Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Числата  (Прочетена 11827 пъти)
giti
Гост
« Отговор #15 -: Юни 28, 2009, 16:28:12 »


Числото 3
1. Нумерологичен анализ на тройката според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

Хората с ЧИСЛО 3 са умни, сръчни, будни, с оригинални идеи. Те обикновено вървят една стъпка пред другите. С творчески заряд, артистични, надеждни и изтънчени. Тройката символизира троицата - числото на просветлението, - тя сочи симпатия и интуиция. Хората с това число стават блестящи учени, държавници, писатели и художници. Те са многостранни личности, с бърза мисъл, винаги триумфират в словесните битки, имат склонност към сатирата и понякога им харесва да се присмиват на мислещите по-бавно от тях. Способни са да вършат няколко неща едновременно и да разберат основната идея на книгата дори ако само я прелистят. Притежават силно развито чувство за ред и справедливост и донякъде са готови да се подчиняват на дисциплина и ограничения; могат да бъдат дори упорити и властни.
От време на време говорят безцеремонно и това нерядко води до недоразумения, фактически обаче те изобщо не са злонамерени и биха се уплашили от мисълта, че някой нетактичен техен коментар е смутил или оскърбил някого. Тези хора са открити, лесно се сприятеляват, но може внезапно да избухнат, ако сметнат, че някой иска да ги използва. Въпреки че са независими и горди, за тях е много важно да знаят какво мислят другите по техен адрес.

Тези хора имат невероятен късмет; някое привидно катастрофално събитие за тях може да бъде по-скоро благословия и да им донесе щастие.

Хората с числото 3 са много лоялни и последователни в любовта; излъчват топлота, но са импулсивни. Не са особено ревниви или властни. Обичат природата и красивите пейзажи. Чувстват се добре в не чак дотам подреден дом. Връзката им с партньора е по-важна от всяка друга. Не се интересуват особено много от пари. Обикновено проявяват щедрост към хората, които харесват, и винаги са склонни на компромиси.

Числото 3 символизира съюза между отрицателното и положителното, които по този начин създават нова ситуация. То представлява афинитета между контрастите - мъж и жена, които зачеват дете. Тенденцията тройката да се свързва с дистанцираността се корени още в древните времена. Питагорейците считат това число за „съвършеното", защото има начало, среда и край. Смята се, че тройката притежава мистично значение. В гръцката митология се говори за трите харити (в римската -трите грации). Посейдон (римският Нептун) носи тризъбец като идентифициращ символ, Делфийският оракул стои пред триножник. Магиите и клетвите обикновено се повтарят по три пъти. Числото 3 се появява често и в легендите: три желания, три загадки или три възможни отговора.

2. Нумерологичен анализ на тройката според характеристиките на любовта и сексуалността

Влезте в емоциите! Хората с число 3 внасят чувствата в пейзажа и това не бива да се подценява. Тези личности излъчват силна сексуалност и същевременно предана, трайна любов. Мнозина разглеждат тройките като първите, които ще подемат връзка, осланяйки се на предположението, че „за да танцуваш танго, трябват двама". Това говори много за нумерологическата истина, резултат от общите черти на тройката.

Числото 3 сочи смес от любов и сексуалност, изразявани особено интензивно - много страстно, но и постоянно, при това за дълъг период от време. Макар че този факт не обуславя по необходимост качеството на връзката, в повечето случаи количеството и интензивността сами по себе си са достатъчни. Следователно за хората с числото 3 се смята, че притежават добра - и още по-важно - стабилна сексуалност и любов.

Забележително е, че тези индивиди обичат с емоция, която служи като лепило, предпазващо любовта от ноктите на времето.

Например те не показват снижаване на способността си да обичат на по-стари години.

Без съмнение, в качеството си на сериозни партньори, хората с число 3 имат известно предимство пред единиците или двойките. Но преди да избирате партньор, огледайте и останалите числа.

3. Нумерологичен анализ на тройката според астронумерологията

Това се отнася за хората, родени на дата 3, 12, 21 или 30.

Числото 3, представено чрез графичното обозначение на Юпитер, съдържа символа на поглъщащата Луна заедно с кръст. То прилича на единицата, но на различни равнища по вертикала и хоризонтала. С други думи, тройката е комбинация от дух и материя и това съчетание е способно да доведе до ново сътворение.

Тройката е числото, свързващо женската и мъжката сила. Тя въвежда много творчество в материалния свят. До известна степен това е вярно за природата на планетата Юпитер, чийто митологически символ преследва простосмъртните жени и оставя поколението си на Земята!

Юпитер изисква индивидът да съчетае своята физическа, материална способност с духовната, за да стигне до най-високите върхове на Вселената. Юпитер му показва и пътя и без съмнение еврейското име на този бог - Зедек (справедливост), отразява неговата природа.

Числото 3 е ключово във всеки нумерологичен анализ. Крайната цел на нумерологичната карта е да даде практически ръководни директиви за живота на човека, а числото 3 го напътства в правилната посока и осветлява пътя му.

4. Нумерологичен анализ на тройката според гласните

Вие сте човек, който винаги се приспособява. Където и да се озовете, си намирате приятели и попадате в центъра на вниманието. Надарени сте с изключителни актьорски способности и прекрасно умеете да се изразявате писмено. Обичате компаниите и неизменно сте тяхната душа. Харесват ви забавите и събиранията. Тъй като винаги изпъквате в обществото и сте в центъра на нещата, хората все търсят вашата компания и искат да се сближат с вас. Умеете да разказвате смешки и да вметнете каквото трябва в най-уместния момент. Другите никога не усещат притеснение във ваше присъствие, вие притежавате способността да карате всекиго -дори онзи, с когото току-що сте се запознали - да се чувства удобно.

Изпълнени сте с радост от живота и със сърдечност. За хората наоколо ви никак не е трудно да се заразят от веселото ви настроение.

Вие обаче сте импулсивни и трябва се научите да контролирате моментните си желания. Това невинаги е лесно. Ако числото 3 е сборът от стойностите на гласните във вашето име, трябва да се научите да се съсредоточавате върху едно нещо, вместо да се пилеете в много области.

5. Нумерологичен анализ на тройката според съгласните

Вие сте общителни и дружелюбни, излъчвате много чар. Хората търсят компанията ви, харесва им другите да ги виждат редом с вас. Изглеждате чудесно. Подхождат ви всички цветове и всякаква мода. На публичните събития веднага ставате център на вниманието. Без съмнение знаете как да се възползвате от подобни ситуации и правите така, че да имате и полза. Вие сте големи оптимисти и за вас животът е пълен с късмет. Склонни сте към хедонизъм, харесва ви „да си поживеете", обичате хубава храна и елегантни клубове, извличате колкото може повече от живота. Пристрастени сте към комфорта и със сигурност не бихте се решили да спите много нощи подред в спален чувал.

Обикновено знаете какво е подходящо за вас и как да планирате действията си. Ако оставите нещата недовършени, това ви тревожи, може да се каже, че се стремите да бъдете съвършени.

В същото време не изисквате чак такъв перфекционизъм от останалите и вероятно този факт е една от тайните на вашия успех и популярността ви сред хората.

Погледнато в отрицателен аспект, очаквате моментално удовлетворение; ако не го получите, се държите като малки деца.

6. Нумерологичен анализ на тройката според рождената дата

Получавате много възможности да работите в различни сфери, особено в изкуството. Има шанс да постигнете известно равнище на духовна цялостност и задоволство. Основната ви насока е към свобода, легитимиране на различни начини на изразяване, отърсване от тесногръдото, ограничено мислене; хоризонтите ви са широки, проявявате откритост като резултат от развитието на съзнанието ви. Трябва да избягвате крайните действия, защото не подхождат на личността ви. Добре ще е да упражнявате самоконтрол и да не изкушавате съдбата. Погрешният ход може да доведе до затруднения и оттам до загуба на самоувереност. Струва си да бъдете организирани, дори ако това е несъвместимо с желанието ви да действате спонтанно, както го диктуват вашите чувства. Ако нещо изисква предварително планиране, правене на график - заемете се! Избягвайте излишното объркване, което със сигурност ще разстрои развитието ви. Структурираността, организирането, редът и планирането ще ви попречат да се озовете в трудни ситуации, които ще доведат до нежелателни резултати.

7. Нумерологичен анализ на тройката според годишнината

Стремеж да бъдете в центъра на нещата - да влияете, да водите, така че е напълно възможно това желание да се отрази на по-далечното ви бъдеще. Сега е удобният момент да установите връзки и да постигнете високо положение в компанията или институцията, чийто член сте. Ако публичното поприще не ви привлича, може би трябва да канализирате енергията си другаде. Числото 3 сочи артистична дейност и разкриване на скрити досега умения. Сега е моментът да изнесете пред публика работата си. Самоувереността ви е по-силна от всякога. Способни сте да издържите на критики. Не се колебайте да покажете талантите си; възможно е това да ви се отплати и да доведе до финансови облаги.

Добър период за професионално развитие. Не се изкушавайте да престанете да се образовате заради нещо друго, което в момента ви изглежда обещаващо. Учението ще ви даде забележителен тласък в бъдеще.

8. Нумерологичен анализ на тройката според деветгодишния цикъл

Това е положителна година, през която ще изживеете голямо щастие. Но трябва да го търсите. Ако си седите и чакате, не е сигурно, че ще оберете всички облаги, които годината може да ви донесе. Възможно е да ви се случат неща, каквито дори не сте планували. Постиженията ще дойдат след надлежно свършената работа и усилията от последните години. В крайна сметка ще оберете плодовете на труда си и наградата ще бъде по-голяма, отколкото сте си представяли. Винаги ще бъдете точно там, където трябва, и то в най-подходящия момент. Ще си получите заслуженото и ще му се насладите. Изненадите идват точно когато трябва. Възползвайте се от тази ситуация.

Не се колебайте да изразявате себе си и идеите си. Подхранвайте своята самоувереност. Вашите идеи ще получават ново потвърждение, а приятелите ще РИ уважават повече отвсякога.

Вътрешната ви свобода и чувството за освободеност са заразителни. Не се изкушавайте да се отдадете на тези усещания. Въздържайте се и определете граници, така че да не вземете да прескачате от едната крайност в другата. Вървете по течението, оставете се на новите открития - ваши и на други хора.

Това е година на нови начала в различни сфери, свързани с вашето бъдеще. Ще ви се случат мащабни промени, може би дори неочаквано, без никакво предупреждение.

За обществените служители това ще бъде година на публично признание. Най-накрая след много усилия и работа ще оберете плодовете на труда си. Успехът ви ще бъде дълготраен и изненадващ. Колкото повече внимавате с обществената страна на нещата, толкова по-големи постижения ще имате.

Дори в трудни времена трябва да поддържате висок морал и дух. Това ще ви помогне да преодолеете кризите и да повлияете на непосредственото си обкръжение. В колкото по-голяма степен се сдържате и не позволявате на духа си да пада, толкова повече околните ще ви уважават.

9. Нумерологичен анализ на тройката според числото на партньорството

Трудностите в общуването могат да подкопаят дори връзка, основаваща се на любовта. Партньорите трябва да се научат да се изразяват, независимо дали става дума за решаване на проблеми и облекчаване на напрежението чрез думи или за споделяне на любовта и привързаността и словесно, а не само физически.

Добрата, открита комуникация е жизнена основа на връзката. Партньорите трябва да се научат да споделят преживяванията си и да си казват какво им лежи на сърцето. Важно е да знаете как да изразявате задоволството си, да не бъдете потиснати или да се въздържате. Колкото по-добре споделяте и изразявате радостните си преживявания, толкова по-пълен и по- благодатен ще бъде животът ви.

10. Нумерологичен анализ на тройката при възпитанието на децата

Детето с число 3 е извънредно активно. Родителите трябва да си дадат много труд, за да направят така, че то да има къде да изразява темперамента си.

Ако родителите внимават, ще могат да постигнат няколко цели наведнъж: да развият въображението и мисловните процеси на детето и да му позволят да освобождава вътрешната си енергия чрез позитивни канали. Веднага щом те отслабят контрола, подрастващото се изплъзва от ръцете им. Ако активните деца получават необходимото внимание и бъдат приучвани да канализират енергията си в положителни насоки, ще станат възрастни със сериозен принос към обществото, нерядко ще имат ръководна роля и много хора ще ги следват.

Детето е число 3 изисква огромно количество топлота и любов. То изразява емоциите си, а ако не получи вниманието, което му е необходимо, го изисква по други начини.

Това дете използва въображението си и играе играта „ще те накарам да повярваш". Разделя света си на ясни категории -добрите и лошите. То е упорито и трудно може да бъде принудено да се подчинява. Родителите трябва да се научат да се справят с непослушанието му нежно, а не чрез авторитарни методи, които ще го направят още по-агресивно и ще го накарат да изразява насилствени поведенчески модели.

11. Нумерологичен анализ на тройката според пълното име

Вие по принцип сте актьори. Надарени с театрален талант, обичате да се изразявате пред публика, да я карате да се чувства щастлива и одушевена. Харесва ви да разсмивате хората, като по този начин им давате възможност да се освободят от напрежението. Талантът ви се проявява в умението да говорите и да пишете. Ако съчетаете правилно дарбите си, ще се възползвате от всички страни на своята личност.

Тъй като знаете как да забавлявате хората и да ги разсмивате, възможно е да станете чудесни комични актьори. От време на време способността ви да развличате и да забавлявате ви дава възможност елегантно да се измъквате от смущаващи ситуации. Вашето умение да дарявате щастие, задоволство и смях е източник на голяма радост за вас. Извличате огромно удовлетворение от факта, че можете да се раздавате. Възможно е това да запълни живота ви изцяло. Внимавайте да не разхвърляте таланта си на прекалено много места.

Понякога се задълбавате много във вашия театрален свят. Има вероятност да забравите семейството си, а да се фокусирате само върху колегите или други хора. Не се захващайте с много работи наведнъж, не оставяйте вниманието ви да се отклонява от най-същественото.

Въпреки актьорския талант и способността ви да надявате маска, без другите да го осъзнават, вие сте почтени и открити по природа. Умеете да казвате на близките си хора какво мислите за тях, дори то да е неприятно. Опитайте да смекчите поведението си, защото понякога се случва да обидите някого, без да искате. Помъчете се да канализирате дарбите, с които сте възнаградени, в положителна насока, за да насърчавате останалите.

12. Нумерологичен анализ на тройката според космическите вибрации

Числото 3 представлява формирането на равнината, тоест на пространството. Създаването на тройката придава на действителността относителност. Тя внася второ измерение във Вселената и създава области. С нея вече започват да съществуват дължината и ширината.

Тройката внася в съществуванието равнината, пространството, относителността, но то е и просто число, което съществува без материята. Въз основа на тези три точки не може да се създаде форма с обем, а без нея няма материя!

Числото 3 е представено и символизирано от триъгълник или от три хоризонтални линии, които с времето се превръщат в цифрата 3.
 

Активен
giti
Гост
« Отговор #16 -: Юни 28, 2009, 16:30:15 »


Числото 4
 
1. Нумерологичен анализ на четворката според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

Хората с ЧИСЛО 4 са енергични и идеалисти, склонни да работят усилено, които често пъти са добри ръководители. Много практични, мнозина от тях служат в администрацията на бизнеса. Изпитват голямо доволство, когато е възможно да работят с хора, имат силно желание да се преборят с бедността и страданията, за да направят света по-добро място за живеене. Благодарение на здравия си разум и изключителните си професионални и организационни умения те дават голям принос в благотворителни институции или когато работят за общото благо. Обикновено правят успешен избор на професия и кариера. Но по принцип постигат положение в обществото едва след дълги години усилена работа. Понякога ревнуват онези, които ги надминават в професионално отношение, въпреки факта, че не са се трудили толкова усилено.

Четворките са прекрасни учени, изобретатели, писатели, художници, музиканти, архитекти, строители, фермери, секретари и сценични режисьори. Макар че може да изглеждат леко ексцентрични, те са продуктивни, решителни, точни и много надеждни. Умеят да водят разговор, коментарите им често предизвикват останалите да мислят; техните умове са пълни с оригинални и необичайни идеи.

Смехът им обикновено е заразителен, обичат да слушат и да разказват забавни истории. Не търсят внимание, но могат да го привлекат, ако желаят. Животът им е разнообразен, изпълнен с действие и преливащ от интересни събития. Те са чувствителни, патриотично настроени, обичат дома и са много дисциплинирани.

Стане ли дума за любов, тези хора са сантиментални, лоялни и внимателни, но не особено ревниви. Обикновено имат широк кръг от приятели, но предпочитат компанията на партньора си. Семейният живот е много важен за тях. Въпреки че подхождат внимателно към парите, те са доста щедри към половинката си и са готови да жертват всичко за нея. Опитват се да живеят в мир с близките си, мразят кавгите и са надарени с дипломатичен дух.

Четворката е числото на твърдата материя и е силно свързана със земята. Символът на тази форма е квадрат или куб, представлява стабилност, материалност и физическа сила. Според древните и средновековните схващания всичко в света се състои от различни комбинации между четирите елемента: земя, въздух, огън и вода в различни състояния на мокрота, сухота, горещина и студ; те съществуват над и отвъд всеки отделен елемент.

В индивидуалността има четири равнища: физическо тяло, астрално тяло, душа и дух. Съществуват четири функции: сетивност, чувство, мислене и интуиция. Познати са четири форми на материята: минерали, газове, растения и животни.

2. Нумерологичен анализ на четворката според характеристиките на любовта и сексуалността

Хората с число 4 са известни като „квадрати", тоест консерватори. Но тази дефиниция сама по себе си не е достатъчна в сексуалната и любовната сфера. Практически тя не ги представя правилно.

Основната характеристика на четворките е, че са „бавни и щателни" в любовта. Не бързат, човек не може да ги съблазни внезапно (но пък и не се отказват лесно). Тяхната любов и сексуалност се развиват бавно и се основават на баланса между емоционалното и физическото, между страстта и любовта. Нещо повече, за да се свържат с другия, те най-напред трябва да се убедят, че и в логическо, и в емоционално отношение правят точно каквото трябва.

Така че стадият на обмисляне и изследване, на опипване на почвата е най-дългият и най-важният период в сексуалността на хората с число 4. Бавното развитие на връзката понякога ядосва потенциалните партньори. Но когато взаимоотношението бъде установено - след като са взети предвид всички фактори и са извадени всички заключения, - любовта на четворките се изразява изцяло.

На този етап хората с число 4 показват силна, фундаментална и трайна сексуалност с искрена, балансирана и здрава любов. Няма съмнение, че след като проправят пътя си и въпреки табелката „квадрат" четворките разкриват една стабилна и красива страна на сексуалността и любовта.

3. Нумерологичен анализ на четворката според астронумерологията

Това се отнася за хората, родени на дата 4, 13, 22 или 31.

Уран е планетата от рождената карта, чието присъствие се чувства най-силно, когато е в неблагоприятна позиция. Може да се каже, че тази планета управлява шестото чувство - човешката интуиция. Отвъд сетивата, отвъд разбирането на числото 1, подпомогнато от двойката с цел да се активира тройката, човешките същества се нуждаят от интуицията, за да проправят пътя си в живота.

В разглеждания случай интуицията идва при тези хора чрез астрологическия подход (противоположно на чертата, свързвана с четворката, когато се анализира като число). Имаме основание да кажем, че когато Уран е в добра позиция в рождения хороскоп, той позволява на човека да запази самоличността си и в същото време да се разтвори в своето обкръжение. Може би в това е същината на материалната основа на четворката!

Когато числото 4 липсва в нумерологичната карта, въпросният индивид е силно зависим от другите, особено щом стане дума да избира житейския си път. Четворката (Уран) е изключително важна, ако човек иска да се придвижи към ново, по-високо равнище в живота.

4. Нумерологичен анализ на четворката според гласните

И двата ви крака са здраво стъпили на земята, вие сте големи реалисти. Способни сте да виждате действителността такава, каквато е, без да става нужда да я разкрасявате. Всичко, което не допринася пряко за делото, не е важно за вас. Вие сте отговорни хора и може да ви се има доверие.

Възможно е да ви бъде дадена власт, и то без колебание. Вие се придържате към актуалните си задачи и се стремите да ги изпълнявате възможно най-добре. Самодисциплината ви е непоколебима, нищо не може да ви разсее, докато не свършите задачата. Способни сте да се занимавате с работа, изискваща висока степен на прецизност и съвършенство, каквато други избягват заради нейното еднообразие. Занимават ви предимно материалните неща, не сте силно привлечени към духовното.

Имате потенциала да говорите с часове за автомобили, но една поетична вечер би ви уплашила. Графикът ви е така организиран, че е трудно да внасяте промени в ежедневието си. Ръководите своя живот прецизно, искате да има ред и в главата ви, и в дома ви.

Но вие сте тесногръди хора, не сте отворени за неща и идеи, които са по-нови и по-различни от вече познатите ви.

Ако разширите хоризонта си и си позволите да надникнете към нови светове, ще ви харесат много неща, които никога не сте си представяли, че бихте опитали или направили. Отварянето към нови идеи, откъсването от закостенялостта ще бъде само във ваша полза.

5. Нумерологичен анализ на четворката според съгласните

Външността ви е спретната, обичате организираността и реда. Вие сте много прагматични, стриктно се придържате към организиран график (в този случай едно сбито и целенасочено описание най-много подхожда за четворката).

6. Нумерологичен анализ на четворката според рождената дата

Необходими са ви огромни усилия, за да постигнете желаните резултати. Съсредоточете се върху подробностите и работете внимателно, без да правите компромиси. Въоръжете се с несломима духовна сила, поемете си дълбоко дъх, за да се подготвите за големия скок напред. Животът ви изисква самоконтрол, нужно е да възпирате импулсите си.

Добре ще бъде да се съсредоточите върху вашата духовна вътрешна същност, а не върху външното си поведение и етикети. Необходимо ви е съзерцание, обърнато навътре, точно то е най-нужно за вас. Понякога емоционалният ви живот стига до провали и разочарования. Здравите, стабилни мисловни основи смекчават негативните чувства. Вие сте способни да правите компромиси и да бъдете умерени.

Крайностите в поведението няма да ви доведат до никакво развитие, следователно си струва да избягвате закостенялостта и да позволите на мислите си да текат в различни посоки. Оставете интуицията да ви води, слушайте какво има да ви каже сърцето ви. Ще се стигне до положително развитие, ако изберете пътя на компромиса, откритостта към други мнения, нови идеи, оригинални начини на мислене.

Избягвайте да обвинявате околните, особено ако нямате солидни основания. Хората никога не са сигурни накъде ще поеме животът, следователно винаги се безпокоят и тревожат.

Вие умеете да носите товар и да страдате, без да се оплаквате и да разкривате колко ви е трудно.

Вашата способност да упражнявате самоконтрол ще ви бъде от полза през целия ви живот.

7. Нумерологичен анализ според годишнината

Трудно ви е да се справяте с промените. Опитайте се да ги предвидите и да ги планирате емоционално. Възможно е това да са изненади в семейния живот, но те са не толкова заплашителни.

Предстои ви време на обновление. Имате силно желание да се изправите срещу миналите си грешки и да обърнете нова страница. Възползвайте се от откритостта, характеризираща този период от живота, за да научите уроците от миналото. Бъдете достатъчно смели, за да ги прецизирате.

По принцип на вас ви харесва стереотипът. Следователно няма да е зле да направите всичко възможно тихо да понесете временните разстройства и да се върнете към стереотип, който ви носи умствено спокойствие и много самоувереност. Внимавайте с проблемите, свързани със семейството, мобилизирайте всичките си усилия, за да ги разрешите по най-лесния начин, без да предизвиквате ненужни сътресения.

8. Нумерологичен анализ на четворката според деветгодишния цикъл

Година на финансов успех. Причината може да бъде повишение в работата или започване на нов бизнес. Трябва да бъдете практични и отговорни. Планирайте стъпките си предварително. Мислете и решавайте. Не бива да оставяте нещата на съдбата или пък да прибързвате. По-добре е да не се впускате в усилена работа; не се престаравайте.

Не бива да действате само по подразбиране, дори и интуицията по принцип да не ви подвежда. В този случай за предпочитане е да не действате спонтанно, да не разчитате на сетивата, а само на хладната логика. Не оставяйте външни неща да ви отвличат от целите ви. Трябва да покажете решителност, за да успеете. Помъчете се да елиминирате разсейващите елементи и се съсредоточавайте върху актуалните си задачи.

Опитайте се да бъдете по-самоуверени, защото тази година предлага възможности за прогрес и успех. Следователно хора та, които влизат в контакт с вас, много ще ви уважават.

Не се подценявайте. Вие излъчвате самоувереност. Колкото повече развивате чувството си за самоуважение и вярвате в способностите и предначертанията си, толкова по-добре ще се свързват околните с вас. Контролирайте се, не се оставяйте амбицията да ви увлече. Отделяйте време за дома и семейството.

9. Нумерологичен анализ на четворката според числото на партньорството

Партньорите трябва да постигнат пълнота в семейния живот. Необходимо е да се научат да осъществяват идеите, да инициират и организират. Това е катализаторът за съвместния им живот. Колкото по-добре работят заедно за постигане на общите цели, толкова по-силни ще са връзките помежду им. Леността и инерцията замъгляват съвместния живот.

Дори да не са благословени с високо равнище на енергията, струва си да не се отпускат: да работят, да планират, да организират, да бъдат инициативни, изобщо да не спират да действат. Творческото мислене произвежда нови идеи. Ако партньорите са лениви, скоро ще започнат да изпитват скука, която ще подкопае връзката им.

10. Нумерологичен анализ на четворката при възпитанието на децата

Детето с число 4 изисква стабилност. В трудни времена то зависи от семейството и най-близките си, търсейки у тях опора. Когато му даде топлота и любов, семейството става най-важната рамка на живота му. Това е „маминото детенце". Обича да се крие зад полите на майка си и винаги да бъде близо до нея. Родителите трябва да се опитат да му създадат чувство за стабилност, което да му помага да се справя с трудностите, които ще срещне във всекидневния живот. Детето следва да се научи да се пригажда към суровите условия, в които ще живее. Необходимо е то да осъзнава, че животът не винаги е лесен и понякога е трудно да се справиш с него. Това дете трябва да се научи да действа самостоятелно. Нужно е да разбере, че мама и татко не могат да бъдат при него по 24 часа на ден, че често ще му се налага самостоятелно да си пробива път в живота. Ако детето възприеме тези принципи и постигне някаква основна степен на самоувереност, ще може да излезе в света, да поема задачи и да се ангажира с решения.

Детето с число 4 е чувствително и изпълнено със състрадание към всички живи същества. Обича животните и ако зависеше от него, къщата му щеше да е пълна с изоставени живинки, намерени на улицата. Харесва му да помага и винаги се включва в подобни дейности.

Силно развитото му въображение и чувствителност го карат лесно да се плаши и стряска. Родителите трябва да обръщат внимание на неговите страхове и да му помагат да ги преодолява. Необходимо е да насърчават детето да говори за тревогите си, да изразява страховете си, свързани с външния свят. Безрезервната подкрепа и разбирането на неговите трудности ще му помогнат да преодолее тези тревоги и страхове.

11. Нумерологичен анализ на четворката според пълното име

Вие сте организирани и методични. Знаете, че само чрез интензивна работа ще постигнете максимум резултат. Подхожда ви занятие, изискващо прецизност и внимание към подробностите.

Вие сте много дисциплинирани и когато си поставите някаква цел, я постигате на всяка цена. Склонни сте да пренебрегнете други неща, стига плодовете на труда ви да са съвършени, добити с най-малко разходи и с максимум бъдещи ползи. Надарени сте с високоразвито чувство за отговорност и следователно другите са склонни да ви вярват. Вие сте почтени и искрени. Тези качества ви помагат в професионалния живот, но понякога в джунглата на модерното общество ви смятат за наивници.

От време на време използвате остарели методи, защото се страхувате от новите технологии. Трябва да бъдете по-открити към новаторските идеи. Ако го направите, ще бъдете производителни, това ще помогне и на вас, и на околните. Вие сте перфекционисти. Не правите компромиси, искате само най-доброто. Обвързвате се със строги условности и очаквате другите да бъдат като вас. Трябва повече да осъзнавате тази си тенденция, тъй като хората са склонни да интерпретират подобно поведение като жестокост и коравосърдечие.

Често приемате нещата навътре. Това може сериозно да повлияе върху здравето ви, ето защо на всяка цена правете почивки в претовареното си ежедневие - например излизайте в отпуска. Добре ще е да си изработите редовна програма за физически упражнения и да наблюдавате храненето си.

Винаги се опитвайте да гледате на чашата като на наполовина пълна, а не наполовина празна. Това ще ви научи да се радвате на плодовете на усилията си. Трябва да бъдете щастливи и по-често да се усмихвате.

12. Нумерологичен анализ на четворката според космическите вибрации

Числото 4 представлява формирането на материята, т. е., създаването на обема. Сътворяването на четворката дава материалност на действителността. Тя внася третото измерение (височината) във Вселената и оттам нататък съществуват три измерения - дължина, дълбочина и височина.

Четворката издига четвъртата точка, вече е възможно да се създава първична форма с обем, като например пирамидата с триъгълна основа. Тази пирамида притежава дължина, дълбочина и височина. В основата й е фигура, която има три точки (три ъгъла). Четвъртата точка, разположена над тях, е върхът на пирамидата.

Активен
giti
Гост
« Отговор #17 -: Юни 28, 2009, 16:40:19 »

Числото 5
 
1. Нумерологичен анализ на петицата според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

Хората с ЧИСЛО 5 са мъдри, жизнерадостни, изобретателни и авантюристи по сърце. Харесва им да посещават непознати места, да се запознават с нови идеи. Сръчни, будни и с безупречен вкус, те понякога са извънредно критични, особено към себе си.

Това са хора индивидуалисти и придирчиви, обичат да четат и да изследват. Много остроумни, никога не са хабят времето за цели без стойност. Добри организатори, способни успешно да ръководят хората в изпълнението на неприятни или досадни задачи. Оригинални личности със силен творчески инстинкт. Въпреки успехите си мнозина от тях се страхуват от провал. Хората с число 5 по принцип са много добри в изкуството, медицината, търговията, археологията и преподаването. Способни са да успяват в толкова много области, че истинският им проблем е всъщност как да изберат своята сфера на специализация. Всичко ги привлича, но нищо не може да ги „грабне".


Това са многоизмерни личности - както се вижда от формата на петоъгълника. Най-вероятно са непредсказуеми, прибързани и безкомпромисни към себе си. Най-общо казано, това са привлекателни хора със стадно чувство, които изпитват истинско съчувствие. Бързо се съвземат от ударите на живота. Мнозина от тях нерядко биват преследвани от тревоги, макар че външно поддържат спокойствие. В любовта са верни, преливат от топлота и щедрост, но стават ревниви и подозрителни само ако имат сериозни основания. Не обичат да спорят, но въвлекат ли ги в конфликт, умеят да се защитават.

Тези хора много помагат на близките си, предоставят им 11 (едра финансова подкрепа и винаги на драго сърце се отзовават la всякакъв вид практическа помощ.

Обикновено хората с число 5 не обичат да молят другите за помощ. Харесват комфорта, мразят разточителството, искат да поддържат добри отношения с близките си, стига последните да не им се месят в живота.

Петицата представлява природата и сетивата. Понякога се смята, че обозначава брака, но по принцип е символ на тялото - човешкото физическо тяло. Петицата е позната на алхимиците като „есенция", тъй като е комбинация от четирите елемента, която създава пето качество: материалния живот и физическото осъзнаване.

Петицата представлява човешките същества: те имат две ръце, два крака и глава, следователно може да се разглеждат като петолъчна звезда. Римляните вярвали, че талисман във формата на петоъгълник ги пази от вещици и зли духове.

2. Нумерологичен анализ на петицата според характеристиките на любовта и сексуалността

Когато стане дума за любов и сексуалност, хората с число 5 са по средата: излъчват всички положителни характеристики, свързани с любовта и секса, както и всички отрицателни. Следователно подходът им е нервен, напрегнат и непредсказуем.

Сексуалността на хората с число 5 не е особено забележителна, но ентусиазмът и целенасочеността го компенсират. Мнозина казват, че тези хора имат магнит в себе си, тоест се влияят и привличат от външни фактори в околната среда, които също биват привлечени към тях. Когато фокусът на тяхното внимание се пренасочи, магнитът променя полярността си.

Петиците са от онзи тип любовници, за които пише в книгите. Ревниви и неверни, такива, каквито се появяват в криминалните репортажи на медиите. Те са хора, които останалите следват сляпо... или от които бягат презглава!

Основният проблем на индивидите с число 5 е способността да позволят на сексуалната и любовната връзка да прерасне от еднодневка („еднонощка") в нещо по-голямо. Това е техният истински проблем. Животът им е пълен с кризи, спадове и възходи, свързани с тази важна област.

Същите хора са живо предизвикателство за нумерологията. Непредсказуеми са и нумеролозите се затрудняват да ги характеризират предвид природата им. Но много е важно да не се забравя, че за тях любовта и сексът са отключващите и първични двигатели на емоционалния живот.

3. Нумерологичен анализ на петицата според астронумерологията

Това се отнася за хората, родени на дата 5, 14 или 23.

Меркурий е факторът в рождената карта, който ни позволява да разбираме и да се възползваме от природата на Вселената, естествения свят и самата човешка същност, като същевременно се адаптираме и променяме.

Меркурий ни дава възможността да разбираме и пригаждаме различни системи към нашите нужди, например музикалната стълбица (и речта), природата на цветовете, включително и нумерологията. Меркурий действа в полето на комуникацията, но това не е оригиналният му изказ. В своя източник тази планета е факторът, позволяващ ни да се възползваме от възможностите, и само с неговата помощ сме способни да се изкачим от дадено равнище към следващото.

Съвсем реално е да се твърди, че дори когато навсякъде около нас има възможности, само Меркурий ни позволява да ги експлоатираме и да се извисяваме до невиждани висоти благодарение на тях.

Числото 5 прилича на природата на Меркурий. Дори когато е личното число на индивида, то ни казва: „Възползвайте се от възможностите, които ви се предлагат!"

Петицата изисква висока степен на равновесие, иначе кара индивида да се изразява неправилно. В най-общи линии може да се каже, че човек с това число, който не е балансиран от двойка или седмица, не е изключено да демонстрира поведенчески отклонения.

Числото 5, също като Меркурий, прилича на канал, чрез който човек се свързва с околната си среда не само в смисъл на комуникация, а и като взаимно отношение между него и обкръжаващата го среда.

4. Нумерологичен анализ на петицата според гласните

Вие сте импулсивни. Трудно ви е да обуздавате моментните си изблици и често виждате, че те ви контролират и ви отклоняват от първоначалните ви намерения.

Харесвате промяната и дори сте обсебени от нея. Ако някоя седмица мине без някаква изключителна тръпка, ще си измислите нещо, което да ви развълнува. Не съумявате да останете спокойни дори за миг. Необходимо ви е винаги да сте в движение и ако не можете да дадете воля на импулсите си, се чувствате като в затвор. Харесва ви да поемате рискове, да вървите по разделителната линия между здравомислещия подреден живот и налудничавостта, пълна с преживявания. Като се има предвид природата ви, склонна към пристрастяване, вие се изкушавате от хазарт, алкохол и други подобни неща. Добре ще е да се придържате към актуалните си задачи и да контролирате опасните си подтици.

Вие сте сексапилни. Противоположният пол ви привлича с лекота, позволявате на фантазиите си да ви поведат по съмнителни пътеки, за които другите не биха си и помисляли. Явно не ви бива за еднообразна заетост. Ако имаше начин изобщо да не работите, а да прекарвате дните си в забавления, щяхте да бъдете на седмото небе.

Като оставим това настрана, трябва да развиете чувство за отговорност и винаги да се занимавате с работа, която да ви предлага вълнения и промени. Изберете ли монотонно и рутинно поприще, няма да се задържите дълго на него. Ако наистина искате да успеете в живота, да постигнете високо положение в работата или в бизнеса, трябва да се научите да контролирате импулсивната си природа и да се съсредоточавате върху целите си.

5. Нумерологичен анализ на петицата според съгласните

Вие сте интересни и необикновени хора, другите ви смятат за уникални и неповторими. Надарени с високоразвити словесни умения, вие с лекота задържате вниманието на публиката си. Представлявате многолики личности, притежавате знания в множество сфери на живота. Изглежда, никога не ви е скучно. Винаги ще намерите нещо интересно в това, което вършите, неизменно настоявате на желанието си да изследвате и прониквате в по-дълбоката същност на нещата.

Повърхностните хора ви ужасяват. Излъчвате жизнелюбие и приключенски дух. Харесвате изключителните, необикновените, различните неща. От време на време поемате рискове или действате спонтанно заради самата наслада от това или просто за да бъдете неповторими и различни. За вас е важно да отпуснете юздите на своята уникалност. Обичате да получавате комплименти и без проблем отправяте похвали към околните. Не ви е трудно да кажете нещо любезно или да отправите добра дума към приятел. Вие сте почтени, лицемерието не ви е присъщо.

Макар и естетиката за вас да е особено важна, вашите приятели трябва да бъдат преди всичко умни и чувствителни. Според вас външността им няма особено голямо значение. Но вие самите винаги гледате да изглеждате възможно най-добре. В същото време смятате за много важно и да демонстрирате интелектуалните си способности.

Хората от противоположния пол много ви харесват. Вие се отегчавате бързо в сериозна връзка, предпочитате често да сменяте обектите. Сексът заема централно място в живота ви, рядко оставате без партньори за по-продължително време.

6. Нумерологичен анализ на петицата според рождената дата

Посоката на живота ви сочи изненади, промени и нови преживявания. Имате желание да изследвате, да опознаете и да опитате колкото може повече неща. Импулсите ви подтикват към изключителни и интересни сфери. Не намирате покой, докато не сте се задълбали в същината на нещата - изследвате, сравнявате и проучвате техните тайни. За вас е много важно да учите и да се развивате, често го правите за сметка на други значими начинания. Както е казал мъдрият цар Соломон: „Животът и смъртта са в ръцете на езика." Внимавайте с нюансите и оттенъците; изтъкнете това, което трябва да бъде изразено, и смекчете другото, разрушителното. Ако решите да се възползвате от безкрайните възможности, с които разполагате, най-напред отделете време да помислите и внимателно да планирате, а не да се хвърлите през-глава, импулсивно. Във вашия случай свободата на действие е паралелна със свободата на мисълта. Научете се да контролирате желанията си, помъчете се да не се оставяте на моментните емоции и подтици. Имате силно желание да следвате импулсите на мига и да получите незабавно удовлетворение. Не се поддавайте на това. Справянето с този подтик ще проясни ума ви и ще бъдете способни да го контролирате. Но много внимавайте със същите желания и осъзнавайте физическите им проявления, както и какво искат да кажат. Връзките с хора от противоположния пол са много важни и ще ви помогнат да опознаете себе си. Изправянето пред нови ситуации и хора от противоположния пол поражда чувства, които понякога не се изразяват, и създава възможност за преживяване на нови и интересни неща. Не отхвърляйте тези перспективи, дори понякога да ви изглеждат твърде рисковани на пръв поглед.

7. Нумерологичен анализ на петицата според годишнината

Тук фокусът е върху бизнеса. Този период дава възможности да се стабилизирате финансово. Съсредоточавате се върху настоящото си занимание, без да допускате компромиси по отношение на качеството. Действията ви по време на този период са жалоните на вашето бъдеще - и в живота като цяло, и по-специално в бизнеса.

Вие сте открити към нови хора, комуникацията с околните ще процъфтява в близкото бъдеще. Дълготрайните последици ще се разкрият чрез вашата нараснала вяра към околните.

През този период от живота у вас не е изключено да се появят лидерски способности. Дори ако никога не сте се смятали годни за подобна работа, това е добър шанс да заемете управленски и контролиращи позиции. Тези скрити аспирации сега може да се реализират. Бъдете смели и осъществявайте идеите си.

8. Нумерологичен анализ на петицата според деветгодишния цикъл

Предстои ви година, която внася разнообразие в живота ви и докато тя тече, трябва да бъдете рационални и спокойни. През този период ще се научите да разпознавате разликите между хората. Ще успеете да вникнете в мненията и идеите, които се противопоставят на вашите, да ги изслушвате търпеливо и с разбиране. През тази година ще разберете дали сте общителни или не, лесно ли се вписвате в обществото, харесвате ли другите, дали сте открити или напротив, сте по-резервирани и не установявате веднага връзки с околните.

Тази година е добра за ангажиране с неща, които до момента са ви изглеждали като губене на време. Ще привикнете да разбирате важността на т. нар. забавни дейности и да цените новото съдържание, което те внасят в живота ви, както и неповторимия характер и идеи, които вплитат в иначе в рутинното ви съществувание. Една нова връзка ще влее „свежа кръв" в живота ви и ще ви накара да се почувствате отново млади.

9. Нумерологичен анализ на петицата според числото на партньорството

Това число сочи, че е необходимо да се научите да приемате концепцията за процес, за променящи се неща. Неограничаван съвместен живот - в който двамата не могат да поддържат равновесие, да планират или да бъдат рационални, а по-скоро се държат така, сякаш са пометени от чувствата или действията си - непременно ще свърши зле. Колкото повече партньорите контролират страстите и непосредствените си нужди, както и отлагат удовлетворението, толкова по-планиран и по-организиран ще бъде животът им. Това ще внесе ред в съществуванието им и този ред ще им даде чувство за по-голяма самоувереност, което ще ги поведе по правилния път в живота.

10. Нумерологичен анализ на петицата при възпитанието на децата

Детето с число 5 изпитва нужда да действа, което следва да се канализира в положителни посоки. То трябва да бъде насърчавано да се занимава със спорт. Детето петица е способно да успее в тази сфера, следователно тя е подходяща за него. В същото време то се прехласва от разкази и изкуства. Може да потъне изцяло в някоя занимателна история. Има толкова висока степен на съсредоточаване, че е способно напълно да се отдели от окръжаващата го среда. Интересуват го всички видове изкуства, но по-специално си струва да се съсредоточи върху занаяти като дърворезба, правене на модели (например миниатюрни самолети) и други дейности, изискващи прецизност и търпение. Това дете има нужда да изразява себе си и талантите си и е много активно. Лесно му е да се концентрира върху определена дейност, но само ако тя го очарова. Когато нещо го заинтересува, то е способно да се занимава с него за много продължителен период. В противен случай ще си пилее времето без сериозни цели.

Концентрацията на детето трябва да се развива, за да използва най-добре свободното си време. Необходимо му е и ръководство, и родители, които са готови да положат усилия, за да му дадат нужните му инструменти. Ако не получи насока, това дете излиза от релсите. То не е способно самостоятелно да си намери занимание и да се заинтересува от нещо, ако не получи външен стимул. Жалко ще бъде, ако талантите му се разпилеят или не се използват правилно.

11. Нумерологичен анализ на петицата според пълното име

Вие имате кипящ темперамент, обичате живота, но не можете да се наслаждавате на тихо и спокойно съществувание. Винаги ви трябват нови стимули и интересни предизвикателства, които да ви карат да продължавате напред.

Налага се да опитате да бъдете по-търпеливи и да проявявате повече разбиране. За партньора ви не е лесно да настига вашата трескава крачка. Промените, с които не само сте свикнали, но които изисквате, може да застрашат партньора ви и да го отчуждят. Приемайте живота по-леко и по-спокойно.

Добре ще е да изберете професия, която да предполага работа с хора.

Полагайте усилия да бъдете по-спокойни и уравновесени, не толкова избухливи и импулсивни. Опитайте се да не се пристрастявате моментално към различни неща, защото сте предразположени към подобно нещо.

Трябва да се стремите към по-уравновесен, пълен и цялостен живот. Така ще бъде по-лесно да се справяте със заобикалящата ви среда.

12. Нумерологичен анализ на петицата според космическите вибрации

Числото 5 представлява формирането на първичния живот на земята чрез божествения дух (представен от единицата), който е слязъл в материята (символизирана от четворката). С други думи, божественият дух се е вселил в тялото и е вдъхнал живот на плътта. Това е произходът на вярването, че числото 5 представлява човека, а не животните, в които няма частица от духа на Създателя.

Символ на петицата е петолъчната звезда.
 
Активен
giti
Гост
« Отговор #18 -: Юни 28, 2009, 16:43:59 »

Числото 6
 
1. Нумерологичен анализ на шестицата според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

Хората с число 6 са креативни, изобретателни, доверчиви и достойни за доверие. Те са идеалисти, обичат красотата, имат развито въображение и са най-щастливи, когато се занимават с творчески дейности. Притежават прекрасно усещане за цвят, мнозина от тях са извънредно надарени в някои изкуства. По принцип постигат успехи и е възможно да станат богати и облечени във власт. Сред тях се срещат много даровити художници, скулптори, писатели, музиканти и преподаватели.

Нумеролозите твърдят, че хората с число 6 постигат извънредно големи успехи в изкуствата благодарение на факта, че шестицата представлява сбор от две тройки, а тройката е „почетно" число.


Тези хора са надарени с нравствена смелост, чувствително сърце и умение да водят преговори. Интуитивно разбират нуждите и затрудненията на другите и са в състояние да извадят наяве най-добрите им черти.

Шестицата е единственото от деветте числа, разисквани тук, което може да се дели и на четно (2), и на нечетно число (3).

Тези хора са уравновесени, открити и се самоконтролират. Умеят да водят дебати, тъй като са способни без предразсъдъци да разбират и двете страни в един спор. Притежават неповторим чар, често пъти са физически привлекателни и с достолепна осанка. Възможно е да бъдат упорити, арогантни и прекалено снизходителни към себе си.

В любовта преливат от топлота и са верни партньори. Склонни да се тревожат по повод лоялността на партньорите си, но и могат да крият чувствата си, стига да са сигурни във връзката.

Ако усетът им за достойнство и приличие бъде сериозно оскърбен, няма да се поколебаят да прекратят връзката. След като се оженят, обикновено предпочитат компанията на брачния си партньор, но поддържат връзка с добри приятели. Тези хора харесват удобните и подредени домове, приятно им е да си стоят в къщи, макари не изключително. Винаги са открити и се съобразяват с другите, мразят споровете, склонни са да направят всичко, за да ги предотвратят, макар че могат да проявят остроезичие и сарказъм, ако бъдат въвлечени в кавга. Те са много щедри към приятелите и любимите си хора, които се нуждаят от помощта им. Изпитват съчувствие и ако стане нужда, не се колебаят да помагат в досадни или неприятни задачи.

Хората с число 6 никога не търсят помощ, разчитат само на себе си. Мразят да им се оказват благодеяния. Мнозина от тях се страхуват да не изпаднат в зависимост на стари години. Не се интересуват особено много от парите, стига да нямат финансови затруднения. Въпреки това не обичат да пилеят средства и са по-скоро стиснати. Те са предани родители, поддържат трайни и изпълнени с любов отношения с децата си.

2. Нумерологичен анализ на шестицата според характеристиките на любовта и сексуалността

Всеизвестно е, че хората с число 6 са под влиянието на планетата Венера. Следователно повечето нумеролози заключават, че любовта, управлявана от Венера, е първичната енергия, която подхранва тези индивиди. (Някои нумеролози стигат чак дотам да твърдят, че шестиците винаги трябва да си търсят партньори с число 9, управлявани от енергията на Марс. По този начин се получава перфектен съюз: 6+9.)

Модерната нумерология се стреми да изследва личното число, без да прибягва до планетите. Но за да стигнат до дълбоки и всестранни интерпретации, като същевременно предложат конкретни действия, нумеролозите изследват числото 6 чрез Давиловата звезда (шестолъчката).

Звездата на Давид се състои от два наложени един върху друг триъгълника, като върхът на единият сочи нагоре, а на другия - надолу. Нумеролозите смятат първия за триъгълник на сексуалността, а втория - на любовта. Първият и основен проблем на тези индивиди е да запазят равновесието между двата триъгълника. В противен случай Давидовата звезда се разпада на отделни компоненти, лишени от значение.

Следователно хората с число 6 се стремят да уравновесяват любовта и сексуалността, посвещавайки целия си живот на тази задача - и заради себе си, и заради партньорите. Това не е лесна работа, защото въпросното равновесие е естествено присъщо на много малко хора и изисква забележителни и дълготрайни усилия.

Практически казано, индивидите с число 6 търсят баланса между любовта и сексуалността и ние можем да предскажем до каква степен тези два фактора взаимно се уравновесяват.

Шестиците не се занимават с този въпрос, а по-скоро се концентрират върху търсенето на равновесие.

3. Нумерологичен анализ на шестицата според астронумерологията

Това се отнася за хората, родени на дата 6, 15 или 24.

Шестицата, подобно на Венера, е съществен фактор в живота на човека. Нейният символ е познат като олицетворение на женската сексуалност, но същината му е далеч по-силна. Той представлява връзката между мъжките сили (елементите въздух и огън) и женските (земя и вода). (Четворката е обозначена с кръста.) Кръгът в символа представлява вечният съюз, който е основа на цикличната природа на Вселената.

Венера е стар символ. В древния Египет тя винаги е била държана от ръцете на кралската двойка, чиято роля е била да продължи династията на фараона. Според функцията й в Египет Венера е станала символ на сексуалността изобщо. По-късно, когато Марс започва да се смята като мъжкия принцип и сексуалността бива отделена от способността за зачатие и раждане, Венера се схваща повече като женския сексуален символ.

Венера е свързана с красотата, но не само с физическата; по-скоро това е хубост едновременно духовна и творческа, фактически става дума за концепцията на истинската любов или чистата красота.

Венера в неблагоприятна позиция винаги е „капан" - страстни импулси, които не намират положителна насока. Добре разположена в хороскопа, планетата винаги сочи огромната сила на любовта в съществуванието на индивида. Шестицата ни придвижва една стъпка напред. Тя показва по какъв начин балансът в живота бива постиган чрез способността да обичаме.

Шестицата не е сред числата, които задължително трябва да присъстват в нумерологичната карта. Но нейното отсъствие свидетелства за липса на равновесие в живота на човека.

4. Нумерологичен анализ на шестицата според гласните

Вие сте класическата личност, ориентирана към семейството. Предпочитате да занемарите кариерата и всичко друго, което може да застраши близките и щастието ви, защото за вас щастието е свързано с количеството време, прекарано със семейството. Обожавате изкуствата и поезията.

Изгледът на дома ви е много важен за вас, защото чувствате, че отразява вътрешната ви същност. Дизайнът на интериора пряко влияе върху вашата личност. Вие отделяте голямо внимание на подробностите. Надарени сте с чувство за отговорност и желание да обграждате близките си с безкрайна любов. Трябва обаче да осъзнавате факта, че от време на време сте прекалено великодушни с любимите си и се налага да поставите известни граници в това отношение. Дайте малко свобода на обкръжаващите ви, особено на членовете на семейството. Те са толкова важни за вас, че грижите ви за тяхното благополучие може да ги подлудят.

Приемайте нещата по-спокойно. Опитайте се да не се вманиачавате в чувството си за отговорност към семейството. Колкото повече пространство давате на себе си и на другите, толкова по-добре ще се чувствате. Би трябвало и да получавате по-положителна обратна връзка. Бъдете открити, разширявайте хоризонтите си. Природните ви характеристики и таланти ще се проявят в по-голяма степен, ако се съсредоточите върху вашите способности. Опитайте се да контролирате склонността си във всеки момент да знаете какво прави всеки член от семейството; така ще прахосвате по-малко енергия в притеснения. Близките ви ще се чувстват също толкова добре (ако не и по-добре), ако вие не им оказвате натиск - независимо дали съзнателно или не.

5. Нумерологичен анализ на шестицата според съгласните

Вие сте човек, изпълнен с топлота, който обича да облива останалите с любов. Харесва ви уютът на домашното огнище. Членовете на семейството ви са най-важният елемент във вашия живот, най-вече децата. По принцип страшно много обичате децата, а собствените си потомци направо боготворите. Ако семейният ви живот е успешен, винаги ще бъдете щастливи, защото вярвате, че върхът на радостта и успеха е в хармоничния домашен живот.

Въпреки факта, че сте много предани и верни - също и в работата, - вие сте от този тип родители, които се прибират възможно най-рано у дома, за да прекарват повече време с децата, да ги изкъпят и да ги сложат в леглото.

Обичате да помагате на другите, имате силно развито чувство за отговорност. Когато са край вас, приятелите ви знаят, че има човек, на когото да разчитат. Въпреки това обаче притежавате силен характер и сте самоуверени до такава степен, че никой не се осмелява да ви мами или да се възползва от добросърдечната ви природа.

Вие сте много трезви и гледате реалистично на действителността. Не сте глупави, знаете как да се защитите и да проявите твърдост, ако се наложи. Умеете да се справяте с трудностите на всекидневния живот и с по-грубото лице на действителността. Тъй като обичате да изглеждате добре, спретнати и доста елегантни, много се занимавате с външността си. физическата активност е извънредно важна за вас и се стремите да си отделяте време за нея през седмицата. Надарени сте с изключителна чувствителност към произведенията на изкуството и обикновено обичате да украсявате дома си със скъпи и ценни предмети.

6. Нумерологичен анализ на шестицата според рождената дата

Това сочи отговорност. Да помагате на другите е най-важното за вас. Научете се да контролирате ситуациите. Всяко действие, което предприемете в живота, трябва да бъде в духа на любовта, с желание да давате и да споделяте. Способността ви да съчувствате и да се отъждествявате с другите е благодатна и служи на вашите цели. Тя ви дава безкрайно много възможности да се захващате с конкретни задачи и да ги изпълнявате. Нагласата ви да посрещате бъдещето без страх ви дава нови сили.

Като се има предвид умението ви да говорите, вие сте добри посредници и големи оратори. Стремите се да помагате и да бъдете добри слушатели за изпадналите в нужда; това ви желание е резултат от вашата способност да обичате. Мотивират ви амбиция и желание за постижения. Не си почивате, докато не свършите цялата задача до последната подробност. Имате широки хоризонти, умеете да си сътрудничите с околните. Успявате в резултат на искреното си желание за сътрудничество и помощ.

7. Нумерологичен анализ на шестицата според годишнината

Това е добър момент да си починете от работата и да посвършите нещо у дома. Ако жилището ви има нужда от ремонт или обновяване, точно сега е подходящо да го направите.

Но периодът не е добър за пътуване или за отдалечаване от дома и семейството. Именно сега е жизненоважно да изслушате членовете на фамилията си, да им предложите помощ, ако им е нужна, и да сте близо до тях!

Прекрасно време да сплотите семейството; трябва да се възползвате от него, защото това ще повлияе по-нататък в живота ви и ще ви осигури открити и честни отношения с родствениците. Трябва да вземате решенията си, след като размислите и планирате всичко много добре. Идентифицирайте и вземете изцяло предвид всевъзможните рискове.

През този период е вероятно да изпитате объркване и недоволство, следователно ще е добре да действате обмислено и отговорно, да не оставяте нещата да ви водят.

8. Нумерологичен анализ на шестицата според деветгодишния цикъл

Периодът внася елементи на стабилност във всички основни компоненти на живота: дом, семейство, работа и приятели. В предстоящата една година можете да правите промени и да вземате решения, чийто резултат ще е за добро.

Това е прекрасно време за творческо развитие. Заемете се с различни изкуства или занаяти.

Годината ще ви осигури добра и положителна атмосфера за учене, ще ви вдъхне увереност, самодисциплина и самоконтрол. Заниманията с изкуства и духовни материи стават толкова значими, че е възможно да променят общата насока на живота ви.

Извънредно важно е да не се държите властно спрямо околните, да не ги дискриминирате или заклеймявате, да не използвате двойни стандарти.

И накрая - това е година, в която ще се научите да оценявате чистата, истинска любов, без да се стремите да получавате нещо в замяна или „да си разчиствате сметките" с другата страна.

9. Нумерологичен анализ на шестицата според числото на партньорството

Партньорите трябва да се научат да поемат отговорност и да ис се обвиняват взаимно, когато се случи нещо. Развиването на творческия дух е много важно за съвместния живот. Отпуснете на воля положителните енергии, използвайте творчеството, за in изразите онова, което лежи дълбоко в душата ви. Партньорите трябва да се научат на любов!

Способността да отворят сърцата си, да обичат по принцип безусловно ще даде на двамата партньори нова перспектива към взаимоотношенията им.

10. Нумерологичен анализ на шестицата при възпитанието на децата

Детето с число 6 има изключителен усет за красотата и хармонията. Харесва му да дава и да получава любов, чувствително е към красотата на света, знае как да оцени едно нежно цвете или да усети радостта от падащите дъждовни капки. Вълнува го природата, то знае как да се изразява и да включи в това и околните. Чувствителността на това дете към природата го прави необичайно, но приятелите му може би няма винаги да разбират какво го вълнува. То проявява ентусиазъм за неща, към които другите са по-скоро безразлични и ги приемат за даденост. Такова дете е изпълнено с жизнелюбие, темпераментно и креативно. Притежава артистични таланти, които проявява чрез различни проекти, точно като хората на изкуството. То пита за всичко, което не разбира, иска да се задълбава в най-различни явления и теми. Понякога може да досади на родителите си, на които ще е трудно да задоволят любопитството му. Но те трябва да се радват, че детето им е любознателно, защото това го отличава от другите подрастващи.

На такова дете следва да се дава шанс да се изразява, без да му се казва какво или как да мисли. Плодовитото му въображение трябва да го води, да развива способността му да мисли свободно и независимо.

11. Нумерологичен анализ на шестицата според пълното име

Вие сте способни да се самораздавате щедро на околните, без никакви ограничения. Надарени сте с извънредно развито чувство за морал и справедливост, обществените неправди ви вбесяват и възмущават.

Умеете да влезете в кожата на другите. Професиите, свързани с грижа за хората, като например социален работник или преподавател, са подходящи за вас. Вие сте извънредно щедри, склонни сте да споделяте всичко свое с другите, дори ако имате много малко.

Външният вид е много важен за вас. Привличат ви партньори, чиито изключителни качества са нежността и крехкостта, избягвате компанията на вулгарни хора. Вярвате, че трябва да се работи усилено, за да постигнете целите си. Не можете да търпите получаването на лични изгоди или използването на връзки, винаги предпочитате по-дългия, но по-безопасен път пред рискованите кратки пътечки.

Семейството за вас е извънредно значимо. Помагате у дома - колкото може повече. Любимите ви хора са толкова важни, че понякога им подрязвате крилата и не им позволявате свободата да се занимават със собствените си цели.

Не бързайте да разкривате какво усещате в нова връзка. Понякога се оставяте чувствата да ви отнесат и в края на краищата се разочаровате; трябва да се научите да лавирате по-независимо в живота и да разчитате само на себе си. Не позволявайте на околните да се възползват от вашето добросърдечие или от склонността ви да се раздавате безгранично. Научете се да живеете умерено, иначе ще констатирате, че другите се възползват от вас и може би ви причиняват непоправими вреди.

12. Нумерологичен анализ на шестицата според космическите вибрации

Числото 6 представлява хармонията. То възвръща на Вселената равновесието, нарушено от петицата.

Шестицата представлява философия на живота, която умее да наблюдава действителността от различни ъгли.

Числото 6 е представено и символизирано от Давидовата звезда.

Тази форма се състои от два насложени един върху друг триъгълника, обозначаващи баланса между противоположностите.
 
Активен
giti
Гост
« Отговор #19 -: Юни 28, 2009, 16:46:34 »

Числото 7
 
1. Нумерологичен анализ на седмицата според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

Хората с число 7 са прилежни и креативни, склонни са да се занимават с мистицизъм и окултизъм. Нерядко притежават извънсетивно възприятие. Те са уникални и блестящи, понякога имат нужда да се отдръпнат от обществото, за да се съсредоточат в себе си. Притежават силен дух и са надарени със способността да проникват в неизвестното, да свързват практичното с теоретичното, конвенционалното с необичайното. Обичат да пътуват, активно търсят истини, свързани с природата и значението на Вселената отвъд повърхностния подход и това безусловно ги задоволява.


Тези хора обаче нерядко са песимисти, саркастични и безразлични, склонни да се самоизолират. Заплашва ги една опасност - въображението и интуицията им може да надделеят над рационалния разум до такава степен, че те да изгубят контрол и ориентация, да се отдадат на фантазии и блянове.

Най-общо казано, за тях парите и материалният комфорт не са нещо важно, но трябва да внимават да не занемаряват материалните си нужди, защото е по-лесно да се развиват в спокойна и защитена среда.

Тези хора са сдържани, впечатлителни и артистични, често пъти жънат успехи като учени, изобретатели, психиатри, писатели, музиканти, художници и скулптори.

Когато стане дума за любов, те са чувствителни, пламенни и разбиращи, а не са и особено ревниви. Въпреки това, ако бъдат ядосани, възможно е да прекратят съвсем хладнокръвно връзката. По характер са добри и приветливи; макар че мразят споровете, настояват незабавно да разрешат разногласията чрез открита дискусия в опит да постигнат задоволително решение. След като се оженят, се интересуват повече от кариерата и успеха - не непременно за да поддържат луксозен живот, а по-скоро за да осигурят на любимите си хора хубав и приятен дом. Обикновено имат много слаба представа от финансово планиране и сметки, оставят това на партньорите. Способни са да се отнасят към близките си с доста голяма топлота, но не показват особен интерес към тях.

Символът на числото 7 е триъгълник върху квадрат - форма, представляваща цикличното време в космоса и човешкия живот. Доктор Уейн Уесткът е открил връзка между числото 7 и развитието на човешките деца: след една седмица пада пъпната връв; след две седмици (два пъти по седем) очите започват да виждат; след три седмици детето започва да обръща глава; след седем месеца му растат зъби; след 14 месеца (два пъти по седем) може да седи стабилно; след 28 месеца (четири пъти по седем) върви уверено.

Седмицата -е смятана за особено щастливо и важно число. Според древните традиции тя символизира победата на духа над материята. Исус Навин обсаждал стените на Йерихон седем дни, преди те да паднат.

В книгата „Откровение" в Новия завет числото 7 се появява често: 7 църкви, 7 златни свещника, 7 звезди, 7 лампи, 7 печата, 7 царе. Традицията твърди, че седмият син е надарен с магически способности. Седмицата има седем дни, спектърът - седем цвята, фазите на Луната се променят на всеки седем дни.

2. Нумерологичен анализ на седмицата според характеристиките на любовта и сексуалността

Хората с число 7 са особено податливи на енергиите на любовта и секса. Това означава, че тези индивиди искат да бъдат влюбени, да осъществяват сексуалността си и да излъчват любов. С други думи, впечатлението е също толкова важно, колкото и действителният факт.

По природа хората с число 7 изразяват този аспект от своя живот във време на раздяла. Виждали ли сте някога любовното гнездо на човек седмица, който е преуморен! Държи се така, сякаш са го съблекли и развеждали из града и всички наоколо са го замеряли с развалени яйца!

Поради тази причина тяхната чувствителност, да не говорим за уязвимостта им, е особено очевидна по време на криза или когато се намират между две връзки. В резултат тези хора живеят изправени на нокти, когато става дума за любовта и сексуалността им, изразходват много енергия и сили в тази област от живота.

Поради същата причина голяма част от въпросните индивиди предпочитат теорията пред практиката - с други думи, избират духовната страна на любовта вместо нейната материална, физическа страна.

3. Нумерологичен анализ на седмицата според астронумерологията

Това се отнася за хората, родени на дата 7, 16 или 25. (Единствено в този случай хора с число 7, получено като резултат от нумерологичната комбинация на малкото им име и името на майка им, също показват качества, свързани с астронумерологичния анализ на седмицата.)

Нептун влияе върху индивида на малко по-различно ниво -по-високо от това, за което сме говорили досега. Може да се каже, че Нептун (гръцкият Посейдон) - управителят на моретата, богът на Атлантида, търси нов пласт в материалния свят. Този слой е вътрешната осъзнатост.

В астрологическия хороскоп Нептун е по-висша версия на Венера - любов, която не зависи от нищо друго - както и уравновесяваща сила за Меркурий. В рождената карта Нептун дава на човека способност да прониква дълбоко в съзнанието, а пък планетата в неблагоприятна позиция заплашва онова, което обикновено се смята за здравословен подход към взаимно противопоставящите се светове на действителността и духа.

В нумерологията обаче числото 7 има много повече значения. Мистичното и магическото му значение не може да бъде пренебрегнато-7 дни в седмицата, 7 основни планети, 7 небеса, 7 чакри и т. н. Числото 7 отваря вратата към висшето съзнание нл индивида и на човечеството.

Трябва да бъде съвършено ясно, че колкото по-далече са планетите от Земята - а Нептун е далечна планета, - толкова повече намалява астрологическото им въздействие върху хората. Но нумерологическото им влияние се увеличава.

4. Нумерологичен анализ на седмицата според гласните

Вие притежавате мистичен характер, търсите знание, искате да се свържете със своето висше „Аз", с душата. Тази черта може да ви отчужди от другите хора с по-земна ориентация. Не се оставяйте на това течение. Макар че е много трудно, опитайте се да стъпите здраво и с двата крака на земята. Колкото повече успявате в това, толкова по-добра ще е връзката ви с обкръжаващата среда. Хората ще ви разбират и за вас ще е лесно да завързвате връзки и да се сприятелявате. Колкото повече се затваряте в мехура, който ви отнася в мистичните сфери, толкова по-трудно ще ви бъде да действате в обществото; изборът обаче си е само ваш.

Вие желаете да се учите и в това отношение не се щадите. Когато искате да постигнете дадена цел, нищо не може да ви попречи. Търсите съвършенство във всекидневните ситуации и в по-значимите и по-сериозни начинания. Пазете се от природната си склонност да се задълбочавате прекалено много в духовното. Това може да се превърне в препятствие по пътя ви към съвършенството.

5. Нумерологичен анализ на седмицата според съгласните

Вие сте плахи, харесва ви да си стоите сами. Като хора индивидуалисти невинаги ви е лесно да се свързвате с другите, особено ако не ги познавате много. Не обичате да споделяте преживяванията си с околните, дори да са ви много близки.

Винаги изглеждате добре, грижите се да се обличате подобаващо. Мразите да сте неспретнати.

Не обичате да бъдете подозрителни, винаги сте плахи и уединени. Тихи по природа, вие харесвате спокойствието, предпочитате го пред публичните събития или шумните събирания. Неизменно се насочвате към тихи, мирни развлечения, като например гледане на кино или хранене в хубав ресторант, предпочитате го пред нощните клубове.

Харесва ви да се занимавате с духовни неща, стремите се да постигнете цялостност и нирвана. Склонни сте да витаете във висши светове. Не забравяйте обаче, че това, което ви помага да се реете във въздуха, е равновесието. Следователно трябва винаги да обръщате внимание на тънката разделителна линия между здравословния интерес към вътрешното „Аз" и душата - което ви осигурява равновесие - и прекалените занимания с тях, което ще ви разстрои.

Необходимо е да се научите да се приземявате. Стремете се да бъдете по-трезви, да не се оставяте да се отнесете в духовните царства, които ви водят прекалено далече от хората около вас, като по този начин причиняват загубата на всекидневната връзка с тях. Внимавайте да не се пристрастите към спиритуализма и мистицизма. До вас има хора, които ви обичат и тези отношения са твърде важни, за да ги излагате на риск.

6 Нумерологичен анализ на седмицата според рождената дата

Вашата гледна точка към живота е уникална. Гледайте отвъд физическия свят към пътеката, която трябва да поемете. Духовното е също толкова неотменна част от живота ви. Трябва да се стремите, колкото е възможно, да търсите духовен живот и да прекарвате известно време във вътрешно съзерцание, наблюдавайки душата и връзката си с Бога. Стремете се да се специализирате в конкретна сфера и да постигате добри резултати. Трябва да бъдете много силни на емоционално равнище и да знаете как да приемате критиката. За вас е важно да бъдете свързани с околната си среда, да чувствате истинския ритъм на живота наоколо и да реагирате като неразделна част от обществото.

7. Нумерологичен анализ на седмицата според годишнината

Вашата духовна природа ще излезе на преден план и следователно трябва да сте отворени към промените, да позволявате на енергиите да текат свободно. Вътрешната ви сила расте, с нея нараства и способността ви да се справяте в момент на криза. От този период ще излезете по-силни. Самоувереността ви ще се развие, повече ще осъзнавате емоционалните процеси, протичащи в живота ви.

Внимавайте за всички физически промени или проблеми. Колкото повече обръщате внимание на тялото си, толкова по-лесно ще бъде да преодолеете здравословните проблеми и да ги пресечете на ранен етап. Не занемарявайте здравето. Тялото ви в момента е изложено на кризи, които вероятно ще засегнат телосложението. Пригответе се за това.

Парите, които очаквате, може да закъснеят. Много важно е в този момент да управлявате своите авоари както трябва. Не правете грешки, преценявайте правилно бизнеса си. Само по този начин ще осигурите икономическото си състояние и стабилността.

8. Нумерологичен анализ на седмицата според деветгодишния цикъл

Това е добра година за духа - посветена е на духовността. Но не бягайте от действителността; уверете се, че сте здраво стъпили и с двата крака на земята.

Съсредоточете се върху настоящето и бъдещето. Ако държите на минали грешки, това няма да помогне за напредъка ви; напротив - ще ви задържа на място. Вместо да се съсредоточавате в миналото, опитайте нови начини на действие и се придвижете напред.

Колкото повече се взирате в себе си, толкова по-лесно ще ви бъде да изследвате присъщите си способности. През тази година ще успеете да стигнете до вашата вътрешна истина. Това е добър период за изследване на душата.

Стоите на житейски кръстопът, опитвайки се да решите по коя пътека да вървите в следващите години. Ако давате на другите и допринасяте за тяхното благополучие, това значително ще подобри усещането за тялото, към което се стремите.

9. Нумерологичен анализ на седмицата поред числото на партньорството

Партньорите трябва да работят заедно в духовно отношение и да развиват интуитивните си способности. Чувствителността - навлизането в детайли и развиването на рядката способност за различаване на подробностите - вероятно ще подобри съществено междуличностните отношения. Ако и двамата партньори „излъчват" емоции и мисли и взаимно се „усещат", възможно е да очакват хармоничен живот.

10. Нумерологичен анализ на седмицата при възпитанието на децата

Детето с число 7 трябва да се научи да бъде открито и внимателно към другите. То е склонно да бяга от действителността в свой въображаем свят. Отношенията му с хората ще го карат да се връща към реалността и да се изправя пред ситуации, които ще го карат да покаже решителност и да отстоява правата си. Ролята на родителите е да му дадат знанията, които са му необходими, за да проправя пътя си през житейските меандри. Тона дете е в състояние да се раздава безгранично. То трябва да бъде ръководено, да му се даде да разбере колко е важно да поставя граници в отношенията си с другите. Детето с число 7 не се налага. Ако възприеме правилни модели на поведение, те ще му служат през целия му живот. Родителите ще постъпят добре, ако го насочат по ясна и правилна пътека. Щом се дадат в правилно количество и в подходящ момент, напътствията и насоките ще помогнат на детето да научи повече за света, в който живее. От друга страна, ненужната намеса, прекалените изисквания и агресивното навлизане в личното му пространство ще доведат до противоположни резултати и ще подкопаят самочувствието му.

11. Нумерологичен анализ на седмицата според пълното име

Тъй като сте били благословени с изключителни духовни качества, вие сте в състояние да помагате на другите и на себе си. Но ще трябва да упражнявате тази способност на практика, защото тя не се проявява автоматично. Притежавате усет, какъвто другите нямат. Не е нужно околните да ви карат да изпитвате цялостност или радост, защото вие сте способни да осигурите на себе си всичко, което ви е необходимо - интереси, любознателност и стремеж към знания.

Естествените ви духовни качества и неповторими способности обаче може да ви откъснат от действителността. Пазете се да не посещавате често тези езотерични светове. Трябва да стъпите твърдо в действителността, във всекидневния живот, за да запазите здравия си разум и да продължите да функционирате. Необходимо е и да намерите общ език с „простосмъртните" около вас, дори да нямат вашата духовна надареност.

Не ставайте арогантни, не си въобразявайте, че сте всемогъщи. Пазете се да не започнете да гледате на себе си като на хора, правещи света. Помнете, че сте просто човеци и като такива вашите сили са ограничени. Бъдете смирени, действайте с духовна щедрост, така че изцяло да се възползвате от своите качества и за ваше добро, и за благото на човечеството.

12. Нумерологичен анализ на седмицата според космическите вибрации

Въпреки факта, че в някои среди числото 7 се смята за щастливо, неговото основно значение изобщо не е такова. На седмия ден всяка дейност спира, Вселената си почива от работата. Следователно числото 7 се свързва със самотата и оттеглянето.

Седмицата е представена и символизирана от триъгълник, залепен до квадрат, или от триъгълник, поставен върху квадрат.
 
Активен
giti
Гост
« Отговор #20 -: Юни 28, 2009, 16:49:37 »

Числото 8
 
1. Нумерологичен анализ на осмицата според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

Хората с число 8 са силни, практични, остроумни, с голямо въображение, изпълнени с напрежение и надарени с огромна творческа енергия. Те са мечтатели, склонни към меланхолия. Може да им се вярва. Никога няма да предадат близките си и спазват всички поети задължения. Склонни са да се жертват за любимите си хора. Силно впечатлителни и очарователни индивиди, но понякога им е трудно да изразяват привързаност и чувства.


Осмиците са много амбициозни и винаги ще се опитват да се възползват от всяка възможност да вървят напред. Интересуват се от парите и социалното положение, на драго сърце полагат големи усилия, за да постигнат целите си. Възможно е да се сдобият с власт и авторитет. Индивидуалисти по природа, те обаче с готовност се пригаждат към новите ситуации и в действителност са способни да постигнат добри резултати чрез конвенционални методи. Те имат чувство за отговорност и самодисциплина, надарени са със способността да преодоляват провалите и разочарованията, без да търсят подкрепа и помощ от другите. Интересуват се от история и изкуство, уважават традициите, възхищават се от индивидите, постигащи високи професионални успехи. Осмиците стават адвокати, бизнесмени, политици, учени и писатели.

В любовта са верни и предани, изискват партньорът постоянно да потвърждава лоялността си. Ужасно са ревниви, макар да се опитват да се освободят от това. Не могат да понесат факта, че партньорът им показва интерес към друг човек - черта, която често води до раздяла. Тези индивиди непрекъснато влизат в принципни спорове. Не се интересуват особено много от реда и чистотата, макар че са склонни да се пригодят към навиците на партньора. Обичат комфорта и лукса, но са готови да се задоволят и с по-малко. Склонни са да си сътрудничат с близките, но не правят особени усилия в тази насока. Макар че изглеждат уравновесени, студени и дистанцирани, тези индивиди всъщност са податливи на крайни настроения. Те са мили, великодушни, изпитват съчувствие към слабите и страдащите.

Осмицата символизира разрушение и обновление, заплаха и обещание. Тя е числото, свързано с материалния успех и ангажираността със земните неща. финансовото положение на хората с число 8 често пъти рязко се променя. Двойствената природа на числото се вижда и в неговия символ: кръг върху друг кръг. Осмицата олицетворява земните неща - успеха и победата като противоположности на провала и отстъплението. В същото време тя символизира вечността. В християнския числов символизъм числото 8 представлява задгробния живот. Хоризонтално изписана осмица е математическият символ за безкрайност.

2. Нумерологичен анализ на осмицата според характеристиките на любовта и сексуалността

Хората с число 8 имат право да твърдят, че нумеролозите погрешно им приписват репутацията на студенокръвни... чак дотам, че ги обявяват за „ходещи фризери".

Всъщност това не е така. Хората с число 8 имат здравословна сексуална природа, често пъти са силно чувствителни.

Мощната им сексуалност се пропилява, защото те са склонни да правят нещата бавно, обмислено, след като проучат, изследват и пробват всичко и когато най-накрая са готови... вратата се затръшва под носа им!

Осмиците трудно разбират, че любовта и сексът са сфера, където повечето неща са скрити, а много малко-явни. Държат се така, сякаш следват някаква рецепта, и никога не слагат сол в супата, преди да са сложили пипер...

Така че за тях е много важно да привикнат да различават опита да правят нещата по своему и постижението, защото между тези две неща в живота има огромна разлика.

По същия начин за тяхно Добро е да се научат да разбират разликата между средствата и целта.

3. Нумерологичният анализ на осмицата според астронумерологията

Това се отнася за хората, родени на дата 8, 17 и 26.

Сатурн, представян чрез обърнатия символ на Юпитер, е Хронос - факторът време. Това обаче не се отнася за тясната дефиниция за хронологичното време, а по-скоро до едно по-широко разбиране - цикличното време. Всеки цикъл си има начало и край и именно в това се състои природата на Сатурн.

Следователно Сатурн поставя граници пред човека. Той дава начална... и крайна точка! Съчетанието от закони, диктувано от планетите, (съдбата) и Сатурн (равномерния ритъм на времето) създава рамката на човешкия живот.

Важно е да разберем, че Сатурн ни дава възможността да постигнем съдбата си, но не и без борба.

Сатурн се завръща приблизително три пъти през човешкия живот - една негова обиколка трае около 28 години (фактически животът на едно поколение), - като по този начин помага на индивида да постигне съдбата си в три етапа: да се самооткрие, да се идентифицира в обществото и да различи висшата реалност в Космоса.

Осмицата символизира този път и чрез формата на цифрата 8, както и чрез положението си в числовата ос. Това число става материалното, духовното и безкрайното съзнание.

Осмицата е много важна, когато се анализира в дългосрочна нумерологична карта.

Вие сте силна личност, способни сте да работите усилено, за да постигнете желанията си. Съвършенството и успехът в живота са важни цели за вас. Невинаги се вслушвате в чуждите съвети, дори когато сте сигурни в добрите намерения на хората. Приличате по-скоро на вълци единаци. Вярвате в себе си и само в себе си, трудно ви е да сътрудничите с други. Имате лидерски способности, лесно успявате да ръководите многочислен персонал или да контролирате мащабни проекти. Поради тази причина трябва да се научите да включите другите в своя процес на вземане на решения, да търсите съдействието им като средство да максимизирате собствените си успехи. Не само ще имате облаги от тяхната помощ, но и ще се възползвате от външните съвети, напътствия и опит. Понякога, без да искате, наранявате чувствата на хората. Дръжте сметка за това и се научете да уважавате другите.

Вие се стремите към умствен, физически и духовен баланс. Това е същината на вашите търсения в живота, а хората наоколо ви като че ли смятат, че няма да им дадете почивка, докато не изпитате насладата от целостността. За този стремеж вие сте способни да се заемете с изключително мащабна дейност - широк спектър от духовни и физически занимания. В състояние сте да започнете всеки свой ден много рано сутринта, да плувате един час преди служебната работа, да бързате за работа, след работно време да присъствате на лекция по духовни въпроси и да завършите деня, като почистите къщата си до блясък. Обикновено стигате до преумора и изведнъж падате, не можете да функционирате, докато не сте възстановили енергията си. Научете се да контролирате стремежа си да преживявате всичко, за да имате възможност да постигнете равновесието, към което се стремите.

5. Нумерологичен анализ на осмицата според съгласните

Дори още да не сте постигнали добро финансово положение, нима никакво съмнение, че сте се запътили точно натам.

Склонни сте да инвестирате много часове в работа, за да постигнете желания успех, който за вас е обикновено в материалната сфера.

Надарени сте с изключителни ръководителски способности, харесва ви не само да говорите внушително, но и да изглеждате така. Обичате скъпите костюми, блестящите бижута, дизайнерските вратовръзки и съответстващите им копчета за маншети. Красивите дрехи и изобщо красивите предмети са нещо задължително за вас.

Хората ви уважават още преди да са ви опознали. Много важно за вас е да правите впечатление; освен това обаче знаете как да бъдете любезни, внимателни и да откликвате на нуждите на околните.

Ако сте натоварени да отговаряте за персонал или имате подчинени, те никога не се колебаят да дойдат при вас с проблемите си. Знаят, че въпреки внушителната ви, властна фасада вие ще ги приемете със съчувствие.

Излъчвате чар, знаете как да плените сърцата на хората, които влизат в контакт с вас, независимо дали на работното ви място или когато се забавлявате. Научете се да изразявате в по-голяма степен вътрешната си природа, защото има много какво да дадете.

Вътрешните ви аспекти ще ви помогнат да смекчите донякъде изключителната си показност и от подобен ход само ще спечелите.

6. Нумерологичен анализ на осмицата според рождената дата

Изпълнение на вашите желания, цели и аспирации. Имате силата да осъществявате нещата. Заемате отговорни позиции, високо положение, жънете успех, но сте склонни да пренебрегнете факта, че неумолимият ви стремеж да постигнете тези цели нерядко смущава хората край вас. Опитвайте се колкото може повече да избягвате прилагането на сила; където е възможно, заемайте умерени позиции. Агресивността няма да ви доведе доникъде. Избягвайте ситуации, свързани с насилие. Бъдете самоуверени, но не прекалявайте.

Парите са извънредно важни за вас. Склонни сте да работите усилено върху най-различни теми, както и да направите невъзможното, за да съберете колкото може повече пари. За вас притежаването на голямо богатство е средството да постигнете всичките си цели в живота-от материалните неща до другите житейски аспекти, където парите играят роля, например потребността да заемате позиции, свързани с власт и авторитет, контрол и уважение.

Има обаче и такива хора, които, въпреки че много ценят парите, не смятат, че те са най-голямото им постижение. Ако сте от тези индивиди, за вас е по-важно да бъдете приемани в обществото като човек с високо положение, към вас да се отнасят с уважение, да вдъхвате авторитетност. Банкнотите са само средство за постигането на тези цели и изгода, свързана с високия ранг.

Някои хора с число 8 смятат, че парите са точно толкова важни, колкото и другите неща в живота. Ако споделяте това гледище, винаги ще сте някъде в средата - не и с голямо влияние, не и с относително високо положение, не и особено богати.

Предназначени сте да се сблъсквате с трудни ситуации, които в някои случаи не минават без борба. Тези положения само имат предназначението да ви помогнат да се развиете, да научите някои уроци и да потърсите равновесието между физическото и духовното. Количеството положени усилия определя степента на вашия успех в живота. Упоритите действия ще донесат плодове, решителността и настойчивостта ще се отплатят.

Абсолютната истина е много важно нещо в живота ви. Ако следвате пътеката, осветена от истината, и не я отричате, ще се научите да бъдете искрени и със себе си, и с околните; със сигурност ще постигнете положителни резултати.

Вашите умения са прекрасна изходна точка, трябва да се научите да се възползвате от тях по възможно най-положителния начин.

Интегрирането на материалното и духовното е добро за вас. Трябва да се възползвате от знанията и опита, които сте натрупали през живота си, за да ги използвате правилно.

7. Нумерологичен анализ на осмицата според годишнината

Това е време да постигнете целите, към които сте се стремили от много време насам. Прекрасен момент да реализирате аспирациите си и да задвижите грандиозни планове. Не пропускайте тази възможност, възползвайте се изцяло от нея!

През този период материалното ви положение ще бъде добро, ще имате успехи в бизнеса и работата. Очаквайте повишение или необикновено положителна обратна информация от висшестоящи.

Сега е много важно да избирате подходящия момент за всичко, което правите. Това ще се отрази на хода на събитията.

Не позволявайте на периферни неща да ви разсейват. Действайте без ненужно колебание, за да не пропуснете тази златна възможност.

Избягвайте екстравагантностите и внимавайте как харчите. Целите, към които се стремите, може да изискват инвестиране на голяма сума пари. Премислете всичко внимателно, вижте дали наистина си струва и щателно планирайте стъпките си.

8. Нумерологичен анализ на осмицата според деветгодишния цикъл

Тази година ще ви донесе добри резултати. Съвместни начинания, успешен съвместен бизнес, възможност да получите голям заем от приятел, което ще ви донесе невиждани дотук печалби.

Давайте подкрепа и опора на хората около вас, които имат нужда от това. Бъдете чувствителни, вслушвайте се внимателно в потребностите на близките си. Опитайте се да им помагате по всякакъв начин. Вие също ще имате полза от това, защото на свой ред ще можете да разчитате на тях, когато имате нужда, и ще получите подкрепата им. Раздавайте се и в по-широк аспект. Ще осъзнаете колко много сте допринесли, колко сте дали на останалите и това ще породи у вас чувство на задоволство и усещане, че постъпвате както трябва.

9. Нумерологичен анализ на осмицата според числото на партньорството

Партньорите трябва да намерят баланса помежду си. Обикновено те дърпат в различни посоки. Налага се да се опитат да поддържат връзка, в която да имат обща почва.

Парите са ценни и важни в живота, но не са по-значими от нуждата да се изразява душата. Болката не бива да позволява животът им да се превърне в непрекъснато търсене на материални блага, не трябва и да стават алчни; следователно не бива да превръщат живота си в постоянно търсене на духовно задоволство.

10. Нумерологичен анализ на осмицата
при възпитанието на децата
Това дете е доста агресивно и трябва отрано да бъде възпирано. Ако родителите не обръщат необходимото внимание през началните стадии на развитието му, детето може да прояви насилствено поведение. Поради своята активна природа то трябва непрекъснато да върши нещо, а това е изтощително за родителите. Но те не бива да се предават и да позволяват на детето твърде много свобода. Длъжни са да му поставят граници и да му обяснят, че имаме нужда от ред, щом живеем в този свят; детето трябва да взема предвид ограниченията, които му налага средата. То знае много добре как да се изразява и следователно се нуждае от насърчаване как да се освобождава от напреженията и агресивността си по различни начини. За тази цел родителите трябва добре да познават любимите изразни средства на детето. Възможно е това да бъде речта, изкуствата - например музика или рисуване - или спортът. Ако на подобно дете му се позволи да се изразява свободно и без принуда чрез някои от тези начини, агресивността и склонността към насилие забележимо ще намалеят. Такова дете има нужда от много топлота и любов, физическият контакт е важен за здравословното му емоционално развитие - и то на това дете повече, отколкото на другите.

Ако то се научи да уважава себе си и своето семейство, ще израсне, знаейки как да зачита другите и да бъде чувствително към техните нужди.

11. Нумерологичният анализ на осмицата според имената

Основната ви сила се крие във вашата способност да свързвате материалното и духовното. Материалният успех е много важен за нас, той е центърът, според който измервате себе си и постиженията си. Не се страхувате от трудната работа, склонни сте да положите големи усилия, за да постигнете целите си в живота.

Настойчивост е вашата ключова дума, вие не се предавате лесно, дори ако не успеете веднага. Оценявате ефикасността и захванете ли се с даден проект, работите със себеотдаване. Много ви е трудно да се въздържите от съблазните в живота. За тази цел ще ви трябва желязна дисциплина. От друга страна, макар че изкушенията много ви привличат, вие прекрасно умеете да им устоявате.

Склонни сте да преувеличавате. Когато описвате някои ситуация или с думи, или във въображението си, вие я раздувате. Това е опасна черта, може да ви навреди - хората вероятно няма да ви вярват. Много е важно да го осъзнавате и да се опитвате възможно най-много да се придържате към действителността.

Нетърпеливи сте да постигнете по-високо социално положение, да забогатеете, но помнете, че духовната сфера е също толкова важна за вас, колкото и материалният свят.

За хората с вашата нагласа преследването на богатството обикновено води до разочарование. В крайна сметка, дори да постигнете целите си и да забогатеете, винаги ще имате усещането, че сте пропуснали нещо. Никога не сте доволни от това, което притежавате. Ако изпитвате вина заради факта, че постиженията ви в работата са в ущърб на семейството, това е знак, че трябва да намалите темпото. Дръжте сметка за нуждите си. Само по този начин ще избегнете неразположенията и чувството за пропуснати възможности.

12. Нумерологичен анализ на осмицата според космическите вибрации

Числото 8 представлява началото на нови процеси, което идва след приключването на предишните.

Материалният символ се състои от два квадрата един върху друг.

Духовният символ е цифра 8, полегнала хоризонтално
 
Активен
giti
Гост
« Отговор #21 -: Юни 28, 2009, 16:52:55 »

Числото 9
 
1. Нумерологичен анализ на деветката според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

Хората с число 9 са решителни, активни, смели, притежават върховни водачески умения. Деветката сочи контрол, инициатива, решителност, призвание и интуиция. Тези хора вдъхновяват другите и упражняват силно влияние върху тях. Те постигат успехи, и то нерядко брилянтни. Минават през противоречиви периоди на последователни победи и времена на затруднения и конфликти. Схващат нещата бързо и ясно, имат голямо въображение, възвишени идеали и искрено обичат човечеството. Но амбицията им да подобрят човешкия род и да променят света по-скоро ги прави нечувствителни към нуждите и чувствата на хората в непосредствена близост до тях.

Те може да бъдат изключителни и често пъти забавни. Тези хора са приятно различни, със силен инстинкт, открити и склонни към непредвидими изблици на вдъхновение. Импулсивни мечтатели и романтици, понякога са надарени с извънсетивно възприятие, особено телепатия.

Хората с число 9 са физически привлекателни и обикновено притежават изключителни артистични таланти. Мнозина сред тях са превъзходни художници, скулптори, писатели, музиканти, учени, преподаватели и лекари.

Когато стане дума за любов, те са почтени, надеждни, импулсивни и верни. Не са склонни да ревнуват, но са много трудни, когато тази емоция се пробуди. Могат добронамерено да правят компромиси; дори когато споделят нечие мнение, не таят злоба. 11о принцип се опитват да изпълняват желанията на интимните си партньори по абсолютно алтруистичен начин. Силно ценят приятелството, имат богата връзка със старите си другари и много държат на добрите отношения с членовете на семейството. В същото време обаче не понасят близките да им се бъркат в работите.

Символичното значение на числото 9 е неговото положение като последно и най-голямо от едноцифрените числа. То сочи духовни постижения, смелост, високоразвито себеосъзнаване и хуманност. Девятката притежава тройната сила на тройката (3x3=9). Когато 9 бъде умножено с което и да е едноцифрено число, сумата от цифрите на произведението винаги е равна на 9.

(9x2=18; 1 + 8=9) (9x3=27; 2+7=9) (9x4=36; 3 + 6=9) и т. н.

Това число представлява тоталността. Бременността при хората трае 9 месеца, 360 градуса образуват кръг (3+6+0=9). Това е мистично число. Казано е: „Древните учители по окултизъм са знаели, че във „висшето броене" числото 9 представлява името на Бога, състоящо се от 9 букви." Кабалистите вярват, че името на Адам (първият човек, представител на цялото човечество) разкрива, че човекът е Бог, проявил се в плътта. Бог е източникът на всичко, точно както числата от 1 до 9 са коренът на всички неща и другите форми без изключение произхождат и се развиват от тях.

По същия начин гематрията (нумерологията на еврейските букви) на името Адам е 45 (еврейските букви са: алеф= 1, далет = 4, мем = 4; сборът е =45); събрани, тези две числа също дават 9 (4+5=9). Шестицата, появяваща се в гематрията на името Адам, представлява физическата страна на човека. Деветката символизира неговата висша духовност.

2. Нумерологичен анализ на деветката според характеристиките на любовта и сексуалността

Хората с число 9 са проблем за нумеролозите, които основават тълкуванията си върху астрологията. Разглежданите индивиди изразяват енергията на числото 1, баланса на шестицата и са управлявани от мъжката планета Марс. Нумеролозите го знаят много добре, но когато се опитват да интерпретират характеристиките на деветката с оглед любовта и сексуалността, откриват, че действителността е по-различна от теориите, свързани със звездите.

Нумерологията трябва да разглежда сексуалността и любовта на числото 9 по по-различен начин. От една страна, тези хора имат силно либидо, произтичащо от произведението 3x3. А от друга страна, са много лоялни, което се дължи на факта, че разглежданото число е краят от първия цикъл на нумерологичните числа.

Наистина въпреки факта, че на деветката й липсва емоцията на любовта, комбинацията от сексуалност и вярност компенсира характерната липса на чувства у тези хора. Те много се съобразяват с нуждите на партньорите си, считат ги за не по-малко важни от своите потребности, отнасят се внимателно към всяко затруднение или оплакване във връзката. Разглеждан в тази светлина, пътят на числото 9 с оглед любовта и сексуалността може да бъде разбран по-добре.

3. Нумерологичен анализ на деветката според астронумерологията

Това се отнася за хората, родени на дата 9, 18 или 27.

Днес символът на Марс е признат като олицетворение на мъжката сексуалност. Няма съмнение, че Марс е централна планета с оглед рождения хороскоп.

В митологията Марс е любовник на Венера. Той е и богът на войната. До известна степен изражението „в любовта и войната всичко е позволено" произхожда от тази двойственост.

Също така е несъмнено, че Марс е мъжки фактор - още повече от Слънцето - с оглед факта, че се фокусира предимно върху земното изражение на мъжествеността, а именно войната и физическата любов!

Не бива обаче да забравяме, че Марс затваря цикъла на планетите - в смисъл че представлява трансформацията на слънчевата сила, противоположност на Венера, но със земно изражение.

В нумерологията тази ситуация е много по-ясна. Макар че деветката е важно число, тя не е значим фактор в нумерологичната карта. Реалността на деветката всъщност ни дава земното изражение на числото 1.

4. Нумерологичен анализ на деветката според гласните

Вашата добросърдечна и дори прекалено щедра природа може да накара другите да се възползват от вас. Макар че постоянно изисквате да ви се демонстрира любов, в същото време не винаги сте способни да отвръщате със същото.

Притежавате високоразвита творческа природа и сте артисти по сърце. Надарени сте със сръчни ръце и дори да не сте художници или скулптори, със сигурност се проявявате чудесно в някоя друга форма на изкуството като например дървообработване.

Винаги знаете как да поправяте разни неща у дома, притежавате изключителната способност да импровизирате. Вие сте оригинални, имате широк поглед, който е уникален и различен. Знаете как да вземете някоя вехтория от улицата и да я превърнете в нещо полезно, произвеждайки работи, за които на другите изобщо няма да им хрумне.

Стремите се да знаете много неща и винаги четете много. Способни сте да „изкълвете" цял вестник, включително клюкарските колони, само за да бъдете с крак със случващото се. За вас е важно да се придържате към действителността. Не си позволявате да се отнасяте в далечни светове или да мечтаете как желанията ви се изпълняват - така че никой не може да ви обвини, че си въобразявате нереални неща.

Помнете, че винаги сте здраво стъпили с двата крака на земята, защото вие сте такива - реалисти. Следователно ви е позволено от време на време да се отпускате и дори да се поглезите с някоя и друга мечта. Ако не бленувате, как ще изпълните съкровените си желания?

5. Нумерологичен анализ на деветката според съгласните

Вие сте надарени със способността да се пригаждате към всякакви условия. Намирате се в стихията си не само сред високопоставени хора, интелектуалци и богаташи, но и пред най-простичките и най-дребните хора. Погаждате се с всекиго. Нямате особено големи изисквания към живота, тъй като е лесно човек да ви задоволи, щастливи сте с това, което имате. Вие сте изобретателни и можете да извлечете най-доброто дори от най-лошите условия. Четете с удоволствие, имате широка култура.

Безнадеждно романтични, вие обичате да пишете поезия за любимите си хора и да им носите цветя. С оглед любовта и романтиката нямате оплаквания за нищо. Каквото и да чувствате, че трябва да направите, за да спечелите сърцето на любимия си човек, вие ще го сторите! Дори ако другите схващат вашите действия като унизяващи, никога няма да си помислите същото. Благословени сте с любящо и топло сърце, обичате да се раздавате.

Не прекалявайте с това, защото рискувате да станете досадни или да се превърнете в бреме за любимите хора.

Притежавате артистични способности. Ако се занимавате с изкуство, има голяма вероятност да постигнете внушителни резултати.

6. Нумерологичен анализ на деветката според рождената дата

Това сочи получаване на плодове от идеалите. Вашите вярвания и идеални представи ви дават широк поглед върху живота. Не се съсредоточавате върху детайли на микроравнище, а по-скоро виждате нещата на макрониво. Способността да отделяте семето от плявата ви помага да имате общ поглед върху живота. Не сте ограничени и хванати в капан от стандартни калъпи.

Способни сте да развиете творческо и оригинално мислене, следователно имате големи възможности да допринесете за развитието на човечеството.

Вашата сила се проявява във всеки аспект от същината ви. Тя свидетелства за духовно издигане, обмисляне и отговорно изразяване и смелост. Има опасност да потискате тези енергии в тялото си и те могат да избухнат неконтролируемо. Извънредно важно е да ги използвате и да знаете как да ги възпирате или изразявате.

Потенциалните ви способности са безкрайни.
Добре ще бъде да се съсредоточите върху нуждите на хората, които са непосредствено до вас, а после да разширявате постепенно кръговете, докато не обхванете с положителната си енергия цялото човечество.

7. Нумерологичен анализ на деветката според годишнината

Това е година на завършване на кръгове, на приключване с неща. През този период задачите, над които работите, ще достигнат успешен край. Вие завършвате и приключвате един цикъл, слагате точка на първата глава в живота си; но в същото време започвате нов период и нова глава. Този процес на превръщане ви дава енергия за новото начало.

Възможно е да се разделите с хора, които обичате, да подновите връзките си с други, а може и да си намерите нови приятели.

Освен това вероятно ще има кризи - или материални, или духовни. Но във всеки случай от тях ще излезете укрепнали и това ще ви помогне да се справите с различни видове кризи в следващите периоди от вашия живот.

8. Нумерологичен анализ на деветката според деветгодишния цикъл

Точно през тази година трябва да завършите нещата, които сте започнали в миналото. Много е възможно усилията, които сега полагате в работата, бизнеса или у дома, да ви носят плодове чак след години. Но със сигурност ще дочакате резултатите.

9. Нумерологичен анализ на деветката според числото на партньорството

Партньорите трябва да бъдат открити към другите. Необходимо е да се научат да обичат околните, а не само себе си. Даването на другите и желанието да им посвещават колкото може повече ще ги отведе към реализацията на огромните вътрешни сили, с които те са надарени, и това ще издигне връзката им на по-високо духовно равнище.

10. Нумерологичен анализ на деветката при възпитанието на децата

Детето девятка е много любознателно. То се интересува от всичко, на което попадне. Напълно способно е да вземе например някакъв часовник и да го разглоби, за да види как работи. Тези деца са енергични и същевременно много сантиментални. Трябва да получават подкрепа в периоди на напрежение, да не се очаква, че ще се справят съвсем сами, особено в първите папи от живота им. Емоционалната поддръжка със сигурност ще им даде много сили.

Тези деца осъзнават мъките на другите, интересуват се от болката, съществуваща в света, и са като омагьосани от нея. Имат усет за обществена справедливост и дори от най-ранна възраст знаят как да дават от себе си. Издирват причините за човешките несправедливости и проблеми.

Децата деветки ще израснат като съвестни граждани. Ако чувствителността към другите излезе на преден план и не бъде потискана от околната среда, и те, и обществото ще имат полза от това в по-зряла възраст.

11. Нумерологичен анализ на деветката според пълното име

Девятката сочи възможност за постигане на цялостност, която се проявява чрез потискането на моментните желания и чрез помощта, давана на другите, изслушването на техните проблеми и проявите на доброта спрямо тях. Извънредно важно е да се научите да приемате околните и техните нужди като най-голям приоритет в своя живот, да ги поставяте преди себе си.

Приучете се да се издигате над дребнавите проблеми, да показвате благородство и великодушие на духа, дори когато сте изпаднали в трудни и неприятни ситуации. Вие се намирате на високо духовно равнище - такова, което изисква ангажираност. Пазете силите си за бъдещето, защото не ви е позволено да ги пилеете дори в най-трудни времена. Удоволствието и удовлетворението, което ще извлечете от живота, не са такива, към каквито се стремят повечето хора. Колкото по-добре се отнасяте към другите, постигайки по-високи духовни равнища по време на израстването си, толкова по-голямо удовлетворение ще почувствате, изживявайки щастие и мир.

12. Нумерологичен анализ на деветката според космическите вибрации

Числото 9 представлява максималното съвършенство, което някой човек може да постигне.

Съвършенството на деветката се изразява между другото в способността да се крие сред другите числа и да не знае, че е близо до тях. Но въпреки тези изражения на скромност числото 9 може да изявява уникалността си пред останалите числа и е в неведение, че те са близо до него.

1+9=10=1+0=1
2+9=11=1+1=2
3+9=12=1+2=3
4+9=13=1+3=4
5+9=14=1+4=5
6+9=15=1+5=6
7+9=16=1+6=7
8+9=17=1+7=8
9+9=18=1+8=9

И все пак числото 9 е способно да проявява уникалността си. Това може да се види, когато то бъде умножено с всяко едноцифрено число, както ще видим по-долу:

1х9=9
2x9=18=1+8=9
3x9=27=2+7=9
4x9=36=3+6=9
5x9=45=4+5=9
6x9=54=5+4=9
7x9=63=6+3=9
8x9=72=7+2=9
9x9=81=8+1=9
 
Активен
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #22 -: Юни 29, 2009, 14:15:00 »

  Пак едно изречение за 11 и 12 и после нищо "26 ПРИЕМА ЗАПОВЕДИТЕ НА тВОРЕЦА, 11 И 22 СА ГОСПОДАРСКИ"

  В крайна сметка какво означава това?
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #23 -: Юли 09, 2009, 11:00:32 »


  ЕТО НЕЩО И ЗА 11 И 22

  ЧИСЛО 11

  Ако сте родени под влияние на 11, то Вие сте от тези, които осъзнават, че съществуват други светове и други сили, които въздействат на Земята.Рядко са тези от Вас, които осъзнават вибрацията на 11. Обикновено я отработвате като двойка. Имате доста силна интуиция и психични способности. Понякога сте колебливи, вътре в себе си, но когато вземете решение сте целенасочени и динамични. Вие сте „мистиците” на числата. Вдъхновявате хората около себе си. Притежавате вътрешна сила, която Ви помага да преследвате идеите си. Понякога сте в състояние да отричате всичко около себе си. Във Вас живеят двама души, които не винаги се понасят и всеки от тях дърпа чергата към себе си. Вие сте революционерите сред числата, обаче сте и в състояние да се шляете безцелно и да се ‘носите по течението”. Ако решите, можете така да преметнете някого, че той даже няма и да разбере, че сте го излъгали. Търпеливи сте, но когато сте раздразнени хвърчат искри, мълнии, че и други предмети… Вашите цветове са бялото, синьото и кремавото. Камъни: перла, кварц, планински кристал, които ще развият интуицията Ви и ще Ви предпазват от лоши влияния.  ЧИСЛО 22

  Ако Вашето число е 22, то Вие сте под влияние на една от най-трудните вибации. Вдъхновявате се от големите идеи, действате със замах. Можете да организирате хората и да получите неограничена власт. Ако не можете да усетите вибрацията на 22, то Вие ще сте под влиянието на четворката. Вдъхновявате се от живота и можете да го „облечете” като голям проект. Прекалено сте доверчиви и много лесно могат да Ви излъжат. Имате големи и трайни знания, идеи и цели. Понякога така Ви обзема безразличието ,че е трудно да Ви извадят от това състояние. Работоспособността Ви е голяма. За Вас бих казала,че сте като архитект – строител, който винаги се опитва да материализира плановете си. Вашите цветове са синьото и сивото. Камък: носете хесонит и сапфир, защото предпазва от предателства.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #24 -: Юли 24, 2009, 20:43:48 »

  ЧИСЛОТО 22


  Числото на Великите аркани Таро в Свещената книга на Тот, описващи Вселената, Човека и връзката между тях - законите на битието. Сакрално число на Кабала. Броя на буквите на еврейската азбука.

  Числото на Прозерпина, възраждаща се през пролетта, символ на трансформацията на духа и тялото.


  "Язык символов - числа, фигуры, время"
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #25 -: Юли 24, 2009, 20:45:09 »

  ЧИСЛОТО 9


  Това е образ на завършения цикъл, на затвореността, завършеността. Това число си съперничи със 7 в качеството на космическа константа, олицетворение на основните параметри на Мирозданието. 9, получено с трикратно повторение на тройката, се съотнася спрямо последната в своята символика и може да бъде разгледано като детайлизиран образ на трите свята. В Китай 9 се свързва с началото - ян, с острия вкус, есента, метала, космическия ред; в поезията то се използва като синоним на думата "всичко" (аналогично на 7 в западната традиция).


  "Полная энциклопедия символов и знаков"
  Активен
  zaharisa
  Човек, обикновен.
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


  « Отговор #26 -: Февруари 13, 2010, 21:18:07 »

  Аз съм 3-ка. Усмивчица
  Активен

  "Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
  MeGaDeTH
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 12


  Няма Невъзможни Неща!!!!

  « Отговор #27 -: Май 06, 2010, 01:56:38 »

  Значи прочетох за числото 26.Сега за пръв път разбирам,че е по-особено...Когато събера цифрите на рождената ми дата преди да получа като крайно число 8..числото е 26.....Сега 8-ца ли съм или се причислявам към 26 и бихте ли дали допълнителна информация за него? Благодаря Усмивчица !
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #28 -: Май 06, 2010, 08:15:22 »

  Според мен и двете числа оказват влияние - и 26 и  8. Доколкото знам, има числа с кармично значение, с това обаче не съм запознат, но според мен, трябва да се позаинтересуваш за значението на 26.
  Отделно влияние оказва и числото на деня, в който си роден.
  А какво число се получава, когато сборуваш числата, съответстващи на всякак буква от името ти (като тука виж не само малкото име, а отделно също така сметни и сбора от числата на малкото + презимето + фамилията)? При мен и в двата случая се получава 5, както и от сбора на деня, в който съм роден. От 5-и не мога да се отърва просто.  Веселяк Веселяк Веселяк
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #29 -: Май 06, 2010, 10:28:25 »

  Аз съм 8!
  Активен
  Страници:  1 [2] 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Числата и сънищата
  Моите сънища
  giti 1 5585 Последна<br />публикация Юни 28, 2009, 17:27:43
  от giti
  Мистика на числата
  Астрология и нумерология
  Админ 0 3749 Последна<br />публикация Януари 26, 2010, 20:52:34
  от Админ
  Характер според числата
  Астрология и нумерология
  Админ 14 5502 Последна<br />публикация Февруари 11, 2011, 16:54:19
  от gena
  Интерпретация на числата
  Астрология и нумерология
  Админ 2 2218 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 20:58:19
  от zaharisa
  ЧИСЛАТА И ЧОВЕШКИЯТ ХАРАКТЕР
  Астрология и нумерология
  A1eksandar 9 5391 Последна<br />публикация Януари 16, 2012, 23:35:48
  от elinikar

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright