Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Възприятие на жизнената енергия  (Прочетена 3896 пъти)
Kery
Гост
« -: Септември 08, 2010, 22:26:50 »

Можем да се научим да виждаме, чуваме и да усещаме потока на енергия през тялото – това дори се случва постоянно, макар не съзнателно.  Чрез възприятието за енергията ние можем да на отстъпим крачка назад от „реалния свят”, както го възприемаме днес, и да навлезем в по-дълбокия, духовния свят, чрез тези нови врати на възприятиe: познанието на енергията е идеалния начин за изключително ефективна пълна медитация. За в бъдеще тя може да доведе дори до състояния на транс.
Фактът, че ние работим с фината енергия, със медитация и транс, нямат нищо общо с мистицизма и не цели въвеждане в заблуда. Ако ние получаваме фина енергия и разпознаваме духа в структурата му ние се обръщаме към нашите сензори и опит, не към теорията.
Можем да видим живата енергия като завъртащи се вълни, частици и като аура, можем да я чуем като висок акустичен шум и да я почувстваме като поток от плазма в тялото. Когато я видим, чуем и усетим ще можем много по-лесно да я възприемем отколкото теоретично.

Как да видим енергиятаЗначително по лесно е да се види през отворен прозорец, отколкото навън. Поглеждаме нагоре към светлото небе, но не директно към слънцето. За това ако това се пробва навън е добре да попадаме в сянка, защото присвитите мускули около очите могат да попречат на възприятието ни.
Заставаме на около 2 метра от прозореца и си представяме срязване там където прозорецът трябва да бъде. Поглеждаме през въображаемо стъкло и задържаме фокуса на разстояние около 2 метра. След няколко секунди или малко повече ще видим голям брой от много малки движещи се светли точици. (от англ. Spining waves). Ако веднъж съсредоточим погледа си върху тях, после можем да изместваме погледа и позицията си без притеснение и да разгледаме как се движат те наоколо. Това се постига без кой знае какво усилие. Могат да се наблюдават спокойно и през обикновен прозорец.

Причини за неуспех могат да бъдат пластични контактни лещи или очила, през които може да не се видят движещите се частици или да са много по-бледи. Картината може да изчезне рязко, но при следваща концентрация отново се виждат. Възприятието ни на това просто като „нещо” може да ни откъсне от възприятието  за енергията.
Резултат от виждането на енергията е, че ще сме се научили на нещо важно за възприятието на енергийната реалност, като тя е резултат на нашия собствен опит, не само на теория. Тези движещи се частици не са проекция на нашето желание да ги видим. Те са съвсем реални. Тук не става въпрос за фантазии. Това възприятие винаги ще ни напомня за съществуването на други нива на енергия.
Ще откриете, че възприятието на въртящите се частици може да се прекъсне рязко. Тогава е необходимо просто отново да се концентрирате върху тях. Това възприятие е важно, за да можем да лесно да вникнем в същността на фината енергия.
Почти всеки може да ги види. За да ги възприемем ние трябва да знаем какво разберем и да се упражняваме. Често виждайки тези частици ние сме си го обяснявали с оптичен ефект или илюзия, но това не е така.
Мозъкът ни не е орган, чрез който ще получим прозрение, за сега той се оказва единствено филтър за хиляди преживявания. За да пренастроите този филтър можете да практикувате медитация.


Как да се научим да чуваме вътрешния шум

Много е важно, да знаете, че един път успеете ли да чуете този шум, може да започнете да го чувате постоянно за цял живот. Сами преценете дали ще поемете риска и как може да ви се отрази. Ако не желаете не правите акустични упражнения.
Седнете изправени отпускащо и не напрягайте мускулите си. Може и в легнало положение, но съществува риск да заспите. Необходима ни е пълна тишина. Дори е необходимо да изключите шумове като от хладилник или часовник.
Трябва да се вслушаме във вътрешното значение на думите, в собствената ни глава. Трябва да чуем високи нива на шум в главата си. Този шум може да го чуете след няколко минути, дни или седмици упражнение. Някой чуват този звук като свирка, други като звука от морски прибой. Качеството на звука е различно, според някои достига от 5000 до 8000 Hz, но могат да бъдат много по-високи. Веднъж чуем ли звука, никога не се отучва.
Около 5% от хората имат първоначални проблеми да възприемат този звук. След достатъчно упражнения това се усвоява. Най-често срещаният проблем е, че хората говорят мислено със себе си докато се опитват да чуят звука.
Резултат: Ще откриете, че вътрешния шум изчезва моментално щом започнете да водите вътрешен монолог. Веднъж щом сте успели да чуете вътрешния шум е много лесно отново да го възстановите.


Аурата на дърветата

Отново заставаме пред отворен прозорец, от който се виждат и небето и дърветата и слушаме вътрешния звук. Отваряме очите си и гледаме въртящите се частици, докато акустичния звук  е стабилен.
Виждайки въртящите се частици постоянно, можем бавно да преместим погледа си върху дърветата. Колкото по-дълго задържаме погледа си и въртящите частици ще видим и светла аура около дървото, и после и по-тъмна аура. После ще забележим как нещо като пушек се надига над дървото, сякаш гори.
Изключително важна е концентрацията. Ако опитвайки се да гледате аурата, мислейки си за нещо от рода на „какъв подарък да купите за рождения ден на приятел” няма да успеете да я видите. Възприемайте всичко като енергия, а не като просто метафора в ума си. Не всички, обаче, са ментално предразположение да приемат това възприятие като реалност.


Виждането на аури

Виждането на аурата също е енергийно познание, което всеки може да научи, също както може да вижда движещите се частици. Възприемането на аурата е субективно. Всички растения, животни и предмети имат аура. Дали ние ще възприемем тази субективна реалност, зависи единствено от нашето его. Допускането на това тази реалност да бъде обективна - също.
Това, обаче може да не е достатъчно. Необходимо е да имате повишени нива на вибрациите, за да успеете да видите аурата. Не възприемайки съществуването на този свят няма как да възприемете, че аурата наистина съществува и не е просто чиста теория. За да видите конкретни цветове се искат много упражнения и по-задълбочена настройка и възприятие за света.


Как да виждаме енергията на хората

За това упражнение ни трябва партньор. За целта заставаме на около 4 метра от изчистена бяла стена, огряна от светлина (по възможност естествена), като върху стената няма сенки, нито от предмети, нито от човека, чиято аура ще се опитаме да видим. Желателно е да няма други предмети на около, така че полезрението ви да е чисто. Нека партньорът застане на 1-2 метра от стената.
Затваряме очи и слушаме вътрешния шум. След като възприятието се стабилизира можем да отворим очи. Трябва да погледнем човека с третото око, горе-долу фокусът е в основата на носа, под челото. Съсредоточаваме се в стената зад човека. Без да променяме фокуса си, трябва да оглеждаме всичко около човека.
Ще видим отначало феномена на дима, който наблюдавахме над дърветата. Не се старайте да видите определена форма или цвят на аурата. Целта е да се обучите да виждате енергийните явления и да ги усетите и разберете. Трябва да се опитате да я възприемете като нещо самостоятелно и субективно, защото всяка проекция на нещо обективно в съзнанието ви ще намали вашата способност за енергийни възприятия. За да успеете наистина да видите аурата са необходими много упражнения и голяма концентрация и задълбочаване в материята. Може да използвате книги или да посетите някой курс.
Може да пробвате да видите аурата между пръстите на ръцете си или между двете си длани.


Как да виждаме космическите енергийни приливи

Заставаме на разстояние от 1 до 3 метра от бяла или поне едноцветна стена. По възможност да няма никакви други обекти в полезрението ни. Задължително трябва стената да е много осветена, в най-добрия случай слънчева светлина, като не трябва да има никакви сенки по стената.
Затваряме очи и слушаме вътрешния шум. След като той се стабилизира отваряме очи. Поглеждаме в една точка, като обръщаме внимание на всичко, което е в зрителното ни поле. Продължаваме да слушаме вътрешния звук. След известно време ще започнем да виждаме движещите се частици, а след това от краищата на полезрението ни ще забележим и трептящи приливи на енергия. Може би ще разпознаем сив цвят на тези приливи между стената и очите ни. В този момент нека не се опитваме да разберем какво се случва, а да продължаваме да слушаме вътрешния звук и просто да наблюдаваме картината.
Можем да стоим на пода, като полето ни на зрение е възможно най-изчистено от предмети и мебели. Съсредоточаваме се в пода, също както се съсредоточавахме в бялата стена и в небето, за да видим движещите се частици. Ще се съсредоточим в точка на пода на разстояние около 2 метра от нас, но не спираме да следим какво се случва навсякъде около нас. След няколко минути ще видим различни флуоресцентни,  абстрактни, силно оцветени и шарени като ориенталски килим и с различни 3д форми светлинни картини.
Това възприятие спира внезапно, ако мислите за нещо друго. Ако мислите несвързано образа ще спре. Мисленето е съзнателен процес, така че покажете на себе си, че можете да мислите.


Чувстването на енергията: да усетим плазмения поток

Вътрешния поток е възприятие за движението на енергията в тялото, което може да бъде усетено като настръхване, фина струя, като потръпване или като движение на вълна. Тя се основава на пулсации, които доставят удоволствие на всички клетки от тялото. Това е и начин да възприемете енергийното си тяло.
Усещането на плазмения поток най-често се описва като студен полъх, който ни кара да настръхнем, но някой го чувстват и като едно топло усещане, така че всичко е субективно и персонално.
Плазмените потоци са чувството на щастие в прегръдката на любимия и  когато погледнем към космоса и изпълненото със звезди небе и почувстваме нашата връзка с безкрайната ширина на пространството.
Плазменият поток е директно възприятие за жив, движещ се поток от енергия в организма. То е недвусмислено, реално и чувствено. Не е само опит на сетивата, но е усещане за топлина или студ в клетките на цялото тяло.
Плазмените потоци са физически опит на освобождението от страха, от емоционалното присъствие на мира, на радост, на красота, дълбочина и блаженство. Тя е чувствено, често сексуално преживяване на усещането че си жив. Като научен феномен това съществува единствено в трудовете на Вилхем Райх. Това е изненадващо, тъй като опитът е достижим от всяко едно живо същество. Това усещане не е получило научно внимание, поради невротичната си структура.
От начало мнoгo  читатели няма да разберат това усещане и няма да разберат какво имаме в предвид. Първо трябва да започнем да се упражняваме и после да започнем да работим с тези плазмени потоци. Много хора са способни спонтанно да допускат това чувство. Преди всичко ние работим се едно изключително ново телесно усещане. Но усещането е старо колкото и живота сам по себе си. Новото тук е фактът, че можем да идентифицираме и разучим тези струи енергия както Райх ги е вкарал в своята терапевтична програма.
Плазмената струя е (ако веднъж успешно е идентифицирана) по осезателна когато не съществуват никакви невротични бариери. Това е усещането за движението на енергията в нашите клетки. Но също както при вътрешния шум, движещите се частици и другите оптични възприятия на енергийните потоци единствения начин да опознаем това усещане е да му се отдадем. Трябва да го пожелаем със своята свободна воля, защото нашите познания не са научени да го възприемат и го филтрират като маловажно.
Потоците могат да предизвикат екстремално охлаждаме и започваме да замръзваме. Това е нежелана от тялото реакция. Нормално е да се опитаме да блокираме това усещане. Връзката между нежеланото негативно усещане за студ и това усещане води до емоционалното му блокиране. Това е рационалния подход, който трябва да се опитаме да избегнем и да възприемем това не като студ, а по-скоро като физическа умора.

Източник: http://orgon.de/E-index2.html

Искам да отбележа, че източникът на информацията е група последователи на Вилхем Райх, които продават оргонни кутии. Вилхем Райх е използвал тази енергия за лечение, но въпреки всичко е достихнал до извода, че единственото нещо, което може да ни излекува сме самите ние. Оргонната кутия единствено концентрира тази енергия, която той е нарекъл оргон.

Относно възприятията, бих искала който желае да сподели опита си, тъй като нещата са индивидуални. Точно заради тези светещи частици попаднах на този сайт за оргона. Ако някой намери алтернативно обяснение на този ефект ще се радвам да го сподели. Не съм търсила друго обяснение до сега.

Приемам забележки по превода, но нека бъдат основателни, тъй като съм се опитала да смекча налагането на убеждение от авторите и съм съкратила материал, който цели точно това.
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Септември 08, 2010, 22:51:00 »

http://en.wikipedia.org/wiki/Orgone

за тези като мен дето незнаят какво е оргон
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Септември 09, 2010, 00:46:53 »

Тъмна материя
Понятието възниква исторически заради т. нар. "проблем за липсващата маса" - оказва се, че във Вселената най-вероятно има невидима материя с много голяма маса - така най-просто се обясняват огромните разлики между теорията (отчитаща само видимата материя) и реалните експерименти.
Определянето на природата на тази липсваща маса е един от най-важните проблеми на съвременната космология и квантова физика. Според някои учени названията "тъмна материя" и "тъмна енергия" са просто израз на нашето невежество по въпроса - точно както надписа terra incognita в/у белите полета на древните карти. [2]


Усмивчица

Все разни грозни имена им лепват на точиците явно.
Тъмна енергия-гадно,Прана- като прана-недопрана:), оргон -мда сещай се,чи - много кратко.
Хайде да им дадеме ново име,те са такива сладури. Веселяк


(това съм аз в градинката ми пълна с точици:))


Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Септември 09, 2010, 02:33:35 »

  аааааалееелуяяяя
  Доживях! Най-накрая получавам отговори!
  Най-накрая "онова нещо" си има име и то било плазмен поток.
  Въпросното усещане на "плазмения поток" се мъчих да обясня в някоя тема, това се получава когато обичам света. Толкова е прекрасно, когато си в такова състояние интуицията работи перфектно и вярвам, че тогава доста успешно несъзнателно променям заобикалящата ме реалност и всичко е положително, лесно и простичко. Знам накъде трябва да отида, с кого трябва да говоря и подобни - логиката крещи с намален звук някъде там в съзнанието ми и вика "мърло, ти съвсем откачи... ама не ходи натам.... ти трябва да ходиш в другата посока... ама това не е краткия път- ще закъснееш". Всичко се нарежда перфектно стига човек да поддържа усещането на  "плазмения поток" и да забута логиката някъде, където да й е трудно да се меси.

  Kery  Тези дни ще се заровя в нета- да видя какво ще излезе по темата, че ми е много интересно.  Не бях аз
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Kery
  Гост
  « Отговор #4 -: Септември 09, 2010, 11:03:53 »

  Вижте какъв експеримент са описали тук http://inchaos.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=35

  http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_field_entoptic_phenomenon
  Тук пък обясняват това с движението на белите кръвни телца в капилярите на ретината...

  Други казват, че е заради очните флоатъри...но е съвем различно според мен...

  Каквото и да е, само не мислете, че сте полудяли Усмивчица
  « Последна редакция: Септември 09, 2010, 11:31:04 от Kery » Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #5 -: Септември 09, 2010, 13:44:46 »

  Кери аз имам проблеми с очите, имам нешо като петънца на ретината и като гледам на светло ги виждам ,въпроса е, че днес специално наблюдавах,че точетата са пред тези петънца ,т.е не може да са белите кръвни телца .Също ако е така ,би трябвало на силна лампа пак да ги виждам или на светлината на монитора , а те се виждат само вън.Дори и през стъкло не мога да ги видя.

  Въпросът е също ,че незнам за облаците, но като гледаш дълго през тях , започваш да наблюдаваш и други светлинни или енергийни явления.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Kery
  Гост
  « Отговор #6 -: Септември 09, 2010, 14:03:00 »

  И аз имам едно такова петънце, ако е нещо такова http://en.wikipedia.org/wiki/Floater  стои като червейче Ухилен Има форуми на англисйски само за очни проблеми хаха там пише и за тия движещи се частички и очните лекари ги пращали на психиатри За това казвам, което искате обяснение хванете, само не и че сте луди!

  Да тия са частички са в пространството... на мен обяснението с белите кръвни телца не ми се връзва особено...

  Факт е обаче, че почти всички ги виждат, просто не са обръщали внимание. Пробвайте с някой приятел, но чак след това му дайте обяснение на това, което е видял. Нека се фокусира за поне минута към небето и той ще ги види...после е въпрос отново на фокусиране за да се виждат навсякъде...

  А ти "разрязвала" ли си облаци по този начин, както те описват?
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #7 -: Септември 15, 2010, 15:45:31 »

  А Кери опитах го ,разтапят се ако не са много гъсти,много странно.
  Опитах да ги гледам в затворено помещение примерно колата и видях ,но бяха по малко и нарядко и движеха се бавно а някои даже си висяха почтtи неподвижно. Колкото по силно слънце грее толкова са по бързи.
  Наблюдавам ги и ги изучавам и почвам да ги виждам по бързо , не се напъвам.
  Странно ми е какво може да се прави с тях, намислила съм няколко неща да пробвам ,но ми трябва спокойствие , което се получава трудно с бебо-фурия покрай мен Усмивчица
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  morales
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #8 -: Декември 23, 2011, 18:26:21 »

  Кери, откъде почерпи информация за тази статия? Искам да опитам и други практики и да разбера повече по въпроса за жизнената енергия.
  Активен
  Синьо мечтание
  синьо мечтание
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


 • Град: BG
 • profile.php?id=1824581147
  « Отговор #9 -: Декември 26, 2011, 08:34:18 »


  Плазмен поток,оргон или точици-за мене е все едно как ще се наричат,аз ги свързвам с любовта и където я има,има ги и тях ))))Толкова е просто...От дете ги виждам и им се радвам,макар да не знаех точно какво са...Но винаги бяха и са там,където има много и чиста любов...
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #10 -: Май 27, 2012, 14:53:56 »

  Страхотна тема
  Толкова много неща има във форума и по-някога се заравяме някъде в някои раздел и забравяме ,че има още и още.
  Прочетох и разбрах.Енергията е един от пътищата които изминавам и нещата са все по-вълнуващи.Докато четях разбрах, че за тези красоти които ни се разкриват няма думи и ако има за повечето са неразбираеми и нови.И аз не мога да обясня някои неща със сегашните думи.
  Темата ми даде много, мерси и поздрави на всички.
  Активен

  iti2
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 98

  « Отговор #11 -: Юни 23, 2012, 12:56:02 »

  Здравейте. Имам един въпрос. При отпускане на ръката във въздуха като се подпра на някой стол на облегалката му с мишницата си  започване да се усеща след 2-3 минути много боцкане по дланите и изключително високо напрежение в самата ръка по дланта , до такава степен, че става стегната и  все едно протича много силна енергия , и вместо да ми изтръпва  се чувства изключително високо напрежение. В момента в който повдигна ръката си  до 15-20 секунди спира, но отпусна ли я отново надолу се започва наново. Това енергия ли е която протича или с нещо друго е свързано ?
  Активен
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #12 -: Юни 23, 2012, 14:01:21 »

  ами незнам най-вероятно е енергия, знам само че ми показваха такъв метод за мерене на кръвното. Подпираш се на върха на китката за стената за една минута на еди крак (вътрешния е свит - от към стрената който е) , и след това ръката ти се издига сама нагоре, нужно е да застане, хоризонтално за нормално кръвно
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  БОДИТОНИКА - Жизнената сила не е невидима
  Енергийни учения
  Админ 2 4478 Последна<br />публикация Януари 28, 2010, 21:53:09
  от Админ
  Дневникът на Чиста Енергия « 1 2 »
  Лични дневници
  Чиста енергия 15 2254 Последна<br />публикация Юни 09, 2011, 22:37:28
  от Чиста енергия
  Усещам негативна енергия, закрепена за мен « 1 2 ... 5 6 »
  Въпроси и отговори
  kehoy_ 77 7515 Последна<br />публикация Март 01, 2013, 16:19:16
  от вожда
  Сексуална енергия, въпрос
  Въпроси и отговори
  mamagaya 0 883 Последна<br />публикация Юни 19, 2012, 10:50:40
  от mamagaya
  Енергия?
  Езотерика
  Timesbehind 9 1121 Последна<br />публикация Април 18, 2013, 10:09:25
  от The One

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright