Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: НЕПТУН  (Прочетена 2024 пъти)
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « -: Август 26, 2010, 16:55:36 »

  НЕПТУН – ЛЮБОВТА КАТО ВСЕОТДАЙНОСТ, САМОЖЕРТВА, СЪСТРАДАНИЕ, МИЛОСТ, ВЕЧНОСТ И ЖИВОТ


  При Нептун имате вече женския порядък, отвътре. Докато Уран има една такава взривна енергия, която е необходима за качественият прелом, за качественият скок, то при Нептун енергията е както при Луната и Венера. Т.е. Нептун, Луна и Венера са от един порядък.

  За Нептун има една хубава книга – „Нептун”, пак от Лиз Грийн.

  Нептун представлява ето това нещо в човеците, което е така вродено, което го наричат БОЖЕСТВЕНА ИСКРА. Някак си аз се стремя да бъда, така да се каже, добър. Да изградя за себе си представата като за добър човек. За човек, който е даващ, човек, който има дълбоката потребност да се раздава, да дава.

  Нептунианците са хора, които, ако не дават се чувстват депресирани, нещастни и ако общуват, особено пък получавайки, ужасно се чувстват. При тях, инстинктивна потребност да се дава, Любовта като всеотдайност, реално се опитва да излезе по този начин и това при тях е заложено. Те са такива по характер, природата им е такава. Колкото някои хора намират за уместно да вземат, всеки ден нещо да придобият и тогава се чувстват добре, то пък тези, ако не дадат всеки ден по нещо, се чувстват зле.

  И най-големите примитиви, ако имат Нептун включен активно, все се напъват нещо да дадат. Боклуци, но се дава, нещо трябва да ти даде. Несъзнателно се опитва да реагира на Нептун.

  Нептун е ето това изначално дълбоко нещо вътре в човека, да даваш, да вършиш добри дела, да помагаш. Да имаш спомени, как ти си помагал, спасявал. Нептунианците се изживяват като спасители, т.е. синдромът на спасителя е активен при тях. Често пъти несъзнателен, обаче факт абсолютен. Тази книга за „Нептун” е посветена изцяло на това нещо, даже отгоре пише: „Астрологическият Нептун и търсенето на спасението (на спасителя)”.

  Другото нещо. Уран те свързва с духовният свят през ума и се получава прозрение, умствено прозрение. Мигновеният синтез, гениалното мислене и свързване с идеята. През мислене и то после се преживява, нали? При Нептун това е в сферата на чувствата, в сферата на усещанията. Нептун създава т.нар. магическа реалност, при която аз усещам неща, които другите не ги усещат. Например много нептунианско е да мога аз да общувам с гноми или със силфи. Да виждам разни неща, които другите не виждат, т.е. много лесно могат да ме обявят за луд при това положение, но това пак е нептунианско.

  Пак казвам, нептунианците, дори и най-примитивните, някак си инстинктивно лесно могат да общуват с невидимия свят. А с Нептун вървят Риби, просто Нептун е Риби.

  Въпрос: Кои наричаме нептунианци?

  Ами, когато има много активен Нептун в хороскопа. Ние ще определим. Или доминантен Нептун. Ако се намира например на върха на As. Знаят ли всички какво е Асцендент? т.нар. 1-и дом се нарича още и As. Това означава изгрев на Слънце, който е станал някъде на Земята в момента на раждането. Не изгревът на населеното място, а някъде по Земята, без значение. Това е най-доминантната точка на всеки един хороскоп и когато имате планета, там това е максималната доминанта на хороскопа. И ние ще имаме скоро лекция за доминанти, което е ключ, защото без доминантите всичко друго увисва.

  В момента ние си правим „тухлички”, но, за да можем да изградим някаква постройка, се нуждаем от доминантите, а това коя „тухла” какво и къде попада. Има и крайъгълни камъни и по-обикновени. Е, крайъгълният камък е As. И ако там е Нептун, ние говорим за нептунианец. Няма нужда да го виждаме този човек – всичко казано до тук е в сила за него, всичките тези синдроми на спасителя, стремежът за даване, да прави добро и т.н. Ние трябва да го видим този човек, за да разберем на какво ниво на съзнание е. Казано по друг начин: колко му е акъла, до къде го е докарал, за да видим какво разбира той под даване. Той ,че ще се стреми да дава, това е ясно вече, неизбежно е. Въпросът е как го прави, как си го представя.

  Например, вярващи християни си представят правенето на добро като ти дават, да кажем, буркани със зимнина. Не е лошо – направили са ги с техния си труд по някакъв начин и ти го дават, за да си имаш. Те го изживяват това като даване, като нещо положително. Проблемът обаче опира до това, че ти може да нямаш никакво отношение към бурканите със зимнина, да не те интересуват. И в този смисъл, хората, които ти ги дават, са неадекватни. Ако аз имам проблем с изхранването и съответно бурканите ще ме изхранят, тогава това за мен е важно и ще съм благодарен. Но ако нямам такъв проблем и не ме вълнуват бурканите, а дори не ги и харесвам, както и начинът им на направа, тогава се получава някакво насилие.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #1 -: Август 26, 2010, 17:05:55 »

  Нептунианското насилие се среща. Ако ти не приемаш това, което той иска да ти даде, той вече е огорчен, нещастен. А ти не искаш да го огорчиш, не е хубаво. Човекът толкова много иска да е добър и ти трябва да се направиш, че всичкото това ти харесва. И той наистина е добър. И той ти казва: "Нали аз съм много добър?" и ти трябва да си изкривиш душата и да му кажеш: "Да, бе, добър си!. Ето, даде ми бурканче – браво."

  В такъв случай трябва да имаш една вътрешна сила и да му кажеш, че нямаш нужда от буркани. Ако искаш да направиш наистина нещо за мен, аз се нуждая от други неща. Нищо не можеш да направиш или не си в кондиция? Добре, не ти се сърдя. Просто така стоят нещата. Ти всъщност не можеш да направиш за мен нищо, т.е. да направиш нещо, от което аз наистина се нуждая. Дай буркана на някой, който се нуждае от него, а не на мен.

  И трябва да имаш сила да го направиш това, защото той ще стане нещастен, ще се обиди. Освен Нептун, той има и други неща гадни в хороскопа, може да се опита да ти отмъсти.

  Нептун е една изключително духовна планета, която също, както при урановото мислене, има едно, което е крайно необичайно, така и Нептун изкривява реалността много яко. Нептунианците имат едно усещане, че с единият крак са в духовният свят, а с другия в материалния, т.е. не са стъпили с двата крака тука. Имат сериозен проблем със заземяването. Благодарение на което, най-редовно се отвяват нанякъде, в някакви светове, които те може да ги виждат, чуват и усещат, обаче не успяват да направят мост между тези светове и това, което е тука. Т.е. много лесно губят истинност. Това, което е там, не намира приложение тука, този момент го няма.

  Освен това, даването се оказва много сложна работа, изкуство и повечето от тях не го умеят. Оказва се, че даването без Плутон, т.е. без истинност обикновено е проблем. Получава се насилие върху околните, фалшиво положение се получава. Ти се опитваш да играеш ролята на раздаващият се – трудно, няма какво да раздаваш. Да, магазинът ти е празен и ти вече и амбалажът раздаваш и прогнилите дъски. И искаш за това да получиш благодарности. Не може, не става.

  Първото нещо, за да даваш, е да имаш. И второто нещо, ако даваш по Нептун, то трябва да е безкористно, с Любов. Като даваш, както се казва, го наричаш. Наричаш го нещото за някой, за добро. Омагьосваш го с бяла магия, така че на онзи човек да му помага, да му свети все едно.

  Като даваш, естествено, после не те е яд, че са ти били неблагодарни – това е Нептун и ти си над тези работи. Изобщо не те притеснява. Това е ниво на съзнание. Виждате, че Уран, Нептун и Плутон искат да има един друг човек, доста посветен човек, доста съзнателен човек. В противен случай стават недоразумения, меко казано. Инстинктивно те се проявяват несъзнателно и стават каши.

  Нептун прави така, че човекът да бъде милостив и състрадателен, т.е. Любовта като милост и състрадание. Обаче Нептун означава и състрадание изобщо, по всяко време и за всички, а не избирателно. Повечето нептунианци го правят избирателно, нямайки силата за всички, нямайки толкова развит Нептун. Какво означава това? Означава да подобрявам околната среда около мене. Всички хора около мене като общуват с мене да им става добре на душата. Който има проблем, да му олеква, да се успокоява, да почувства вяра, да почувства сигурност. Все едно аз нося с мен един щепсел, включвам се към него и този човек се оживотворява. Т.е. като някакъв бял магьосник, който прави светът по-добър, по-хубав. Какъв човек трябва да си, за да го направиш това? Това е душевен акт и трябва да имаш могъща душа, голяма душа. Дето викат  - голямо сърце. Наистина голямо сърце.

  Първо трябва да си много благ човек. Ама благ. Просто като го видиш и си казваш, това е благ човек, добър човек. Човек, който никога не може да ти направи лошо. Човек, който предизвиква доверие, само като му усетиш присъствието.

  После, като ще даваш, трябва да можеш да акумулираш. Само да го нарушиш този баланс и ти ще се изтощиш много бързо. Да защитаваш такива ценности, уранически, нептуниански и на Плутон, в нашият свят е трудно, и това води до изтощаване. Така че в момента, в който не можеш да направиш баланса, ти веднага ще имаш удар върху себе си. Това е все едно, че искаш да направиш нещо голямо и като не успееш да го направиш и загубиш върху него контрол, откатът ще бъде голям. Просто си играеш с големи сили. И ако си човек, който е стигнал до там, че да си играе с тази сили, ще трябва да приемеш съдба, че ти ще бъдеш изтощен и скапан и няма да го имаш този баланс. Ще има някаква разруха даже и т.н.

  И задължително трябва да имаш вътрешен живот, който да ти акумулира жизнени сили. В противен случай ще загинеш, ще умреш. Щайнер е умрял на 61 години. Спокойно е могъл да живее още 20 поне. И той го прави съвсем съзнателно, защото от един момент нататък той вижда, че ако се щади, ако се пази, това антропософско общество, което той се опитва да създаде, ще се изкористи, ще стане една користна и егоистична организация, която цели собственото си добруване. И всичките духовни ценности ги използва за лично обогатяване. И виждайки, че така стоят нещата, той престава да се щади и буквално изгаря за 5 години. Обаче създава такъв вихър в обществото, който променя това нещо и дори до момента, толкова години след смъртта му, антропософското общество пази все още някакъв такъв по-безкористен, по-всеотдаен, самопожертвователен момент вътре в себе си. Не че няма сили, които се опитват да го задушат, но все пак.

  И споменът за тези последни 5 години от живота му, такива абсолютно раздаващи се е, един пример за всички хора, които са го видели това и го помнят и са чули за него да не го пристъпват това. Това създава един по-свят образ, нещо, което не може да го омърсяваш. Някак си много ще е мизерно. Както е Васил Левски за България.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #2 -: Август 26, 2010, 17:09:25 »

  Един човек, който точно това прави – той се посвещава на голяма кауза, не се жени, няма деца нарочно. Не че не е имал сърце и не е обичал. Обаче няма място за такива неща просто. Честен спрямо себе си и до край, до последният момент с ясното съзнание какво прави. Че си подлага живота на карта. И затова се освободихме от турците. Не заради Стефан Стамболов или Априлско въстание, а заради Васил Левски. Който обърна духът на българският народ, наистина видя българският народ и от там започна всичко.

  Левски е този, който обърна нещата и накара хората да повярват, че могат да бъдат свободни и да се промени нещо. Той го направи това чудо. Да обърне мисленето на чорбаджии, търговци, селяни. Те са го посрещали първоначално крайно скептично и след 5 минути са си обръщали мнението. Да, събират се за да го отхвърлят с краен скептицизъм, дървени глави. Умрели от страх.

  В Османската империя в мирно време, редовната войска е 1 млн. души. Тогавашният български народ е около 4 млн. Ако турците се мобилизират и те ще изкарат толкова, но въоръжени. Т.е. нулев шанс за освобождение. Като си направиш такава сметка и забрави. При условие, че българите нямат право на военна служба, не ходят войници и по принцип не умеят да си служат изобщо добре с оръжие. Забранено им е да притежават оръжие освен това. Невъзможно е да се създаде организация, която да се въоръжи, обучи и да се противопостави на османската армия. Това е факт, който и се признава.

  Това, което е възможно, група луди глави да вземат да мобилизират народа, той да се вдигне и да измре. И всеки нормален човек, ще разбере, че точно това ще стане. В резултат на това, светът да се обърне и да може да се получи освобождение. И това Левски го разбира много добре. Това са го разбирали и хората, те не са били толкова загубени. Възрожденският българин не е глупак – знае да смята и вижда как стоят нещата. И при тези хора той влиза и обръща мнението им за 5 минути – прави ги нептунианци, плутонианци.

  Между другото, по време на Априлското въстание, най-големите герои са чорбаджии. Имената на хората от Априлското въстание са имена на хора, които са чорбаджии – това не са бедни селяни. Няма време да ви разказвам, но големите подвизи се извършват точно от хора, които са богати. Хора, които провят това, не защото им е било зле. Напротив, те са били по-добре от повечето турци. Има такива пленени, които дори са били приятели с турците, и турците са ги питали ти защо. Хайде, бедните ясно – те искат повече пари, но ти защо? И той казва, защото искам да съм свободен. Т.е. представяте ли си какво е направил Левски, за да може едни такива хора, които не са философи, а прагматично мислещи, да започнат да искат някакви неща, които са над яденето и пиенето. Колко българи в момента ще го направят това?

  При Нептун, това, което е много силно е, че когато е време за саможертва, нептунианците могат да го направят. Те могат да загърбят всичко. Те не се привързват особено към материалните неща – имоти богатства – идват и си отиват. Като че ли имат едно такова инстинктивно схващане, че истинските стойности са по-дълбоки, под тези неща стоят. Не мислете, че те са някакви такива, които са против богатствата и материалното. Те не са против, но те просто не смятат това за най-ценното. По естествен начин. Нептунианецът от малък, ако има Нептун на As например, той не е зависим от материята някак си. Той може да живее в лукс, може да живее и бедно – не му тежи нито едното, нито другото. С лекота приема тези проблеми, които са чисто материалните.

  Тревогите са му от душевен характер. Голям проблем е, че те са свръхсетивни. Имате свръхсетивни душевни сетива и е голям проблем ако не са осъзнати. Свръхразвити, пък неосъзнати. Т.е. ти идеално усещаш всичко, цялата болка на света се стоварва върху него. Той нито умее да се справи с нея, нито умее да я трансформира, нито успява да разбере защо се случва цялото това нещо.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #3 -: Август 26, 2010, 17:18:15 »

  Нептунианците се свързват с такива заболявания като полудяване, всякакви такива тежки психически отклонения. Това е Нептун. Доколкото шизофренията се проявява под формата на някакво, да кажем, психическо отклонение, извън физическите причини, които са, като неадекватност много яка, това е Нептун, т.е. когато човек изперка окончателно и не му се живее в този свят, а не му се живее, защото този свят му се вижда отвратителен.

  Нептунианецът все едно живее в духовният свят и вижда Бога, разбирате ли? И вместо Бога изведнъж се оказва тука и не може да го преживее това и иска да си отиде обратно в духовния свят. Има го този момент.

  Нептунианците много се вживяват по вълшебните приказки. Те са поетични натури без изключение. Няма човек с Нептун на As и да няма отношение към поезията. Ще го видите как се изразява, как пише. Той постоянно иска да употребява разни метафори, някаква по-богата изразност се опитва да има, не така рационална. Той е човек, който, когато транслира нещо към тебе, може да не го разбереш лесно, има разпиляно слово. Той не е рационален, последователен.

  Нептун не е свързан с волята и с тази събраност. Нептун е свързан с това, че този свят е илюзия мая – това е индийско учение за илюзията на света. Някак си Нептун вижда в нещата духът. Той казва, виж, това нещо на мен не ми изглежда като бутилка например, а като нещото, което е създало бутилката. И затова като общуваш с нептунианец на по-високо ниво, може и да не се разбирате, понеже той когато говори има предвид неща, дето, ако не си му влязъл във вибрацията, не може да го разбереш какво говори. Т.е. ако не си си поговорил с него 3-4 дена, за да му схванеш разбиранията, постоянно стават недоразумения.

  Нептунианецът е състрадателен обаче това е нож с две остриета. първо, че може да те манипулират по лош начин чрез това състрадание. Всеки, който се направи на жертва, а не е жертва, може да те изработи. Защото Нептун живее дълбоко в човека, не е така отгоре, отгоре. В момента, в който някой ти изглежда страдалец, и ти тръгваш. Вътре в психиката ти има нещо, което не те пита, а тръгва натам. И това се усеща, че е така. Само като те види такъв, който е настроен да взима, той се лепва за тебе и ти си за него донор.

  Като му се повтори на нептунианеца това 10 пъти, той започва да разбира, че другите злоупотребяват с неговият стремеж да направи нещо добро и се опитва да преценява какво, що и как. Което за него е болезнен процес. В духовният свят няма такива преценки – там има тотална всеотдайност, но тя там е абсолютно осъзната. През истинност е. А тука, понеже той не може да достигне до истинност, се колебае – работят ли ме или наистина има смисъл в това. Но това за него е проблем. Той не е рационален тип.

  Нептунианците всичко може да са, но не са рационални типове. Те са ирационални и това е положението. Ако искате да се разберете с човек, който има активен Нептун, приемете, че той ще се държи ирационално и много душевно. Да, той може да се огорчава душевно, от такива странни неща, дето не би трябвало. Но от друга страна ще ги има тези неща. Той ще се опитва да бъде раздаващ се, милостив.

  Един Нептун показва свръхсетивност. Само че не свръхчувствителност – такава имате при Венера в Скорпион например, където човек е много чувствителен, започва да реве от нищо и преживява много. Обаче Нептун не е такъв, той е на по-висока октава. Той наистина е свръх чувствителен. Той си има сетива, които по естествен начин са по-активни, но не толкова осъзнати за съжаление. Той е като човек, който има като че ли повече рецептори. И просто улавя по-голям спектър от нещата.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #4 -: Август 26, 2010, 17:24:54 »

  Нептунианецът усеща от разстояние, без да те вижда. Проблемът е като усеща какво да прави. Той, че усеща хубаво, но какво от това. Защото, ето ви следният проблем. Аз съм в стаята и заедно с мен в нея има и друг човек, не го познавам дори, не го и виждам, обаче усещам болката му. Усещам огорчението му или страхът му. Усещам го. И какво от това обаче? Какво да направя аз като го усещам. Ако бях Господ, хубаво, знам какво да правя. Но понеже не съм, имам малки ресурси, слаб потенциал и какво да направя ? Аз по същият начин обаче, усещам още 1000 човека. Всеки човек си има някакви проблеми, трудности и аз съм настроен да усещам всичките тези неща. И в мене избликва такова желание аз на всичките 1000 души да им помогна, някак си да им махна болката. И не мога да го направя, а това е драма, това е съдба.

  И ако аз никак не мога да се справя с това нещо, не мога да го осмисля, да го осъзная, как да се държа с моите чувства, какво да ги правя, ами аз ще се побъркам. Аз ще се депресирам, аз ще се чувствам перманентно виновен, защото усещам толкова болка, а нищо не правя.

  Има една книга на Ст.Кинг „Зеленият път”.И филм направиха. Да, това беше нептунианец, негърът, който беше лечител. Той имаше живителни сили невероятни и с тях съживи дори една мишка. И той беше осъден на смърт по набеждение – хванаха го с децата, които се беше опитал да спаси, а ги беше убил друг. И понеже е негър в расистка Америка, той е престъпникът. И дотам се стигна, че белите искаха да го освободят, да пристъпят закона, защото не може такъв човек да умира. И се стигна до там, той да ги моли те да го убият на електрическия стол, понеже той не иска да живее повече – типично нептунианско нещо. Толкова му дойде болката и всичко, че той не искаше да живее повече.

  Някои от нептунианците така правят. Това, дето са психиатрии, лудници, точно нептунианците стоят там 90%.

  Това е Нептун. Проблемът е, че това, което излъчва Нептун, е много хубаво, но обикновено не може да го прави. И ако се подмамиш по него, ти също се разочароваш. Той е седнал да те вкарва в приказен свят, където нещата са хубави и те омайва. После виждаш, че той изобщо не ги може тези работи и се огорчаваш. Един е въпросът, че ти не може да го различиш това и не разбираш, ти се връзваш, както се казва, и проблемът си е и твой. Но, така или иначе, това е проблем на нептунианците – често пъти те създават грешни впечатления и след това хората им се обиждат на тях. И казват: "На теб не може да се разчита".

  Нептунианците както са толкова морални, момента, в който не могат да го понасят този свят повече, цялата му неистинност, злоба, омраза, страх, в ранната възраст стават наркомани. Неукрепнали още до 20-та година, стават наркомани, за да избягат от цялата тази история. А повечето стават алкохолици. Т.е. търсят някакъв начин да избягат от света с помощта на психотропни вещества или алкохол. Защото му е зле, депресиран е, нищо не му се прави, просто едно такова отношение към света, а не към нещо конкретно. И тъй като повечето хора нямат активен Нептун не могат да го разберат това. Те му казват, добре бе, какъв ти е проблемът? Какво ти пречи да си живееш нормално? Какво искаш, да оправиш децата в Беслан, дето ги убиха? Не може да го оправиш, затова си седни на задника и прави тука нещо. Но не може, той ги усеща тези деца, а аз не ги усещам и аз не мога да разбера какво му е на него.

  Нептунианците трябва да работят много с Плутон и със Слънце, за да могат цялата тази свръхсетивност да я осъзнаят. Те стават идеални лечители. Не само. Те са хора, които са много хуманни. Човещината, човешките отношения във всяко едно нещо те я имат, правят я. Дали са шлосери или тежкоатлети, но те внасят човещина, добрина, внасят някакъв морал. Опитват се и по-съзнателните това го правят.

  Другото. Те често пъти се свързват с изкуството, защото, погледнете да видите един такъв човек как се реализира в този свят. Единствено в сферата на изкуството има някак си по-възвишени неща. В някакъв момент, ти може да изразиш своята свръхсетивна душа, рисувайки, пеейки и това не може да ти го отнеме никой. В крайна сметка си е някакво лично общуване и когато го направиш това нещо, имаш възможност да го дариш. Другите хора като го видят, като го чуят, като го усетят и те се чувстват добре. Това е едно такова послание на душата ти.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #5 -: Август 26, 2010, 17:31:47 »

  Затова често пъти хората на изкуството, наистина големите в това изкуство нептунианци, те в изкуството са някакви гениални. Просто виждаш наистина възвишени работи, а в личният си живот са много нещастни. Опитват се да правят нещо и постоянно правят глупости. Не може да се разчита на тях особено много, защото вижте, един човек, толкова обременен с чувства на кой ли не и те вече не са неговите чувства. Там е цялата работа. Той се е ангажирал с чувствата на още 1000 човека, които не ги познава голямата част, а ,които ги познава, те нон стоп си седят при него, не му излизат от главата.

  Друго интересно нещо. Нептунианецът е такъв човек, че той просто без да иска си вкарва в главата сума ти народ и ги мисли постоянно. Ако не си нептунианец, не може да го направиш така.

  Нептун се намира най-далече от Его-то от всичките планети, дори и от Уран и Плутон, в резултат на което човек, някак си най-много може да побере други хора при себе си. Това е една дълбока потребност негова. А ако го няма този активен Нептун, човек мисли за себе си, за Его-то си силно и не може да приеме други хора така присърце.

  Проблемът опира до това, че Нептун по този начин може да бъде задушаващ. Освен това, често пъти е безсилен – виждаш, че той те мисли, но от това полза няма. Той те мисли, но освен да си страда, нещо друго не се получава. Или да кажем има голям дисбаланс между големите му страдания и малките неща, които може да направи.

  И тук вече си казваш, че при Нептун трябва да има смирение и това вече е свързано с Плутон.
  Защото пред него седи дилема. Той не може да помогне на толкова много хора, той не го може това. Ще го може едва тогава, когато развие душата си толкова много, че да се превърнеш в човек, който може да общува с толкова много хора. Да имаш изключително мощно преживяване, което да е съзнателно и да пръска положителна вълна, така да се каже. Да подобряваш средата на всичките 1000 човека.

  Но преди да стигнеш до такова пречистване и да изчистиш всичките травми от душата си, защото иначе няма да стане, преди да минеш едно голямо посвещение, ти тази задача не можеш да я разрешиш. Не може, приеми, че не може. Приеми, че съдбата ти е такава. А това се приема чрез смирение. Когато имаш една вяра, това е Уран вече. И оставиш тези работи, които ти не ги можеш, на някой, който ги може. Не приемаш целия товар върху себе си, не приемаш цялата отговорност, защото не стоят така нещата. И това е много важно нептунианците да го разберат.

  Поемайки товара на чувствата на толкова много хора, нептунианците не могат да си вършат работата. Много често са неориентирани в живота. Изобщо не могат да решат какво да правят. Талантливи са, способни са, обаче много объркани. Започват да правят нещо и постоянно се отклоняват. Наистина ги интересуват човешките отношения, това е голата истина. Не това, което правят.

  Ако има разни хора, които се нуждаят от помощ, те са там. А дали ще знаят или нещо ще копаят, това са вече странични неща. В смисъл това е нещо, което те го преодоляват. И обратното, ако човешките отношения не са наред и не могат да ги подобрят, ще бъдат нещастни и не искат да го работят това и искат да се махат. И тъй като човешките отношения са сложни и се изкористяват, нептунианците могат да започват да пият и така я карат.

   
  Активен

  Росица
  Гост
  « Отговор #6 -: Май 03, 2011, 00:13:38 »

  Благодря за страхотно изчерпателната статия! Почуствах се по-добре след като я прочетох!
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  НЕПТУН - “Сърцето на Духовното Слънце”
  Астрология и нумерология
  dayana 3 3894 Последна<br />публикация Юни 11, 2011, 19:49:09
  от dayana

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright