Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Поредно огромно дарение!  (Прочетена 839 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Септември 04, 2010, 17:02:02 »

Поредно огромно дарение на милиардера Уорън Бъфет
04.07.2010 09:44
Милиардерът Уорън Бъфет, който обеща да използва над 99% от състоянието си за филантропска дейност, дари 1,93 млрд. долара в акции на пет благотворителни организации
Американският милиардер Уорън Бъфет е обещал да използва над 99% от състоянието си за филантропска дейност (фотография от май 2008 г.) Американският милиардер Уорън Бъфет е обещал да използва над 99% от състоянието си за филантропска дейност (фотография от май 2008 г.)
Американският милиардер Уорън Бъфет, който обеща да използва над 99% от състоянието си за филантропска дейност, дари 1,93 милиарда долара в акции на пет благотворителни организации, сочи официална информация на Федералната комисия за ценни книжа и фондови борси (ФКЦКФБ).

В съобщение на ФКЦКФБ се уточнява, че Бъфет е предоставил 1,6 милиарда долара на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" (gatesfoundation.org).


Бъфет, който оглавява "Бъркшър хатауей" (Berkshire Hathaway Inc.), обеща през 2006 г. да дава всеки юли част от своите 10 милиарда акции от компанията на фондацията на основателя на "Майкрософт" (Microsoft Corp.) Бил Гейтс.

Тази година 20,4 милиона акции от холдинга на Бъфет ще станат собственост на фондацията на Гейтс и съпругата му, а тези книжа са на стойност 1,6 милиарда долара.

Близо 713 000 акции Бъфет предоставя на фондациите "Шеруд", "Харвард Джей. Бъфет" и "НоВо", както и над два милиона акции на фондацията "Сюзън Томсън Бъфет".

Двамата най-богати американци - Бил Гейтс и Уорън Бъфет - призоваха в средата на юни американските милиардери да заделят половината от състоянията си за благотворителност.
още по темата
Уорън Бъфет е най-богатият на света според сп. "Форбс"

Бъфет, който е на 79 години

Реклама
и има състояние, оценявано на 47 милиарда долара, обеща да даде 99% от капитала си за благотворителна дейност, докато е жив и след смъртта си.

През март 2008 г. с първи грант от 606 хил. долара от Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" се постави началото на проекта "Българските библиотеки - място за достъп до информация и комуникация за всеки".

Целта е информацията и комуникациите да станат достъпни за повече хора, а обществените библиотеки да предоставят безплатен достъп до компютри, интернет и обучение.
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Kery
Гост
« Отговор #1 -: Септември 04, 2010, 17:13:47 »

 Затъпяване Не искам да ти развалям филма, обаче ...

Основателят на “Майкрософт” и един от най-богатите хора в света Бил Гейтс е с изграден имидж на благосклонен филантроп.
Използвайки своите милиарди чрез освободена от данъци семейна фондация “Бил и Мелинда Гейтс”, той се занимава с решаването на проблемите с болестите и с недостига на храна в Африка, както и с борбата срещу бедността.

На неотдавнашна конференция в Калифорния Гейтс отвори завесата на един почти непознат аспект от неговата благотворителна организация, който направо ужаси медиците - умишлено намаляване на населението, или с други думи - евгеника.

Гейтс говори за това на закрита конференция в Лонг Бийч, Калифорния, наречена TED2010, в речта си “Обновяване към нулата!”. Заедно с абсурдното от гледна точка на науката предложение за изкуствено намаляване на емисиите на въглероден двуокис в световен мащаб, свеждайки ги до нулата до 2050 г., на четвъртата минута от речта си Гейтс казва: “Днес на земята живеят 6,8 милиарда души. Този брой ще се увеличи на около 9 млрд. Сега, ако наистина си свършим добре работата с новата ваксина, здравните грижи, репродуктивното здраве, може да го намалим, може би, с 10 или 15 на сто”.

Казано на обикновен език, един от най-влиятелните хора в света ясно заявява, че очаква ваксината да се използва за намаляване на ръста на населението. Когато Бил Гейтс говори за ваксини, той знае какво казва. През януари 2010 г. на елитния Световен икономически форум в Давос Гейтс обяви, че през следващото десетилетие фондацията му ще отдели 10 милиарда щатски долара (около 7,5 млрд. евро) за разработване и доставяне на нови ваксини за децата в развиващите се страни.

Основен акцент в многомилиардния му фонд е ваксинирането, особено в Африка и другите развиващи се страни. Фондацията “Бил и Мелинда Гейтс” е член-учредител на Глобалния алианс за ваксиниране и имунизации в партньорство със Световната банка, Световната здравна организация и производителите на ваксини. Целта на алианса е ваксиниране на всяко новородено дете в развиващия се свят. Днес това изглежда като благородна благотворителна работа. Проблемът е, че индустрията за произвеждане на ваксини

многократно е била “хващана на местопрестъплението” за укриване на опасните последици

(липса на сигурност поради непроверени или дори доказано вредни за здравето ваксини) за нищо неподозиращите хора от Третия свят. Някои организации смятат, че истинската цел на ваксинацията е да повлие на имунитета на тези хора и да ги направи по-податливи към болести и ранна смърт.

Новите форми на евгениката

Интересът на Гейтс към понижаване броя на населението сред чернокожите и другите малцинства, за съжаление, не е нищо ново. Фондът на Рокфелер от 1920 г. финансира изследвания по евгеника в Германия, в института “Кайзер Вилхелм” в Берлин и Мюнхен, включително по време на Третия райх. Те са давали висока оценка на насилствената стерилизация на хора в нацистка Германия и на нацистките идеи за “расовата чистота”. Именно Джон Д. Рокфелер III, пожизнен поддръжник на евгениката, използва парите на необлагаемия си с данъци фонд да основе движение за намаляване на населението. Идеята за използване на ваксини за тайно намаляване на раждаемостта в Третия свят също не е нова. Един добър приятел на Бил Гейтс - Дейвид Рокфелер, чрез фондацията си, заедно със специалисти от Световната здравна организация и други световни организации, през 1972 г. провеждат мащабен проект за усъвършенстване на друга “нова ваксина”.

В резултат на този проект започва масовото използване на хората като опитни морски свинчета в началото на 1990 година. СЗО толерира кампанията за масова ваксинация срещу тетанус в Никарагуа, Мексико и Филипините. В една католическа организация възникнали съмнения относно мотивите на СЗО и тя решава да провери множеството флакони с ваксина и установила, че те съдържат човешки хорионгонадотропин или т.нар. ЧХГ. Това е много загадъчен компонент във ваксина, предназначена за предпазване на хората от заболявания, възникващи в резултат на инфекция на раните с ръждясали пирони или други контакти с някои бактерии в почвата. Самият тетанус в действителност се среща доста рядко. Освен това интересно е, че в действителност ЧХГ е естествен хормон, необходим за поддържане на бременността. Но комбинирането на причинителите на тетануса с ЧХГ стимулира образуването на антитела срещу последния, водейки до това, че жената не може да износи плода до края на бременността си. С други думи, това е

скрита форма за предизвикване на аборт

Подобни съобщения за ваксини с добавяне на хормона ЧХГ идват от Филипините и Никарагуа.

Фондацията “Бил и Мелинда Гейтс” съвместно със създателя на биотехнологиите ГМО от фондацията на Рокфелер Дейвид Рокфелер също така финансират проект, наречен “Алианс за зелена революция в Африка” (АГРА), председателстван от бившия генерален секретар на ООН Кофи Анан. Като ръководител на АГРА през юни 2007г. Анан изрази благодарност на фондацията на Рокфелер и на “Бил и Мелинда Гейтс”, както и на всички други, които подкрепят кампанията. В борда на директорите доминират хора и от двата споменати от Анан фонда. Според слуховете и други крупни гиганти в агробизнеса с ГМО също се намират в самото сърце на АГРА, използвайки асоциацията като нелегален канал за разпространение на техните патентовани семена ГМО в много страни от Африка под лъжлив етикет “Биотехнологии”, за генно инженерство на патентованите семена. Човекът от фондацията “Гейтс”, който отговаря за работата с АГРА - д-р Робърт Хорш, е натоварен със задачата да използва парите на Гейтс за пласиране на ГМО в Африка. Днес Южна Африка е единствената африканска страна, чието законодателство разрешава засаждането на ГМО култури.

Гмо за намаляване на населението на земята

Употребата на генетично модифицирани култури никога не е била смятана за безопасна за хората и за животните. Освен това те по своята същност са генетично “нестабилни”, защото са неестествени продукти, получени от въвеждането на чужда ДНК в семената, което променя свойствата им. Не по-малко опасни са “съпътстващите” химични хербициди, които се продават като задължителна част към договора за ГМО, като например “Монсанто” - най-широко използваният подобен хербицид в света. Той съдържа силно токсични съединения на глифосата. Те са тествани от независими изследователи, които са доказали наличието на токсични концентрации в тях. Проучванията показват, че дори малки количества от съединенията на глифосата водят до увреждане на клетките в пъпната връв, плода и плацентата.

Един дългогодишен про-ект на правителството на САЩ е насочен към подобряване на генномодифициран сорт царевица - основен хранителен продукт в Мексико и много други страни от Латинска Америка. Тази царевица е била тествана в изследвания, финансирани от Министерството на земеделието на САЩ и малката биотехнологична калифорнийска компания “Епицит”.

Обявявайки постигнатите успехи на пресконференция през 2001 г., президентът на “Епицит” Мич Хейн, посочвайки оранжериите си с генетичномодифицирана царевица, заявява: “Ние имаме оранжерии с царевица, която

произвежда антитела срещу спермата”

Хейн пояснява, че са взели антителата от жени с рядко заболяване, известно като имунно безплодие. Те са изолирали гените, които регулират производството на тези антитела, водещи до безплодие, и с помощта на методите на генното инженерство са ги включили в гените на обикновените царевични семена. Така те са постигнали скрита контрацепция, вградена в царевицата, предназначена за консумация от хора. “Антителата се прикрепят към повърхностните рецептори на сперматозоидите” - казва Хейн. - Те се прикрепят и правят всеки сперматозоид толкова тежък, че той не може да се движи напред. Сперматозоидът просто се тресе така, сякаш танцува ламбада”. Хейн твърди, че това е възможно решение на проблема с “пренаселването” на света. Моралните аспекти на храненето с такава царевица на хората от бедните страни в Третия свят, без тяхното знание, по някаква причина не се засяга в изказването на Хейн.

Спермицидите, скрити в генномодифицираната царевица, предоставена на гладуващото население в страните от Третия свят чрез щедростта на фондациите на Гейтс, Рокфелер и Кофи Анан, заедно с ваксините, съдържащи вещества, които предизвикват стерилизация - са само два документирани случая при използването на ваксина или ГМО семена за “намаляване на прираста на населението”. Медицински експерти казват, че дори и ако намеренията на Гейтс действително са били насочени към подобряване на здравето и благосъстоянието на черните африканци, тези стотици милиони долари, които той инвестира в неизпитани и небезопасни ваксини, биха могли да се използват за осигуряване на минимални санитарни мерки: водоснабдителни системи и канализация.

Ваксинирането на деца, които след това ще пият вода от реките, замърсени с фекалии, едва ли ще запази здравето им в цветущо състояние. Само по себе си пречистването на водата и изграждането на канализационни системи в Африка може да направи революция в здравеопазването на континента. Изказванията на Гейтс по време на конференцията TED2010 за търсенето на нови ваксини за намаляване на населението в света очевидно не са случайно изпуснати думи. Тези, които се съмняват, може да погледнат презентацията, която Гейтс направи по време на годишната конференция на TED2009 преди една година. Там той почти дословно повтаря тезата за намаляване на населението, за да се разреши проблемът с глобалното затопляне. За силните, богати и влиятелни милиардери хората са само един вид замърсяване, като въглеродния двуокис.

Голямата измама със свинския грип

След равносметката от последните необосновани изявления за глобална грипна пандемия, в индустриалните страни останаха неизползвани стотици милиони дози от ваксината. Те решили да се отърват от останалите ваксини като ги предадат на Световната здравна организация, която от своя страна реши да ги подари безвъзмездно на бедните страни. Франция дава 91 милиона от 94 милиона дози, които правителството на Саркози купи от фармацевтичните гиганти. Великобритания дава 55 милиона от 60 милиона дози. Същото е в Германия и Норвегия. Д-р Томас Джеферсън, епидемиолог от изследователски център в Рим, заяви: “Защо въобще се разпространява ваксината в развиващите се страни? Пандемията е отменена в повечето части на света. Най-голяма заплаха за бедните страни сега представляват сърдечносъдовите заболявания, а вирусът се появява в края на списъка. Каква е медицинската причина за жертването на 180 милиона дози? Освен това грипът е второстепенен проблем в страните с богата слънчева светлина - оказва се, че всеобщата голяма нова чума A(H1N1) се проявява като най-обикновен грип. Фармацевтичните производители на ваксини премълчават за огромните вреди от ваксинирането върху здравето на децата, включително аутизъм и множество нервно-мускулни деформации, причинени от токсичните съставки и консерванти, използвани в повечето ваксини. ...
« Последна редакция: Септември 04, 2010, 17:25:21 от Kery » Активен
Kery
Гост
« Отговор #2 -: Септември 04, 2010, 17:24:56 »

продължение...

Много ваксини, особено комбинираните, които са по-евтини и по-достъпни за продажба в страните от Третия свят, съдържат така наречения тимеросал, съединение, което съдържа около 50 процента живак и се използва като консервант. През юли 1999 г. щатският Национален информационен център по ваксините излезе със съобщение за пресата, че “живакът може да причини увреждане на мозъка”. През същия месец Американската академия по педиатрия и Центъра за контрол и превенция на заболяванията предупредиха обществеността за възможните последици за здравето.

http://www.voltairenet.org/article164347.html

Амейз, не за друго ти го пускам това, ами за да видиш какво се случва с тия пари и благотворителни фондации...
Активен
praiseyou
Гост
« Отговор #3 -: Септември 04, 2010, 17:41:24 »

 Аз съм напълно съгласен с Кери. Тези дарения са част от по голяма игра, която не е в наша (на обикновените хора) полза. Нарочно има Геноцид спрямо хората в Африка заради техните знания и ДНК.
Активен
psyhea
Гост
« Отговор #4 -: Септември 04, 2010, 21:07:21 »

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright