Лук и аз ги прочетох и двете.
И на мен ми е доста объркващ стила на писане, аз така говоря на 2 бутилки вино , уж верни неща пък отсрещния се пули и аз се чудя как може да не ми чете мислите.
Не се сещам за по-неприятна гледка, от пияна, неадекватна жена.
А... всъщност сетих се - пияна бременна жена.
Тези мръвки са по скоро младите души. Предполагам че от тях има такива които все още не са се откъснали от общото животинско съзнание
Животните не са бездушни, не е правилно да се разделят биологичните видове - на хора и останалия свят. Ставаше въпрос за питомните животни, така както има и питомни хора. Може би... онзи, неотдавнашен пример, за тигъра в клетката е подходящ.
Един див тигър, дори и да умре, ще го направи с достойнство и ще има свободата си до последно. За колко хора би могло да се каже това?
Ако беше така нямаше да се говори за духовен скок на човечеството.
Ми че то, за духовен скок, както го нарече... и подобни подскоци, се говори, много преди ренесанса още. Ако се водим по говоренето, доста сме го закъсали.
на мен наи не ми харесва това деление на 2 - мръвки и немръвки.аз личнnо познавам доста мръвки в прогрес и това със сигурност не е имитация.
Може би не ти харесва делението на роби и свободни хора, но това си е напълно в реда на нещата, Еона. Е... поне за една, съвременна действителност, но нали все пак за нея говорим. И ти, може би сега ще кажеш, че има много свободни хора или несвободни в прогрес, но всъщност, фактите са в тотален разрив с наблюденията ти... ако мога така да ги нарека.
Всяка вечер, когато сядам пред монитора. Първата ми работа е да си наредя идилията, а втората да прегледам новините.
Бих казал, доста заземяващо действа.
Е, няма да копирам всичките новини тук, защото според мен, достатъчен е линк
http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12680 Разбира се, това е само една малка част, от отразените новини. Може и в BBC сайта да влезнеш, а и не само.
Духовно израстване... няма, Еона!
Прогрес няма, има регрес. Еволюция няма, има дееволюция.
Ако беше иначе, то тогава как би си обяснила факта, че преди 2500 години, човечеството е било много по-наясно с това, кое от къде идва и за къде отива? Края на развитите цивилизации е факт. Ние сме ... остатъчен материал, неподлежащ на обработка.
Всъщност, за да не звуча твърде черногледо, мисля че се получава някаква... тенденция - духовния потенциал да се концентрира, в определени единици хора. Вместо всички да са на средно ниво, повечето са на ниско, а единици са на високо. Същото както и с материалния ресурс. 10 човека притежават 70% от ресурсите на планетата, докато голяма част живеят без електричество.
Или може би и това деление не ти харесва?
Мръвките, Еона, най-просто обяснено, са тези хора, които са привързани към материята, безвъзвратно. Тя е всичко за тях. Техен господ, тяхна идея, крайна цел и идеал. Биха си дали задниците, само и само за да се докопат, до колкото се може повече материйка.
Също четох че на земята са останали доста малко млади души.Напротив пълно с древни такива от всичкkи кътчета на вселената,дошли да помагат и да съпреживеят едновремения духовен скок на планетата и човечеството.Имало също и доста стари души от Марс и другата планета дето са я взривили (забравих и името) които си се инкарнират на земята.
Аз просто вдигам ръце. Капитулирам.