Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Лекции на Щри Матаджи (Всичко е направено така хубаво)  (Прочетена 1130 пъти)
sahaj
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « -: Август 22, 2010, 18:25:58 »

  Шри Матаджи Нирмала Деви

  Всичко е направено така хубаво
  Хампстед, Англия – 22 юли 1982 г.

     Нека продължим с инфраструктурата на човешките същества, която – казах ви - Бог е направил много красива. Дори ако погледнете всяко живо нещо - да речем, едно дърво - ако погледнете това дърво, ще се изненадате как различните канали, отвеждащи жизнените му сокове нагоре, са разположени така красиво, че не съществуват никакви трудности на водата да се издигне. Всмукването на водата се получава защото слънцето свети и така водата бива всмуквана.   
     Природата е много добре развита, напълно хармонично. Например, през зимата листата на дърветата падат, защото Майката Земя има нужда от храна и понеже листата не получават много слънчева светлина, трябва да има по-малка повърхност, която е незащитена. Същата тази храна се взема през пролетта отново и отново, когато откривате листата да се появяват отново. Това се осъществява по най-прекрасния начин – цялата ситуация, цялата Вселена е създадена така красиво и инфраструктурата е направена така, че да получава без никакави затруднения цялата благословия на Божественото. Пада дъжд и Майката Природа го приема. Ако сте ходили някога в гора, щяхте да се възхитите колко е чиста тя; уханието на такова място е толкова чисто – няма нищо застояло. Как работи това?! Как се развива чрез слънчевите лъчи, дъжда и вятъра?!
     Сега проблемът в цялата Вселена е как е бил създаден човекът. Човешката инфраструктура може да бъде разрушена от самия него и никой друг не би могъл да го стори. Дърветата не могат да се саморазрушат, нали? Те стоят като свидетели и просто дават, просто дават. Дори когато умират, дават своята дървесина.  Когато живеят, дават своите цветове, дават сянката си, дават своята красота. Раздават, раздават, раздават през цялото време и единственият, който взема, е този връх в Творението - човешкото същество. Той е получателят на всичко това. Той притежава разум, за да получава всичко и да го използва единствено за собствени цели. Ето така екплоатираме всичко, бих казала, експлоатираме благословиите на Природата. Добре.  Това е, което Бог е пожелал – наистина да имаме благословиите на Природата и да сме царете на тази вселена. Всичко  следи внимателно за ваши нужди.
     Защо само човекът полудява със своето крайно поведение? Той не мисли за своята инфраструктура, която може да разруши. Единственият проблем е, че само човекът може да я разруши. Не само това, но и външната структура, която е атмосферата. Ако изпратите един човек в гората, всичко ще бъде наред; ако изпратите двеста тигъра – също, но ако изпратите десет човека, всичко е свършено! С цялата красота е свършено.
     От една страна само човешките същества притежават чувство за красота. Само човешките същества имат чувството за разбиране на чистотата. Те са единствените, които се радват, единствените, наслаждаващи се на всичко това. Предполага се, че те трябва да се наслаждават на всичко това, но има нещо, което липсва в тях и което не им позволява да се наслаждават напълно. Когато гледате към едно дърво - днес черешите цъфтят -  веднага изплуват мислите: “Колко ли са платили за това дърво? Колко години му е трябвало, за да израсне с тези цветове?” Всички тези шаблонни въпроси се появяват в ума ви. Но да предположим, че случайно не идват мисли в главата ви, вие просто виждате, наблюдавате, можете да бъдете свидетел. И тогава радостта, която дърветата се опитват да ви дадат, ще се изрази и ще ви изпълни отвътре
  « Последна редакция: Август 22, 2010, 18:49:23 от indigo » Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #1 -: Август 22, 2010, 18:29:18 »

     Все още не сме постигнали това състояние, винаги имаме мисли, които са изкуствени. Мисли, които ви правят един вид въображаема личност или ако не сте стигнали до фината същност на нещата – една много груба, материална личност. Това не е Реалността, въображението не е Реалност, както и грубият материализъм. Защото както поетът би могъл да опише красивия аромат на цветята, така и всички видове разкази могат да опишат цветята, но когато човек няма фин усет за нещата, може да каже: “Не знам колко би струвало, как бих могъл да го засадя, каква е ползата от него и как да е икономично.” Поезията, разбира се, докосва фините аспекти на животаq без съмнение. С Божията помощ Хампстед е имал много велики поети. Но за някои хора това е просто въображетие. Онова, което вие виждате или което мислите, за тях може да не е истина. Например, личност като Блейк е писал само поезия, а никой не го разбра. За да го разберете, трябва да имате Реализация. В противен случай изобщо не бихте го разбрали.
     И така, човешките същества не могат да се насладят напълно на каквото и е да предоставено им от Природата на материално или на въображаемо ниво. Просто не могат. Защото мислим така. Нека погледнем икономическите закони - те казват, че по принцип желанията не се засищат. Това означава, че никога няма удовлетворение. Аз имам предвид че изповядват тази мисъл. Днес искате да имата кола, после искате да имате самолет. Добре, имате самолет и тогава решавате, че искате нещо друго. И така до безкрай. Това доказва, че радостта, която извличате от материалните неща, също не ви задоволява, защото на нивото, на което се намират, човешките същества не биха могли да се радват. Не могат да се наслаждават на нищо, въпреки че са създадени да се радват на всичко. Защото само те имат способността да се радват. Но им лисва нещо, поради което не могат да се зарадват на каквото и да е. И кое е това качество, кое е това ниво? Защото връзката за извличането на радост трябва да бъде с Духа.
     Духът е връзката, която излъчва радост. Няма друг начин да се наслаждавате на живота без угризения. Да бъдете свързани с Духа отново е единственият начин да се наслаждавате, защото Духът няма две страни. Например, някои хора ходят на бални танци. Предполага се, за да се радват. Връщат се вкъщи и започва голяма караница. Бог знае на какво са се наслаждавали. Радостта от живота е възможна единствено ако можем да се свържем с Духа, а връзката с Духа е възможна само ако се срастнете с него. Ставате едно с Духа; както Христос простичко е казал – трябва да се родите отново. Много просто изглежда, много просто, но как? Да бъдеш кръстен, но как? Да кажем, че отида в някой теософски колеж или в друг колеж. Там казват, че имам право да давам кръщение. На никой разумен човек не се харесва този начин, как е възможно това? Кръщението, ако е жив процес, чрез който трябва да се свържете, да сте свързвани с Духа, тогава какво правите за него? Това означава да постигнете ниво на съзнанието, в което да станете едно с Духа. Тази връзка трябва да бъде установена. Ако тази връзка не е установена, тогава не можете да сте родени повторно, просто давайки си удостоверение. Виждала съм много хора, които казват: “Майко, аз съм роден повторно.”. Аз отговарям :” Как така говориш, че си роден повторно? Какво е удостоверението за твоето повторно раждане?” Не можете  просто да си издавате удостоверения на себе си. Това не е самоудостоверение. Например,  ако едно куче каже, че е човешко същество, ще му повярвате ли? Не, имам предвид, че то може да си обикаля и да твърди, че е човешко същество. Но няма да стане такова - това е ниво, качество в еволюция. То трябва да бъде проявено като еволюционно качество. Рибата, която трябва да се превърне в костенурка, трябва да стане костенурка. Не може просто да каже: “О, аз съм костенурка, аз съм костенурка.”
     Тук се появява човешкото его. Казвайки нещо, вие не ставате това нещо. И това е едно от основните неща, които трябва да знаем – че трябва да станем. В действителността, в реалността трябва да се изправим лице в лице с това, а не да вярваме в нещо, защото е казано. Всеки може да каже всичко – какво значение има това? Кажете каквото си искате.
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #2 -: Август 22, 2010, 18:30:59 »

  Какво коства дори да се напише една книга? Вземате си машинописец, казвате му какво да пише. Можете да напишете всякакви глупости, както се казва. Можете да пишете това или онова за Бог, да дръпнете голяма проповед, да имате голяма организация, но не в това  е въпросът. Да предположим, че имате домашни любимци - кучета например – и ги обличате като малки бебета дрехи и ги карате да танцуват. В цирка дори те могат да заприличат малко на човешки същества, нали? Биха могли да ви носят писмата, да ви прибират децата от училище. Имам пред вид, че те могат да правят много от тези неща, но ще ги наречете ли случайно човешки същества? Не казвам, че разликата е толкова голяма, но трябва да  се  разбере една нещо – ние все още не сме станали едо с Духа.
     Нека с цялото си смирение приемем този факт, че трябва да станем едно с Духа. Сега да предположим, че той е единственият извор на радост - ако това е истинско качество в теб, ако това е нещото, което трябва да постигнеш – и че затова сте станали човешки същества, тогава не трябваше ли да направите всичко това? Вижте, логично е, без него животът няма смисъл. Правeйки една свещ, й поставяте фитил и я използвате, но когато е тъмно и се питате: “Какво да правя сега?”. Запалете тази светлина! Толкова е просто. Цялото ни съществуване няма да има смисъл, ако не станем едно с Духа.Всички трябва да станем едно с Духа, в противен случай сме безполезни, не ставаме за нищо, нашият живот няма смисъл.
     Ако някой само говори така, той може да бъде друг, лицемер – нали? Също би могъл да бъде, както ги наричате, фалшив, измислен гуру. Аз бих могла да бъда като тях, разправяйки ви велики истории, възможно е нали? Всеки би могъл да бъде като тях. Но защо вие да мамите самите себе си? Това е въпросът. Оставете другите да се опитват да ви мамят, не не лъжете себе си!
     Приемете една проста истина – че трябва да станете едно с Духа. С цялото си смирение и това трябва да е едно желание, което Търсачът трябва да има. Познавам търсачи, които пробват всякакви неща. Като един господин с много лоша Агнйа чакра, когото попитах: “С какво се занимаваш?” И той ми отвърна: ”Има един човек, който се казва Рампа Шампа, и е написал много книги за третото око. Ще се оперирам и третото ми око ще се покаже.” Аз учудено попитах: “Какво? Кой ти каза това?”, той отговори: “Има много книги за това”. Казах: “Наистина ли? И как се осмелява този човек да прави такива неща, оперирайки третото око?”. Този господин правеше всякакви глупости, вярвайки в онзи човек, и самата му чакра беше разрушена. Помислих си: “Що за човек е той? Какво прави със себе си?” Виждате, нали? Това е най-интересното. Вижте. Бог ни е дал не само мозък, но и с мъдрост. Бог ни е надарил с мъдрост и трябва да използваме тази мъдрост, за да преценяваме  подобни хора и да видим какво ни казват. Много от тях разрушават вашата инфраструктура. Аз не бих се интересувала от никой от тях, ако те просто измъкваха пари или ви правеха по-бедни, това няма значение. Ясно ли е? Ако искаха пари, дайте им и приключете с това. Има мнго мошеници, убийци, крадци и измамници. Всякакави хора има на този свят, нали? Има хиляда и една думи за да ги опишете, но те разрушават вашата инфраструктура и когато разрушават тази инфраструктура, пробуждането на Кундалини отнеме врема, а това вече е проблем. Хората развиват болести, емоционални проблеми, умствени и всякакъв вид проблеми поради тези неща.
     Всъщност трябва да знаете, че ако сте Търсач и ако търсите, трябва да станете една напълно нормална личност. Всичко анормално във вас трябва да отпадне. Ако това не изчезне, то трябва да знаете, че все още имате рога. Но хората не разбират, че да бъдеш анормален е да вървиш надолу
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #3 -: Август 22, 2010, 18:32:21 »

  Какво коства дори да се напише една книга? Вземате си машинописец, казвате му какво да пише. Можете да напишете всякакви глупости, както се казва. Можете да пишете това или онова за Бог, да дръпнете голяма проповед, да имате голяма организация, но не в това  е въпросът. Да предположим, че имате домашни любимци - кучета например – и ги обличате като малки бебета дрехи и ги карате да танцуват. В цирка дори те могат да заприличат малко на човешки същества, нали? Биха могли да ви носят писмата, да ви прибират децата от училище. Имам пред вид, че те могат да правят много от тези неща, но ще ги наречете ли случайно човешки същества? Не казвам, че разликата е толкова голяма, но трябва да  се  разбере една нещо – ние все още не сме станали едо с Духа.
     Нека с цялото си смирение приемем този факт, че трябва да станем едно с Духа. Сега да предположим, че той е единственият извор на радост - ако това е истинско качество в теб, ако това е нещото, което трябва да постигнеш – и че затова сте станали човешки същества, тогава не трябваше ли да направите всичко това? Вижте, логично е, без него животът няма смисъл. Правeйки една свещ, й поставяте фитил и я използвате, но когато е тъмно и се питате: “Какво да правя сега?”. Запалете тази светлина! Толкова е просто. Цялото ни съществуване няма да има смисъл, ако не станем едно с Духа.Всички трябва да станем едно с Духа, в противен случай сме безполезни, не ставаме за нищо, нашият живот няма смисъл.
     Ако някой само говори така, той може да бъде друг, лицемер – нали? Също би могъл да бъде, както ги наричате, фалшив, измислен гуру. Аз бих могла да бъда като тях, разправяйки ви велики истории, възможно е нали? Всеки би могъл да бъде като тях. Но защо вие да мамите самите себе си? Това е въпросът. Оставете другите да се опитват да ви мамят, не не лъжете себе си!
     Приемете една проста истина – че трябва да станете едно с Духа. С цялото си смирение и това трябва да е едно желание, което Търсачът трябва да има. Познавам търсачи, които пробват всякакви неща. Като един господин с много лоша Агнйа чакра, когото попитах: “С какво се занимаваш?” И той ми отвърна: ”Има един човек, който се казва Рампа Шампа, и е написал много книги за третото око. Ще се оперирам и третото ми око ще се покаже.” Аз учудено попитах: “Какво? Кой ти каза това?”, той отговори: “Има много книги за това”. Казах: “Наистина ли? И как се осмелява този човек да прави такива неща, оперирайки третото око?”. Този господин правеше всякакви глупости, вярвайки в онзи човек, и самата му чакра беше разрушена. Помислих си: “Що за човек е той? Какво прави със себе си?” Виждате, нали? Това е най-интересното. Вижте. Бог ни е дал не само мозък, но и с мъдрост. Бог ни е надарил с мъдрост и трябва да използваме тази мъдрост, за да преценяваме  подобни хора и да видим какво ни казват. Много от тях разрушават вашата инфраструктура. Аз не бих се интересувала от никой от тях, ако те просто измъкваха пари или ви правеха по-бедни, това няма значение. Ясно ли е? Ако искаха пари, дайте им и приключете с това. Има мнго мошеници, убийци, крадци и измамници. Всякакави хора има на този свят, нали? Има хиляда и една думи за да ги опишете, но те разрушават вашата инфраструктура и когато разрушават тази инфраструктура, пробуждането на Кундалини отнеме врема, а това вече е проблем. Хората развиват болести, емоционални проблеми, умствени и всякакъв вид проблеми поради тези неща.
     Всъщност трябва да знаете, че ако сте Търсач и ако търсите, трябва да станете една напълно нормална личност. Всичко анормално във вас трябва да отпадне. Ако това не изчезне, то трябва да знаете, че все още имате рога. Но хората не разбират, че да бъдеш анормален е да вървиш надолу
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #4 -: Август 22, 2010, 18:34:17 »

  Всеки си мисли, че щом боядиса косата си и се облече странно и излезне навън, ще постигне Бог. Не знам как да кажа на тези хора, че това не е начинът. Или някой, който смята, че като се държи странно или крещи и плаче, или казва на висок глас молитви по улиците и прави целия този цирк, ще стигне до Бог. Това не е възможно.
     Единственият начин е да запазим нашата мъдрост невредима и непоколебима вярата си, че сме едно с Духа и че Бог е състрадание и То ще ви направи едно с Духа. Това е единственото нещо, от което се нуждае един Търсач. Но когато без мъдрост пробвате някои от тези неща, тогава се завъртате в пълен кръг, докато се върнете в изходно положение, но напълно осакатенши, наранени и понякога наистина смъртно болни.
     Днес проблемът е много сложен. Вашата инфраструктура е разрушена не само от тези псевдо-хора, но също и от много други неща, с които сме се захванали. Обществото, семейният живот, пристрастяванията, навиците и толкова други неща, са се вмъкнали в нас и са оплели такава мрежа, че излизането от там е невъзможно. Има само един начин да се излезе. Веднъж като дете прочетох една история за няколко птици. Една мрежа била хвърлена и в нея се улавяли много птици. След това те открили: “Ние бяхме подведени, бяхме заблудени.” Били са заблудени от едно зрънце. И да се измъкнат от мрежата било невъзможно за тях. Това е невъзможността. Сам човек не може да излезе. Ако се опитва да излезе, има други, които се оплитат още повече и за него става по-лошо. Така че какво да се направи? И  всички заедно казали: “Защо всички не полетим със самата мрежа? И тогава с нашите клюнове ще скъсаме мрежата и ще се освободим. Но нека първо се измъкнем от тук. Да обединим цялата си енергия и да полетим.” Така и сторили. Разперили криле всички заедно и полетели, измъкнали се от мрежата и се освободили.
     Днес Сахаджа Йога е именно такъв похват. Един човек не може да се справи. Не е възможно. Ако един човек трябва да го прави, то е невъзможно, в невъзможност е. Ще трябва да отиде и да живее постоянно в пещера.. Всеки човек, надарен дори и със свръхсили като Христос, идва на тази земя и след това е разпънат на кръст и приключва. Три години (върши делото си Христос – бел.пр.) и после беше разпнат. Никой не го разбра. Трябва да има много повече такива хора сред нас, за да се измъкнем от мрежата, създадена чрез усилията на псевдо-хората,  чрез нашата глупост - можем да кажем също – чрез нашите грешни постъпки, заблуждения, всякакви проблеми, които са против еволюцията. Човек трябва да стане част от цяла група, за да се издигне обществото по-високо, така че да бъдат разчупени оковите на тяхното робство. Има няколко учители в Индия, които наистина са добри учители, които са реализирани души и на които са били нужни доста животи за да постигнат Реализация. Те са много чисти хора, без съмнение е така, но те са много малко и всички живеят в гората или се крият в пещери. Аз ги питах: “Защо не излезете от скривалищата си?” Те отговаряха: “Тук е по-добре, тук сме по-защитени.” Краката им бяха счупени, ръцете им също или нещо друго – хората никога не проявиха толерантност, приемайки ги. Смятам, че след Моя 12-годишен престой в Англия за тях вече е по-добре и те могат да се появят. Хората няма да ги наранят така. Един човек беше така пребит, че гръбначният му стълб бе разрушен.
     И така, истинските учители просто се крият, а фалшивите са навън и правят предложения, изцяло ориентирани към парите, толкова е ясно. Защото те знаят как да галят вашето его и да си играят с вашите слабости, за да ви оплетат в мрежата си, в това тресавище и напълно да ви използват. Ето защо ги има. На хората не им харесва, но се идентифицират с тези измами,  а това не е свобода.
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #5 -: Август 22, 2010, 18:36:31 »

  Свободата се постига тогава, когато наистина получите собствените си сили вътре във вас. Вие сте получили вашите собствени сили и е трябвало да станете ваши собствени гуру. Трябва да достигнете такова ниво, откъдето да водите себе си по такъв начин, че водещите линии да станат част и частица от вас. Това означава, че върху вашата централна нервна система, във вашия съзнателен ум трябва да чувствате съществуването на Духа.
     Това е еволюционният процес. Това е, което трябва да постигнете. Всичко останало са празни приказки. Нека застанем лице в лице с него. Няма нужда от разкрасяване, нищо подобно. То е действие. Да речем, че Аз ви казвам: “Трябва да направите еди-какъв си сладкиш. Разбъркайте това, разбъркайте онова.” Това е добре. Но когато смесите това и онова, откривате, че една различна личност е създадена от тези съставки. И друг човек може да каже: “Добре, ще смеся това, ще смеся онова и ще стане сладкиш” -  но накрая няма никакъв сладкиш, нищо. Тогава какво ще ядете? Така че всичките тези приказки и приготовления нямат никакъв смисъл - те не ви дават правото да бъдете Духа. Аз не съм тук, за да ви осъждам или да правя така, че някой да изглежда жалък или нещо подобно. Но мисля, че те (фалшивите учители – бел.пр.) пропиляват както тяхната, така и вашата енергия. Защо не приемат факта, че през всичките тези години заедно, са правили всякакви безсмислици и не са постигнали нищо? Моята основна загриженост е защо те не го виждат. Защо са толкова консервативни? Защо не виждат ясно, че техните хора не са достигнали нищо, а и какво биха могли да достигнат? Един вид: “Баща ми е правил това, дядо ми е правил същото, аз правя същото. Аз не съм постигнал нищо и те не са постигнали нищо. Защо пък не?”
     Едва ли всички учени трябва да мислят така. Едва ли всички религиозни хора също би трябвало да мислят така.  Всеки религиозен човек трябва да си помисли, че религията – ако тя има някакъв смисъл – ако не дава никакви плодове, тогава на какво учи тя. В исляма, ако сте го чели - не знам, но дали хората са чели Корана - ще видите, че там е написано, че ще има ден на възкресението. Всички религии казват, че ще настъпи възкресението. Никоя от тях не иска да говори какво ще стане тогава. Те само приказват за деня на Страшния съд, защото тогава ще получат добри  пари, представяте ли си? Те ви плашат: “Денят на Страшния съд идва, така че по-добре давайте парите”. Сякаш Бог разбира от банкови сметки. Не сте плащали никакви пари за да станете човешки същества. Всякакви такива изкуствени неща се приемат от доста мъдри, чувствителни, образовани, зрели хора и за тях се оказва невъзможно да се измъкнат от там. Това е клубната принадлежност, това е на масово ниво.
     Но сега вие просто сте индивиди и помислете за себе си. Бог ви е направил индивиди. Вие сте като едно яйце, което е индивид – може да се каже. Трябва да помислите върху това, да го оцените и да го разберете. И тогава ставате колектив. Това означава, че осъзнавате вашата колективност. Осъзнавате. Колективността обаче не значи групови реакции. Все едно десет човека да започнат да танцуват, а вие си мислите: “О, това е страхотен култ, нали?”. Какво правят те? Те просто стават и танцуват. Чудя се колко ли са платили за това. Само десет лири, това е всичко. Вие просто отивате там, събличате се и танцувате, и край – уж сте стигнали до Бог. Много просто нещо и хората вярват в него. Вярват във всякакви небивалици. Но най-простото нещо, което трябва да видят е, дали стават едно с Духа. Трябва да си зададем един прост въпрос: “Това за нашия Дух ли е? Има ли установена хармонична връзка с Божествената сила? Чувстваме ли Божествените сили навсякъде?”. И когато не държим вниманието си върху този въпрос, можем да бъдем разрушени. Цялото, структурата, която е направена толкова деликатно и красиво, може да бъде разрушена. Бог я е направил най-добре от всичко, по-добре от всички дървета взети заедно, от всички животни взети заедно. Всичко, което е връхната точка на Неговото Творение, е човекът. С изключение на едно нещо: човекът получи свободата на избор и трябва да я използва.
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #6 -: Август 22, 2010, 18:38:41 »

     Ако не сте свободни на това ниво, как бихте могли да навлезете в пълната свобода? Ако не знаете как да използвате свободата си, какво ще стане с вас? Да речем, един човек не знае как да използва свободата си и обикаля с нож в ръка – може да убие този или онзи, да убие някого или самия себе си, възможни са и двата варианта. Има някои, които убиват други хора, а и такива, които убиват самите себе си. Ще им дадете ли свобода? Нормално е дори да им даваме свободата да убиват когото и да е. Човек трябва да знае как да използва свободата си в спрямо себе си и спрямо другите. Ето тази свобода трябва да използваме и ако го правим по подходящия начин, мъдро, тогава няма да има проблеми.
     Защото човекът е направен много красиво. Казах ви как е разположена Кундалини. Как е разположена на най-сигурното място и как е навита; как центровете се пазят толкова фино в продълговатия мозък в гръбначния мозък. Как е защитена и как Агнйа чакра е разположена между хипофизната и епифизната жлеза, между оптическата хиазма, и как Сахасрара е направена толкова красиво. Невероятно е. Единствено светлината на Духа трябва да просветли всичко това и край - нищо повече не е нужно. Вие просто трябва благоразумно да изберете, че трябва да станете Духа.
     Вие не можете да налагате нищо върху устроеното от Бог. Той съществува сам по себе си, както и организираното от Него. Единственото, което можете да направите, е да влезете в Неговото царство и да бъдете част и частица от тази блажена област. Вие никога не бихте поискали да я смените с друго. Тя е толкова чудесна, толкова закриляща, толкова любяща, нежна, мила, състрадателна, че няма да искате да смените това устройство, но го правим. Ние се опитваме да организираме Бог. За хората, които мислят, че Бог е най-висшето, което трябва да търсят, е уредено всичко за да влязат в царството Божие. Времето дойде. Това е денят на Възсресението. Това е времето на Възкресението. Онова, което стори Христос, е отричано от много хора. В една книга пишеше, че Той никога не е възкръсвал сам. Трябва да кажа, че човешките същества получиха научно доказателство за това! Представяте ли си? Не разбирам как това може да бъде доказано научно. Според тях Той не е умрял. Разбира се, Той не може да умре - Той е Вечно същество – и знам, че това е  правилното. Но Той никога не умря. А го направи по начина, по който Божественото умира, но сам възкреси себе си, както Божественото го прави. Той определено възкреси сам себе си. Но учените не бяха там да го видят. После Той се спусна отново на земята – това е съвсем различен въпрос – но определено възкреси Божественото си тяло. А освен това Той беше толкова красива и уверена личност, че където и да отидеше, оставяше велики следи у хората. В това е проблемът, че хората се опитват да научно доказват всичко.
     Не можете научно да докажете Христовото възкресение, затова не може и да го отричате. Онова, което Той направи на грубо физическо ниво по онова време, сега трябва да се случи вътре във вас на фино ниво. Ето това стори Той. Ето защо се казва, че “трябва да минете през Него”. Той стори всичко това за нас. Наистина го направи и трябва да видим същото да се случи вътре в нас. Не просто казвайки, че следваме Христос. Добре, носите едно голямо знаме с цветовете на Христос. Всички вие сте християнски войници, които крачейки повтарят: “Вярваме в Христос и всички ние възкръснахме”. Не, не сте. Не сте. Най-много да сте добри християни или добри хиндуисти, или добри мюсюлмани. Повтарям, добри. Тогава ще сте добре балансирани за вашето възкресение. Но ако дори не сте такива, тогава има проблем за Мен и проблем за вас. Но ако сте били добър евреин или добър християнин, или добър хиндуист - в смисъл, че сте запазили вътрешната си поддръжка, че сте били нормална личност, че сте се движили по централната пътека и сте се придържали към Централната пътека на живота, че не сте крайни и не сте извършили нищо анормално, че сте нормални хора - тогава ставате за Реализация. Толкова е просто.
     Но знаете как хората превърнаха този прост метод на организиране на хората за по-добър живот в нещо толкова абсурдно, като да мразиш другите или да ги убиваш. Имам предвид, че това няма нищо общо с Бог. А да говорите: “Ние сме избраните, ние сме най-добрите, ние сме подбраните”, е сами да си издавате сертификати. Вижте, да кажем, че Аз съм завършила Кембриджския университет. Колко дълго бих могла да заблуждавам себе си и другите, че не съм. По същия начин, наистина трябва да получим сертификата от нас самите, че сме родени повторно, а не друг да ни го дава.
     Всичко се свежда до това, че трябва да бъдем наистина, наистина много честни със себе си, защото иначе само ние губим и никой друг. Досега не бяхме постигнали това състояние на Духа, но с цялото си смирение ще го постигнем. Трябва да го постигнем, да приемем, че то трябва да ни се случи. Толкова е просто. Толкова е просто и толкова естествено. Предстои да се случи и трябва да стане. Много просто нещо е. Няма никакви усложнения, ако сами не сте си създали такива. Но дори и да е така, Божествената сила знае как да ги разплете и да изработи всичко. Това е благословията на Божественото, където вие ставате Духа и после достигате абсолютната си форма, където липсват съмненията.
     Ако искате да знаете как става това, просто започнете да усещате хладния полъх, течащ върху вашите ръце или излизащ от ръцете ви. И след това попитайте: “Има ли Бог?” И полъхът ще е по-силен. Но ако попитате за някой убиец: “Той добър човек ли е?”, полъхът ще спре. Фината връзка с вашия Дух е установена. Той ви говори като хладен полъх върху дланите. Този хладен полъх върху ръцете ви е течащата енергия на Духа, чрез която се излекуват всички ваши болести, с която можете да лекувате другите, да издигате Кундалини на другите, да давате им Реализация. И чрез която можете да се радвате на красотата на Природата, без да мислите за нея или да я оценявате грубо материално, а просто наслаждавайки й се напълно. Толкова е кратко и ясно, но е дълга история, изучавана от хиляди години, а сега просто достига кулминацията си. Плодът скоро ще се оформи. Именно времето на цъфтеж на тази история дойде и ако Търсачите помагат, Аз съм сигурна, че всичко ще се оправи. Имайте пълна вяра.
                                               
     Нека Бог благослови всички вас.
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #7 -: Август 22, 2010, 19:03:38 »

   Благодаря на модераторите , че поставиха темата на едно място аз просто не знаех как става затова я пуснах като отделни теми
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Защо така???
  Въпроси и отговори
  Kissing You Good Night 2 954 Последна<br />публикация Февруари 15, 2011, 15:27:25
  от Ich
  Нашето хубаво трето измерение :) « 1 2 3 »
  Великият преход
  Georgio 40 3841 Последна<br />публикация Март 12, 2011, 06:02:07
  от Еlsha
  Kак да разберем кое е правилно, кое е хубаво и кое - лошо? « 1 2 3 4 5 »
  Въпроси и отговори
  Слънчев лъч 61 3865 Последна<br />публикация Юни 01, 2011, 10:16:01
  от protoplasma
  Всичко, което правиш, се определя от ЦИ!
  Енергийни учения
  dayana 0 1801 Последна<br />публикация Септември 28, 2011, 12:25:26
  от dayana
  Към индиготата: Само аз ли се чувствам така близките дни до 21.. « 1 2 »
  Децата индиго
  STRONG_SOUL 27 2392 Последна<br />публикация Декември 21, 2012, 17:47:13
  от Аэ съм

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright