Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 7   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Духовното развитие на човечеството  (Прочетена 3957 пъти)
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « -: Август 20, 2010, 08:17:16 »

  В една съседна тема sanguinary казва:

  "Духовно израстване... няма, Еона! 
  Прогрес няма, има регрес. Еволюция няма, има дееволюция.
  Ако беше иначе, то тогава как би си обяснила факта, че преди 2500 години, човечеството е било много по-наясно с това, кое от къде идва и за къде отива? Края на развитите цивилизации е факт. Ние сме ... остатъчен материал, неподлежащ на обработка.
  Всъщност, за да не звуча твърде черногледо, мисля че се получава някаква... тенденция - духовния потенциал да се концентрира, в определени единици хора. Вместо всички да са на средно ниво, повечето са на ниско, а единици са на високо. Същото както и с материалния ресурс. 10 човека притежават 70% от ресурсите на планетата, докато голяма част живеят без електричество.
  Или може би и това деление не ти харесва?
  Мръвките, Еона, най-просто обяснено,  са тези хора, които са привързани към материята, безвъзвратно. Тя е всичко за тях. Техен господ, тяхна идея, крайна цел и идеал. Биха си дали задниците, само и само за да се докопат, до колкото се може повече материйка."

  А в една друга тема пак той коментира мнението на егоцентрична ексцентричка:

  Индигоата вече отдавна изпълняват своята мисия. Не зависимо дали я осъзнават или не. Първо в себеси самите, после в своето семейство, след това и в заобикалящият ги кръг от познати и приатели, може би също така скоро и хора които имат реална политическа власт също ще се окажат индиго. Те реално променят матрицата създадена от векове и нямат ни най малко претиснение, че вършат нещо нередно."Мисията" на индиговите, със сигурност не е като "мисията на Моисей" да кажем, понеже чета тук се зараждат много спорове относно това. Никой няма да хваща никой за ръка, та да го тласка на другият бряг, не в това е посланието. Всеки сам би следвало да почувства нужда от промяна, във всяко естество (духовно, материално, политическо, икономическо,), от тук се налага мнението че, индигото е вестоносец на промяната, на новото и чистото начало, защото органически не понася лъжата, лицемерието, простотията и чалгарията, присъщи за времето в което живеем.
  П.С. Изцяло мое мнение, и в последствие бих могла да приведа доводи относно това което съм написала, въпреки че са доста лични!
   По едно коктейлче?

  "Единственото, което ...съвсееем малко ме ангажира, това е самата дума индиго. Може би трябва да я заместим с... нещо от сорта на "по-будните хора" или "по-осъзнатите"... не знам. Просто така като се каже "ние индиготата" и в по-голямата част от хората остава впечатлението, че става дума за някакви извънземни, чиято кожа е само цвят лилав. Сякаш те не биха могли да допринесат за тази промяна, а просто трябва да чакат индиговите да я донесат, а те после да се напаснат към нея.
  Иначе... егоекс, адмирации.
  Обобщи и синтезира половината теми и разстегнати разяснения от форума, свързани с въпроса - каква е еволюцията, която е наложително да започне... или продължи, каква е крайната цел... или първата, и какво е индиго."

  Предлагам тук да подискутираме върху това, дали човечеството еволюира или дееволюира духовно, по какво можем да забележим това, в каква посока смятате, че ще продължи неговото развитие.

  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #1 -: Септември 03, 2010, 20:41:13 »

  Съгласни ли сте с мнението на sanguinary, че
  "преди 2500 години, човечеството е било много по-наясно с това, кое от къде идва и за къде отива"?

  Как бихме могли да се обосновем?
  Активен
  Amazon
  Гост
  « Отговор #2 -: Септември 03, 2010, 21:01:04 »

  Казано с по-сотри думи,но истина. Усмивчица Човечеството дееволюира. Доказателствата са че в момента използваме зодиакалните знаци,наименованията на съзвездията и планетите, равноденствията и тн.  оставени от шумерите съществували между 12000 и  10000 преди Христа. През вековете виждаме нещо като поетапна амнезия,та чак се стигна до това че Земята е плоска, слънцето се върти около нас,хората са произлезнали от амебата и Европа е единствения континент( Гръцко и Римско време). В наше време, хората имат апаратурата и историческите артефакти, от които да черпят информация и след това да си я преписват заслугите на свое име. Тъжно, но факт.
  Активен
  psyhea
  Гост
  « Отговор #3 -: Септември 03, 2010, 22:05:07 »

  Съгласни ли сте с мнението на sanguinary, че
  "преди 2500 години, човечеството е било много по-наясно с това, кое от къде идва и за къде отива"?

  Как бихме могли да се обосновем?
  Напълно
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #4 -: Септември 30, 2010, 12:25:44 »

  Казано с по-остри думи, но истина. Усмивчица Човечеството дееволюира. Доказателствата са че в момента използваме зодиакалните знаци,наименованията на съзвездията и планетите, равноденствията и т.н.  оставени от шумерите съществували между 12000 и  10000 преди Христа. През вековете виждаме нещо като поетапна амнезия,та чак се стигна до това че Земята е плоска, слънцето се върти около нас,хората са произлезнали от амебата и Европа е единствения континент( Гръцко и Римско време). В наше време, хората имат апаратурата и историческите артефакти, от които да черпят информация и след това да си я преписват заслугите на свое име. Тъжно, но факт.

  Дееволюция. Какво означава това?
  Това означава инволюция, т.е. навлизане на духа на човека в материята.
  И това наистина е факт, един процес, който се наблюдава от времето на Древна Лемурия, продължава през Атлантида и в Следатлантската епоха. Този процес има свой смисъл, своя цел и значение. Единствено по този начин, чрез навлизане в материално тяло човек може да стане човек.
  А за да се придобият едни способности, трябва да се загубят други. Затова не бива да съжаляваме за изгубеното древно ясновидство, което е било атавистично, смътно, лишено от ясно осъзнаване и разбиране. Подобно на това, което се вижда в някакъв неясен и неразбираем сън.

  И след като се придобият новите способности и качества, ще започне и вече започва процесът на еволюция, чиято нужда е толкова често усещана и описвана в теми като тази.
   
  Човечеството създаде цивилизация в люлката наречена Земя,която на свой ред пътува във Вселената заедно с галактиката ни.
  Тази цивилизация е много противоречива и определено се затри духовното начало.
  Единствения оазис на духовното в световен мащаб остана Тибет и някои други малки общности.

  Това не е вярно. Дори самият факт на наличието на духовен оазис като настоящия форум е доказателство за това, че и на запад духовното не е изчезнало, а напротив, се разраства и ще продължи своя път напред и нагоре.
  Цитат
  Затова и като четем слова написани преди повече 2500 години все още се вълнуваме и намираме вдъхновение.
  Света преоткри отново Тибет, жаден за духовна храна.

  Приносът на Изтока не може да бъде подценяван. Да не забравяме обаче, че през изминалите 2500 години човечеството е изминало твърде дълъг път на развитие. Затова онова, което е било актуално преди хилядолетия, сега вече не е съвсем актуално, макар и в много отношения да не губи своето значение.
  Цитат
  Ако се лутаме в ежедневието и постоянно търсим отговор -Какъв е смисъла на живота? - няма да го намерим ако не намерим сила и способност да надскочим именно тази рамка наречена цивилизация.
  Ако разсъждаваме и умуваме постоянно - няма да има отговори - защото цивилизацията ни няма такива отговори.
  Ако подхождаме детерминистично към такъв въпрос (виж темата) - няма отговор в рамките на разума и познанието.
  Разума е неспособен да настигне по темпо Духа в нас.Не и ако е слаб.
  И така ще бъде винаги.

  Разумът е една способност на Духа. И затова, ако се научим да го използуваме правилно, с негова помощ можем да постигнем много. В частност, можем да намерим отговорите, които цивилизацията вече е намерила в рамките на разума и познанието.

  Цитат
  Създателя се е погрижил да постави в нас част от Себе си.Но ние ослепяхме за това,просто си изживяваме нашата цивилизация и илюзия.
  Останахме слепи и глухи за наистина райското място Земя с цялата му прелест и разнообразие,оазис сред пустошта,студа и Хаоса на Космоса.
  Останахме слепи и глухи за способността която ни е дадена - да сме креативни на всички нива.

  Не сме слепи и глухи.
  И творчеството и търсенията на участниците в този форум доказват това.
  Цитат
  Дори и сега се удивяваме на грандиозните и красиви катедрали по света строени в миналото.
  Някой да е виждал наскоро построена такава катедрала?
  Едва ли... Прекалено скъпо и нецелесъобразно е в днешни дни... ще кажат икономистите.
  А тогава хората ,нашите предци с нечовешки усилия ,труд и Вяра са правили наистина красиви неща...
  А ние?

  А ние може би строим и ще построим катедралите на новото време, което ще надрасне нуждата от материалистично въплъщение, а ще посочи невидимите красоти на Духа.

  Цитат
  И така,ние поставяме каруцата пред коня и се мъчим да караме в галоп.Няма как да стане това...
  Нашия разум е приучен да обслужва правилата на цивилизацията ни.
  Не казвам че не бива въобще да ползваме разума си.
  Но ако искате да усетите и почувствате наистина какво се Случва - просто трябва да се оставите на сетивата на Учителя в нас и да спрете да се анализирате постоянно.И само тогава имате шанс да усетите какво се Случва.След това като искате - анализирайте.А не обратното!
   

  Не само. Разумът може да бъде използван и за духовно развитие. Зависи „кой вълк ще иска да нахрани” както се изразява старият чероки, описан от sanguinary.
  Активен
  Amazon
  Гост
  « Отговор #5 -: Септември 30, 2010, 12:35:06 »

  Еволюция ще бъде ако сме открили нещо сами...ако се развиваме...Ние няма нещо,което сами да сме създали освен може би изкуството...Всичко друго е от предишните цивилизации. Разбира се съгласна съм с някои от нещата,които казваш, но Санги за мен е прав също.
  Активен
  DArkAngel
  Гост
  « Отговор #6 -: Септември 30, 2010, 14:58:00 »

  Цитат
  Дееволюция. Какво означава това?
  Това означава инволюция, т.е. навлизане на духа на човека в материята.
  И това наистина е факт, един процес, който се наблюдава от времето на Древна Лемурия, продължава през Атлантида и в Следатлантската епоха. Този процес има свой смисъл, своя цел и значение. Единствено по този начин, чрез навлизане в материално тяло човек може да стане човек.
  А за да се придобият едни способности, трябва да се загубят други. Затова не бива да съжаляваме за изгубеното древно ясновидство, което е било атавистично, смътно, лишено от ясно осъзнаване и разбиране. Подобно на това, което се вижда в някакъв неясен и неразбираем сън.
  Их,приятелю факт е,че деевелюираме,но ние не губим силата си е вътре в нас просто е атрофирала с времето.Чувал ли си за способностите на индианските шамани и за тяхната мъдрост?Според мен пътя за духовно развитие е през природата,там всичко е в чист вид.Ние сами товрим собствения си живот,избираме на къде да вървим и какво да правим с него.Повечето от нас са като хипнотизирани от реалноста и не признават съществуването на каквато и да било друга сила камо ли собствената,но всеки сам избира на къде да върви и как да се развива.Земята за едни е Ад,за други Рай зависи от това кой как гледа на нещата.Ние сами знаем как да се развиваме,отговорите са вътре в нас,стига само да си позволим ги усетим.Ако не се опитваме да се борим с разума и не го приемаме като враг номер едно(което е малко смешно защото ние сме го създали и независимо дали ни харесва е част от нас)и просто спокойно осъзнаем,че го има тогава може и вече да не сме под негов контрол и по лека,лека да се отървем от дългогодишната амнезия.
  « Последна редакция: Септември 30, 2010, 15:27:01 от Black_Pearl » Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #7 -: Септември 30, 2010, 17:29:11 »

  Съгласен съм,че хората са дееволюирали!Няма защо да казвам,тъй като вече всичко се обясни подробни,но ще допълня и самия факт,че в темата "Вярвате ли в Бог"-отговори да или не-резултата е 5 на 5.Просто казвам!


  Друго,сега ние трябваше да преоткрием Тибет и именно тази информация,която дискутираме е дошла от Тибет и по-скоро от експедициите на Мулдашев.Вярно,че Блаватская също е писала,а Рьорих е рисувал,но кой разгада техните послания-Мулдашев!Затова трябва да благдоарим на Тибет,и по-скоро на Шамбала,че предоставиха информация си на един наш,славянски учен,информация,която ние-следващите трябва да обогатим и развием,за да можем да говорим за духовно развитие,а и един ден да си служим с третото око-връзката ни с Бог!

  Друго-да не забравяме и ролята на Петър Дънов,който е казал всичко,от което света има нужда-в своите беседи!

  Досега ставаше върпос за дееволюция,духовна и колкото и странно да звучи-материална,понеже ние злоупотребяване са материята,сега този преход ще ни покаже духовния път и пътя за Прогреса!За да не бъдат изметени като предишните раси!!!

  Но има друга опасност-както е вредно прекаляването с материалното,също така е вредно и с прекаляването с духовното.Трябва да открием една среда,която да съчетава,обединява и двете-да има хармония и баланс!

  Затова не трябва да бъдем материалисти или пък да бъдем хора,които живеят извън тялото си,в буквалния и до някъде преносен смисъл!'

  Това е моето мнение.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #8 -: Септември 30, 2010, 18:02:19 »

  Едва ли само 5 души от форума вярват в Бог. Просто съвсем не всички гласуват.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #9 -: Септември 30, 2010, 18:03:56 »

  Е не 5...6 или 7...

  Еми докато не гласуват като хората-ще приема,че само пет души вярват!

  А те хората,които се ровят и пишат във форума са 10-15,а гласувалите са 10-петима вярват,петима-не!

  Оп,60 души са посещавали анкетата...тоест 50 не знаят в какво вярват!
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #10 -: Септември 30, 2010, 18:08:38 »

  Това, че не гласуваш в анкета за това, в което вярваш, не значи, че не знаеш в какво вярваш.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #11 -: Септември 30, 2010, 18:10:09 »

  Абе,абе...или сте несигурни,не знам,ама на мен ми значи,много ми значи! Ухилен
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #12 -: Септември 30, 2010, 18:10:48 »

  Абе,абе...или сте несигурни,не знам,ама на мен ми значи,много ми значи! Ухилен
  Ухилен
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #13 -: Октомври 01, 2010, 09:52:31 »

  Еволюция ще бъде ако сме открили нещо сами...ако се развиваме...Ние няма нещо,което сами да сме създали освен може би изкуството...Всичко друго е от предишните цивилизации. Разбира се съгласна съм с някои от нещата,които казваш, но Санги за мен е прав също.

  Ние се развиваме. Човекът днес и човекът преди 2500 години са съвсем различни същества.
  Да вземем за пример науките. Макар и да е възможно да посочим много техни недостатъци, има и много изключително полезни техни открития. Едно от тях е Интернет, благодарение на който е възможно нашето общуване. Спомням си как само преди петнайсетина години едно писмо за чужбина пътуваше поне две седмици …
  Или например възможността за няколко часа да се пренесем в съвсем отдалечени точки от земното кълбо. Това също може да бъде използвано за много полезни цели.

  Чувал ли си за способностите на индианските шамани и за тяхната мъдрост?

  Добре, но няма ли мъдри шамани и днес? Само в миналото ли е останала тяхната мъдрост?
   

  Съгласен съм, че хората са дееволюирали! Няма защо да казвам,тъй като вече всичко се обясни подробно, но ще допълня и самия факт,че в темата "Вярвате ли в Бог"-отговори да или не-резултата е 5 на 5.Просто казвам!
  Друго,сега ние трябваше да преоткрием Тибет и именно тази информация,която дискутираме е дошла от Тибет и по-скоро от експедициите на Мулдашев.Вярно,че Блаватская също е писала,а Рьорих е рисувал,но кой разгада техните послания-Мулдашев!Затова трябва да благдоарим на Тибет,и по-скоро на Шамбала,че предоставиха информация си на един наш,славянски учен,информация,която ние-следващите трябва да обогатим и развием,за да можем да говорим за духовно развитие,а и един ден да си служим с третото око-връзката ни с Бог!

  В тази връзка, след като Блаватска е открила много от истините, описани от Мулдашев, не трябва ли да считаме нея за техен откривател?
  И още. Обяснява ли Мулдашев защо е било нужно човек да загуби духовните си способности, връзката си с Бога? И изобщо, нужно ли е било това?

  Цитат
  Друго-да не забравяме и ролята на Петър Дънов,който е казал всичко,от което света има нужда-в своите беседи!
  Досега ставаше върпос за дееволюция,духовна и колкото и странно да звучи-материална,понеже ние злоупотребяване са материята,сега този преход ще ни покаже духовния път и пътя за Прогреса!За да не бъдат изметени като предишните раси!!!

  Възможността за преход и наличието на такива учители като Беинса Дуно не е ли доказателство за това, че човек еволюира?
  Активен
  Един
  Гост
  « Отговор #14 -: Октомври 01, 2010, 16:31:37 »

  Да - нужно е било човек да загуби връзката си с Бога. Това е било необходимо за да може човек да отработи едно качество което е нямало да може да отработи, ако не загуби тази връзка. Това качество е самосъзнание. Поради тази именно причина има два глобални процеса в човешкото развитие - инволюция (откъсване от Бога) и еволюция - връщане отново към Бога, но вече с ново придобито качество, самосъзнание, каквото преди инволюцията човек не е притежавал. Инволюционният процес включва дълбоко потъване и работа с материята (респективно бурно развитие на науката и технологиите), но за жалост откъсване от Пиродата и нейните закони, и осакатяването й до степен на колапс. Загубва се отношението към цялото, за да се осъвършенства индивидуализма. Без това качество човечеството не може да продължи и да реализира своята еволюция. Този процес е приключил и около 2000-та година приблизително започва процеса на еволюция или връщане отново към Бога. Тоест, може да се каже, че до момента сме били в процес само на инволюция и едва отскоро сме тръгнали по еволюционен път.
  И да - именно идването на Беинса Дуно е доказателство, че реално тече процес на развитие. Защото той е един от онези Учители които идват само на 2000 г. веднъж на земята за да стартират глобални процеси в развитието на човечеството.
  Така, че всичко си е точно както трябва да бъде. За нас остава само да съучастваме в този еволюционен процес, като променяме единствено себе си към по-добро.
  И аз просто желая успех на всички!!!
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 ... 7   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  През 2012 година ще се промени светогледа на човечеството
  Великият преход
  Evolution 0 2889 Последна<br />публикация Август 26, 2010, 14:20:48
  от Evolution
  За духовното учителстване
  Духовни връзки и взаимоотношения
  Еруин 0 1395 Последна<br />публикация Март 15, 2011, 20:19:10
  от Еруин
  Духовното развитие
  Обща тематика
  onidar 14 920 Последна<br />публикация Юли 18, 2011, 05:36:14
  от НИКОЙ
  Вещае ли масовото изчезване на пчели края на човечеството?
  Въпроси и отговори
  Orion 3 672 Последна<br />публикация Януари 09, 2012, 19:16:19
  от tindi4ka
  между духовното развитие и зациклянето
  Въпроси и отговори
  ekaya 4 789 Последна<br />публикация Август 04, 2012, 09:46:26
  от Дом

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright