Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Характеристика на всяка зодия  (Прочетена 66603 пъти)
Denny Baby
Denny
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 23


 • Град: София
 • Сън или Реалност ?!?

  WWW
  « Отговор #15 -: Февруари 28, 2010, 20:28:18 »

  Риби (Pisces)
  Специални благодарности на Дидо (Shirinan) ,който ми помогна толкова много Усмивчица

  КАЧЕСТВА - променливи
  ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - вода
  УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Нептун, но и Юпитер
  ДЕВИЗ - "Аз се надявам"
  КЛЮЧОВА ДУМА - съчувствие
  ЦВЯТ НА ЗНАКА - син, розов, светлосин
  МИНЕРАЛИ - аквамарин, тюркоаз
  МЕТАЛ НА ЗНАКА - цинк, платина, алуминий
  ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 3, 10, 11
  СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 3, 10, 17, 24, 31 и т.н. през 7 години
  БРАК - често Рибите се женят два пъти, особено ако първият брак е сключен рано. Добър съюз с Везни и Козирог. Привличат се също от родените под Рак, Дева и Скорпион. Добро разбирателство с Телец
  СИЛАТА им е в държанието, пълно със симпатия към околните
  СЪВЕТ - не трябва да оставят околните да им влияят. Трябва да следват интуицията си

  Хората родени под зодиакалния знак Риби не са склонни към външни ефекти, изглеждат загадъчни в своята скромност и отстъпчивост. Въпреки това те са общителни и не скриват своя личен интерес. Имат желание да придобиват знания от всякакъв род, предпочитайки все пак строго научни и философски предмети. Историята и разказите за пътешествия ги привличат. При все това те са крайно скромни и никога не могат да бъдат обвинени в лош вкус и парадиране с техните познания или демонстративен показ на тяхната компетентност.

  Скромността им се увеличава от липсата на увереност. Колкото по-честни и по-почтени са те, толкова по-силни са техните колебания. Страхуват се, че не биха били способни да изпълняват своите обещания. Много чувствителни, винаги загрижени за своите близки. Крайно внимателни при работа с пари. Някои от най-успяващите финансисти са родени под този знак. Много са загрижени да си набавят всичко необходимо за осигуряване на един независим живот в бъдеще. Те инстинктивно се пазят от ангажименти към другите, но също са крайно въздържани при искане на услуги за себе си.

  Тези хора са абсолютно верни и честни в отношенията си към своите приятели. Вярват, че другите хора са като тях почтени и добри. Това ги прави лесна жертва на спекулацията. Понякога у тях се забелязва една тенденция към мрачни предчувствия, когато всъщност нищо подобно не съществува. Мъчно споделят своите скърби. Обичат красотата в природата и изкуството. Ценят мира и спокойствието. Крайно са внимателни към подробностите. Имат много талантлива природа. Те са музиканти, писатели, поети и художници. Притежават добре развита интуиция и един безпогрешен инстинкт в живописта. Веднъж направили избор в своята професия или призвание, те посвещават на творческата си страст задълженията си и голяма част от своите сили.

  Недостатъците на представителите на тази зодия са: нервност, нетърпение, свръхзаангажираност заради загрижеността им за утрешния ден. Тези хора се нуждаят от една нежна, любяща здрава ръка, която да ги води. Склонни са към себеосъждане.

  Рибите, както Скорпиона, често пъти сами са си най-големия враг. Двете зодии имат нещо саморазрушително в себе си. Скорпионът вреди на себе си, като непрекъснато си навлича врагове, а Рибите често пъти подкопават собственото си здраве с употребата на алкохол и други възбуждащи средства. Рибите никога не трябва да вземат лекарства, които не са предписани от лекар и никога не трябва да надхвърлят определената доза. При тази зодия може да се отрази зле склонността й към фатализъм. Той спъва всякаква инициатива. Това оставяне на инерцията представлява една от главните опасности на тази зодия. Ето защо, за да не затънат по-дълбоко, Рибите не бива да се оставят да ги носи течението.

  НАКРАТКО: Тяхната двойна и впечатлителна личност разкрива голяма чувствителност. Хората, родени под зодиакалния знак Риби лесно се поддават на чужди влияния. Държането им зависи много от обстановката и от чувствата, които изпитват спрямо околните. Общо взето, те не са амбициозни, по-скоро нагласите им клонят към някакъв измислен свят. От тях често излизат прекрасни изпълнители във всички области на изкуството. Имат свръхразвито въображение. Рибите остават слепи за всички слабости у човека, когото обичат. Склонни са да бъдат: чувствителни, впечатлителни, променливи, мечтатели, изпълнени със съчувствие, проницателни, небрежни, зависими.

  Това е последният знак. Рибите разбират всичко и всеки, освен себе си. Те цял живот може да търсят собственото си Аз без да знаят какво точно е това Аз. Рибите имат своята истина, трудно намират сили за преодоляване на ежедневните проблеми, но дълбоко приемат проблемите на близките си и винаги са готови да се отзоват на помощ. Трудно остават на едно място. Те са граждани на света, те са навсякъде и никъде, интересуват се от всичко. Много са духовни и в повечето случаи – неуверени. Рибите са жертви на себе си и на света. Остават деца до края на живота си. Те са предани и привързани, живеят в свой собствен свят, изграден върху мистика и фантазия. Рибите вярват в знаци, те не могат да правят черна магия и много лесно изчистват отрицателните енергии.

  Добри и лоши черти
  Рибите са честни и склонни към компромис. Имат прекрасно чувство за хумор. Изпълнителни, интуитивни и склонни към съчувствие.

  В същото време са зле организирани, неуверени, разсеяни, идеалистични. Нямат позиция. Не умеят да управляват парите си и ги поверяват на безотговорни личности.

  Най-лош вариант: Те познават всичко и всички, само не и себе си. Животът им е като разграден двор, където всеки може да прави каквото си поиска. Боледуват от всякакви известни и неизвестни болести. До края на живота си имат несподелени увлечения, за които не си признават от страх, че ще загубят авторитета си.

  Мъжът Риби
  Покровителят на Рибите е Нептун. Той им дава уникална чувствителност и ненадмината интуиция, както и рядката способност да съпреживяват. Тези техни качества са невероятно притегателни за околните. Те са толкова чувствителни, че забелязват даже и най-незначителните промени на настроението и състоянието на партньора си.

  Благодарение на интуицията си винаги усещат дали поведението на събеседника е искрено. Те безпогрешно разпознават истината от лъжата и притворството, могат да определят взаимоотношенията в колектива, да предвидят събитията или поведението на хората. За съжаление, хората често злоупотребяват със самопожертвователността на Рибите и ги използуват като „скривалище”, за да преодолеят собствените си трудности. Голям проблем на Рибите е, че те не могат да кажат „НЕ”.

  Жената Риби
  Жените Риби обикновено биват приемани за странни и трудни за разбиране. Причината е, че те си живеят в свой собствен свят, който сами си измислят и създават. И той за тях е не по-малко реален от окръжаващата ги действителност. В момента, в който реалността започне да ги натоварва с отрицателни емоции, те просто се гмурват в дебрите на собствената си фантазия, затварят се там и всеки опит да бъдат извадени от това „скривалище” се оказва невероятно труден. Те могат да си избислят каквото им хареса, както хубаво, така и лошо. Реалността за тях е вътрешният им свят – богат и приказен. Външният е далеч от съзнанието им. Те в повечето случаи не обръщат никакво внимание на събития, за които се вълнува целият свят. Това може много необратимо да обърка партньорите им. На тях може да им се стори, че жената Риба непрекъснато се лута между радостна възбуда и дълбока депресия, но това е само незначително колебание на настроението й. Тя е склонна да се вслушва само в собствените си импулси и желания.

  Запазена марка при Рибите са чувствителните устни.

  Детето Риби
  Детето Риби се различава от другите деца по това, че яде и спи само, когато то пожелае. Техните желания обикновено се различават от общоприетия режим. Те или са тихи и спокойни, или безпричинно раздразнителни. Играят си само с това, което на тях им харесва, всичко останало правят от немай къде. Трудно могат да бъдат манипулирани.

  Родителят Риби
  Те боготворят децата си, но не умеят да ги възпитават. Самопожертвователни са, но не могат да им отказват нищо и децата им стават капризни. Грижат се за духовното развитие на децата си, но несъзнателно ги разглезват.

  Работа
  Рибите са творчески натури. Напрегнатият служебен график за тях е истинско наказание, защото те могат да работят на високи обороти само, ако са подтикнати от вдъхновението си. По тази причина те често предпочитат да работят независимо, на нефиксирано работно време или дори на смени.

  Рибите, особено жените, рядко поставят работата си на първо място в ценностната система. За тях винаги има нещо по-важно, било то семейството или децата. Изключение правят само в случаите, когато са намерили истинското си призвание, тогава са изключително всеотдайни и самоотвержени. Това се случва най-често с отдадените на изкуството, но прекрасно се реализират също в областта на медицината, химията, психологията, биологията. От Рибите излизат също великолепни фотографи и оператори, което отново се дължи на изключителната им способност да улавят незабелижими детайли.

  Рибите почти никога не са деловити и прагматични, нямат практическо мислене. Те се движат напред най-вече благодарение на силната си интуиция. Родените под този знак много рядко стават ръководители от голям мащаб, защото те никога не се стремят към власт и ръководни постове. Дори, ако целият колектив желае да бъде ръководен от шеф Риба, той обикновено е безкрайно деликатен, внимателен и склонен да изтърпи върху себе си наказания за грешките на подчинените си. Тези шефове успяват да създадат много компактен и дисциплиниран колектив благодарение на индивидуалното си положително отношение към всеки един от колегите.

  Пари
  Те имат изключително странно отношение към парите. Хем не са стиснати, хем пък биха могли да се лишат от покупката на много необходими и практични неща, които ще са им полезни, защото ги считат за глезотия. В същото време могат да пръснат огромни суми за такси или ресторант. Рибите нямат проблем да се задоволят с онова, което имат и не робуват на вещоманията.

  Много рядко се случва представителите на този знак да са в стабилно финансово състояние, защото рядко се захващат с доходоносни професии. Рибите също така трудно балансират доходите и разходите си, защото много често взимат заеми. И което е по-интересно, всички са склонни много лесно да им дадат пари на заем, защото за Рибите не е никакъв проблем да предизвикат съчувствие у когото и да било. Е, те връщат заемите си, но не винаги на време, защото никога не знаят с колко пари разполагат.

  Любов и брак
  Всеки има нужда от любов, а Рибите – двойно повече. Когато Рибите се влюбят, се преобразяват изцяло. Те много лесно се приспособяват към партньора, към вкусовете и навиците му. От друга страна, обаче, ако усетят, че са в по-силна позиция капризите им нямат край.

  Не е трудно да се харесаш на Рибите – просто трябва да покажеш в отношението си към тях много романтика и красота и вашите отношения ще бъдат една истинска приказка. Логично е да попитаме: а какъв е идеалът на Рибите? И това е най-трудният въпрос. Защото Рибите имат уникалното качество да бъдат харесвани от противоположния пол. Особено жените с мощното си женствено излъчване са в състояние да накарат всеки мъж да се влюби в тях.

  Подходящи партньори
  В ранна младост имат много добра хармония с Рака, а малко по-късно – с Везни.

  В зрелия си период най-стабилно и успешно партньорство Рибите постигат с Дева – двата знака умеят да се подкрепят, реализират се професионално в различни посоки и са равнодушни към секса.

  Рибите могат да пробват съвместимост с всички знаци, за тях една от трудните задачи е да попаднат на подходящ партньор.

  Секс
  Обикновено се предполага, че Рибите, като пасивен знак трябва да имат активен партньор. Това до някъде влиза в противоречие със задачата на мъжете Риби – от една страна те трябва да са инициативни, а от друга (не дай, Боже) да се изложи от превъзбуда. Ако дамите са прекалено настоятелни, това непременно довежда провал в отношенията с мъж Риба – той се плаши от настъпателност. Ней-добре е да бъде оставен да осъзнае желанието си.

  Партньорката му трябва да бъде изключително търпелива – да не се натрапва, но и да не показва отегчение. Той не е склонен да бъде зачисляван към групата на постоянните „ухажьори” и щом усети, че „свири втора цигулка” е готов да обърне гръб и да се откаже. Мъжът Риби просто е създаден за изискан и разнообразен секс. Показва неизчерпаема фантазия, великолепно разбира жената и предусеща всичките й желания. Не бива да се забравя, обаче, че той вижда любимата си през призмата на собствената си фантазия и в никакъв случай не трябва да разрушавате илюзиите му. Той страшно болезнено ще възприеме подобно разочарование.

  Храни и напитки
  Най-важното за Рибите е в техния дом винаги да има достатъчно храна и напитки. Барчетата и хладилниците им винаги трябва да бъдат пълни. И въпреки това Рибите не са лакомници, нямат проблем дори, ако не се хранят редовно, ако трябва да спазват строги диети. Ако имат красива фигура и не се нуждаят от диета, не биха отказали да похапнат това или онова, ценят вкусната и качествена храна и особено – изисканите напитки.

  Стил
  Рибите (особено жените) имат безупречен вкус към облеклото. Дори и да не са облечени по последна модна линия, те никога няма да облекат нещо, което не им стои добре. Предпочитат меките пастелни тонове, обожават отенъците на сребристо и златисто (асоцииращо риби люспи). Обожават да пазаруват, гардеробите им са натъпкани с дрехи и обувки, за които дори забравят, че ги имат. Започнат ли да си подреждат шкафовете винаги намират нещо, което са купили и нито веднъж не са обували или обличали.
  « Последна редакция: Февруари 28, 2010, 20:31:10 от indigo » Активен

  ... Сън и реалност често попадат от една страна.Сънувал реалност и сънувал в реалността ... Самия израз "Абсолютно щастие" носи тревога.Това,че срещу теб е най-добрия,не значи не мога ...
  Бисолини Усмивчица
  Isis
  Немезида
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « Отговор #16 -: Февруари 28, 2010, 20:43:37 »

  От мое и името на Пуфи, ти благодаря! Намигване
  Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #17 -: Февруари 28, 2010, 20:50:17 »

    Точно!
  ПС:Това не е ли от книгите на Джуна взето? Плезещ се
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  Denny Baby
  Denny
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 23


 • Град: София
 • Сън или Реалност ?!?

  WWW
  « Отговор #18 -: Февруари 28, 2010, 20:54:36 »

  Еми аз ги намерих в интернет и всичко за мене се оказа вярно и за скорпионите също. Реших да го постна, а пък и смятам, че е добре описано и темите,засягащи съответната зодия са доста актуални и винаги е добре да се прочете нещо такова и да се обмислят нещата  Усмивчица
  Дано сте осъзнали нещо ново за себе си и да се усъвършенствате  Целувчица Целувчица Целувчица Целувчица
  ПП : Ако искате, можете да прочетете още за зодиите в моя блог. Усмивчица
  http://denito0y.wordpress.com/
  Сега сядам да ям,че ше загина пред монитора Ухилен
  Активен

  ... Сън и реалност често попадат от една страна.Сънувал реалност и сънувал в реалността ... Самия израз "Абсолютно щастие" носи тревога.Това,че срещу теб е най-добрия,не значи не мога ...
  Бисолини Усмивчица
  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #19 -: Февруари 28, 2010, 20:57:52 »

  Еми аз ги намерих в интернет и всичко за мене се оказа вярно и за скорпионите също. Реших да го постна, а пък и смятам, че е добре описано и темите,засягащи съответната зодия са доста актуални и винаги е добре да се прочете нещо такова и да се обмислят нещата  Усмивчица
  Дано сте осъзнали нещо ново за себе си и да се усъвършенствате  Целувчица Целувчица Целувчица Целувчица
  ПП : Ако искате, можете да прочетете още за зодиите в моя блог. Усмивчица
  http://denito0y.wordpress.com/
  Сега сядам да ям,че ше загина пред монитора Ухилен

  Права си,разбира се...не исках да те обидя Целувчица И яж за да пораснеш голяма Ухилен
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  Denny Baby
  Denny
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 23


 • Град: София
 • Сън или Реалност ?!?

  WWW
  « Отговор #20 -: Февруари 28, 2010, 21:09:53 »

  Еми аз ги намерих в интернет и всичко за мене се оказа вярно и за скорпионите също. Реших да го постна, а пък и смятам, че е добре описано и темите,засягащи съответната зодия са доста актуални и винаги е добре да се прочете нещо такова и да се обмислят нещата  Усмивчица
  Дано сте осъзнали нещо ново за себе си и да се усъвършенствате  Целувчица Целувчица Целувчица Целувчица
  ПП : Ако искате, можете да прочетете още за зодиите в моя блог. Усмивчица
  http://denito0y.wordpress.com/
  Сега сядам да ям,че ше загина пред монитора Ухилен

  Права си,разбира се...не исках да те обидя Целувчица И яж за да пораснеш голяма Ухилен


  Споооооко Намигване
  Активен

  ... Сън и реалност често попадат от една страна.Сънувал реалност и сънувал в реалността ... Самия израз "Абсолютно щастие" носи тревога.Това,че срещу теб е най-добрия,не значи не мога ...
  Бисолини Усмивчица
  delfin
  Гост
  « Отговор #21 -: Февруари 28, 2010, 22:17:00 »

  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #22 -: Юли 02, 2010, 19:58:47 »

  Ураааааа, значи има и други стрелци  Аплодисменти Да, вярно е, че съм разсеяна Ухилен Поне от гледна точка на околните, да. От моя, просто гледам в една точка или през нея, и толкоз Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен
  Активен
  psyhea
  Гост
  « Отговор #23 -: Юли 02, 2010, 21:15:20 »

  Има една уникална книга на Спас Мавров"астрология на траките-пътят на пробудената душа" в която изумително точно са дадени характеристиките не само на всяка зодия,но и на зодиите със асцендентите.Също така и домовете спрямо всяка зодия.Препоръчвам я.Особенно интересно е да се проследят кармичните връзки и обързности с близки членове на семейството,приятели и т.н..както и евентуалните задачи които има да отработва личността спрямо зодията и асцендента в която е родена

  http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%EC%E0%E2%F0%EE%E2

  Активен
  sh0w_m3.l0ve
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 43


  « Отговор #24 -: Юли 02, 2010, 22:23:55 »

  Лелее.. ;хх Близнаците за мезе ни взеха ;DD Обичам си зодията обаче..
  Активен

  Има само един човек, който винаги ще ме обича и това съм аз.. : ))
  akela
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38

  « Отговор #25 -: Юли 03, 2010, 12:45:16 »

  е да, аз пак излезнах Летец...  Затъпяване  нещо между близнак и телец... а може би просто се натискам да съм близнаци  Ухилен
  Активен
  daisy8
  Десислава
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 37


  :)Търся справедливостта във всички нейни форми! :)

  « Отговор #26 -: Октомври 04, 2010, 00:41:13 »

  Отново се уверих, че съм типичен Водолей, ех, поне на 99 %, де!!!!
  Браво, много добре подбрани материали!!!

  Активен

  Усмивчица daisy8 Усмивчица
  Хера
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


 • Град: Everywhere
 • Fortuna Favet Fortibus!

  « Отговор #27 -: Ноември 04, 2010, 15:19:55 »

  Лелее.. ;хх Близнаците за мезе ни взеха ;DD Обичам си зодията обаче..

  Има много верни неща за нас. Ухилен
  Активен

  You see things as they are and ask, Why? I dream things as they never were and ask, Why not?!
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Седем нива във всяка възраст на душата
  Духовни учения
  Administrator 1 3200 Последна<br />публикация Септември 06, 2010, 10:51:49
  от Емилиян
  Индиго - характеристика
  Всичко относно индиготата
  Админ 0 2836 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 23:38:37
  от Админ
  Вашата зодия « 1 2 ... 5 6 »
  Астрология и нумерология
  Хера 81 10061 Последна<br />публикация Септември 05, 2013, 17:51:09
  от Ariam
  Фън Шуи за всяка стая
  Енергийни учения
  Spirit 4 12964 Последна<br />публикация Ноември 12, 2012, 17:24:53
  от Ester
  Вашата зодия « 1 2 3 4 5 »
  Анкети
  Аэ съм 71 8124 Последна<br />публикация Октомври 06, 2012, 13:11:09
  от Ru Alfa

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright