Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: УРАН  (Прочетена 1749 пъти)
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « -: Август 25, 2010, 15:45:26 »

  Уран – Любовта като Свобода, като Вяра и като Смелост


  Нека да си поговорим за Уран, Нептун и Плутон. Те са друга категория планети изобщо. Ако между личните планети и обществените имаше Астероиден пояс, малкият астероиден пояс, който е между Марс и Юпитер, то между Сатурн и Уран, също би трябвало да има планета по закона на Тициус-Бод. Защото разстоянието е два пъти по-голямо между Сатурн и Уран, отколкото би трябвало да бъде. И в средата между тях, откриха един астероид, който го нарекоха Хирон. Този астероид мисля че го открива Чарлз Картър през декември 1977 г. В момента смятат, че той е с диаметър 180-250 км което го превръща в един не толкова голям астероид.

  Най-големият астероид в Слънчевата система е Деметра и се намира в Малкият астероиден пояс и е 800 км в диаметър, т.е. много по-голям от Хирон. И от другите – Атина, Веста, Хера. Така че Хирон не е толкова впечатляващ като размер, което е важно, самостоятелен е. Обаче, това, което го прави особено важен е това, че той се намира точно по средата между Сатурн и Уран. Това е ценното при него. Обикаля Слънцето за 50 години.

  Сатурн обикаля Слънцето за 28-29 години, Уран – за 84 г. И в средата, с 50-51 години стои Хирон. Което означава, че това е преход. Преходът към самият духовен свят. Тука се сблъсквате с планетите Уран, Нептун и Плутон, които само с духовни средства целят да постигнат само духовни резултати, т.е. вие направо отивате в духовният свят.

  Тъй като в духовният свят, основното градиво е Любовта може спокойно да наречете Уран, Нептун и Плутон планети на Любовта.

  Ние трябва да правим разлика между невидими светове и духовен свят. От гледна точка на човешките сетива, които са развити, всички светове са невидими, но това не означава, че те всичките са духовни. Може да имате дори материални светове, които за нас да са невидими и те съответно не са духовни естествено. Стига да се намират в спектър, който ние не го виждаме и ние този свят вече не го виждаме.

  Доста от световете са нематериални, но не са духовни. Като развием съответните сетива, които са главно душевни сетива, не са толкова духовни и ние може да общуваме вече с тях. Това са т.нар. елементарни светове, които са много трудно разбираеми и да кажем, че са различни. Може да изглеждат и елементарни, по хубавият смисъл елементарни. Защото може да се използва и “елементарни частици”, т.е. основни градивни частици, които са в основата на нещата – фундаментални частици. А не в смисъл че са прости, примитивни.

  От друга страна изобщо не са елементарни. Само две изречения за тази тема и ще я оставим, защото тя е достатъчно голяма. Става дума за световете на т.нар. гноми, които живеят под земята и които правят така, че растенията да растат, защото имат корени, т.е. те работят върху корените и правят така, че растенията да могат да излизат над земята. Да пробиват земната кора и да излизат навън. Знаете ли, те имат една своеобразна мъдрост, тяхна си мъдрост и в някои неща са много по-мъдри от човека, а в други неща са доста беззащитни. В някои неща имат много голяма сила, а в други – не. Те не са духовни същества в истинският смисъл на думата. Те са част от нашият свят тука и живеят заедно с нас в една симбиоза такава, т.е. без тях ние няма да може да живеем. В известен смисъл без нас и нашият свят те също ще загубят голяма част от нещата. Те имат нужда от нас и ние имаме нужда от тях.

  Там като сте чели примерно Селестимските пророчества, не знам дали сте чели, там имаше едни такива моменти, при които трябваше да се облъчват с любов, много да се обичат растенията. Такива опитни полета, където се отива и се чувстваш много добре душевно там, които даваха много по-добра реколта. И едва ли не лечебна. Това е така, не защото обичаш самите растения, а защото гномите, които са там и още много същества, които са там, всъщност те реагират на душевното ти чувство, което е. И това се отразява вече на живота на съответните растения.

  Главното нещо при растенията е етерното тяло, това е най-главното им нещо. Това е жизненото им тяло и ние се храним с живота от растенията, опосредствано. Не можейки да възприемем директно да кажем Слънцето и да го претворяваме, ние го правим чрез растенията.

  Затова се казва за една храна жива ли е или не е. Има ли в нея жизнени сили или няма? И това зависи от гномите. След това зависи от т.нар. огдини, които правят така, че соковете да текат по определен начин. Те управляват течностите и водните движения.

  След това има т.нар. саламандри, които управляват състоянието на топлината и разпределянето на топлината не само в растенията, но и в животните и в хората същият този процес.

  След това има т.нар. силфи, които възприемат светлината. Те правят така, че растенията да могат да цъфтят и да дават плод, т.е. ако няма светлина те не цъфтят.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #1 -: Август 25, 2010, 15:46:04 »

  И има такива, които изглеждат добре и такива, които изглеждат зле. ако влезете в една гора неуютна, негостоприемна, ако сте по-душевен човек, интуитивен човек вие можете да усетите дали тя е гостоприемна към вас или не. Това означава, че местните да ги наречем духчета, не са свикнали с човека, облъчвани се твърде много със страх, с агресия и те се отнасят към човек с неприязън. И съответно, когато се движите в такава гора ви обхваща страх и не искате да се връщате там. Глава може да те заболи даже. Такава гора седи мрачна, влажна или е пълно с шубраци, пущинак такъв някакъв расъл. Това не е случайно. Ще видите други гори, където няма никакви пущинаци, които са гостоприемни, където Слънцето струи през дърветата, гори, в които може да влезеш и да се почувстваш сигурно, на най-уютното място. Може да е посред нощ – няма никакво значение. Чувстваш се по-добре отколкото вкъщи, обгрижен се чувстваш.

  Както и да е, това е някакво общуване. Например т.нар. магьосници или шамани са практикували общуване точно с тези същества и точно чрез тях са си правили разни неща. Защото може чрез тях да се направят чудеса, понеже те не се виждат, но са реални и правят нещата. И ако може да общуваш с тях и ги накараш да направят нещо то изглежда така, че се случва нещо без причина. Например може да се премести нещо и те го местят, но това не се вижда и изглежда така, че се движи само. Което изглежда като чудо. А могат и да те спасят също от нещо. И всякакви такива неща, които изглеждат като чудеса, може те да са причината.

  Освен това чрез тях може да се общува с животните много добре и може да общуваш с диви животни, все едно са питомни. И дори животните могат да правят странни неща, например нещо за тебе макар че са неразумни.

  Както и да е. Това не е духовният свят обаче. Всички светове, в които не е определяща Любовта, в които основната тъкан не е Любовта не са духовни светове. Те са да кажем псевдо духовни, които си еволюират, развиват си се, но не изглеждат материални по начина, по който ние сме свикнали да възприемаме нещата.

  Демоничните светове са също такива светове. Те не са духовни, а псевдо духовни. Или пък изкривено духовни. Но във всеки случай Любовта там я няма и точно затова те губят еволюционната сила в себе си.

  Уран, Нептун и Плутон не са свързани с всичките тези неща, те са свързани наистина с духовният свят. С т.нар. ангелски светове, с архангели, архаи, елухими.

  Уран представлява Любовта проявена под формата на свобода и на смелост.

  Нептун представлява Любовта проявена под формата на Саможертва, Всеотдайност, Безкористност, Милост. Благотворителност, обаче пак в истинският смисъл на думата. Защото какво “благотворителност” – благо творя. Аз творя благо, т.е. аз правя благо. Благотворителност означава аз, който правя добро. Нептун представлява тази категория на доброто. Кое е добро, кога правя добро и кога само си въобразявам че правя добро? Това е Нептун. И т.нар. добро е пак форма на Любовта.

  Да правиш добри неща. Да го дефинираме, защото понятието “добро” е крайно спорно. добро е това, което ще направи един човек творец, ще отпуши творческите сили в него и ще го свърже с Любовта. Ето това е добро. колкото повече създаваш условия при които хора, животни и растения и камъни и всякакви други същества да се свързват с Любовта и да еволюират напред, да могат да изградят в себе си връзка с все по-висши светове, толкова повече ти си в Нептун и това, което го правиш ще бъде добро. Обаче едно нещо, за да е добро, то трябва да е истинно. Не е възможно, то да е добро, но да не е истинно.

  Любовта, под формата на Истина се проявява в Плутон. В хороскопите, като видите къде е Плутон, ще разбирате по него и особено по връзките му в хороскопа, ще разбирате дълбоката истина, която стои за разрешаване пред вас. Това е първо истината за вас самият и второ това е изискването за истинност спрямо вас.

  Плутон се опитва да те накара, дълбоко да видиш истината в едно нещо. Най-характерното нещо за Плутон е, че нещата не могат да бъдат повърхностни. Повърхностните неща обикновено не са истински. Затова плутонианците, както и Дона Кънингам е отбелязала, бидейки самата тя плутонианец и имайки зад гърбът си 30 годишен плутониански опит е установила, че само дълбоко проникновено отношение към нещата, скорпионово отношение, защото Плутон е в Скорпион (Нептун е Риби, а Уран е Водолей – това са неща много близки. Уран носи Водолеят навсякъде със себе си и дори да е в Риби, дори да е в Стрелец, където ще да е. Нептун носи Рибите със себе си, а Плутон носи Скорпиона. Не можете да отделите Скорпиона от Плутон), само такова отношение към търсенето на истината ги удовлетворява.

  И така човек с активен Плутон в хороскопа си, трябва да търси истината един път за себе си и втори път за своето място в света. Това са вече планети от принципно различен порядък, както от Юпитер и Сатурн, а още повече от Вътрешните планети. По никакъв начин не може да се поставя знак на равенство – Венера това, а пък Нептун това. Изобщо не е така.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #2 -: Август 25, 2010, 15:47:35 »

  Това са планети, които използват духовни средства, доколкото човек е духовно същество те могат да го правят, доколкото човек е един мост между духа и материята защото човек има духовно, но и материално тяло едновременно и Уран, Нептун и Плутон през духовното тяло, въздействат върху душевното и от там на материалното. И това дето са Юпитер и Сатурн е слаба работа в сравнение с Уран, Нептун и Плутон.

  Истинската власт на духът над материята се вижда точно в Уран, Нептун и Плутон. Това, което изглежда като чудеса, се вижда точно при тях. Това, което го прави Георги, за което си говорихме е невъзможно, специално в неговият случай без намесата на Нептун и на Плутон. Макар че и на Уран. Този човек проявява смелост, което е много ураново. Той е смел, защото ти да отидеш там знаейки на какво ще те подложат си е смелост.

  Казвал съм го и преди, но ще го повторя. Смелост се ражда, когато Любовта навлезе във волята. Любов + воля = смелост. Всички други неща са бабаитлъци разни и агресии. Само когато имаш дълбокото вътрешно убеждение и вяра, защото Уран е и Вяра, се ражда смелост.

  Тази категория “вяра” е свързана с Уран. Да вярваш. Като толкова много вярваш и си дълбоко убеден и сърцето ти прелива от сила, тогава може да отидеш в негасената вар и да останеш жив. И това е силата на Уран в случая. Не само обаче. Те са преплетени – Уран без Плутон и Нептун не може. Няма да имаш смелост, ако няма истинност. Уран няма да бъде наистина Уран, ако го няма Плутон. Т.е. не може да кажеш, че някоя от тези двете планети е по-важна.

  Те представляват едно и също нещо, нещо като Светата троица, което обаче е разтроено. Различните проявления на едно и също нещо.

  Тези планети първо как се проявяват във физически план, това, което го говоря в момента. Проявяват се по следният начин. Първо те вече не се виждат с просто око. Физическите сетива на човека не са развити дотолкова, което е нарочно така, че да могат да виждат Уран, Нептун и Плутон. Т.е. човечеството трябва да се развие до определена степен, за да ги открие, да ги възприеме съзнателно.

  Уран, Нептун и Плутон са действали и в миналото обаче изключително несъзнателно. Т.е. Любовта се е опитвала да намери място в нашият свят, само че ни й е било времето. Човеците не са я виждали и са изграждали светът си на едни сатурниански принципи. От момента, в който Уилям Хершел открива Уран, не само Уран, той открива хиляди небесни тела, и от този момент в човечеството навлиза идеята за смелостта и свободата.

  Хершел е един много интересен човек. Хершел е немец, който дезертира от Германия, защото искат да го вземат войник, а той мрази войниклъка и съответно бяга в Англия. Първоначално той музицира. Не се жени през целият си живот, живее със сестра си – тя се грижи за него. Тя също не се омъжва. Обаче, нашият човек, да вземе да се развълнува от телескопи и започва да ги изобретява. Той се оказва страхотен изобретател и е изобретил един куп. Освен това, като изобретява по-свестен телескоп, той започва да наблюдава небето и да открива нови небесни тела и затова го приемат за член на Кралското астрономическо дружество. Става много близък на краля. Лично кралят отива при него, харесва го и започва да го финансира, защото по онова време, през 18-И век да си направиш телескоп, това е цяло състояние. И се похарчва сума злато.

  Той прави през животът си хиляди телескопи. Всичко се прави на ръка. Става маниак. Взима си стъклата оптичните и денонощно ги лъска. Ама неспирно. Ако го оставиш, след 10 часа го намираш по същият начин да лъска – никакво мърдане. Вярвайки, че колкото по-добре го излъска, ще види още някакви там звезди. И действително, той е най-големият откривател изобщо в историята на небесни тела. Цял живот само това прави и открива хиляди.

  Та той открива и Уран през месец март 1781 г. И от този момент, в човечеството навлиза идеята за смелостта и за свободата. А също и за промяна. И вижте хиляда седемстотин и някоя си година какво нещо представлява, какво представлява 18-И век? Това е век на буржоазни революции. Това е век, в който се разчупват феодалните отношения и се изграждат новите, т.нар капиталистически отношения. За какво става дума?
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #3 -: Август 25, 2010, 15:48:57 »

  Това са принципно различни неща. Във феодалното време имате следното нещо: представете си, че от предишният период, племенния, хората си живеят в родовата община – родът се е размножил, има вече отделни семейства, те са си направили къщи, избрали са си някакъв старейшина и се опитват да водят някакъв организиран, малък живот.

  Има един момент обаче, в който е необходимо да се получи по-голямо образувание. На първо място за защита от външни фактори. И тогава най-якият и умният го избират за вожд. И този човек е първият, който става феодал. Първоначално самото население си избира такъв водач и той първо е ужким временен. Впоследствие става наследствен тъй като се оказва, че институцията на този човек, който трябва да управлява и да се грижи за целият район в по-голям мащаб просто трябва да съществува. И това е идеята за феодализма.

  Там имате идеята за сюзерена и за васала, една такава йерархия. Т.е. този, който се грижи за останалите е сюзерен, а останалите са негови васали. Правилото е такова, че той поема лична отговорност пред тях. През цялото средновековие е така. Съответните боляри, графове и т.н. те да носели лична отговорност за населението, което Бог им е поверил да се грижат за него. И тази феодална организация е просъществувала толкова векове заради този смисъл, това е истината, това е така. За да могат хората да работят и да си движат нещата, за да има някакъв прогрес, да има търговци, занаятчии, трябва някой да бди за реда, за организацията и особено за защитата. Обществото така и така е принудено да отдели средства, с които да изгради въоръжена сила, с която да се защитава бидейки на едно ниско ниво на съзнание иначе се изтребват и ограбват взаимно. И се пораждат местни владетели, които в последствие се увеличават, увеличават за да се изгради цяла йерархия на средновековни аристократи. А първоначално няма никакви аристократи, в епохата преди това.

  Междувременно се увеличава населението на Земята с подобряването на условията на живот. Колкото по-добра организация, толкова по-добре. Първоначално е било проблем да се защитят от вълци. Представяте ли си както сме да махнете държавната власт и възникне някакъв проблем. Никой не се чувства компетентен да се справи с проблема. И ще импровизираме с всичките проблеми на импровизациите – всеки ще се спасява както може. Вярно, ще се сплотяваме, но нямаме опит. С вълците да се бориш трябва да можеш.

  С откриването на Уран започва една епоха на освобождаване от това нещо, промяна на човешките отношения. Отделните хора са придобили вече така сила, че са в състояние да си изграждат собствена икономическа база, така да се каже собствени империи. И вече няма нужда от един голям баща, който да се грижи за всичкото това нещо. Просто отделните хора могат да се самозащитават достатъчно ефективно.

  Изобщо не е случайно, че епохата на рицарите, на мечът и на копието е преминала, защото аз като стъпя на мечове и копия не мога да се защитя толкова много от околния свят. Когато започват буржоазните революции се наблюдава много сериозно икономическо развитие до такава степен, че дори крепостните селяни се оказват доста сериозни собственици. Те успяват да продават храна на пазара, припечелват пари.

  Аристократите се оказват излишни в тази си основна функция на управители. Има вече отделна и по-висока структура от тях – държавата. Това местно самоуправление трябва да се промени и да стане по друг начин. Да стане много по-свободно, да се изгради на други принципи, които да защитят населението, защото с вековете потомствените аристократи да голяма степен са се разхайтили и основната им функция да защитават е преминала постепенно към държавата. Междувременно се е развила силна централна власт, която е държала нещата и аристократите се оказват един вид паразити. По времето на Д’Артанян аристократите са станали паразити – имат други цели и задачи. Защо Д’Артанян отива в Париж? Той си има имение всъщност и може да блъска селяните по главите и да си живее там и да се прави на важен. Но има много по-велики неща, защото в неговото имение няма Лувър, няма Версай, няма къде да покаже юнащина. Нещата отдавна са надраснали неговото малко имение и той отива да се включи в големия живот, където текат процеси на икономическо освобождаване.

  В хороскопите, където има Уран, това там трябва да се промени. Просто трябва да се променя. Както се казва, без да разсъждаваш, без да питаш – просто трябва да се промени. Това е Уран, промяна: вижте, ако искате да бъдете свободни, това означава да можете да се променяте. Затова Уран го наричат още планета на промяната. И търсите промени, защото импулсите на Уран, Нептун и Плутон са изключително силни. Това са импулси, които надделяват човешките сили и възможности.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #4 -: Август 25, 2010, 15:53:12 »

  Уран, Нептун и Плутон изглеждат по следният начин: вие сте на един остров и наоколо се вихри титанична буря, ураган, а вие се опитвате да спрете урагана, като му шът-кате и се опитвате да го контролирате. Не може, изобщо не може. В момента в който ви закачи малко урагана и ви забърсва като муха и това е. Степента на контрол на човеците върху Уран, Нептун и Плутон е същата.

  Така че, когато се включват Уран, Нептун и Плутон е добре да улучиш накъде се движат, какво ще искат всъщност от теб. Защото ако тръгнеш да се инатиш става много лошо.

  Уран, Нептун и Плутон са еволюционни планети, те са главен еволюционен двигател. Ако Марс беше това, което ни даваше сили да се движим тук и да имаме силите да мислим и да чувстваме, енергия, която да храни тези работи, то Уран, Нептун и Плутон те тласкат към това, да имаш духовно развитие.

  Заради Уран, Нептун и Плутон човечеството някога ще измине всичките тези степени на посвещение и някога ще стане човек-дух и няма да се нуждае от материален свят. Не заради Меркурий, Марс и дори не заради Сатурн, а заради Уран, Нептун и Плутон. Те са тези, които създават условия, при които човеците императивно да вървят напред. Това е голямата надежда на човечеството, това е големият шанс. Това са физически показатели на тези духовни реалности. Това са и духовни закони всъщност, защото духовният свят и Бога е изграден от истина, от самопожертвователност, от абсолютна всеотдайност, от свобода. Духовният свят е и свободен – там наистина има свобода. От невероятна смелост също.

  Уран в хороскопите, където го видите означава, че трябва да се развие, колкото е по-доминантен, силно поставен, толкова по-възможно е да научите какво е това да бъдеш свободен. Това е много трудно. Аз не познавам нито един наистина свободен човек. Също така да проявяваш смелост и да променяш нещата около себе си.

  Ако имаш активен Уран, ти си един човек, който така и така, от време на време толкова силно желание за промени го обхваща, толкова ще му се струва, че нещата са безкрайно скучни и сиви, че вече не може да ги понася.

  Уран е една мъжка планета по своето проявление. Тя е свързана също така и с един нов начин на мислене. Човек може да бъде свободен само в духа. За каква свобода става дума? Какво означава това да бъдеш свободен, къде можеш да бъдеш свободен всъщност? Ти можеш да бъдеш свободен в духа, което в мислите. В мисленето си можеш да бъдеш свободен. Ти може да имаш свободно мислене. Можеш да бъдеш свободен във вярата си. А от там нататък и свободен в чувствата си – свободен и независим. Едва когато го постигнеш това нещо, ти ще можеш да кажеш така, че с другият човек си свободен, т.е. ти го обичаш, но той е свободен и може и да не те обича. Може да не иска да живее с тебе, до отиде другаде и т.н. Но независимо от всичките тези неща ти продължаваш да го обичаш по най-хубавият начин без да му вредиш и да му досаждаш и да го насилваш за нещо. Ти продължаваш да го обичаш такъв какъвто е. Това е възможно понеже ти самият си свободен – знаеш какво е свобода и затова освобождаваш и другия. Това е единственият начин, по който може да има Любов.

  Ако го няма това нещо, Любовта се оказва малко мутирала история. Любов поради еди какво си, Любов ама защото. Освен това, за да има Любов, трябва да се проявява с много силно чувство. Човешките отношения често страдат от проявата на слабост. Трябва да имаш смелостта да общуваш с другия истински – да откриваш тъмната му страна, което е проблем също. И това цялото нещо да го правиш с т.нар. вътрешна твърдост. Не с вътрешна агресивност – ако не стане моята ще те презра, ще те пренебрегна, ти ме разочарова, ти ме огорчи. Не, нито ме огорчаваш, нито нищо. Много си си чудесен, обаче нещата стоят така и точно защото те обичам, точно затова ти го казвам – за да могат да се променят. И те виждам, че не го разбираш, не го схващаш и затова ще продължа да настоявам до свършека на дните ни ако трябва.

  По този начин ти не го променяш другия, защото това не може да го направиш, но ти създаваш условия той да се промени. И някой ден той може да реши, че това дето го казваш е истина и да реагира. Това да имаш отношение към другия човек.

  Нещо много важно. Доста хора казват: "В нашата връзка има свобода, защото ние, за разлика от някои други, не сме някакви ревниви или тем подобни – аз си правя каквото си искам и тя не ме закача, тя си прави каквото си иска и аз не я закачам. Общуваме, не е да кажеш, че не си говорим. Живеем си в свобода – ако има нещо си помагаме, взаимодействаме си и т.н.".

  Много често обаче, зад такова нещо стои липса на отношение. Т.е. логиката на подобен вид отношения е следната: аз моите цели и задачи си ги движа и той не ме закача, за което аз му отвръщам със същото нещо. Аз съм си добре и той си е добре. Това е търговска сделка – моята фирма се развива добре и неговата се развива добре. Имаме някои общи интереси около деца, жилище, обикновено около покупки, инвестиции и за тях се стиковаме. Когато двете „фирми” вървят добре, има толерантност, нали разбирате, че става по-лесно. Сделката става по-лесно. Аз като имам ресурс и резерв мога да понеса временно някаква загуба и да направя някаква жертва. В смисъл, че двете „фирми” са доста свързани помежду си и аз разчитам и на другата фирма все пак. Т.е. това което го губя аз е все едно да прехвърлям от единият си джоб в другия джоб.

  И докато е валидна цялата тази схема, докато двете „фирми” си имат доверието и добре вървят нещата всичко е наред. Обаче в действителност няма никакво истинско развитие – това е нещо само за външния свят. Ние помежду си създаваме само спокойствие за да може да си правим другите неща и да се правим на велики. Хубаво, правим се на велики, но тук веднага трябва да си зададем един въпрос: за какво изобщо се женим тогава.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #5 -: Август 25, 2010, 15:56:20 »

  Лошо няма, има хора, които не трябва да се женят. Не трябва да се женят, защото да се ожениш, това означава път на посвещение. Ако не се ожениш, ти пак може да имаш път на посвещение, обаче в обществен план. Уилям Хершел не се жени и много добре е направил, защото не виждам жена как може да живее до него без да е нещастна. Тя не може да бъде нищо друго освен да е придатък. А защо трябва да бъде така? Защо той трябва да превръща в жертва една жена и едни деца. Той нито баща може да бъде, нито съпруг – той гори изцяло и е отдаден на тези телескопи. Той цял живот това прави. Или един музикант, който денонощно се занимава с музиката си – очевидно е, че той няма време за деца и семейство, защото това иска време, това изисква чувство, посвещаване и ти не можеш да бъдеш вече така отдаден на музиката. Не може. Поне половината ти сърце трябва да е там, защото иначе нищо не правиш – нито музика, нито семейство. Както повечето хора. Някакво кандилкане, ужким някакъв баланс, в резултат на което избутват живота, вършат горе-долу някаква работа, без кой знае какво посвещение. И горе-долу крепят някакво семейство, също без особен ентусиазъм.

  Много по-истинско е да се посветиш на семейството, да имаш ясни приоритети. Примерно ти си такъв човек за семейство, о’к семейство, деца, ще мислиш там, твориш там, чувстваш, преживяваш и това те вълнува. Съответно всичко друго седи на заден план. Да, работиш за да изкараш някакви пари, защото са нужни на семейството, а не защото ще правиш кариера. Ти се отказваш от кариерата, защото 2 дини под една мишница не може да се носят. И обратното. Казваш си, че не си човек за семейство. О’к, няма да измъчвам и да изтезавам други хора покрай мене си. Посвещавам се изцяло на това нещо, защото голямата цел изисква голямо посвещение, има неща, които изискват да се работи нон стоп за тях. Аз просто не мога да мисля за нищо друго, за да ми дойде гениалното проникновение.

  Тогава аз мога да имам семейство само в духа. Ако хората до мен го правят същото като мен и са ми съратници. Но да си взема жена, която само да ме кърпи и да ми готви и да ми слугува, няма смисъл. Аз по-хубаво да си наема някоя жена, която да го прави това, като ще е толкова зор. То иначе е далавера, защото е безплатно, обаче не е честно.

  Уран е свързан с т.нар. божествено мислене. Когато не мислиш логично и последователно, няма причинно-следствени връзки. Меркурианското мислене е от тип 1,2,3,4,5,6. При меркурианското мислене се доказват теореми, т.е. това е така, защото онова преди това е така. Нещата са навързани – причината да има 3 е защото има 2 и защото има 1. Урановото мислене не е такова. При урановото мислене, в момента в който зададеш въпрос, мигновено получаваш отговор. Т.е. мисленето е 1,5,10. Може и само 1,10, а може и само 10. Целият процес причинно-следствен, логично-последователен се преодолява, няма го.

  Как се получава това мислене? Първо на базата на свръх концентрация. Мисълта се уплътнява, свръх концентрира и се получава мислене, чрез мигновен синтез. Мигновено синтезираш огромно количество информация. Погледнато отвън излиза като интуитивно мислене. Като попиташ един такъв човек, абе ти защо реши, че е така и той казва просто така го усетих, интуиция. Той е прав, това е Ураново проявление. Когато знаеш отговора, без да знаеш пътя, по който си стигнал до този отговор – това е Уран.

  Има деца, на които се дава някаква сложна задача и те след 30 секунди казват, отговорът е този. От къде знаеш, че е толкова, а той наистина е толкова. Докажи го бе, а то не може. Не можеш да го докажеш, а знаеш че е толкова. Двойка тогава Иванчо – видял си от някого, преписал си и се правиш на интересен и т.н. Още повече, че при някои хора, това се проявява хаотично и инстинктивно и обикновено като искаш да го тестваш то не може да устои. Казват ти, добре това го налучка, но я тази задача, я другата. По този начин обаче липсват ангелите. Това е едно ангелско мислене, което позволява да обхванеш нещата напълно, което става мигновено и ти просто знаеш отговора. Не е необходимо да мислиш причинно-следствено. Това е много бавно мислене, материално мислене.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #6 -: Август 25, 2010, 16:00:06 »

  Урановото мислене е и гениално мислене. Гениите така мислят, а не причинно-следствено. Гениите си задават един въпрос и започват да мислят върху него, в смисъл че те се опитват да се замислят върху него. Те нямат причинно-следствено мислене в главата, а този въпрос ги вълнува и ги тревожи, мира не им дава. Те лягат и стават с него и един ден те просто казват “Еврика”, това е. И това, което те казват, че е “Еврика”, то е гениално, в смисъл че е толкова удивително, толкова е мъдро, това е една такава идея, която когато я каже – това е така – и в момента, който каже, че е така ти разбираш, че е така. Просто си казваш, брей да му се не види, как се сети? Как ти дойде на ум? Цялото човечество мисли и не може да се сети, а ти се сети . А всъщност нещото си го има, ние не сме ги измислили нещата. Този, съответният гений е успял да стигне до духовният свят, където нещото го има и да се свърже с идеята за това нещо и това е много силно изживяване на Любовта. Понеже тогава човек се чувства безкрайно окрилен, натоварен потенциално и чувства, че не може да направи нищо повече от това. А това е смисъл. Така чувстваш животът си абсолютно смислен, а това е щастие. Тогава се чувстваш истински щастлив и, ако си болен, оздравяваш.

  Уран, ето заради това нещо, много мощно натрупва, натрупва, натрупва и бух – ето този момент е светкавица. Като четете по разните книги, че Уран бил изненади, светкавици, мълнии и не знам какви си неща -  ето затова така пише. Моментът, в който се получава силно мислене, мигновено, концентрирано, задържаш го това нещо и стигаш до отговора на въпроса. След това вече може да почнеш да чоплиш и да се опитваш да си го докарваш, но ти идеята вече я имаш. И след това започва разработката на тази идея, приложението й в материален план.

  Същият този Уран се проявява в материален план във всички неща, които са най-напредничави, които са прогресивни. Всичко това, което позволява на хората да владеят този свят по-добре и от там нататък да го одушевят и да го одухотворят. Прогресивни технологии за производство, екологични, това, което прави човека да бъде истинен спрямо този свят. А не да го руши и да го унищожава, да го експлоатира безогледно. Както когато искам да взема на овцата вълната, пък аз я заклах, за да и взема вълната – глупаво. Трябва да има адекватен подход към нещата.

  Способността на човека за подобен род поведение се вижда по Уран. Това са идеи, оригинално мислене, интересно мислене. Да, има хора, които едва ли не се дразнят, когато мислят обикновено, чувстват се депресирани.

  Естествено, че има много брак при такова мислене, много глупости има. Когато човек не е наистина концентриран, разни настроения го газят, разни симпатии и антипатии, на него му хрумват само глупости. Когато психиката му не е чиста, съвестта му не е чиста, той не може да мисли уранически. Да го направите това нещо, да се съсредоточите, изобщо не е възможно просто така, защото така си искате и имате воля. Не стават така нещата. Така само глупости може да се измислят.

  Нептун, другата такава планета. Ако Уран има едно мъжко проявление, защото това, което го виждаме тук е едно мъжко проявление и трябва да се има предвид, че когато Уран в хороскопа се включи във вашият живот вие ще усетите реално и много мощно желание за промяна. Просто не може да седиш на едно място – трябва да започнеш да правиш нещо друго, нещо различно, нещо необичайно. Нали сте усещали, че правите едно нещо, но идва един момент, в който ви омръзва. Омръзва ви, то се изчерпва. Убеждавате се, че го можете и някога ви беше интересно, но лека полека се е превърнало в една рутина и вече не ми е толкова интересно. И идва един такъв момент, в който не можете да го понасяте вече това нещо и искате да се отървете от него, да приключите с него и да започнете с нещо друго. Този момент е Уран – това, което те кара така да се чувстваш, че да не можеш да го понасяш това, да се оттласнеш от него.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #7 -: Август 25, 2010, 16:07:29 »

  Цялата работа опира до това: има ли друго нещо, където да отидеш. Ако има всичко е о’к. Ако няма обаче …. Уран нагнетява силно напрежение, той иска да се промениш, иска да промениш нещата около себе си, надявайки се, че ти ще се промениш и от вътре. Но както и да е. Обикновено Уран си остава само с надеждите, но поне отвънка става. Това е инстинктивно, това работи ирационално – няма значение дали си пълен примитив или си някакъв мъдрец. Просто Уран като се включи, човек не може да спи вече.

  Аз съм преживял включването на Уран и с много хора съм говорил, когато има активен Уран в хороскопа, просто не можеш да се успокоиш. Ставаш един превъзбуден и започваш трескаво да търсиш някакъв начин да промениш нещата. Трескаво, започваш да ръчкаш около тебе и т.н.

  Ако си по-несъзнателен, започваш да правиш глупости. Да, всичко ти се вижда противно и го зарязваш. Не си прочел страницата, но си готов за новата и отгръщаш, защото нямаш търпение и я гледаш без нищо да разбираш и се объркваш. Като примери Уран в астрологията го свързват с раздяла, с разводи и с други такива истории, защото промяна. Ами ето ти промяна – женен и след това разведен. За какво става дума обаче? Това са точно тези глупавите истории. Уран не иска ти да се разделяш от партньора физически. Уран не е планета, която действа с материални средства, нито търси материални резултати. Уран иска ти да се промениш, за да се промени партньорът ти, за да се променят отношенията ви. Ти да се промениш иска, т.е. той иска да се променяш по вертикалата, по дълбочината. А не да по хоризонталата, отвънка да стават разни неща, а от вътре нищо да не се променя. Това е което иска Уран.

  Уран дава огромна енергия за тази промяна. това е еднократен мощен енергиен заряд, който ти служи на тебе за качествен скок. Да прещракаш. Човек се чувства много необичайно. Чувства се нагнетен с една енергия повече от нормалното с която разполага. Не е спокоен човек, защото енергията навлиза в чувствата и те са такива, бушуват и няма как да си спокоен. Даже и хора, които по природа са по-темерути, даже и те започват да стават по-емоционални, по-избухливи, някак си започват да проявяват повече чувства. И по-любвеобвилни също могат да започнат да стават и то спрямо странни работи. Настъпват някакви промени дори и несъзнателно. Просто като го гледаш от страни човека си казваш, а Уран, в момента работи Уран. В него има много силен стремеж към свобода, но ако не разбира какво свобода става слободия.

  Например ти ме дразниш понякога, аз искам свобода – махай се. Край, ето ти свобода. Това обаче не е Уран. В смисъл това е Уран в най-примитивната си фаза, несъзнателен. Криворазбраната цивилизация. Не че не сме го правили поне 50% от хората това нещо, обаче не става дума за това.

  Не че не трябва да се разделиш понякога. Не е въпросът дали си или не си физически с някого. Въпросът е вътре в тебе дали не трябва да се разделиш. Има ли път да се върви с този човек или няма, защото връзката може да се е изчерпала. Никъде не пише, че връзките са неизчерпаеми и во век и веков – няма такива работи. Ние сме се събрали за определени неща. Може да си ги дадем, да си помогнем. Ако сме го направили това нещо и от там нататък няма творчески потенциал в нас ние да развиваме нещата, то се усеща, че връзката е изчерпана. За да не се изчерпи една връзка, трябва постоянно да се работи. Тази банална приказка, че всеки ден трябва да се поддържа Любовта е абсолютно вярна. Или ако не е всеки ден, то поне всяка седмица. За да има нещо, иначе просто губиш интерес към другия и това става по естествен начин. Не че го искаш или че е станало нещо толкова страшно, но просто лека полека ти писва, става ти скучно, започват да са ти интересни други неща. Това е толкова популярно сред хората. Нали моята жена може да е всякаква, ама е моята и ми е писнала. Ама една друга, дето не е моята, може да е много по-лоша, но е друга и различна. Това е положението. По същият начин, по който ми е писнал, да кажем панталонът ми, омръзна ми и искам друг. Просто не искам да бъде все едно и също. Не е и необходимо.

  Уран ти казва така: трябва да правиш промени навътре. Виж го този панталон по друг начин, преоткрий го, виж го като различен. Активизирай вътрешният си живот и преживей панталона по различен начин. Преживей жена си по различен начин, себе си по различен начин.

  Ако не можеш и си кажеш, а вътрешен живот – глупости – давай отвънка тогава. Друг панталон, друга жена, друга кола, друга работа. Когато сменяш само отвънка нещата, идва един момент, в който разбираш какво се казва суета. Идва един момент, в който макар и да променяш нещата, нищо не се променя всъщност. Няма щастие, няма радост. Има първоначална някаква тръпка и после се завърта старият оборот, старата история, а ти мислиш, че не е това истината, нещо не е наред. Промените, дето ги правиш, явно не са промени. Само се заблуждаваш и отлагаш момента на истинската промяна.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #8 -: Август 25, 2010, 16:12:43 »

  Така или иначе Уран е революционер по отношение на промяната вътре в човека. Само че обикновено по книгите го свързват с външни неща. Да, вярно, че когато се открива Уран, има епоха на буржоазни революции, но не е там въпросът. Въпросът е да има вътре във вас промяна.

  Уран се включва, за да направиш скок. Нормално е човек да натрупва, натрупва, натрупва, работи, медитира, прави разни неща, защото нещата не стават за един ден, минава време и идва един момент, в който вече се нагнетява такова напрежение, че е време за промяна. И тогава се включва Уран.

  Глобално ако погледнем цикълът за това е на 3 и на 7 години. Обаче в живота на всеки един човек трябва да се засече как, откъде стартират тези промени и как вървят. Това е универсалният цикъл. А иначе, в съответния рожден хороскоп се вижда как се движи Уран и в зависимост от това се определя индивидуално кога се включва и кога не.

  Този Уран може да не е императивно включен, а може да е по-слабо включен. Т.е. има хора, при които няма такъв зор да се променят толкова мащабно. Кой определя има ли време или няма за промяна? Ние сме събрани тук 6 млрд. човеци събрани на една Земя, всичките тези 6 млрд. човеци трябва да се променят. Те не могат да се променят по един и същи начин като роботи и с един и същи период. Има някои, които в момента играят по приоритетна роля.

  Ако наблюдаваш Земята от гледната точка на архайте примерно, на тези духовни същества, които наблюдават цялата тази история и се чувстват отговорни за нея, те са тези, които са отговорни да се движат нещата и те имат силата да разместват човеците и да им повлияват по един или друг начин и те правят така да се родиш там или там, се оказва, че в това цялостно развитие, някои хора в един момент ще играят по-важна роля, а другите са в stand bay режим. Другите са по поддръжката, по овладяване на други неща. Просто не е речено, че всичките хора трябва да изживеят урановите неща и да имат това развитие. Не, има хора, които трябва да живеят външен живот, това е ценно за тях. Те трябва да правят външни неща – да правят магазин след магазин. И около цялата тази история те ще общуват с хора, щат не щат. Ще се учат на някакъв вид отношения, ще развиват в себе си някаква вътрешна смелост и други неща или пък няма да го правят, но така или иначе, те трябва да правят външни неща. И натам ще отива голяма част от енергията, мисълта им и Уран няма да се включва така силно при тях и те ще могат цял живот да правят магазин след магазин. И когато умрат, те ще имат империя от магазини, а някога имаха само идея за първият си магазин. И след 30 години магазините са станали 300 и това беше важно, не беше глупаво и безсмислено. В тези магазини работят хиляди хора и са станали важни за адски много други хора. За клиентите, които получават нещо вътре или не го получават, има някакъв обмен и т.н.

  Т.е. ти си променил нещо в околната среда, намесил си се в живота на много хора. Създал си една голяма и мощна реалност, а това е важно, това е факт. Това се преживява от всичките тези хиляди хора и като цяло ще се отрази на цялата карма на цялото човечество. И това има смисъл. Но същото нещо може и да няма. И това се вижда точно в хороскопа. За да излезем от тези теоретични постановки – може така, може и иначе и де да знам как. На астрологията това и е смисълът, защото може да ти каже как.

  Излизаш извън дървената философия, където всичко ни е ясно, обаче нищо не може да направим и ги конкретизираш нещата. Казваш, ето този човек да, а този човек – не. Ти имаш ресурс за това и това е важното за тебе и това ще бъде добре. Докато за други това ще са други неща. И това е вече нещо, което може да наречете съдба. Така има хора, които съдбата им е да работят повече, но да получават по-малко. Това е съдба и те трябва да я приемат. И това, което те го правят е важно. Това е нещо нормално. Не може да претендираш обществото да е толкова мъдро, то да разбира, че ти работиш за бъдещето и т.н. Не. Просто обществото цени толкова това, което ти правиш и ти може да работиш два пъти повече, твоя си работа, но толкова оценява това, което правиш и ти толкова ще получаваш. И това е истината за тебе. И ако се опиташ да си кажеш, ами аз съм глупакът и защо се занимавам с това. Я да работя два пъти по-малко и да получавам два пъти повече, да сменя схемата, то това вече няма да е истината за мене. Я да взема да си направя магазините, например. Как ги направи еди-кой си? Имаше 1 има 300 и няма проблеми. Хайде и аз така. Не става!

  Въпросът опира до това, че тези неща, които ни объркват плановете, са точно Уран, Нептун и Плутон. Един човек, дето прави неща, които не са за него, като се включи Уран, се разсипва. Колкото и да включва Сатурн и да се бори, той изтървава нещата. Уран е планета от по-висш порядък от Сатурн. Сатурн е времето, но Уран е извън времето. Уран вече е в Любовта. И времето не може да се бори срещу Любовта.


  Активен

  johny
  Гост
  « Отговор #9 -: Юни 02, 2011, 00:11:51 »


  УРАН В СЕКСТИЛ ИЛИ ТРИГОН СЪС СЛЪНЦЕТО


  Това май е аспекта на Етера....

  Това съчетание дава на родения самобитен, интуитивен и изобретателен дух и го прави независим в своето поведение и външни лични прояви. Тези склонности се проявяват дори в храненето му и в известна негова превзетост. Такива личности обикновено се наричат ексцентрични, често твърде подчертани, но все пак безобидни. Такива хора се отдават на „странни проучвания” – окултизъм, астрология и пр. Те обичат да проучват непознатото, да изучат тайните на природата из областта на електричеството. Често те стават добри изобретатели, ако и други съчетания им придават склонност в механиката и им позволяват да осъществяват своите планове. Уран управлява етера и когато се приближаваме до възрастта на Водолей, неговите вибрации ще прибавят все повече и повече методи към нашите способности, за да позволят да се ползваме от най-изтънчените сили на природата. Хората, които имат Слънцето в секстил или тригон с Уран, ще служат като посредници за разчитане и тълкуване на тези сили подобно на телеграфен пост, приемащ и записващ известията – донесени от етерните вълни, с които те са в унисон.

  Роденият може често пъти да сполучи да се издигне в живота с помощта на приятели с видно обществено положение. Той е твърде чувствителен, но притежава контрол над себе си и много рядко се показва в лошо настроение или пък гневен. Той е идеалист в пълния смисъл на думата.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Метафизично влияние на Уран
  Астрология и нумерология
  dayana 0 1810 Последна<br />публикация Юни 06, 2011, 22:20:25
  от dayana

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright