Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Краят на живота или началото на нова епоха през 2012г.  (Прочетена 3648 пъти)
Evolution
Гост
« -: Август 26, 2010, 14:22:21 »

2012 е година, спомената в много предсказания като края на дните за човечеството. Изследванията на много съвременни учени също са достигнали до извода, че планетата ни е обречена. Истина ли е това, и ако е, как би трябвало да изживеем дните до идването на този момент?

Във всяка една култура и във всички ортодоксални религии се среща концепцията за идването на края на света и за настъпването на огромни промени, засягащи цялата планета. Почти всички сведения споменават, че това ще се случи в началото на 21 век. Според календара на маите краят на света ще настъпи точно на 21 декември 2012 г. Подобна дата е предсказана и от Нострадамус, както и от древната китайска „Книга на промените” („И Чинг”), която предсказва хода на промените във Вселената.

Маите са създали изключително точен астрономически календар, който по нищо не може да се сравнява с този, който използваме днес. Те са успели да предвидят с прецизна точност събития, случили се повече от хиляда години след изчезването на тяхната цивилизация. Изненадващо, последният ден от техния календар е датата 21 декември 2012 г, който бележи края на епохата на „Петото Слънце”. Някои хора го разбират като края на света, докато други смятат, че тогава ще настъпи началото на нов период от човешката история.

Днешните учени също дават тревожна прогноза за съдбата на нашата човешка раса, като изчисленията им „случайно” съвпадат с годината 2012. Според изчисленията на редица астролози на 21 декември 2012 г планетите от Слънчевата система, както и други големи космически тела в галактиката, ще се подредят в права линия, което ще доведе до сериозни, фатални за Земята промени. Други изследвания посочват, че през същата година е поредния пик на слънчева активност. Много учени вече са установили, че тогава ще започне ерата на глобалното затопляне. Има и още тревожни открития, като вероятността за сблъсък с астероида 2005 YU55, както и откритието на Александър Филатов, който заявява, че според неговите изчисления през 2012 г близо до Земята ще премине планетата Нибиру и ще стане причина за смяна на полюсите и промяна в климата. Това ще доведе до голям потоп, който ще унищожи голяма част от познатия ни свят.

Тези, а и много други изследвания в научните кръгове довеждат до извода, че 2012 г ще е фатална за хората. Не само ще е фатална, но според тях изходът е неизбежен. Но въпреки това, при религиите Краят на дните не е представен толкова песимистично. Според тях човек има все още искрица надежда за спасение. В Библията финалният ден за човечеството е споменат като „Денят на страшния съд” или „Второто пришествие”. Други свещени книги също го изобразяват по подобен начин. Според описаното в тях, Бог ще се яви пред хората и ще спаси тези, които са добри, а лошите ще бъдат изпратени в Ада.

В будистките сутри също може да се намери подобно предсказание за явяването на Бог пред хората, като например легендата за цветето Удумбара. Според древните текстове това е свещено цвете от друго измерение, явяващо се в човешкия свят веднъж на 3 000 години. Появата му е символ за приближаването на велико събитие, свързано с пристигането на „Свещения крал, който върти Колелото”. В сутрите също е пояснено, че всеки, който е добър в сърцето си и проявява състрадание към другите, ще има честта да бъде спасен от „Свещения крал”.

Днес, макар и да звучи нереално, цветето Удумбара е забелязано да цъфти на много места по света. За първи път то е открито през 1997 г да расте върху статуя на Бодхисатва в храма „Суми Зен” в Сунчеон, Южна Корея, а след това и в много други страни.

Дали легендата е вярна и дали все още имаме шанс за спасение, това предстои да се види. Но всички тези събития, които напоследък се случват по света – войни, терористични заплахи, наводнения, урагани, замърсяването на околната среда и други природни и създадени от човека бедствия – приличат на предупреждения към хората, че нещо голямо предстои да се случи. Въпросът е, дали сме способни да приемем и да разберем правилно тези знаци.

Дали вярваме, че 2012 г ще е краят на света или не и дали след това човешката раса ще продължи да съществува, дали древните предсказания ще се окажат верни и дали прогнозите на съвременната наука са точни, вероятно всеки ще открие отговора на тези въпроси вътре в себе си. Едно е сигурно – какъвто и да е изходът, каквато и да е съдбата на човечеството, ако съумеем да бъдем по-добри към себе си и към другите, да живеем живота си праведно и с достойнство, със сигурност няма да има за какво да съжаляваме, когато и да настъпи финалния ден.
 
Източник: epochtimes-bg.com
« Последна редакция: Август 26, 2010, 15:05:33 от indigo » Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #1 -: Август 26, 2010, 15:03:23 »

И двете
Активен
JuJkA [Sunshine]
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


 • Град: Разград
 • « Отговор #2 -: Декември 05, 2010, 01:08:53 »

  Темата за краят на Света е доста плашеща. След всичко лошо,което причиняваме на планетата,няма да се учудя,ако наистина нещо фатално се случи на 21.12.2012 г., но можем единствено да бъдем по-добри с природата и хората...
  Активен

  Music Makes Me Happy
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #3 -: Декември 05, 2010, 13:52:54 »

  Истината е че незнам на какво да вярвам, затова пък знам какво искам,
  и като чели това е най-точната истина. Наскоро гледах как някаква фирма преустройва неизползваеми ракетни бункери в жилища позволяващи на хората да живеят в тях до 1000 часа ако бункера е под вода и куп други екстри, ето линк няма превод от английски. http://www.youtube.com/watch?v=B9EpqBf0oC   
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Konstantin
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 23


  « Отговор #4 -: Декември 06, 2010, 00:24:11 »

  На 22 декември 2012 година ще има триумф на науката над мистиката. След тази дата повечето хора ще осъзнаят колко са податливи на една добре изманипулирана информация.
  Повечето от вас ще изпаднат в депресия, понеже ще разберат как са ги подвели, а други няма да искат да повярват и ще търсят нови дати за събитието спрямо, което са очаквали.

  В момента обаче тази дата е доста доходоносна и с малко инжектирване на паника или любоф, може да се намери една добра аудитория.

  п.п. Календара на Маите не е изчислен както трябва и той е свършил отдавна или ще свърши след 150 години, но ние искаме да свърши на 21 декември 2012 Намигване
  Активен
  Власти
  Гост
  « Отговор #5 -: Декември 06, 2010, 00:35:12 »

   Лук ли си  ? Нали до сега разправяше как ние плеядинците ще дойдеме с корабите ? Което е кофти малко понеже го пазехме като изненада, един вид подарък за Рождения ден на Човечеството. Иначе да.. 2012 нищо кой знае кво няма да стане.. и тогава горкото Човечество..  Сълзи
  Активен
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #6 -: Декември 06, 2010, 00:45:59 »

  Ако нищо не се случи значи някой си е свършил добре работата. Веселяк
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Konstantin
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 23


  « Отговор #7 -: Декември 06, 2010, 00:56:28 »

  Единственото нещо, което наистина може да се случи на 21.12.2012 година е Симеон Дянков да обяви, че излизаме до Нова Година от кризата  Плезещ се
  Активен
  Rupture
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 77


  « Отговор #8 -: Декември 14, 2011, 17:38:34 »

  На 22 декември 2012 година ще има триумф на науката над мистиката. След тази дата повечето хора ще осъзнаят колко са податливи на една добре изманипулирана информация.
  Повечето от вас ще изпаднат в депресия, понеже ще разберат как са ги подвели, а други няма да искат да повярват и ще търсят нови дати за събитието спрямо, което са очаквали.

  В момента обаче тази дата е доста доходоносна и с малко инжектирване на паника или любоф, може да се намери една добра аудитория.
  Здравей Константин,
  Склонен съм да се съглася с теб.

  Цитат
  На 22 декември 2012 година ще има триумф на науката над мистиката

  Тои и сега има триумф на науката, техниката, технологиите и какво ли още не и същевремено духовен
   упадък в пълния смисъл. Духовен апокалипсис и хаос.
   Колкото едното повече, толкова и другото повече.

   Все пак предчувствам, че ще спретнат някоя серенада. Не изключвам активирането на някое по сериозно природно бедствие или военни действия още преди тази дата, да не е съвсем без нищо, а и да дозъмътят водата. А 12. 2012 ще са я "извънземни", я някой псеводсапсител, я някой "духовен преход"- какъвто тече от двайсетина години с една единственна цел.....
  Каквото и да е, почвата е почти обработена.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Наближава велика епоха.!!! « 1 2 3 4 »
  Великият преход
  giti 54 6803 Последна<br />публикация Август 20, 2010, 05:33:32
  от sanguinary
  Краят на света или просто краят на Галактическия цикъл
  Великият преход
  delfin 2 3035 Последна<br />публикация Юни 20, 2009, 10:06:23
  от delfin
  ПРЕД НОВАТА ЕПОХА
  Великият преход
  11WOLF11 8 4304 Последна<br />публикация Май 11, 2011, 07:21:33
  от Sobercho
  Нибиру - 2012г.
  Видео клипове
  Рай 0 1941 Последна<br />публикация Октомври 17, 2010, 20:58:17
  от Рай
  Плеадианците ще протестират от началото на януари над Москва и Лондон
  Извънземни цивилизации
  Konstantin 10 2159 Последна<br />публикация Декември 06, 2010, 20:52:27
  от Престолски

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright