещото същество стане съзнателна дейност на жената, едва тогава тя ще се пробуди за истинската си сила, а бременността ще стане свещенодействие, чрез което ще се проявява Духът. Всяко едно поколение ще става все по-добро и в едно утопично бъдеще човечеството ще прекрачи прага към следващото стъпало на своята еволюция.
Одухотвореното човечество …


http://www.yoga108.info/inspiration/prenatal_yoga.html
« Последна редакция: Септември 09, 2010, 14:49:32 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #4 -: Септември 09, 2010, 14:45:44 »


 "Новото разбиране за Майката и Раждането"
от  Учителя Петър Дънов


тук е книжката
http://www.beinsadouno.com/downloads/maika.pdf
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
nia.boneva6
Гост
« Отговор #5 -: Септември 09, 2010, 14:47:23 »

Цитат
За готовността и мисията да имаш  дете на новото време.

Да, но това не зависи само от вътрешната нагласа на родителите Згреших Е да, важна е нагласата, но... не е единственото  Згреших поне така мисля?
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #6 -: Септември 09, 2010, 14:53:12 »

Цитат
За готовността и мисията да имаш  дете на новото време.

Да, но това не зависи само от вътрешната нагласа на родителите Згреших Е да, важна е нагласата, но... не е единственото  Згреших поне така мисля?

Да мило Нийче ,точно така ,не е единственото. Сега ще покопирам още малко инфо тук и после ще си дискутираме на воля.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
psyhea
Гост
« Отговор #7 -: Септември 09, 2010, 14:54:48 »Гарбхадхана-самскара се извършва за раждане на интелигентно, благородно и благочестиво дете. Ангелче Ангелче
Е мойто според общоприетите,фалишиви и лицемерни морални и етични норми и порядки(също като писаниците горе)си е направо"извънбрачно"и"незаконнородено",да не говорим,че татко му си беше вече женен,'гат го сътворихме...Т.е...далеееееееч е от"съвършенното зачатие"..
И понеже,малчо наистина е много"интелигентно, благородно и благочестиво дете" Щастливко..вече подозирам,че се ползвам с някви префернции от онея" горе"

Активен
Kery
Гост
« Отговор #8 -: Септември 09, 2010, 14:56:32 »

Цитат
За да се осигури чистотата на първоначалните елементи (оплождащите клетки при мъжа и строителните елементи на майката), след менструалния цикъл се извършват определени очистителни церемонии, придружени с молитви и инвокации към висшите сили. Една от тях е Гарбхадхана: ”Моля те, Господи да изпратиш чист и съвършен ембрион в утробата ми при всяко от нейните зачевания.” След това астрологически се определя подходящия ден и час, в който небесните сили ще дадат благотворните си влияния. Самото зачатие се извършва в подходящо декорирана стая с много цветя, специални аромати и вода от свещени реки и то само ако и двамата са в спокойно състояние на духа....

То да ти се отще деца да правиш  Затъпяване
Някой ден (като му дойде времето) ще слушам само вътрешния си глас, няма да чета тия глупости и още по-малко да се моля егоистично да ми пратят добро същество. Нека работим върху нашата душевна чистота, а тази душа, която идва няма никакво значение коя е и каква е и на какво ниво е - всички трябва да бъдат приети и да имат възможност да се обучават.

Еона, да кажа, че да не ме разбереш погрешно, коментара ми се отнася до инфото, не до твоята инициатива за темата и още по-малко до теб!

П.П. Искам да добавя, че според мен няма никакво значение как е направено детето, пък в каква поза, пък на коя песен, пък у нас ли, в мотел ли... Важно е възпитанието след това, според мен, де...
« Последна редакция: Септември 09, 2010, 15:30:52 от Kery » Активен
psyhea
Гост
« Отговор #9 -: Септември 09, 2010, 14:58:47 »

Цитат
За да се осигури чистотата на първоначалните елементи (оплождащите клетки при мъжа и строителните елементи на майката), след менструалния цикъл се извършват определени очистителни церемонии, придружени с молитви и инвокации към висшите сили. Една от тях е Гарбхадхана: ”Моля те, Господи да изпратиш чист и съвършен ембрион в утробата ми при всяко от нейните зачевания.” След това астрологически се определя подходящия ден и час, в който небесните сили ще дадат благотворните си влияния. Самото зачатие се извършва в подходящо декорирана стая с много цветя, специални аромати и вода от свещени реки и то само ако и двамата са в спокойно състояние на духа....

То да ти се отще деца да правиш  Затъпяване
Някой ден (като му дойде времето) ще слушам само вътрешния си глас, няма да чета тия глупости и още по-малко да се моля егоистично да ми пратят добро същество. Нека работим върху нашата душевна чистота, а тази душа, която идва няма никакво значение коя е и каква е и на какво ниво е - всички трябва да бъдат приети и да имат възможност да се обучават.

Еона, да кажа, че да не ме разбереш погрешно, коментара ми се отнася до инфото, не до твоята инициатива за темата и още по-малко до теб!


Аааааааа,ша четеш и още как.....Ако искаш"интелигентно благородно и благочестиво дете"....Иначе тя не става  току тъй тая работа..ти кво си мислиш?Че имаш връзки кат мен ли?Ще ти се!!! Готин


П.С...Аммм..такова...да питам авторката на темата деца има ли?Щото ако нямаш пък да учиш другите кво да правят за да имат..някак..не го разбирам..Така де..то таквоз нещо като правенето на деца не става само с четене(нито пък с копи-пейст) ...Тряя и други физични и биологични принципи и закони да се приложат все пак...
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #10 -: Септември 09, 2010, 15:02:42 »

Оо хора , аз тука качвам материал сега, най-безпристрастно.
Пресяването ще се извърши от всичкkи. Чуствайте се най-свободни да оборвате , дискутирате и споделяте.
Нали за това е темата.Също и личен опит ,за вашите чуства и детето.
Темата е и за мъже


Активен

"weird " is indication for creative force ♥
nia.boneva6
Гост
« Отговор #11 -: Септември 09, 2010, 15:04:56 »

Мене нещо ми са гнили такива ритуали  Згреших
Според мене е достатъчно просто да си чист, и едно добро чувство и толкова... поне така мисля
Активен
giti
Гост
« Отговор #12 -: Септември 09, 2010, 15:11:41 »

Eo, благодаря за темата!
Ще изчакам да пуснеш всичко, което събереш и тогава ще я чета (и без това сега нямам мн. време) Със сигурност, ще изкочи нещо полезно и интересно, което да приложа на практика  Усмивчица А ако някой е пробвал, вече някои от методите, да сподели с опит, за да отсеем по-лесно...
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #13 -: Септември 09, 2010, 15:37:18 »

инфото което качвам е най-разнообразно , пак казвам ,за сега търся и поствам,безпристрастно и без коментар.


МАГ СЕЛЕНА: НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО КЪСМЕТ, ТОВА СА ИЛЮЗИИ
18 май 2007, 06:59

Маг Селена е популярна и утвърдена ясновидка и специалист по въпросите на кармичната психология. Тя е третата по величина ясновидка в България след Ванга и Вера Кочовска. Нейните способности са доказани и по научен път чрез съответните специални изследвания в областта на медицината. Засега няма други феномени с доказани и официално регистрирани ясновидски способности.

- Маг Селена, предишния път говорихме за прехода от смъртта като етап от цикъла на човешкия живот. Имаше голям интерес към това, което казахте за читателите на “Врачка”. Днес за какво ще говорим?
- Ще говорим за прехода по време на раждането, който е ужасяващ, защото човекът се ражда в болка и от болка, защото детето излиза на бял свят от една защитена и уютна среда за него. То все още не знае какво го очаква, ражда се в стрес, тъй като излиза от обичайната си вътреутробна и комфортна за него среда. Не възнамерявам да обсъждам физическия процес на раждането, а ще говоря за раждането на предопределеното дете. Може да ви се струва странно, но много от децата, които се раждат в материалния свят, не са предопределени, а ако бяха, хората нямаше да се сблъскват с проблемите, които имат днес. Зачатието и детето, което се появява след половия акт, трябва да бъдат резултат от истински духовен брак. От такъв истински съюз се ражда духовно, или предопределено дете, и при това раждане майката преминава през един процес на посвещаване. Това, което толкова често се случва в нашия съвременен свят днес, е, че децата се създават по изцяло погрешни начини и причини.
- Какво точно искаш да кажеш?
- Те се създават, когато не са искани, не са желани. Те се създават от погрешни и ниски емоции – от сладострастие, от самосъжаление, от алчност. А от такъв съюз не може да се роди духовно, предопределено дете. Тъжно е да се каже, но повечето от децата, които населяват днешния свят, не са планирани и нежелани. Планираното и предопределено дете се забелязва, защото то изпъква сред другарчетата си със своята уравновесеност и мъдрост. И ако не е такова, това означава, че то е в много неизгодно положение и освен че поражда карма за родителите си, които са поели отговорност, като са го довели във физическия свят, самото дете бива поставено в много свирепа среда и под голяма тежест в този си живот.
- Това обяснява ли по-нататъшното му страдание, неговата трудна житейска и професионална реализация, влошаване на физическото му и психично здраве, както и трудното му адаптиране в социалната среда?
- Естествено, разбира се, че да. Но онова, за което искам да говоря, е духовната страна на раждането, което се разделя на три важни категории и предопределя, и обуславя факторите, за които ме попита. Първата категория това са децата, които са родени от избрани родители по дадена конкретна причина. Участващите в този процес са обикновено с напреднала духовна еволюция. Следователно родителите се прераждат умишлено с цел да позволят на тези специални деца да се появят на бял свят с тяхна помощ. Раждането на такива деца е резултат от споразумение на висше духовно ниво, което душата на дадения индивид сключва, преди да се прероди в материалния свят. И няма никакво съмнение, че задълженията им ще бъдат изпълнени, а това от своя страна ще се отрази върху съдбата на народите, дори на света. Това именно са онези Велико Посветени Учители от рода и типа на Исус Христос, Буда, Бабаджи, Кут Хуми, Шанкара Ачаря, та ако щете и самата Елена Блаватска. Втората категория раждане на деца е онова, което бих нарекла кармично: когато на бял свят идва дете чрез родителите си по кармични причини. Това означава, че или родителите имат да плащат дълг към детето, което раждат, или че самото дете има да плаща дълг към родителите, които са го заченали. Това може да е в резултат от действията им в предишни животи и чрез раждането си детето може да предложи помощ на родителите си, за да научат някои свои уроци в този си живот, дори не е и задължително детето да ги е познавало в предишните им животи. Душата на детето илюстрира урока на тази планета, принася се в жертва, дори преди още тя да е навлязла в материята. Детето предварително е дало съгласието си да помогне на родителите си да научат определени житейски уроци в настоящия им живот. По същия начин двама духовно развити родители могат да позволят на някоя душа да дойде чрез тях, душа, която няма кармичен дълг към тях, нито пък те към нея. Душа, която в резултат на минали преживявания, обикновено нещастни, се нуждае от привилегията да има балансирани родители, за да преживее пък от своя страна определени уроци в своя си живот. Затова двамата духовни родители се съгласяват да позволят на тази душа да се появи на бял свят чрез тях - отново жертва, разбира се. И третата категория раждане е онова, което, за съжаление, се среща буквално масово сред човечеството и забележи, това са изключително голям брой деца, родени на Земята. Това раждане е в резултат на така наречения „сляп природен закон“, а именно: когато мъж с жена съжителстват, подчинени единствено на желанията на своите тела, и създават дете! Те го създават не защото го желаят, а защото не могат или по-скоро не искат да контролират функциите на своите тела. В света на днешните привидни реалности се приема за нормално всяка женена двойка да има деца. Смята се, че жената не се е реализирала, ако няма поне едно дете, а защо пък не и повече? Бедна ти е представата колко погрешно е това разбиране! Да има деца не е единствената функция на нежната половина на човечеството, както се мисли по принцип. Така че жените, ако имаха само предопределението да раждат деца, самите те нямаше да имат такъв кратък живот, да страдат от нелечими болести и понякога да живеят в неизмерима мъка. Светът нямаше да е толкова свръхнаселен поради неконтролируемите сексуални удоволствия на мъжа и жената. Всичките тези ужасяващи физически и душевни страдания нямаше да съществуват. А фактът, че човечеството е толкова многобройно, засяга дори и животинското и растителното царство. Дисбалансът в него води до дисбаланс и при тях. Затова раждането трябва да бъде единствено предопределено раждане.
- Защо за някои раждането е щастливо събитие, за други – трагедия? Защо някои имат съвършени деца, а други раждат изроди? Защо някои, които искат момче, имат момиче и обратното и защо родителите не могат да решават и създават онова, което искат?
- Има една тибетска мъдрост, която гласи: „По-малко желания, по-малко болка!“ Може би заради това! Всички тези твои въпроси изискват познаването и разбирането на естествения закон и съответно подбор, защото каквито са родителите, такива деца ще създадат. Балансираният брак ще създаде балансирано дете. Начинът на живот, който родителите са водили в настоящото си съществуване, ще засегне тяхното дете. Такъв е Вселенският Закон. Начинът, по който са живели родителите, докато се формира детето, оставя белег и върху детето. Докато е в утробата на майката, то се формира от вибрациите и на двамата родители и получава своята форма, пол и земни характеристики от родителите си. Ако родителите водят балансиран живот по време на бременността, ще се роди балансирано, както и точно желаното от тях дете. Хората трябва да научат, че нищо на този свят не е случайно. Емоционалните им импулси и неосъзнати желания не са водещият фактор в закономерностите на природата. Напротив – те са спирачка за истинската реализация на живота като предопределение. Няма такова нещо като късмет, това са илюзии! И ако една майка има красиво дете, а друга – не, ако една има момиче, а друга – момче, трябва да се потърси причината за този факт именно в тези несъответствия. В момента на самото зачеване детето е било желано от родителите си. Но ако има нещо, което го е променило, то е станало по време на деветте месеца, докато се е формирало в утробата на майка си. Така например до втория месец на бременността може да се смени полът на детето. Такива са закономерностите. Има много жени, които не трябва да раждат деца поради кармични причини, но те не се съобразяват с тези правила и насилват не само собствената си природа, като зачеват ин витро или пък се сдобиват с деца по други начини. Нали сега медицината е толкова „напреднала“ в това отношение... Точно тези деца не живеят дълго, раждат се с физически уродства или тежки психични проблеми само защото някои от тези жени задължително изпълняват собствените си капризи или нечии чужди желания. А това е жестоко насилие върху естеството на зачатието. И вместо да се породи духовна еволюция, следва тотална дееволюция. Тук искам да отбележа, че раждането, за разлика от смъртта, е по-важно с това, че е начало на прераждането, а не край.

Едно интервю на Красимира ИВАНОВА
http://www.blitz.bg/article/3544

Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #14 -: Септември 09, 2010, 16:24:47 »

  Отдавна четох една книга, която ми направи особено силно впечатление. Книгата се казва “Физика на вярата” и е строго научна, като в нея се обясняват особеностите на информацията и съзнанието, разглежда се съществуването на човека в торсионните полета- носители на информацията, съобщават се сензационни факти, предимно от руски учени.
  През 1985 година група изследователи от отдела по теоретични проблеми на АН на СССР, под ръководството на П. П. Гаряев, е работила с препарати, получени от клетъчни ядра, извлечени от кокоши ембриони. Учените не се решили да влязат в генетичния код на човека, още повече, че принципното устройство на генетичния апарат във всички живи същества е еднакво.
  Като разрушавали ядрата, учените извличали носителя на наследствеността- молекулите на ДНК и като ги изследвали, посредством осветяването им с лазарен лъч. Отразявайки се в тях, светлината се разсейвала. Измервали нейния спектър с високо чувствителни уреди и получавали спектрални картини. По спектъра на светлинното разсейване можело да се съди и за звуците, идващи от ядрата. Нали те извършват трепетливи движения, които предизвикват акустични вълни. Но същите тези движения предизвиква и играта на отразената светлина. Затова спектрите на звука и светлината съответстват точно един на друг. Образно казано, под въздействието на лазера, ядрата не само танцуват, но и пеят. И спектрометърът може да запише техния “концерт” на своеобразен видеомагнетофон.
  Когато снимали спектъра на разсейване на неповредени ядра, те дружно “пеели химна на живота” на ниски честоти. Но когато ядрата били подлагани на неблагоприятни въздействия(с лазер), генетичният апарат започвал “пронизително да пищи” в ултразвуковия диапазон, като че изпращало сигнали SOS.
  Тези викове започвали по време на нагряването на ядрата. При температура от 40 до 42 градуса те се “оплаквали”, че “им е много зле”. А при по- нататъшно нагряване се топели течните кристали, на които е записана наследствената информация ДНК. В тях се изтривали програмите за развитие на организма. Това, което оставало от молекулите на наследствеността, звучало като мъртва материя- хаос от звуци.
  Веднъж случайно учените измерили спектъра на “празно” място, на което току- що имало препарат ДНК, а сега- чиста епруветка. Какво било учудването им, когато лъчът на лазера се разсеял, все едно че се е натъкнал на невидима преграда. Получил се такъв спектър, все едно в “празното” пространство, както преди, се намирали загиващите молекули ДНК. “Празното” място не само разсейвало светлината, но и звучало, като че ли молекулите ДНК, които вече ги нямало там, надигат глас. Те били силно “развълнувани” и , както казват учените, “викали от болка и ужас, предизвикани от разрушаването на клетъчните ядра.”
  Старателно измили епруветката и повторили експеримента. Празнотата “ридаела” както преди, сякаш била пълна с умиращи ядра.
  Звуковите и светлинните ефекти не изчезвали в продължение на много дни. Изглеждало, че в епруветката е заседнал някакъв фантом на смъртта.
  Многогодишните и разностранни изследвания позволили на учените да разберат всичко и да обяснят ставащото.
  По време на топенето на ядрата(на насилствената смърт) става енергоинформационен взрив, пораждащ вълнови концентрат от енергия- торсионно поле. Спиновете на елементите на физическия вакуум в епруветката се ориентират по спиновете на това мощно поле, създадено от за загиващите ядра, като повтарят структурата му. Образува се фантом, който се съхранява доста дълго и се оказва привързан към мястото на гибелта.
  Спектрометърът регистрирал фантома точно 40 дни- именно след такъв срок правят помен за умрелия. След това плътните обвивки на фантома се разпадат, остават разредените, състоящи се от свръх леки частици(точици?), за чиято регистрация са нужни по- чувствителни уреди.
  Подобни резултати са получени от американски физици, под ръководството на Робърт Пекора, през 1990г. и от японски учени, под ръководството на проф. Ямамото, през 1992г.
  Старателните изследвания на свойствата на фантомите, които се образуват в резултат от гибелта на клетките на наследствеността, довели до сензационни изводи.
  Преди всичко, учените проверили фантома за биологическа активност. В празна епруветка с фантом сложили пресни, неразрушени ядра. Техните ДНК започнали да се държат като разтопени. Започнали да “пищят”, като че ли също ги убиват. При здравите ядра спектърът станал като у загиващите. Това означава, че фантомът е биологически активен. Той може да поврежда полевата защита на здравите молекули, да влияе на записаните в тях генетични програми. Например, ако медиците се опитват да убият в организма на болния причинителите на болестта, то се образуват техни фантоми, които могат да повреждат молекулите на наследствеността на здравия човек- лекаря, роднината, грижещия се за болния и т.н. В резултат на това, генетичният му апарат ще започне да дава неестествени програми. В организма няма причинители на болестта, но той се бори с техните фантоми, които причиняват същите симптоми, като причинителите. И най-ужасното е това, че генетичният апарат на човека, подложен на действието на фантомите, може така да се разстрои, че по неговите команди организмът сам ще синтезира причинителите на болестта. От такъв вълнови способ често се заразяват лекарите, независимо от най-старателните предпазни мерки.
  Изследователите отишли по-нататък в своите изследвания и открили, че по време на убийство също става енергоинформационен взрив: от човека се отделя фантомът на генетичния му апарат. Той поврежда генетичния апарат на убиеца(отмъщава), като предизвиква тежки психо-соматични разстройства. Ако телесните болести не го надвият, то той е застрашен от безумие и самоубийство. Не случайно Достоевски твърди, че убиецът започва да получава наказание от момента на престъплението.
  Оказва се, обаче, че убиецът обрича своя род на израждане. Повреденият му генетичен апарат произвежда подобни на себе си. Потомците на убиеца ще боледуват, ще се пропиват, ще полудяват, ще завършват със самоубийство по “неизвестни” на науката причини.
  Не по-малко страшно престъпление от обичайното човекоубийство е абортът. Много хора знаят, какво представляват фантомните болки: кракът е отрязан, но в лощо време “празното” място започва да боли, като че ли там е болният крайник. Оказва се, че нещо подобно става, когато убиват бебето в утробата на майката. Когато вакуумната помпа разкъсва тялото на плода на части, се образува негов фантом, който остава в матката, колкото и да са я изчистили лекарите. Биологичната активност на този фантом е толкова голяма, че той изкривява генетичния апарат на жената, а после и на мъжа, който ще има полова близост с нея. Макар че след четиридесет дни плътният скелет на фантома се разпада, това време е достатъчно, за да се образува вълнова рана в матката, която за разлика от телесната не зараства. Ако жената пак зачене и зародишът се прикрепи към болното място, то детето й ще бъде обречено на тежки болести и преждевременна смърт. Даже ако му провърви и се прикрепи към “здраво” място, то все едно ще получи увреждащо действие, само че по-слабо. Защото след разпадането на плътния скелет, остават фините обвивки на фантома.
  “Фантомът на бебето цял живот ще се “жалва” на майката от нещастната си участ,- казва Гаряев,- “ще разказва” за нея на по-младите си братя и сестри, на баща си и на другите мъже, които ще го “посетят”.Само че своите речи то ще произнася на езика на генетичните кодове, които причиняват разтройство на душата и телата на всички, които го слушат.”
  Последствията от аборта са доста по-силни, отколкото въздействието на физическите тела. Защото плодът е вместилище за Духа, Душата, които се грижат за него, докато очакват въплащаването си във физическото тяло. В тази връзка си струва да бъде спомената една удивителна история.
  Една бременна млада жена очаквала развод с мъжа си. Представяйки си очакващите я трудности във връзка с раждането на детото, тя се решила на аборт. През нощта, в навечерието на предстоящата операция, й се присънил сън. Вече облечена, готвейки се да тръгва, тя погледнала за минутка в стаята си. В потока светлина, изливаща се от огромния прозорец, каквито има само в старите петербургски жилища, стояла слабичка, стройна девойка, цялата в бяло. Крехка, изящна, почти прозрачна, сложила молитвено ръце на гърдите си, тя гледала влязлата жена. От огромните й очи течели сълзи. На лицето й имало толкова мъка и отчаяние, че жената, събуждайки се, веднага решила:”Няма да отида!” Роденото момиченце нарекли Вера.
  Минали седемнадесет години. Верочка, която се приготвяла за училищния абитуриентски бал, красива, въздушна, с бяла рокля, се въртяла пред огледалото. Майката погледнала в стаята и –примряла: в потока слънчева светлина, изливаща се от огромния прозорец, стояла същата онази тъничка девойка, цялата в бяло, но с щастливи очи. Майката не била на себе си. Дъщерята забелязала това и изтичала към нея, сложила я да седне, тогава майката й разказала всичко, което така ярко изплувало в паметта й. “Дъще! Ами нали твоята Душа дойде при мен! Какво щастие е, че не я погубих!”
  Минали години. Верочка станала очарователна делова жена, която във всичко се придържала към високо нравствения принцип:”След като Господ ми е дал възможност да се родя, значи трябва да направя на земята нещо, с което да не ме е срам да отида при Бога.”

  Eona Lightholder - това е Пътя (един от многото) който ще даде отговори и ще постави много нови въпроси!
  Самото познание не е толкова интересно,колкото как и колко ще се променим докато се движим към него.
  « Последна редакция: Септември 09, 2010, 16:33:23 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Страници:  [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Деца Индиго
  Видео клипове
  Админ 2 2029 Последна<br />публикация Февруари 14, 2011, 11:01:41
  от pluton
  За индиговите деца
  Децата индиго
  Админ 2 2318 Последна<br />публикация Юни 14, 2012, 03:08:28
  от X-R-ISTINA
  Индигови деца или деца под индиго
  Децата индиго
  Админ 0 3540 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 23:36:57
  от Админ
  Когато идеите правят секс
  Видео клипове
  Georgio 1 1521 Последна<br />публикация Януари 10, 2011, 21:20:14
  от nia.boneva6
  Някой знае ли как се правят свещи?
  Въпроси и отговори
  Ariam 11 5249 Последна<br />публикация Март 23, 2012, 15:24:20
  от Eona Lightholder

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright