Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Числата  (Прочетена 11980 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 21, 2009, 12:16:14 »

26 ПРИЕМА ЗАПОВЕДИТЕ НА тВОРЕЦА, 11 И 22 СА ГОСПОДАРСКИ


Числата са мостът между човек и Бог


Емил Лещански

Много трудно е да се намери началото на знанията за числата, а още по-малко вероятно е да се проследи натрупването им, докато се превърнат в научна дисциплина. Но едно е сигурно - числата са едновременно граница и ориентир за всеки, който си служи с тях.

Учението за числата е най-значителната част от окултното познание. Безспорен факт е, че то е основа на цивилизацията и мощен двигател за нейното развитие. Естествено е да приемем, че произходът им, както и на всичко останало, е духовен, и следва да ги заложим като инструмент у Твореца, чрез който е сътворено и моделирано Творението. Според познатия ни древен и най-авторитетен представител на това знание - Питагор, числата са универсални, а приложението им е навсякъде. Няма спор по това. Смущаващо обаче звучи едно друго твърдение на питагорейците - че числата от 1 до 4 са начало на всичко?! Точно тези четири числа са определени като първоизточник и основа на следващите ги до 10. Питагорейците казват: като съберем 1+2+3+4, сборът е 10. Числата от четири нагоре лесно можем да получим, като комбинираме отделните стойности от едната страна на равенството: 1+4=5; 2+4=6 и т.н., а тези над 10, са повторение на всички предни. Оттук питагорейците достигат до фундаменталното заключение, че всичко в това творение е създадено от тези четири числа.

Характеристиките на простите числа, направени от питагорейците, са верни донякъде. В никакъв случай не мога да се съглася с т. нар. редуциране на двуцифрени, трицифрени и пр. числа. Не би могло да е възможно числото 13 (1+3=4), да има характеристиката на четворката, защото неговите функции и съдържанието му са други. Точно това е и основният недостатък на съвременната нумерология, която, изхождайки от този принцип, не признава, че двуцифреното число следва да има друга характеристика. А бърза да събере двете цифри и да ги приведе в една, за да им припише съответното значение. Изключение правят 11 и 22, които се определят като числа с "господарски" качества.

В творчески план числата са само фрагмент от дейността на Твореца. Като духовни същности са компонент в Творението. Всички числа от 1 до безкрай са духовни сили, които се подчиняват на закона за Божествения ред и самите те са последователните характеристики на този закон. Не бива обаче да се счита, че Творението е изградено в последователността 1, 2, 3 и т.н., което просто ни се натрапва от теорията на питагорейците. Както и не бива да се приема, че хармонията като функция у единицата е по-значителна от тази у двойката или осмицата. Те просто са различни. Допълват се в творческото многообразие, защото са съвършени и действат по заповедта Божия.

Има едно число, чието място е по-особено, тъй като този числов дух приема заповедите на Твореца и задължава останалите числови духове да ги изпълняват. Това е числото 26, което е пряк израз на името на Бога. На иврит Името се изписва с буквите - йод, хе, вау, хе, а числовата им стойност е съответно 10+5+6+5=26.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юни 21, 2009, 12:19:29 »

С ЕДИНИЦАТА СВЪРШВА ХАОСА

Емил Лещански


Убеден съм, че братята нумеролози четат за първи път тези твърдения. Невярващите може спокойно да се обърнат към някой доказан екстрасенс, който все пак трябва да получава информация от високо ниво, за да установят дали писаното е вярно. А след това няма да е лошо, ако направят задълбочени изследвания върху науката за числата или се опитат по друг начин да попълнят познанията си за този почти непознат, но затова пък превъзходен клон в окултизма. Питагор има право, като казва, че числата са универсални. Това означава, че те дават отговор на всички тайни. Няма спор - така е. И тайната на човека може да се разгадае чрез числата. Но това не е възможно да се получи от числовата стойност на името Адам, независимо дали то е изписано на иврит, латински или славянски и преизчислено в съответствие с числовия еквивалент на буквите. Но по тази твърде интересна тема ще направя обяснения в някоя от следващите публикации.


Първите основно действащи числови сили за последователното изграждане на Творението са четири. Това са духовете на числата 1, 4, 7 и 9. Ще се огранича само с кратка характеристика на изпълнителската им дейност.

Числото 1

Духът на това число установява границата между хаоса и Божественото организирано пространство, в което ще се изгради Творението.

Числото 4

Духът на числото 4 изгражда четирите основни Свята или Нива в организираното пространство, които в Кабала се именуват Ацилут, Бриа, Йецира и Асиа. И в тази последователност отговарят на: Света на архетипното начало - ниво Божествено, Света на висшите (чудните) духове, Света на духовете и Света на материалното присъствие.

Числото 7

Духът на числото 7 установява времето в неговите седем разновидности, действащи в Творението, и те са, както следва:

1. Време чисто. Валидно за Божествения свят.

2. Време човешко. Валидно за земята.

3. Време черно. Валидно за черния дяволски свят.

4. Време чувствено (емоционалност, преживяване).

5. Време на вярата.

6. Време чудно (на чудесата). Това е времето без ограничения. Действията в това време са мигновени.

7. Време на Божественото вмешателство. Това е времето, което можем да наречем Време коректив или Ключът на времето, чрез който Творецът може да съкрати или удължи един период. Този процес не се извършва произволно, а винаги е в тясна връзка с времето на чувствата.
Освен това Духът на седмицата устройва във всяко от четирите нива - Ацилут, Бриа, Йецира и Асиа, по седем вътрешни свята. Функциите на духа на числото 7 за човека са две. "Улавя" човешкия дух от Бога и го помества у човека - т.е. организира свързването на човешкия дух с шестте му тела, живеещи на различните творчески нива едновременно. Освен това устройва седемте етапа на човешката еволюция. Периодът на земните превъплъщения на човешката душа е само единият от тези седем етапа.

Числото 9

Духът на числото девет дели седемте свята в Ацилут, Бриа, Йцира и Асиа на девет нива и уточнява всичко за всяко от нивата поотделно. Този дух "улавя" човешката душа, за да я помести у човека - т.е. да я свърже с всичките му шест тела.

Тази първа основно действаща четворка е последвана от втора, в която участват числата 19, 28, 44 и 77. Следват още 5 четворки. Така пълното устройване на Творението е уредено от 7 четворки, които са установили закони, граници, взаимодействия и прочие същности, изразяващи целостта и съвършенството в Творението.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Юни 21, 2009, 12:26:15 »

Мариана Везнева - "И ще се разбират с езика на мисълта"
       


СЪТВОРЕНИЕТО В ЧИСЛАТА ОТ 1 ДО 10                 


           
1. Бог


         
БОГ Е ЕДИНИЦА,

         
НАЧАЛО, ОКОТО,

         
ТВОРЕЦЪТ НА ВСИЧКО,

         
МЪДРОСТТА, ДОБРОТО.   
Единицата - Най-логично е да бъде представена с геометричен образ като крът с център - познатият символ в иконографията. Центърът е Бог, който ни наблюдава, Създателя на всичко видимо и невидимо, Твореца, Космическия разум, Универсума, Словото. Бог е Един, Единосъщ, Вездесъщ.

Той е Светлина, Любов и Мъдрост, Сияйно Същество.       
2. Мисълта

         
ДВОЙКА. В ДУАЛИЗЪМ

         
СВЕТЪТ СЕ РАЗВИВА.

         
МИСЪЛТА Е ДВОЙСТВЕНА -

         
РАЖДА И УБИВА.


       
Двойката е символ на Мисълта с нейното двояко действие - съзидателно и разрушително. В прабългарската история - а българите са известни като пазители на Тайното Езотерично Знание - се среща знакът Y. Древните българи са били още и прорицатели и са познавали силата на Мисълта - Тайна, скривана от хилядолетия.
         
И така, вторият етап от Сътворението е появата на Мисълта, действието на Божествената Мисъл на Твореца, Универсалната енергия на Словото, с която е изпълнено Космическото Простронство.
         
Според Сътворението, вложено в естествения ред на числата от 1 до 10, Бог първо обмисля (мисли), после получава Творческата Идея, а след това и създава.

3. Идеята

       
ТРОЙКАТА - ТРИЪГЪЛНИК,

       
ОГЪНЯТ, ИСКРАТА,

       
ТВОРЧЕСКА ИДЕЯ,

       
ЛЪЧ ОТ СВЕТЛИНАТА.
         
Тройката се представя лесно с триъгълник. Той е изправен и насочен нагоре - същият като символа на Огъня, това е творческата искра, Идеята за творчество. Така от Мисълта на Бога се ражда Идеята за създаването на Човека.
         

4. Пространството


КВАДРАТ, ВПИСАН В КРЪГ,

ЧЕТВОРКАТА СТАВА.

СИМВОЛ НА ПРОСТРАНСТВОТО,

ЩО ОГРАНИЧАВА.
         
Четворката се изразява като квадрат, вписан в кръга. Квадратът (четириъгълникът) създава усещането за ограниченост. Той е символ на Пространството.
         
Така по пътя на Сътворението Бог създава Пространството, където ще действа бъдещият Човек - едно ограничено пространство, а не неограничено и безкрайно. Квадратът е и мярка за повърхнина, територия, пространство.5. Човекът

         
ЗВЕЗДА ПЕТОЛЪЧНА.

         
ПЕНТАГРАМ В КРЪГ.

         
ЧОВЕКЪТ КОСМИЧЕН

         
ПОЧВА СВОЯ ПЪТ.


         
Петицата се изразява в геометрията като петоъгълник, пентаграм в кръг или като петолъчна звезда.
 
Петолъчката е символ на Човека като дух, изправен, стъпил върху два крака и разперил ръце сякаш да прегърне целият свят.
         
Духът на Човека е създаден по образ и подобие Божие и свети като звезда. На този етап Човекът като дух е едновременно и мъж, и жена.
         
За Човешкия дух като Божествена проява трябва да се създадат условия за превъплъщаването му в материята.
         
Моделът на Човека е подобие на петолъчна звезда и като такъв е пуснат в Космоса. Човекът не е продукт на животинската еволюция.
         
Все още Човекът е само дух.
   
Активен
delfin
Гост
« Отговор #3 -: Юни 21, 2009, 12:29:52 »

 
6. Животът

     
ФОРМА ШЕСТОЛЪЧНА.

     
В ХАРМОНИЯ ВПЛЕТЕНИ.

     
ОГЪНЯТ С ВОДАТА -

     
ЖИВОТ НА ПЛАНЕТАТА.     
Шестицата има геометричен израз като шестолъчна звезда. Познатата ни еврейска звезда е известна и като Печатът на Соломон. Тази звезда е съставена от два триъгълника - символи на Огъня и Водата и тези два триъгълника обезателно трябва да бъдат преплетени в хармония, за да има Живот.
     
Какво означава това.
     
Планетите вече са съществували и Бог-Създател е трябвало да подготви ( или да избере) онази планета и атмосфера, на която да има условия на живот за Човека от материален (биологичен) тип.
     
Две са задължителните условия: Водата - наличие на вода в течно състояние, и Огънят - умерена топлина, която да може да съхрани Водата в течното й състояние.
     
Шестолъчната звезда е също и символ на Живота въобще, символ на живата планета, където има условия за живот, за да бъде обитавана от Човека.
     


       
7. Йерархията

       
ЙЕРАРХИЯ ДУХОВНА

       
В СЕДМОЛЪЧНА ЗВЕЗДА.

       
АНГЕЛИ, АДЕПТИ,

       
ВИСШИ СЪЩЕСТВА.       
Седмицата по подобие на петицата се изразява със звезда, но звезда със 7 лъча. Тя създава асоциация на Човек с криле, на Ангел, Висше Духовно Същество, което може да лети като птица.
       
7 е сакрално число, а Седмолъчната звезда е символ на Духовната Йерархия от Висши Същества, която е избрана да следи Еволюцията на човешката цивилизация на планетата Земя.     
8. Кръговратът

     
ОСЕМ. ДВА КВАДРАТА.

     
ТОЗИ И ОНЗИ СВЯТ.

     
ДУХЪТ ПРЕМИНАВА

     
ВЪВ ВЕЧЕН КРЪГОВРАТ.     
Осмицата - двата квадрата. Това е символ на двете пространства, може би едно над друго, а може и преплетени помежду си; на двата Свята. Центърът им е общ - центърът на кръга.
     
Написана като цифрата "8", фигурата създава асоциацията за вечния кръговрат - преминаването на Човека последователно в духовно и материално състояние, пребиваването му ту в Духовния свят - Невидимия, ту във Физическия свят - Видимия. Границата между двата свята е само една точка. И тя е Мигът на раждането и Мигът на смъртта.
     
Това означава, че преди създаването на Човека като материално същество (което става в числото 10), е пуснат в действие Законът за Вечния Кръговрат. Очертано е пространството за Физическия свят и отделно за Духовния. Започнал е действието си Законът за прераждането.
     
9. Съзнанието


     
ДЕВЕТ Е ЗАВИХРЯНЕ.

     
ДУХЪТ УПЛЪТНЯВА.

     
ЧОВЕКЪТ КОСМИЧЕСКИ.

     
ЖИВА ДУША СТАВА.


     
9 представлява съчетание на три тройки. До този етап Човекът беше само Дух, беше в духовно състояние от много тънка духоматерия. От духовно същество Човекът е станал Жива Душа, добил е съзнание, започнал е да мисли и чувства. Тънката материя на Духа се е уплътнила.     
10. Въплъщението


     
С ДЕСЕТ - ДВЕ ПЕТИЦИ

     
ЗАВЪРШВА МИСТЕРИЯТА.

     
ЧОВЕКЪТ СТАВА ДВОЙКА

     
И ВЛИЗА В МАТЕРИЯТА.


     
10 - две петици.
     
Графичният й израз представлява две петолъчни звезди, т.е. две човешки същности. Дошъл е етапът за разделяне на половете и преди човешката двойка да влезе в материята, Човекът се разделя на Мъж и Жена.
     
Това е завършекът на легендата за Сътворението на Човека
     
Човешката двойка - Мъж и Жена - облечена в материята, тръгва по пътя на Еволюцията.
Активен
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Юни 22, 2009, 10:06:20 »

  Добре де аз съм 11, къде може да се намери повече информация за 11? Навсякъде има само до 9.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #5 -: Юни 22, 2009, 10:48:36 »

  Ще проверя в някои книжки, ако има, ще пиша.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Юни 22, 2009, 10:53:49 »

   :)БЛАГОДАРСТВА Усмивчица
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #7 -: Юни 22, 2009, 11:29:18 »

  Имайте предвид, че крайното число, получено при изчисляване на рождената дата е всъщност кармическата задача на всеки.  "...Ако кармическата задача се състои само от тези цифри - 1, 2, 10, 11, 12, 20, 21, 22 - това говори за това, че човека има големи дългове  в областта на духовното, и той се е материализирал само за това, да постига Божествените закони. Такива хора, като правило, или съвсем отричат духовният път на развитие, или само теоретически признават духовната основа на света, или попадат под влиянието на всевъзможни лъжеучения. Ако те са влезнали в такова подобно учение, едва ли могат да излезнат от там. Или излизат с големи загуби. Именно такива хора се явяват основатели и последователи на всевъзможни секти. В живота тези хора се делят на две категории, едни от тях са доволни успешни, други, обратно, имат сериозни проблеми, свързани със здравето си или здравето на своите близки, деца, родители. Нищета, бедност, големи загуби на имущество - са сериозни показателиза падениеа и начало на процес на инволюция. Хора с такива кармични кодове могат да бъдат посъветвани само едно - да застанат на религиозен път на развитие. Трябва да им е понятно, че у тях има такива енергии, които ги няма и не може да има в останалите хора. И колкото и да е тежка - този път е необходим. Възможните представи за безмислеността на култовите обряди, тежестта на каноничните изисквания и други моменти от живота на вярващите, отблъскващи ги от традиционните религии, създават илюзията, че това не е техният път. Но все пак това е единственият път към усмиряване на техните избрани енергийни потоци. Религията трябва да бъде избрана именно тази, в която човек се е родил, независимо от мястото на живеене. Ако семейството не принадлежи към никаква конкретна религия, то вероизповеданието се определя според територията на живеене на основното население. Голяма опастност представляват за тези хора сектите, новоявените "учители", окултните науки, екстрасензориката, магията, астрологията и всичко, свързано с тайните езотерични знания. Монашеството е именно за такива хора - път за спасение на душата. ..."


  От "Законы души, или кармические коды" от Кутхуми


  Ето още два много кратки откъса -


  "11 - в съотнасяне с числото 10 изразява някакъв излишък, ознаменуващ конфликт, носещ опастност."

  От "Полная энциклопедия символов и знаков"


  "Числото 11 е свързано с греха, нарушение на закона, опастност. Тъй като 10 - е съвършенно число и закон, 11 символизира изходът зад пределите на едното и другото."

  От "Язык символов - числа, фигуры, время"

  превод: делфин


  « Последна редакция: Юни 22, 2009, 14:37:26 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #8 -: Юни 22, 2009, 14:43:56 »

  Само не се отчайвай от това, което пише. Според мен същественото е да не се увличат хората с число 11 в практикуването на окултните науки - астрологията, нумерологията, магията и др. Едно е да имаш знание от интерес, друго е практикуването.


  При астрологията е важен моментът на зачатие, не толкова моментът на раждане. А зачатието малко могат да си го знаят, часът на раждането може да се пожелае - секциото е планирано (като пример).

  А не забравяй, че ние се раждаме и родителите ни дават имената в материята, а душите ни имат съвсем различни имена в духовния свят.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #9 -: Юни 22, 2009, 14:55:06 »

   ???Ми то на фона на държавата тогава какво ми остава освен да ходя пред народното събрание и да се гръмна. Угрижен
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #10 -: Юни 22, 2009, 14:56:40 »

  А и какво означава тогава това "11 и 22, се определят като числа с "господарски" качества." - нещо не ми се връзва.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #11 -: Юни 22, 2009, 21:18:40 »

  Не зная. Това е което имам из моите книжки. Знаеш, че има за всяко нещо винаги по няколко хипотези.

  Ти си си ти - уникална личност, която няма друга подобна на себе си в този свят и на тази Земя. Ти ще бъдеш това, което сам създадеш от себе си, кой и каквото да иска да си пише и мисли. Усмивчица
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #12 -: Юни 23, 2009, 10:53:09 »

  Благодаря ти. Намигване
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #13 -: Юни 28, 2009, 16:23:56 »


  Числото 1

  1. Нумерологичен анализ на единицата според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

  Хората с число 1 са самоуверени, активни и смели. Търсачи, първопроходци, изследователи, надарени с любопитството на учения и с творческото вдъхновение на човека на изкуството. Те са интелигентни, логични, решителни и доминиращи, но по един приятен начин. Тяхната амбициозност и инициативност нерядко ги издига до позиции с голяма власт и авторитетност. Подобни индивиди знаят какво искат и се придържат към целта си: единицата винаги си е единица, идентична на себе си независимо от всякакво деление нл и умножение. Те нямат нужда от съвети и насърчение от другите и е много трудно да ги отклониш от избраната пътека. Хора творци, оригинални и смели водачи по рождение, те действат ефикасно в трудни обстоятелства. Знаят как да контролират чувствата си и как да действат бързо и съсредоточено. Те са жизнерадостни, пълни с енергия, в състояние са да преодолеят всеки противник, понасят болката и ограниченията, без да се оплакват. Могат да се приспособят и към най-трудните обстоятелства и никога не се отказват от възложена задача или отговорност. Макар че понякога са ексцентрични, склонни към насилие, нетърпеливи, нетолерантни и упорити, тези хора обикновено се радват на голяма популярност и нерядко са обект на възхищение. Великодушни и всеопрощаващи, винаги показват симпатия към слабите и безпомощните.

  Единиците се чувстват много отговорни за любимите си същества и не са особено ревниви. Но ако бъдат наранени от явна демонстрация на изневяра, има вероятност да се окажат безмилостни в гнева си. Харесват къщи, управлявани с разум. е са предпазливи с парите, никога не си позволяват да харчат неоправдано, макар че са щедри към партньорите си.

  Хората с числото 1 са логични и винаги склонни на компромис. II и кога не продължават да се бият, ако е възможно да се постигне мир. Очарователни, привлекателни, пълни с любов и почтеност.

  Единицата олицетворява Създателя на Вселената, тя е числото на Бога. Освен това представлява мъжкото начало и силата. Точно както всяко число, делено на 1, си остава същото, така и духът на хората единици минава през много различни ситуации и трансформации, без да промени същината си.

  2. Нумерологичен анализ на единицата според характеристиките на любовта и сексуалността

  Формата на разглежданото число сама по себе си сочи, че то цели задоволяване в секса. За тези хора неудовлетворената любов не е съвършена (забележете отново, че тук няма разлика между мъже и жени). Актуализацията на любовта и секса винаги изисква известна степен на проникване в личното пространство на партньора. Няма проява на любов, когато числото 1 стои самичко.

  Така че логиката, дискретността и социалните норми диктуват сексуалността на единиците. Когато имат връзка, тези хора отхвърлят на втори план емоционалните съображения. С други думи, ако искаме да характеризираме сексуалността на числото 1, се обръщаме към условностите и нормите в неговото социално обкръжение. Това има връзка с начина на живот, както и с точния момент, когато се случва всяко нещо.

  Хората с число 1 са много физически в любовта си и трябва да минат през всички етапи, за да се почувстват добре. Което не важи само за проникването - основния фактор в сексуалността на числото 1.

  Тяхната любов е чувствена и е много трудно да се намери човек под това число, който да е склонен на платонична любов. На млади години те изразяват любовта си чрез любопитство и опит да задоволят своята сексуалност. Но след известно стабилизиране либидото им започва да намалява. Тъй като за тях любовта и сексуалността са свързани с физическото задоволяване, това силно им се отразява на стари години: „Ако не е физическа, значи не е любов!"

  3. Нумерологичен анализ на единицата според астронумерологията

  Според този показател хора с числото 1 са тези, родени на дата 1, 9, 19 или 28.

  (Индивидите под знака на Козирога също имат прилика с числото 1, но по астрологически критерии тук не ги включваме. Същото важи и за хората, при които сборът па числата от буквите на името им дава 1. В тези случаи говорим само за нумерология, а не за астронумерология. Същото важи и за всички други основни числа в по-нататъшните астронумерологически анализи.)

  Слънцето е символът на светлината, на първичната енергия. Астрологическият символ на светилото - кръгче с точка в средата-олицетворява цикличната природа на безкрайността. Всяка точка от кръга е еднакво отдалечена от центъра, а окръжността няма определено начало или край.

  Централната точка е източникът и началото на всички неща, от нея произхождат светлината и животът, тя е израз на силата на Бога.

  Понякога виждаме Слънцето идентифицирано с Бога, а в политеистичните култури - многобожието, то се свързва с основното божество.

  Важно е да схванем, че хората приемат Слънцето като източник на денонощния ритъм, който диктува смяната на светлината с тъмнината. Слънцето определя и божествената троица: изгрев (раждане), движение на светилото по небето (живот) и залез (смърт). (Това е един от източниците на Светата троица в християнството или за тройката богове в хиндуизма: Брахма, Вишну и Шива.)

  Слънцето дава живот на всичко, то е в основата на сътворението. Дарява на хората жизнената искра, тяхната уникалност и ги свързва с Бога.

  Освен това то е центърът на Слънчевата система и осветява Луната.

  По традиция Слънцето е мъжкото начало, сочи топъл характер и активност, страстна сексуалност.


  Слънцето се представя като движение по права линия бликащо като цифрата 1. То е изригваща и творческа сила.

  Извънредно важна е връзката между Слънцето и Луната - двете големи светила. По същия начин най-влиятелни основни числа в нумерологията са единицата - числото на Слънцето, и двойката - на Луната.

  4. Нумерологичен анализ на единицата според гласите

  Сбор единица сочи чудесни качества на водач. Вие сте амбициозни хора, винаги искате да успеете и да вървите напред. Това дори ви позволява да разбутвате другите и грубо да си проправяте път с лакти.

  Оригинални личности, новатори, безкомпромисни по отношение на качеството. Способни сте да бъдете независими, не приемате талантите си за даденост, а се стремите да ги уъвършенствате.
  Не се вслушвате в съветите на приятелите и изобцо на околните, ако не сте сигурни в намеренията им. Вие сте творчески личности, но степента на самоувереност у вас е твърде силна. Ако наистина искате да напреднете, трябва да шписнене арогантната страна на природата си и да се отнасяте към хората смирено и с уважение.

  Липсата на търпение, която понякога демонстрирате, може да бъде пречка. Трябва да се научите да бъдете по-чувствителни в определени обстоятелства, за да не притесняват околните. Заниманието с обществени дейности или политика йи помага да развиете тактичност и дипломатични маниери.

  5. Нумерологичен анализ на единицата според съгласните

  Вие сте доминиращи личности. Макар и надарени с организационни и мениджърски умения, въпреки че знаете как да извлечете максимума от даден екип, понякога го правите грубо и безскрупулно. Полезно е да се научите на по-мек подход. Понякога даването на заповеди не е най-добрият начин да се постигне целта, тъй като подчинените ще изпълнят изискванията ви не поради желание или любов, а защото нямат избор.

  Трябва да се научите да канализирате енергията си в положителни направления. Това ще ви помогне да извлечете максимума от себе си и от персонала, който оглавявате. Мениджърските ви таланти са забележителни, външността ви внушава респект. Хареса ви да изглеждате различни от другите, макар че вие самите като че ли се боите от тази тенденция. Възможно е през годините да се сблъскате с цинично отношение и то да е източникът на подобен страх. Но трябва да бъдете открити към света и да култивирате по-силна вяра в околните - това ще ви помогне да давате и да получавате повече любов.

  6. Нумерологичен анализ на единицата според рождената дата

  Борбата да реализирате стремежите си никога не свършва. Щом постигнете дадена една цел, веднага се появява следващата.

  Видът решения, които вземате, определя резултатите. Основната ви насока е към изразяване на вътрешното ви „Аз" и вашите организаторски и водачески способности. Много е важно да се придържате към уникалните си таланти и умения, винаги да се стремите към най-добрите резултати.

  7. Нумерологичен анализ на единицата според годишнината

  Възможно е това да сочи, че трябва да постигнете нова позиция или да предприемете действия, различаващи се от досегашните. Ако поддържате ума си открит и подвижен през този период от живота, ще си помогнете много. Приемете ли положително промените в битието, ще ви е по-лесно да се приспособява те към нови ситуации. Трябва да внимавате за здравето си; възможно е някои промени да засегнат здравословното ви състояние като цяло. Не пренебрегвайте сигналите, които тялото изпраща.

  Единицата е прекрасен период за среща с нови хора, които ще ви донесат искреното си приятелство. Трябва да се вслушвате в интуитивните си чувства и да следвате сърцето си.

  Възможен е успех в работата. Това е добър период, тъй като съществуват шансове за повишение или добра печалба. Семейният живот обаче може да пострада. Трябва да инвестирате повече енергия в отношенията у дома и да посветите още внимание на хората, които са ви особено скъпи.

  8. Нумерологичен анализ на единицата според деветгодишния цикъл

  Това е добра година! Време за разширяване на познанието в области, които винаги сте искали да изследвате, но не сте стигнали до тях. Сега предпочитате да прекъснете връзките с хора, които ви ограничават или дърпат назад.

  Сега вие сте много склонни да опитвате непознати неща и сте открити за нови идеи. Хубаво е да се възползвате от развиващото се чувство за дързост и желание за нововъведения.

  Ако досега земните неща са ви разсейвали и не са ви позволявали да се заемете с вътрешно съзерцание, значи е дошъл моментът да отделите време за себе си. Трябва да се запознаете с различни аспект на своята личност, да опознаете движенията на душата и вътрешния си свят, които досега сте пренебрегвали

  9. Нумерологичен анализ на единицата според числото на артньорството

  Партньорите трябва да са наясно относно границите на другия и да се научат да не нахлуват в неговата територия. Всеки трябва да уважава желанието на другия за усамотение. Те са много различни като личности и поле на интереси; това означава, че са двама индивидуалисти, които, ако бъдат поставени заедно в неблагоприятни условия, ще тръгнат поотделно, и то завинаги. Научи ли се да уважава желанието на другия за истинска свобода, има по-голям шанс това партньорство да просъществува. Всеки трябва да упражни известна степен на самоконтрол и да практикува въздържание - дори когато е много трудно или човек се чувства лишен от вниманието на партньора си.

  10. Нумерологичен анализ на единицата за възпитанието на децата

  Общото развитие на детето трябва да се ръководи от свободата на избор. Насърчавайте го в опита му да пробва нови неща. Подсилвайте това желание да се учи и да бъде интегриран, открит индивид. Помагайте му да развие способността си за само-критичност и да преценява нещата обективно.

  Твърде строгият подход ще унищожи способността на това дете да бъде независимо и да прави собствен избор. Дайте му свобода на възможностите и голямо пространство за движение, не ограничавайте и не потискайте действията му. Колкото повече го подкрепят околните, толкова по-уравновесени ще бъдат неговите основни характеристики.

  Ако на детето се даде възможност да опитва различни неща и да се изправя пред собствени предизвикателства, то ще развие самоувереност, няма да зависи от другите. Подрастващото, познаващо опасността, ще знае как да се погрижи за себе си. Родителите трябва да помнят, че всяко дете има нужда да експериментира и самостоятелно да се научи да избягва грешките си.

  Дори ако осъзнава провала на другите, то невинаги ще внимава, докато не се научи от собствен опит. Така е било винаги и родителите трябва да знаят това, за да не налагат мнението и авторитета си на детето - подход, който може да доведе до противоположни резултати.

  11. Нумерологичен анализ на единицата според пълното име

  Вие постоянно искате да изразявате личността си по най-оригинални начини. Това е върхът на вашите аспирации и жизнени цели - желанията и амбициите ви да бъдат свободни, неспъвани от нравите и ограниченията на обществото.

  Обичате уединението и неговото опазване е основен приоритет в живота ви. Ако наистина желаете да изпълните тази си амбиция, ще трябва да поемете отговорност за своя живот и да не правите компромиси. Налага се да бъдете достатъчно смели, за да се справите с многото препятствия по пътя си. Достигате своите цели само след трудна борба.

  Харесва ви да бъдете първопроходци в различни сфери и да изследвате нови идеи. Преследването на предизвикателствата и постигането на целите, които сте си поставили, предизвикват приток на адреналин у вас. Непрекъснато искате да изживявате успех, той доказва вашите действия. Това ви дава задоволство и ви насърчава да работите за следващата цел.

  12. Нумерологичен анализ на единицата според космическите вибрации

  Числото 1 представлява първичната и основна компонента, създадена от безкрайността (т. е., от нулата).

  Извънредно трудно е да се говори за числото 1, защото ТО е първично, единствено и самостоятелно. Това означава, че ако с него няма друго число, е невъзможно да го сравним с каквото и да било

  Тъй като човешката мисъл може да анализира действителността само въз основа на сравнения и понеже числото 1 не дава подобна база, за него можем да кажем само едно - то съществува.

  Числото 1 е представено от точка в центъра на кръг или от единична линия.

  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #14 -: Юни 28, 2009, 16:26:12 »


  Числото 2


  1. Нумерологичен анализ на двойката според традиционния подход, познат като „нумерологията на Агрикола"

  Хората с ЧИСЛО 2 са креативни и чувствителни, имат силно развито въображение. Те са резервирани, но самостоятелни, сред тях се срещат блестящи писатели, хора на изкуството, музиканти и преподаватели.

  Те не са родени водачи; повечето предпочитат да играят второстепенна роля. В същото време, тъй като са изобретателни и отворени към новите идеи, могат да бъдат умни и скромни подчинени. Обикновено умеят прекрасно да разговарят, много са духовити, надарени, с чудесно чувство за хумор. Притежават силно развита интуиция, мнозина от тях са развили извънсетивно възприятие. Двойките са тихи, тактични, сговорчиви. Ненавиждат гнева и конфликтите, обичат красотата, хармонията и реда.

  Способни са лесно да се пригаждат към променящите се обстоятелства, но ако емоционалната или финансовата им сигурност е подложена на риск, нерядко изпадат в дълбока депресия, дори е възможно да се разболеят. Особено са податливи на язви и храносмилателни проблеми. Хората с число 2 имат променливи настроения, понякога страдат от меланхолия, която е резултат предимно от необосновани страхове. Неприятен коментар или странен поглед може дълбоко да ги обиди, да ги накара да се отдръпнат и да се обвият в обвинителното одеяло на мълчанието.

  Обикновено тези хора имат приятен, приветлив характер. Но също като Луната притежават и тъмна страна; възможно е да бъдат нетолерантни, свръхкритични и властни. По принцип са плахи, обърнати навътре към себе си, не им харесва да вземат решения, лесно променят мненията си.

  Склонни са да държат на грешките си, често пъти се чувстват непълни, ощетени и недоволни от себе си. Като семейни партньори са верни и изпълнени с обич, но са склонни към ревност, дори подклаждана от незначителни неща. Изискват подкрепа, насърчение и постоянно изразяване на любов, като в отговор умеят да дават много обич и насърчение. Нямат нищо против компромиса, винаги им харесва да престанат да се бият и да стигнат до помирение. Обичат домът им да е приятен. Те са добри и предани родители, много внимателни, когато стане дума да се харчат пари.

  Хората с число 2 са предпазливи в паричната сфера, необходима им е сигурността на спестяванията - да си имат пари „за черни дни". Чувстват се икономически уязвими, дори ако обективно няма причина за това. Те са дружелюбни, харесвани и дори понякога много им се възхищават.

  Числото 2 символизира двойствеността - мъж и жена, положително и отрицателно, съзнателно и несъзнателно, добро и зло. Смятано е и за символ на женствеността, възприемчивост-та, пасивността и майчинството.

  2. Нумерологичен анализ на двойката според характеристиките на любовта и сексуалността

  Мнозина нумеролози грешат, разглеждайки сексуалността на двойката като продължение на тази на единицата. Едното е активно, другото е пасивно; едното напира, другото приема. Тези нумеролози трябва отново да си прегледат източниците. Твърденията им по деликатната тема на любовта и сексуалността са неверни и подвеждащи.

  Всъщност сексуалността на хората с число 2 трябва да се разглежда като състояща се от две единици, застанали гръб о гръб.

  Какво означава това?

  Числото 2 има здравословни сексуални апетити за промяна и новаторство като противопоставяне на постоянното повтаряне на познати неща.

  Хората с това число съзнават факта, че тяхната сексуалност и начинът да обичат е нещо дадено, знаят и че любовта и сексуалните взаимоотношения са резултат от взаимодействията вътре it двойката. Колкото повече сменят партньорите си, толкова повече допълнителни аспекти на своята сексуалност откриват.

  Така че те постоянно търсят нови и за предпочитане различни партньори. Представата „две единици, застанали гръб о гръб" сочи, че хората с число 2 винаги търсят възможности за любов и секс, следователно имат репутацията на разпуснати.

  От друга страна, степента на вариации в техните връзки не гарантира непременно добри сексуални отношения. В сферата на любовта това може да е по-скоро препятствие, по-голямо от всяко възможно предимство. Нещо повече, любовта на хората двойки не идва от дълбините на емоционален извор - тя се базира предимно на импулси, осъществявани с помощта на логиката. Това рационално мислене кара хората с число 2 да смятат, че задоволяването на импулсите им е техният начин на живот.

  3. Нумерологичен анализ на двойката според астронумерологията

  Това се отнася за хора, родени на дата 2, 11, 20 и 29.

  Основната характеристика на Луната е, че тя отразява светлината и топлината на Слънцето и пренася тази светлина в царството на нощта и тъмнината. Следователно Луната представлява подсъзнателния ум, вътрешните чувства и човешките инстинкти. Всичко, което не може да проникне през бронята на личността, докато грее слънцето през деня, през нощта се просмуква в дълбините на подсъзнанието чрез сънищата, управлявани от лунната светлина.

  Популярният символ на Луната е полумесецът - полукръг, който поглъща и отразява слънчевата светлина. Но не бива да забравяме, че когато има лунно затъмнение, се образува кръг с полумесец в средата: това е символът на съвършената божественост, съдържаща и мъжкото, и женското. С други думи, Луната допълва Слънцето и е едно цяло с него. Тази концепция се изразява по подобен начин в добре познатия символ ин-ян.

  Луната представлява женският аспект на Бога или пък богинята, която управлява небесата наред с мъжкото божество.

  Макар че числото 2 идва след единицата и въплъщава женското, пасивното, поемащото и подхранващото начало, не бива да забравяме, че в много култури именно то е управляващото. Защото в крайна сметка само жената - Луната - има способността да осигури продължението на царските династии.

  Двойката също като Луната определя и вгражда емоциите в подсъзнателния ум. Така че тя представлява връзката с миналото и с основния корпус на подсъзнателното у човека. Тъкмо това число определя чувствата, импулсите и страстите, по-специално всички процеси, свързани с раждането и смъртта.

  Важно е да разберем, че докато единицата - Слънцето - е твърде пряма и мощна, за да могат хората да я усетят непосредствено, Луната филтрира тази сила и ни я изпраща на по-малки, равномерно подавани порции. Така че в повечето случаи влиянието на Луната вероятно ще бъде по-силно от това на Слънцето.

  Луната - числото 2 - е много важен фактор в оформянето на характера, приспособяването към обществото и семейния живот.

  Връзката между Слънцето и Луната е ъгловият камък в хороскопа и рождената карта.

  В нумерологичната карта числото 2 е не по-малко важно от единицата. Не трябва да забравяме, че комбинацията 1+2 ни позволява да проявяваме творчество. Даването и получаването водят до ново сътворение.

  4. Нумерологичен анализ на двойката според гласните

  Трябва да бъдете по-уверени. Склонни сте да се съгласявате с хората около вас и да приемате нещата дори ако не сте изцяло доволни от тях, а по-скоро бихте искали да ги промените. Можете да го направите; вие сте надарени с високоразвити сетива и усет за всичко ставащо наоколо, умеете и да правите разлика между детайлите. Извънредно тактични сте и притежавате прекрасни дипломатически умения.

  Ако зависеше от вас, светът щеше да представлява единствено нирвана.

  Няма да е зле да развиете малко дебелокожие, за да се предпазвате от обиди и оскърбителни коментари, които ви е трудно да приемате. Ако намерите начин да се справите с този вид агресивност, без съмнение ще бъдете по-щастливи. Вие сте много силни в емоционално отношение. Хора като вас рядко стигат до умствено крушение.

  От време на време ви се струва, че сте способни да поведете света след себе си. Но това не е така! Въпреки духовните ви способности, вашата уязвимост не го позволява. За предпочитане е да следвате други хора, вместо да се стремите да ставате водачи; по този начин ще си спестите излишни страдания. Нямате силата да се изправяте срещу конфликтите, които поражда подобна борба.

  Имате способности на медиум. Интензивността на тези черти понякога може да ви плаши, но трябва да се научите да ги използвате за собствена изгода и да извличате максимум предимства от тях.

  5. Нумерологичен анализ на двойката според съгласните

  Вие сте много приятни хора. Не сте агресивни и дори ако понякога се държите така, в никакъв случай не го изразявате шумно и никога не се разразявате в необясними избухвания.

  Излъчвате приветливост и любезност. Хората харесват вашата компания.

  Никога не бихте нападнали околните, нито бихте се възползвали от нечия слабост. Вие сте извънредно тактични. Благодарение на тези качества много лесно завързвате приятелства и около вас винаги има хора. Макар да предпочитате да оставате в сянка и да не биете на очи, със сигурност има какво да кажете и притежавате ясно определени мнения.

  Харесва ви да изразявате мислите си и осъзнавате своята интелигентност. Винаги намирате точния момент, когато да се изкажете, без да бъдете прекалено подозрителни и без да провокирате околните. Гледайте да пазите уникалността си, както обикновено успявате да го правите.

  Не умеете да се преструвате, но ако не харесвате някого, със сигурност ще криете чувствата си и елегантно ще го избягвате. Понякога искреността ви ще ви поставя в затруднено положение. Но ако се придържате към собствената си пътека, което обикновено правите, бъдете сигурни, че тя е правилната.

  6. Нумерологичен анализ на двойката според рождената дата

  Желаете да живеете сред сплотена група хора. Нуждата ви да общувате с другите ви позволява да си сътрудничите добре с тях, а това носи положителни възможности за в бъдеще.

  Животът ни учи да правим компромиси. От време на време е необходимо да позволявате на другите да застанат под светлините на рампата и да напредват, докато вие оставате зад кулисите. Разчитайте на хората, които са способни да ви дават безгранична и безусловна любов и подкрепа.

  Вие притежавате естествената способност да оцелявате в трудни и некомфортни условия и сте изключително приспособими. Не ламтите за високо социално положение или огромно уважение и по принцип, макар да не търсите престижа, ще го получите като резултат от естествените си лидерски способности.

  Склонни сте да се оставяте да ви въвличат в ситуации, които насърчават зависимостта и неспособността да контролирате собствената си съдба и да бъдете свой собствен началник. В такъв случай се лишавате от възможността да мислите самостоятелно и да действате свободно.

  7. Нумерологичен анализ на двойката е според годишнината

  Възможна промяна в местоположението. Числото две е индикатор за партньорство - или в бизнеса, или в личния живот - и това може да се случи в периоди на икономически затруднения или емоционален блокаж. Вие умеете да изслушвате. През тази година не се грижите за себе си така, както сте свикнали. По-скоро инвестирате много усилия в работата и се задълбавате в подробностите, фокусирането върху периферни неща нерядко е унищожително. Възможно е то да става за сметка на по-значими неща в живота. Дръжте под контрол склонността си към перфекционизъм. Несъзнателно занемарявате други неща, които са важни за бъдещето ви. Този напрегнат период скоро ще мине, затова не си позволявайте да потъвате в депресия или в отчаяние, ако настоящата ситуация ви се струва мрачна. Възможно е да зависите от партньора си. Освободете се от бремето на някои зависимости, които мъкнете на раменете си, и ще разберете, че последвалото облекчение ще се отрази върху цялото ви същество.

  8. Нумерологичен анализ на двойката според деветгодишния цикъл

  Към края на годината се надявате да стигнете на много по-висока точка, отколкото сте били в началото. Важното е да не затъвате в рутината. Не ви харесва просто да поддържате статуквото. Това силно, неотстъпно желание да се издигате на по-високи равнища и да имате по-големи постижения в живота ще ви съпровожда през тази година. Вероятно ще изпитате голямо разочарование, ако в крайна сметка видите, че не сте успели да постигнете целите, които сте си поставили в началото й.

  9. Нумерологичен анализ на двойката според числото на партньорството

  И двамата партньори следва да работят усилено за взаимно сътрудничество. Без него партньорството няма да оцелее. Трябва да бъдете търпеливи, всеки да разбира другия, когато е в период на криза, необходимо е да се научите да живеете в хармония. Моментните изблици не бива да създават пукнатини във връзката. Двамата партньори трябва да се пазят да не влизат в борба за власт. Колкото повече си сътрудничат и се изслушват един друг, толкова по-успешен ще бъде съвместният им живот.

  10. Нумерологичен анализ на двойката при възпитанието на децата

  Детето с число 2 е извънредно чувствително и му трябва много помощ. То се изправя решително пред живота и смята, че той е пълен с опасности. Битието му изглежда заплашително и родителите трябва да положат усилия, за да му дадат сигурна и солидна основа. По-лесно ще му бъде да се справи с ранните години от живота си, ако ги прекара в топла семейна среда, обградено от любимите си неща, които го успокояват и ощастливяват. Детето с число 2 обича да се рее в света на въображението. Неговите фантастични преживявания му изглеждат толкова реални, че то понякога се оплита в историите, които си измисля. Родителите трябва да му помогнат да постави граница между измислицата и действителността и да знаят кога да пресекат това бленуване и да го върнат обратно на земята. Те носят отговорността за умственото здраве на рожбата си. Такова дете е много чувствително и родителите трябва да си дават сметка за всяка промяна в неговата личност, за всяка проява на слабост или страх. Децата не умеят много добре да обясняват вътрешния си страх. Ако родителите не са нащрек и не идентифицират проблемите навреме, за да ги задушат в зародиш, рискуват да причинят неволни емоционални вреди, за чието излекуване ще отиде много време.

  11. Нумерологичен анализ на двойката според пълното име

  Вие сте личност, проявяваща изключителна чувствителност спрямо другите и към заобикалящата ви среда. Ако трябва да избирате призвание, подходящо за вас е да станете социален работник, психолог или консултант. Няма съмнение, че ще постигнете големи успехи в тези сфери.

  Вие сте надарени с изключителната способност да се вслушвате в нуждите на хората и да разбирате техните тревоги, да проявявате чувствителност към желанията им. Извънредно търпеливи сте и притежавате онова искрено съчувствие и голяма любов, които са необходими, за да разбирате околните. Интуитивните ви способности ви помагат да схващате чуждите чувства и да ги подпомагате.

  Вие преливате от топлота и сте способни да дадете много любов на хората около себе си. Винаги предлагате на околните разбиране и чувствителност, както и рамо, на което да поплачат. Харесват ви деликатните и чувствителни неща, грубостта и просташкото поведение ви обиждат.

  12. Нумерологичен анализ на двойката според космическите вибрации

  Двойката представлява двойственост и разделяне в потенциална форма. Със създаването на това число се зараждат ценности от рода на „Аз" като противопоставено на „Ти". Тук не говорим за холистично съществуване (представено от нулата) или за единично число (проявено в единицата), а по-скоро за разцепление и последващо разпадане на единството.

  Числото 2 е представено и символизирано от две хоризонтални линии: знак, който с времето се превръща в латинската буква Z и накрая в цифрата 2.
   
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Числата и сънищата
  Моите сънища
  giti 1 5682 Последна<br />публикация Юни 28, 2009, 17:27:43
  от giti
  Мистика на числата
  Астрология и нумерология
  Админ 0 3899 Последна<br />публикация Януари 26, 2010, 20:52:34
  от Админ
  Характер според числата
  Астрология и нумерология
  Админ 14 5558 Последна<br />публикация Февруари 11, 2011, 16:54:19
  от gena
  Интерпретация на числата
  Астрология и нумерология
  Админ 2 2260 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 20:58:19
  от zaharisa
  ЧИСЛАТА И ЧОВЕШКИЯТ ХАРАКТЕР
  Астрология и нумерология
  A1eksandar 9 5491 Последна<br />публикация Януари 16, 2012, 23:35:48
  от elinikar

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright